Új privát üzeneted érkezett!

Erika: hm, nagymama ügy. hát nem egyszerű, nálunk a férjem nagymamája ilyen, de szerencsére nem tudja pontosan hol lakunk, mert mindig mi mentünk eddig hozzá. nem egyszerű kezelni ezeket a helyzeteket, és hát emberből vagyunk, nem szerethetjük mindig az adott dolgot, akkor sem ha családi...
Én azt nem szerettem, hogy Szonját mindig kézbe akarta venni (persze, ez a normális tulképp.), de annyira féltettem, mert szegény már nem tud olyan jól fogni, Szonja nehéz stb... ezért is kerültem a találkozást. kövezés járhat ezért is... szégyellem magam emiatt, de annyira rossz érzés volt amikor ott voltunk. Ma már más, hiszen Szonja is jobban tudja tartani magát, ül meg minden, kevésbé törékeny, mint pár hónapja, de ha ide jönne, biztos nem tudnék én se mit kezdeni.

kisbogacs: nem minden rózsaszín, ez így van... nálunk mondjuk más jellegű a dolog, inkább a férjem lustasága néha, meg hát kijelentették a munkahelyéről, és nem nagyon töri magát másik állásért. én meg gyeden, na de nem panaszkodom... most megígérte, hogy nekiáll tényleg a melókeresésnek, megpróbál előrelépni.

köszönjük a köszöntést, már 8 hónap...
holnap megyünk méreckedni, nagyon kíváncsi vagyok!

Szonja 10-ig aludt. most pakol... megyek, segítek neki :)
czzsofia
 
 


Sziasztok!
Sűrű reggel után itt :)

Erika: én egyáltalán nem főzök, hétközben rendelem, hétvégén Mama főz (szombat) és Apus (vasárnap). Most nyomtam be éppen a vasárnapi maradék jókai babletyóból tízóraira egy nagy tállal :oops: :lol: :lol: :lol:
Nem tudom, mennyire gáz ez, én mindenesetre nem szégyenlem érte magam, ezzel órákat spórolok naponta, egyáltalán nem mindegy, hogy azt mivel töltöm.
Vasalás: dettó, nem vasalok, csak ha nagyon muszáj.
Mindkét elfoglaltság helyett van egy csomó másik.
Ma pl. már a második adag ruha zötyög a mosolygóban, felmostam a tetőteret, rendeztük a halakat, és nem utolsósorban elláttam a Lánykámat: ettünk, játszottunk, énekeltünk, szopiztunk (másfél óra alatt 3x :roll:). Még előttem van egy könyv (letöltöttem): Learn to Crochet, tuti van magyar nyelvű is, csak mivel a minta, amit kinéztem, angol, gondoltam, nem árt, ha tisztában vagyok az angol nyelvű fogalmakkal is... a kötésmintákkal így is vannak néha gondok :)

Sacikám kicsit nyöszibb még a kelleténél, mondjuk ma szerintem azért is, mert nem ébredt fel, csak 1/2 8-kor, amikor a nagyok már elmentek, és nem tudott elköszönni tőlük :roll: de a fogacska is tuti szerepet játszik, mert nagyon lassan halad előre, még mindig csak a feléig törte át az ínyt, ezért állandóan rágunk valamit, leginkább Anyát. Most megint alszik, már majdnem egy órája.
Éjjel 4x kelt, nem nagyon javul a helyzet alvás fronton. Sebaj, majd ha kijön az a fogacska (és a párja, meg a szomszéd 2).

Kriszti: sajnálom a helyzetet, kívánom, hogy sikerüljön megtalálni a legjobb megoldást.

Zetpol: én sem ismerem, anno mi használtunk a nagyokkal: siestát, leo-t, cicibant, meg volt egy szombathelyi márka, magyar cipők, tök jó minőségűek, de kevés helyen lehetett kapni, és a nevére sem emlékszem :( most néztem Dabason nagyon édes pihekönnyű kis bőrcipőket...
Milyen árban vannak mostanában a kiscipők?
Egyébként én még nem merek cipőt venni így előre télire (kiscsízmát): ki tudja, mekkora lesz a kis lábuk, fognak-e járni (kell-e merev talpú, vagy elég a puha). Sacira egyelőre nem adnék merev talpút. Kint is zokniban, kocsicipőben nyomulunk, kellemes őszünk van, sokat vagyunk kint :) (jaj, csak ilyenkor egy kisebb homokozót behoz magával :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:)
Hinta, mint statikus sport: rájöttem, két hibát követtem el: egyedül hintáztattam, más nem lengett vele. Másik: előről löktem, ezért nem látott rendesen. Hátulról lökve és társaságban már jó buli a hinta :)

Limonádé a szülészeten: miért kell bele a citrom? A MÁV-ban is adtak cukros vizet, célja, hogy ne sárguljon be a gyerek kiszáradás miatt (télen volt vagy 30 fok a kórházban).

Luca: gratula Lottihoz! Örülök, hogy Anyud már reagál :)

Katus: jók a mamuszok :)

Na, azt hiszem, felébredt Sacám :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Lucus! Gratulálok Lottihoz! Milyen jó lesz majd tudnak együtt játszani!
Limonádé???? :shock: :shock: :shock:
Örülök ennek a pici jelnek is anyudtól! Hátha lesz több is napról napra!

Erika! szerintem sem gáz rendelni a kaját! Van amikor én is rendelem bár nem minden napra. Legalább változatos és tényleg jut idő fontosabb dolgokra!
VAsalni???? az meg mi? AZt hiszem a Te blogodban volt az a bejegyzés a vasalásról, hogy semmi értelme mert próbáljuk ki, hogy kivasalunk egy ruhát, felvesszük és tíz perc múlva (főleg a gyereken) oylan lesz, mintha nem vasaltuk volna! Vasalni csakis az ingeket ha bálba megyünk:)

Mátét meg neve napja alkalmából agyonütöm. Kiskalapáccsal lekalapálta a fal sarkát amit két hete javítottunk ki és festettem újra! Most büntiben van....
katuska79
 
 

 
 

Katuska: Boldog névnapot Máténak!
Lucus: ez jó jel! Bízom benne, hogy minden jóra fordul.

nagyi téma: Erika, mindenki szokott így érezni. Én utána nagyon szégyellem is magam, mert nekik a legnagyobb öröm, hogy láthatják a dédunokát, hogy megérhették ezt. Az én mamám és papám, mikor tudják, hogy megyünk, már nem alszanak előtte az izgalomtól. Mama 80 évesen ebéddel vár minket, Ádámká meg mindig kap valamit. Ez élteti őket. Majd megcsinálod a dolgodat másnap, mjd elmentek sétálni később. Örülj, hogy még él a nagyid, és ennyire szereti a kis Zsófit, meg téged.

kajarendelés: én főzök minden nap. Szeretem csinálni, bár néha ötletválságban vagyok. Ha nem szeretném, biztos rendelnék. Ha otthon vagyunk, anyum, anyósom biztos ad előre elkészítettet. Az nagyon jó, ha nincs kedvem konyhatündérkedni.

krisz78
 
 


Boldog névnapot Máténak!Hófordulót a babáknak!

Mi is rendeljük a kaját,csak h.végén főzök!Azt az időt,amíg főznék Zétivel töltöm!

a ruhácskáit nem csipeszelem,szépen kirázom,kiteregetem,vasalja az akinek két anyja van!!! :wink:

nagymama ügy az én nagyim jön minden héten 1-szer,amikor takarítok!mire jön már bent végzek,csak udvart rendezek és összeszedem a szennyest.72 éves,de top fitt,és ha majd egyszer már nem tud jönni,akkor az nagyon rossz lesz,nem azért,mert Zétire vigyáz,hanem azért amilyen ember Ő!!!

[quote]N írta:em is tudom ki említette, hogy karikás a kölök szeme...

én voltam,maltofer fol,én ezt szedem!már,ha nem felejtem el bevenni!!! :wink:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Boldog névnapot Máténak!Hófordulót a babáknak!

Mi is rendeljük a kaját,csak h.végén főzök!Azt az időt,amíg főznék Zétivel töltöm!

a ruhácskáit nem csipeszelem,szépen kirázom,kiteregetem,vasalja az akinek két anyja van!!! :wink:

nagymama ügy az én nagyim jön minden héten 1-szer,amikor takarítok!mire jön már bent végzek,csak udvart rendezek és összeszedem a szennyest.72 éves,de top fitt,és ha majd egyszer már nem tud jönni,akkor az nagyon rossz lesz,nem azért,mert Zétire vigyáz,hanem azért amilyen ember Ő!!!

Nem is tudom ki említette, hogy karikás a kölök szeme...


én voltam,maltofer fol,én ezt szedem!már,ha nem felejtem el bevenni!!! :wink

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Bocs 2*ment!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Sziasztok!


Mi is jelen, végre. Szombat délután áttört a jobba alsó egyeske, de előtte volt 38,6 is Manó hője, már kezdtem megkérdőjelezni anyai hozzáértésemet, hogy valóban a fog a ludas.... :roll:

Kriszti: jajj :( Peninél a pont... És kérdeznék én is párat, ha nem baj? :roll: Volt a férjednek komoly együttélős kapcsolata előtted bárkivel? Mióta vagytok együtt? A másik, hogy ha jól rémlik nálatok az esküvő pocakosan volt. Azért vett el, mert jött Ágnes? Ő akarta? Éltetek együtt esküvő előtt?

Erika: tánc miatt irigy, én is mennék, de Apa hajthatatlan :(
nagyi téma: nektek van kert, ha jól tudom, esetleg ha oda kiültök? Zsófi egy pléden nagyi meg székben mellette? Levegőn vagytok, de nincs fárasztó séta sem...

Főzés: ha nincs semmi kaja, valamit alkotok, de Apa is nagy szakács, ha itthon van, akkor általában ő főz. Én a süti felelős vagyok :D Hétvégén meg általában anyuéknél, anyóséknál, nagyimnál eszünk, és kapunk is :oops:

vasalás: én nem vasalok... csak szökőévente, amikor olyan rucit veszünk fel, amit ki kell vasalni... Apa munkaruhája nem igényli a vasalót, itthonra meg minek... :roll:

Zsófi: nálunk a dédik tisztában vannak erejükkel, így az egyik csak akkor fogja meg Milánt, ha ül. Nekem a kézmosás az örök dilemmám.. Sajna nem mindenkinek evidens, hogy kezet mosok, ha gyerekhez nyúlok, akármit csináltam is előtte... Ebből nálunk volt/van probléma, és amikor Milán újszülött volt, Apát rá is állítottam az anyjára, hogy lehetőleg ne abban a ruhában ölelgesse magához Milánt, amiben egész nap tanított, távolsági buszon utazott, na meg szeretném, hogy látom kezet is mos mielőtt unokázik...

cipő: azt hiszem mi vagyunk a legmesszebb az állástól és járkálástól :roll: Télire lesz egy meleg tutyink, amiben értelemszerűen nem fog sétálgatni. Ha meg netán lábra áll, ráérek akkor cipőt nézni neki, úgyis rá kell próbálni. Olyan hosszú, vékony lábfeje van, mint nekem... Múltkor próbáltam talphosszt mérni Manónak 10,5-11 centi körül volt, a fene se tudja hányas méretű cipővel indulunk majd... :roll:

Katuska: én csak ámulok milyen ügyes vagy... Én is arra gondoltam, hogy árulhatnád a neten, esetleg hozzáillő kardigán, vagy sapka/kalap... Hm?

Lucus, Csöre: banán az jó kálium forrás. Én veseköves vagyok, és ezt a kórházban is ehettem, ha kalciumban gazdag lenne, nem ehettem volna, mivel nekem a kalciumtól lett vesekövem.

limonádé: az nem csak sima glükózos víz volt? :roll: Jánosban nekünk is adni kellett, hogy ne essen le a vércukor szintje a babának. Egy anyuka nem adta, a pici pedig rosszul is lett (szülésznőm mondta).

Felébredt Milán, megyek.

biga.csiga
 
 


biga.csiga: köszönöm, de jó hogy írtad, akkor nem csak nálunk van ez a nagyival. azt hittem csak velünk van ilyen, és problémázok. mondjuk csak nekem probléma... :shock:
a kézmosás, igen-igen ez volt a másik

vasalni én is csak évente kb egyszer... férjem még akarta hogy vasaljam Szonja ruháit, de aztán odaállítottam egy adag vasalnivaló mellé, azóta nem erőlteti... :twisted:

én is főzök minden nap, kivéve ha anyumék jönnek, akkor hoz mindig, így nem kell. szeretek főzni, csak néha már nehéz kitalálni hogy mit.

Erika: hova jártok táncolni? klasszak ezek a táncok, én is jártam régen ilyenre. aztán maradt a rocky, majd visszamegyek ha sikerül újra Tatabányára költözni.

Katuska, tényleg Máté, Boldog névnapot neki!
mi is tartunk ma Mátét
czzsofia
 
 


Most olvastam a Velveten, hogy megint komplikációk voltak egy Geréb Ágneses otthonszülésnél. Tudom, volt már téma itt is, de rettentően kiakadok ezeken a felelőtlen nőkön. Istenítik, spirituális élményt emlegetnek stb. Az agyam eldurran, hogy lehetnek ennyire buták. Én komolyan mondom, azt az anyát is felelősségre vonnám, aki kockáztatja ezzel a gyerek életét. 5 kg-os gyerek, természetes úton szülés, pláne otthon. :evil: :evil: Nem találok szavakat. Le...om, hogy zöld falak között szülök és nincs illatgyertya, meg egyéb baromságok. Ott a műtő, ha gond van, megmentik a babát és engem is. Otthon mi esély erre??? :evil: :evil: Persze aztán hívták a rohammentőt. Hú, de kiakadtam. :evil: :evil:

Ádikám nyöszörög. Megyek etetni.

krisz78
 
 


Krisz, nem mertem felhozni a témát, mert volt itt már belőle kisebb vita, de minden szavaddal teljesen egyetértek...
kisbogacs
 
 


Krisz! tökéletesen egyetértek a nagymamás írásoddal. Nálunk is nagy az izgalom ha megyünk. Takarítanak, sütnek főznek és gyerekbiztossá teszik a lakást. Nekik ez tényleg nagy öröm és Ők már nem járnak el társaságba, nem csevegnek a neten, csak a család, az unoka marad! Örülni kell ha jön, ha érdeklődik ha kialakul kapcsolat a nagyi és az unoka közt! Ez később nagyon jól jön ám mikor már nagyobb és ott lehet hagyni :) Erika! tedd a szívedre a kezed, ha egy barátnő menne hetente egyszer akkor is hagynád a házimunkát és otthon csevegnétek....és semmi baj nem lesz ha nem mentek minden nap sétálni!

Biga.Csiga! azért arra ne vegyél mérget, hogy Milán fog utolsónak szaladni! SOK kisbaba gondol egyet és az éppen csak kúszás után gondol egyet és szalad...

Otthon szülés: elkerekedett szemmel néztem, hogy már megint? Még mindig vannak korlátolt agyúak és Geréb Ágnest még nem lőtték fejbe??? Annak a nőnek valami baj van a fejében....ha az én hibámból valaki meghalna tuti örökre olyan lelkiismeret furdalásom lenne, hogy nemhogy újra kezdeni nem tudnám de valószínűleg kiheverni sem!
Persze ilyenkor jön a statisztika, hogy a kórházban évente hányan halnak meg szülésben stb stb de hát ott többen is szülnek, mint otthon naná, hogy arányában is magasabb a szám! A család mit mond ezek után? Spiritisztán megtisztultunk és ez volt elrendelve és legalább otthon halt meg a babánk és az miylen klasssz????? Basszus sortüzet nekik!

ááá azért még messze nem tökéletes darabok a kiscipők, de gyakorlok és majd egyre jobbak lesznek. Na meg egyre gyorsabban készülnek el. A legjobb, hogy egy pár kiscipő 125.-Ft-ból jön ki....
katuska79
 
 


Biga.Csiga, több mint egy éve ismertük egymást, de nem egészen egy éve voltunk együtt, mikor Ágnes megfogant. Az esküvőt terveztük már, de nem mint közeli konkrét eseményt, hanem mint egy kicsit még távolabbi álmot. Együttélés... gondolom az, hogy én nála lakom de ő külföldön dolgozik, az nem számít :D Február táján jött vissza, áprilisban fogant Nyuszi. S félidős voltam, mikor saját lakásba költöztünk, s végre kettesben voltunk (Addig hármasban albérletben).
Ugyanezeket kérdezte más is tegnap priviben :)
Tudom, hogy nincs sok közös múlt a hátunk mögött, de a kapcsolat hiányosságai közül ezzel a résszel nem tudok mit kezdeni - múltat gyártani nem lehet utólag - ezért igyekszem nem foglalkozni vele. Mert ha ezt nem kezelem úgy, mint egy áthidalható problémát, akkor itt és most feladhatom az egészet...
kisbogacs
 
 


JA és köszönöm Máté nevében! éppen ugrálva nézi a Chuggingtont. Ez oylan édi mese:) aztán ha felébredt Epi, megyünk udvart takarítani, füvet nyírni, hogy mire apa hazajön legyen neki meglepi.
katuska79
 
 


De figyelmetlen vagyok... Boldog névnapot Máténak! :oops: :oops:
kisbogacs
 
 


Én is nagyon sok boldog névnapot kívánok az összes Máténak.

Otthon szülés:
Én már rég börtönbe csukatnám azt a nőt, veszélyezteti a kismama és a baba életét is.
Bár elég sokan vannak híve az otthon szülésnek, de, hogy miért és ha valami komplikáció lép föl arra na gondolnak.

Kisbogacs
Még nem olvastam miről van szó, de már nem lehet megmenteni a házasságodat? Esetleg egy kettesben beszélgetéssel?

manocskak
 
 


Halihó!

Kriszti:
Bízom benne, hogy sikerül rendeznetek a pároddal a kapcsolatotokat. Amit pedig a döntésképtelenségről írsz, nagyon ismerős... A párom hasonló: határozott elképzelései vannak nagyobb horderejű dolgokról, de a hétköznapi kis semmiségekben nem tudott dönteni.. Sokáig bosszantott, aztán rájöttem.. Nem tudom nálatok hogy van, de a párom Anyja ,nagyon szereti azt éreztetni, hogy ő mindenben otthon van, folyton helyettük döntött. (a sógornőm 28 éves, és pár évvele ezelőttig egy csekket em tudott kitölteni). Szóval innen a döntésképtelenség, ami rengeteget javul,t sőt, mondhatni megszűnt, amióta együtt vagyunk. Sok energiám van benne :wink:

Főzés:
Én kétnaponta főzök, egyrészt Apa viszi a kaját, na és itt van Anna, akinek változatos étrend kell. Bencének pedig külön naponta.

Otthon szülés:
Na persze, Geréb Ági, mint bába... Nem tudom elképzelni, hogy tnyleg bábaként volt jelen... :evil:


Na és Bencéről:
Mászik! :) :) Ehhez elkezdett dumálni is, gagyog, rötyög, tiszta mókamaki lett!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Tényleg !
Mátét Isten éltesse!!

Szonjának pedig boldog hófordulót!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


El is felejtettem mondani,nem fáj ahogy szopizik!Úgy látszik lesznek ilyen időszakok! :cry:

Az én férjem is ritka mostanság,mint a fehér holló!Örül,ha hazaér,eszik és általában pihen!Tehát,minden az én nyakamban,de hát ő hozza a pénzt ugye!Ami meg sajnos kell... :cry: Ez van!!!

Tegnap adtam Zétinek színes kendőket,hogy játszon velük!Az egyik a fejére került valahogy... :wink:

Kép De anya,vedd le rólam azonnal!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Főzés:
Mi is volt úgy, hogy rendeltünk ebédet itt nálunk (nem azért mert nem tudok főzni, csak azért, mert a Joel amikor egész kicsi volt nem igen tudtam lemenni vásárolni, így a párom hozta haza az ebédet addig ő dolgozott a műhelyében), de aztán rájöttünk, hogy időnként olyan adagot adtak ami a fél fogunkra nem elég, így a párommal úgy döntöttünk, hogy lemondjuk.
Így most mivel a fiuk a suliban esznek van amikor úgy főzök, hogy elég másnapra is, hacsak a fiukkal vacsira meg nem esszük, mert akkor másnap is ki kell találnom, hogy mit főzzek.

Adtam a Joelnek ma babapiskótát nagyon ízlik neki, olyan aranyos ahogy majszolja.
Igaz, hogy utána úgy néz ki, hogy had ne mondjam, össze keni magát és a kiságy rácsát, de én csak mosolygok neki, mert olyan tündéri.

manocskak
 
 


Azta, tényleg Máténak boldog névnapot! ;)
És a ma hófodulósoknak is: Ádi, Ádám és Szonja :D (Bocsi, ha valakit kihagytam, nem tudom hol találom a táblánkat :roll:)

Kriszti: anno, amikor piriviztünk ezek a kérdések eszembe sem jutottak, és mivel olyan nyíltan mersz írni a problémátokról, gondoltam beírom face to face (bocsi, ha kellemetlen voltam). Igazad van nem kell múltat gyártani, de a gyökere a dolgoknak lehet abban, hogy hirtelen minden "kész" lett, és nem volt ideje felkészülni a párodnak. Amikor körbenézek a baráti/ismerettségi körünkben azt gondolom, hogy a mi párkapcsolati múltunk sem olyan régi, és kipróbált. (Noha, mi több, mint 4 éve vagyunk együtt, cirka 10-11 hónap után költöztünk össze, és együttjárásunk 3. évfodulóján esküdtünk tavaly jűnius elején.)
Viszont Apa nálam 3 évvel idősebb, és nem én voltam az első nő, akivel huzamosabb ideig együtt élt, voltak komoly kapcsolatai, de élt is (a szó annak az értelmében). Viszont én voltam az első, akitől gyereket szeretett volna, sőt ő már jóval korábban, de tudta, hogy elkezdtem melózni, és én a klasszikus eljegyzés, házasság, baba sorrendet szerettem volna megélni. (Az csak a szerencsén múlt, hogy az esküvőn 6 hetes babás voltam, mivel Milán elsőre összejött, miután úgy döntöttünk, hogy jöhet :D)

Amit leírtál, én mégis azt hiszem, hogy nem készült fel igazán erre az egészre... A szombati programban, ez a biciklizek a barátnőmmel, is olyan érdekes nekem. Egy heti meló után nem veled és Ágival töltené a szombat délutánt?
Tényleg vannak kisgyerekes barátai, kollégái, vagy ő az úttörő? Ha ilyen nehezen él meg dolgokat, akkor az is megvisleheti a lelkét, hogy akik körülötte vannak más problémákkal talákoznak, mint ő, és nincs kivel megbeszélni a dolgokat.

Pont Hannáéknál beszéltük, hogy a volt gimis osztályomban nekem van egyedül babám, és rajtam kívül ketten házasok (ők is csajok)... pedig igencsak 26-28. évüket tapossák a többiek is.

Amit még akartam: néztétek a 2009. augusztusiaknál Annát (madaran), megszületett a kisfia augusztus 21-én :D Úgy örülök, annyira szorítottam neki :D

Fiam felébredt ismét :)

biga.csiga
 
 


b-cs nagyon édes Zsigi!!!olyan furcsa,hogy 7 hónappal ezelőtt még a mi csemetéink is ilyen kis tehetetlen incifincik voltak!!! :wink:
most meg már kipakolja nekem a fél szekrényt,persze,ha hagyom,és kiabál,ha nem tetszik neki valami,és megzabálni valók egytől egyig mind...csak olyan gyorsan megnőnek!!! :!:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Biga.Csiga, most csak két rövid mondat:
Nem bántottál meg, a nyíltságomba az is belefér, hogy nyíltan kérdezzenek :)
Hétvégi bringázás: azért ez a kép úgy teljes, hogy 3,5 hónapja az én párom itthonról dolgozott. Ráadásul a sok hülye nyavalyám miatt kimozdulni sem nagyon mert sehova, hisz kellett hogy folyton itt legyen és vigyázzon a hol lebénult, hol görcsöktől küszködő feleségére. Mind a kettőnkön érződnek a kényszerű bezártság nyomai. Ha a helyében lennék, és megtehetném, én is mennék kikapcsolódni.
kisbogacs
 
 


Ez komoly??? Hatalmas gratula Madarannak!!! Megyek át is köszönök neki:)
katuska79
 
 


Krisz, Katuska: tökéletesen egyetértek veletek az OTTHONSZÜLÉS témakörében. Nem mertem felvetni a témát....de én is a sortüzet javasolnám megoldásként :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: !

Erika: kaját rendelni nem gáz. Semmi nem gáz szerintem amivel könnyítesz magadon. Azt az időt is a picúrral tudod tölteni....ne izgasd magad ilyen dolgokon:-). Nálunk minden ruha vasalva van, viszont nem én vasalok (annyira utálok vasalni, hogy meg tudnék őrülni) úgyhogy megoldom másként de egy percig nincsen lelkiismeret furdalásom emiatt :wink: .

KépKép
peni
 
 


Kriszta: jaj, ne is mondd! Én is pont azon merengtem, hogy milyen törékenyek voltak, olyan óvatosan kellett fogni Milánt is, tartani a fejét, a hátát stb... És ez már elmúlt, annyira furcsa, és mi lesz később :shock:

Geréb Ágnes: én is hallottam, negyedik gyereke a szülő nőnek... Íme a példája, hogy egy negyedik gyereknél sem biztos, hogy olyan könnyen kijön... Én nem is engedném itthon az otthonszülést, nem olyan felkészült az egészségügyünk (nincs fölös mentő, hogy ott dekkoljon a ház előtt, vagy éppen azonnal odaérjen...). Na, szerintem nincs olyan épeszű orvos, aki ezt bevállalná... (aki meg igen, az nálam alkalmatlan... pölö: Geréb néni)
Hogy őszínte legyek c@rok a kórháztól félő anyára, aki nem érzi ott jól magát stb... Az ilyen minek akar gyereket, lásson túl az egojánál, és nézze a baba érdekét! A babának hót mindegy, hogy szól-e zene, van-e illetgyertya, amikor világra jön, az anyája kell neki, a bőrkontaktus, az ölelés, a biztonság, és hála az égnek, ma Magyarországon ezt az anya (apával), és újszülöttje egy kórházban is megkaphatja. ha nem tévedek :roll:

biga.csiga
 
 


Kriszti: Ok, ha a helyedben lennék, és már jobban lennék, hát mennék én is kimozdulni. Apa vigyáz a gyerkőcre, hisz fordítva ezt annyira természetesnek veszik/vesszük. Teljesen azt érzem, hogy noha bánt, ami történik, még mindig próbálod menteni a férjedet, és megmagyarázni, miért logikus, amit tesz, vagy tett. Bocsi, az őszínteségért, de így nem fogtok előrébb jutni... A amerikai filmekben van egy hangzatos strófa házasságkötéskor: jóban, rosszban, egészségben, betegségben... Nehogy már gond legyen a kényszerű összezártság, az hogy szükséged volt rá egy kicsit jobban? Nézzétek a jó oldalát: örüljetek, hogy tudott otthonról dolgozni. Hány ember tudná ezt megtenni? Sem Apácska, sem én nem tudnék otthonról dolgozni, mert nem olyan a munkánk. Tényleg fogadd meg Peni szavait, és lásd másképp (is) a dolgokat.
Férjed amúgy mit szól ahhoz, hogy szakemberhez menjetek?

biga.csiga
 
 


Sziasztok!

Hú, végre egy kis szusszanásnyi idő, Bálint alszik, lakás rendben :-)

Máténak boldog névnapot!!!! Katuska, nem semmi, Te milyen ügyes csaj vagy. Ezek a kiscipők nagyon édesek!

Krisz: köszi! Már csak 2 vonalkód hiányzik és megvan a kincsesbödön :-)

Lucus: úgy örülök, hogy ilyen jó hírt írtál édesanyádról. Nagyon-nagyon szorítok neki, neked, hogy felépüljön! Lottihoz meg gratula, lesz jó kis játszópajtása Zillének :-) Limonádé: azt nem értem, miért kell bele a citromlé, de cukros vizet kapott 1x Bálint is 2 naposan, mert nagyon leesett a vércukra (persze nem rutinból adták neki, csak miután megmérték a vércukrát).

Kriszti: sok okosat már nem tudok írni, de annyit azért én is hozzátennék, hogy próbáld meg megfogadni a lányok tanácsait. Hidd el, nagyon nehéz egyedülálló anyaként gyereket nevelni, sajnos láttam ezt anyukám esetében is és most sógornőmnél is. Tegyél meg mindent a kapcsolatotokért, beszéljetek egymással, ha kell, akkor néha nyeld le a dühödet és próbáld meg őt is megérteni. És több önbizalmat!!!!! Semmi okod erre a kishitűségre!!!!

Vasalás, főzés: hát én mindkettőt űzöm, ha nem is napi szinten, de elég gyakran. Én nem nagyon szeretem a rendelt kajákat, olyan egyeníze van mindnek (gondolom a sok vegetától, amit belenyomnak :-(, inkább főzök. Vasalás meg, hát utálom, de azt még jobban, ha gyűröttek a ruhák :-) Én még a pólókat, konyharuhákat, törölközőket is vasalom.

Otthonszülés: hát, szerintem baromi nagy felelőtlenség... A gyerekem és a magam érdekében is pár nap kórházat kibírok, bármennyire is utálom. Ezt a Geréb Ágnest meg eltilthatnák már, csak behülyíti a szegény kismamákat.

Peni: még pénteken írtál a halról. Szerintem a lazac jó, abban tényleg nem igen van szálka, de ahogy valaki már írta is, egy kicsit én még várnék. Aztán 10 hónapos koruk körül hajrá hal, mert nagyon egészséges.

Most, hogy írtátok a kiscipőket, megnéztem a Siestát, hát ez tényleg aranyárban van :twisted: Még nem tudom, milyet fogok venni, de Bálint sem kapkodja el a járást, így van időm kigondolni, meg tőletek beszerezni a hasznos tanácsokat :-)

Csütörtöki talira biztos nem tudok menni, Apa szabin lesz és elutazunk valahová. Bükkre v. Mátrára gondoltam, nem tud arrafelé valaki jó szállást? Batkata-féle Leporelló foglalkozás is kétesélyes, ha Apának van kedve akkor megyünk, ha nincs, akkor nem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bálintanyu 2009.10.18 15:46-kor.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Katuska: sortűz a perszónának :lol: :lol: :lol: Jót nevettem. Én nem is értem, miért akar valaki otthon szülni? Egyrészt nem biztonságos, másrészt, ki a fene akar utána még takarítani is. Kinek jó ez? Akkor lehidaltam, mikor láttam egy műsorban, hogy családi esemény ez néhány nőnél. Apa, anya, gyerekek, mindenki szül. Mi a francnak kell a már meglévő gyerekkel végignézetni a szülést? Ezt végképp nem értem.
Olvastam a velvetes kommentek között, hogy nekik az élmény kell. A halott gyerek élménye vagy mi a franc???? Én úgy megütném ezeket a libákat. :evil: :evil: :evil:

Rossz a lift. Nem tudunk lemenni babakocsival. :evil:

krisz78
 
 


Edit: Bálint is ügyes már! És cuki. Ki az a kisfiú az utolsó képen?

Szállás: Eger környékén tudok egy jót. Felsőtárkány. Nagyon szép hely, és a kaja is jó. Csak elfelejtettem a nevét. :? Közel van Eger is, meg túrázgatni is lehet, sőt kisvasút is van.

krisz78
 
 


Míg írtam ezt a pár sort, Ti teleírtatok egy fél oldalt :shock:

Mágnes: édes lehet Bence :D

Kriszti: így olvasva, hogy tényleg nem vagytok túl rég óta együtt, nekem is az az érzésem, hogy párodnak túl nagy teher még az, hogy hirtelen férj lett és apa, na meg családfenntartó. Én azt érzem, hogy próbál megfelelni az elvárásoknak (nem is a tiednek, hanem a saját magáénak), de ez frusztrálja, gyűlik benne a feszültség, amit mogorva viselkedéssel, befele fordulással és pár órás eltűnésekkel vezet le. Hosszú távon szerintem így nem lehet élni. Próbáljatok meg kicsit lazítani, könnyedebben megélni azt, hogy immár egy kis család vagytok. Szerintem jót tenne néha egy kis kettesben eltöltött romantikus vacsora, mozi, színház is.

Tényleg, nem is írtam, voltunk szombaton moziban, az angyalok és démonos c. Tom Hanks filmet néztük meg, nekem nagyon tetszett.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Edit: mi itt voltunk baráti társasággal, és tetszett.

http://www.utisugo.hu/hotel-apartman-info-65

krisz78
 
 


Krisz: köszi a tippet! Google-ba beírtam, egyelőre ezeket találtam: Oázis panzió, Szikla fogadó, Rózsa vendégház. Nem ismerős valamelyik név?

Az a kisfiú Bálint unokatestvére, Botond. Van még egy uncsitesója, Zalán, csak ő nem szereti, ha fényképezik :cry:

Otthonszülés: anyósom egyik kolleganőjének a lánya is a negyedik gyereket otthon szülte, a baba több mint 4 kg volt és a másik három végignézte a szülést :shock:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Köszi Krisz, látom közben eszedbe jutott a neve :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Sziasztok!

Ismét jelen, megint göthös az egész család de mostmár felszálló ágban.

Katuska: Máténak Boldog Névnapot! :D Olyan jó hogy Te ilyen ezermester vagy - az a kiscipő szuper. Kell hozzá valami kötésminta?

Boldog hófordulót az érintett babáknak. :D

Bálint nagyon ügyes és látszik rajta hogy mennyire élvezi.

Kriszti: sajnos nem tudok okosat mondani szerencsére az én környezetemben nem fordult elő hasonló. Remélem sikerül minnél előbb megoldani.

Ciki vagy nem de én az utóbbi időben elhanyagoltam a házimunkát. Napi főzés, mosogatás ok de ezer éve nem vasaltam :oops:

Ma kaptam egy kis kimenőt, vettem Patriknak babarucikat meg kiváltottam a 3.as Hipp csomagot. Jó volt kimozdulni de mindig azon járt az eszem hogy mikor érek már haza

sahli
 
 


Edit: Tiszta és rendes volt. Mondjuk nem a Ritz, de semmi gond nem volt vele, és úgy emlékszem, nem is volt drága. Nem tudom, mennyire kerestek full extrásat. Ez vendégház, nem szálloda. Mi csak aludni mentünk, meg vacsizni oda. Amúgy csatangoltunk, kisvonatoztunk, Szilvásváradra mentünk stb. Kocsival sok szép dolog van elérhető távolságban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.09.21 15:41-kor.

krisz78
 
 


Krisz : néhány hete mi is voltunk Felsőtárkányban rétesfesztiválon, utána meg átugrottunk a Szépasszonyvölgybe mustozni. :D

sahli
 
 


Máté kicsukta Petrát az udvarra... :twisted: Hallom én, hogy hívogatja, vihog és becsapja az ajtót. -csend. Kérdem tőle hol van Epi? Mondja, hogy nincs Epi. Akkor már sejtettem. A csaj kint ült az udvaron és egy kulcsot rágott:) Még azt is kapott ha esetleg el akarna menni:)
katuska79
 
 


Sahli! nézd innen vettem a leírást.
http://horgolas.gportal.hu/gindex.php?pg=26940787
katuska79
 
 


Otthonszülés: hát....lányok. Én magam nagyon liberálisnak gondolom....talán (remélem) ez a hozzászólásaimból is kiderül, persze határozott véleményem van de nem nagyon izgat ha más totál mást gondol....jól viselem az eltérő véleményeket DE ezt még élek nem fogom megérten, hogy mi a büdös nagy francnak kell végignézni egy gyereknek ahogyan az anyja kínok kínjai közt verítékezve, vergődve, nyögve préseli ki magából a testvérét?????????????
AMég nem volt gyerekem nekem ez a szülés téma maga volt a horror! 18 évesen láttam egy filmet egy szülésről, rosszul lettem tőle!!! Miért kell egy kisgyerket iylen helyzetbe hozni? Nem hiszem el, hogy nem trauma abban a helyzetben látni az anyját! Egyszerűen nem hiszem el. Belegondolok, hogy Soma milyen érzékeny.....hétvégén miközben az ebédet csináltam elvágtam az ujjam....itt állt fél órát mellettem, jött segíteni főzni hogy ne fájjon az ujjam, úgy figyelt, úgy meg volt szeppenve.....pedig semmi az egész. El nem tudom képzelni hogy ő ezt jól viselné ha engem ilyen állapotban látna! Nem hiszem hogy egy ilyen korú gyerek mint mondjuk az enyém képes azt felfogni hogy ez a "születés" és ez milyen szép és milyen jó és hurrá kistestvér, szerintem azt látja hogy az anyja vérzik és szenved........
Úgy örülnék ha lenne itt az enyémmel ellenkező vélemény! Isten bizony mondom érdekelne, hogy aki otthon szül és ott van a többi gyerek az miért teszi ezt? Mi az ok? Mi a motiváció???

Edit: pont erre jutottam Zétény-Kriszta írása után a hallal kapcsolatban. Bébikajában adok heti 1 halasat és majd csak 10 hónaposan készítek én neki halas kaját. Nem rohanunk, hal lesz akkor is:-)

KépKép
peni
 
 


Lányok, köszönöm szépen a helyrerakást nagymama ügyben. (az én nagyim, tehát dédi, nem emlékszem már ki értette félre, és azt hitte, hogy Zsófi nagyi) 76 éves, és sokkal többet szeretne bírni, mint amennyit bír.
Katuska teljesen igazad van a barátnő kérdéssel, és ő nagyon örül a dédinek.
Csak néha úgy ellennék magamban, és amikor meg itt van, akkor már nagyon örülök neki.

Kriszti, nekem is szöget ütött a fejemben az a mondat, hogy a barátnőjével megy bringázni. Milyen barátnőjével. (szerintem olyan nem létezik, mármint férfi és nő között) Nálunk apának is van úgymond barátnője, viszont ő az unokatesóm felesége, és az ő volt gimis osztálytársa. Csak ketten nem mennének el sehova, kivéve az osztálytalálkozó.
Külön programokról. Apa nagyon akar menni squash edzésre, és először szombaton volt 11-től. (múlt héten)
Akkor kiborultam, és kerek perec megmondtam neki, hogy így is keveset vagyunk együtt, és szeretném, ha a hétvégéjét nekünk szentelné. (ez nem azt jelenti, hogy csináljunk sűrű programot, csak ne menjen el itthonról a nap nagy részében, mert ez az elfoglaltság kb 4 óra volt mindennel együtt)
És ő beleegyezett, így szent a béke. Nekünk szerencsénk van, mert mindent meg tudunk beszélni, de még így is nehéz.
Mi idén töltöttük a 7. évünket. A 2. évtől élünk együtt, amiből 1,5 évet külön, mert ő Brüsszelben dolgozott. Az esküvőnk is abban az évben volt, így majdnem 1 év távházasság után költözött haza tavaly májusban, amikor a Zsófi azonnal meg is foggant.
Nem mondom, hogy a hosszú múlt sokat számít, mert hallottam már olyan kapcsolatokról, amik 2 hét után házassággal folytatódott, és a mai napig együtt élnek (kb 40 éve),
Nem is tudom hova akartam ezzel kijukadni.
A lényeg, hogy a férjed most tényleg egy duzzogó gyerekre hasonlít, és nem egy felnőtt férfira. Remélem, hogy ezt ő is hamar észreveszi, és nem hagyja veszni azt ami kettőtök között van.

Ebéd: nagyon kényelmes hozatni, és az is jó, hogy nem kell gondolkozni azon, hogy mit főzzek. És legalább változatos a menü. És nem utolsósorban abban az időben amikor főznék tudok pihenni, netelni, olvasni stb.
De egyre inkább foglalkoztat, hogy néha azért kellene főzni. Most kaptam Stahl Judit szakácskönyvet, szupi receptekkel. Szóval arra gondoltam, hogy a hét egyik felében rendelek, másik felében főzök. Valahogy ketté osztom majd. Majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

Geréb Ágnes: Én úgy emlékeztem, hogy az előző esetért már elítélték, és senki nem szül már otthon. Sajnos rosszul gondoltam.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


egy pár kép
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Hintaelefánt:) iylet se pipáltam még....

Na megyek babamustot csinálni mert tegnap hoztal tesómék egy láda szőlőt.
katuska79
 
 


Erika:
elítélték, de most nem orvosi státuszban volt jelen, hanem "csak" bábaként.. Azért így már mindjárt más ugye? :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Katuska, német a cimkéje, még anyukám szerezte évekkel ezelőtt valahonnan a keresztlányomnak, tőle megörökölte a huga, és most Zsófi. :roll:

Kép
Kép
cs_erika
 
 


A Geréb Ágnest a múltkori halálos eset után eltiltották az orvoslás gyakorlásától. Hogy elítélték-e...azt nem tudom.
Most bábaként volt jelent nem orvosként :wink: , jó mi? Ki van ez találva.
Nekem sem jön be ez a Geréb Ágnes de megmondom őszintén én nemcsak a Geréb Ágnest vonnám felelősségre hanem ELSŐSORBAN az anyát...az ő választása az otthonszülés is és a Geréb Ágnes jelenléte is.........

Kriszti, Erika: én híve vagyok annak, hogy a párnak külön-külön is legyen élete, legyen privát programja amit egyedül vagy a barátaival űzhet. Nem hiszem, hogy a túl erős szimbiózis jó lehet. De nyilván jó lehet csak nekem nem jött be :wink: . Én igénylem az egyedüli és a "csajos" programokat is nyilván ezért tartom teljesen természetesnek, hogy Kriszti férje elment bringázni. Szerintem ez nem rossz........nem hiszem,hogy ez gyengít egy kapcsolaton.....Én elhiszem, hogy az ember néha elvágyik otthonról 1-1 órára, vágyik mással meginni egy kávét mással szórakozni akár, nem azért mert nem szereti a párját hanem azért mert a párján kívül vágyhat más társaságra is az ember nem?
Dehát....ki a csoda tudja biztosan, hogy mikor mi a jó? :wink:

KépKép
peni
 
 


Osztom Peni véleményét. Igenis kell a külön program de nem minden áron. Szóval ha egy családi program miatt nem jön össze a kimenő akkor nem ér duzzogni.
katuska79
 
 


ezt meg mindig elfelejtem. szó volt a múltkori talin a lábfejes nadrágról ami Milánon volt. Szóval akit érdekel innen tud rendelni szinte fillérekért! (Sziszi, Te rendeltél Mónitól hálózsákot!)

http://ujbabaruha.blogspot.com/2009/09/ ... ragok.html
katuska79
 
 


Én nem azt mondtam, hogy ne legyen külön programja, hanem lehetőség szerint ne hétvégén. Így is annyit vagyunk külön.

Sokszor el szokott menni egyedül, vagyis a haverokkal sörözni, meccset nézni, csúszdaparkba stb.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Bocs, csak gyors bekukk: Katus, lehet olyan, hogy egy horgolótű 10,5-ös méretű? És nem inch-ben? Lehet ez SI-ben? Ááááááááááááááá, nem fogok én soha horgolni.

Egyébként tiszta gyomorideg vagyok, ezért (is) molyolok... Zaza barátja leesett a fáról itt nálunk, és eltörte a kezét. Most megy a kórházba. :cry:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?