Helló Mindenkinek!
Köszönöm szépen mindenkinek az együttérzést, nagyon jól esett!
Tegnap nem volt valami jó napom
, de ma már azért jobban érzem magamat és csak előre nézek, tervezem és szervezem a vizsgálatokra való menetelt
Dászi
Gratulálok az inszem kezdéshez és nagyon szorítok, hogy sikerrel járjatok és lombikra ne kelljen mennetek!!!
Érdekes ez a 3 havi Closti felírás
, ugyanis nekem is a 6. inszem kezdetekor mikor szóltam, hogy kevés van valamelyik gyógyszerből (Fostimon, Clostylbegyt), hiába, hogy az utolsó inszemem volt, mégis 3 havit írtak fel, közben meg, ahogy tudom és hallom a lombiknál nem ezek a gyógyszerek kellenek majd.
Tehát megmarad majd pluszba egy-két gyógyszerem.
Egyébként nekem akkor, amikor a 3 havi adagot felírták, eszembe jutott, hogy vajon a 6. iszem után nem e lesz egy 7-dik inszem is, amihez már, ha a 6. nem sikerül, akkor onnan még marad a 7-re gyógyszer
Aztán egypár ismerőst megkérdeztem, utána érdeklődtem a dolgoknak és mindenki azt mondta, hogy csak 6 inszemet vagy annyit se csináltak nála végig. Senkinek sem volt 7 inszeme
2007. augusztus végén volt nekem a hsg, az inszemeim előtt. Tényleg régen volt, de ha tudtam volna, hogy mikor jár le az "érvényességi idő", akkor a konzultáció előtt elmentem volna megint erre v. egy másik vizsgálatra, csakhogy ne emiatt ne tudjunk most kezdeni
Ez bosszant nagyon
Ha tudom, hogy mondjuk 2 évig érvényes egy ilyen vizsgálat, akkor nem élem bele magamat, nem készülök rá a lombikra, hanem a betervezett lombikkezdés előtt megcsináltatom ezt is és a hormon vizsg. is. Na mindegy, ez van!
Kriszti
Én is áttudom érezni más bánatát, legyen szó kezelés elmaradásával, más problémával kapcsolatban
Mi is sajnáljuk, hogy nem kezdhetünk, de azon leszünk és reménykedünk abban, hogy a következő cik. 20-ig minden vizsgálattal megleszünk és novemberben a progit el is kezdhetjük
Én is drukkolok Neked (és a többieknek is), hogy a vizsgálatokkor és kezelésekkor minden simán mennyen és amire még esetleg a dokik nem jöttek rá, arra jöjjenek rá és minél előbb mi is boldog kismamik legyünk, akárcsak Twist!
Te 4 nap múlva mész hsg-re, ahol találkozhatsz majd az Adrival! De jóóó!
Neked még sosem volt ilyen vizsgálatod? A férjed nem kapott valamilyen gyógyszert esetleg a kiskatonáira?
Twist
Ibolya színű betűszínt választottam Neked és Dorottyának!
Remélem valamelyest jobban lettél már mára
, de most olvasom éppen, hogy még mindig nem érzed magadat jól, ráadásul náthás is lettél!
Már az előző napokban is kerülgetett valami, de akkor úgy látszott elmúlt. Ma amikor mész a nőgyógyászodhoz, feltétlenül kérdezd majd meg, hogy milyen gyógyszert vehetsz be, mert jó lenne minél előbb elkezdened kikúrálni magadat, mielőtt még jobban lebetegedsz és esetleg komolyabb, erősebb gyógyszereket kellene beszedned
Jobbulást kívánok Neked Dárga Twist!
Örülök, hogy Dorka jól van, mozgolódik!!!
Biztos, szépen fejlődik, nő!
A babaszobába tettek már valamit?
Kutyusok, hogy vannak?
Dászi kérdésére: „Meg még annyit hadd kérdezzek, hogy vércsoport meghatározás kell lombik előtt?”
Szerintem a válasz az, hogy ők a vizsgálatokkal már tudják, megnézik a vércsoportunkat nem? Szerintem biztos, hogy hogyha az ember nem tudja megmondani, megnézik, mert ha esetleg valamikor is beavatkozás kell, van és vérhiány van, hogyan tudják pótolni a megfelelő vért, ha előre nem tudják, nem?!?!
Igen drága Twist sajnos nem kezdhetünk, pedig már úgy beleéltem magamat és rá is készültünk mid a ketten
Láttam magam előtt az egészet és azt, hogy ahogy megvannak, a gyógyszerek máris jövök Neked, Nektek beszámolni a történésekről és próbálok minden számomra nem világos dolgokat tőled megkérdezni! De majd eljön ennek is az ideje!!!
Igen, ez a méhtükrözés, más vizsgálat lesz, mint a HSG!
A hsg vizsgálat:
„A vizsgálat 20-30 percig tart. Egy kicsit kellemetlen, de kibírható. Nem altatásban végzik, érzéstelenítésként pár szem Nospat adhatnak. A nőgyógyászati vizsgálaton szokásos helyzetben egy állítható asztalra kell feküdni (felhúzott lábakkal). A hüvelyi tükör elhelyezése után az orvos egy szondát vagy katétert vezet a méhnyak nyílásához és azon át lassan feltölti az üreget egy jódos folyadékkal, amely kitölti a méh üregét, majd a petevezetékeket. A feltöltéskor enyhe mensis görcsöket érezhetünk, de ha sikerül ellazulni, nem vészes. A feltöltődést és a petevezeték átjárhatóságát monitor segítségével követik és röntgenfelvételeket is készítenek. Ha a petevezetékek teljesen átjárhatók, a folyadék a szabad végükön kifolyik és szétoszlik a hasüregben.
A vizsgálat ált. 10 percig, sőt néha ennél is rövidebb ideig tart. A felvételeken nem a méh látható, hanem belső ürege jelenik meg, az azt körbefogó izomzat nem látszik. A vizsgálat tájékoztat a méh, a méhnyak és a petevezetékek méretéről és formájáról. Lehetővé teszi egy méhűri mióma vagy esetleg egy nagyobb polip, méhfali összetapadás és a petevezeték rendellenességeinek kimutatását."
A méhtükrözés (hiszteroszkópia):
"„A méh belső felszínének vizsgálatára használatos eljárás. A beteg panaszai, vagy az elvégzett ultrahang vizsgálat vethetik fel a méh üregén belüli elváltozás (polip, mióma, a méh belfelszínének egyenetlensége, stb.) lehetőségét. Ilyenkor ma már nincs szükség nagyműtétre, egy napos intézeti bentfekvés keretében el tudjuk végezni a szükséges vizsgálatot.
Méhtükrözéssel diagnosztizált méhnyálkahártya polyp
Érzéstelenítésben a méhszájon keresztül vékony optikát vezetünk a méh üregébe és a méh üregének enyhe tágítása után láthatóvá válik annak belfelszíne. A méh nyálkahártyájának kóros elváltozásai: polipus, mióma, összenövések, illetve a méhben rekedt idegentestek ezen módszerrel diagnosztizálhatók. Hasonlóan a laparoszkópiához, itt is lehetőség van operatív beavatkozásra: a méhen belüli összenövések oldhatók, a nyálkahártya alatti miomagócok és polipusok eltávolíthatók és makacs vérzészavar esetén a méh nyálhártyája teljes mélységében eltávolítható. Ezzel az endoszkópos operációs technikával számos esetben elkerülhető hasműtét, a méh kivétele.
Meddő betegek esetében, amennyiben asszisztált reprodukciós programba kerülnek, ugyancsak elengedhetetlen a méhtükrözés. A költséges, időigényes beavatkozás sikerét hátrányosan befolyásolják a méh belsejében lévő esetleges elváltozások, a méh alaki rendellenességei. Ezek kizárására célszerű elvégezni a méhtükrözést.”
Októberben szerintem is kezdeni tudunk, remélhetőleg addigra minden vizsgálatunk és eredményünk meglesz
Igen, visszaolvastam és láttam, hogy Neked is meg kellett ismételned egypár vizsgálatot, pedig neked nem is voltak szerintem olyan „régiek”, mint Nekem.
A hsg vizsgálatot még valahol megértem, hogy régen volt, mert 2007-ben volt, de azt nem értem, hogy ezt miért nem tudták velem az utolsó konzultációkor közölni, hiszen ha az ember azt mondja, hogy nyár előtt visszajön, amikor szerintem még jó lett volna minden, akkor az addig nem 100%-os, amíg az ember akkor tényleg be nem jelentkezik. Bármi közbejöhet, hiába, hogy az ember azt mondja visszajön ekkor és ekkor. Nálunk ugye a költözés jött közbe, mint tudod.
Ti is előbb kezdhettetek volna a Kaáliba, de tudom, hogy Nektek is el kellett mennetek vizsgálatra, vagyis a férjedben nem vagyok biztos, hogy neki is el kellett mennie?
Ditke
Jövő héten kiderül az inszemed eredménye!!! Jajjj, nagyon drukkolok és szorítok!!!
Gyere majd mesélni, hogy telnek a napjaid! Sok beteg van?
Adri
Nemsokára Krisztivel találkoztok a hsg vizsgálaton! Kiváncsi vagyok milyen eredményt kapsz majd!!!
Rena
Hogy vagy? Sikerült már valamelyest megszoknod az új munkahelyedet? Otthon mi újság?