Sziasztok!
Elnézést, hogy eltűntem, olvasni azért mindig próbáltam a topikot.
Lina,
Szerintem ne aggódj, tényleg mindenhol azt olvasni, hogy a nagyobb babák belassulnak idővel. Persze lehet, hogy én is csak vígasztalom itt magam
Nálunk Ábel most érte el az 5 kilót, viszont lassan 65 centi lesz
Egyébként nálunk sem bukik a gyerek, csak kifolyik a szájából a cucc kicsit később.
Ja, és az anyakönyvezés tök jó hír!
Irdab,
ez a konyhasztori nagyon durva. Még jó, hogy tényleg észrevettétek!
Bikmakk,
Nagyon sajnálom a mellgyulladást. Remélem, hogy azóta már jobban vagy!
Anna,
tök irigy vagyok a -9 kilóra!! Ami a zenét illeti, nálunk a gyerek a Kispált bírja, meg Alanist, gondolom azért, mert ezt pocakban is sokat hallgatta. Azért a Kispált nem merem sok helyen mondani, mert a nagyszülők tuti kiakadnának néhány dalszövegen. Amúgy a férjem is lebukott, mert a múltkor, amikor hazajöttem, miután ő egyedül volt a gyerekkel Uriah Heep és AC/DC cd-ket találtam a lejátszó mellett. Na jó, azért Ábel kedvéért befigyel Szalóki Ági is. (Meg persze az én kedvemért, mert annyira szeretem néhány számát
)
Irdab,
A konyhasztori kész horror, még jó, hogy észrevettétek!
Tündi,
Jó, hogy bevállaltátok a lagzit. Én megmondom őszintén, hogy mehettem volna Gyulára a hétvégén a férjemmel, akinek osztálytalálkozója lesz, de inkább itthon maradok egyedül. Kb 3-3,5 óra lenne a kocsiban, plusz tudom, hogy Ábel eléggé nyűgös, ha nem a szokott helyen van. Persze szerintem egy jó lagziért én is kimozdulnék nagyobb távolságra. Kisebb kirándulásokra rendszeresen visszük, Dobogókőre, a Lajos-forráshoz, ilyesmi.
Cscsi,
én tudok neked olyan olajat adni, hogy kipróbáld. Mi csak weledát használunk itthon, és imádom.
Kukihúzogatás: Nekünk eddig minden doki azt mondta,hogy kicsit kell visszahúzni, épp csak annyit, hogy látszódjon a húgycső nyílása. Ez igazából kb 2 mm, vagy még annyi se. A sejtes lenövés, amit Zsizsa említett teljesen igaz, így nem is szabad erőltetni.
Nyelvtanulás: Előre is bocs az okoskodásért
Nyelvszakosként az egyetemen én úgy tanultam, hogy akkor érdemes kicsi korban nyelvet tanítani, ha anyanyelvi környezetet is tudunk teremteni. Nagyon fontos ugyanis, hogy ne csak egy forrásból tanuljon a gyerek, hiszen így megtanulja annak a forrásnak a nyelvi hibáit is, amit később nehéz korrigálni. Én nem vagyok a kiskori nyelvtanulás ellenzője, de csak akkor, ha az dalokra, mondókákra, rigmusokra terjed ki. Így nem hibázik senki sem nyelvileg, és később a tanult sémákra könnyű építeni. Ami a kétnyelvűséget illeti, nálunk vannak kétnyelvű gyerekek a családban, és valóban egy kicsit később kezdtek el folyamatosan beszélni, viszont ez nem nagyon okoz gondot még 2-3 évesen, a hosszú távú előnye a kétnyelvűségnek ugyanakkor felbecsülhetetlen. Amúgy azon már gondolkodtam, hogy kire bíznám szívesen a gyerekem angoltanítását, az egyetemen ugyanis olyan sok rossz angolos volt, akiről tudom, hogy most viszont már tanít
Alvás-evés-hasfájás: Nálunk azt hiszem az a gond, hogy nagyon megérezzük a növekedési ugrásokat, most éppen a 6 hetest. Ilyenkor Ábel majdnem kétóránként eszik.Ez persze kihat az alvásunkra is, legalábbis 3 hetes korában is ez volt egy pár napig. Amúgy ma éjszaka rekordot döntöttünk, miután este alig lehetett letenni (ilyen még nem volt eddig) aludt 6 órát egyben. Mennyei volt!
Annyire hiányzik már az, hogy egyben tudjak aludni egy kicsit. A férjem felajánlotta, hogy egy éjszakát vállal ő is, és megeteti lefejt tejjel, de szerintem ez nem nagyon fog műköüdni, tekintettel arra, hogy minden nyikkanásra felébredek, ő pedig nem. Nem lenne nagy pihenés, ha nekem kellene keltegetnem, hogy menjen már etetni
Húúú, bocs, szerintem velem lesz tele az oldal