Új privát üzeneted érkezett!

Törpi!
Alvásnál nálam a fő szempont: amennyire lehet, mindenki aludja ki magát.
A nagy pl. még most is sokszor átjön éjszaka. Odabújik, és alszik mindenki...
vovanda
 
 


Nyulasz, talán már volt róla szó, de anyatejes babák van, hogy napokig nem kakilnak, de van olyan baba is, akinek minden pelusában van meglepi anyunak. Nekem sajnos Emma ilyen kínlódó-nyöszörgő, mint Balázs, ha nincs kakija egy-két napig. Ami talán segíthet, lábikó tornáztatása has felé, valamint páros lábbal körzés (babamasszőr mutatta). Aztán még az édeskömény vagy a kamilla-tea is szokott segíteni. Persze csak nagyon light-osan elkészítve, éppenhogy legyen színe, épp egy kis időre hagyom benn a filtert/virágot.

Tegnap kudarcba fulladt minden próbálkozásom. Emma negyed kettőtől esti fürdésig nem aludt, Míra is csak el-el bóbiskolt rövid időre. Remélem, csak a levegőben volt valami, és ma már rendben lesz minden.
Ha hajnalban felkelnek, én sem teketóriázok, kaját még nem adok nekik 6-7-ig, csak magamhoz veszem a síró-rívót, nehogy felébressze a tesókáját, és megy együtt a szunya tovább. Rendszert sem csinálok belőle, de ha így piheni a család ki magát, akkor ezt látom jó megoldásnak én is.
Edit, tanács megfogadva, kezem kihúztam, gerinc egyenesben :lol: , aludtunk tovább 9-ig reggeli után.

No, most jönnek a babysitterek, én meg bevásárlok, mert holnap hatalmas hacacárét csapunk a lányok keresztelője után. És majd csodálkozom, hogy miért nem alszik a gyerek, ha egy hadsereg nyüzsög körülötte :oops: :? :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Bevállalós vagy ezzel a keresztelővel!Nekem csak 2évesen lettek megkeresztelve a fiúk,mert addig nem volt lelki erőm hozzá.
Képeket dobsz fel a csini csajokról?

Kép

Kép
edit73
 
 

 
 

Törpi,igen,midenki ezt mondja,hogy akár 6 napig is normál,de szegénykém nagyon sokat pukizik,meg nyögdécsel,meg erölködik,olyan rossz hallgatni :(
...keresztelő :D ...mi is gondolkodtunk,vagy október vége,vagy már csak március...meglátom,hogy mennyire lesznek el ébren kaja nélkül,szívesebben csinálnánk még most,amíg picik,de egyenlőre esélyt sem látok ilyen programra...képeket várunk :D
Vendég
 


Sziasztok! :D

Gyors pillantás a topikra, mert hétvégére hazaengedtek :) (de holnap este már megint a kórházban alszom :( ) Oda nem merek laptopot vinni, mert a szobát nem lehet zárni. :(

Mi még mindig 3in1 szerencsére, minden eredményem tökéletes eddig, babák nagyon ügyesek (de tudtam, hogy ha egyszer befektetnek, véglegesen már csak a babákkal engednek majd haza. :( ). Méhszájam már 2111-es (legalábbis legutóbb ennyi volt), vagyis egy ujjnyira nyitva, ezért kellene sokat pihennem, ami a kórházban lehetetlen. :( Remélem azért még kibírjuk egyben még vagy 2 hétig! Ami nekem szenvedés (kórházi lét), az tudom hogy a babáknak ajándék. Ha történés van, megpróbálom rávenni Apát, hogy írja meg, de nem tudom, lesz-e ideje rá. Ha más nem, a beültis topikba üzenek valakivel.

Apa amúgy egy tündér: főz-mos-takarít, és naponta hozza nekem az ebédet a kórházba, hogy egyek is valamit, mert borzalmas a kaja. :?

Na megyek is hajat mosni meg pakolászni, holnap reggel még lehet hogy dobok egy utcsó pocifotót.

Pussz

Rana

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Ja, Andi, Nyulasz, Apa állandóan azzal nyaggat, hogy mekkorák már a babáitok. Úgyhogy kérlek írjátok meg neki (meg persze engem is érdekel), hogy mennyivel születtek (kg és cm), hányadik hétre és mennyi idő alatt mennyit gyarapodtak (kg és cm)!! Az ő nevében is köszike!! :wink: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Jaj, Nyulasz, annyira frissen bennem van még ez az érzés, mikor meg szakad a szíved, ha hallod az állandó nyöszörgést a pocifájás miatt. Mindent kipróbáltam én is, de minden csak egy-két alkalommal segített, aztán ment a nyüszi tovább. Ettől függetlenül próbálj ki mindent, hátha Nektek valami beválik. Vanda nekem a Gripe Water-t javasolta, nekik az volt a jó, barátnőmnek az Infacol, egy másik babának meg a meleg zselé a pocira vált be. Nálunk szerencsére igaz volt, miszerint 3 hónaposan megszűnik a gyomorgyengeség. Kívánom Nektek is, bár az még nagyon messzinek látszik most, tudom.

Ja, a keresztelőt meg mihamarabb, vagy jóval később, mint Edit is írta. Egy hónappal ezelőtt a lányok végigaludták még az uncsitesó keresztelőjét, akkor mertük bevállalni mi is. Most már vannak kétségeim :lol: :?
Mellesleg hatalmas a teraszom, nagy a családom, mindenki hoz valamit, én csak egy amerikai pitét sütök. A férjecském meg egy malacot. Minden más kaja, süti, torta úgy érkezik. Könnyű ám így!

Rana, kitartás, hamarosan emlékezni sem fogsz erre a szörnyű kórházi tartózkodásra. Én csak egy hetet voltam a csajok érkezése előtt, valóban, nem egy pihentető hely. De a napi szívhang vizsgálat és a kétnapontai uh engem megnyugtatott. És ez is egy szempont. Vigyázz magadra, jelentkezz, ha tudsz, babahírekkel még ráérsz :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Tegnap ünnepeltük Johi 2. születésnapját. Jól kifáradtam, most is fáj a csípőm, a lábam, de a derekam már kipihente magát. :) Páran nem jöttek el, de volt itt egy rokon egy kisbabával. 3 hetes kisfiúval. Olyan furcsa volt megfogni, és sírni hallani, és maga hogy kisfiú. :roll: Kissé aggaszt, hogy hogy fogom majd fogadni a fiúkat. Egy kislány olyan bájos, édes rucikba öltöztethető. De egy fiú nekem nagyon furi! A férjem állítólag nagyon csúnya újszülött volt :oops: Persze biztos jön a gondoskodás és szeretet, meg hát már most aggódok értük, csak furcsa. Remélem nem értetek félre... de én első babánál is lányra vágytam, mondván nem tudnék mit kezdeni egy fiúval. Mindemellett hálás vagyok Istennek, hogy majd megtapasztalhatom ezt is, milyen felnevelni fiúkat :) Elég hülye gondolatok, ugye?

Rana: Remélem még vagy 2 hétig kibírják bent a babák. Vigyázz magatokra! Azért az jó, ha legalább hétvégére haza engedtek :) Ezt a kis kellemetlenséget - már ami a kórházi időtöltést illeti, majd szépen elfelejted, ha magadhoz öleled a csöppségeket :)

nyulasz: keresztelő nekünk 6-7 hónaposan volt a lányoknál. Szerintem maximálisan jó volt! Ami ezzel kapcs. eszembe jutott, hogy lila gőzöm sincs kit kérhetnék fel keresztszülőnek. Én hitbéli kérdésnek tartom a dolgot, így a lányok keresztszülei a barátnőmék, de nem akarom még két gyerekkel leterhelni őket, főleg, hogy mi nem vagyunk visszahívva keresztszülőknek - még sajna nem jön a harmadik baba. Tesómék viszont annyira más világ, viszont nagyon hagyomány pártiak, ezért jó néven vennék. Csak hát tegnap is azért nem jöttek el a buliba, mert féltek hogy elkapnak valamit a lányoktól, akik egészségesek - orvos által igazoltan is! Mondjuk a héten kezdik a lombikot, de azért fura volt ez az indok, és kissé más világnézettel rendelkeznek mint mi - vagyis nagyon más... Nekem meg fontos, hogy kb hasonló legyen. Már már arra gondoltam, hogy megkereszteljük őket mi magunk. :(

Kata
labkat
 
 


Kata,elhiszem,hogy két lány után fura lesz,hogy kukacuk van,de meglátod nagyon vagányan lehet öltöztetni a fiúkat :D

Rana,hú,de jó hallani felőled :D Kitartást kívánok a bennléthez,csajaid ügyesek,most gondolj arra,hogy minden egyes nappal,amit benn töltenek,neked könnyebb lesz majd idekinn,meg nekik is. :D
Mi 37+1-en születtünk.
Noémi:47cm,születési súly:2160,haza:1960,28 nap múlva:2960,
Balázs:48cm,születési súly:2360,haza:2220,28 nap múlva:3510

centit nem tudok,nem lettek még mérve,és mostani súlyt sem,mivel Balázs nem kakilt 3 napig,nem mértük őket,de 4 napja Noémi 3380,Balázs 3850 volt.

Várjuk rólatok a híreket,nagyon drukkolok a könnyű szüléshez :wink:

Törpi,éjjel megjött a csomagom,Balázsom telerakta 1-kor a pelust,aztán fél5-kor is,majd a tisztába tevéskor még hármat elhasználtunk,mert amire ráadtam volna,mindig kakilt :lol:
Vettünk Gripe watert,de szerinted azt adjukl a Balázsnak?Mert amúgy nem tűnik hasfájósnak :roll:Mára szép időt mondanak,pont jó egy keresztelőhöz :D
Vendég
 


Törpi: jó keresztelkedést mára!

Rana: de jó, hogy legalább hétvégére hazajöhettél! Örülök, hogy jól vagytok! Kitartás a kórházhoz!

Kata: nekem meg jó ideig az volt fura, hogy lányaim lesznek, soha nem tudtam ezt elképzelni, gyerekkorom óta fiúra vágytam. Bevallom sokáig reménykedtem, hogy legalább 1 kukacos lesz, de ma már teljesen a csajokra készülök és mindennél jobban imádom őket! A rózsaszín habos-babos-fodros izlésvilág nagyon távol áll tőlem, mondhatni hányingerem is lesz tőle, tehát biztosan nem fogom így öltöztetni őket, amiket mi vettünk, abban nincs is egy halovány rózsaszín csíkocska sem, csak amiket kaptunk ruhákat, dehát hamar kinövik őket remélem!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


timi: én is úgy voltam, hogy nem adok feltétlenül rózsaszínt a lányokra. De olyan jól áll nekik, hogy vannak rózsaszín ruháink. Persze nem habos babos, hanem olyan helyes csajos. Épp ezeket sajnálom, hogy majd nem adhatom a srácokra :( De biztos jó lesz... mégis izgulok!

Képzeljétek, egy kismaminak 25 hetesen beindult a szülése, de hála Istennek leállították. Már egy perces fájásai voltak. Azt mondta, hogy állítólag a 20-24. hét körül sokaknak beindul a szülése - sajnos :cry: Most ezt a kismamát haza engedték, amit én azért furcsállok. Én jobban érezném egy ilyen után a kórházban tölteni napjaimat, akkor is, ha hónapokról lenne szó!

Kata
labkat
 
 


Kata: szerintem meg a fiúkat lehet sokkal vagányabbul öltöztetni. :wink: Szerencséje volt annak a kismamának, hogy le tudták állítani, de ha már semmi nem indokolja a kórházat, akkor nagyon felesleges hónapokat ott tölteni, csak befordul az ember és egyfolytában azon jár az esze, ami történt és retteghet, mert semmi nincs ami elterelje a figyelmét.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


timi: mondjuk ebben igazad van, már hogy a kórházban befordulna az ember. Írta is ez a kismama, hogy két 20 hetes terhesség szakadt meg amikor bent volt a kórházban, pedig nem volt bent sokat. Nem is tudtam eddig micsoda ajándék, hogy a fiúk még mindig bent vannak, és ügyesen növekszenek :oops:

Kata
labkat
 
 


Kata: és maradnak is még a fiúk bent, amíg kell! Barátnőm is 20 hetesen vesztette el a babát, 1 hónappal volt idősebb nálunk. Én a 37. hetet tűztem ki célul, ez keddhez 10 hét. Ha így nézem ez már nem is olyan sok. Sőt! Bár bevallom nekem már egyre nehezebb. Pár napja fájnak a csípőizületeim, délutánra már járni alig bírok. De nem panaszkodom, mert még mindíg imádom, hogy egyre hatalmasabb a pocakom, bármilyen nehéz is! Erre vágytam egész életemben! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Most tudtam csak visszaolvasni, mert nem volt internetünk.

Andi! Gyönyörű babák, és nagyon hasonlítanak.

Nyulasz! Nagyon örülök, hogy jó lett a csípőszűrésetek.

Törpi! Jó kis póz, nagyon arik így a babák.

Kép
tigriske1978
 
 


Hú micsoda boxmeccs zajlódott le a pocakomban. Olyan kitüremkedéseket látok most, mint egyes terhességnél a vége fel :shock:

timi: én is a 37. hétre pályázok, ami pont karácsony :) Még azt se bánnám, ha úgy születnének meg, hogy picivel a 37. hét előtt, hogy karácsonyra otthon lehessünk. Így nézve 13 hetem van hátra! Az már nem is olyan sok, ha azt nézzük milyen gyorsan elröppent az első 12 hét :) Na és ha azt nézzük, hogy lassan belépek a harmadik trimeszterbe - bár addig még van picivel több mint 3 hét hátra!
A csípőm a sok sétálgatástól és állástól nekem is megfájdul. Sőt a derekam is. Hajnalban arra ébredtem, hogy sajog a lábam és már sehogy nem volt jó feküdni, csak ülni. Mi lesz még itt később.
:shock:

tigriske: és amúgy jól vagytok? mert ezt elfelejtetted leírni...

Kata
labkat
 
 


Pocifotó gyorsan, aztán léptünk is a kórházba:

34+2

Kép

Gondoljatok rám, gondolok rátok, pussz!

Rana

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Tyű rana :shock: Hát igen, az alja már nekem is megvan, csak felül kell hozzá gömbölyödnöm :D
Szép pocak, ügyesek legyetek!

Kata
labkat
 
 


Rana: Hűűű! Ez szép nagy pocak! :D Gondolunk rád! Ügyes leszel és várunk nagyon!

Kata: most megnyugodtam, hogy nem csak nekem fáj ezem-azom. Nálam nincs boxmeccs, egyszerre szinte sosem mocorognak, de egyesével is rendesen hullámoztatják a pocakom. Párom szokott "beszélgetni" velük, na akkor van csak igazán rugdosás! :lol:
Karácsonyra én is szeretném, ha itthon lehetnénk.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Ja igen, alig győztem visszaolvasni. :oops: Szóval mi jól vagyunk, csütörtökön megyünk a dokihoz és remélem megmondják a lábak közötti arányokat is. :lol: Már nagyon szeretném tudni. Fejméreteim vannak még előző hétről: 37,32,30 mm. Még mindig van egy túl nagy, egy túl kicsit és egy korának megfelelő babám. :lol:

Rana! Gondolunk rád! Szép pocak!

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske!
Te is már félidős vagy!!!!Az én nagyfiam is 02. 25-én született!!! :lol:
Teljesen jók a paramétereid.A két (látszólag) kisebb abszolút egyformának számít,a szerinted nagyfejű :lol: meg lesz a kisokos.Nálunk is jóval nagyobb feje volt mindig Olinak,magzatként és most is.De ő az ész a csapatban. :wink:

Rana!
Szép poci!Drukkok mennek!

Kép

Kép
edit73
 
 


Nyuszi!
Grippe Water kait is lazítja...

Rana! (illetve Rana Férje!)
Enyém minik 33+5re születtek.
Dani 2300 gramm, 45 centi, Réka 2000 gramm, 44 centi.
Haza: Dani 2300 gramm, Réka 2008 gramm (18 nap kórház után)
Most: Dani 8 kiló, Réka 5 kiló 25 deka.
És no para, ha kibújnak sincs már gáz.

Kata!
Vetélés-koraszülés: én két dologban hiszek. Az egyik, hogy ha baj akar lenni, akkor baj lesz, Ha 10 orvos áll melletted, akkor is.
A másik: a kórházi fekvésnél frusztrálóbbat nem tudok elképzelni, arról nem is beszélve, hogy ott nem lehet pihenni. Amikor bevéreztem, egyetlen éjszakát töltöttem kórházban. Másnap hazaengedtek. A dokinak is az volt a véleménye, hogy otthon, a saját fészkemben nyugodtabb leszek, jobban tudok pihenni...

Keresztelő: mi nagyon egyszerűen megoldjuk, mert nem lesz. :D
vovanda
 
 


Vanda: a keresztelő nálunk is pont így fog zajlani! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Edit! Köszi a nyugtatást, egy kicsit bizonytalan voltam a méretekkel kapcsolatban, de most megnyugodtam.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske :D pocid nől már?Remélem lesznek odabenn vegyesen,márha ti is azt szeretnétek :lol:

Vanda,most elkezdtem adni neki a gripe watert,mert megint a második napnál vagyunk.Ezt hogyan kell adagolni?

Rana,gondolok rátok :wink:
Vendég
 


Nyulasz: Gripe Water Adagolás:
naponta legfeljebb 6 alkalommal, az előírt mennyiségben.
- 1 hónapos korig nem adható
- 1-6 hónapos korban egy kávés-kanállal (5 ml)
- 6 hónapos kortól 1 éves korig két kávéskanállal (2x5 ml) etetés közben, vagy utána.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, ez igen! nagyon képben vagy már most. Nekem ilyenkor még (27 hetesen) fogalmam sem volt ilyenekről.

Hát a keresztelő viszont nagggyon jól sikerült. Mondhatni, az egyik legjobb nap volt, mióta a lányok megszülettek. (A legjobb az volt, mikor hazajöhettünk a kórházból :roll: ) És nem azért mert keresztelő, mindenkinek szíve-joga, hogy mennyire fontos ez neki. Hanem mert tényleg csodás idő volt, a fedett teraszon hereverézni olyan jó volt, kaja tömkelege, akár egy lakodalomban, én még mindig nem vagyok éhes :lol: , a lányok angyalok voltak, a templom apraja-nagyja megcsodálta őket, én meg dagadtam a büszkeségtől. :oops: Persze a mi gépünk lemerült, így majd csak később tudok képeket mutatni a sógortól. Meglehetősen paráztam ettől a naptól, de 10 bébicsősszel felesleges volt. Ügyesen ettek, aludtak a lányok napközben, és még néha talán élvezték is a dolgot :? Ennyit rólunk.
Ja, és Míra lányom ülésből továbbhuzatja magát és feláll. Ekkor hatalmas elégedettség ömlik szét a pofiján, és inogva, anya katján egyensúlyozva büszkén áll. Hihetetlen!!! :lol: Tudom, nem tesz jót a gerincének, még korai, még az ülésnek sem örülök, de ő erőlteti, így ritkán engedek az erőszaknak. Talán nem tesz benne kárt. Ugye?

Rana, mekkora poci! Remélem még jövő hétvégén is hazaengednek, és kapunk némi infót rólad. De bármi is legyen, nagyon-nagyon ügyes vagy!!!!

Nyulasz, Balázs poci :(

Tigriske, jó hallani rólad, várom már a csütörtöki uh-t, hogy kiderüljön a nemek aránya. Aztán megírd ám nekünk, ne tűnj el ennyire sok időre :wink:

Kata, karácsonyi srácaid lesznek? Ez nem semmi ajándék lesz a családnak. Bár az elején nem biztos, hogy így fogod gondolni 4 :shock: :shock: :shock: gyerkőccel. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda, ekkora a különbség most a gyekőceid között? Én abban reménykedtem, hogy Míra megközelíti majd, ha nem is éri utol Emmát. Nálunk stagnál már egy ideje a súlykülönbség másfél kilónál. Emma 7,15kg, Míra 5,65. Bár nálatok ugye, vegyespárosnál nem meglepő, hogy Dani nagyobb. De két csajnál :shock: Mikor megszülettek 170g volt csupán a difi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: ahogy leírtad a keresztelőt tényleg nagyon szuper lehetett!
Nem voltam képben, de gyorsan rákerestem! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi!
Mindenki ki van rajta akadva, engem meg ezzel akasztanak ki. Attól, hogy ikrek, nem kell egyformának lenniük. Láttam már egynemű babákat is nagy súlykülönbséggel. Ilyenek és kész... :D
Állás: nagyon nem kellene. Én semmiben nem segítek nekik. Sem ülni, sem állni, semmit. Ha magától megcsinálja, jó. Ha nem, így járt... :P
vovanda
 
 


Nyulasz: sajnálom Bazsi pocakját, jobbulást kívánok!

Törpi: jó lehetett a keresztelő, gratulálok!!! Szép nagyok már a Lánykák! :lol:

Rana: nagyon szép a pocakod, jó formás!!! Örülök, hogy hétvégére kiengedtek! Reméljük Babák még maradnak egy-pár hétig Anyuci pocijában! :wink: Kitartást a további kórházi napokhoz!!!

Vanda: tényleg elég sok különbség van a súlyukban, de hát ez legyen a legkevesebb, ha az egészségükkel minden rendben van!

Velem annyi a helyzet, hogy egy kis kellemetlenség gyötör úgy 4-5 napja. Vizesednek a bokáim és a gyűrűket is le kellett már vennem, mert igencsak bevágtak az ujjaimba. Ezen kívül ahol feszülés van, ott kijöttek rajtam apró kiütésszerűségek, amik borzasztóan viszketnek... :?
Tudtok segíteni abban, hogy ilyenkor mi a teendő? Menjek bőrgyógyászhoz?

További szép napot! puszi Mindenkinek

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Trix: a vizesedés nem jó Sajnálom! Nekem úgy a 20. héttől vannak kiütéseim (először azt hittem, hogy melegallergia), a nődokim mondta, hogy ezek terhességi kiütések (30. héttől szoktak ált. jelentkezni), iszonyatosan viszket, de nem tud rá mondani semmit sem, a bőrgyógyász is csak rázókeveréket adna rá, amit bárányhímlőre szoktak. Nekem a kamillás hintőpor egész jól bejött, enyhíti a viszketést és leszárítja a pöttyöket. A vizesedéssel meg vigyázz, védőnővel szerintem beszélj róla mindenképpen, nehogy toxémia legyen belőle.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: köszönöm a választ! Hát akkor ezek szerint erre nem nagyon van orvosság. :? :roll:
Szerencsére a lábvizesedés nem vészes, múlt héten volt nálam védőnő és még akkor mutattam is neki. Azt mondta, ha ilyen marad, nem lesz semmi gond, de folyamatosan figyeljem.
Csütörtökön meg amúgy is megyek a nőgyógyászhoz, majd az ő véleményét is kikérem és megmutatom neki is a bokáimat! Vérnyomást amúgy is mér minden alkalommal a dokker, remélem ott majd minden kiderül...és nem lesz gond.

Neked is vannak még kiütéseid?

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Trix: vannak és amikor melegem van iszonyúan viszketnek. Hol elhalványul, hogy előjön, de nem múlik el. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: hááát, akkor innentől kezdve ezzel együtt szenvedünk! :(
Sajnálom, hogy Neked is kijöttek és hogy már ilyen régóta el kell viselned! Én is megpróbálok akkor ezzel élni a terhesség végéig! Remélem sikerül... :?
Kitartást Neked is!

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Nyulasz! Pocak növöget, de inkább csak kövérnek nézek ki. Eddig is dagi csaj voltam, de nem volt hasam (inkább olyan melles-faros :lol:), na most már van hasam is. A babák most kb a köldökömig érnek és a többi szervet felnyomták a köldök fölé, így ha bármit eszem, középen lesz egy nagy pukli, hát elég vicces, de mindig azzal nyugtatom magam, hogy minél később látszik, annál nagyobbra tud majd nőni a pocakom és annál tovább maradnak bent.

Trix! Mi is csütörtökön megyünk a dokihoz. Tényleg mond neki a vizesedést, mert sok rosszat olvastam róla én is.

Kép
tigriske1978
 
 


Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Nyulasz
Nálunk Lucas is kaki-problémás :cry:
Doktor Laevolac szirupot javasolt.
Vendég
 


Twins!
Tök szépek... :D
vovanda
 
 


lányok,sajnálom a vakarózást :evil:

Timi,köszi az adagolást ezt írja a leírása,inkább az érdekelt volna,hogy ki hogyan adta,evés elött,vagy után,napi 6x kell,vagy kevesebbszer,csak simán kiskanálról jó-e...?

...megint a harmadik napnál járunk,mostmár mindig így lesz? :evil: rengeteget nyögdécsel,és pukizik...

Twins,annyira szépek vagytok :D ilyen szirupot én is vettem,de most még ezzel a vízzel próbálkozunk...nektek bevált?Szopi megy?

Tigriske,bizony,sokáig benn kell még maradniuk,biztos szép nagy pocit növesztesz :D
Vendég
 


Nyuszi!
Én kaja előtt adtam, és nem kanállal, hanem a Nurofen szirup adagolójával. Vagy egy sima fecskendő is jó. Nem jó az íze, kiskanállal könnyebben kiköpik.
Kakira nekünk még bejött az is, hogy minden kaja előtt kb. 2-3 mili kamillateát nyomtunk. Olyan két nap alatt volt eredménye.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Andi: nagyon édesek a babók :)

Tegnap voltam dokinál, nagyon megnyugodtam, mert zárt még mindig a méhszáj. Vett le kenetet is, bár most nem is értem miért. De ha kell, hát kell. Persze nagyon vacakul éreztem magamat a szombati készülődések után, teljesen erőtlen voltam, és még sétálni is nehezemre esett!
A doki amúgy írt fel vasat! Remélem ettől jobban leszek, vagyis erősebb, mert van még itt dolog, bár csak szép lassan lehet, muszáj kímélnem magamat, mert tényleg nem bírok annyit mint egyes terhességnél ilyenkor szoktak!
Uh-ra okt 12-én megyek, és du dokihoz is. Addig túl leszek még a terheléses cukron.

Szép napot mindenkinek!

Kata
labkat
 
 


Twins: nagyon szépek vagytok! Szépen kikerekedett a pofijuk! :)

Nyulasz: ja, hát arról fogalmam sincs-még! Bár jó lenne, ha nem is lenne, de azért jegyzetelek, amit meg elfelejtek majd jövök és kérdezek! :wink:

Nálunk készül a babaszoba! Tegnap kifestettünk, ma mennek be a bútorok! Kiságyak már a helyükön vannak, párom most a pelenkázó összeszerelésével szenved, már após is átjött segíteni. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Andi, nagyot nőttetek :shock: És milyen szépek ezek a babók!

Nyulasz, nekem is a fecskendőzés jött be, mert amúgy kiköpte egy az egyben Emma. Azt hiszem Vanda írta nekem akkor, hogy milliliterenként, nagyon lassan, de akkor bennmarad. Aztán persze én mindig elfelejtettem kaja előtt, mert már annyira ment a sipákolás a tejciért. Közben meg nem lehetett levenni Emmát a ciciről. Így néha utána ment, lehet, hogy ezért nem is használt. Remélem Te kicsit összeszedettebb vagy, mint én :wink: :lol:

Timi, Trix, sajnálom a vakarózást, ez valamiért engem elkerült. Teljesen meglepő, mert azt hittem, nekem mákernek minden jó kijutott :lol: :? Bár Timi, a képeiden nem látszanak semmilyen kiütések. A babaszobáról raksz fel képet? Nálunk is apum segített a férjemnek. Hát azért jó az öreg a háznál :P

Kata, hát igen, most jönnek a nehezebb hetek, már ami a fiúk súlyát, és a Te terhedet illeti. Láblógatós időszaknak kellene ennek lennie, de hát azért 2 lánnyal ez nem hinném, hogy mindig megoldható. De amikor csak lehet, pihizz. Karácsony azért még odébb van :wink:

Képzeljétek, Emma "elfelejtett" szopizni. Harcokat vívunk, mikor enni akar, és nagyon hamar abbahagyja, pedig még lenne mit enni. Egy ideig küzdök vele, aztán ha semmiképp nem megy, cumisüveg-tápszer lesz belőle. Miért csinálhatja ezt? Nem elég jó már neki a tejem? Nem laktatja eléggé? Vagy csak lusta lett ebben is, mint minden másban (értem én itt a mozgásfejlődését).

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: majd rakok fel képeket, csak most a számítógép is máshová került és egyenlőre nem férek hozzá az usb-hez, hogy átrakja a képeket. A kiütések azért nem látszanak, mert a felkarom belsején van meg a melleimen. A combomon is volt, de azok elmúltak, bár a viszketés megmaradt. Szerencsére a hasamon semmi sincs és nem is viszket. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi: anyukám mesélte, hogy nekünk 4 hónapos korunkban nem kellett a cici tovább. De tudni kell azt, hogy ez ugye akkor van, ha valamit adnak mellé. A kis Emma bizonyára rájött arra, hogy a tápszer is megfelelő ízű neki, és jobban is eshet neki, és még annyira szívni se kell. Sajna van ilyen baba. Talán ha nem adnál neki tápszert... bár ez nagyon nagy küzdelem is lehet... Vagy tápszer helyett ha esetleg lefejnéd a tejet a cumisüvegbe... az is egy megoldás. Nem tudok többet mondani, mert nekem ilyen nem volt. Inkább nehéz volt leállítanom a lányokat a szoptatásról...

Kata
labkat
 
 


timi: már én is alig várom, hogy úgy a 30. héthez érjek, és berendezhessük a szobát babásra :) Most meg irígykedve olvasom a soraidat. Előtte viszont még úgy 2 hét múlva kicserélik a fiúk az ablakot itt-ott, többek között a hálóban is. Utána viszont előkészítek mindent :) már mire végzünk a kupleráj kitakarításával, amit a csere von maga után!

Kata
labkat
 
 


köszi a tippeket...enyémek nem válogatósak,édesen cuppogják le a kiskanálról :lol:

Timi,hajrá babaszoba :D

Kata,maradjon is így minden rendben :wink:
Vendég
 


Törpi!
Szopisztrájk vagy cumizavar.
Mennyit cumisüvegeztek? Merthogy igen, nagyon rontja a szopási technikát, na meg a cumiból szép egyenletesen csorog, kevesebbet kell érte dolgozni. Kicsi, de nem hülye... D:

Ha "csak" sztrájk, akkor próbáld olyankor pluszba cicire tenni, amikor nyugodt, vagy éppen félálomban van. Ennyit tehetsz.

Ha cumizavar, akkor sajnos hiába harcolsz. Nekem a nagy volt így, 3 hónaposan abbahagyta, utána még 10 hónapos koráig fejtem, így tápot csak azután kapott.
vovanda
 
 


Kata: ablakcsere "jó móka". Nálad is eljön az idő, amikor már nem állíthat meg semmi, hogy a fiúk birodalmát rendezgesd!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?