Új privát üzeneted érkezett!

Akkor nyugodt vok,hogy eleget eszik Hanna.Jó vannak eltérések,de ált ennyit eszik!
Léna kis ügyi már!Milyen jó lesz,mikor megy majd a 2 fiúval bulizni!Barbi asszem Te is és itt mindenki köthetjük a bugyogónkat!! :lol: Olyan szép minden baba!
Grétike is szereti az Alma együttest!Én már nem annyira.Mikor egésznap az megy,a végén unom!
Na apuka most oktatott ki,hogy nem kell nekünk mei tai. :twisted: Szerinte felesleges,mivel itt ugye nincs semmi ahova tudnál menni.Végülis ebben igaza van.Ha meg elindulok,akkor praktikusabb a babakocsi,mivel sok a cucc 2 gyerekkel.
Bár ez nem tart vissza.Viszont azon gondolkoztam,hogy télen hogy teszitek bele?Vagyis értem én,de overállba,belefér,kényelmes neki?
Nem jobb a kocsiba betakarva nekik???Na most jó sok baromságot kérdeztem,bocsi. :oops: :wink:
Gyöngyi jók a receptek.A tzatziki mártást állandóan enném.
Jobb lesz elhúzok aludni,mert holnap összeakadnak a fogpiszkáló lábaim!
Szép álmokat!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita

Sziasztok, jó estét!

Szerencsére ma jó napunk volt, Lilla baba kisangyalként viselkedett. :) Ránk is fért a tegnapi ordítás után.

Dekoltázs: hát úgy tűnik, én vagyok az egyetlen, aki nem örül a mellnövekedésnek... :? A kosárméretnél elértem a skála végét, örülök, ha egyáltalán találok olyan melltartót, ami jó rám. Míg mindenki más gyönyörű melltartók kavalkádjából válogat olcsón, én boldog vagyok, ha 12000-ért kapok egy sima hétköznapit, a fürdőruháról nem is beszélve. :( Ma vettem a Triumph-ban két F-es méretű szoptatós melltartót, szerencsére rám jöttek, de éppen hogy.

Ordítás: nem tudom, mi volt tegnap. Azt hiszem, több ok is közrejátszott. Alapból nyűgösen indult a nap, már reggel volt egy visítós epizód, de egy kis Dentinox-szal elmúlt. Aztán elvittem a hordozás hetére arra gondolván, hogy legalább addig is testközelben van, ami jó neki. Már ott sírdogált, egy percre sem tudtam letenni, lehet, túl sok volt neki az inger. Aztán elaludt a kendőben, itthon pedig fürdetés után csak sírt és sírt, egyszerűen nem tudtam megnyugtatni semmivel. :( Nagyon rossz érzés volt, teljesen tehetetlennek éreztem magam. Visszagondolva lehet, hogy a foga+a túlpörgés volt a hibás.

Tinu: köszönöm a szép szavakat Lilla babáról, én is kiváncsian várom, mikor kezd el mászni. Kb. fél métert már tud haladni, de ez még messze van a mászástól. :D Csongi is nagyon édes volt, ott feküdt Lilla mellett, és elkezdte nyalogatni a bodykája ujját, udvarolt. :lol:

Emese: Lehet, hogy ezek után valóban kipróbálom a homeopátiát. Már a ráolvasást is kipróbálnám, hátha használ... :?
Az éjszaka meglepően nyugodt volt, csak 2X kelt, de vissza is aludt.
Konakion: nekem is azt mondta a doktornő, hogy nem ír fel újabb dobozt, mert már úgyis nemsokára elkezdődik a hozzátáplálás, és akkor már nem kell. Szerintem nem lesz semmi baja anélkül, onnan gondolom, mert ez a vitamin-protokoll országról országra változik. Erdélyi doktornő ismerősünk mondta, hogy ott nem is adnak Konakiont a babáknak, a Vigantol olajból viszont napi 2 csepp az adag. Finnországban meg 3 cseppről tudok.

Vicuska: A te babád neve is csodaszép! :lol: Az én Lillám nem alszik ennyit, nagyon élvezd ki, amíg ez van. :)

Annus: Köszönöm a kedves meghívást Lilla baba nevében is. :)
Szívesen mennék a talira, de egyelőre nem ígérem, mert úgy érzem, bujkál bennem egy kis nátha. Kicsit kapar a torkom és tüsszögök, most kezdődött. Lehet, a tegnapi bkv-zás a bűnös. Ha jövő hét végére elmúlik, szívesen elmennék, de senkit sem akarok megfertőzni.
Sírás: Nálunk is volt már olyan, hogy a párom max a cumit dugta be az ordító gyerek szájába, az már nem jut eszébe, hogy magához is szoríthatta volna. Azért alap esetben ő is sokat szokta ölelgetni. :)

Kutyafüle: nálam éppen ellenkező hatást váltott ki a terhesség: azelőtt tele voltam pattanással, még gyógyszert is szedtem rá. Amikor terhes lettem, azonnal száraz lett a bőröm, és azóta sincs pattanásom. :D Nem kell ide semilyen drága kence, a gyógyszer egy baba! :lol: Legalábbis én így működöm.

Ildi: én jónak tartom azt, hogy Ónodi Ági teljesen hisz abban az eszmében, amit képvisel, és aszerint is él. Én is hiszek abban, hogy a babát hordozni kell, de az ilyen mértékű naturalizmus és elhivatottság már sok nekem. Nekünk van babakocsink is, igaz, mostanában a kendőt gyakrabban használom, és még mindig sterilizálom a játszócumikat, igaz, csak pár naponta. A túlzott sterilitásnak sem vagyok híve, de azért nem nyalatnám fel a babámmal a koszos linoleum-padlót, ahol jó páran megfordultak cipőben.

Ébredés: akkor Lilla baba kakukktojás, mi csak sírva vagyunk képesek ébredni, a sikoltozás szopi utánra marad. :)

Mozza: én először csak megfenyegetném a szomszédot a rendőrrel, hátha észbe kap. :?

Esti kimozdulás: mivel általában 10-fél 11 körül fektetünk, és akkor van az utolsó szopi, én már akkor nem mennék sehova, örülök, hogy alhatok. :?

Gyöngyi: köszi a drukkokat, használtak. :D A biopiac-program nem jött be. Elmentünk az albertfalvai piacra (anyósékhoz arra kell menni), előtte kinéztem a neten, hogy 3 óráig van nyitva a biopiac. Odamentünk délben, hát, gyanúsan üres volt. Megkérdeztem egy nénikét, azt mondta, 11-kor már összeszedte az árut a biozöldséges. :roll: Ezek után jövő héten marad vagy a Nagycsarnok, vagy a Mom-park, elvileg ott is lehet biocuccot kapni.
Egyébként a férjem szerint attól bio a bio, hogy azt éjszaka permetezik. :lol:
74-es body???? Mi még 62-eseket hordunk... Mi szerintem még hónapokig 3-as pelust fogunk használni. :)
(Amíg nem volt gyermekem, falra másztam attól, ha az anyukák többes számban beszélnek a gyerekről, most meg én is... :lol: :lol: :lol: )

Trixi: szép a járókátok, különösen Petya benne! :)
Adraci: az éjszaka átalvásában nem csak fejlődés van, hanem visszafejlődés is. Lilla baba 3 hónapos koráig minden éjszakát átaludt, mint egy kisangyal. Azóta 2-3X kel, és van, amikor nem alszik vissza, hanem játszani akar. Az hordozás heti előadáson is volt egy lány, aki azért kért tanácsot, mert a 6 hónapos koráig átalvós babája óránként ébred... Ki kell bírni, ez normális, kb. ez volt a válasz, akkor az egyben alvásra volt szüksége, most meg az ébredésre. :?

Anita: mi még csak szopizunk, most gondolkodom azon, hogy kellene neki ezt-azt fagyasztani majd a hozzátápihoz.
Én azon is csak kapkodom a fejem, ha leírjátok, hogy hányszor eszik a baba. Én bevallom, fogalmam sincs, nem számolom. Ha sírni kezd, először mindig szopival kínálom, aztán ő eldönti, hogy kéri-e. Én vizet sem adtam neki külön, úgyhogy van, hogy csak 1 percet szopik, van, hogy negyed órát.

Barbapapa: Nekem is szükségem van saját időre, ez általában a lefektetés után van, akkor jövök ide netezni. Azt én sem tudom, hogyan lehet túlélni, ha valakinek a babája óránként kel, nekem az 1-2 kelés belefér. 3-nál már én is sárkány vagyok, és délelőtt próbálom bepótolni.
Szerintem valahol az arany középutat kell belőni: a babának is legyenek kielégítve az igényei, legyen sokat kézben, szopizhasson, ha akar, ne hagyják sírni, de az anyuka se nyiffanjon ki teljesen ebben. Egy alváshiánytól depressziós anyuka a babának sem jó.

Na, megyek aludni, jó éjszakát mindenkinek!

Réka

rekap

Anita!

A hordozóeszközre (kendőre, mei-taira) rá lehet venni egy bővebb kabátot, úgy, hogy a gyerek benti ruhában van benne, és csak te és a te kabátod melegíti.

Most már tényleg megyek aludni! :D
Réka

rekap

Réka!
Ne izgulj, én se örültem a cickónövekedésnek, de azért nem, mivel 85D-ről indultam....most tartok 85-90 F-nél, a 3. gyerek után. pedig kilóban kevesebb, mint amikor Nolcsival terhes lettem. Szóval nem lesz kisebb már, max. ha átszabatom :?
Egyébként én az összes melltartómat a triumph outletben veszem, vagy turizom. Turizni persze csak újakat :wink:
Most az egyik szopis melltartóm is t. outletből van, 4E volt. Érdemes megnézni :wink:
Az új cicifix turiban olyan ezer ft körül van. Most már van vagy 20 db, a pinktől a barnán át a liláig, mindegyik márkás darab. triump, marks&spencer, stb. Ott is érdemes megnézni.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Egy örökkévalóság volt mindnet elolvasni. :lol:
Na, tegnap azt mondta fülészdoki, hogy elég csakhétfő este mennem legközelebb, talán már kezdek kifelé jönni a nyavalyából. :) Az én füleim sok traumán estek már eddig át, gyerekkoromban 50 (!)x szúrták fel őket (mert versenyszerűen úsztam és folyton begyulladtak), aztán az úszásról átnyergeltem a műugrásra, akkor egy verseny után, amin nem adtak ki 1. díjat, mert az ugrás tökéletes volt, csak akkor még az elcsobbanás utáni dolgokat is vizsgálták, én meg mindig veszettül igyekeztem nem túl mélyre süllyedni a vízben, mert mindig fájt a dobhártyám, így aztán az nem volt túl esztétikus, amit akkor műveltem. Szóval az edzőm kiakadt, hogy 1. vagyok tul.képp, mégis 2, ez így nem jó, ugorjak csak a medence széléről simán műugrófejest, és addig menjek lefelé, amíg "hivatalosan" mennék. Na, szót fogadtam, és beszakadt a dobhártyám... Derékbatört a műugró karrierem... :lol: Kérdéses volt, hogy meggyógyul-e a szakadás, de végül helyrejött. Ez annál is inkább fontos volt, hogy én ugye zenei pályára készültem... Aztán 1x én magam szakítottam be véletlenül, amikor szaladgáltam fel-alá a lakásban, pakoltam, miközben fültisztító pálcikát használtam a fülemben... Beleütöttem a könyököm 1 kilincsbe, a kezem beszaladt a fülembe... De nagy nehezen ez is helyrejött. Aztán azóta is volt 1 éve nagyon gyulladt, most meg a nagy gyulladás előtt elmentem orvoshoz... :lol: :lol:

Vucuska, jó, hogy jössz! Gyere!!! :)

Mennem kell, mert még sok a munka mára, de a ma közben el is múlt...
Majd vmikor ismét jelentkezem.

Kép
Kép
Kép
zdori

Annus
"Magadnak való vagy... Nem, csak nem neked:) :) "

Gyöngyi
Rendben, csinálok helyet:) Ezek szerint jöttök:) Én is ugyanígy jártam a bodyval.... 68-as szuszakolás, és utána 74-es épphogy jó... :) Úgyhogy lassan próbálgatom rá a többi 74-es ruhát is... Pulcsikat, nacikat, pólókat...

Trixi,
járóka:
Nagyon ügyi a férjed! A ti járókátokon nem voltak előfúrva lyukak az emelhetőséghez? Mi a tali napján vittük haza a járókánkat, azaz a férje, és akkor derült ki, hogy a pöcköket, vagy miket, amivel meg lehet emelni, nem kaptuk meg... És nincs is meg az eladónak, nem találják, mert korábban került a föld szintre a járóka, mint hogy azt szétszedték... Bepipultam nagyon, mert 2-szer kérdeztem tőlük, hogy ugye meg van minden alkatrésze? Erősködött, hogy persze... Annyit sikerült intézni, hogy velük beszereztettem olyan pöcköket, ami kell, és már fel is adták postán... remélem jó lesz.. Ha nem, akkor meg tudnád mondani, hogy hol találtatok megfelelő pöcköket?

Mozza
Reggel 5.30? Kérdezted már a szomszédot, hogy ő mit tenne, ha szombaton hajnalban erre ébredne? Szerintem még nem gondolt bele... Ha flegma választ kapnék, akkor jönne a rendőr... Végülis a nevében is benne van, az a dolga, hogy rendet tegyen....
lehet, hogy még sem megyünk babauszira... tartok a flu-tól.... De séta? Mi el tudunk menni a ti környéketekre autóval, és ott ki a babalocsit..., mert itt elég car a terep, iszonyat emelkedők vannak... Hány óra körül "szoktatok" sétálni? Vagy te is jöhetnél pénteken? Itt csak flexelnek a szakadék másik oldalán, szerencse, hogy kellő távolságban van...

Novygirl
Persze, hogy nem késtél le... Hétfőn adom be a másolóba.... A money miatt ne aggódj, ráér. Tetszik a nickneved... a noy milyen nyelven jelent újat?:)

Kutyafüle
Azt vettem ki a "szavaidból", hogy több hálózsákot vettél- és még veszel... Miért is? nekünk még egy sincs.... lehet kellene?

Netti
Csak egyszer szopizik a manód? És így is van tej?

Hozzátápira készülés:
Rájöttem kicsi a fagyasztónk... most vagy veszek még egy kicsit a kombihűtőnk tetejére, és emeletes hűtőnk lesz hely hiányában, vagy úgy mint Stahl Judit ugyanazt fogom enni, mint a baba... Végülis szeretem a sütőtököt, répát, krumplit:) Az tuti, hogy nem fogok teljesen külön főzni és vásárolni azért a 100 grammért.... Inkább én is azt eszem....

Barbi,
egyébként végeztek egy kisérletet, hogy mi van akkor, ha nem hagyják az embert aludni... Minnél tovább csinálják, annál durvább tünetek jelentkeznek.. Hallucinálció, stb... A végkifejlet halál.... :roll: (Azt ne kérdezd, hogy hol végezték a kisérletet.... )

Turi:
te naggyon ügyesen vársárolsz! Elárulod, hogy szerzel új turis cicifixet ráadásul olyan jó szinekben, amit írtál? Ugye én nem vagyok konkurencia a 75 C-mel:)

Tali: akkor továbbra is invitállak benneteket: jövő pénteken nálunk, jó idő esetén kertben és bent egyaránt, a Margit hídtól 5 percre.... Megközelítés BKV-val a NYugatitól 15 percre, a Margit híd Budai hídfőjétől 10. Vagy aki más felől jön: (Óbuda, vagy XI. kerület: A 86-os busz hídfő utáni buszmegállótól 5 perc sétával együtt. Az utóbbi hordozóval... Kaja: pizza lenne, és amit együtt rendelnénk a Don Pepéből, itt van 5 percre tőlünk.
vanni

Sziasztok, jó reggelt!

Én eléggé ramatyul vagyok, rendesen kitört rajtam a nátha. :( Úgy félek, nehogy megfertőzzem Lillát, szegénykém még sose volt beteg életében. :roll:

Barbapapa: Üdv., sorstárs! :D Látom, hasonlóak a lelőhelyeink, a két szopis melltartót épp a Triumph outletben vettem én is. Amíg terhes voltam, nem mertem megvenni, mert éppen csak feljött rám, és akkor még azt hittem, hogy nőni fog és még a melltartóbetétnek is be kell férnie. Szerencsére nincs szükségem rá, így most megvettem.
Eddig Anita szopis melltartót hordtam, le sem merem írni, hogy abból a H-s méretű volt a jó... :oops: igaz, abba még a betét is befért volna. Szerencsére Triumph-ból jó a 90 F-es is.
A turikat is szoktam nézni, de ritka, hogy olyat találok, ami pont jó, inkább az itt-ott szorít szokott az általános lenni. :(

Zdori: eléggé horrornak hangzik ez a dobhártya-beszakadás...
:shock: Az 50 felszúrás sem lehetett piskóta, nekem csak egyszer volt, de azóta is rettegek a fül-orr-gégésztől.

Megyek, BaBókám sikítozik. :D
Réka

rekap

Vanni: ha fénymásolás a bölcsi énekkönyvre vonatkozott, akkor én is kérhetek egyet? :oops: Vagy nem arról volt szó? :roll:

Adri: a reptér szerintem hozzánk van a legközelebb (Kőbánya). Illetve asszem vannak itt Lőrincről is. Bár ... nem tudom, Tüci kicsit szipog, de nem vészes, ha így marad, hétfőn megy csanába. Még ilyen náthája nem is volt soha, hogy ennyire ne lenne tünete, csak picit orrhangja van. De nem is tudom, hogy mikor lennétek itt? Hétfőn? Lehet ide is jönni, tegnap az anyósom kitakarított nálunk, míg én konferencián voltam. :lol:

Alvás: higgyétek el, hogy nem vagyok sem mazochista, se mártír típus. És én lennék a legboldogabb, ha aludhatnék éjjel, főleg az én 9-10 órás alvásigényemmel. De mégis milyen alternatíváim vannak? Egyrészt semmi köze állítólag az éjszakai szoptatásnak a kelésekhez. Ez annyiban reálisnak tűnik nekem, hogy Tüci azután is kelt éjjel, miután már elválasztottam és nem szopizott, csak vizet ivott cumisüvegből, mikor felébredt. Szóval a szopizás megvonása max. engem készítene ki, mert akkor szopi helyett éjjel járkálhatnék a gyerekkel, hogy visszaaludjon. Vagy talán úgy gondoltátok, hogy hagyjam sírni, oszt majd megunja? Nos, ezzel egyrészt elviekben sem értek egyet, másrészt képtelen is lennék rá. Arról nem beszélve, hogy Tüci is felébredne, és utána két gyereket altathatnék el. Ha ez lenne az alternatíva, akkor köszönöm szépen, én ezt nem választom. És ennek semmi köze ahhoz, hogy szerintem mi jár nekem és mi nem. Végtére is én választottam azt, hogy gyereket szülök, éjszaka nem mondhatom azt, hogy nem ér a nevem, éjjel nem akarok gyereket...

Amúgy engem az utóbbi időben elkezdett bosszantani, hogy ... folyt.köv. később...

Kép
Kép
tinu

Vanni!
Nem voltak előfúrva a lukak, mi csináltuk meg!
A Baumaxban lehet kapni, 8 db 460.- forint.

Petya evése is érdekes. Egyszer eszik hajnalba, utána apró pici részletekben egy fél adagot 10-ig,utána bealszik. Ezután ebéd, játék, alvás,kaja, és megint ugyanez!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Na ha minden igaz, folytatni tudom. :) Talán Csongi bírja még, mert különben elfelejtem mit is akartam. :P
Szóval a legújabb trend az, hogy felejtsük el az "asszony, maradj a fakanálnál"-t, mert ez már ódivatú, hanem inkább csináljunk úgy, mintha nem is szültél volna két gyereket. Ezzel szerintem még több elvárás nehezedik a nőkre, legalábbis rám biztosan. Én mindenhonnan ezt kapom legalábbis, hogy miért nem csinálom ezt, miért nem csinálom azt, Csongi már nagy gyerek, már itthon lehet hagyni erre-arra. Ne porosodjak itthon, hanem menjek. Tartsam ugyanolyan intenzitással a kapcsolatot a barátaimmal, mintha mi se történt volna, járjak kozmihoz, fodrászhoz, tornázni, táncolni, képezzem magam tovább, szexeljek éjjel-nappal, sminkeljek, öltözzek csinosan stb., stb. A púpom ki van már tőle tényleg. Mert ugyebár a másik oldalról meg ott van, hogy azért szoptassak, lássam el a gyerekeket, főzzek, takarítsak és a többi hagyományos tevékenység. Nekem ez már soooooooooooooooook(k). Én igenis szeretnék a gyerekemmel lenni, és szerintem még nem nagy, és nagyon nagy szomorúságot okoz, hogy lemondásokkal jár együtt az anyaság, de mégis csak ez működik, mert a gyerekellátás és nevelés mellett számomra igenis teher a többi.
Á, nem tudom, el tudtam-e rendesen magyarázni,de most mennem kellm egint.

Kép
Kép
tinu

Tinu!
Én nem mondom, hogy hagyd sírni, ezt mindenkinek magának kell érezni, hogy neki meg a babájának mi a jó, mi az amit kibír :wink:
Én nem ítéllek el azért, mert ennyiszer szopiztatsz éjszaka, vagy nem hagyod sírni Csongit! Amíg bírod, addig oké.
Én csak azt írtam, hogy én nem bírnám.........ez meg az én önzőségem :? Vagy nem tudom.
Noel is átaludta az éjszakát, 7-8 hós kora körül kezdett el kelni a fogzás miatt. Én nem adtam neki cicit, ha már 10 hetes kora óta nem szopizott éjszaka, nem akartam visszaszoktatni. Helyette bementünk, megvigasztaltuk, simiztük, csönd volt, megint sírt, megint be. Pár ilyen alkalom után nem rögtön a sírás elkezdése után mentünk be, hanem hagytuk kicsit sírni. De nem üvölteni órákat természetesen.
Elkezdtük a chamomilla szedését is és 1 hét alatt nagyjából rendeződött a helyzet. Utána periodikusan hónapokig semmi sírás, majd hónapokig 1x felsírt valamikor éjszaka. Jó esetben akkor, amikor még fent voltunk. :P
Leon meg szerencsére megkímélt minket, SOHA nem sírt éjszaka 10 hetes kora után :D
Most Lénánál kíváncsian várom, mi lesz. Ha elkezd sírni, cici nem lesz, mivel ugye nem azon alszik el.
Ja és nekem mindegyik gyerekem magától alszik el, pontosabban ujjszopósak voltak a fiúk és Léna is az.
Viszont a mai napig nem kell altatnom a fiúkat, este mese, puszi, majd becsukom az ajtót és maguktól elalszanak. Ez így van az elejétől kezdve.

A dologhoz hozzátartozik, hogy én az elejétől fogva nem ringattam este a gyerekeket, maguktól elalvásra próbáltuk rászoktatni őket, úgy látszik sikerrel.
Léna is soha nem aludt be este a cicin, beraktam az ágyába, elkezdett nyöszörögni, azt hagytam, ha hangosabbra vette
bementünk, kicsi simi, vagy felvettük, megvigasztaltuk, de utána vissza az ágyába. Volt hogy egy este 4-5x is be kellett menni hozzá, de 2 hós korára elkezdte dörzsölgetni a fejecskéjét az ágyba és magától elaludt. Majd megtalálta az ujját és most azzal alszik el.

Ezek csak a nálunk működő rendszerek, de azért, mert MI így csináltuk/csináljuk.
Ha valaki máshogy csinálja, vagy altatja a gyereket, bármi, akkor neki, meg a családnak az úgy jó!
Még 1x hangsúlyozom, hogy én SENKIT nem ítélek el, ha szopiztat éjszaka folyamatosan, vagy altat, ringatja a babát, stb.
Csak én nem tudom csinálni, a mi családunknak meg ez a jó, ennyi :wink:
Mindenki jól csinálja, pontosabban úgy, ahogy NEKI jó! :D :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Csongi még mindig nem alszik...
Még egy mondat, talán ez jobban megérteti, mit is akartam kifejezni. Szóval én úgy érzem, hogy hiába teszek meg mindent, ami tőlem telik és próbálak elég jó szülő, elég jó feleség és elég jó szakember lenni, NEM ELÉG. Mert mindig valaki elmondja, hogy mit kéne mééééééég tennem ahhoz, hogy rendben legyen. És közben meg valóban azt élem meg, hogy egyre inkább egyedül maradok, egyre inkább kívülálló vagyok - legalábbis azokhoz képest, akik éppen nem itt tartanak, mint én (vagyis nem kicsi gyerekeik vannak). És közben meg mégiscsak ez a legboldogabb időszak, mert minden gyerekkel csak egyszer lehet átélni a szopizást, az első mosolyt, az első lépéseket és még sok minden mást. És ez őrjít meg már, hogy ahelyett, hogy abban segítenének, hogy ezt tudjam megélni a lehető legjobban, kapom a tanácsokat arra, hogy hogyan törjek ki ebből a körből és legyen nem csak anya, hanem NŐ is, meg pszichológus is (persze utóbbi saját indíttatás is, csak kicsit sürgetőbbek néha velem, mint amit bírok).
Remélem, nem bántottam meg senkit, megint hangsúlyozom, hogy a saját érzéseimről beszélek és nyilván mindenki másképp élheti meg ezt az időszakot. (Ja, és benne van az is biztos, hogy Csongi a második kör, szóval ez az időszak már lassan 3 éve tart.)

Kép
Kép
tinu

Na itt!!!

Vanni!
Nekünk is van hálózsák,én szeretem.Iza abban alszik éjjel,legalább nem tudja lerugni magáról :wink:

Tinu!
Én mondjuk nem hagynám sírni,én se szoktam!És még az éjszakai kelés is belefér 1-2 szer,csak nem 8-10 szer :roll: Az is igaz h nem kell alá rendelni magunkat a gyerkőcnek teljesen,mint ahogy később sem kell elkényeztetni(szerintem).Nem is arról van szó h éjjel "lepasszoljuk" a gyereket.pl én ma is rosszul aludtam,Iza folyton forgolódott,de ennyi.Majd ma jobban alszik!Az ilyenekből nincs gond,csak rendszeresen 8szor felkelni éjjel...nem sokáig bírnám...

Tehát itt inkább a fizikai határokról van szó.Mikor 2napig szinte egész éjjel fenn voltam mert Iza taknyos volt...hát 3.nap már alig láttam ki a fejemből!
De ha te bírod az éjszakázást,akkor az tök jó!!! :wink: Én sajna nem bírnám...és ha utána egész nap olyan lennék mint a mosott rongy...áááá,bele se gondolok!
Cumit próbáltad már?Nem lehet h csak cumikázni akarna?Tudom h nincs cumitok,de egy próbát megér.

Hozzáteszem más ötletem nincs is,csak ez!Nem tudom h mit lehetne még.....Nyilván én is kelnék és adnék neki enni.Lehet h 1-2 dolgokkal megpróbálkoznék,de sírni nem hagynám...nálunk is ugye alszanak a többiek éjszaka stb.

na és mi bosszant??? :lol: :lol:

Réka!
Nem semmi méreteid vannak!!!!Én lassan beleférek a régi melltartókba...de kéne vennem pár újat...na majd benézek már én is vhova! :roll: :lol:

Ma tesco járat lesz!Izussal lebeszéltem :lol:

annus11

Barbi: értem, mit mondasz. Nem tudok mást mondani, mint hogy szerencsések vagytok, vagy. :)

Kép
Kép
tinu

Trixi!
Tök ügyik vagytok a járókával :wink: :D

Tinu!
Én értem, mit akartál írni, de ez sztem megint olyan téma, hogy mindenkinek magának kell érezni, hogy mi az, ami belefér. Ha nincs igényed a kimozdulásra, vagy fodrászra, vagy bármi másra a gyereken kívül, akkor NE csináld. :wink:
Ettől még Te sem vagy rosszabb, meg az se rosszabb, akinek van igénye erre.
Mindenkinek saját magának és max. a férjének kell megfelelnie.....ennyi. Nem kell ezt szerintem túlértékelni.
Az a lényeg, hogy Te elégedett legyél, úgy, ahogy vagy :wink:

Itt megint jön az én példám:
Én szeretek fodrászhoz, kozmetikushoz járni, találkozni a barátnőimmel, kimozdulni a gyerekek mellől. Sőt, azt is élvezem, hogy ha anyu elviszi a fiúkat 2-3 napra :oops:
Már számolgatja, hogy Lénát mikor viheti már el, fogja a 3 gyerkőcöt is egyszerre.....
Bevallom őszintém, én azt is várom már kicsit......
Hogy legyen 1-2 napom, amikor csak magammal foglalkozom, vásárolok, elmegyek úszni, vagy bármi más.
Őszintém bevallom, néha kicsit hiányzik az a felelőtlen élet, ami még a gyerekek előtt volt..... :oops:
Amikor csak azon gondolkodtam, hogy ma este munka után mi legyen a program? Elmenjünk valahova beülni a férjemmel, vagy a barátnőimmel, vagy csak otthon punnyadjuk a TV előtt és reggel 10-kor keljünk. Szombaton meg elmenjünk vásárolgatni kettesben és ne 100 felé rohangáljunk a boltban a 2 gyerek után, miközben Léna esetleg nyűglődik a babakocsiban :lol:
Igen, lehet önző vagyok......
De imádom a gyerekeimet, soha nem csinálnám vissza az életemet, csak néha 1-1 napra......
Látod, nekem meg ezzel kell megküzdenem, hogy jó anya vagyok, ha másra is vágyom a gyerekeimen kívül.....na ez sem jobb :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vanni, még nem tudom a jövő pénteket. Megpróbáljuk valahogy Szofival intézni a dolgot, de még nem merem megígérni.

Tinu, szerintem ne hagyd frusztrálni magad. Az igényeidet úgyis összeegyezteted a gyerekekével, a magadéval és a férjedével. Ha bárki jelez, hogy ez neki nem elég, úgyis lépsz. Addig meg a többi eszedbe se jusson. A mosoly maradjon meg az arcodon, ez különböztet meg a többi embertől :-)
Éjszakai alvás. Van egy barátnőm, akinek az első gyermeke (egy kislány) hasonlóan sokszor ébredt, mint Csongi (és csak a szülők ágyában volt hajlandó elaludni). Jártak alvásterapeutához, kipróbáltak mindent...semmi eredmény. Két éves koráig alig aludt (vagyis nagyon hektikusan). Kénytelenek voltak beletörődni, hogy a kislány nehezebben barátkozott meg a kinti világgal, mint más gyerek. Egész egyszerűen több/nagyobb szüksége volt az anyai közelségre, mint más gyereknek. Most cserfes, édes, 2,5 éves kislány. Bár még mindig nehezen barátkozik korabeli gyerekekkel. Éjszaka alszik a saját ágyában, max vizet kér egyszer. Persze aztán jött a második gyerek és az anya megint csak nem sokat alszik éjszaka, de ő legalább 3-4 órákat kummant egyhuzamban, aztán enni kér :-) Barátnőm szerint már ez is áldás :wink:

Barbi nem semmi...együttest rendeltek a szülinapra? Egy (másik) barátnőm meg kénytelen évről évre egyre nagyobb ugrálóvárat rendelni az udvarukba a gyerekek szülinapi bulijára, hogy eléggé lekösse őket (bakker, egy vagyon :shock:). Mondtam is neki, vigyázzon, mert nemsokára az Apollo 911-et kell a kertbe telepíteni, hogy eléggé érdekes legyen :lol:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen

Nem felelőtlen, hanem felhőtlen élet :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Na közben meg írtatok!!

Barbi!
Nálunk is ez van!!!Sose ringattam,nem altattam cicin!D ez baba függő is szerintem!Én semmi kényszert nem alkalmaztam ebben!Tehát Iza a kezdetektől így alszik el!!!Nem mondom,néha jó lenne őt ringatni,ha véletlenül cicin bealudt az maga volt a gyönyörűség!!!Most meg van h kanalazás közben alszik be...jaj hát akkor majdnem sírok,annyira édi!!!!

Tinu!
Én értem mit mondasz.Furi,mert nekem senki nem mond ilyeneket!!!!Senki nem mondja h hagyjam itthon a gyerkőcöt,nem is tudnám!!!!!Senki nem siettet h csináljam tovább a sulit,és senki nem kritizálja h mért nincs rajtam smink.Hozzátartozik h nem sminkelem magam stb,de ez most mindegy.
A lényeg,én magamnak akarok megfelelni.Mind anya,mind nő.Én most így jól érzem magam,ha nem így lenne akkor tennék ellene,ennyi!
És igen,nekem sincs több időm az ilyen dolgokra!!!Én is sajnálom az időt mikor nem Izával vagyok!!Eddig legtöbbet 3 órát voltam tőle távol,amíg a fodrásznál ültem....
Néha mondjuk jó lenne egy kis pihi,de úgy h Iza is ott van!!!!

Igaz én elég jövős menős vagyok!Nekem azt szokták mondani h pihenjek már!!!

Iza lényegében minden hova jön!Volt esküvőn,gulyásfesztiválon(egész nap kinn a ligetben),utazott vonaton,kibírta a hosszú kocsikázást is.Vásárlásnál mindig jön velünk,vagyis megyünk apával ha olyan van.Így a saját igényemet is kielégítem,Iza meg velem van,akkor nagy gondja nem lehet! :wink:

annus11

Annus: ne mondd, hogy nem bírnád. Én is ezt mondtam. Ezért írtam, hogy nem vagyok mazo-típus és még csak nem is vagyok keveset alvós. Egyszerűen muszáj és kész. Végülis mi mást tehetnék??? :roll: Cumink van, csak éppen nem kell neki. Szoktam vele próbálkozni, de mivel állandóan kilöki a nyelvével, egyre ritkábban próbálkozok.

Barbi: hát ez az, hogy én is vágynék rá, de nem vagyo képes arra, hogy megvalósítsam. De közben meg egyre inkább az a trend, hogy de igen, valósítsd meg, ha erre vágysz. De nem tudom. Részben objektív okok miatt, részben meg azért, mert a másik felemnek meg bűntudata lenne, hogy azt csinálom. Vagyis ez nem igaz, ha képes lennék megszervezni és megcsinálni, akkor nem lenne bűntudatom. De Tüci még kicsi hozzá, hogy elvigyék, meg őszintén szólva nem is tudom, hogy elengedném-e a nagyszülőkkel. Tegnap anyósom pl. elvitte pisilni a gyereket a vécére (elhozták őket a konferencia szünetében, hogy tudjak szoptatni), levette róla a pelust, nem adta vissza, majd mikor hazaértek, akkor sem és úgy vitte le sétálni, hogy a farmerje alatt nem volt semmi (se bugyi, sem pelus). És hozzáteszem anyósom csupa takony volt! Ááááááááááááááá!

Kép
Kép
tinu

Gyöngyi!
Dehogy rendelt együtteset :lol: :lol: :lol:
Biatorbágyon volt Alma koncert, oda vettünk jegyeket, úgy indult a nap. Onnan át barátnőmék lakásába, ahol a buli volt :wink:

Egyébként voltunk múlt héten egy másik barátnőm kislányának a szülinapján, ahol volt ugrálóvár, ennek a bérlését kapta a kiscsaj a szülinapjára ajándék gyanánt. Húúúú, de élvezték a gyerekek, még este 9-kor is elemlámpával ugráltak benne :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jó reggelt!

Tinu,
szerintem azokkal, akik tuszakolják mért nem mész barinőzni, fodrászhoz stb.-tojd le, ne is foglalkozz velük... én sztm meg is mondanám, az én életem, én gyerekem, úgy csinálom, ahogy én akarom...
Éjszakai kelés- Bogi is néhány hete ugye elkezdett kelni, én cumit adok neki. Én nagyon-nagyon nem akartam neki cumit adni, és nem is szeretem most sem. De azzal alszik el _Bogi napközben, éjjel ha riad, azzal tud visszaaludni.
Esetleg 1 próbát megérne, bár írtad, h Csongi nem fogadja el.. :(

Barbi,
tök jó, h Léna ilyen ügyesen elalszik :) Boginál mi is próbálkoztunk ezzel, volt egy idő, mikor 5 perc után bealudt, de aztán túlpörögött, és üvöltött....

emese1979

Vanni, Marcinak is van egy csomó hálózsákja, de csak azért csomó, mert az anyukája kényszeres beszerzési mániában szenved. :D

Cicis probléma. Én innen szoktam melltartót venni, talán érdemes körülnéznetek.
http://www.teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=13084068
Mondjuk én nem feltétlenül szopis melltartót hordok. Elég ha nem merevítős és nem szivacsos. Itthon úgyis pántos trikókban vagyok, azt meg csak lehajtom és kész... Szépeket találtam már, jó ez az eladó.
Réka, tök érdekes, hogy neked az Anita melltartók mindig kisebbek a méretezéshez képest. Nekem meg mindig nagyobbak :-) A 85 B szerintem inkább C kosaras.

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen

Azt hiszem fel kell kötnöm agatyát!!!Szerencsére idebenn nem fér el az ugrálóvár :lol: :lol:

Tinu!
Hát egy" mázlim" van,én nem is tudom kire hagyni Izust...így nem sok gondolkozni valóm van :lol: :lol: Amúgy milyen trendről beszélsz???!!! :shock: Nehogy már a gyereknevelésben is vmi divatot kelljen követni!!!!!Megmondom őszintén h soha nem követtem semmi divatot és hóbortot!!!!Ha vmi tetszett,jól állt stb akkor megvettem!Nem érdekelt h abban az évben nem az a szabású gatya a trendi....Bocs ha vki meg napra pontosan követi a divatot :oops: nekem van 10 éves pulcsim is,na az bizti nem az idei divat :lol: :lol:

De ez egy jó hosszú téma,mert akkor megnézhetnénk h manapság divat e a házasság?Divat e a több gyerek?Divat e a közös kassza???
Nálunk jelentem közös kassza van az elejétől,előbb esküvő volt és utána kezdtünk csal el próbálkozni,és nem vagyunk vallásosak!Na most színt vallottam :lol: :lol: :lol: Nekünk így jó,ha nem ez a divat manapság...hát őszintén lesz*rom 8) 8)

annus11

Annus: hát nekem nem könnyű magam függetleníteni az elvárásoktól, amik a környezetemből (na meg a tévéből is pl., de mindenhonnan) áradnak. Főleg, ha olyan emberektől származik, akik számítanak is nekem, és teszem azt, másban adok a véleményükre. Aztán vannak szükségszerűségek is, amiket nem tudok lepattintani (pl. a doktori is ilyen). Csinálni kell és kész. És ilyen napokon, amikor gyakorlatilag nem aludtam semmit éjjel, kicsit elegem van az egészből. :evil:

Ja, még szerencse, képzeljétek, hogy végül kiderült, van egy kb. 1 hónappal ezelőtti kimentése a pendrive-omnak, szóval "csak" 3 oldal veszett el pl. a pszichodráma dogámból. Persze azt a 3 oldalt is sok óra volt összehozni és sok nap, mivel elég ritkán tudom összehozni, hogy neki tudjak állni.

Kép
Kép
tinu

Annus!
Tök igazad van :wink:
Én is azt hordom, ami tetszik meg jól áll....

Tinu!
Hat komolyan sz...rd le, hogy ki mit gondol ebben a témában. Ha neked, meg a férjednek így jó, ahogy van, kit érdekel mások vélemény?????? :?: :?: :?:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Annus,Te melyik pépet adod Izának?Az natúr pép?Doki írja fel,vagy van Dm-ben is.Gondoltam tízóraira lehetne a gyümikhez tennem valamit.A tejpépet imádja,de ugye felbontástól 3 hétig jók.Most ha azt akarom h többféle ízűt egyen,akkor 3-4 doboz egyzserre ki van bontva,így tuti a vége már nem fogy el 3 héten belül.Ebbe lehet zöldséget is tenni?
Köszi!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita

Na rohanok, mert megyünk szülinapozni.......

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Anita!
Én hipo allergént adok neki,ezt a doki írja fel!Milupa amúgy.Van natúr és van vaníliás belőle...vagyis nekünk eddig ezt írták ki.Én a natúrba teszek ugye gyümit,szerintem próbáld ki te is így a gyümiket,aztán hátha bejön!Az arányokat meg tudod alakítani!Azt nem tudom h zöldséget lehet e,gondolom lehet,csak azt nem tom h szokták e!Szóval érted :lol:

Tinu!
Na én ezért nem adok senki véleményére,semmiben!!!Vagyis meghallgatok én mindent,de utána úgyis a saját "hülyeségemet" szajkózom"Max megtoldom más " hülyeségével " is :lol: :lol: :lol: Ez nálam beválik :lol: :lol:

Barbi!
Jó szülinapozást!!!Megint!De jó ksi program!!!Nekem a tesco jutott mára mint buli :lol: Ja,kész a csodálatos művem!

annus11

Írtam a blogba.

Kép
Kép
tinu

Annus,hozz képet!Jó tescozást!Én maradok a valagomon.
Köszi,a pépet!Most mr azt nem tom,h ugye a tápszerből nem bírta a HA-ént,akkor vegyek e neki pépbe?Vagy csak natúr pépet.Na,mennem kell a dm-be szét nézni jövőhéten.
Barbi,jó bulizást!
Tinu :arrow: a blogba!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita

Sziasztok!

Szerencsére 7-ig aludt a gyermekem, mert ha előbb kel, mostanra tuti hulla lennék. Éjjel fél 1-ig gyártottam a fagyasztóba a gyümipépeket.

Lehet hülye kérdés, de szerintetek lehet/érdemes körét fagyasztani? Olyan finomat találtam a piacon, kár lenne kihagyni...

Tinu,
én abszolút értem miről beszélsz. Igenis van társadalmi nyomás, nem is kicsi, és akárhogy próbálja az ember lánya függetleníteni magát, teljesen bizti nem lehet. Az én szakmámban is naprakésznek kell lenni, folyamatosan követni a politikai, társadalmi, jogszabályi, stb. változásokat, és szakirodalmakkal sem lehet szűkölködni, hogy jól végezzem a munkám. Az anyaságon és a háztartás vezetésén kívül nekem most másra nem nagyon jut időm, amit persze nem is bánok mert most Ákoskámnak akarok élni, és boldoggá tesz minden perc, amelyet vele tölthetek. DE!!! vissza kell majd térni a munkaerőpiacra, ahol ha nem vagy a topon, hát jaj neked... és máris ott a frusztráció.

Egyébiránt az instant, rohanó világunkról jó példa az is, hogy szülés után 3 héttel!!! Ákoskámmal sétáltunk, mikor két (egymástól független) szomszédasszony kérdései között is szerepelt, hogy mi az a nagy has, hogyhogy még ott van, le kell adni :shock: Ja, és mindkettőnek vannak gyermekei... no comment.
De említhetném volt kolléganőm beszólását is, akivel csak teljesen véletlenül futottam össze: ,,Jaj, úgy megváltoztál, olyan nagydarab lettél..." hát köszi, mondtam neki.

Vanni,
ezer köszönet és hála, majd rendezzük vhogy :) A novy szláv eredetű, ha nem tévedek, bár én ezt a nicket férjem után szabadon választottam :lol:

KépKép
novygirl

Kisfiú téli együttes, ha vkinek hiányzik a ruhatárából:
http://www.teszvesz.hu/item741441438_74 ... sapka.html

Erzsi,
körtén meg szilván én is gondolkodom. Sztm rakok majd el valamennyit. Hétfőn ki kéne menni a piacra beszerezni, meg őszit is kéne még...

Paradicsomot hogy lehet pürének elrakni? Héja, magház ki, megfőz, turmixol? Mert most még talán amgyar norm ál paradicsomot lehet kapni, nem csak az üvegházast meg spanyolt...

emese1979

joreggelt!

Barbi! ebay,igaz egyik ismerosom vette meg,de kicsi lett a lanyanak es atvettem tole :)))

sztem is mindenki maganak es a csaladja igenyeinek akarjon megfelelni :wink:
nem rosszabb se jobb anya az aki igenyel kimozdulast gyerek nelkul is. En senkit se itelek el egyik miatt sem!!! nekem is van ra szuksegem, h fodraszhoz menjek ide oda stb,de nagyszulore nem merem bizni Borokat.. akkor 5percenkent telefonalnek.. 10percenkent meg is teszem. Igaz egyszer szaladtunk el apaval teszkoba altatas utan.. anya vigyazott ra,de felkelt :shock: pedig sose teszi.. aztan jottunk is haza.. kb 20percet voltak kettesben,mikor beleptem az ajton a gyerek sikitozott anyumnak. imadja a hangjat.. :D ettol fuggetlenul se hagynam ra, mert meg kicsi hozza, en ugy erzem, vagy lehet csak azert mert nem merem.. nemtudom. de az apjara egesznap is rahagynam!!! tok nyugodtan.. nalunk Gabi etet este,furdet,altat.. (furdetesnel en is ott vagyok de o csinal mindent, azert mert o akarja :) ) meg hetvegen mindent o csinal....... es csunyan nez ram ha meg akarom fogni Borot :D szoval ok nagyon ossze vannak szokva.. tudom h minden ugy mukodne mintha itthon se lennek :wink: na de igyis csak amikor fodraszhoz megyek,meg ilyenek vagy vasarolni akkor vannak kettesben. Amugy visszuk mindenhova 8)
ja meg reggel gabi megy hozza ha felkelt.. atpelusozza,majd hozza cicire,ha vegzett elviszi,bufi,jatek.. es utana jonnek ebreszteni mikor indul dolgozni :wink: IMADOM :lol: :oops:

szoval igy nyugodt szivvel mernek barhova menni ha o vigyaz ra, ez a lenyege annak amit leirtam.De szerintem meg kicsi ahoz h masra bizzam :roll:

Netti
Kép
maumau

Novy: te nagydarab??? Hova tette a szemét az illető? :lol:

Emese: én nem akarok 1 éves koráig paradicsomot adni, úgyhogy megvárom majd jövőre a frisset. :) Amúgy meg gondolom úgy, ahogy leírtad.

Kép
Kép
tinu

Mozza: anyósom hozott egy sütőtököt, úgyhogy jöhet a sütőtökös süti receptje! :wink:

Kép
Kép
tinu

hát csajok, nagyon aranyosak vagytok! :oops:
Szóval mi Nagykovácsiból fogunk jönni AndrisMarci ébredése után (remélhetőleg 9 után...) a férjem menne dolgozni a reptérre és úgy tűn Annus van a legközelebb, illetve olyan pozícióban, ami a leggyorsabban elérhető a gyorsforgalmiról. (plusz még ugye értünk is kell jönnie) Nosnos?

(a férjemnek régen volt egy lakása bp-en, én nem is értem hogy közlekedtem akkor, már szinte semmi útvonalra nem emlékszem... :roll: )

Mozza, áááá, én nem akarok kiváltani semmit, még csak cici van +este pótolni kell tápival. Csak új ízeket akarok vele megismertetni, mert félek, hogy ha 6 hónapig csak tej van, akkor utána nehezebben fogadja el a kajákat. :oops:

Én most csak anyára merem hagyni AM-t a férjemen kívül. Csak ők ketten tudják rajtam kívül megoldani a helyzetet...

Kép

Kép
adraci

Adri: Annusék is jól megközelíthetőek, de szerintem mi ugyanúgy, meg Reniék is. A gyorsforgalmiról le lehet jönni a Kökinél és mi onnan kb. 10 percnyire lakunk, kocsival meg marha egyszerű, még kanyarogni sem kell. De talizhatnánk Annusnál is, ha Annus vállalkozik rá. :wink: Írta már, hogy igen, vagy csak így megszerveztük neki? :lol:
AMúgy meg szerintem hülyeség, hogy 6 hós kora után nem fog elfogadni ízeket. Tüci is elfogadott mindent, sose köpött ki semmit, pedig nem kóstoltattam túl korán. Látod, Böbi is írta, hogy Iringó most sem nagyon fogadja el a tejen kívüli dolgokat, pedig ő még korán van. Szóval ez annyira megint gyerekfüggő, hogy kár erre építeni.

Jaj, képzeljétek, ettük az almát a kanapén Tücivel, és Csongi annyira fixíroz mostanában ilyenkor, hogy odatettem a keze ügyébe. MEgfogta, betette a szájába, szopogatta egy kicsit, de szerintem nem zizzent rá, hogy ez ennivaló. :lol: Nem láttam az arcán semmi meglepődést, semmit. Mintha egy tárgy lenne. Aztán megettem helyette. :P
És annyira tud már helyet változtatni! Nem mondom, hogy kúszik, inkább részeg hernyómozgásra hasonlít. :lol: De eléri, amit akar.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
részeg hernyómozgás :lol: :lol:

Adraci,
nekem eszembe sem jutott, h ha sokáig csak tejcsi van, mást nem fogad el, vagy nehezebben. Majd akkor gondolkodom rajta, ha ilyen eset áll fent! :lol:

Nálatok nem nyűgösek a bébik ma? Bogi tiszta nyügi, nagyon nehezen aludt el most is, eddig ma 30 percet sikerült aludnia... remélem most lesz 1 óra is :)

emese1979

Emese, és nem vetetted be a mei tai-t? Azért majd lefotóztatod magad (meg Bogit) a hordozóban? Köszi a kisfiús linket, én most éppen sapka-sál-kesztyű kombót keresek.

Tinu, hű azért marha nagy mák, hogy meglettek az USB-s anyagaid (legalábbis a nagyja). Remélem azt a pár oldalt sikerül pótolnod. Csongi a caterpillar :D

Novygirl, aki téged nagydarabnak nevez, az stupid. Tök csini vagy. Szép magas :oops: Én is szeretnék egy kicsit magasabb lenni, de hát ezt a lapot kaptam ki. Magas helyettem a Zuram :D

Képzeljétek, mi ma voltunk Vauvauban (=Bauhaus) és Aldiban. Marci végig Ergóban nyomta EGY HANG NÉLKÜL. Úgy tűnik tényleg az lesz, amit Emese te is írtál. Ha tud nézelődni, ha érdekesnek találja a környezet, akkor valahogy elfelejt sírni :-) Szuper jó volt. ÉS a hátam még csak meg se érezte ezt a 7,5 kiló pluszt :)

Mozza, már régen meg akartam kérdezni tőled. Te meg a férjed olyan sok helyen megfordultatok már. Ettetek már 2 vagy 3 csillagos Michelin étteremben? Csak kíváncsi lennék, tényleg olyan nagy szám-e.

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen

Emese,
akkor hétfőn piac? Szervezzük össze, úgyis kell husikát is vennem!

Parit én sem rakok el, azt úgyis csak később ehetnek, nem? De a körte tényleg érdekelne. Rakott már el valaki, vagy nagy hülyeség? Nem tudom milyen lesz fagyasztva :roll:

Nekünk ma kegyensúlyozott napunk van :)

KépKép
novygirl

Tinu, Gyöngyi,
köszi, aranyosak vagytok, de azért van még mit leadni, mondjuk úgy 8 kg-ot :oops: Nem akarok nagydarab lenni :lol:

Hű, Csongi hihetetlen... csak ámulok és bámulok...

Gyöngyi,
a Vauvau Ákosnak is nagyon tetszett, jobban mint az Ikea. Férfiember már most... hehe

KépKép
novygirl

Gyöngyi: és képzeld, az uram egy istenkirály és megtalálta a szétbarmolt fájlok között, amit nagy nehezen visszahozott, a dogámat!!! Szóval még azt a maradék pár oldalt sem kell újraírnom! Annyira boldog vagyok! :D

Kép
Kép
tinu

Én körtét azért nem raknék el, mert abból van tök jó üveges! Nagyon finom. Viszont sima ősziből nincsen, ami nem cukrozott.

Kép
Kép
tinu

na gyorsan!
Majd jövök,csak Iza éhes lesz!

Megjártuk a tescot!
Ruhák még mindig akciósan!!!De már vannak téli cuccok is!Vettem egy hálózsákot Izusnak 1900ér!
Jana baabvíz 119 Ft!!!!
És vettem kis tároló dobozt,250ml-es!Tesco value termék,de nagyon jól záródik a fedele!3 db volt 189 Ft!!!!!Vettem 5 csomaggal,így van 15 darab tárolóm!Voltak naygobb dobozok is,de szerintem bőven elég a 2,5 dl!Majd ebben rakok el a afgyóba!

Szerintem van sima őszi!A kecskemétiben mintha láttam volna,és abban sincs cukor!

Novygirl!
Körte fagyasztás:én lefagyasztanám,bár sose fagyasztottam...nem tudom milyen!Próbálj ki 1et :lol: :lol:

Én vettem egy alma-őszi kecskeméti cuccost.Megpróbálom keverni a pépbe!

Illetve a soroksári úton lévő tescoban feltöltötték a baba cuccokat!!!Tök sok minden van.Aventtől a nuk is minden!Sok cumi és egyéb dolgok!Eddig itt ez nem volt!

annus11

Asszem mindegyik tescot feltoltottek olyan cucokkal! nekem is feltunt :D aztatarolotmeglesem.

Netti
Kép
maumau

ANnus: nem tudom, mikor még Tüci volt pici, a legtöbb Kecskemétiben volt cukor, így az ősziben is.

Kép
Kép
tinu

Annus:
http://www.fotexnet.hu/g_roby_on_line_s ... oszibarack
Ez az? Mert ebben az összetevőknél szerepel a cukor.

Kép
Kép
tinu

Tinu!
Aha,érdekes...az alma -barackban meg nincs cukor....Ezért gondoltam h a sima barackban sincs.

Csongi nagyon nagy!!!Amúgy nem lehetséges h Csongi nem alvása éjszaka a nagy mozgással van összefüggésben?Ugye mondják h ha bejön vmi új mozgás,akkor nem alszanak jól éjjel.Csongi meg mint egy sajtkukac!!!

Netti!
Irigy irigy a férjedre!Erre is jöhetne! :wink: Szerencséd van h a munka mellett ott van reggel és este is!Na meg hétvégén is...erről én csak álmodom :roll:
Ja és ezek műanyag tárolók,csak h ott keresd! :wink:

Na majd dobok képet a művemről,csak Izával akarom,de ő most evett...inkább nem teszem bele :lol: várok picit!

annus11

Tinu, az Univer termékei nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Nemrégóta.Kecskeméten gyártják ezt is, de állítólag máshol, mint a Kecskemétit és Hipp-et.
Mondjuk Őszibarack csak almával, vagy banánnal szerepel náluk. Meg őszintén én nem szerettem az Univer termékeket, túl "vizesek", a főzelékek meg szemcsések, nem sima-selymesek.A sütőtök pürék is teljesen mások gyártók szerint, már nem emlékszem, kié a legjobb, talán a Hipp. Ízre és állagra.

Kép
Kép
zili

Kép
Kép
zili

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?