Csütörtökön délután sikerült elérnem a hiszteroszkópiat végző orvost, akivel tegnap kora délutánra az ambulancián beszéltük meg, hogy találkozunk, amikor is megkapom a vizsgálat előtt elvégzendő különböző vizsgálatok listáját, amikre majd a körzeti orvosomtól kell, hogy kérjek majd beutalót.
Az ambulancián időben ott voltam, nem vártunk sokan.
Egy nyugdíjas házaspárral és két nővel, akiken látszott, hogy igen jó barátnők vártam együtt. Orvosok, nővérek jöttek mentek.
A kiskönyvemet, amibe a mai napig semmi sincs írva, elkérte a nővér, de mondta, hogy a doktor úr nincs itt, mire én, de megvolt vele beszélve, hogy ide kell jönnöm és hogy ide fog majd jönni. Rendben, mondta a nővér.
Vártam. A nyugdíjas házaspár végzett Ők elmentek.
Maradt a két csaj, akiket az egyszerűség és érthetőség kedvéért úgy különböztetek csak meg egymástól, hogy a szoknyás és a nadrágos. Szóval ők következtek, először a nadrágost hívták be, majd kb. fél óra múlva a barátnőjét, a szoknyást. Ketten várakoztunk kint a nadrágos és én. Kijött a nővér egy részemre kiállított kartonnal, amibe a kis könyvem benne volt. Mondta, hogy ők lassan zárnak, de beszélt a doktor úrral, aki mondta, hogy sietni fog és vagy itt vagy a másik ambulancián fog majd fogadni. Megköszöntem és tök örültem, hogy a nővér beszélt a dokival, szólt neki, hogy várok rá!
Rendes volt tőle!!!
Mivel én csak azt az ambulanciai részt ismertem, ami a lépcsőtől jobbra van, megkérdeztem a nadrágos nőtől, hogy melyik a másik ambulancia. Erre a nő (még) tök normálisan és készségesen mondta, hogy ne ijedjek meg, mert a másik ambulancia szerinte szembe van, a lépcsőtől balra, tehát nem gondoljak valami nagy távolságra, ha nem itt fogad, hanem a másik helyen. Jól van mondtam, már azthittem más épületbe vagy egy általam nem ismert más helyre kell itt mennem az épületben. Pár perc hallgatás után, mivel a padon, amin ültem elég hideg volt és úgy éreztem a dokival való találkozás előtt jobb lenne elmennem a mellékhelyiségbe, megakartam kérni a nadrágos nőt, hogy azalatt az 5 perc alatt, amíg elmegyek a mellékhelyiségbe majd visszajövök várjon meg, ne mennyel el és ha jön a doki, akkor mondja meg neki, hogy mindjárt jövök. Felálltam és már menni is készültem, amikor ezt mondtam csajnak, aki erre azt mondta, hogy de, hogy hát Ő nem is ismeri a dokimat
Mondtam neki, hogy én se ismerem, annyit tudok, hogy magas, szemüveges és hogy engem xy nevűt fog majd keresni. Erre a nő: de én nemsokára elmegyek, ahogy a kijön a barátnőm mi már megyünk is!!!
Erre mondtam a nadrágos nőnek, hogy csak 5 perc v. annyi se és már itt is vagyok, csak nem akarom, hogy elkerüljük egymást a dokival. Ekkor kinyílt a rendelő ajtaja és kilépett rajta a nadrágos nő barátnője a szoknyás. A nadrágos nő felállt, odament hozzá, ekkor egy kicsit még reménykedtem benne, hogy talán beszél vele, hogy egy pár percet várjanak, amíg én elmegyek és visszajövök, de nem, mert a nadrágos nő csak annyit kérdezett a barátnőjétől, hogy végzett-e, majd miután a kérdésére igen válaszolt kapott, szó nélkül a kijáratféle sétálva vették útjukat. (Na, mondtam magamba, biztos ég a ház, azért rohannak ennyire, hogy 2 percet sem tudtak várni). Elnézést, de én még 2 ilyen h..ly...e pi....t nem láttam!
A szomszédos folyóson egy kismama várt, gondolom az édesapjával együtt, akiktől megkérdeztem, hogy a legközelebbi mellékhelyiség csak az alaksorban van vagy van közelebb is? A férfi válaszolt, hogy itt az emeleten is van egy mellékhelyiség, csak az vegyes. Na, gyorsan el is mentem és gyorsan meg is fordultam. A várakozóba visszatérve, kb. 10 percet ha vártam, amikor megérkezett az orvosom: Dr. B. A.. A telefonbeszélgetéskor is, de élőben is nagyon szimpatikus volt
Erős, magabiztos kézfogása volt, örültem, hogy már az első perctől jó benyomásom volt róla
Bementünk a rendelőbe, emlékezett, hogy prof. adta meg a nevét, számát, hogy őt keressem fel. Mondtam neki, hogy lombik előtt állunk és hogy ezt a hsk vizsgálatot írta fel a prof., hogy erre a vizsgálatra kell elmennem. A doktor úr hozott egy papírt, ami a körzeti dokinak szólt és amin be x-te, hogy milyen vizsgálatokra kell beutalókat adnia. Elmondta, hogy a műtét előtt ezeket a vizsgálatokat el kell végeztetni, ezekre el kell mennem és ha megvan, akkor az aro-on el kell kérnem az összes uh vizsgálatos leletemet, majd fel kell őt hívnom, amikor is megbeszéltjük majd a műtét időpontját. Vizsgálat nem volt. Elköszöntünk és nyugodtabban, mint mikor megtudtam, hogy erre a vizsgálatra el kell mennem és mielőtt megismertem volna a dokit, mentem el a klinikáról
Hazafele menet eszembe jutott, hogy hátha szerencsém lesz és még ma eltudok talán menni a körzeti dokimhoz a beutalók ügyében és akkor hétfőn már mehetek is a vizsgálatokra
Így ahogy hazaértem, fel is írtam magamnak, hogy késő délután el ne felejtsem felhívni a körzeti dokit, hogy bent van-e. Az összes napot tudom, hogy mikor rendel, de a pénteki nap nála változó, ezért nem voltam benne biztos, hogy most délelőttös volt vagy délutános.
Késő délután felhívtam a rendelőt, ahol az asszisztensnő közölte velem, hogy aznap nincs bent a dokim és kérdésemre, hogy jövő héten hétfőn bent lesz-e, azt a választ kaptam, hogy azon a héten szabin lesz!
Na, mondtam magamba, ez nem lehet igaz, hogy ezen a héten semmi se akar összejönni
Mondta viszont az asszisztensnő, hogy van helyettese, aki ugyanabban a rendelési időben van, tehát ha akarok akkor este fél 8-ig tudok hozzá menni. Na, ennek megörültem, mondtam, rendben elmegyek akkor
Hát csajok, igaz fél órát vártam, nem volt senki csak egy pasi, akinek az édesanyja volt bent nagyon hosszú ideig.
Egy fél óra múlva aztán kijött az asszisztensnő, aki nagyon örömömre, nagyon aranyos és segítőkész volt
Nem hívott be a rendelőbe, mert a pasi édesanyjához, aki mint megtudtam nagyon idős volt, valamilyen orvost vártak, így csak elkérte a klinikán kapott papíromat, váltottunk pár szót, bevitte majd kb. 10 perc múlva ki is jött a beutalóimmal együtt.
Nagyon rendes volt, mert tájékoztatott arról, hogy az SZTK-ba, ahova majd mennem kell a vizelet és vérvizsgálatra szeptember 1-től időpontot kell kérni, ez valami új szabály, de lehet, hogy még most időpontkérés nélkül el tudok majd menni, mert ezt az időpontkéréses időt úgy tudja, kitolták szeptember 30-áig.
De nem akar rosszat mondani, így inkább azt tanácsolja, hívjam fel először a sztk-t!!!
Szóval tök rendes volt és amikor elmentem, elköszöntem, sok sikert kívánt a vizsgálatokhoz, a műtéthez és a programhoz
A beutalók, röntgen vizsgálatra, ekg-ra, teljes vizelet és vérkép mellé kaptam egy kémcsövet is, amibe majd a vizeletet kell leadnom.
A régi szomszédunkkal a mai nap folyamán telefonon beszéltem, aki az eladott lakásunk alatt lakik és aki ugyanabba a sztk-ba jár, mint én, és mondta, hogy Ő nem hallott erről az időpontkéréses dologról, de azt tudja, hogy nagyon megváltoztak ott a dolgok.roll:
Régen otthonról üvegben vitt vizeletet is elfogadtak. Aztán egy idő után, csak az általuk adott műanyag pohárba átöltött v. végzett vizeletet fogadták el. Most meg csak a körzeti doki által adott kémcsőben lévő vizeletet fogadják el.
Gondolom a legközelebbi újítás meg majd az lesz, hogy el se kell majd menni otthonról, hanem az otthoni vécénktől külön cső vezet majd az sztk laborjába.
Na, jó viccet félretéve, hétfőn reggel hívom az sztk-t, hogy hova kell és hova nem időpontot kérnem.