Új privát üzeneted érkezett!


Z-Kriszti - hú az nem lehet valami kellemes, de amiket Csöre írt azokat próbáld ki, hátha enyhít. Hülyén hangzik, de ha leveszed és visszarakod újra mindig ezt csinálja, mert elvileg nem kéne hogy harapjon, úgy nem is tud szerintem rendesen szopizni.

Csöre - Csütörtökönként lesz 9.30-tól, de néztem lesz Dabason is, ott szerdánként 9.30-tól, u.a. tartja mint Ráckevén, de persze gyertek ide (is)!!
Sacinál hogy derült ki a Calcium hiány? És miket adsz neki amik Ca dúsak? Szerintem Zillének is lehet, én ugye tejterméket nem eszem, a Ca pezsgőtől már hányingerem van, pedig azt mondta anno a dietetikus, amikor elkezdtem a tejmentes kajálást, hogy naponta minimum 500 mg Ca-t vegyek magamhoz! Most tabletta formájában próbálkozom, csak nem tudom abból mennyi szívódik fel.

Móni az nem semmi, hogy ilyet árultak!

Kép

Kép
lucus16
 
 


Luca: látszik a körmöcskéjén: van rajta egy fehér csík, mint nekünk anno, amikor marha nagyot nyúltunk kamaszkorunkban. Mutattam a védőnéninek, hogy sztem Ca hiány, és megerősített. Ezeket nézem, és ezek alapján válogatok:
http://www.gvmd.hu/htm/calcium.htm
http://achatina.hu/e107_plugins/content ... content.22
Igazán nagyon nem segített a védőnéni konkrétumokkal, egyedül a banánt mondta (meg a tejtermékeket, de az még nem játszik).
9:30??????? Uff, az elég korán van innen eljutni akár Ráckevére, akár Dabasra... még emésztnnnnnnnnnnnnnnnem a kérdést (közben SAci nem hagy gépelni :D)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 

 
 

500. oldal!!! Boldog jubileumot nekünk!!! :D :D :D :D :D

Esztert, Magdolnaszt rég láttam... merre lehetnek?
kisbogacs
 
 


Lucus
Tudod azért beszéltem volna egy vezetővel, de mit értem volna el vele semmit.
De ha véletlen megvettük volna a rendőr biztos megbüntetett volna minket.
Még jó, hogy ezt megnéztük.

Az is azért érdekes, hogy amint az ember belép a Tescóba mindjárt Bluetooth-on keresztül küldik a reklámjukat. Szóltunk is ez miatt már a vevőszolgálatnál, írtunk az igazgatónak, de semmi nem történt eddig.

Kisbogacs
ÚGY LEGYEN!!!!!!!

manocskak
 
 


KÉpzeljétek meghorgoltam életem első zokniját úgy, hogy horgolásból épp csak az alapokat tudom. Pofon egyszerű! (a kötéstől visszariasztott a sok kötötű de itt nem kell semmi csak egy horgolótű és még számolni sem kell a szemeket:))
katuska79
 
 


Sziasztok!

Olvasó-üzemmódban vagyok :)

Minden betegnek gyors gyógyulást!

Kriszti: írtam Neked privit.

Katuska: ügyes vagy! Kép?
magdolnasz
 
 


Magdi, tényleg, és még hamarabb mint hogy érdeklődtem felőled! Hogy nem vettem észre hogy privim van? :shock: :shock: :shock:

Katuska, nagyon ügyes vagy! Megmutatod a zoknit? Én épp táskát kötök :D
kisbogacs
 
 


Segítség! Valaki elrabolta az én vigyori, kedves lányomat és itthagyott egy hisztérikát!!!!
Barti: azt hiszem, Te kérdezted az alvást. Nós, az elműlt 3 nap: kedd - 45 perc, szerda - 50 perc, ma - 50 perc. Ezt hol egy napközbeni alvásból hozza össze, hol kettőből. :shock: Ááááá, nem hisztérika egész délután és este!
magdolnasz
 
 


Igen ha elcsendesült a lakás csinálok képet!
katuska79
 
 


Hát akkor tűrök!!! :cry: :wink: (cici ügy)

Katus képet,képet.... :lol: :lol: :lol:

Kriszti hajrá fősuli!!!

Holnap megyek fogorvoshoz!Vár Rám!!! :cry: :wink:
Kiesett a tömésem,már a második!Nagyon fog fájni,tudom!!!Félek!Nem akarok menni,de muszáj!!!Jaj,jaj....
Anyum lesz Zétivel!Már 8-kor megyek!Istenem segíts meg!!! :cry:

Fiam tökéletesen kúszik!Szerelte a babakocsit,koppant a feje a parkettán,pakolta a könyveket,a plüss állatokat...szóval elfáradtam,na de ő is mert már szunyál!
Megyek én is "áztatni"!!!

Szép estét!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Csak gyorsan:
Milán tök nyüszi egésznap, kb. 10 percenként felsír, 38 a hője popsiban, napközben aludt összesen 1 órát, most már fél 8-kor aludt, de most ébredt fel, sírva... Remélem kibújik az a fránya fog, mert ez iszonyatos.
Megyek is, épp Apa vígasztalja, némi sikerrel, de látni, hogy valami nem kerek Manóval :(

biga.csiga
 
 


Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy bejelentkeztem, aztán így eltüntem. Mióta megjöttünk lótunk-futunk, augusztus eleje óta ez a 4 közös napunk volt és reggeltől estig rohangáltunk mint a mérgezett egér, mert ma újra elutazott a férjem és október végéig megint magamra vagyok a gyerekekkel. :cry:
Most még lesz 3 húzós napom, mert megvettem egy csomó zöldséget, teszek el zakuszkát, lecsót, savanyúságot, aztán több idő lesz, hogy olvasgassak és bekapcsolódjak újra.

Leventét nem kizárt, hogy felveszik januártól egy jó színvonalú katolikus oviba, csak a szobatisztasággal addig még meg kell küzdenünk.

Teszek pár képet, aztán ahogy tudok jövök!

Kép
Kép
Kép
Kép Kép

Jaj és mindenkinek köszönöm szépen a névnapi köszöntést. Annyira aranyosak vagytok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


jó estét!

megérkezett az autósülés, éééééés, nagyon klassz! teljesen hibátlan, működik, Szonja édes benne. Beleültettük, és izgett-mozgott, kis kaján vigyor volt, meg egy is fejmozgatás rugózással, mint aki táncol :)
kár hogy nem vettük fel...
azért itt egy kép, épp apát nézi:)

Kép


egyébként jön akkor valaki hordozós hétre? mi szeretnénk menni, meg most tervezem egy kendő beszerzését is,csak még először Katuska ajánlotta mei tai szabásmintán rágódok kicsit. lehet az lesz a nyerő. kengurunk van, de apára beállítva, nehéz folyton állítgatni. kendőt viszont nem tudom hogy kell használni, de majd biztos lesz bemutató.
ki, mikor jön? van kedvetek találkozni?

most azt hiszem kipróbálom a csókterápiát. apa végre nem aludt be... :roll: :oops:
czzsofia
 
 


Sziasztok!

Edit:NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!

Kisbogacs:hajrá csókterápia!!(Nálunk sincs vmi hú de sokszor, sőt....1 pusziban ki is merül a dolog.:S. Az időhiány is nagy probléma. 1.5 nap semmire nem elég, mire ágyba kerülök 1 perc alatt elalszom.)

Bartika:mi lenne, ha minden hónapban ugyanannyit hízna. Egy idő után gurulna. 4 cm növés nem semmi!! Így persze, hogy eloszlik, ami feljött rá.

Gratulálok minden babának a kibújó fogacskákhoz!

Kupi:hú, pikkelysömör. Most mecarattál:S

krisz:szupi! Remélem te is jól érezted magad a kimenőn!!
Én is úúgy elmennék egy kis kimenőre, de erre esélyem sincs.:(
Nem semmi álom.:)

peni:én 2 fajta tejpépet adok neki felváltva, hogy ne unja meg.:)

csöre: Saci nem lesz egy félős csajszi.:D Szegény tesók.:D

Katuska, Krisz:grat. Az éjszakához!!! Nekünk nem volt túl jó, 3 óránként kelés.:(Ügyes vagy! Én is kérek egy zoknit!:)

harapás:Noémi is teljesen ráharap a cicimre, bár az a fura, hogy csak akkor, ha a bal cicimből eszik. Hiába próbálom, hogy kiveszem, visszateszem, csak annál jobban...

Szopi:sajna nekem le kellet állnom a nappali szopiról. Kelés után, reggelire még kap, aztán csak estére, meg éjjel. Szerencsére csajszi már nem is igényli. Hiába próbáltam többször szoptatni, nálam már nem működött, hogy annál több lett, sőőt.
Úgy tűnik, hogy a mensim kavart be Noéminek, amiatt nem szopizott. Mihelyt vége lett, másnap már minden visszatért. Szerencsére, mert nem volt hajlandó a tápszert meginni. Most ott áll a szekrényben 2 doboz tápi, mit kezdjek vele????????Mert Noi nem fogja meginni.:(

zétény:kitartás a dokihoz! Nekem is mennem kéne, de.....:S

biga.csiga:sajnálom a kismanót!:(

enikő:nagyon gyorsan elment az a 4 nap.:(Remélem azért maradt egy kis idő egymásra is. Okt. vége azért messze van.:( Nagyon aranyos Milán, micsoda igazi nagyfiú már!!

zsófia:gondolom Szonja leveszi apát a lábáról ezzel a mosollyal.:)

Mi is voltunk Ringatón. Noémit persze jobban érdekelte a többi gyerkőc, mint az éneklés. Igaz, nekem kicsit szétszórt volt, csajon sem éreztem azt a magabiztosságot. Nem voltunk sokan. Talán majd a következő foglalkozás...

Kép
moffli82
 
 


Sziasztok!

Csak röviden (olyan batkatás szószátyár módon), mert keresztbe állnak a szemeim, csak "rövid" beszámoolót jöttem adni magunkról, meg egy kicsit olvasgatni, de a fonalat szerintem már nem fogom tudni felvenni. A héten kísérletet teszek rá! (Tényleg! Sikerült 500 oldalt teleírni! :) )

Amúy megvagyunk, rohangálunk, mint pók a falon, elkezdődött az év. Vááá!
Juli a suli mellett jár fuvola órára is, délutánonként én hordozom, mert másik suliban van az óra, hogy egyszerűbb legyen, s hétfőnként hittan is van még... (Isteni naponta villamosozni-metrózni...), Marci egyedül jön haza, egyedül megy úszásra, hittanra, s csak az esti hazajövetelhez kap atyai kíséretet. (Izgulok is minden nap, hogy szerencsésen érjen haza.)

Borinak kijött még 4 foga, majdnem egyszerre, volt láz, éjjeli sikoltás, sírás-rívás, de úgy tűnik, túl vagyunk rajt'.
13-án megvolt a keresztelő és Juli szülinapja, 14 emberrre sütöttem-főztem, túléltük, összességében jól sikerült...
A nagy rohangálások miatt Boriska alig alszik valamit, ma pl. összesen 1 órát aludt, úgyhogy nem csodálom, hogy kidőlt este, szegénykémnek már semmi se volt jó, se cici, se simogatás, se dédelgetés, se elterelő hadűvelet, se altatás. Itt már csak a kidőlés segített. Nagyon sajnálom szegénykét, de nem nagyon tudunk mit tenni ezügyben... Ha Apa nem dolgozik, nincs mit "egyen" a család...
Kocsink nincs, valószínűleg nem is lesz, úgyhogy marad a BKV (ja, n bosszúból nem veszek jegyet, annyit cipelem a kocsit hogy csak na...)

Közben a ház meg úszik a koszban, a fürdőben a szennyestartó borzadály, majdnem a plafonig érnek a ruhák... Dunsztom sincs, mikor sikerül legyőzni a ruhahalmokat, pedig a mosógép naponta 1-2 rendet mos.De hát mikor hazaér a szutykos lányunk, meg a retkes fiunk a suliból, akkor ugye min. 2 rend ruha, aztán jön a tesicucc - 2 gyerekre, hozzáadódik Bori napi szennyese - ami egyre koszosabb, és egyre több, mivel van az itthoni játszós ruha, amiben csúszik-mászik, meg van az utazós ruha, amibe setére beleizzad, tehát másnap nem tudom ráadni... , meg a mi szennyesünk. Hááát, asszem nem kell tovább ecsetelnem, mi az ábra szennyestartó fronton.
S akkor a mosatlanról, a szétdobált játékokról, a fiókba kívánkozó füzetekről és könyvekről nem beszéltünk.
Csöre! Te hogy bírod? Én asszem megbolondulnék, ha kertes házam lenne.

Apával alakulunk, nem nagyon van időnk kapcsolatot építeni, fontosabb, hogy az üzenő alá legyen írva... ;) De ez most egy ilyen szakasz, remélem, nem ogjuk nagyn megszenvedni.

Képzeljétek, Bori elkezdett szavakat próbálgatni kimondani és tuti, hogy ismeri a jelentésüket: gyere-gyere (gyeje, gyegye, gyede), édes (ééde), vigyázz! (gyigyá)
Ja, és elkezdődött a "nem szabad!" korszak. MEgkaparintható állapotban van a magnó, a videó, aDVD, a monitor, meg egy csomó kütyü. Egész nap a számat tépem: nem szabad, Bori, az a nagyok játéka, nem szabad, ksozos, nem szabad, megráz... S a kis varasbéke tudja, hogy nem szabad, de folyamatosan róbálkozik, így aztán következetesen midnig el kell mondanom neki, hogy nem szabad, tilos, stb.
Felfedeztük nagy szerelmünket, Bori babát a tükörben :D, eszméletlen a tükör állapota, tele van Bori puszijaival, meg mancsnyomaival. Olyan helyes, amikor meglátja magát, s odasikkantja: "gyeje, gyeje"" Buccol nagyokat és megpuszilja saját magát. :lol:

No de elég az áradozásból, ha sikerül a képeket feltenni a keresztelről, akkor megmutatom, milyen kis csini liba volt... :)

Más:
szept. 24-én a "Leporelló" foglalkozásra szeretettel várok mindenkit, remélem, beférünk a terembe. Sajnos a külön időpont nem jön össze. Ha sokan jönnek, lehet, hogy a következő alkalomra 2 fordulót csinálunk, de ezt majd meglátjuk. ;)
További infók itt találhatóak:
http://www.fszek.hu/konyvtaraink/del-pe ... _hid=34088

Annyira hiányoztatok már, de sajnos egyszerűen nincs időm a napközbeni fórumozásra sem, ki kell majd találnom valami menetrendet ezügyben. Majd igyekszem visszaolvasni, ha tudok Boritól.

Nagy ölelés minden babának és mamának! :)

PS: Bori felébredt, megyek megszoptatom... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Jó reggelt!

500 oldal?Nem semmi könyv formában jó vastag volna...

Edit Isten éltesen!

Hófordulós babáknak boldog hófordulót.Még alig 4 hónap és egy évesek :shock: Milyen hamar eltelt...

Kisbogács csak igy tovább csók terápia.Jó tanulást a fősulin.

Bartika ne aggódj a suly miatt az okosoknak is kell valamit mondjanak mig nem azért sir mert éhes addig az anyja jobban tudja mire van szüksége a gyerekének,nyilván őket sem kell semmibe venni.De akkor is nem sulyba nőt hosszra s akkor?

Krisz nekem is felférne egy óracska kimenő biztos,jó volt a környezet változás ooooh

Kupi 100% biztos már a pikkelysömör?Sajnáloms :cry:

Peni lehet óriási ökörséget mondok mert nem használok tejpépet,mi lenne ha megbolonditanád valamilyen gyümölcssel egy kis alma,banán stb.Végül is a jaurtokba is bele teszik... :oops:

Zétény elvihetnéd az én lyukas fogamat is há-ha igy könnyebben megusznám :cry: ...Legfennebb magam járok a végére...

Enikő ha végeztél az eltevésekkel ,,ugorj át'' és engedlek érvényesülni a konyhámban vagyon nekem es egy 2kg adag zakuszkának való :wink:

Magdi nézd meg jól a kislányt most ,mert lesz még rosszabb is nem akarlak kesergetni de a dackórszak rosszabb bár lehet,hogy most tombólja ki magát és lesz egy áldot jó lányod később CooL

Csatlakózunk a taknyosak klubjához mind a két gyerekemmel :( Kórusba köhögnek ,s a zsebjeim tele vannak zsebkendővel mert sajnálom orszivózni őket bár este mindig legyüröm szere mind a kettőt igy biztositot nálunk az esti ,,szilencium''
Bence fiam is végre elkezdet szótagokat sorolni de nagy köszönet nincs benne mert mindha románul ,,beszélne''dá-dá(igen)tá-tá(apa)má-má(anya).Jó tudom neki most éppen ezek a szótagok tetszenek de fajtiszta család gyermeke... :shock: :wink: :D vagy mi...?

Szép napot.
Tetyk

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


tetyk, nincs semmi baj a fiad szóhasználatával!
dá-dá azt jelenti: elpáhollak, te játék, mert rossz voltál!
tá-tá: ritmusképlet. Most vannak soron a hosszú ritmusok, majd később jönnek a rövidek is: ti-ti
má-má(anya): ez lehet már-már is, de ne várjuk el egy 8 hónapos gyerkőctől, hogy R hangokat ropogtasson :wink:

Batkata, de jó hogy felbukkantál! Csak ámulok és bámulk hogy Bori már beszél! Döbbenet :shock: :shock: Nagyon ügyes!

Én lánykám állandóan kukázna :x

Egy órán belül indulunk az első babajelbeszédtanfolyamra, és Apácska mától ismét nem itthon, hanem irodában dolgozik. Áááááá, kicsit sem izgulok milyen lesz a mai nap :roll: :roll:
kisbogacs
 
 


Jó reggelt :)

Már tudom, hogy széles nagy Bp fárasztotta le a gyerekemet úgy, hogy csak 1x kelt éjszaka... sajnos most megint volt vagy 4, bár nem számoltam, ahhoz is fáradt voltam :( Mindegy, ez van, lesz még jobb is :wink:

Takony-nyál témakör: hát, kezd az arány újra a nyál felé tolódni: Saca rájött, ha nyitva tartja a száját, akkor elegánsan kicsorog a nyálacska, így most állandóan nyálcsíkot húz maga után, mint egy csiga. A fogacska tegnap szinte semmit nem haladt előre, 2 pici csücsök van kint, de látom, hogy fent 3 készülődik (ezzel a félig kintivel együtt). Szolídan nyűgös, nem lázas, nincs hőemelkedése (tegnap már megmértem, a miheztartás végett).
Viszont izzad. Lehet, hogy meleg van idebent? És most nem röhögnek a talis Lányok, hogy a 3 gyerekes anyuka túlöltöztet, mert ennél vékonyabban (1 body, 1 vékony gatya, de csak lent, zokni) egyszerűen nem tudom/merem. 22 fok van bent, nincs hideg, az tény.

Tetyk: Sacinak ugyanez a dumája :D
A dádádá-t akkor mondja, ha azt mondom neki, hogy nem, ő meg veszekszik, hogy de igenis dedede.
A mamama nálunk azt jelenti, hogy éhes, adjak enni :D Tehát igen, anyához kötődik :) Biztos nem véletlen, hogy a legtöbb általam ismert nyelvben a mama, és annak változatai jelentik az anyát :wink:

Batkata: de jó, hogy jöttél :)
Kérdésedre: szennyes van rendesen, napi 3 adag minimum lemegy. Nálunk is 2 adag ruhája van minimum Sacinak naponta, a kinti homokozós, és a benti tiszta. Utóbbiban megyünk a nagyokért is. Persze ennél jóval több is lehet, ha éppen hajlandó enni. Akkor kajánként 1. De most nem nagyon eszik.
A napi program: Mesit hagyom, hogy a haverokkal jöjjön-menjen iskolába, délutáni foglalkozásokra, így marad Zaza, délben megyek érte a menzára, 2 délután van programja. Képzeld, kobozolni fog tanulni :) Nagyon szeretett volna, sikerült elintézni. Még nem tudom, mennyire bírja, és én mennyire bírom, mert nem olcsó.
Aztán hetente kétszer viszem őket úszni Dabasra. Mindkét nap nagyon húzos, mert más dolguk is van, így egy trapp...
De a délelőttjeink egészen nyugisak :) Sacival játszunk, mosunk, izé, takarítani próbálunk, de ebben Saci nem partner. Meg alszik is néha, akkor nem zajongok, leülök ide fórumozni :)
Délután meg együtt ellenőrizzük a leckéket, végülis még csak Zaza olvasókönyvét rágta meg Saca... de csak mert nem voltunk résen, már nem fordul elő.

Jobbulást minden kis betegnek és nagy betegnek!

Zsófi: korábban írtunk a hordozós hétről, többen is szándékozunk menni, de még nem tudni, mikor. Vagyis a szerda tuti, hogy akkor hányan, nem tudom.
Ja, Csajok, megnéztem a programot, a környezettudatos vagy milyen program csütörtök, nem kedd!!!

Kriszta: drukk a fogdokihoz, bár amint látom, túl lehetsz már rajta. Annyira nem vészes. Én nem szoktam szurit kérni, mert attól félek a legjobban :oops:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Kisbogács ,hogy én erre nem gondoltam :shock: :wink: Csak gondold el azt,hogy Balázs is románul fenyiti a kicsit ,valamelyik nap Bence leakarta huzni a teritőt az asztalról erre Balázs rátenyerelt a teritóre oda hajolt a kicsihez,hogy az orruk egymást érte és azt mondja ,,nu-nu"/nem-nem,az a Balázs aki a román rendőről 2 és fél évesen meg állapitota,hogy a bácsi nem tud beszélni miután pár percig tátot szájjal hallgatta,hogy beszél. :D

Katuska zoknit kötsz ez igen 8)

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Csőre,Batkata rádöbbenttetetek egy várható dologra,hogy nem is az első 4-5 év a nehéz ,hanem az iskola kezdés után hozzuk majd az igazi áldozatokat,mikor az adot 24 orát büvészként kell majd elosztani ugy, hogy helyt álljunk anyaként,feleségként,háziasszonyként,fuvarózóként....jaj de jó dolgom van.......még :!: Minden tiszteletem azzok-é akik ezt nap mint nap csinálják.

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Batkata, Enikő jó újra itt látni benneteket!

Mi lenne ha bevezetnénk hogy csak két rend ruha van, mint régen? Nálunk is állandóan megy a gép...

JAj ez nagyon tetszik: "nem röhög a háromgyerekes anyukán" :lol: :lol: :lol:

Tetyk! szerintem jobb lesz ha már most megtanul románul Bence is....ha az lesz, mint Szlovákiában!

Reggel a lányom állva ébresztett a kiságyban! OYlan édes volt ahogy ott vigyorgott és várta mikor nézek már oda.

Ime a zokni prototípus. Csak iylen kicsi mert ennyi maradék fonalam volt. De most vettem gyapjú-pamut fonalat úgyhogy gyártom őket majd. A blogba majd leírom hogyan kell horgolni annyira pofon egyszerű. Petrának is készítek majd iylen kis kocsicipőket. A szárába fűzök valami kötőt vagy az utolsó sorba horgolok gumit...

Kép
katuska79
 
 


Jó lett a kiszokni :) Én még nem álltam neki a babylegs-nek, kéne zoknikötőtű...

http://www.lionbrand.com/cgi-bin/patter ... eLength=15

Nézd csak Katus ezeket a kiscipőket! Ezt néztem ki arra az esetre, ha "véletlen" megtanulnék horgolni :roll: Annyira édes kis fazon :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Szia KAtuska!

Nagyon ügyi vagy!!! Az útmutatót a blogodban nem tudom megnézni, mert "meghívásos", úgyhogy ha ide is átmásolod vagy a másik topikunkba, akkor jó lenne. :)
Én egy kicsit hímeznék, ha lenne időm, van egy csomó keresztszemesnek való anyagom, meg kismillió előírt kalotaszegi nagyírásos párnám, terítőm, minden, mi szem-szájnak ingere. Csak idő kellene.

Románul megtanulni: szerintem is mindenképpen hasznos, nekem is volt román barátnőm anno, oylan jókat játszottunk, s tök jó volt, ahogy tanítottuk egymást a másik nyelvére...

Na megyek, főzök a libuskámnak valamit. Ez a lyány olyan beles, hogy attól tartok, ki fog pukkadni. Bár mondjuk egész nap csúszik-mászik, molyol, tesz-vesz, biztos ledolgozza. ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Katuska nagyon jól néz ki a prototipus csak igy tovább :wink: Ami a román tudást illeti fontosnak tartom,hogy megtanulják az álam nyelvét sőt meg is kell tanulják mert máskép semmire sem fognak majd itt haladni,de eljön annak is az ideje ,tulzás lenne 8 hónaposan két nyelvünek nevelni mikor még egyet sem tud.A szlovákiai helyzet pedig több mint szomoru ,remélem, nagyon hamar közbe lép valamelyik unios szervezet mert könnyen elszabadulhat a pokol .Legalapvetőbb jógaikban sértik meg, mikor megtiltják az anyanyelvük használatát S az boszant leginkább,hogy tudom,hogy nem jutna eszébe Nikoláj bácsinak,hogy a szomszéd Miklos bácsinak megtiltsa,hogy ugy beszéljen ahogy neki tetszik,hanem onnan ered ahol állitolag az értelmiség székel a piros bársony székből,azoktól akik magasabban kellene állajanak az ilyen dolgoknak.Hülye pólitika és politikusok kár hogy nem fontosabb dolgokkal foglalkoznak :evil:

Petra édes lehetet ahogy lesben állt :D

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Van két Bencés vonalzóm de majd később ki javitom :oops:

Batkata szervezzél kézimunkakört ad oda tanuló anyagnak a kitöltetlen keresztszemest kalotaszegit munkaanyagnak a kézimunkázoknak egy kalap alat minden ki jól jár neked elkészülnek más meg megtanulja? :wink: :oops:

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Katuska: nagyon ügyes vagy, hogy csak így összedobtál egy zoknit....le a kalappal tényleg. Én néha egy gombfelvarrással is kűzdök fél órát.. :oops: :oops: . Ügyi vagy!

Batkata: régen én is hímeztem keresztszemest....dehát mostanában 2 fiú gyerekkel...eszembe sem jut :? , majd nagymama koromban talán :wink:

KépKép
peni
 
 


Képzeljétek ZÉtény ma először halat evett. Halas bébikaját....úgy bevágta....csak néztem. Én nem nagyon főzök halat mert nem szereti senki maximum halrudacskát rántok SOmának meg egy évben kétszer készítek egy ilyen lazacos-tejszínes tésztát oszt ennyi. Jobbnak láttam ezt a halas kaját készen venni....nagyon szerette. Kecskeméti paradicsomszósz hallal és krumplival. Viszont...olyan szaga van... :roll: :roll: :roll: legközelebb a kertben etetem vele....

KépKép
peni
 
 


Kézimunka:
háát, én inkább hímzek, egymagam éjjelente legfeljebb, mire megtanítom az öltéseket, kihull a hajam. Nyári táborban tanítottam már keresztszemest, igaz gyerekeknek, s ott sikerült kiszaladnom néhányszor a világból. Úgyhogy meghagyom nagymami koromra én is a hímzést- no meg ha a lányokat elkezdem újra tanítani. Juli már egész ügyesen csinálja, lehet, hogy Borit ő fogja megtanítani... :)
Nekem most a mondókás-énekes foglalkzás bőven elég, főleg ha beindul a bölcsödében is...

Katuska! Az előbb elfelejtettem reagálni Petra ácsorgásához. Édes lehetett. :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Batkata! ha írsz emil címet szívesen küldök meghívót de azért majd beírom a másikba is.
Én is keresztszemeztem egy időben, szalvétákat, kéztörlőket csináltam...szépek lettek.
Meg gobelineztem is, van egy pár félig kész képem.

Csöre! ez szupi oldal, aranyosak azok a zsebes tárolók is!. POnt oylan takarónk is van de sosem használtam egyik gyereknél sem....

Tetyk! már egész korán képesek megkülönböztetni a nyelveket hangzás alapján. Ahogy idősödnek ráállnak az egyikre éppen ezért kell már az elejétől aki teheti két nyelven beszélni hozzá. Pontosan tudják mikor melyik nyelven kell megszólalni és nem okoz nehézséget.

A szlovákiai helyzet meg elkeserítő, Sólyom LAci bácsi meg egy töketlen marha ahogy még a határról is visszafordult.
Jelenleg a magyar kamionosokat szívatják a szlovákok...éppen ezért nem vagyok hajlandó venni semmilyen szlovák terméket csakis magyart hiába olcsóbb a szlovák tejtermék.
katuska79
 
 


Peni! pedig a halas bébikaja oyaln büdi....egyébként meg érdemes hetente egyszer halat enni mert nagyon egészséges és állítólag a tengeri halakban található omega 3 okosít!
katuska79
 
 


Tetyk: ja roman fontos, ha nem ugy jar mint en a szlovakkal :? Habar tan most mar haza se mehetek, mert ha megszolalok magyarul megbuntetnek. :lol: Akik vegkep nem tudnak szlovakul, mint peldaul dedim, nagyim stb. azokal mit csinalnak kerdem en? 80 evesen kezdejen el nyelvet tanulni.
Ket nyelv, szerintem viszont, ha a csaladba valaki perfekt roman (vagyis az az anyanyelve, nem eleg, hogy csak tud) nem tesz rosszat ha ugy beszel a fiaddal (persze ha napi szinten teszi) igy konnyebben megtanul. sok eset volt erre szlovakiaban, hogy a gyerek egyszerre kezdett el mind a ket nyelven beszelni, es tokeletesen megkulomboztette a kettot, mivel emberhez kototte. En is ezt teszem, ket nyelvu lesz a gyerek. Ilyen messze az a helyzet, hogy ha nem kezdem most, kesobb eselyem sincs. Ugy hogy amikor nekem azt mondja, hogy ma-ma, meg tej-tej stb. nem is talalgatok, lovesem, sincs hogy most milyen nyelven gondolja. Majd kialakul, viszont gondolom mi fogunk a topicba a legkesobb beszelni, de nem zavar (ugy is mindenbe mi vagyunk az utolsok a topikba :lol: ), tartjuk a szintet, jo spanyolokkent (ok is minden joban altalaban az utolsok, es minden roszban az elsok-lasd munkanelkuliseg most pld.)
Fiam beajult es dudi nelkul, hihetelen, lehet 10 perc mulva viszont kukorekolni fog dudi hiant. HOgy felejthettem otthon.
Itt amug marha hideg lett, meg a teli ruhakat is elo kellett szedni, fiamnak persze semmilye sincs, muszaj menni bevasarolni. Viszont tuti ha megteszem meg ket honapig 40 fokos meleg lez.
Batkata: udv itt, ido hiany miatt megertelek, ha nekem 3 gyerekem lenne fogalmam sincs, hogy csinalnam a dolgokat. Mosas meg: hat a kaja foltos dolgokat kimosni tenyleg nem vicc, meg ha csak sima mosas lenne, mosogep es kesz, de nem kulon meg kell szappanal dorzsolgetni, utanna Vanishbe aztatni, hat ki tud kesziteni. Most meg nem meztelenithetem le a gyereket, mert ugye hideg van. Mi lesz meg ha egyedul akar enni :!:

Kép
brestovsky
 
 


Kézimunkázás= eszembe jutot ahogy elovastam a Batkata és a Peni hsz-ét,hogy nekem ismételten jó dolgom van mert ha lányos anya lennék most netezés helyet szépen kézimunkázhatnék,hogy mire eladó sorba kerülnek a lányaim tudjak staférungot adni nekik ahogy én is kaptam az édesanyámtól :oops: de majd ha lesznek unokáim persze lányok, azoknak majd még szövök is .

Rita,Katuska nálunk senki nem perfek már ugy értem románból a legközelebbi román anyanyelvü a rendőr és ő nálunk a tiszteletét csak egy fél évben egyszer teszi ,sajnos mert igy magam es bé rozsdásodok,igy majd a fiuk az ovodában kezdik a nyelv tanulást . Balázs már meg is kezdte a tavaly persze nem fog megtanulni ott tökéletesen de lesz ideje mig befejezi a középiskolát mi is igy tanultunk meg.Nem akarom nagyon erőltetni itthon ha kérdeznek valamit vagy tudom is én maguktól szorgalmazzák ők akkor majd segitünk . Jövő nyártól egy hónapot Balázs Brassóba fog nyaralni és a játszotéri tanulásnál motiválobat el sem tudnék képzelni igy minden szülői erőltetés nélkül a homokban magátol megtanulja.
Rita arra hogy ennyire idősek szlovákul tanuljanak semmi esélyük az agyasoknak,pont ezért fog megoldodni a helyzet,gondolom nem élnek annyira szorványba,hogy ez zavarná a minden napokban őket, már mint a nyelvi kérdés.Kell legyen valamilyen megoldás mert kezd vilád szégyené válni ami ott történik(személyesen nekem kinyilik a bicska a zsebembe).

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Katuska: úgy van ez a halas babakaja iszonyatosan büdös volt. Kis Zétényem két pofára nyomta....
Úgyhogy fogok neki adni halat heti 1-szer elhatároztam. JÖvő héten saját készítésűt...mert bár nekem az is büdös (én a halnak az "illatát" is rosszul viselem persze attól még megfőzöm, elkészítem) de ennyire tuti nem és legalább azt tudni fogom milyen halból van. Erről nem derült ki....az van ráírva,hogy 8% hal aztán viszlát. Na de milyen hal??? Nem is értem, a húsos bébikajákon is feltüntetik, hogy csirkéből, pulykából, marhából készül nem az van odaírva, hogy húsos kaja.
Ti tudjátok milyen halból van?-vagy mi a tipp miből lehet?

KépKép
peni
 
 


Csak egy gyors sor ebéd előtt:
Tudjátok melyik elveszett bárányunkkal találkoztam a tanfolyamon?
Gombócmakkával :D :D :D Olyan tüneményes lánya van, igazi kis csibész :D :D :D
No megyek enni, éhenhalok... :shock:
kisbogacs
 
 


Nekem a nagyobb fiaim tanulnak most angolt és németet, ahhoz képest, hogy eddig nem tanultak semmit, most meg két nyelvet is elég jól megy nekik eddig.
Bár minél korábban megtanulják annál jobb, ők még fogékonyabbak (a 3 éves körüli gyerekek), könnyebben megtanulják.

manocskak
 
 


Többségi nyelv kontra kisebbségi nyelv: a politikusok ezt mindig is eszköznek használták fel a régmúltban, a közelmúltban, a jelenben, s a jövőben is - akár a szlovákok, akár a románok, akárki, mert amíg van min csámcsogni, gyűlölködni, addig ők tudnak a zavarosban halászni.
Amíg a vlódi problémákról el vagyon terelve a figyelem, adig lehet gazemberkedni, lopni a köz (és persze az igazán rászorulók) javát.

Most, hogy elkezdtem összeállítani a foglalkozásokat, kitaláltam egy jó kis "fogyós" módszert: betettem egy-két-há-négy népzenei kazettát, s eltáncoltam vagy két táncrendet, függetlenül attól, hogy páros tánc-e avagy nem.
Hát ez nekem jobban esett egy félmaratonnál (nem tudom a családom mit eszik a futásban és a bicajozásban, az annyira uncsi). Képes lennék egész nap táncolni - kaja és minden nélkül.
Szóval szakad rólam a víz, megyek zuhanyozni, aztán irány a két nagyért a suliba.
Borit megetettem, addig énekeltem neki, s míg pihizett, addig én táncoltam neki.

Na megyek a suliba, KAtuska gyorsan küldök privit Neked. ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Sziasztok!

Tömény délelőttünk volt. Bevásárlás, patika, főzés stb. Most szusszanok.
Katuska: nagyon ügyes vagy! Cuki a horgolt zokni.

Nyelvtörvény: egyszerűen felháborító. Provokatív és megalázó a kint élő magyaroknak, meg nekünk is. Szlovákia így akar erőt fitogtatni. Nincs múltjuk, nincs történelmük.
Egy vicc jutott eszembe, ami a Fábry show-ban volt:
Szakdolgozatot ír egy diák a szlovák történelemből. Betelefonál a könyvtárba, hogy történelem könyvet keres. Jön a válasz. Bejön érte vagy elküldjem sms-ben?

Nyelvtanulás: kiskorban csak akkor szabad, ha az anya és az apa különböző anyanyelvű. Amúgy káros. Pl., ha én itthon elkezdenék neki angolul hablatyolni, az több kárt okoz, mint hasznot.

krisz78
 
 


Van egy olyan ismerősöm akinek a lánya Németországba ment férjhez, született egy lánya és nem tanította meg az anyja magyarul (az apa német csak), ha jön M.o-ra akkor a nagymamával nem is igen tud beszélni, mert a nagyija nem tud németül.
Azért szerintem ez szomorú.
Én örülök, hogy a 2 fiam tanulja ezt a két nyelvet, régebben én is tanultam angolul, most majd gyakorolok a fiukkal. :lol: :wink:

manocskak
 
 


Na most bajban vagyok segiiiiiiitsééééééég!
hogy kell viselkedni egy dühös anyukával akinek a lánya fél coffal ment haza az oviból mert a másikat a fiam leröviditette...ollóval :shock: :oops:
Férjem ment ma utána az oviba jönnek haza, s ember, csak ugy lehetet volna vágni a feszültséget a levegőben.kérdem mi történt semmi válasz csak rá szólt apu a fiára sarokba.Gondoltam,hogy nem azért mert jó volt s ekkor elő adja,hogy Balázs azzal várta a kapunál,hogy ha nagy lesz ovonéni lesz és akkor majd ugy megszidja az ovonénit,hogy az majd bőghet :roll: Ekkor derült ki,hogy a kicsi fiam mig az ovonéni elvolt foglalva más gyerekkel ,fel dühödöt Mártira mert az elvette a KEDVENC ceruzáját és jobb hián lenyiszantót a lány hajából.Na már most ismerve az anyukája vérmérsékletét van szelid 15 percem s nekem annyi.M IT MONDJAK vagy mit kell csináljak ilyen esetben.Bizti,hogy a fehérnép kinyir,nekem kámpec!

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Azt elfelejtetem,hogy most térdel a kicsi drága és mert gondolom unja magát énekeli,hogy Hozsana a magaságba és nem azért mert bünbánatot tart :twisted:

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Moni tényleg szomoru de még megtanulhatja az anyanyelvét is önszorgalomból,minden esetre érdekes az hogy amig nem tiltnak meg valamit ami amugy olyan természetes az addig nem is fontos de mihelyt nincs vagy nem szabad rögtön létszükségleté válik ha N.o-ba tilos volna magyarul beszélni mindenki egyből megtanulna... ez van ilyenek vagyunk emberből vagyunk.

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Tetyk: azta!!!! Nem semmi! Ajánlj egy jó fodrászt az anyukának, fizesd ki neki! Hú, hallod, tuti, lesz balhé. Mennyit vágott le a lány hajából?
Ne haragudj, de hangosan felröhögtem, ahogy olvastam a storyt! Gondolom, nem látsz a dühtől, én meg itt röhögök.

krisz78
 
 


Krisz
Bocsi, de én amikor olvastam nem igazán kaptam nevető görcsöt.
Bár nem vagyunk egyformák.

Tetyk
De abban tényleg igaza van Krisznek, hogy szerintem is ajánlj föl egy fodrászhoz vitelt a kislánynak, hogy kifizeted, talán akkor enyhül az anyukája, bár hát elég nehéz helyzetben vagy. :roll: :roll:
Igazából ennél jobbat én sem tudnék fölajánlani nekik.

manocskak
 
 


Tetyk: a lányos anyuka oldaláról: Mesinek egyszer egy egész tincset téptek ki tövestől az oviban... elbeszélgettem óvónénivel és apukával is a történtekről, de nem agresszívan, de a részletekre sajnos nem emlékszem :roll: :oops: az bizti, hogy nem vertem meg, igaz, nehéz lett volna, mert nálam 1,5 fejjel magasabb, megtermett férfiember. De nem azért. Ezt meg lehet normáisan is beszélni, indulatok nélkül.

Kriszti: de jó, Gombócmakka is megvan :) Bekukkant ide is?

Peni: lövésem nem volt arról sem, hogy van halas bébikaja :shock: Saci még nem kapott halat. De csak mert mostanában nem ettünk.

Móni: az ismerősöd lánya nem kicsit szűk látókörű. Ez azért nem átlagos, legalábbis az én környezetemben nem.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Katuska, szupi ügyes vagy! Én a kötésnél is az egy sima, egy fordítottig jutottam el. Horgolás sajnos nem érdekel, bár valószínüleg azért, mert a kötés sem kötött le.

Batkata, érdekel ez a foglalkozás. Remélem el tudunk menni. Mindjárt beírom emlékeztetőbe a telefonba, nehogy elfelejtsem.

Katuska, Gratulálok Petrának az álláshoz!

Az az gazság, hogy nálunk ugyan ez történt. :lol: Bementem a szobájába, és ott állt, kissé még nyeklett csuklott a bokája, de hát majd megerősödik. Mivel nem én erőltettem, hogy felálljon, így nem izgatom magam e miatt. Ez azt jelenti, hogy már elég fejlett ehhez a tudományához is.

Szóval, reggel amikor bementem, és állva találtam, gyorsan kiabáltam apának, aki a fürdőszobában szépítkezett :lol: Ő rohant be, és nagyon büszke volt a lányára. :lol:

Ezt kapta ma a lányom

http://www.fisher-price.com/hu/products ... p?id=37784

Nem bírom megvárni ezzel a karácsonyt, főleg mivel nincs sok játéka még :oops:

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Egyébként milyen a sütievő játék? Ez is az lenne? Vagy az más? Ezzel kapcsolatban teljesen amatőr anyuka vagyok.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Móni: Én kívülállóként nevettem. Tudom, hogy Tetyk oldaláról, pláne a másik anyuka oldaláról nem vicces. Csak elképzeltem, ahogy Balázs a kis gyerekollóval megfodrászolja a kislányt. Mi mindenre képesek ezek a gyerekek!

krisz78
 
 


[quote]K írta:riszti: de jó, Gombócmakka is megvan :) Bekukkant ide is?

Remélem :)

Biga.Csiga kezdeményezésére egy kis zene: Semmi mást nem ismerek a sráctól, de ezt a számot imádom...
http://www.youtube.com/watch?v=TsPh_8Dxl3E

A lányom megkaparintotta az egyik kihúzófilcemet. Mondom magamban, sebaj, úgy se' tudja kinyitni, had játsszon vele... Egy perc múlva lenézek, a kupak sehol, Ágnes lábán egy 1centis tintafolt, az enyémen egy 8cm körüli csík :oops:

Fodrászt kifizetni, nekem sincs jobb ötletem. :?
kisbogacs
 
 


Erika, ez Nyuszi kedvenc játéka! Mármint az, hogy én a formákból tornyot építek, ő pedig lerombolja :D
kisbogacs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?