Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nagyon-nagyon köszönöm a szülinapi köszöntéseket, nagyon kedvesek vaygtok és nagyon jól esett :D

Már jól vagyunk, elmúlt a rekedtség, a torokfájás is és mára kinőtt :lol: Tomi 3. fogacskája, szerintem reggelre kint lesz a 4. is.

Még nem olvastam vissza, csak előző oldalról elkaptam, hogy Ildi nem tudsz jönni a talira :(
Most akkor mikor lesz baba-mama tali?

mi is pestiek vagyunk, de a holnap nem lesz jó nekünk délelőtt sajnos" Városligetezni". Én abban voltam, hogy szakadni fog az eső, és beterveztem más programot :oops: :oops:
De ilyet csinálhatnánk többször is, mi elég sokat mászkálunk ide-oda, aki mobilis, azzal szívesen összefutunk. Biztos lesz még indiánnyár is, amit majd ki kéne használni :)


Kép

Kép
borkaby
 
 


hű, jól kiemeltem... bocsi :oops: :oops:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Nagyon jó nézegetni az ilyen volt-ilyen lett képeket!!4 minden baba tündéri és rengeteget változtak!

Marek!

A cipő témában egyébként teljesen egyetértünk, csak én még nem tudom melyik oldalra álljak... Lehet, hogy mindkét oldalra fogok és kintre veszünk egy pedipedet, bentre meg egy bokatartósat. vagy fordítva :)

szobatisztaság:
hát, én még nem is gondolok rá.
Szerintem nem is az időpont számít (bár én minél későbbre fogom tenni), hanem, hogy jól sikerüljön, játék legyen, örömforrás legyen és ne a teljesítmény, meg a "bilibe kell" legyen a jelszó.
Én az afrikai digókkal :lol: (cikkben volt) ellentétben úgy gondolom, hogy jobb, ha megérik rá a gyerkőc, az meg 2 éves kor előtt nem nagyon következik be szerintem. most fontosabb a kajálás megtanulása, az evés élvezete, a beszéd elsajátítása, aztán majd jöhet a szobatisztaság is.

LKata!

Banán, alma, sütőtök, gabonapelyhek - nekem elsőre ezek jutnak eszembe, meg a fagyasztott meggy, cseresznye, őszibarack, szilva...
Meg talán előbb-utóbb eszünk majd zsömlét is, kiflit.
Miért nem lehet tápszerrel csinálni a tejberizst? én azzal csináltam (először vízben megfőztem a rizst, a vége fele beletettem a port, 1-2 percig főtt és fincsi lett)
A hipp-nek van dobozos folyékony tápszere, amire azt írták, hogy tej helyett van, valami babatejféle lehet. (fehér dobozban van).

Kép

Kép
borkaby
 
 

 
 

Sziasztok!

Én a holnapi talit tuti kihagyom, mert nekem késő a 11 óra nekem 3/4 12-kor legkésőbb kell vissza indulnom, hogy odaérjek az oviba.
Más napokon ez nem lenne gond, de pénteken ebéd után el kell hoznom.

Nektek jó talizást.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Mtücsök. :( Ha ilyen ocsmány lesz az idő, akkor valószínűleg meg is fog hiúsulni a közös séta.

Ildi, küldöm a számomat priviben.

Sz.bettyna, én tudom a számodat. Remélem, nem változott. :)

Kép
szöszke
 
 


Megnéztem az időjárásjelentést, hát holnap de. nem lesz jó idő, borult lesz, esővel... jövő hét hétfő, kedd esetleg inkább ligetezésre?? Azt néztem, hogy lesz 23-26 fok és nap!!!

És akkor többen is meg tudnák szervezni, hogy jönnek. Na?

Veszünk egy esernyőre csukható babakocsit. Ezt az utazással járó stressz nagyon nem tesz jót, amúgy nem hiszem el, hogy ezt meg merik csinálni.
Leírom gyorsan, aztán nem húzom tovább magam ...
Ugye vártam de. a trolikat. A neten kiírt 2-ből egy alacsony se jött. Óra 15-től vártam, a 42-es lett alacsony. Na most a Kassai térnél megálltunk, ott volt egy kerekesszékes férfi. A trolivezető kiszállt, én már tettem odébb a babakocsit, hogy elférjen mellettünk... erre a vezető mondja, hogy nem tudja elvinni, mert bár ez alacsony és lehetne, de leszakadt az a rész, amit leereszt, hogy a tolókocsival fel tudjon jönni a trolira :shock: :x :x Szegény pasi, azt mondta, hogy semmi gond, vár... de basszus, mi vártunk ennyit, ő még utána mennyit várhatott???????? ELFOGADHATATLAN!!! És csodálkoznak, hogy az emberek nem veszik a bérletet... nekem tömbjegyem van, nem lyukasztok most már, ezek után, mert nem fogok arra költeni, hogy az esőben ázzak a babámmal...
Na bocsi, csak kijött belőlem...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

Milyen kocsit vesztek?? Nektek a mostani is esernyőre csukódik nem? Az az igazság, hogy nekem teljesen mindegy milyen, mert nem tudom felemelni még a legkisebbet sem annyira, hogy a busz lépcsőire fellépjek vele. Nagyon magasak a lépcsőfokok én meg alacsony vagyok. :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Kata!
Én is úgy tudom, hogy 4 éves korig ok, ha nem szobatiszta, pláne fiúknál ;) (Csak sajna az óvi megköveteli, 3 éves korra).
Nem volt éppen bababarát az eladó.. De tényleg vagány a kiskabát :D


mTücsök!

Köszi a cipős infót!

Ildi!

Azzal a turival már annyit szemeztem,. csak mindig kocsiban ülve láttam. Akkor elmegyek majd arra - nem tudod melyik nap kapnak árut vagy mindig jó rucik vannak benne?


Zsuzsu!

Tuti nem hiperaktív, csak sok gyerkőc nehezen bírja a benti foglakozást. (Ha hiperaktív lenne a függönyön lógna...) Ez lehet a figyelme miatt is, hamar elfárad vagy még nem illeszkedett be annyira, nem érteti meg magát olyan jól a többiekkel, unatkozik... Szóval elég sok indok lehet a sajtkukacságra, de én így látatlanban is biztos vagyok benne, hogy nem hiperaktív ;)
hát, szerintem nem is a fegyelmezett viselkedésről van szó, gondolom a benti lét nagy része is játék a szőnyegen, bár ki tudja :roll:
nem próbáltál meg kérni egy fogadóórát az óvónőktől, ahol meg tudnád velük beszélni, hogy rosszul esik a hozzáállásuk + kicsit ki tudnád őket kérdezni, hogy miről is van szó?
nem semmi az ablakos kép... nagyon ügyi!

Babe!

mi is 8-f9 körül alszunk. Én is ismerek olyat, aki este 10-kor (sőt, 11-kor) fekteti a csemetéjét. Én nem bírnél addig talpon lenni, meg Tomi sem bírná, az tuti.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ildi!
ez nagyon gáz! :twisted:

A hétfő és a kedd nekünk is jó lenne találkozni!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ok, akkor halaszthatjuk máskorra a ligeti talit, elvégre azért jött az ötlet, hogy szép időben sétáljunk együtt. Nos, holnap tutira ilyen ocsmány idő lesz, mint amilyen most este volt. :(

Ildi, az alacsony padlós sztori egyszerűen nonszensz... :evil:

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!
Én már nem tudom, hogy mikor legyen a tali... :roll: Az lenne jó, ha kicsit többen tudnátok jönni, de úgy látom, h a szept. 26. nem jó.
Volt már szó az október 10-ről is, de én olyan hülye vagyok, hogy a mai úszáson hagytam magam rábeszélni a víz alatti videózásra, ráadásul annyira, hogy gyorsan ki is fizettem. A dátumot meg nem is figyeltem, csak az előbb néztem, hogy október 10... :cry: :oops:
Így a javaslatom: október 11. vasárnap, vagy október 17. szombat.
Légyszi jelezzetek, hogy ki szeretne jönni, és persze, hogy melyik napon legyen....

Zsuzsu
Nem semmi, amit Konsti csinál... :roll: :lol:

Ildi
Minden közlekedési gondod megoldódna, ha az MT-t bevetnéd. Én már nagyon keveset babakocsizok, mert imádom amikor Bori a hátamon van, és ő is imádja. Amikor meglátja, már sikít, mert tudja, hogy jön a hátamra, tehát megyünk ki kutyázni, vagy sétálni... :lol: Ha eljuttok a talira, akkor csinálunk egy nagy hordozós sétát... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!!

Köszi a dicsiket, aranyosak vagytok!!! Bennem már nincs félelemérzet, bízom a gyerkőcben, de ugrásra készen állok. Ha Bence itthon van, nem csinálhat ilyen felmászózsdit, mert félő, h apuci elájul.... :wink: :) ellesi a tesótól a rosszaságot.....
A játszón nagyon szeret csúzdázni és látta a nagyoktól, h a csúzdán ülve a lábukkal csapkodják a csúzdalalpját. iszonyatos hangja van, de a kicsik szeretik. Konsti is.....hajtépős smiley :lol: :lol:

Kata84!
nagyon vagány Zsombi, nekem három pasiszerelmem van bibiiiiiiii!!! :lol: :lol:

oviebéd: tényleg durva, de gondolom önkormányzati támogatás függő, mennyit fizet a szülő. Itt is van kedvezmény 3 gyerek esetében, vagy ha különböző okok miatt gyermevédelmi támogatást kap a család. Erre mondja a férjem, h lehet, h jobban járnánk, ha papiron elválnánk.... :wink: :evil:

Veronika!
Nem nézem ki pálmiból, h rosszalkodik :lol: :lol: :lol: , de ahogy írod.......nálunk papucsmánia van, na meg papír, a wc-t becsukom......inkább járóka, de nem akarom, h a wcben turkáljon.....

ja, gyerekem hamarosan kimászik a járókából.... :o :o :shock: :shock: :shock: előfordul, h félig kilóg.......

Szöszke!
kizárt, h nem éhes, egész nap alig eszik. Tegnap cikekkre vágtam egy nektarint (cikkek, majd a cikkeket négybe) és azt eszegette. Kistányérból Ő vette ki és nyomta a szájába. Meg is ette szépen. Ebédre próbáltam főtt zölséget, de nem kellett. Turmixolva sem.....1,5 óra alatt 510ml!!!!!! tápot ivott meg, azzal aludt el.....

Ildi!
A megtapsolás spontán volt, én is ledöbbentem. :o :lol:

busz: :cry: Én már sokat használom a kiskocsinkat. Sima esernyőkocsi, nem is dönthető, de praktikus. Egyszer buszoztunk, de akkor segítettek a fel és leszállásnál.

Borkaby!
Örülök, h jobban vagytok!!!

Fogadóóra októberben lesz. 1 hét múlva lesz ovinap, egész napos családos program, remélem akkor lesz lehetőségem beszélgetni kicsit az óvónővel.

Tegnap annyira aranyos volt Ábel...most csatlakozott a 13. csoporttársuk. Hannának szülinapja volt, így vittek tortát. Kérdeztem a fiamtól, h mi történt az oviban.. Mutatta az ujjacskáin, h három....anna.... (=Hanna 3 éves), to=torta, ujaccskájával mutatta a gyertyát és elfújta.... :lol: :lol: :lol: Tudom más gyerek beszél, nálunk meg ez a szó-mutogatás van, de legalább kommunikál....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Mi is elkaptuk a torokgyuladásos virust :? Igaz csak Zsófi de készülök,hogy Zsebi is elkapja.Szerencsére még nagyon az elején kaptuk el így a doki szerint hamar túl lesz rajta :roll:

Zsuzsa!Zsófi csoportjába nagyon kevés az olyan gyerek akinek "csak"egy tesója van :shock: :shock: A legtöbben 3-4en vannak tesók vagy egykék.Nekik a kaja a fele de volt olyan aki a beíratkozásnál már azt kérdezte mikor jár a kedvezmény(még terhes) :x Ezért ne szüljenek 3-at mert ingyenes a tankönyv és a kaja a fele :evil: :evil: Tegnap említetted,hogy Ábel nem eszik sokat hát megkérdeztem és szerencsére Zsófi szépen eszik sőt Ő fogja a legszebben az evőeszközöket :lol:

Ildi!Mi 3hete megjártik Félegyházát busszal, Mei-Taimmal és szuper volt igaz én jobban szeretem ha elől van el is aludt a cicimen Zsebi :D Nekem egyszer azt mondta a sofőr,hogy vegyem ki a gyereket a kocsiból csukjam össze(kocsit :lol: ) és vigyem fel rakjam le majd felszálhatók a gyerekkel :evil: :evil: :evil: És ezt egyedül kellett volna megcsinálnom és nem is engedett fel a buszra :!: :!: :!: Nem mentünk el de én felhívtam a társaságot és panaszt tettem :twisted: :twisted: De ha bele gondolunk az emberek is iszonyat taplok a kismamákal és nem akarom bántani a nyugdíjasokat de Ők meg pláne!Múltkor a patikába szó szerint arrébb lököt egy néni nehogy elé áljak nem vagyok egy kis darabb meg babakocsival voltam de igen csak meginoktam :? :? :x :x

Marek!Mennyit kérnek egy ilyen videóért?Itt csinálják a Metamorfba?Balloszögön még nem probáltátok?

Borkaby!Szerintem a legtöbb gyerek 3évesen szoba tiszta lesz!De az Októberi babák év vesztesek elméletileg csak 4évesen kezdhetik az óvit azt hiszem :roll: Legalább is nekem azt mondták,hogy max oktober eleje amit még beválalnak de azt is úgy,hogy ha betölti a 3-at nálunk itt az óviba ezt mondták :shock: :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Borkaby, érdekes ez a szobatisztaság kérdés. Azt hiszem, USÁból jön az a gyakorlat, hogy minél később elég szobatisztának lennie a gyereknek, így ott van 6 éves (!!!) pelenkás is. Azért ennyire nem kellene liberálisnak lenni ebben a kérdésben, nem? Amikor fizikailag alkalmassá válik a gyerek (záróizmok képesek már visszatartani), le kellene szokniuk. És a 6 évesen nem szobatiszta gyerekeket rommá cikizik a többiek. Nekem volt egy olyan évfolyamtársam, aki 8 évesen, 2. osztályos korunkban éjjel bepisilt a táborban rendszeresen. Mondjuk ő valószínűleg pszichés alapon, de szegényt mindenki cikizte. A gyerekek nagyon kegyetlenek, rögtön megtalálják egymás gyenge pontjait.

Zsuzsu, épp erről beszélek, amikor éhesek, nem foglalkoznak mással, hanem betermelik az óriás adagot. :)

Marek, nekem a szeptember 26. az október 10. 11. 17. is.

Kép
szöszke
 
 


Kata!
Hű, ez a 4 év durva... itt nem így van, legalábbis én ilyenről még nem hallottam. Amit én tudok, hogy dec. közepétől/januártól születettek a probléma: azoknak a gyerekeknek már ált. nincs hely az oviban, szóval ők csúsznak a következő tanévre. Én is úgy tudom, hogy csak az kezdheti az ovit, aki betöltötte a 3. évét (ez az október elejei dolog szerintem attól is függ, hogy hány olyan gyerek született abban az évben októberig,akik abban az oviban és abban az évben szeretnék kezdeni az óvodát).

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

JELENTEM ITT A VÁROSBAN SZÁZ ÁGRA SÜT A NAP!!!!!!!! Én megyek a ligetbe, aki akar csatlakozzon! A számom nem változott!!!!!
Természetesen máskor si mehetünk. Én itt lakom a szomszédban, szinte mindig ott sétálunk, lehet jönni bármikor! :wink:

Marek - Hát, ha lehet, akkor én a 17-re szavazok inkább. A 26, lehet, hogy nekünk sem lesz jó, mert apa azon a hétvégén fejtágításra megy Siófokra csütörötöktől és lehet, hogy mi is vele mehetünk.

Ildi - Hát ez egyre durvább!!!! Látod, én gyalog mentem mégis hurciban volt Szabi, mert sokszor úgy könnyebb közlekedni, főleg, ha a bolba is be kell mennem.

Kata84 - Jobbulást nektek!!!!!

Zsuzsu - De édi lehetett Ábel! És tökre igazad van, hogy így örülsz a sikereinek. Ez biztosan őt is ösztönzi.

Borkaby - Örülök, hogy jobban vagytok.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szöszke!
Azért a 6 év tényleg egészségtelen már :shock: ... szerintem 2-4 év között érdemes a szobatisztasággal foglalkozni, előtte az orális szakasz van, ami ugye az evés/beszéd/száj körül forog, utána meg az ödipális, ami megint csak nem ez a téma. Én legalábbis így gondolkodom erről.
a szobatisztaságnak van egy kritériuma:akkor pszichés a bepisilés/bekakilás, ha soha nem volt olyan időszak, amikor a gyerek nem pisilt/kakilt be. Persze az is érdekes, ha valaki soha nem lett szobatiszta, mondjuk 6 éves koráig...
meg van csak nappali és egész napos szobatisztaság is.
mondjuk ha valaki már szobatiszta lett egy átmeneti időre, aztán újra előjön a bepisilés, azt érdemes szerintem először kivizsgáltatni, mert egyáltalán nem biztos, hogy lelki eredetű, meg az sem, hogy csak átmenetileg lett szobatiszta a gyerek és visszaesett. Nagyon sokszor fertőzés, egyéb betegségek állnak a háttérben.
Persze a csúfolódás meg még rátesz a dologra és lelkivé válhat, ami eredetileg esetleg nem is az volt. :roll:


Marek!

én nem tudok az október 11.-ről és 17.-ről még nyilatkozni, de igyekszem a héten megszervezni a dolgot, megírom majd mindenképpen melyik nap jó közülük. a szept. 26 az jó lenne.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby: Köszi a tippet a tejberizshez, megpróbálom , nekem eddig összefutott a tápszer ha főforrt. :shock: :?

Mi jól vagyunk, bár Norbi pár napja 2-3 alkalommal is felsír éjjel. Szerintem lassan lesz egy rágófogunk! :wink:
Amúgy jó kisfiú, tegnap voltunk mérésen,
Hossza nem változott 78cmés a súlya(hízott 60dkgot :shock: :oops: ) 10270gramm!
Influenzát lehet mégsem fogom beadatni, elbizonytalanodtam. De bárányhímlő ellen beoltatom! :? :shock: Csak 7ezer ft.

Mennem kell, ma vasalok, főzök...takarítok.. :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja, szobatisztaság...annyira változó, barátnőm kislánya 18hónapos és szobatiszta :shock: :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Zsuzsu,
WC nálunk is le van csukva, de felnyitja... amúgy zárva tartom a fürdőszobát, de ha valamiért véletlen nyitva marad, azonnal rohan oda :)

Az alvásommal viszont mostmár tényleg nem tudom mit csináljak... fontolgatom a pszichológust, vagy nem is tudom mi kéne ehhez... 3 horror éjszaka után apa átvette Pálmit, hogy kipihenjem magam. Ez volt a harmadik éjszakájuk együtt, én leköltöztem a nappaliba az alsó szintre, így még csak nem is hallom őket. Ennek ellenére első két nap 2 részletben 6 órát, ma meg 4 órát sikerült aludnom... pedig megint vettem egy újfajta alváskönnyítő gyógynövényes bogyót is, ez már nem is tudom hányadik fajta, amit próbálok, de semmi...

Kata,
lehet, hogy Pálminak is a foga jön mostmár - még mindig egy sincs - és azért ilyen sírós éjjel mostanság...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Jó reggelt!

Veronika...szörnyű lehet hogy nem tudsz aludni. :( sajnálom.Bár én sem vagyok jó alvó sajnos, de azért alszom.
Apukám alig alszik, neki régebben is voltak alvásproblémái.
Nem tud kikapcsolni. :roll:
Az orvos már irt fel neki gyenge nyugtatót is, de nem használ. :(

Ma éjjel 1 órát fennt volt Norbi, nem engedett ki a szobából. :? És még többször felsírt. :(

Reggel ágyaztam a mi ágyunkat, Norbi mellém mászott és egy laza lendületes mozdulattal fel mászott az ágyra! :shock:
Felrakja az egyik térdét(pedig tök magas az ágy) és karral felhúzza magát. :shock: :D
Mostantól jó lesz vigyázni, ezután már a kanapé jön, onnan meg nagyokat tudna esni. :roll:

Kellemes hétvégét!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok lanyok!

Visszaolvastam, orulok, h mindenki (nagyjabol) jol van, bar a babak szinte mindenhol okoznak valamilyen gondot, alvas, eves, fogzas stb. De valtozatlanul ugyesek es gyonyoruek, ugyhogy minden megbocsajtva nekik! :lol:

Ket hetig nyaraltunk aug vegen, szeptember elejen, majd rossz volt a net, napokban javitottak meg. nagyon szuper volt, Bulgariaban voltunk a tengerparton egy ismeros csaladdal, ahol a kislany 2 nappal idosebb Mikinel. Volt minden: vonatozas, buszozas, hataratkeles gyalog, Mikivel a hatamon, szalloda, majd kvartely, kirandulasok, ejszakai babakocsis altatasok, vonatlekeses, utszeli szallaskereses, es persze sok sok locsi :D MIki is nagyon elvezte, mondjuk eleg kemeny volt vigyazni ra, maszkalt a homokban es minden masodik lepesnel bele akart kostolni. Mondjuk sikerult is neki parszor, mert nagyon kitarto :P

nagyon jo otlet ez az ilyen volt ilyen lett, minden baban oriasi a valtozas, ugyanakkor ha osszekevernenk a kepeket, ossze tudnank huzni a parokat! nekunk az aktualis kepeink meg nincsenek gepen, amint lesz, felteszem. En is kivancsi vagyok :o

Igertem, h majd beszamolok az ejszakai szopikihagyas alakulasairol: Miki 3 ejszaka anyumnal meg sem mukkant, ekkor jott a tenger, a vonatban muszaj volt szoptatni, mert meg voltak a fulkeben, de a szallodaban mar kitartoak voltunk. Ezt szegeny ferjem banta, mert o probalta folyamatosan visszaaltatni mikit, aki ugyanugy megebredt3-4-5szor ejjel, igy a cici heélyett raszokott a babakocsira :P Aztan itthon kulon szobaba tettuk, es valoban jobb. nem alszik at minden ejszakat, de mondjuk minden 2.-at igen. Egyszer-ketszer volt nehezebb ejszakank (sok felkeles), de alltalaban az egyszeri visszaaltatas jellemzi ezt az 50 szazalekot. Ugyhogy volt ertelme :)

Veronika!
Tudom, szornyu ez a nemalvasos dolog :( nekem is nagy az alvasigenyem, ezert nagyon tudok szenvedni, ha nem tudok aludni. Kifordulok magambol, nem en vagyok. :? Erre mindket fiam "problemas" eset, es mi jon meg? :o :? Azert talaltuk ki ezt az ejszakai szopielhagyast is, mert mar nagyon nyomasztott :roll:
Lehet, h palminal ez csak egy fazis, mostanaban Miki is nagyon zizi, nem akar elaludni, pedig nagyon faradt, de ugy harcol ellene, mintha olni akarnam. kesz kinszenvedes az elaltatas.

Lkata!
Erdekes, nekem a tapszer nem ment ossze :o (meg Zsoltinal foztem tejberizset :roll: )

Enyem nagy gond:
Miki meg mindig nem hajlando egy korty vizet sem inni. :o :shock: valosagos szokokutkent frocskoli vissza. Mindjart egy eves, es csak anyatejjel oltja a szomjusagat. Kezdtem beparazni, mert okom van azt hinni, h nem sokaig lesz anyatej, es semmi egyebet nem fogad el. Talan a gyumilevet elfogadna, de nem szeretnem ra szoktatni :roll: Azt hiszem ma kiprobalom az almalevet fele vizzel, majd csokkentem az almalevet, ha bejon neki. Otletek?

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Kata!
Elegge be vagyok sz...va ettol az influenzatol, mert itt meg nem is hallani rola, nemsokara megyunk Angliaba, ahol tombol :? nem szoktam ijedos tipus lenni, de most hatvanyozottan veszelyeztetettek vagyunk: ferjemnek kemeny immunproblemaja, ket kicsi, jatszohazak, ovi, es meg magamrol nem is beszeltem... Tenyleg nem veszelyes mar a lefolyasa? Gyerekekre nezve sem? Azert kerdem toled, mert mondtad, h a tesodnak volt... Oltast mi beadatjuk, ha lehet, csak itt meg nincs, okt 7.-en indulunk.

Zsombi tunemeny! tervezuitek harmaskat? Ugy emlekeztem, h varni akartatok par evet :o :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


sziasztok

sajnos tegnap megvolt a mi elsö betegségünk is. lázas lett a drágám és nem tudom, hogy mitöl.
de. elmentünk a szokásos sétánkra, haza jöttünk, szopizott és nem aludt el, ahogy szokott /elözö nap se és nem is ez volt a gond, mert aludt késöbb/.cicin beauldt, letettem, felébredt és sirt. 3 óráig ezzel szórakoztunk, utánna kivittem a konyhába, megföztem, fél 4 körül bevittem /ekkor éreztem, hogy egy picit meleg, de lázat nem mértem/ szopizott majd el is aludt 45percre. este még kimentünk sétálni /ekkor szoktunk felmenni anyumékhoz/ és fürdetés elött vettem észre, hogy nagyon forró a gyerek. 38-39,1 fokos láza volt. éjjel sokszor felébredt /kb6,7/picit nyekergett, szopizott majd vissza aludt.
semmi gond nem volt vele, ugyanolyan jó kedvü volt és eleven.
most is még egy picit forró, de el van most éppen mellettem játszik.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi!

Keszultok orvoshoz?

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Szia Móni!Jó hallani rólatok!Szerintem vegyél instant babateát és keveset rakj bele olyan higra hátha azt elfogadja Miki és aztán szépen lassan áttérni a vízre!Tesóm 3nap alatt túl volt rajta úgy,hogy abból 1-et feküdt mert kicsit gyengébbnek érezte magát.Én nem félek tőle nálunk is van óvi de nem tudom minden ellen megvédeni.Most volt a tv-be,hogy már annyira hozzá szoktunk,hogy mindenre van védőoltás,hogy a bacik mutálodnak azért jelennek meg újabb betegségek.És a szervezetünk már nem tud ellenük védekezni mert ezt nem ismeri.Vitaminokat szedünk és fel van töltve a háztartás lázcsillapítóval és egyébb vitaminokkal :D Tegnap meg azt mondták akiknek kicsi babájuk van és szopik annak nem olyan veszélyes a tápis babák meg inkább több tápszert igyanak.Férjednek mi a baja?Zsolti szed valami vitamnt,hogy óviba jár?Zsófi az Multi-tabs immuno kidet szedi ami segít megelőzni a fertőzéseket ha már elkapta gyorsabb lefolyásu :wink:

Timi!Szegény Sanyika!Dokinak megmutattod?Nem lehet,hogy a foga?Nekünk volt olyan fog ami napokig 38fokos lázat produkált :?

Veronika!Egyszobába alszotok?Hú te szegény!Nagyon rendes párodtól,hogy átvette Pálmit és tudsz pihenni.Milyen bogyokat vettél?Ez homeopátiás?

Nekünk is most rossz éjszakánk volt:Zsófi elkezdte kihányni a slájmot(remélem jó j)ami annyiból jó jel,hogy gyógyul viszont Zsombi is csupa takony :? :? Sokszor felsírt mert kiesett a pipa és még levegőt sem kapott :cry: :cry: Befeküdtem a két ágy közé és hol Zsófit simogattam és nyugtattam hol Zsombort úgy sajnálom Őket :cry: :cry: :cry: Lehet csak kedden lesz óvi inkább pihenyen még egy napot mint,hogy vissza esen :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Marek...nekünk Norbinak van az első szülinapja 17-én,mamákat már meghívtam, nem tudunk akkor menni. :(
De én amúgy is beszari vagyok most a közösségbe járástól, félek az influenzától(főleg apukám miatt) :oops: :(
Pedig olyan szívesen taliznék veletek. :cry:

Fogzás:
Norbi egész nap sírós, most sem alszik, már feladtam. jön a rágófoga. :cry: Adtam neki tegnap óta 3x5 golyó chamomillát,
kentem géllel az ínyét...már a nurofenen filózom..... :roll: de láza nincs.Felesleges nem akarom nurofennel tömni. :?
Előbb már ringattam de nem marad meg karon...amúgy sem bírom el hosszan a 10kg-ját! :roll:
Rakjam be a kocsiba??
Valami ötlet???...S.O.S.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Na, úgy látom, mindenkinél beütött valami... :shock:
Nekünk is rossz éjszakánk volt, mert Gergő 3/4 1 körül olyan visításban és ordításban tör ki, hogy azt sem tudtuk, hová kapjunk. Teljesen hisztérikusan zokogott. A tea sem, a simogatás sem nyugtatta meg. Ölben rázogattam, többször kínáltam meg langyos teával, akkor nagy nehezen mégis elfogadta, és aztán kb. 20 perc nyűglődés után megnyugodott. De akkor is még szipogott az ágyában. Olyan kis szánalmas volt szegényke, hogy nem értjük, mi a baj, mégis volt valami baja...
Ma egész napközben pedig egy mintababa. Mosolygós, jókedvű, szövegel, játszik egyedül jó nagyokat... Lehet, hogy megijedt.

Banhgham
, jó kalandos kis utazás volt-. :)
A vízzel való kínálásnak mindig az a vége, hogy anyatejjel megkínálod, nem? Lehet, hogy szemétségnek hangzik, de ha nem anyatejjel zárod a kínálást, előbb-utóbb az lesz, amit te akarsz, és nem az, amit ő. Ő úgy gondolkodik a tapasztalata alapján, hogy "nem kell elfogadnom a vizet, mert anya előbb-utóbb úgyis megkínál a finom anyatejjel".
Próbálj meg kitartani amellett, hogy nem anyatejet kap inni, hanem vizet (kamillateát, teát, almalevet, stb, mindegy). A másik dolog, hogy ha nem tudsz elég szigorú lenni, bízd a férjedre az itatást. Egyrészt tőle hiába vár a gyerek anyatejet, másrészt a férfiak keményszívűbbek, ezért határozottabbak is ilyen ügyekben, és gyakran célt érnek. Mi így csináltuk.

Timi, fogzás miatt lehetett a láz?

sz.veronika
, én már hozzászoktam a rövid alvásokhoz, de nagyon rossz...örökös kóválygás reggelente.

Kép
szöszke
 
 


Lkata, nincs valami rágókája Norbinak? Esetleg textilpelusra kötött csomó? Gergő szereti masszírozni az ínyét ilyesmivel...

Kép
szöszke
 
 


Bangham,
jajj, ne is mondd, hogy Angliában tombol a H1N1... a főnököm angol, havonta 3 napra jön Magyarországra az itteni ügyek miatt... remélem nem hoz magával semmit :?

Kata,
gratula Norbinak az ágyra mászáshoz! :)
Pálmi meg tegnap bemászott a szomszédhoz (2 lépcsőfok felfelé). Amíg én a szomszéddal dumáltam, ő bemászott hozzájuk :lol:

Kata,
nálam is ez az egyik baj, hogy nem tudok kikapcsolni. A mai 4 órás alvásom szerintem annak köszönhető, hogy tegnap találtam egy álom házat és azon pörgött egész éjjel az agyam. Ma voltunk kint újra a párommal megnézni és hát valami álom :) Csak éppen az utolsó gatyánk is rámenne, a párom meg fél minden tartalékunkat is beleadni, mert mi van ha hirtelen kell valamire? Vagy akár neki akár nekem valamiért megszűnik a munkám? De azért még pörgünk rajta, hátha összejön, nagyon-nagyon szeretném. Az előző házról lecsúsztunk, amit kinéztem :?

Timirosicka,
gyógyulást a kis betegnek!

Kata,
vettem homeopátiásat, sima gyógyszertárit, és most már a harmadik féle gyógynövényeset... Nem, nem egy szobában alszunk szerencsére. Ma reggel viszont nem tudom mit művelt vele apa, de 14 órát aludt :) Persze, volt sok felsírás közben...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szöszke...Se, a pelus, se a csomó, se a rágóka itt nem segít....az a baj hogy már fáradt is és nem tud aludni. :( :cry:
Most elvitte anyu sétálni, hátha úgy bealszik. Adtam neki nurofent...nem bírtam már hallgatni szegénykém hogy sír. :oops: :(
Gyors-gyors én meg csinálom a dolgom, rendeltek tortát, és még sehol nem vagyok vele. :roll:

H1N1...kérdezem a védőnőt, azt mondta hogy az otthon nevelt csecsemőknek nem adják be 2 év alatt. :shock: !!!
Úgyhogy kár morfondírozni hogy be adassuk e vagy sem :roll:
Marad a védekezés, kézmosással, tömegkerüléssel
Nekünk még a :? C-vitamin+ cink, hideg-zuhany :wink: ezt a neten olvastam.
A bárányhímlő ellenit viszont érdemes beadatni a dokinő szerint is.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


nusildi: Én sem parázok ettől az új vírustól. Mindig túldramatizálja a média az ilyeneket, persze vigyázni kell, és be is adattam volna a Laurának, de most h irja a Kata, hogy 2 év alattiaknak be se adják...

lovaszkata: Én nem halottam még, hogy van bárányhimlő ellen is.
De úgy gondolom, hogy minden ellen nem szabadna beoltani, jobb ha a szervezete megtanul védekezni. Én is, meg sztem sokan voltunk bárányhimlősek, mégis itt vagyunk. Bár, a dokitok lehet, hogy jobban tudja, legközelebb ha megyek Én is rákérdezek.

Amit megbántam, hogy a rotavírus ellenit nem adattam be...akartam, de kicsúsztunk az időből.

Vettem a Laurának a Tescoba szobacipőt 300Ft-ért, olyan aranyos, csúszásgátló is van a talpán.Reménykedtem benne, h ezt nem tudja magáról leszedni, mert mindig megy vele a harc, m lehúzza a zokniját. Levette a cipőt is. Most adtam rá harisnyát:)

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely
 
 
 
 


sziasztok

napközben nem volt láz, de most este megint visszajött. most mértük neki 38,9. én is a fogra tippelek. amúgy jókedvü, semmi más baja nincs.
itt hétvégén nincs doki és ügyeletre is felesleges elvinni, mert nincs közöttük gyerek orvos.
panadol baby szirupunk van, azt adtam neki, de nem nagyon izlik neki.
szopizik és csak egy kevés vizet iszik /ahogy eddig is/.

remélem nem lesz semmi gond.

kata84 te mit csináltál amikor 38fok volt a láza?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi!Nálunk is ez volt a fognál,hogy napközbe semmi estére 38-39 fog én is szirupot adtam neki Nurofent ha nagyon maga volt 39fok körüli azért csináltunk hütöfürdöt.Étvágya milyen?Kakija nem higabb?Nálunk még ez volt,hogy higabb volt a kaki és vagy 4-5naponta meg kicsit kevesebbet evett jobban igényelt engem.Reméljük tényleg csak a foga!!!!!

Vera!Hát egy használt háznál úgy is lesz olyan amit ki kell cserélni vagy neked más tetszik meg lehet érteni,hogy kicsit féltek!Nekem mindig azt mondják aki nem merr nem nyer na igen de mikor már gyerek van, az ember 2milliószor átgondolja merr-e. :roll: :roll: Ti most panelba laktok?Hol néztétek a házat?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Timi!
Jobbulást!
Mikor mi lázasak voltunk Tomi csak szopizni volt hajlandó. Nem baj, ha kevés vizet iszik, de minél többször kínálgasd cicivel, hogy elegendő folyadékhoz jusson. + c-vitamin (cebion cseppek )szerintem nem árt, ha mégsem a fogától van. (Mi most, hogy betegek voltunk napi 30 cseppet szedtünk a dokinéni javaslatára) + ha lázas lengébb, szellősebb ruhába öltöztesd, (éjszakára is), hogy le tudja adni a hőt a bőre.
Én ennyit tudok a lázas állapotról.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok,

jól megszívtuk mi is, Lotti éjszaka már köhögött, most folyik az orra, alig bírtam elaltatni :cry: Vagy a játszóházban kapta el vagy aznap, amikor a szemét BKV miatt 1 órát áztunk-fáztunk... :roll:
Úgyhogy kétséges a ligeti séta megint :cry: :cry: :cry:

Timi, szerintem is adj cebion cseppet, én már ma reggel adtam Lottinak. Nem biztos, hogy a foga miatt van ez! Jobbulást Sanyikának, kitartást nektek!!! Amúgy ha 38 fölé megy, szerintem egy hűtőfürdő sem árthat. Pont ezt olvasom Lotti miatt, bár ő nem lázas (még), de biztos ami biztos:

http://www.kismamablog.hu/nem-kategoriz ... fazas-baba


Borkaby, 30 csepp nem sok? :shock: Csak mert én 8 cseppet adtam neki, a papíron az van, hogy 14 év alatti gyerek 10 cseppnél ne kapjon többet / nap.

Veronika, hol néztetek házat? Azért próbálj meg aludni!!

Bocsi-bocsi, írnék még, mert látom Szöszke, nektek is volt gondotok, LKata, Norbika jobban van? . . . mennem kell...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Hat, tenyleg ugy tunik mindenkire rajar a rud :? Mikit par napja keptelenseg elaltatni, olyan almos, h nem bir magaval, de nem lehet letenni. uvolt, mint a faba szorult fereg. :( csak babakocsival megy, alig szoktunk le rola (tengeren ez ment), ujra visszaszokunk :? Tegnap olyan sirast lerendezett, h biztos voltam benne, h valami komoly baja van, aztan kimentunk, lassan megnyugodott, vendegsegben pedig mintagyerekkent viselkedett. Ki erti ezt? :?:

Szoszke!
Koszi az otletet! :) Csak valahogy en azt nem erzem, h szomjas lenne. Mostanaban mar sokszor csak egyszer szopizik napkozben + reggel, este (igaz tobb felvonasban), megsem keri, ill fogadja el. neha kap kaja utan szopit, de olyankor, amikor valamiert nem tetszik neki a kaja, potlaskent, kaja helyett. Az igazsag az, h sokaig nem is kinaltam, annyira folosleges volt :oops: Most meg nem tudja, h mi az, h inni :o Azt hiszi, jatek, mar most a fogmosasra gyur, ivas helyett oblit :shock:

Adtam neki almalevet. Cumisuvegbol ra sem nez, csoros poharbol beveszi, majd ki, sima poharat ragja, az egyetlen "siker" a kiskanal :o Hat, nem lesz konnyu :roll: Mindenesetre most mar mindig nyomatni fogom, akarmilyen folosleges, hatha raerez :roll:

Lkata!
Sajnalom Norbit, mi is ugyanigy vagyunk, pedig (szerintem) nem is fogzunk. Valami front is van allitolag mar par napja. nagyon remelem, mert nem birom sokaig :?

Borkaby, Ildi, Szoszke, Timi!
Jobbulast a kis betegeknek!

Kata!
Koszi a valaszt! Most megint ott tartok, h nem adatunk be semmi oltast, csak bizunk benne, h tul van beszelve a tema. nem mondok velemenyt, de azert nezzetek meg ezt: http:// vimeo.com/6223468

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Meg egyszer probalom: http://vimeo.com/6223468

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


A C-vitamin kiürül pisivel, elvileg nem lehet túladagolni. Azért jó betartani a használati utasítást. :)

Képzeljétek, beszívta a porszívónk a kiszívott t@knyot. :shock: :shock: Még nem fordult elő soha...

Babe, a dokink egyszerre adja majd be a himlő ellenit és az agyhártyagyulladás ellenit (amit kullancs terjeszt).

Kép
szöszke
 
 


Bangham, valaki nemrég már beszúrta ezt a videót. :) Hát igen, a gyógyszeripari lobbi erős kis földünkön...
Az említettem tavaly, hogy a nagybátyám az Égiszben dolgozik vegyészként, és azt mondta, hogy ő sohasem szed gyógyszert, mert tudja, miből van. :shock:

Kép
szöszke
 
 


Helló lányok!

Jaaaj olvasom, többen betegek, fogzanak :(
Mindenkinek jobbulást!

Norbika sincs jól, bevallom adtam nurofent, már annyira fáradt volt, attól legalább aludt egy órát. :roll:
Mászni, állni sincs kedve, és rosszul eszik :( Ma is adtam reggel mert hőemelkedése lett és nagyon sírt, nem használt a chamomilla, gél sem.

Éjjel óránként fennt voltunk :? hulla vagyok, szegénykémet nagyon sajnálom.Nekem még soha nem volt beteg se és lázas se :(
Elöbb mértem most csak hőemelkedés van, 37,7 :( így most megpróbáljuk kihúzni nappal lázcsillapítók nélkül.

Babe....a bárányhímlőnek vannak a legsúlyosabb szövődményei, és pici gyerek korba veszélyes és kellemetlen,
az ismerősöm kislányának még a nunijában is volt kiütés...úgy szenvedett. :(
Az influenzát mégsem adatom be...elijesztettek tőle, Rotát nem adattam be annó(nem volt pénz rá)eddig csak kötelezőket kapott,meg az ingyenes prevenárt....
majd most bárányhímlő ellenit.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ti a babakonyha topicot használjátok???

Mert csak én irogatom oda a recepteket becsületesen, senki más! :roll: :(
Ildi..tudom te olvastad, leírtam a bébi vadas receptet(ha gondolod) :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata!
Jobbulást Norbikának

Ildi!
Lottinak is!

Cebion/C-vitamin: A doktornénink mondta a 30 cseppet. Azt mondta, hogy vírusnál és más betegségeknél is nagy a c-vitamin felhasználás, fontos az utánpótlás. - de mi nem is szedtünk más gyógyszert és meggyógyult Timi 3 nap alatt :)
A c vitamint nem lehet túladagolni, ahogy Szöszke is írta kiürül a szervezetből (kipisili)

Tomi felkelt úgy hallom

Kép

Kép
borkaby
 
 


Akkor félre vagyok informálva a bárányhimlővel kapcsolatban:S Majd megérdezem a dokinkat ezzel kapcolatban.
És ez ingyenes? Ha nem mennyi az ára( csak h tudjam mire számítsak):)

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely
 
 
 
 


Babe, 7-8 ezer Ft-ot mondtak nekem a himlő elleni oltás árára.

Kép
szöszke
 
 


szeptember 19. (tegnap) Perdo Vivien szülinap

szeptember 24. Ildi: Lotti szülinap

szeptember 25.
Napsugár: Balázs
Kata84: Zsombor (Zsebi),
és Zsuzsu72: Konstantin (Konsti) szülinap


szeptember 28. Tercsimama: Nóra Dorina szülinap

szeptember 29. Peva: Dorka szülinap

szeptember 30. Dragonfly: Cassian és Luka szülinap


Várom, várjuk a képeket!!! :D

Kép
szöszke
 
 


Nyugtonmalac tavalyi táblázatából dolgoztam. Köszönöm, Ny.malac!

Kép
szöszke
 
 


Na csajok, liget tényleg tuti kilőve, éjfélkor már 38,2 volt a láza, egész éjjel mellettünk forgolódott és szívtam az orrát, hulla vagyok, szerintem max. 2 órát ha aludtam :roll: Most jól van Lotti, nincs még hőemelkedése se. Nem tervezem, hogy most elviszem a dokihoz, ugye elég, ha itthon kezelem, ha nem lázasodik be megint? Adom neki a cebiont és orrszívás után orrcsepp... annyira gáz, lehet, hogy így a szülinapján nem tudunk menni játszóházba és pénteken az oltást sem bizti, hogy megkapja...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!Milyen orrcsepet használsz?Mert pl a nasivin,nortivint csak naponta 2x vagy max 3x lehet!Én alvásnál szoktam,hogy ki tudják piheni magukat.Vagy van valami speckos amit lehet minden orrszívás után? Nekünk is multkor 3x10csepp mondott a doki mikor beteg volt Zsombor :roll:

Szöszke!Köszönjük a leírást a szeptemberi szülinapokról!Hihetetlen,hogy már itt tartunk :D Sulit,hogy oldod meg?Találtál bölcsit ahol vigyáznak Gergőre pár órát?

Védőoltás:Ha védőoltás a neve akkor azt gondolom védenie kell vagy kéne!Nyáron egy ismerősőm mesélte,hogy mivel tanár beadatta a gyereknek a rottát mert mi van ha a diákok elviszik hozzájuk...stb nem kevés pénz de hát a legjobbat a gyereknek.Erre egyszer hányt és fosot nem gondolták,hogy baj van mivel megkapta az oltást a végén már majdnem kiszáradva vitték kórházba mert elkapta a rottát :!: :!: Akkor mitől védőoltás???Bárányhímlönél detto el lehet kapni és a mi a biztosíték ,hogy enyhébb lefolyásu ha már a védőoltás nem véd????Perelnek egy csomo mindenkit mert nem kevés pénzt kiadtak erre és még beteg is lett a gyerek sőt majdnem ráment :evil: :evil: Én megkérdezem a dokit ha hallok új oltásról és csak akkor adatjuk be ha Ő javasolja.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata, nem, nem minden orrszívás után, lehet, rosszul írtam, én is napi 2-3X adom neki és Nasivin van itthon. Sajna nekünk az se segített. :cry:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?