Új privát üzeneted érkezett!

Nóri! Töröltem amit csináltam... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci!

Csak mennék már....naon feszül a pucor! :roll: :roll: :roll:
Meg eléggé kikerekedett a szemem,amikor ráálltam a mérlegre.. :oops: mondtam magamban basszus, egy falattal sem eszek többet mint eddig :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Semmi sem használ???? magnézium?

Kép
Kép
ronci

magne b6-t szedek, napi 2*1, de semmi :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Nekem még nem volt problémám, mondjuk én egyszer eszek 300mg magnéziumot este.. meg egy rakás gyümölcsöt.. :lol:
4nap, ááá, az már fájhat rendesen, ráadásul jól rásegít az aranyérre, mivel minél tovább van bent, annál több vízet szív vissza a szervezeted... szurkolok!!!

Kép
Kép
ronci

na igen...pluszba ugye vizesedek is már :roll:
azt csináltam a mit tanácsolt a védőnő, hogy ne ijedjek meg ha hirtelen megugrik a mérleg nyelve...mérjem le centijeimet, és ha a csípő, comb nem változik, akkor nem hájas hizás a súlyváltozás oka, hanem a székrekedés, és a vizesedés!
Hát ezt az imént meg is tettem, csipő, comb cm változatlna, szóval megnyugodtam kicsit....Attól ijedtem meg, ha ilyen gyors tempóban hízásnak indultam, akkor 173kg leszek szülésre :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!!! :lol: :lol: /bár nem lenne olyan vicces, ha tényleg úgy lenne!/ :lol:

Kép
Kép
ronci

Hát szerintem se....basszus az már keményen bálna kategória :shock: :shock: :shock: :shock: meg én ugye abból indultam ki, hogy ha félidőig nem híztam sokat, meg utána se tör rám éhség roham, falánkság, akkor nem fogok rohamosan hízni, hanem szép fokozatosan szedem fel a nagy könyvben megírt súlyt kb... :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Azt mondják, hogy amit eddig szedtél fel, azt lesz nehéz leadni, meg hogy a 8.-9.hónapban jön fel vagy 7kg...utolsó hónapban hetente 1kg!
Én most olyan fáradt lettem valahogy, mint már régen nem..alig bírok ébren maradni...front van?

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

Edit, remélem hamarosan megszabadulsz a végterméktől. Nekem most sikerült 3 nap után. De azzal hajnali 3-tól 10-ig szenvedtem, sajnos. Bocsi a részletekért, akit nem érdekel, ugorja át. A röhej az, hogy nem egyszerre szabadultam meg tőle, hanem apránként, vagy 4x voltam a wc-n. :( ( Igazából csak a görcsök voltak rosszak és meglepő módon nem volt kemény a "dolog".) Eddig se volt gyors az anyagcserém, de most?! :shock:

Katica! Hamarosan megyek és megnézem az írásokat, mit tanulhatok belőle.

A tegnapi napom babakocsi böngészéssel telt, végeredményben még mindig nem tudtam dönteni, milyen is kell(ene) nekünk. Pedig lassan szeretném majd élőben is kipróbálgatni, hogy jó lesz-e. Pfffff... :( :( :( :? :?

Kép
Kép
molmar

Ronci!

Nem kellett volna, nem azért mondtam. Csak én végig vezetem a táblát, ha valaki küld adatot. Viszont nem küldöm el, mert sokszor nem kell senkinek. De már átírtam a Tiédet és azt küldtem vissza. :lol: :lol:

Mozgás: nekem a méhszájamon csücsül a drága. Néha olyanokat feszít, meg rúg...szóval olyan érzés, mint amikor apuka túl mélyen jár bennem és hozzáér a méhszájhoz. Na ez pont olyan, csak belülről. Fáj, mint állat! :oops: Viszont kívülről még nem nagyon érezni, mert rajta a lepény.

Hízás: a nagy része most jön. Egyébként az ismerősöm tapasztalata is az volt, hogy a 12. hétig amit hízott, az maradt rajta. Neki ez majd 10kg volt. 184cm-es nagyon vékony lány volt. Most nem annyira vékony... :cry:
De akik az utolsó 4 héten híznak 15-20kg-t, az a szülés után pár nappal eltűnik!

Megyek, vasalok! Utálom! :roll:

Eszti!

Te csak húst nem eszel? Tuti a sok zöldség segít a kakigondon! :oops: Te miket szoktál enni?
Vendég

molmar!!! én még nem is gondolkodtam a babakocsiban... Még elképzelésem sincs, hogy milyen is legyen.. Még a babánk nevét sem tudtuk eldönteni konkrétan, így aztán semmiben sem állunk túl jól... lassan már a gyerköc szoba színét is ki kellene választanom, bár még vagy 3hónapos koráig egy szobában lesz velünk...
De la. az jó, hogy nem volt kemény a végterméked! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Juci!

Nagyon rossz passzban voltam tegnap a könyvelő miatt, meg szólt a pedikűrös, hogy van szabad helye, így lemaradt a jóga.
Jövő héten tuti megyek. Kávézót ugyan nem tudok a környéken, de ott a kedvenc bababoltom tőle pár méterre, ha gondolod... :lol:
(Nem vagyok tisztában, Te most a párodnál laksz, vagy a Tiédben. Szóval Belváros, vagy Buda?)
Vendég

Nóri, okt 5-én megyek genetikai UH-ra, 20. hét után.

A kismama torna szerintem sokkal lazább lehet, mint a Rubint Réka. Jaaaaaaaaj, pont az előbb tornáztam én is rá, a kedvencem, amikor meséli, hogy kiválasztották a keresztszülőket és nekünk is jobb ezt tenni, hiszen „ha hamarabb jön a gólya, akkor KŐKEMÉNYEN MEG KELL TARTANI A KERESZTELŐT”…hihetetlen, honnan tud, ilyen hülyeségeket kitalálni, vagy ha már kimondta, legalább kivágnák… :D :D

Boruska, csak azért, mert nálunk a Berci nem Bertalan…de úgysem találod ki, hogy mi :wink:
Nagyon édes Berci az UH képen :)

Kakti és Ktc, nekem is rossz lett a vasam a vérképben, a védőnő vaskészítmény szedését javasolta. Mondta, hogy szedetem a Krauterblut-S szirupot. Vettem is, 2,5 dl 3000 Ft, gyógynövénykivonatot tartalmaz és csipkebogyót. Csak mint 5letként írom.

Szana, én beadattam a bárányhimlő elleni oltást, mert nem akartam, hogy bárányhimlősek legyenek és elkaparják az arcukon, mert volt pár ismerősöm aki annak idején elkaparta és örökre ott a nyoma. Volt már bárányhimlő járvány az oviban, ők nem hiányoztak, még enyhe formában sem kapták el.
A barátnőm gyerekei most voltak bárányhimlősek, egymás után kapták el, igy 4 hetet ültek a lakásban, mert nem mehettek emberek közé. Szerintem ha egy oltással meg lehet ezt úszni, meg hogy a gyerekek 2 hétig szenvedjenek, plusz hogy hegek maradjanak rajtuk, véleményem szerint bőven megéri. Egyébiránt külföldön egy kötelező védőoltás, csak nálunk még nem finanszirozza a TB.

Lányok, gondolkozik-e valaki azon, hogy leveteti a köldökzsinór vért?
lara

Ronci: itt van egy csomó jó ötlet. Nem kell feltétlen tapéta, elég a festés is.

http://gyermektapeta.hu/szobabelsok.html
Vendég

Nóri!!! végig nyitogattam az összes emailt és abból másoltam be adatot, de így is volt akihez nem tudtam írni... macerás kis hülyeség volt, azért csináltam mert ráértem... :lol: /viszont a sima táblid adatait használtam, ugyhogy alapjában Te csináltad én csak kitöltöttem pár adatot... :lol: :lol:
Neked mellsőfali a méhlepényed? vagy a tiedre mit írtak???
Eddig én nem tudtam, hogy őt érzem-e, lévén még nem éreztem hasonlót, de végre tegnap nagyon egyértelmű volt... :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci: igen, mellső fali. Nekem mindig is az volt. Lucával is!

Lara: RR "az első három trimeszterben" És a második 3-ban mi van????" :lol: :lol:
Bertold, Bernát, Bernárd, Bendegúz? :lol:

Köldökvér: Lucánál levetettük a Ceptrával, de ahogy nézem, már nem csinálják a levételt Mo-on. Náluk nem kell előre fizetni a tárolást, így 100Ft körül volt a levét és évente 15EUR.
Vendég

Lányok, megjöttem a dokitól.

Hajdú Krisztina kedves volt és alapos. Megnyugtatott a rossz Afp miatt, az uh-on minden rendben.

És: KISLÁNY.

Úgy látszik, mi ilyet tudunk - hányos-alacsony afp-s- lányos babavárást :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

lara: nálunk mindenképp le akarja...de nem olcsó, sőt :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Na, Lara, most már mondd meg :)

boruska

Ildi - gratula a leányzóhóz!

Azt látom, hogy egy családon belül nem annyira variálódnak a nemek. (Szomorú nézés: én akarok kislányt is!!! )

boruska

Ildi!

Akkor gondolom a Gáspár név ugrott! :lol: :lol: Mi az alternatíva?
Vendég

Nóri, igen az első 3 trimeszterben, az is jó szöveg…Látom én a RR-n, hogy próbál szórakoztatni, amig a gyakorlatok mennek, de ha nem tud értelmeset mondani, akkor annál néha jobb lenne a csend…de így legalább vicces a torna…vagy nevetséges? :lol:

Köldökvér: engem tegnap hivott egy nő, leveszik Mo-on is szülésnél, sőt a tárolás is itt van. Az árra 360 eFt-ot mondott…A ti áratok jobban hangzik. Most is levetetitek?

Én úgy látom lányok, hogy akinek lány van itt, az lány babát vár, akinél meg első baba, az meg fiút. Mi még nem tudjuk, továbbra is a szülésig várunk..

Boruska, Nóri: Bercel. Na, ilyet még nem hallotatok, fogadjunk! Mi senki ilyen nevűt nem ismerünk, 1 másik Bercelről hallottam eddig. Egyébként magyar név.
lara

Lara,
Köszi neked is a véleményt. Már egyre inkább hajlok rá, hogy beadatom neki, de hallottam már olyat, hogy az oltás hatására kijött vkin a bárányhimlő és biztos baromság, de ilyen esetben nem fertőzhet? Csak mert én ugye még nem estem át rajta és jelenleg nem is szeretném elkapni természetesen. Na majd holnap megkérdezem a dokimtól ezt is. Amúgy még azt sem döntöttem el, hogy megy-e oviba a kisasszony vagy sem. Ő már nagyon várja, januártól mehetne is, de ez annyira egybeesik a tesó születésével, ráadásul a betegségek sem hiányoznak egy újszülöttnek, hogy én max. április körül kezdetném vele szívem szerint vagy, ha ebbe a vezetőnő nem egyezik bele akkor marad a szeptember és remélhetőleg egy nem véglegesen elbaltázott idegrendszer így nulla segítséggel…:lol: :lol:
Bár akkor még ott van az a kérdés is, hogy ki fogja beszoktatni?

Köldökvért Minóval nem vetettünk le, most sem fogunk.

Ildi,
Gratulálok a kislányhoz!

Én is ma mentem az AFP-s eredményért, ez is magaska, csakúgy, mint Minónál volt. :? 2,03 MOM
Már nagyon várom a holnapi ultrahangot, remélem minden rendben a törpével.

Kép
Kép
szana80

Bercel: Szép kastély van ott. Mert ugye helyiségnév is!
Egyébként majdnem leírtam, mert volt egy megérzésem.

Köldökvér: nem hiszem, hogy levetetjük. A tesónak van, ha gond lenne. Második gyereknek kevesebb jut. :oops:
Vendég

Lara! Mi már eldöntöttük, hogy nem vetetjük le a köldökzsinórvért. Egyrészt nincs rá pénzünk, másrészt még nem olyan fejlett az őssejttel való gyógyítás, szerintünk.
Névtippjeim: András, Endre, Albert, Egbert esetleg Dagobert? Még volna egypár tipp, de egyelőre ennyi is elég.

Ildi, gratula a lánykához, legalább te is erősíted a tábort!

Kép
Kép
molmar

Nóri, igen vagyis egy időre elcsomagoljuk legalábbis :lol:

A nagy favoritom az Anna, de Apa kicsit sokallja manapság az Annákat. Ma már a Réka is felmerült, mint alternatíva.

Lillut, Lilla napkor tudtuk meg, hogy kislány lesz. Ezen az alapon Teklánk :wink: lesz... Mondjuk nekem tetszik a Tekla is.
Ebben az elméletben csak az a csalás, hogy Lilla már előtte eldőlt, hogy Lilla lesz, most meg ugye nem döntöttünk még :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja, látom kiderült kicsoda Berci. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
molmar

Én Ladányi Orsit és Zsófit ismerek. Ők nagyon aranyosak! :lol:
Vendég

Az Orsi szóba került már ma :wink:
Én is ilyen vagyok, ha van ismerősök között szimpi belőle akkor szép név, ha meg nem akkor ellenszenves lesz :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Szana, a januári ovikezdéssel az is a baj, hogy összekötheti Jázmin az oviba menést a tesó születésével. Amúgy meg az első időkben, hónapokban többet betegek, mint oviban vannak, igy tuti mindent haza fog hozni és az újszülöttnek ez tényleg nem a legjobb. Én is elhalasztanám a helyedben áprilisra vagy jövő szeptemberre! Bár az sem egyszerű, hogy ki szoktatja be, mert bemenni az ovisok közé a betegség szezonban egy 2 hónapos babával beszoktatni…a fene tudja. Nem egyszerű!
A 2,03-as MoM nem magas, én úgy tudom, hogy 2,5-ig jó!! Legalábbis a védőnőm ezt mondta.

Nóri, igen van ilyen település is! Irtam mail-t.

Molmar, majdnem talált :lol: A köldökzsinórvéren én nagyon gondolkodom, nem tudom, hogy van-e értelme vagy pénzlenyúlás..
lara

Na, tönkrement a hajszárítóm. Most itt vagyok félig beszárított hajjal... :( :( Most még várok pár percet, hátha kihűlés után még ki tudok belőle csikarni egy kis meleget. Pedig eddig ez volt a legjobb és kedvenc hajszárítóm. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
molmar

Lara, ha be vagy lépve gmailbe, akkor csak át kell kattintani a Saját fotók fülre!
Vendég

lara!!! Én első babás vagyok és nekem elvileg kislány lesz! :lol: Akkor én vagyok a kivétel???

Kép
Kép
ronci

molmar: nekem tegnap égett le a kis kedvenc hajszárítóm - nehéz idők járnak rájuk :)- és a hajam is vizes maradt :(

boruska

Szana! Esetleg hamarabb nem mehetne a nagytesó oviba? Mondjuk októbertől és talán februárig átesne egy csomó betegségen. Bár az igaz, most kezdődnek a szörcsögős, köhögős betegségek. :? Egyébként nem tudom mit tennék a helyedben, hátha a többiek okosabbak lesznek.

Kép
Kép
molmar

Ildi!!! Gratula a kiscsajhoz!!! /én tudtam, hogy neked kislányod lesz! :lol: :lol: /
Nóri! Nekem is mellsőfali a méhlepényem, és tegnap mikor rúgkapált a kicsikénk akkor egy kicsit a bal oldalra kihúzódva rúgkapált... :lol:

Kép
Kép
ronci

Hajjaj Boruska! Te is így jártál? Én még azért elviszem valamikor szervizbe, hátha meg lehet csináltatni. Sajnálnám kidobni, olyan könnyű, kézreálló kis szerkentyű volna...

Kép
Kép
molmar

Nóri, a gmail-be hogy tudok belépni, van felhasználónév és jelszó?

Ronci, a kivétel erősíti a szabályt :D

Molmar, Szanánál gondolom januárban lesz 3 éves Jázmin, azért mennek akkor. 3 év betöltése előtt nem mehetnek oviba..
lara

Most hívtam az orvos az AFP eredmény miatt, erre szabin van. Direkt mondta, hogy ma telefonáljak! Grrrrr!

boruska

Köszi lányok.

Szana, az ovis kérdésre. Én nem adnám januárban oviba az biztos. Inkább szeptember.
Én most azon agyalok, engedjem-e Lillut szeptemberben oviba.

Nóri, köszi a gyes-es figyelmeztetést :wink: azt tudtam, hogy le kell mondanunk, de ezt a 30 napot jó hogy mondtad.
Amúgy nekem egy hónappal előbb lesz indítva a tgyás - már bizti, hogy így jobban jövünk ki. Nálunk én vagyok Lilluval most gyesen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Lara, gondoltam hogy kb akkor lehet Jázmin 3 éves, de csak arra gondoltam, ha az óvónők megértőek, talán nem számítana 2-3 hónap... :shock:

Kép
Kép
molmar

Ildi, Neked nem lenne jobb táppénz? Vagy ilyenkor nem vagy rá jogosult. Ehhez bazira nem értek. :oops:

Mariann: tilos 3év alattit oviba felvenni. Nagyon megvágnák az ovit érte. Nem éri meg! 2-3 hónap számít! Olyankor még bölcsibe is felveszik a gyereket. Sőt, ha nem veszik fel oviba, még 3évesen is mehet bölcsibe. Luca is 3,5éves koráig bölcsis lesz.
Vendég

Igen Lara, én is ezért zártam ki a januárt, mert nem akarom, hogy összekösse a tesó érkezésével, bár az április is elég közel van hozzá.
Bemegyek majd az oviba és lehet, hogy a vezetőnő rövidre is fogja zárni a kérdést az áprilisban már nem kezdünk beszoktatást c. történettel. S eldőlt. Egyébként egyre valószínűbb a szeptemberi kezdés, remélem bírok majd kettővel is annyit menetelni játszótér-játszóház stb., hogy Jázmin szociális igényei se szenvedjenek csorbát.

Molmar,
Ahogy Lara mondta dec. 18-án tölti Minó a 3. évet; korábban nem engedik, mert büntetés jár érte.

Kép
Kép
szana80

Látom Nóri is írta a büntit. Bölcsibe már nem mehetünk, mert egyrészt felvették oviba, másrészt nincs hely. Na de nem akarom zavarni itthonról, imádok vele lenni, csak már érzem rajta, hogy igényli a társaságot, s félek, hogy a picivel együtt bajosabb lesz ezt az igényét megfelelő mértékben kielégíteni.

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!

Gratulaciok mindenkinek a lanyokhoz, fiukhoz!!!

Jovo het kedden nalunk is kiderul. Mar csak 2 nap es otthon leszunk... Most olyan mintha allna az ido, biztos szorakozik velem :-).

Mindjart neki allok egy kis krumplis tesztat fozni, mert majd` megveszek erte.. Azzal is telik az ido...

Kép

Kép
editmk

Az én babám a múlt heti uh-n még keresztben feküdt. A feje a bal oldalamon, a lábikói a jobb oldalamon. Én mostanában nem léptem be a gmail-es oldalunkra, pedig annyi jó dolgot tehettetek fel. Majd kerítek rá időt.

beneildi: Gratula a kislányhoz.

lara, ronci: Akkor én is kivétel vagyok, nekem is első baba és lány lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri,
Küldtem én is adatokat priviben

Kép
Kép
szana80

Nekem ma sírással indult a reggel. Budáról indultam Pestre (nálam lakunk Nóri, érdekel a bababolt :D ), 500 m-t 20 perc alatt tettem meg. Végül úgy döntöttem, Otthagyom a kocsit a Margit hídnál (375 Ft óránként :evil: ) átvillamosozom, aztán majd ha mindennel végeztem, érte megyek. Így csak 55 percig közlekedtem. Közben rámtört a para a lezáratlan dolgok és a temérdek elintéznivaló miatt, úgyhogy amikor apa telefonba kérdezte, miért olyan szomorú a hangom, nekiálltam itatni a egereket.

Után kicsit megnyugodtam, szegény jelöltemet elhalmoztam tennivalóval (régi szép idők, mintha csak a volt főnökömet látnám) és egy kicsit jobban lettem. Tiszta hülye vagyok, tudom, semmi okom rá, de valahogy egy pár napja már érett ez a bőgés. Talán a fránya hormonok is teszik. Most jóóóó :)

Ildi, gratula a leányzóhoz!

Kép
juci-77

Ildi, gratulálok neked is a kislányhoz!

Ma voltunk Borival az alvásvizsgálat eredményét megbeszélni a doktornővel, szerencsére nem vészes, nem akarna nekiugrani a torokmandula felezésének. Viszont az ismételt náthát okozhatja az orrmandula, azt esetleg kivenné. Szépen néztem rá, akkor ajánlott egy homeopátiás cseppet, ami segít a mandula visszahúzódásában. Így kaptunk 2-3 hónap haladékot, utána döntünk, mi legyen. Viszont fél év múlva ismételni kell az alvásvizsgálatot, még nem tudom, hogyan oldjuk meg. Kicsit lehet halasztani, de sokat nem...
ktc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?