Új privát üzeneted érkezett!

Thira

Miért gondolod, hogy mindenki ellened van? Ha nem vetted volna észre itt mindenki csak segíteni próbál. Ha nem kaptál választ a kérdéseidre, akkor vagy a kérdést tetted fel rosszul vagy nem értetted a választ vagy egyszerűen nincs egyértelmű válasz, mert akármilyen hihetetlen nincs mindenre válasz. Nem túl sok terhességi cukorral foglalkozó szakorvos van és közülük tudtommal Csákány György a legjobb, de Te persze Tőle sem kaptál választ és azoktól a lányoktól sem, akiknek már nagy tapasztalatuk van a témában. Akit Gyuri ajánlott BÁNVÖLGYINÉ JUDIT, egy nagyon-nagyon jó dietetikus, én is hozzá jártam és csak megerősíthetem. Bennem egy percig sem merült fel, hogy azért mert kérdezel nem tartod be a diétát, vagy bármit rosszul csinálnál. Szerintem Te egy értelmes lány vagy és élvezettel olvastam a vitádat egészen mostanáig (mert igen is vita. Egy egészséges vita, mert nem csak a veszekedést hívják vitának), de ez az utolsó hozzászólásod egy kicsit erős volt és igazságtalan. Próbálj meg hangnemet váltani, hátha akkor a válasz is meglesz.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Thira!

Te pont azon akadtál ki a végére, ami a te első hibád volt: általánosságban kérdeztél. Mert te csak a 150 CH-s diétán voltál kiakadva, de ez így általános, ha személyre lebonva nézzük meg, akor már nem az lesz, és konkrétumokkal alátámasztva el lehetne magyarázni, hogy az ( vagy esetleg a 180 CH-c, vagy egy inzulinos eset ) miért úgy jó, ahogy az adott esetben alkalmazzák.
Persze hogy feltételeztünk, mert az ember elsősorban a saját esete kapcsán tesz fel kérdéseket. Ezért mertem én is azt hinni, hogy te a 150 CH-t a saját nemtetszésed miatt kérdőjelezted meg. De igazából itt hiába próbáltunk általánosságokban magyarázni neked, ezt nem vagy hajlandó elfogadni. Konkrétumokat meg nem árulsz el, tehát a te esetedet sem igazán lehet elmagyarázni Kép
Hidd el, mi segíteni szerettünk volna, de ha nem hagyod, úgy nagyon nehéz... KépKépKép

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Thira!
Igazad van ez nem vita, ez beszélgetés, még akkor is, ha a résztvevők ugyanarról nem mindíg ugyanazt gondolják, és ezt el is mondják.
Természetesen véleményü(n)k is kialakul, de azt hiszem felelőtlennek senki sem gondol Téged, sőt.
És nem is értem, hogy miből gondolod, hogy ez a vélemény(ünk).
Bátran mond el mit gondolsz, kérdezz és ha nem értesz egyet valamivel nyugodtan közöld velünk, biztos, hogy senki sem haragszik ezért, mert lényeg a kultúrált hangnem, amin mindent meg lehet beszélni, és itt úgy érzem nagyon kultúrált társalgás folyik.
Hadd hívjam fel a figyelmedet a cset-re is, ott is találkozhatsz velem és másokkal is (én főleg hétfő késő esteénként vagyok ott) és közvetlen formában is hangot adhatsz gondjaidnak.
gyuri
Szeged
 
 

 
 

Gyuri!
Itt nem a nem terhesség a lényeg, hanem, hogy a cukrom tök rendben van. Mivel a diéta alatt nekem keton volt a viyeletemben, így gondolom most is megjelenne. Ez nem gond?
krisztike01
 
 


Kriszti!
Vszeg lesz keton a vizeletben, de nem gond.
gyuri
Szeged
 
 


Akkor nekikezdek, majd beszámolok a sikerességéről.
krisztike01
 
 


Nosza
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Gyuri!
OFF Elnézést az offért, de lenne egy számomra nagyon fontos kérdés és nem tudtam hol tegyem fel.
A spirál (pl a goldlily) tartalmaz gyógyszert?
Ha igen, mi a hatóanyaga? Ha nem, akkor hogy akadályozza meg a teherbeesést? Barátnőmnek P4-es lett a rákszűrése és olvastam, hogy a fogamzásgátlóknak nagy szerepe van a méhnyakrák kialakulásában.
Kriszta
krissta@freemail.hu

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nyanya!
Nem tartalmaz gyógyszert (csak a MIRENA).
A spirál (IUD) hatása az, hogy a méhnyálkahártyán un. steril gyulladást hoz létre, és emiatt a spermiumok nem jutnak fel, ha mégis, és megtörténik a fogamzás, nem jön létre a beágyazódás (tkp. sp.vetélés)
Lényeges szerepe nincs a méhnyakrák kialakulásában, de mivel helyileg mégis ott van, és bizonyos izgalmat okozhat, ki szokták venni.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Gyuri
Köszönöm szépen a választ

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Szia Nyanya!

Nálunk nem teljesen így működött a spirál, példa rá a 22 hónapos lányom KépKépKép

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Yndi!
Ahol fát vágnak ott hullik a forgács.
Mint ezt már korábban említettem én már minden módszerrel láttam terhességet (még lekötés után is!)
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!
A lekötés mennyire elterjedt? Én gondolkodom rajta, hogy ha meglesz a kistestvér megcsináltassam e. Már 37 vagyok és még egyszer szeretnék szülni, de többet tuti nem. Van valami hátránya? Vagy a spirál jobb? De azt meg cserélgetni kell 5 évente. Vagy van még ezeknél is jobb megoldás, amiről nem tudok?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Én sem panaszkodásnak szántam, csak a téma kapcsán jegyeztem meg, hogy nálunk leánykánk így jött össze KépKépKép Így utólag nem is bánjuk, de akkor hirtelenjében a hideg zuhany esete igencsak megvolt..
Azért most már több hasonlóan összejött babóhoz nem ragaszkodnék, de hát mit tudjuk, tuti megoldás nincs...

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Nyanya!
Aki már tuti nem akar, és a törvénynek megfelel Pl. elmúlt 35) azoknak a lekötés a legjobb. Ma a "lekötés" ugyan egy műtét (és mint ilyen szövődménye lehet), de ha már kész akkor a legkevesebb mellékhatása van (nincs). A spirál ennel kevésbé előnyös megoldás: gyulladás, vérzés lehetősége, kevésbé megbízható és időnként, nem feltétlenül 5 évenként cserélni is kell (lehet)
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!
Én úgy hallottam, hogy 35 év felett és 3 gyerek után. Ez igaz? Én a 2. után szeretném. Lehet kérni, hogy ezt a műtétet császáros szüléssel egybekötve azonnal csinálják meg? Így csak egy műtét lenne.

Elnézést kérek mindenkitől, hogy így elvittem a topikot az eredeti témától. Ígérem most már visszafogom magam.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Nem volt egy darabig netünk, úgyhogy megkésve jelentem a hírt, már 3 hetes Sára lányunk! 3190grammal született, 55 centivel, egézséges, rendben volt a cukra! : ) Mindemellett gyönyörű!

Krisztike, örülök, hogy nincs gond a kisfiaddal!
Mindenkinek köszönöm a terhesség alatti tanácsokat!
Gyuri, lenne még kérdésem: a szülés után mértem a cukromat (mikor már elhagytam az inzulint) és teljesen jók voltak az értékek. 2 hét múlva szánom bánom, lazítottam (a szoptatás miatt szinte állandóan farkaséhes vagyok) vagyis ettem péksütiket, meg magnum jégkrémet és megmérve az értékeimet, 14, 15, 16, 18 is kijött. Bár azt mondják a Dcont gép 15 körül nem mér pontosan, de meg vagyok ijedve, hogy 2-es tipusu cukrorbetegségem lett. Már visszaálltam a rendes diétára, de nem mennek le az értékek. Azt is hallottam, hogy legalább 3 hónap kell a visszaállásra, de nem tudom ez valós e. A dokim szabin van 2 hétig, csak a hó végén tudok menni hozzá. Lehet, hogy most már mindig inzulinra van szükségem?
Hallott már valaki a György teáról? Állítólag 7 alá viszi a cukrot és volt aki az inzulint hagyta abba a tea ivása után. Lehetséges ez? Csak a gond az, hogy terhesen és szoptatás alatt nem ajánlják.
Szóval kétségek gyötörnek, bár semmilyen rosszullétet, egyebet nem tapasztaltam.
Eszter
cseszi
 
 


Tisztelt Doktor Úr!

Ismét itt volnék, 2.terhesség, elsővel gest diab., 8,4-es két órás érték, 150-grammos diétával rendben volt. A mostani Pocaklakómmal is szépen haladgatunk előrefelé, már 11 hetes. Viszont költözés miatt kénytelen voltam kórházat és így szülészorvost is váltani. Előzőleg a Szent Imrébe jártam, ahol nagyon komolyan vették a terhességi cukrot és rendesen odafigyeltek rá. MOst viszont mikor elmondtam, hogy mi volt a helyzet az előző terhességemkor, csak legyintett az orvos a 8,4-re és közölte, hogy szerinte semmi különös tennivaló nincsen, mert, ha újból előjön a dolog, az úgyis a 24. hét környékén lesz, addig meg nem kell semmi vizsgálat. Mikor a Szt Imrébe jártunk a gondozásra emlékszem, hogy már 12 hetes kismamik is jártak, akiknek az elsővel gond volt. Szóval most mi tévő legyek? Ha valóban szükséges ennyi idős korban is a terhelés, az már most a 75 grammos 120 perces vizsgálat, vagy csak a zsemle-tej verzió? (mert azt itt a védőnők is megcsinálják, bár tudom, hogy az ujjbegyből vett minta nem olyan pontos) Ha továbbra sem méltat sokra az új orvos esetleg keressem fel a Szt Imrében a doktornőt, akihez jártam? Vajon lehetséges, hogy oda visszajárjak cukorgondozásra, de nem ott fogok szülni?

Köszönettel: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok, megjöttem, igaz ket het utan, de ujra vagyok. Kép)
Ha feleledtem, leirom, mi is volt otthon.
A LENYEG: NEM VAGYOK DIABETESZES!!! Kép))
pele1
 
 


Pele1
ez jó hír Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nyanya!
OFF
Nekem a császárral egyszerre csinálták meg, a törvény úgy van, hogy 35 év VAGY 3 gyerek. Általában a dokik segítőkészek az ügyben ( legalábbis én ezt tapasztaltam.

ON
Cseszi!
Nagyon drukkolok, hogy ez valami tévedés legyen, elromlott a gép vagy ilyesmi. Ezek baromi magas értékek.

Pele!
Ez tényleg nagyon jó hír.

Meskete!
A Szt Imrében kihez jártál? Én is oda jártam, szerintem ott minden további nélkül fogadni fognak.
krisztike01
 
 


Krisztike
Köszi ez nagyon jó, remélem rá tudom majd venni a dokimat a császárra, mert nagyon ellene van.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok Lanyok, Doktor Ur! Kép
Szoval ez ket hetre sikeredett,nem harom napra, mert ugyan a terheleses cukor teszt jo lett Pecsen, / ehgyomori 4,7 lett, 120 percre pedig 7 az eredmeny, / de a vizeletben 3+ vagy 3x acetont talaltak.
Megjegyzem, akkor mar harom napja csak rendelökben ültem, es vartam. Na az edesanyak uti szüleszetröl valami prof nem engedett el, hanem hetföi nappal be kellett feküdnöm harom napra, es cukor napot6, meg vizelet gyüjtösdit jatszottunk. Kép
A vercukor eredmenyek jok lettek, igaz dietas kajakat kaptam.
Az eredmenyek jok lettek, söt a felvetel napjan mar nem is volt aceton a vizeletben. Kiderült, az eltelt par napban alig ittam, es 36 fok volt az atlag hömerseklet!
Szerdan delutan ki is engedtek, de azon mindenki ki volt akadva doki is, meg növer is, hogy AMBULANS rendelesen allitanak be inzulinra, es az elsö orai meres eredmenyekent.
Mert azt mar kihamoztam, ugyanannyi glukoz vagy szölöcukor van a 3 dl folyadekban itt, mint a 75 ml oldaltban otthon. De ezek nem 120 perc utan neznek eredmenyt, hanem az elsö orai eredmenyt veszik, es ezen az alapon rengeteg kismama van itt inzulinozva. Kép( Rosszul is van sok. Kép((
A masodik orai eredmenyem tök jo, lett it kint, mert az lett atszamitva 7 nekem, de az a kutyat nem erdekelte.
Na ezert nem birtam az inzulint. Kép((
Minden elismeresem a Pecsi Szüleszeti Klinika dolgozoinak, a terhes patalogian.
Az orvosok nagyon kedvesek, segitökeszek, a növerekröl nem is beszelve. Kép)
Szoval köszönöm a sok tanacsot, es segitseget. Kép)
Azert leszek tovabra is. Kép)
pele1
 
 


Igen, először én is arra tippeltem, de a gép jó, mert a páromnak kaja után 4,9-et írt. Most vasárnap egyfolytában a kórházba rohangáltam, csináltak még egy profilt. Még jó, hogy közel van, így a szoptatásokat ehhez igazítottam. Kép.
Keddre lesz eredmény, meg vagyok ám ijedve rendesen. Csak azt nem értem, hogy szülés után egy hétig miért voltak teljesen jók az eredmények?
Egyébként már felment 20-ra is, enni szinte már alig merek...
cseszi
 
 


Pele!
Hmmm. Mintha valami ilyesmit és is mondtam volna.

Nyanya!
35 év vagy 3 gyerek (nem és)

cseszi!
Méresd meg laborban is!Ha tényleg ennyi ne várj semmit, ezek tényleg magas értékek, azonnal keresd meg a diabetologust!

Meskete!
Szerintem irány a Szt.Imre, és miért ne lehetne akár ott szülni is?
gyuri
Szeged
 
 


Igen Gyuri, es ennek ismereteben dobtam el nagyon nagy ivben az inzulint. Kép)))
pele1
 
 


Doktor úr!

33 év 2 gyerek és 18 év 1. típusú cukorbetegség nem elég indok esetleg a lekötésre? A cukorbetegség nem "enyhítő körülmény" itt?

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Sziasztok!

Gyuri! Lassan törzstaggá válok a topicon, remélem nem zavar, ha én is a közvetlenebb megszólítást választom irányodban! Szóval nem lehetetlen, hogy visszajárjak a Szent Imrébe, csak kényelmi szempontok vezéreltek a kórházváltásnál. MOst Dunakeszin lakunk, ősztől, ha minden jól megy Őrbottyánba költözünk. Pont tél derekán kellene majd a 2 és fél évesemmel (bébicsősz nemigen akad) hajnalonta felkerekedni, hogy labornyitásra átérjünk a Tétényi útra. Persze ez mind csak kényelmi szempont, a Pocaklakó egészsége fontosabb. A szüléssel is az a gond, de ez is csak problémázás előre olyan dolgon, ami nem is biztos, hogy lesz. Január végi szülés, hófúvás, keresztül a városon stb..
Minden esetre felhívom a doktornőt és lesz, ami lesz.

Krisztike! A Szent Imrében a szülészorvosom Dr. Szőnyi István volt, már nyugdíjas korú, a cukrosrendelésen pedig Nagy Zsóka doktronőhöz jártam. Én is nagyon szerettem oda járni, minden féle szempontból meg voltam elégedve velük. Ahogy most alakulnak a dolgok még az is lehet, hogy visszakeveredek teljes egészében oda!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Gyuri!

Holnap megyek a laborba a profilom eredményéért. Gondolom inzulin lesz belőle. Kérdés, hogy ez már véges, vagy csak a szoptatás miatt? Hormonok stb. Mire számítsak? Szoptatás alatt ezt lehet gyógyszerrel korrigálni?
cseszi
 
 


Sziasztok!

Már korábban írtam ide, és itt kaptam észbe, hogy kellene kérnem egy cukorterhelést. 9,2 lett a 20. hétben, 150 gr-os szénhidrátdiétát talált ki nekem a nőgyogyim, de ma elküldött a vérnyomásdokim a diabétesz szakrendelésre.
Sajnálatos módon itt a doki azt mondta, hogy nagy valószínűség szerint inzulinra lesz szükségem.
Szerintetek milyen esélyem van arra, hogy megússzam az inzulint? Nem a szúrkálástól félek, hanem attól, hogy ott kell hagynom a SOTE II-sen rendelő dokimat. Nála szeretnék szülni mindenképpen.
A diabéteszes prof szerint mindenképp át kell majd mennem a Szabolcs utcába, ha inzulint fogok kapni.
Ez komolyan így van? Szerintetek nem lehetek inzulinos cukros kismama a SOTE II-s női klinikán?
Ja, egyébként 155 gr-os CH diétát kaptam most (egy kicsit lazább, mint az előző.Kép
andi70
 
 


Meskete!
A Nagy Zsóka SZUPER én is hozzá jártam. Tartozom is neki még egy kontrollal, de baromira nincs időm. Aki ismeri a körülményeimet az tudja, hogy miért. Azért itthon időnként mérem és minden jó.
krisztike01
 
 


Cseszi!
sajnos azt hiszem végleges, hacsak a tudomány nem talál ki valami mást, vannak ilyen kutatások.

Meskete!
Én is Dunakeszin lakom, nincs a Tétényi olyan messze ... de tisztességesen foglakoznak cukrosokkal (útközben) Szabolcs u, Margit, Péterfi
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!
Ismét köszönöm a választ, és még1x elnézést a kitérőért.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Szia Cseszi!
Ez a diabetesz Nalad hogy kezdödött?
Terhesseg alatt, kb mikortol, es milyen erösen?

Gyuri!
Egy Vaskuti kismamaval ismerkedtem meg a Pecsi terhes patalogian.
Elötte is cukor beteg volt, eleg nehezen beallithato ertekkekkel.
Most Pecsre ugy került be hogy ehgyomri cukra volt 11.
Napok ota bent fekszik, es inzulinoza magat, de az ertekek valtozoak, volt mar neki 24 is eves utan, aztan meg kesöbb behipozott. / vagy hogy hivjak, ha nagyon leesik a cukor!/
Dr Szilagyi Andras szabin van,es lesz a honap vegeig, es eddig ugy nez ki kiserletznek vele, de nem sok sikerrel.
Tudnal valakit,vagy korhazat ajanlani, ahova mehetne, mert teljesen el van keseredve, 9 hetes terhes, es allandoan sir. Felek depresszios lesz. Kép
Ja es allandoan ehes, ugy eszik, mint aki ki van ehezve ket hete!!
pele1
 
 


Szia Pele!
Bocsi,hogy beleszolok a beszélgetésetekbe de a Péterfyben van egy kiváló cukor orvos Dr LEHOTKAI LAJOS Ő biztos tud segíteni.A tel száma:06209912762
Barci
barci
 
 


Szia Pele!

Én Dr. Baranyi Évára "esküszöm"! Őt a Szabolcs utcában találod meg, a Diabetológián. A kórház száma: 06-1-350 47 60. Itt kell kérned a Diabetológiát, vagy a 06-1-350 47 41-es számon az ambulancia diabetológiai szakasszisztensei veszik fel a telefont. Ha jól tudom, most a nyári szabadságolások alatt szerdánként rendel a doktornő, normál időszakban pedig minden nap!

Egy telefont mindenképpen megér!!(Megjegyezném, hogy a dietetikusuk is fantasztikus!!)

Különben minden rendben van? Régen nem hallottam Rólad, remélem azért, mert minden oké és mindketten virultok, élvezitek a forróságot! (Én magammal kapcsolatban inkább a szenvedés szót használnám...)

Írj, hogy mi van!! Légyszi...

Ági
aszemenyei
 
 


Pele!
Csatlakozom Ágihoz belgyógyász és dietetikus témában. Nekem is csak jó tapasztalataim voltak a Szabolcsban.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Pele!
Mint tudod én is a Szabolcs u-ra (magamra) esküszöm, de az ismerősöd helyzete elég kínos, mert telefonon senki sem fog egy másik klinikán (220 km) beteget ellátni. Ez sajnos lehetetlen. Ha ő maga felkerekedik és elmegy a Szabolcsba, megkeresi Baranyit (szabin van ez csak szerdán lehet), akkor természetesen ellátják.
Csak van itt egy nagyon nagy baj.
A koraterhességi hyperglikémia (nagyon magas cukrok, mint itt is) 10-20%-ra növeli a magzati fejlődési rendellenességek kockázatát (ezt védi ki a terhesség előtti = prekoncepcionális gondozás). Ezt lehet vizsgálni, HgbA1c-vel. Ha ennek értéke 8.0 felett van 9 hetesen, vagy pláne magasabb, a kockázat olyan nagy, hogy a terhesség megszakítását szoktuk javasolni! és prekonc. után legyen ismét terhes....
gyuri
Szeged
 
 


Szia Gyuri!
Hat igen, ettöl fel a kismama, a megszakitastol. Kép
Megadom a telefonszamot neki, de szerintem a vilag vegere is el fog menni, hogy minden jo legyen.
Pecs sincs sokkal közelebb, mint a Szabolcs utca. Kép
Oda is azonnal bejött, amikor küldtek, gondolkodas nelkül.
Meg ket kerdes Gyuri!
Az idegesseg mennyire befolyasolja a vercukrot?
Es mi a bütyök az az aceton a vizeletben, hogy kerül oda? Mitöl függ mennyire van jelen a vizeletben?
Bar nalam ha keveset iszok, akkor kerül elö. Kép
Minnel többet iszok, ugy tünik el.
Igyekszek napi ket liter folyadekot inni, de sajnos nem kacsanak születtem, van amikor kevesebb lesz. Kép
Lanyok, köszönöm a valaszokat, mar meg yis az sms magyaroszagra a kismamanak. Kép))
pele1
 
 


Szia Gyuri!
Én még csak pár napja csatlakoztam hozzátok így még nem ismerlek.Te a Szabolcs utcában dolgozol?
Én is cukros vagyok az elöző terhességemnél "szedtem"össze és most nagyon megijesztett amiket írtál jelenleg terhes vagyok nagyon az elején még és NEM szeretném elveszíteni a kisbabám!!!Bármit megteszek ezért de nem tudom melyik korházhoz forduljak...tudsz segíteni.
Várom válaszod köszönöm:Barci
Az e-mail címem:kota.1@freemail.hu
barci
 
 


Pele 1! Kedves Gyuri!

A 26. héten a terheléses vércukorvizsgálatnál derült ki. Megcsinálták utána szinte egyből a profilt, ha jól emlékszem kaja után 9, 7-es érték volt a legnagyobb. Egyből inzulinra fogtak. A 37. héttől emlkedtek az értékek és fokozatosan emelték a z inzulinadagot is. Elég durván, mert a kezdeti 6 egységből lett 20. Szülés után minden leállítva. Egyek ahogy akarok. Olvastam Gyurit, hogy ő még 6 hét diétát ír elő. Persze már nem tartottam 'annyira' becsúszott egy kis jégkrém, péksüti. Szoptatás= farkaséhség. Belemértem, magas értékeket mutatott. Ijedség, vissza profil, ismét inzulin. Egyik orvos szerint törődjek bele, én egy 1-es tipusu cukros vagyok, akinek terhsség nélkül is elő jött volna. ( ezt elég nehéz elfogadnom) A másik doki szerint még inzulin segítségével regenerálódhatnak a hasnyálmirigy sejtjei, akár még el is hagyhatom majd a szúrásokat. Kérdem én, most döglöttek azok a sejtek vagy sem? Kérdem én, miért nem mond egyformát két ugyanolyan orvos? Áprilisban a HGB A1c szintem: 4,9.
Most: 7, 3.

Persze még nem aktuális, de el vagyok rettentően keseredve ha ez így marad, az egész éltemódváltás miatt. Majd a lányomnak mondom a homokozóban, hogy várjál csak anya még belövi magát? És mi lesz a többi gyerkőcnél amit még szeretnénk? Befucsolt a hobbim, alapfokú barlangjáró tanfolyamokon oktattam, sziklát másztünk szabadidőnkben. Kötélen csüngve hogy adom be?

Vagy menjek még további orvosokat keresni? Szóval ennyi, bocs, hogy esetleg mindenkit fárasztottam, de ez van. Persze vigasztal a gyönyörű, okos, egészséges, immár egy hónapos lánykánk! És még annyira elfogult sem vagyok! : )))
cseszi
 
 


Cseszi!
Nem olyan borzalmas ez az egész. 1-2 hét, és megszokod, és persze az egész család. Szerintem nem kell mindent feladni, hiszen nem kell minden 10 percbn inzulint adni, sőt vannak gyors hatású inzulinok, amelyeket az étkezésekhez igazíthatóak, stb. Mindennek a titka egy jó szakember, aki mindenre megpróbál válaszolni neked.
Az én lányom megszokta, hogy szúrkálom magam. Természetes neki.
Én úgy gondolom, hogy nem keseregni kell, hanem beleilleszteni a megváltozott körülményeket az addigi életünkben. Bár ez nem könnyű.
Kitartást kívánok neked, és teljesen átérzem a helyzetedet, mert én is hasonló, bár nem egészen ilyen cipőben jártam 1,5 évvel ezelőtt.
Erika
n_erika
 
 


Cseszi!

Ne temesd el magad!!! Messze sem olyan rossz a helyzet, bár mikor rólam kiderült ( 18 éve ), én sem tudtam nagyon sokáig elfogadni. DE:
1., én pl imádom a bungie-jumpingot, és cukrosan is megoldottam
2., van egy egészséges lányom, és most 33 hetes terhes vagyok
3., a gyerekek pedig nagyon hamar megértik, hogy anyunak arra az injekcióra szüksége van, és nem fog furcsán nézni rád. Ha mégis maradsz inzulinos cukros, neki az lesz a természetes, ahogy nálunk is a lányomnak.

Hidd el, megoldható ám sok minden, amire most még nem is gondolnál!!! Tudnék mesélni...

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Szia Barci!

Tudom, hogy Gyurit szólítottad meg, de amit már előzőleg is írtam: Szabolcs utca!!
Feljebb megtalálod az elérhetőségét...

Ha olvastad Gyuri sorait, abból is a Szabolcs utcát fogd kiolvasni (a sorokból és a sorok közül is!!!).

Most Te és a babád a legfontosabb, így nem árt valóban a legjobb szakembergárdához fordulni!

Ági
aszemenyei
 
 


Kedves Erika,Indy!

Köszi a biztatást, bár még reménykedem, hátha. Ti hova adjátok az inzulint? Terhesen is, meg most is hasfalba mondták, de most mindig egy tízforintosnyi piros folt lesz utána és terhesen is általában be volt lilulva a hasam. Hosszú távon ti hogy csináljátok?
Egyelőre azt mondták nekem ugyanúgy számolgassam a CH-t, pocakosan elég is volt, de most a 180 mellett is állandóan éhes vagyok,(már visszatértem a kiindulási súlyomra, 56kg, a 170 centimhez, vagyis nem vagyok az a kövér alkat) gondolom a szoptatás miatt. Az édességek annyira nem is érdekelnek, de falnám a gyümölcsöket és azt sem lehet. Ez már mindig így lesz, vagy később esetleg beállítás után lazulhat a dolog?
cseszi
 
 


Barci!

Te hogy 'szedted ' össze a cukrodat?
Eszter
cseszi
 
 


Barci!
Én 25 évet dolgoztam a Szabolcs u-ban és vezttem (83 óta) a cukorbeteg-terhes munkacsoportot (mintegy 3000 cukros szült itt), jelenleg a Dél-pesti Kb.ban vagyok és már itt is fejlődik a dolog (tavaly már 22 cukros szült, idén többen), de a belgyógyász kapcsolatunk továbbra is a Szabolcs = Baranyi Éva. Tehát eggyel nőt azon osztályok száma ahová lehet cukrosnak menni. (Szabolcs, Margit, Péterfi, I.Női, Tétényi)
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktor Úr!
Köszönöm szépen az információt és elnézését kérem,hogy az elöző levelemben letegeztem Önt.Azóta is szégyellem magam kérem ne haragudjon nem akartam tiszteletlen lenni
Üdvözlettel Barci
barci
 
 


Cseszi!

Az inzulint 4 helyre lehet adni: a comb és a kar külső oldala, a popsi feletti rész és a pocak. Az tény, hogy a legkézenfekvőbb megoldás a pocak, de nem jó állandóan csak egy helyre adni, mert ilyen jellegű dolgok lehetnek belőle, mint ami neked is van.
Hát, a lazulás az nem valószínű KépKépKép Max ha majd már nem szoptatsz, kevésbé leszel éhes, és akkor elég lesz a 180 CH is. Bár ha nagyon nem elég, elvileg emelt inzulinadaggal ehetsz több CH-t is, persze a dokival megbeszélve.

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?