Új privát üzeneted érkezett!

Goldplast,
hát az embernek mindig az a legnehezebb, amiben éppen benne van, de így visszagondolva osztom Oui véleményét, hogy eddig a dackorszak a legrosszabb. Eddig nem sírtam a lányom miatt, hát most van, hogy igen. Még meg sem várja, hogy mit akarok mondani, máris nem a válasz.
Mondjuk Lili nem volt pakolós, első nap egész napra maradt az oviban 21 hónaposan, azt kell, hogy mondjam, volt 3 nyugodt évem. Elől voltak a gyógyszerek, hosszabbító, minden, soha nem nyúlt semmihez. Tuti, hogy ha nem fogtam a kezét, akkor se rohant ki az útra. Na ezek még most is így vannak, de nagyon nem fogad egyébként szót. A reggeli készülődés-öltözés a halálom. Tudná egyedül, de nem csinálja.

Délután nagyon megszivattam magam. Nem voltunk itthon, kimentünk apu telkére, ott volt apu, az öcsém, hugom, meg apu haverja, és inkább tápit adtam Lilinek. Ott szabad téren, ülve nem akartam bénázni a szopival. Most meg úgy tele van, hogy csak na. Mondjuk már több, mint 3 órája nem evett Levi, lassan úgyis kéri.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Niko: nekem is már csak egy evésre, max kettőre van tejem. Többet nem tudok fejni. Így Réka legtöbb kaja adagja táp. Neki is általában zöld a kakija, de van hogy sárga.

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba:

Akkor nálatok sem jobb a helyzet tejci terén. Az a baj, hogy engem annyira bánt ez a tejci dolog. De már nem tudom mi lenne a jobb. Lehet nem kéne közvetlen szopi után adni a tápszit hanem várnom kéne fél órát vagy amíg gréti nem kiabál a kajciér.

Linácska:
Jó ez a van rendszer de jó ha nincs. Én úgy terveztem pocakosan, hogy déleőtt nyugiba lesz Gréti én főzök meg stb... na ez nem így van a délelőtt a legrosszabb. Folyton igényli, hogy vele legyek bár kezdem azt hinni átver. Mert ha hasfájósak vagyunk akkor éjjel miért van az, hogy eszik, büfi, beteszem a helyére kap egy puszi egy simit és kész alszok is. De napközbe nem, ha sétálunk az utcán ott alszik de ha itthon vagyunk megy a bömbi ha kiveszem és simizem elalszik elettem az ágyon. szóval ennyit a rendszerről amit akartam.

Irdab:

Szuper éjszakátok lehetett!

:wink:

Goldplast:

Nem irigyellek én most tuti kibuknék ha apának elkéne menni pár napra. A mult hetet is nehezen viseltem , hogy dolgozott és nem volt csak este itthon. De jött tesóm minden másnap du. Anyós meg minden nap de. Sajnos vele nem találom a közös nevezőt és kicsit idegesít is. Segítene de ......... Úgy érzem jobban fél mindentől mint én. Ha meg rázkódik Gréti attól is megijed juj mi volt ez, meg stb... Hiába ő nem az anyukám ő sajnos nincs már velünk pedig biztos sokat segítene. Ez a hét még rosszabb lesz mert tesóm nem tud jönni de majd megleszek valahogy csajszikámmal.

Ildi:

Köszi , mára már jobban vagyok. Nem igazán értem miért kell mennetek a korházba? miért nem megy a szopi? Nem vesz levegőt rendesen vagy mi a baj?

Próbálok még visszaolvasni bár Gréti ébredezik, mert most is mellettem fekszik a sarokülőn.
:P Szegénykém, nyögdécsel meg tekereg egyfolytába
nikó

Goldplast - máris olvasom a privit, köszike.

Nálunk Máté még csak 1 éves és négy hónapos, de nekem egyre nehezebb. Nem is értem mi volt olyan nehéz akkor amikor még icipici volt.
Én most nem bírok vele, most kezdte el a hisztit és szörnyű és a legrosszabb, hogy még nem érti azt, hogy VÁRJ, stb. Nagyon kemény, apával ketten nem tudjuk kordában tartani, viszont a korszakokon kívül szerintem az is fontos, hogy kinek milyen vérmérsékletű és nyugodt a gyereke. Szerintem Máténál nincs rosszabb gyerek, pedig annnnnnnnnyira figyelünk, hogy mit csinálunk és csak agyalok, hogy hol rontottam el, de mindenesetre nem segítettem rajta, hogy most nem is érek rá vele foglalkozni tökéletesen Matyi miatt. Most veszem csak észre, hogy régen egész nap vele játszottam, simogattam alváskor, stb. Szegénykém, most meg megszakad a szívem, hogy állandóan engem akar és nem érti meg, hogy nem lehet, de szerencsére ahhoz meg kicsi, hogy értse, hogy ez Matyi miatt van és ezért nem is féltékeny rá.
Kicsit hosszú voltam, bocsi.

Linácska - vigyázz ezzel az inkább tápot adok dologgal, én is így jártam tavaly az első tejlázamnál és azóta gyötör, állítólag, ha egyszer előjön, akkor már beindul egy gépezet...hát nekem most Matyival már háromszor volt.
anettoo

Ez a kakizöldesség nem azért van, mert hogy sokáig áll a kis bélrendszerükben? Én úgy hallottam és emlékszem, hogy Máténak is úgy volt, hogy amit az elején nyomott, az zöld volt és utána jött a sárga.
Na, de most majd megtudom, mert eddig szinte naponta hőmérőztem Matyit, de most hagyom, hátha magától is megy, eddig 3 napnál járok...viszont eddig hőmérőzéssel mindig megindult, úgyhogy van neki, csak az inger hiányzik. Nem tudom, hogy ez nem gond-e.
anettoo

Sziasztok!

Segitségetekre lenne szükségem ill. véleményekre.
Ati amióta taknyos (csüt) fele annyit eszik mint szokott ha megeszi a 50-70m-t már örülök,de volt hogy csak 30-at evett.
Ma lemértem és szerda óta nem hizott semmit.
EGyébként jóől van nézelődik mosolyog róbálja emelni a buksiját.Csakaggódok,hogy mitől lehet.Beszélgettem pár bnőmmle azt mondtak,hogy a megfázás miatt simán lehet.
Hát remélem.

Márkot hétfőn viszem oltásra Ati ugyis velük lesz legfeljebb megmutatom neki Ő tis.

Amikor Márk kicsi volt akkor elég jó fiú volt.Szerintem most is az de nálunk is elkezdöddött a dackorszak. héten voltak horror napjaim. vISZONT ha vhol vagyunk egy tünemény a fiam.
Tegnap kimentünk a brodway fesztiválra nagyon élvezte.

Nekem szerencsém van ugye énis naponta min. 3szor fejek de van elég egész napra.

Anett:nem lehet neked egyszerű 2 picivel. Néha neke is lelkiismeretem van de Márk 1 évvel idősebb mint Máté.
Vendég

Sissi, a takony miatt nem tud rendesen szopizni valószínűleg. Próbálod neki leszívni az orrocskáját? Hátha akkor nem zavarja annyira evés közben.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Bocsi Csajok az eltűnésért, de eléggé kész vagyok! Illetve ma már jobb a hangulatom! Végre apa egy fél napot velünk töltött, ez már kellett nagyon! Remélhetőleg most már többet tud velünk lenni!

Valamelyik nap írtam, de elszállt az egész, utána már nem volt időm és idegzetem sem hozzá!

sissi: szeritem simán lehet a megfázástól, hogy kevesebbet eszik Ati! De azért ha mész Márkkal jó ötlet, hogy megmutatod a dokinak!

Nálunk is a nagyok most sokkal nehezebben kezelhetőbbek, egyszerűen a hajam égnek áll tőlük, pedig 4 és 8 éevesek!

Dominika 2 napja nagyon nyűgös, úgy látszik megindult náluk a fogzás! Ez kicsit számomra korainak tűnik 6 hetesen, de ez van!
Úgy sajnálom szegénykémet, néha fel-felvisít, ahogy behasít neki a fájdalom, a cicibimbóimat már totál szétharapta, fogkakink van! az öklét állandóan rágcsizza! Apa hozott tegnap dentinoxot, egyszer bekentem, de kevesebbel, mint az előírt menniység, én hülye nem vettem észre, hogy 3 hónapos kortól adható! Szerintetek nem gáz, hogy 1X adtam neki? Most nem tudom mivel csillapítsam a fájdalmat, annyira szenved szegénykém! Nincs valami jó ötletetek? Ennyi idősen mit lehet adni?
A nővérem kislányának ilyenkor már 2 foga volt, de nekem ez akkor is olyan furcsa, nem készültem még fel arra, hogy lássam hogy szenved a manó.

Még mindig szopizunk és pótlást egyáltalán nem adok, már 1X sem! De csak a balból eszik rendesen, a jobb az sokkal kisebb is, érdekesen nézek ki, felemás cicivel! :lol:

kovisziszka

Kérdés:

hajnal 2-kor bevettem egy ALGOFLEXET. Meddig nem adhatok Rékának tejet?????????,

Kép

Kép
ádibaba

Ádi:algoflexet bevehetsz szerintem.Én már vettem be és adtam Atinak tejet belőle.

Képzeljétek úgy néz ki,hogy kezd rendbe jönni éjjel már megette a 100at és most szinte 2 órábnként eszik elég sokat :D
Már a nózija sincs annyira tele :D

Sziszka:szerintem annyitól nem lesz semmi baja.
Én is úgy vettem észre mintha alul jönne 2 fioga Atinak.Nekem ez azért is furcsa mert Márknak 1 évesen jó ha 2 foga volt azok is 10-11 hónaposan jöttek ki.
Vendég

Anetto,
nekem nincs annyi tejem, hogy tejlázat kapjak. Nekem csak az volt a gond, hogy egy kajcsi kimaradt, így Levinek kb. elég volt az egyik cici a következő etetésig. Na de ott volt még a másik. Ok, tudom, lefejthettem volna, de azt annyira nem akarom. Mindig rávettem, hogy egyen egy kicsit a másikból is, és legközelebb meg azzal kezdtem, így két-három etetés után helyreállt a rend. Most kettőkor meg fél cici után beájult, de a másikban még nem volt annyi, hogy gond legyen, az kibírja még felébred.

Csajok,
nagyon elhatalmasodott Levin a koszmó, pedig egy hete kezeljük. Úgy nézett ki, hogy rendbejön, erre tegnap vettem észre természetes napfénynél, hogy nagyon gáz. És Levi szopi közben piszkálja a haját, és lekaparászott egy részt, az meg vérzett. Úgyhogy most szegény étolajas fejjel sapiban van egész nap, utána meg jön a fogkefe. Aztán ha így sem szabadulunk, nem tudom mit csináljak még. Úgy látszik a babaolaj gyenge volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Képzeljétek ma eddig csak szopi volt és elégnek tűnt mert elvolt 3 órát. Most kellett ráetetni tápszit de avval is vártunk 30 percet. Na igen ééééééééééééééééééééééééééés 2-szer kakiltunk magunktol ma!
nikó

Sziasztok!

2 napig nem jöttem, mert 2 napig a kertben tanyáztunk. Imád kint lenni Betti, csak etetésre jöttünk be 1/2 órákra. Persze ettől - mármint a friss levegőtől - nekem meg jól megfájdult a fejem, nem vagyok ehhez hozzászokva. De nem gond, a lényeg Betti. :D
Tegnap este viszont volt egy 1,5 órás iszonyatos, sikítós, könnyezős, belekékülős sírásunk - valószínű a hasa lehetett... :( Nagyon durva volt, megint együtt sírtunk. (2 hónap alatt 2x volt ilyen együttsírás...) Ma is sírt így, de csak kb. 3 percet - kakilt egy jót és mintha mi sem történt volna! Micsoda megnyugvás! :D

Olyan érdekes olvasni a hsz-kat - mindenkinek megvan a maga problémája! Néha találkoznak a bajok, ilyenkor milyen jó közösen kifundálni a megoldást. Néha viszont egyedül maradunk a kérdésünkkel, de ilyenkor is repked a sok jótanács - és ez olyan jó! :D Olyan jó kis közösség jött itt össze! Ismeretlenül is ismerősök lettünk, hiszen már közel 10-11 hónapja irogatunk ide. Lassan elérkezik az évforduló is, mármint a babácskák elkészülésének évfordulója. :lol: Nagyon gyorsan megy az idő! :roll:

Kép

Kép
hmbori

Niko,
ügyesek vagytok!!! Nálunk is úgy van, hogy úgy du. 3-4 óra körül, ahogy kijön az etetés, na azt rá kell pótolni, mert addigra a tej is kevesebb, meg előtte is van, hogy 10-30 milikkel kevesebbet szopik Levi, mint az "adagja" lenne, szóval ma is megevett 70 ml-t fél 5-kor, addig tartott a tej, és azóta megint csak szopi. A tápival bírja 3-4 órát, én meg azalatt újratöltődöm. Nekem éjszaka van rengeteg tejem. Most lefekvés előtt meg szoktam inni 8 dl szopis teát, és ugye pihenek, meg 5-6 órát nem szopik Levi, és így jól felszaporodik. Én erre a napi egyszeri tápira már nagyon-nagyon büszke vagyok! Még mindig van abból a 3 dobozból, amit születésekor kaptunk, pedig jó sok ki is lett öntve.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Viszont a kezdeti javulás után úgy néz ki, hogy mégsem válik be Levinél a sampon. Tegnap vettem észre, hogy elég makaccsá vált a fején a koszmó. Kint voltunk természetes fénynél, és lecsúszott a sapi (így még nem is láttam a fejét, mert kint sapiban van mindig), és akkor vettem észre, hogy hogy néz ki. Aztán ma reggelre szerintem lekapart egy darabot, alatta meg vérzik.
Ma egész délután olajban tocsogott szegény, már nem is babaolajban, hanem étolajban, vagy 5 órát rajta volt, meg még sapi is, aztán megmostuk, próbáltam lefogkefézni, de ahogy lejött egy darab, már vérzett is alatta, Levi meg üvöltött. Szóval nem csináltam tovább. Csak tudnám, hogy fogunk megszabadulni tőle...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina:próbáld ki a babe koszmoewlleni sampont.Nekünk az vált be Márknál.Most sajna a bnőmnél van lassan nekünk is kell használnunk.
Vendég

Sissi,
azzal mosom már egy hete, de semmi. Amúgy azt hogy kell??? Mert én megmostam, rajta hagytam, leöblítettem, és ennyi, de csak az első egy-két napban lett jobb, aztán ugyanúgy elhatalmasodott rajta.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na a mai éjszakánkat el bírnám fogadni minden napra. Levi 8-kor evett, 9-kor aludt el, én fél 11-kor. 3/4 3-kor kelt fel, vagyis nyüszögött, és láttam, hogy már mennyi az idő, úgyhogy mielőtt nagyon felébredt volna, kivettem az ágyból, megszopiztattam. 3-kor már aludtunk újra, és Levi még mindig nyomja. Én már elindítottam Lilit az oviba apával, megreggeliztem, lehet, hogy visszafekszem mellé :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Szilvi milyen az a "fogaskaki"? Nagyon hasonló tüneteket produkálunk. Nah mindegy ma újra megyek dokinénihez oltást beadatni (remélem már beadja és nem piros Zora torka már) aztán megkérdezem nem e a foga nő.
3-4 napja eszi az öklét (eddig cumizás volt csak), és néha felsír de keservesen, eddig ez sem volt. Nem tudom az innyén mit nézzek.

Sissi mi kaptunk valami sóoldatot is az orrba kell csepegtetni, és fellazítja a fikuszt, így ki tudom szívni neki. Amúgy C vitamint meg kálciumot kellett neki adnom.

Amúgy kicsit magam alatt vagyok, mivel a héten csak 170 g hízott bogyóm. Idáig meg 250-300 g-okat.
Igaz annyira mozgott a mérlegen, h csak na.
Most 5150 g.
2 napja az oltásunk is kifakadt.

Éjszaka, hát csodás volt. Este 8kor ettünk 9kor aludt el, hajnal 5 kor arra keltem h nyüszög, de aludt, odaadtam a cumit neki, és háromnegyen 6kor újra ez volt, még mindig aludt de nyüszögött, aztán kivettem, tisztába tettem és aludt. Azaz 9 óra telt el a 2 evés között :shock:
Jah és most is alszik :lol:

Szombaton pedig vettem télre a babakocsiba bundazsákot, meg 2 anorákot, meg tök jó meleg cuccokat.

Eldöntöttem másképp kell csinálnom a mindennapokat. Apa szombaton is dolgozott, ugye kimentünk halászlevezni ami szuper volt, utánna vendégek jöttek. Aztán bogyó ordított 1,5 órát, én kivoltam, apa meg oda sem adta a gyereket. Vasárnap meg egész nap csak takarítottam. Szóval szeretnék több időt tölteni apával, mert hosszútávon ez így nem lesz jó.....de ugye bogyesztol meg hétköznap nem nagyon tudok mit csinálni.

Gp/Ági: én is 1 ciciből etetek, és csak azt fejem meg amiből adok neki. De ha feszül szerintem fejd ki a másikat is. Én nem így csináltam, de utólag visszagondolva lehet h így kellett volna.
Most nem tudom mi van az enyém cicikkel is, mert már 1 napra elég 1 melltartó betét, idáig meg minden etetésnél eláztam. De Bogyómnak meg hiába kinálom a másikat etetéskor egyből jóllakik még mindig, nem kell neki a másik. De akkor miért csak ennyit hízott? ÁÁÁÁ nem tudom mi van. De ma lehet beszerzek Urtikát.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

N ekünk nagyon jól telt a hétvége.Sokat csaviztunk és kikapcsolodtunk egy kicsit :P

Irdab:szerintem én úgy tudom,hogy a 120-150 gramm a 2 hós babának az ideális heti súlygyarapodás.Szóval nem kell parázni...jól megy minden :P

Apákról sem szabad efelejtkeznu...nem szabad,hogy a bébi kisajátítson minket :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Irdab,
szerintem ha egy cici elég Zorának, és fejni nem akarod a másikat, akkor ne szaporítsd, bár Te tudod. A heti 150g tökéletes. Képzeld, ha minden héten 300-at híznának, mint az első hónapban, röpke számítás szerint is kb. 18-20 kilók lennének egy évesen :lol:
Féléves koruk körül havonta fognak 15-20 dekát hízni, vagy hónapokig semmit sem, esetleg a mozgással fogynak is. Lili fél kilót fogyott 7 hónaposan.
Amúgy nem lehetetlen, de fura lenne, ha két hónaposan a foga jönne Zorának. Végül is anyukám foggal született.

A mai napunk eddig tökéletes: éjszaka egyszer kelt Levi, aztán nyolckor ébredt, evett 170-et ciciből :!: :lol: , mondjuk elég sok visszafolyt, játszottunk 3/4 órát, és újból elaludt. Ma éreztem először igazán, hogy játszok Levivel. Ráfektettem a játszószőnyegre, igaz az még nem igazán érdekli, és melléfeküdtem, énekeltem neki, megnéztük Lili előlhagyott játékait, dumáltam neki mindenféle hülyeséget, ő meg vigyorgott. Aztán láttam, hogy fárad, meg kicsit görcsöl, de pár perc múlva jött puki is, meg visszafolyatott kaja (folyik, és abszolút emésztetlen még egy óra múlva is :shock: ), és el is aludt. Én meg iszom a jól megérdelmelt gyerek 3in1-ben kávémat :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ugyanolyan beállítás sajnos nem volt...
Azért hajzatbeli külöbségek vannak :lol:

Lili Kép

Levi
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Nem tudtam jönni, most is csak helyzetjelentek. Majd visszaolvasok, ha lesz egy kis időm

A lényeg: TEGNAP MEGKERESZTELTÜK ZSIGIT!!! Nagyon szép, meghitt keresztelő volt. Az egész nap jól sikerült, majd, ha gépre töltöttük, teszek fel néhány fotót...
És, bár szinte végigaludta a vendégséget, miután elmentek, 6órát aludt úgy, hogy meg sem moccant!! :shock: :shock: Édesem!

Ma megyünk az Ikeába egy kicsit szétnézni, szeretnék venni egy jó kis fotelágyat, majd beszámolok, hogy bírtuk. Fel lehet vinni az emeletre valahogy a babakocsit?? csak a lépcsőn??

addig is, mindenkinek pussz, a.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Látom a többségnek jól telt az éjszaka. Miénk irtó pocsék volt. Komolyan tele a hócipőm magammal, most meg a náthátol érzem jön ki a herpesz a számon. Az veszélyes lehet a babára?
Megint nem dajkálhatom a lányomat, elegem van milyen anya vagyok??????? Útálom magam, lányok én full depi lettem.
nikó

Irdab,
van Lift az Ikeában, meg mozgólépcső is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bocs, Madaran :oops:
Szóval lift is van, mozgólépcső is, meg pelenkázó-szoptató helyiség is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jimbone,
hát ezek nem jó hírek. Lili is hozta a kezét születésekor, de nem lett baja. Masszírozással amúgy helyre lehet hozni az idegeket?
Nálunk a férjem született szemhéjcsüngéssel, az egyiket megműtötték, a másik még mindig olyan. Neki azt mondták, hogy terhesség alatt kaphatott az anyukája valami fertőzést, és attól. Ez volt az első, amit mind a két gyereknél nézett, hogy tudják-e nyitni a szemüket.
Sérved a szüléstől lett??? És a méhszájseb???

Tényleg: pár napja észrevettem, hogy nem tudom behúzni a hasam. A gyomromnál igen, de alul nem. Hiába akarom, mintha nem tudnám irányítani. Olyan fura érzés...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Visszaolvasásra még nem futotta :?

Tegnap este értünk haza,fél8ra.Nagyon szupi volt minden.Luca hihetetlenül jól érezte magát a gyerekekkel,kb egy ovis csoporta való volt Zsombival is minden oké volt.Szombaton napközben szinte semmit nbem aludt,az eksüvőket nem láttam,nem hallottam,mert nem tetszett neki bent.Viszont ezért kárpótolt,mert este fél8kor elaludt és csak hajnal 3kor kelt,így én tudtam rendesen enni,táncikálni,beszélgetni egy kicsit.Jó hasznát vettük a babyőrnek,na meg csak az emeletre kellett felmennem megnézni,és így nem volt gond
Tegnap ahogy jöttünk haza elmentünk tihanyba fagyizni,meg füreden megnéztük a görögfalut,de semmi nem volt benne nyitva
Képek készültek,nem sok,de majd ha feltöltöttem őket teszek fel

A ma éjszakánk is szupi volt,10kor evett Zsombi és csak 4kor kelt újra,meg reggel 7kor :)

Nikó,dehogy vagy te pocsék anya!!!!!Hess-hess ilyen gondolat!!!!! :wink: Herpeszre én vmi gyógynövényes krémet használtam,sajna a neve nem jut eszembe, a dobozt meg kidobram :? de a patikában biztosan tudják mit adhatnbak rá.

Lina,koszmóra mi azt az olajat használtuk Lucánál amit a gyógytárban adtak és csak este fürdés előtt fél órával kellett bekenni,sapka rá,fésülés és utána pancsi.Nekünk az helyrehozta..
Nagyon hasonlítanak a tesók :wink: Levi frizkója viszont már most igazi férfias :)

Adri,ne aggódj,az a mennyiség amit Zora hízott teljesen normális!!!Szurkolok,hogy ma már megkapjátok a szurikat,na nem a fájdalom miatt,hanem hogy legyetek rajta túl!

Anna,örülök,hogy jól sikerült a keresztelő!!!! :) :)

Sissi,hogy van Ati?

Anetto,boldog névnapot Máténak!Nehogy azt hidd,hogy csak Máté rossz...Lucáról akkor ne is beszéljünk! :wink:

Megyek előkészítem a kaját,aztán jön doki néni is..később jövök :)

Kép
Kép
tundi24

Na Levi úgy látszik alvós napot tart. Reggel 8-9:15-ig volt ébren, akkor ettünk-játszottunk, azóta megint alszik, már több, mint két órája. Úgyhogy gyorsan előrehozott ebédet tartok, mert dél és három között jön a TV szerelő, aztán meg megyünk Liliért utána angolra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Jó olvasni, hogy sokaknak jól telt az éjszakája :). Én sem panaszkodom, bár este maratoni ébrenlétet produkált babóca (5-10 között gyakorlatilag nem aludt, szórakoztatni kellett), viszont 10 után fél 2-kor és fél 6-kor kelt, evés után pedig rögtön visszaaludt.

Nikó, meg tudlak érteni (mert rajtam is eluralkodik a depi néha), de próbálj meg pozitív dolgokra gondolni, levegőzz egy jót, nekem ez segíteni szokott! Kívánom, hogy mihamarabb meggyógyulj -remélem, a nátha már szűnőben van!

Tündi, szuper, hogy jól sikerült a kiruccanásotok -várjuk a képeket :)!

Lányok, én ma lettem egy évvel 'öregebb', ma töltöm be a 31-et, így remélem, szép napom lesz :).

Kép
angelita

Megjártuk a dokinénit, megvan az oltás is. Ez szájon át beadandó volt, és nem köpte ki :lol:
Persze közben, utánna ott szoptattam.
De az asszisztensnek sikerült beszólnom, mert az agyamra ment már, de nem csak most hanem eddig bármikor amikor ott voltam. Dokinénim, meg kedves, aranyos, de úgy érzem nem szentelt nekem 100%-os figyelmet (nagyon sokan járnak hozzá, és folyamatosan csörgött a telefon)így gondolkodom, h váltok.

Ugyhogy megkérdezem aki beadatta a Rotát már esetleg, számíthatok valamire (láz stb?) vagy nem?
Kel a csajom

Adri

Kép

Kép
irdab

Nem is írtam, pénteken megjött a tanúsítvány, hogy sikeresen eltárolták Levi köldökzsinórvérét. Nem volt se baci, se vírus, elegendő a mennyiség, és 99% életképes volt. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A szopi nalunk azert nem megy elso korben mert nekem nem all megfeleloen ki a mellbimbom. Na ettol meg kene bimbovedovel mennie, de valamiert nem tud megfeleloen racuppani Robi. :cry: Vagyis igazabol a cumisuvegre is nehezen cuppan ra. :( Ha mar sikerult, akkor utana szepen erosen tudja szivni, de az elso percek mindig kritikusak. A cicimet meg egyszeruen mar nem is merem a szajaba adni, mert nagyon ragcsal csak rajta, vagy max racuppan 4-5 szivasig, aztan mar csak vorosre uvolti magat, mert ujol nem sikerul neki es enne...
A korhazba azert kell menni, mert egyszer, amikor eppen a legrosszabb formajat hozta itt volt a gyerekorvos es elkezdett aggodni. Szerintem valoszinu nincs a legzesevel baj, de az ketsegtelen, hogy neha hirtelen vsz nagy levegoket. Plusz van egy kis horgese idonkent. En erre azt hittem, hogy a tej megy fel le, mert legtobbszor bufi utan eves kozben tapaszaltam nala, de allitolag ez valami porc gyengesegtol van. Na ekkor nehezebben is vesz levegot. Plusz vanvalami kenyszertartas, ami azt jelenti, hogy hatrafesziti a fejet, amikor eppen ilyen kuzdelmesen eszunk, a dokino szerint, hogy jobban kapjon levegot.
Hat nem tudom mi fog kisulni belole... :roll:

linacska:
Megint koszi a pu-t, valaszoltam is, de elszallt... majd megint elkezdem. :) A kodokzsinorvert nalunk is sikeresen eltaroltak. :lol:

madaran:
Gratulalok a keresztelohoz! :P

baratodildi

Barátodildi,
nem úgy veszi Robi a levegőt, mint a Darth Vader? Lilinél is ez volt, a gégefedője miatt. Egy éves kora körül rendeződött. Ezért nem tudott szopni sem, és üvegből is nagyon rosszul evett. Mi ezért mentünk alvásvizsgálatra (ami tulajdonképpen alvás közbeni légzésvizsgálat)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

A 2009. januári topikból vagyok, és főleg Anna (madaran) miatt jöttem ;) Mostanában tudatosult bennem, hogy előző hónapban szülhettél :oops:

Teljes szívemből gratulálok Zsigmond babához, gyönyörű kiskrapek! Örülök, hogy minden jól ment, és minden rendben veletek! Sok-sok boldogságot hozzá! :D

Ha már itt vagyok, akkor szeretnék minden Anyukának gratulálni a babájához, jó egészséget mindenkinek! Ti is csodaszép gyerkőcöket szültetek ;)

üdv
Biga.csiga

biga.csiga

Én is jöttem gratulálni a januáriaktól Madaran! Nagyon sok boldogságot!

(Persze mindenkinek kívánom ezeket!)
katuska79

Jimbone,ez azért jó hír,hogy az uh-n mindne oké volt.A torna meg sokat fog segíteni!!!
A 2 hét szupi lehetett,nem vágysz ilyenkor vissza?

Ildi,ne aggódj,biztosan minden rendben lesz,és nincs semmi komoly baj!!

Adri,nekünk nem okozott semmit a rota!!!

Pár képecske a hétvégéről:
Kép
Kép Kép KépRólam ennyi kép készült a lagziban :oops: :oops: Kép

Kép
Kép
tundi24

linacska:
Igazabol tok normalisan lelegzik, csak neha ad olyan hangot, mintha valami az ember torkan akad es nem tudja felkohogni... Inkabb ehhez hasonlithatnam. De foleg eves kozben. :roll: Mondjuk nem is nagyon tudom a Darth Vader milyen hagot adott ki :oops:

tundi:
Jok a kepek! Foleg a sapis tetszik! :)

baratodildi

Bocsi a zavarásért. A 2009 januáriaktól vagyok. Madaran! Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek! Gratulálok a kisfiadhoz.

krisz78

Sziasztok!

Még tegnap este olvasgattam vissza de válaszra már nem futotta.
Szentendrén voltunk a Skanzenban és hulla fáradtan jöttünk haza.De tök jól éreztük magunkat.

Szopi előtti fejés.Kb a Szabi 2hós koráig fejtem.De látni fogjátok,hogy nem fáj már annyira a pocakja,meg egyel talán használ e stb.
Ha használ akkor lehet ritkítani a fejést..Ha nem használ akkor meg felesleges fejni,akkor nem a tejcsi eleje miatt fáj.

Jimboni!
Azért tudod.....mindjárt 2 hósak vagytok,és eddig ez senkinek nem tűnt fel????
Felháborító!!!!
Azért tudod a védőnőnek oda lehetne dörgölni meg a gyerekorvosnak és mindenkinek.Ennek már rég ki kellett volna derülni és már rég járhattatok volna Dévényire...
A szopi megy nektek??
Tündi!Jól a képek,tüneményesek a gyerekek! :lol:

mimi12

Linácska - grat az őssejtekhez! Nem is tudtam, hogy ilyen visszaigazolást is küldenek. :roll:
Nagyon cuki babás képeid vannak! :D
Sajnálom, hogy ilyen makacs koszmója van Levinek - sajnos nem tudok tanácsot adni, szerencsére tapasztalatlan vagyok a témában! :wink:

Irdab, hát úgy látszik, Zora nagyon intelligens, ilyen hamar megtanulta, hogy az éjszaka alvásra való! :D Nagyon okos kislány! És milyen furcsa, hogy így "be lehet csapni" a cumival, hogy hajnalban nem kap enni, helyette csak cumit! :roll: De ha őt nem zavarja, miért ne?

Szilvi, én is akartam kérdezni, hogy mi az a fogaskaki? :)

Bim-bam, merrefelé csavarogtatok? Jól bírta Csindi a dolgot?

Madaran, gratula Zsigi kereszteléséhez! Mi ez a sok grat a 2009 januáriaktól is?
Kiváncsi vagyok, hogy fogjátok bírni az IKEÁ-t? Remélem, sikerül megvenni, amit akartok!

Jaj, Nikó, tényleg hogy mondhatsz ilyet, hogy rossz anya vagy! :evil: Nem direkt lettél herpeszes - vagy igen? :)

Jimbone, érdekes ez az eset Donáttal! Drukkolok, hogy sikerüljön mielőbb a Dévényeseknél rendbe hozni az arcocskáját! Mennyi idő alatt lehet "kikezelni"?
Sajnálom, hogy a kontrollon ilyen dolgok derültek ki. Van már időpontod is a műtétre, meg a plasztikára? És akkor majd több napig kell a kórházban feküdnöd? :( Mi lesz addig szegény fiúcskáiddal?

Tündi, köszi a képeket! A közeli cumis képen már látszik, micsoda szívtipró lesz Zsombiból - illetve már most az! 8) Jó, hogy legalább a lagziból ki tudtad venni a részed, ha már az esküvőkről lemaradtál. De majd fényképeken/videón biztos meg tudod majd nézni azokat is!

Anetto, Máténak sok boldog névnaopt!

Angelita, azért nem volt olyan rossz ez a nap, amiről írtál. Pl. nálunk is nagyjából így néznek ki a mindennapok. Az a lényeg, hogy éjjel vissza tudnak aludni gond nélkül - ez azért igen jó dolog, szerintem.
És utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!

Baratodildi, kivancsi vagyok, mit mondanak majd a kórházban!? Szerintem - és remélem is, hogy - semmi komoly probléma nincs! Azért hízik rendesen Robi?

Mimi, hogy Nektek mindig mennyi programotok van - és milyen változatosak! Sosem fogom elfelejteni, hogy már 1 v. 2 hetesen a Velencei-tóra mentetek... Én nem mertem volna, sőt, még most sem merek a 2 hónapos lánykámmal ilyen nagy útra vállalkozni. Bár tapasztaltam, hogy nagyon jól elalszik a kocsiban, de az etetés miatt gondosabb szervezést igényelne 1-1 hosszabb kiruccanás...

Kép

Kép
hmbori

És egy kicsit rólunk:
sajnos nagypapám kórházba került - reggel rosszul érezte magát, anyukám vitte be. Produkált egy elég pocsék EKG-t, először infarktus-gyanúsnak látták, később "csak" szívrohamnak. Viszont azonnal megszívkatéterezték és javasoltak neki mielőbbi szívműtétet is... Háááát, 78 évesen... nem tudom! :( Amúgy volt már '84-ben egy infarktusa, azóta is szed mindenféle szívgyógyszert. Különben nagyon aktív, még heti 3 napot dolgozik, és általában mindenki jóval fiatalabbnak hiszi (anyukámmal egyidős a barátnője...). Most pár napig bent marad - nem tudom, lesz-e ebből a műtétből most valami... Félek!

Ma először mertem pár percre egyedül hagyni Bettit kint a kertben, a babakocsiban, amíg gyorsan főztem egy levest... Persze sokszor rohantam ránézni, de jó mélyen aludt, nem volt semmi gond. Úgy tűnik, a délelőtti alvások zavartalanok, tehetek-vehetek, csak a délutáni kétséges: van, hogy elalszik, van, hogy estig nem...

Holnap lesz 2 hónapos! :D :D :D

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
Lilivel mi két hónaposan (na jó, 2,5) már öt napra mentünk Sopronba, és onnan naponta jártunk ki Ausztriába. Levivel már voltunk Bánkon, mikor 4 hetes volt Levi, az tőlünk 2,5 óra kb.

Jimbone,
azért így, hogy mondod, tényleg látszik némi különbség Donátnál. Amúgy mekkora már? A képeken nagyon jó húsban lévőnek tűnik.

Tényleg, nem csinálunk havonta, kéthavonta újabb babatablót??? Dbea??? Vagy ne csináljak külön programot neked :lol:
Olyan jó lenne együtt látni a babákat, hogy hogy változtak az elmúlt egy-két hónapban.

Holnap elviszem Levit a védőnőhöz. Igaz a sajátunk szabin van, meg csak terhestanácsadás lesz, de ránézetek a fejére, mert nekem gyanús. Ugyanis ha leszedem, ami rajta van, akkor levedzik, vérzik. Egy koszmót elvileg nyom nélkül le kellene tudnom szedni. Úgyhogy most átkentem betadinnal is.

És ma csak este pótoltam tápival. Igazából 80-nál Levi hagyta abba a szopit, de gondoltam, azért ennyivel nem megyünk aludni. Főleg, hogy ma idáig csak ötször evett Levi. Na meg egyszer egy 60 ml kamillateát, de most már adagolni kell, mert ez volt megint a 4. nap kaki nélkül. Igazából naponta többször kellene itatni a dokibácsi szerint, de valahogy mindig elmarad.... mint a Vigantol :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Utólag Boldog szülinapot kívánok Angelita

Hmbori Nektek meg boldog hófordulót

Majd később jövök mert valszeg kakizunk :P :P
Meg Noli megy oviba :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Küldök néhány képet, aztán majd megpróbálok reagálni is. De ma megyünk az egy hónapos kontrollra a dokinénihez, úgyhogy lehet, hogy csak du. jövök...

keresztelőn:
Kép

Kép

utána a bulin:

Kép

és már otthon tegnap:
Kép

madaran

Kicsit sötétek a képek, de a lényeg látszik!

madaran

Én is rakok fel pár képet.

Kép

tejci után bealudva

Kép [img]anya felemel böfihez

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 9.7287.jpg[/img] azért sem böfizek

Kép hordozóban

majd még jövök ma

Adri

Kép

Kép
irdab

hmbori:
4250g volt tegnap. Aug 24-en 3350-el jottunk haza... Hizni hizik. :lol:

linacska:
Megeyszer koszi a biztatast. 13 orakor indulunk be. Robi is mara bekoszmosodott... :evil:

irdab:
Cuki kepek!!!! Milyen draga ez a felmosoly. :P

madaran:
A folso ket kepen nem sokat latok, de az a bulin keszult beajulos kep draga!

baratodildi

Kép azért sem böfizek újra

Ildi nagyon szorítok nektek.

Jimboine ezek nagyon nem jó hírek.

Bori jobbulást papinak.

Tündi édesek a gyerekek. Örülök h ilyen jól siekrült az esküvő.

Linácska remélem kiderül mi ez ami Levi fején van.

Anna nagyon édes Zsigi. Milyen volt az ikea? Én is tervezek odamenni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Ma nagyon nyügi a csajom, olyan mintha a fikusz csavarná az orrát, de már kiporszívóztam (volt benne sajna) de most nincs benne semmi.
Mi számít hasmenésnek egy ilyen pici babánál? Mert ugye nekünk még mindig van szinte minden pelusban, de ma 2 kajálás közben 3x is telepakolt.

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?