Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

Csajok nagyon kivagyok Boti tegnap d.u 1 orátol 6 oráig ébren volt akkor aludt 40 percet aztán 9 kor 20 percet és végre éjszaka 1 kor elaludt és adig meg sirás nem tudom h mitcsináljak vele

adjatok valami tanácsot h mit csináljak ha 3-3,5 oránként eszik 130 at ennél többet nem tud akkor 2 ora mulva már sir és ha adok neki 60 simán bevágja de nem merek mindig adni szerintetek ez normális :?:

Linácska

én Humána tápit adok neki és Humána vizzel csinálom csak melegitem a mikroba a vizet és azota nincs gond a kakival szerintem 1 probát megér még mindig jobb mint esetleg a hőmérőzés.

Margit
Vendég

Jön valaki a októberi baba bőrzére?
Én mindenképpen ki akarok menni pelust venni meg hasonlókat :wink:

Szuper ma úgy néz ki nem fogunk kimenni :twisted: már megint esik :o

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok, előre is bocs h csak magunkról. Szóval a tegnapi napunk csak erős idegzetűeknek:

11.10 re mentünk csípő, has , koponya uh-ra, apa itthon volt szabin. El is indultunk volna, mikor megyünk ki az ajtón 10.30 kor, hogy kavarog a füst a konyhából. Én rohanok a konyhába, apa viszi a gyereket a hordozóba a lépcsőházba.
A lényeg a lényeg elekromos tűzhelyem van, faszáúl rápakoltam, azzal a jelszóval h úgy sem főzök (rápakoltam: nádkosárkákba minden cart) nah és vagy én vagy apa ahogy jöttünk mentünk véletlenül a tűzhely gombját elforgattuk. Vagy én a pelenkázó táskával, vagy apa az övtáskájával. :oops:
Nah mikor kimentem akkor csaptak fel a lángok, én Szilviával oltottam (csapkodtam) a lángot (nem vagyok hülye, de az akadt a kezemb). Aztán kiabáltam apának, h húzzon le mindent a platról.
Nah eloltottuk a tűzet, de olyan faca füst lett majd megfulladtunk.Ezerrel nyitottuk az ablakot ki. Még most is érzem a szagát, pedig folyamatosan szellőztetek.
Olyan ideges lettem h remegtem meg majdnem elbőgtem magam.
Apa levitte a gyereket a kocsiba, én gyorsan összesepertem, aztán szemetesbe mindent ami égett dobtuk ki. 10.45 volt és egy másik városba mentünk uhra. Nah és oda is értünk
ahol szerencsére minden rendben volt babával.
Aztán hazajöttünk, és kb fél óra alatt a jobb fülem alatt akkorára dagadt a fejem, h a markomba belefért a dagadás, és közbe tökre fájt.
Nah fogam nem lehet (rendben vannak) fül orr gégészet meg csak ma van 8-14ig.
Szóval tegnap megint maszkoztam, és elkezdtem borogatni ami le is lohadt pikk-pakk.
Közben tiszta ideg voltam, h mi a f@sz bajom van, nehogy lefertőzzem a gyereket, szegénykém ugye még most is kicsit taknyos.
Este is borogattam nem jött elő újra, reggel a fül-orr-gégészeten a dokinéni mondta h a fülem, a torkom rendben. Fogamon sem lát semmit, meg végigveregette. Mumsz hosszabb ideig tart (amúgy kiskoromban 2x voltam) vszínű a nyálmirigyem durrant be.
Na erre így néztem :shock:
Azt mondta a dokinéni, h minden ok, ha újra lesz oda kell visszamennem.
Persze szakadó esőbe rohantam az orvoshoz.
És a végére egy jó hír a gyerekem este fél 10 től reggel 6 ig aludt, és 3,5-4 óránként kérte ma a cicit.
Igaz a melleim majd szét durrantak, meg szétáztam, de remélem eme jó tulajdonságát megtartja.
És idáig is aludt folyamatosan.

Adri

Kép

Kép
irdab

Hali,
Bim-bam, mi is mennénk a börzére, ha meg tudjuk oldani. Ti viszitek a gyerekeket?
Lányok, a kisfiam akkora szundit nyom ebben az esőben, hogy csak na. A mi délutáni sétánk is ugrani látszik... :cry:
Voltunk védőnőnél, Ákoska szépen nő, de nem hízik túlságosan, most 4250 g.

Megyek, szomorú vagyok ma, egy kedves barátunk meghalt; a párom a temetésre utazott a szüleivel, de estére hazajön az ország másik feléből, mert szeretne velünk fürdeni és megpihenni. Gyújtottam gyertyát a temetés idején, elolvastam Kosztolányi Halotti beszéd-ét, és jól kisírtam magam, de még mindig nehéz a szívem.

Ákoska ma 5 hetes.
goldplast

Goldpast:őszinte részvétem a barátotoknak.

Nem viszem Csillust elég lesz szerintem nekem kibirni..régen volt bőrze és most is csak 1 napos igy tuti,hogy tömegiszony lesz.

Irdab:nem semmi..jobbulást :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Húúú, Adri :lol: :lol: ez tényleg horror!! HOgy Veletek mindig történik vmi!!! Még jó, hogy észrevetted, hogy füst van, mi lett volna, ha úgy mentek el, hogy nem veszitek észre!!! És, a lényeg, hogy az uh-n semmi gáz, Zora jól van. Remélem, azért mostanra jobban vagy!!!

Szopi-etetés: Nem nagyon tudok hozzászolni, de osztom Csilla véleményét, hogy nem biztos, hogy azért nyökkög, mert éhes!! azért néha nem ártana mérni is. Engem is az nyugtatott meg, hoyg a heti mérlegelésen teljesen arányosan fejlődik, hízik. De ha negyed órát, fél órát intenzíven szopik, tutti eszik annyit, hogy legalább egy órára elég legyen neki. és utána meg termelődik tej. A ráetetés meg tényleg csak akkor működik, ha biztosan éhes még.

Bikmakk :cry: mellgyuszi :cry: és akkor most fejned kell? Adhatsz a babának vagy tápszert kap?

Csajok, tegyetek már fel Ti is képeket a bébikről! Mióta megszülettek, alig tettetek néhányan! És igen: tök sokan felszívódtak.... :cry: :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Goldplast :lol: nagyon sajnálom :cry:

Mi azért az időjárás ellenére délelőtt kint aludtunk a teraszon egy hatalmasat. De baromira lehűlt...brrr!
tényleg lassan fűteni kell??? Azért még remélem, itt marad velünk az arany ősz egy darabig.... :wink: Kirándulós terveim vannak.

madaran

Küldök Nektek egy mai mosolyt...

Kép

további szép napot mindenkinek, Zsigi+Anna

madaran

Méregetős anyukák: heti 310 gramm növekedés normálisnak számít? (Betti 3000-rel született, 7hetesen 4320, most 4630.) Látszólag szerintem sok is, mert úgy kikerekedett a babácskánk feje és olyan cuki pofizacskókat növesztett! :D De jó hír, hogy valóban egyre ritkábban éhes!

Madaran, Zsigi tüneményes! Nagyon köszi ezt a képet!

Bim-bam, szerintem nekünk is jó lenne kimenni a börzére körülnézni, de nem tudom, össze tudjuk-e hozni? Mikor és hol lesz pontosan?

Goldplast, tökjó, hogy Ákoska is rendben van! :D És sajnálom a barátotokat! :(

Irdab, hát ez tényleg egy rémtörténet volt! És egyetértek madarannal - mázli, hogy időben észrevettétek!
Grat a végigaludt éjszakához, irígy-irígy! 8)

Itigram, szerintem nyugodtan adj enni Botinak enni akkor és annyit, amennyit ő akar. Úgy látszik, szüksége van a több tápanyagra - lehet, hogy így nem is sírna annyit, mert jóllakna és elnyomná őt az álom!?

Bikmakk, együttérzésem a mellgyulladásért - én is átéltem... Remélem, már túl vagy rajta! (Nekem 3 napig tartott, igaz, antibiotikum nélkül, de szinte non-stop szoptatással-fejéssel...)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Zsizsa
Spanyolt használjuk itthon is (most, hogy anyukámék itt vannak, az angol megy :wink: )
Kétnyelvűség: lassítja a beszédfejlődés folyamatát általában :wink:

Madaran
Szüleim annyira gondolják komolyan a kiköltözést, hogy voltunk itt a nagykövetnél, beszélni a lehetőségekről. :lol: :wink:
Nem nagyon mentünk most kirándulgatni, Mili még kicsi... és azért most a kicsi a lényeg :lol: :lol: :lol: :lol:

Irdab
Anyós :evil: :evil: :evil:
Én vasalok minden holmit... :wink:

Linácska
Név :lol: :lol: :lol: :lol:

Betegeknek jobbulást!
Vendég

Bea!
Én pl a Regit nem is szoktam egyedül hagyni a szobában.Mindig velem egy légtérben van.De nálunk tetőtér van,és tuti nem hagynám másik emeleten a kicsit míg én a SZabival lent vagyok.Szóval nálunk azét más e szempontból a dolog..

Adri!Nah jól elintézted a konyhát,meg magadat is.Jobbulást!

Madaran!De édes :lol:
Na akkor én is mutizok egyet
Kép

mimi12

Kép
Kép
Vendég

Nagyon össze-vissza írok, mert oda-vissza olvasgattam vissza (na, ezt is jól leírtam) :oops:
Mindenhol kötelező a csípő és a hasi meg a feji UH? Nálunk egyiket sem csinálják, csak sima csípőszűrés volt, szétnyitogatták az ortopédián a combját, oszt csókolom.

Goldplast – tényleg ügyi vagy a rendszerrel. Most ahogy írod ezt teljesen belémragasztottad, hogy nekünk is kell, fogom is csinálni ezeket, mert Mátéval is amikor volt ilyen, akkor szinte perceket kellett csak egész nap ölbe venni, ami azért nagyon jó lenne most is, mert baromira fáj a medencém lent, a forgómnál. Nincs valakinek ilyen csípő vagy akármilyen gondja?

Hmbori – már beszéltünk a melltartóbetétről, hogy Irdab-nak van/volt? Nagyon sok folyó tejcsije. Nekem annyira alkalomadtán, hogy nincs kedvem egész nap feleslegesen azzal szenvedni.

Bea – én írtam múltkor, hogy van a gyógyszertárban elfogadható áron tejzacsi, de lehet, hogy utánanézek, hogy hol a legolcsóbb, mert nekem is kellene még, aztán majd megírom, vagy ha valaki már utánanézett……

Ádibaba – sikerült valamit kitalálni, hogy miért sír?

Nikó – Nem tudom, hogy mit lehetne még próbálni, azt szokták mondani, hogy esetleg evés után jó beleültetni a babahordóba vagy a pihenőszékbe, na meg hogy oldalt feküdjön, de ezt bizti tudjátok is. Végső esetbe szoktak ajánlani valami anyatej sűrítőt, amit a szoptatás előtt kell vele megitatni, de leginkább csak mindenkit türelemre intenek szerintem. Persze könnyű mondani.

Linácska – én ezt nem értem, nálunk pont azt mondták, hogy nem szabad hason altatni, mert ha bukik, akkor esetleg nem tud levegőt venni, mert azt szipókázza be az orrán-száján….

Kaki nem jön hőmérőzéssel sem? Én most már kezdek félni ettől a hőmérőtől, mert már szinte minden nap hőmérőzőm és állítólag rá lehet szokni. Csakhát akkor rögtön jön neki a kaki és már csak akkor szoktam, amikor nagyon szenved.

Mellgyulladás – nekem most másfél hónapos a kisfiam, de már harmadszorra van….én tejláznak hívom. Szerencsére csak úgy másfél napig tart, de két gyerek mellett ez nagyon kemény, nem tudom, hogy hogy kellene elkerülni, pedig fejek azonnal, ha kell.

Fütyiolaj: a dm-ben kapható narancssárga weleda-s olaj, picike az egész kb. 400ft, de nagyon jó !!!!!!!!!!!!! Fütyihúzogatásnál mindenképpen azt ajánlom mindenkinek !!!!!!!!!!!!!!!

Goldplast – anyukád mit mond, szerinte ha most kiköltözünk Németországba és mi magyarul beszélünk otthon, de mindenhol németet hall, az gáz? Mert öcsémnél is hasonló fordult elő, ő Ausztriában született magyar szülők között és dadog, talán azt mondják, hogy ezért.

Ádibaba – nálunk sem lehetett felhúzni eddig a kukiját, de ez az olaj csodákat ér, komolyan !!!!!!! nekünk is biztosra mondták a körülmetélést még két hónapja. Viszont Zsizsának is igaza lehet, hogy nem lehet, hogy selejtesek a fiúk 97%-a….na légy okos.......

Sissi – gyógyulást !!!!!!!

Linácska – nem tudom, hogy régebben is ennyi szénhidrátot ettem-e, mert akkor nem figyeltem, de azóta amióta tudom, hogy mit nem szabadna enni, na azóta látom, hogy szinte csak azt eszem.

Irdab – gratulálok a sógornődéknek ! Sok boldogságot !

Goldplast – részvétem a barátotoknak.

Irdab – én is jártam így, csak sajna én meg neylonos cuccot raktam rá, úgyhogy olyan facán odaégett a kerámialapra, hogy ahogy kapartuk lepattantak a darabok, csodaszép. Én még kaptam is a fejemre…kábé egy hónapig volt lelkiismeretfurdalásom, és még most sem odanézni.
anettoo

és egy videjó a fiúimról: (pár másodperces)
http://www.youtube.com/watch?v=Nb2CnvRc ... 20288c2462
anettoo

Anetto,
a szénhidráttal én is így vagyok. Fehér kenyér, kalács, sütik (puncs torta a gyengém), marcipános boci csoki...
És amúgy is rengeteget eszem, pedig nem csak szoptatok (bár tápi már alig van, napi egy deci alatt.)
Viszont pont az előbb jártam úgy, hogy Lilivel ettünk olyan fél 6 körül ketten egy kalácsot, és most nemrég teljesen rosszul lettem, megmértem a cukrom és 4,7 volt. Na most elvileg a mérőm 0,8-cal fölé mér, szóval jól lent volt, ettem is gyorsan egy zsemlét.
A bukással kapcsolatban nekünk a gyerekorvos is azt mondta, hogy ha hason van kifolyik, nem vissza a torkára. De van a feje alatt egy textilpelus, ha bukik, az felszívja, nem tudja visszaszívni, meg ott a légzésfigyelő is.

Margit,
Levi annyira pici tápit eszik, hogy szerintem mindegy, hogy milyen vízzel csinálom, főleg, hogy tisztítva van ez is. Amúgy a kórházban is ennyire keveset kakilt már, már ott is szondázták, de a szondán sem volt kaki.

És ha már itt tartunk, ma már sírt Levi, úgy húzta össze a hasát, de semmi, úgyhogy nem érdekelt, hogy az orvos azt mondta, hogy ha szombatig nincs kaki, akkor adjunk kúpot, úgyhogy elrohantam a gyógyszertárba, és vettem. Egy felet beadtunk Levinek, tartotta azt is vagy öt percig, aztán jött ki a kakival együtt. Két pelust kakilt tele, ha összeadom, volt vagy 30 cm, amit kinyomott, de ezt is már úgy, hogy közben tartottam fel a lábát, hogy jobban tudja nyomni.

Irdab,
még jó, hogy megúsztátok ezt a tüzes dolgot.

Nekünk az éjszakánk szupi volt, Levi fél 10-reggel 8-ig aludt, egyszer kelt fél 3-kor 10 percre, utána fél 5-kor 5 percre. Viszont napközben gyakorlatilag nem aludt, csak 2x20 percet az autóban, meg egyszer fél órát a nagyinál. A végén már a földön aludt el (van alatta polifom játszószőnyeg, mármint a rendes szőnyeg alatt, meg rátettünk még egy kinti székpárnát), nem is mozdítottuk meg, hogy mondjuk átvigyük az ágyába, de ez is max. 5 percig tartott.
Talán most elaltatta apa.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

csajok,csak jöttem elköszönni..holnap már nem lesz időm...Mindenkinek jó hétévégét és majd jövök a beszámolóval! :)

Anetto,nagyon édesek a fiúk! :) Nálunk is megy a puszi özön :)

Goldplast,részvétem a barátotok miatt!

Adri,huha...de jó,hogy nem lett nagyobb baj!

Mimi,nagyon édik a gyerkők! :)

Kata,de jó,hogy így haladnak a dolgok :)

Bocsánat,hogy csak ennyit reagálok!Ha hazajöttünk jelentkezem!

Kép
Kép
tundi24

Voltunk méricskélésen. Azt hiszem továbbra is tartjuk a topic legnagyobb babája címet, de úgy szeretném, ha valaki elhódítaná, akkor megynyugszom :lol:
Levi 6 hetes, 6 kiló és 60 cm :lol:
Most két hét alatt csak 450 g-ot hízott (én ennek örülök, hogy nem több), viszont 5 cm-t nőtt. Kétszer is lemértük, de ennyi.
Csináltam képeket is az óriásbébiről, ha találok kábelt, lementem és felteszem.

Csajok
a fiam úgy tartja magát hason, hogy csak na. Símán kinyomja magát, a vállát is emeli. Majd ezt is megpróbálom elkapni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Nekünk felemásra sikeredett az éjszakánk, éjféltől fél 3-ig nem aludt Emmus (vállamon elszundikált, letettem, felkelt és ez ment órákon keresztül), de előtte és utána aludtunk, így összességében 7 órát tudtam hunyni. Egyébként már nálunk is egyre több az éber időszaka nappal, olyankor nézelődik, beszélgetünk.

Linácska, nem semmi Levi súlya :)! Várjuk a képeket :)!

Tündi, jó szórakozást Nektek holnapra! Gyere majd a beszámolóval :)!

Sissi, jobbulást Nektek!

Bikmakk, remélem, már jól vagy! Szüleid kint vannak még Veled/Veletek? Remélem, van segítséged.

Ma a doktornéni jön hozzánk, 1 hónapos kontroll lesz. Kifaggatom majd az oltásokról.

Kép
angelita

Kata, egyke vagy? Gondolom, igen és teljesen érthető, hogy a szüleid ki akarnak költözni Hozzátok! Szuper lesz Neked is, ha nem választ el tőlük ilyen távolság :)!

Kép
angelita

sziasztok

Csajok nagyon büszke vagyok a fiacskámra 3 hét alatt 980g hizott igy már nem olyan sovány mint mikor haza jöttünk a kh-bol és nagyon meg erösödött egyik oldalárol tejesen átfordul a másikra és ha hason van felemeli a fejét és ugy nézelődik :wink: :lol:

Margit
Vendég

Nagyfiú
Kép

Mosoly
Kép

Helló csajok!!!
Kép

Hason
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

anetto: gyönyörűszépek a gyerkőcök és nagyon édes, ahogy a nagy bánik a kicsivel :lol: :lol:

Adri: huh, durva a konyhás sztori, még jó hogy észrevettétek!

Goldplast: részvétem a barátotok miatt!!!

Linácska: szerintem ne foglalkozz ennyit Levi súlyával!! Bár a 30 centis kaki után biztos "leadott" valamennyit :lol:

Nekünk nyugis éjszakánk volt, Marci már 5 órát kibírt éjjel kaja nélkül :lol: :lol: Tök jó lett volna, ha ezt átalhatom, de a párom céges bulin volt és mikor hazajött nem hagyott lefeküdni, merthogy egész nap alig találkoztunk :shock: Hát kihagytam a lehetőséget, hogy három és fél hét után három óránál többet aludjak egyhuzamban...

Hozzánk hétfőn jön a dokinéni az egyhónapos vizsgálatra, a védőnő nem jelentkezett. Ti, ha kijön a gyerekorvos házhoz, adtok neki pénzt?

Melltartóbetét: én Fixies-t használok, nekem teljesen jó, egy nap max. kettőt használok el.

Linácska: Levi nagyon édes!!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Bea,
én Levi súlyával olyan értelemben foglalkozom, hogy nem szeretném, ha 1 évesen egy díjbirkózó lenne, és kimondottan örülök, ha nem hízik heti 300g-ot. Úgyhogy tényleg örültem a 2 heti 450-nek. Na de az 5 centin azért elkerekedett a szemem :shock:

Én ma eddig gyakorlatilag csak gyereket altattam. A kezemben elaludt, letettem, és 5 perc múlva felkelt. Nem volt nyűgös, talán egyszer-kétszer összehúzta magát, durrogot néhányat, na de rögtön, szóval nem hiszem, hogy ez annyira bántotta. Most itt a nappaliban beájult, de nem is merem bevinni a szobájába. Mindjárt megebédelek, aztán max. melléfekszem én is :lol:
Még jó, hogy Liliért ma apa megy, mert egy óra múlva kelthetném Levit, már ha aludna addig.

Nálunk az eddigi rekord 7 óra kaja nélkül, de úgy, hogy 8-kor evett, és fél 10-kor aludt el. Úgyhogy alvásban még csak az 5,5 óra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, a súlya miatt ne aggódj. Most találkoztam egy anyukával, a gyerkőc nagynak született elve, 4 hós korára 8 kg lett, de 6 hónaposan is ugyanúgy 8 kg! Azaz megállt az a nagyon gyors gyaraposdás.

Lányok, van köztetek olyan, akinek a gyerkőce még sárga??? Mira 5 hetes, és még sárga a bőre, a szeme fehérje is a szélén. Hétfőn megyünk kivizsgálásra a klinikára:(.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
mondjuk Lili is így volt, hogy az elején nagynak született, gyorsan hízott, aztán 7 hónaposan 7,5 kiló volt.
Az orvos mondta, hogy általában 4 hónapos koruk körül áll meg a nagy babáknak ez a rohamos növekedése. De már olyan izomlázam van a karjaimban, hogy el sem tudom mondani.
Levi egyátalán nem volt sárga, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni.

Ja, és mára már érződött a BCG oltás. Látni még nem lehet, de tapintani igen.

Még valami: Rákérdeztem, miért van, hogy Levi nem bukik, de kaja után kb. 5 perccel van, hogy a tiszta anyatej kifolyik a száján. Én kis naív megkérdeztem, hogy eddig tartogatja a szájában??? :oops: Aztán azt mondta, hogy a csecsemőknek nyitva van a gyomorszája, kinek jobban, kinek kevésbé. Valószínű Levinek kevésbé, és nem "kitör" belőle a kaja, csak folyik. És hogy nem túrós, arra meg azt mondta, hogy valószínű nem elég erős, vagy kevés a gyomorsava, és nem kezdi el emészteni, na meg lassan csinálja, és ezért is lehet az, hogy egy hétig nem kakil. Ugye tegnap már kúppal jött ki 7 nap után, de nem mertem tovább várni. Amúgy ennek ellenére nem görcsöl Levi.
Szerintetek, lehet ilyen???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Hú-ha jó kis vasgyúró Levi :P már lassan kész férfi :P nagyon édes :lol: Lina kakitémához nem tudok hozzászólni...eddig nállunk egyiknél se volt ilyen.

Dbea:igen nálunk kijön vagyis én sose megyek be 4000. adok neki.De ez nem körzetes hanem privát.

Oui:biztos vérvétel lesz megnézik a szintet ..azt hiszem 200 a megengedett..Szerintem nem kellene sárgának lennie már.Sokat viszed napra?Elég folyadékot kap?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Nálunk is mennek ezek a dolgok..has kinyomás...ilyenek..de én nem figyelem mikor ,mit csinál korhoz kötve..kicsit örülnék ha később kezdené el a dolgokat mint Noel.Szerintem ő mindent nagyon korán kezdet a kortásaihoz képest ezért nem volt el a vele egykorúakkal egy ideig.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Elnézést, hogy eltűntem, olvasni azért mindig próbáltam a topikot.

Lina,
Szerintem ne aggódj, tényleg mindenhol azt olvasni, hogy a nagyobb babák belassulnak idővel. Persze lehet, hogy én is csak vígasztalom itt magam :D Nálunk Ábel most érte el az 5 kilót, viszont lassan 65 centi lesz :!: Egyébként nálunk sem bukik a gyerek, csak kifolyik a szájából a cucc kicsit később.
Ja, és az anyakönyvezés tök jó hír!

Irdab,
ez a konyhasztori nagyon durva. Még jó, hogy tényleg észrevettétek!

Bikmakk,
Nagyon sajnálom a mellgyulladást. Remélem, hogy azóta már jobban vagy!

Anna,
tök irigy vagyok a -9 kilóra!! Ami a zenét illeti, nálunk a gyerek a Kispált bírja, meg Alanist, gondolom azért, mert ezt pocakban is sokat hallgatta. Azért a Kispált nem merem sok helyen mondani, mert a nagyszülők tuti kiakadnának néhány dalszövegen. Amúgy a férjem is lebukott, mert a múltkor, amikor hazajöttem, miután ő egyedül volt a gyerekkel Uriah Heep és AC/DC cd-ket találtam a lejátszó mellett. Na jó, azért Ábel kedvéért befigyel Szalóki Ági is. (Meg persze az én kedvemért, mert annyira szeretem néhány számát :wink:)

Irdab,
A konyhasztori kész horror, még jó, hogy észrevettétek!

Tündi,
Jó, hogy bevállaltátok a lagzit. Én megmondom őszintén, hogy mehettem volna Gyulára a hétvégén a férjemmel, akinek osztálytalálkozója lesz, de inkább itthon maradok egyedül. Kb 3-3,5 óra lenne a kocsiban, plusz tudom, hogy Ábel eléggé nyűgös, ha nem a szokott helyen van. Persze szerintem egy jó lagziért én is kimozdulnék nagyobb távolságra. Kisebb kirándulásokra rendszeresen visszük, Dobogókőre, a Lajos-forráshoz, ilyesmi.

Cscsi,
én tudok neked olyan olajat adni, hogy kipróbáld. Mi csak weledát használunk itthon, és imádom.

Kukihúzogatás: Nekünk eddig minden doki azt mondta,hogy kicsit kell visszahúzni, épp csak annyit, hogy látszódjon a húgycső nyílása. Ez igazából kb 2 mm, vagy még annyi se. A sejtes lenövés, amit Zsizsa említett teljesen igaz, így nem is szabad erőltetni.

Nyelvtanulás: Előre is bocs az okoskodásért :) Nyelvszakosként az egyetemen én úgy tanultam, hogy akkor érdemes kicsi korban nyelvet tanítani, ha anyanyelvi környezetet is tudunk teremteni. Nagyon fontos ugyanis, hogy ne csak egy forrásból tanuljon a gyerek, hiszen így megtanulja annak a forrásnak a nyelvi hibáit is, amit később nehéz korrigálni. Én nem vagyok a kiskori nyelvtanulás ellenzője, de csak akkor, ha az dalokra, mondókákra, rigmusokra terjed ki. Így nem hibázik senki sem nyelvileg, és később a tanult sémákra könnyű építeni. Ami a kétnyelvűséget illeti, nálunk vannak kétnyelvű gyerekek a családban, és valóban egy kicsit később kezdtek el folyamatosan beszélni, viszont ez nem nagyon okoz gondot még 2-3 évesen, a hosszú távú előnye a kétnyelvűségnek ugyanakkor felbecsülhetetlen. Amúgy azon már gondolkodtam, hogy kire bíznám szívesen a gyerekem angoltanítását, az egyetemen ugyanis olyan sok rossz angolos volt, akiről tudom, hogy most viszont már tanít :roll:

Alvás-evés-hasfájás: Nálunk azt hiszem az a gond, hogy nagyon megérezzük a növekedési ugrásokat, most éppen a 6 hetest. Ilyenkor Ábel majdnem kétóránként eszik.Ez persze kihat az alvásunkra is, legalábbis 3 hetes korában is ez volt egy pár napig. Amúgy ma éjszaka rekordot döntöttünk, miután este alig lehetett letenni (ilyen még nem volt eddig) aludt 6 órát egyben. Mennyei volt! 8) Annyire hiányzik már az, hogy egyben tudjak aludni egy kicsit. A férjem felajánlotta, hogy egy éjszakát vállal ő is, és megeteti lefejt tejjel, de szerintem ez nem nagyon fog műköüdni, tekintettel arra, hogy minden nyikkanásra felébredek, ő pedig nem. Nem lenne nagy pihenés, ha nekem kellene keltegetnem, hogy menjen már etetni :D

Húúú, bocs, szerintem velem lesz tele az oldal :oops:

Adri

Kép
Kép
flake76

Ezt találtam a neten olvasgatva

Csecsemokori allergiák
Napjainkban sok szülo teszi fel magának a kérdést, hogy csecsemojük vagy kisgyermekük miért mutat nagyfokú allergikus reakciókat annak ellenére, hogy egyáltalán semmi vagy csak viszonylag rövid ideje van érintkezésben a külvilággal. Az anyák gyakran kapják azt a tanácsot, hogy minél tovább szoptassák, illetve a szoptatás elhagyását követoen se tehéntejjel táplálják a gyermeküket, mert a tehéntejben lévo fehérje sok ember számára különösen eros allergént jelent. Mégis egyre több csecsemo és gyermek allergiás, még akkor is, ha nem fogyasztanak tejtermékeket. A várandósság alatti méregtelenedés a csecsemok allergiáinak okozója. A csecsemoknél és a kisgyermekeknél keletkezo allergiák okozója az anya szervezetében felhalmozódott sok különféle környezeti eredetu méreg és kémiai gyógyszer. A várandósság ideje alatt hormonok hatására a kötoszövetekbol és a belso szervekbol a normális anyagcseretermékek mellett a vegyi anyagok és a nehézfémek nagyobb mennyiségben oldódnak ki, és a placentán keresztül bejutnak a növekedoben lévo magzatba is. A mind gyakrabban jelentkezo hányással is járó rosszullét elsosorban arra vezetheto vissza, hogy a méregtelenítés miatt fokozott megterhelés éri az anya máját, hiszen most több méregtelenítést kell elvégeznie, mint amennyire képes. Ilyenkor a felhalmozódott salak- és méreganyagok általában már azelott összegyulnek a vérben, hogy a májba jutnának. Mivel a gyomorból, a hasnyálmirigybol és a belekbol a vér közvetlenül a májba jut, nyilvánvalóan leginkább ezekben a szervekben jelentkezhet torlódás. Émelygés, hányás, fokozott puffadás, székelési nehézségek, aranyér, a lábak visszeresedése, vagy akár torlódás miatti bélflóra problémák és gombás betegségek jelentik ennek a problémának a leggyakoribb tüneteit.

Ám ha a májban jelentkezo torlódást megfelelo májterápiával meg szüntetjük is, a méreganyagok még ott vannak a vérben, és a placentán át bejutnak az embrióba vagy a magzatba. Fel nem oldott májbeli torlódás esetén ennek természetesen még nagyobb a jelentosége! A meg nem született gyermek ezeket a környezeti eredetu méreganyagokat és kémiai gyógyszeranyagokat saját kötoszöveteiben és belso szerveiben halmozza fel. A méreganyagok az egyes mérgek testtájékok szerinti affinitásának és a genetikai sajátosságoknak megfeleloen az immunsejt képzo szervekbe (nyirokcsomók, csecsemomirigy, lép stb.) is bejuthatnak, ezáltal a csecsemo immunrendszere már az anyatestben károsodásokat szenved. Ilyen méregmegterhelés a hasnyálmirigyet, vagy a gyomrot is mind gyakrabban éri, így az emésztonedvek termelése már a születéstol kezdve többé-kevésbé legyengülhet. Legtöbb esetben fehérjeemésztési zavarok keletkeznek.

Ez az oka annak, hogy az utóbbi években egyre több csecsemo születik jelentosen meggyengült immunrendszerrel és vegyi anyagok vagy nehézfémek miatti emésztésgyengeséggel. Vannak olyan csecsemok, akik a normális emésztoképességnek mindössze negyed- vagy ötödrészével rendelkeznek. Emésztoképességük olyan kicsi, hogy még a csupán 2,4 gramm fehérjét tartalmazó 200 ml anyatejet sem képesek rendesen megemészteni. Kevésbé súlyos esetekben puffadással, enyhe hasfájással, hasmenéssel és bélflóra problémákkal reagálnak rá. Szélsoséges esetekben az úgynevezett három hónapos kólika hathónapos kólikává alakul, vagy egyáltalán véget sem ér. Azonkívül a fokozott fehérje rothadás miatt viszonylag gyakran további gombás fertozések (candida) jelentkezhetnek a bélben, s ezek fehér szájpenész formájában a szájban is megmutatkozhatnak. Sokszor már a születést követo elso napokban allergia fejlodhet ki a meg nem emésztett anyatejre vagy az alkalmazott tápszerben lévo fehérjére.

Amit még tudniuk kell a szüloknek: fogzás idején a csecsemok allergiás reakciói rövid idore súlyosbodhatnak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
Ez egy tök jó cikk!!Hol találtad??Bemásolod nekem a linkjét??Had mutogassam másoknak is.
Amúgy ez a méreganyag meg gyógyszer dologhoz csak annyit..és mikor megszületnek még rá is teszünk egy lapáttal az oltásokkal,majd a sokszor feleslegesen adott gyógyszerekkel.

mimi12

Mimi,
na ez most jó kérés, de megkeresem újra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

http://www.gyomordoktor.hu/index.php?cmd=cikk&id=15

Na csak meglett. Egy hosszú cikk az allergiákról, és a végén van ez.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]M írta:linacskaimi,
na ez most jó kérés, de megkeresem újra.
:lol: :lol: köszi!
Szeretném megmutatni más fórumon is.Kíváncsi vagyok a véleményekre...ami szerintem annyi lesz,hogy ez nagy hülyeség... :wink:

mimi12

No és ott van a végén,hogy a legsúlyosabb okozója az oltás.És akkor ott vagyunk...Milyen jól jár az eü a sok allergiással.... :roll:

mimi12

Itt vagyok en is, nem akarok en felszivodni... Olvasni neha jut idom, de egyszeruen 3 percet toltok kb a gep elott 2-3 naponta, mert elegge katasztrofa a helyzetunk meg mindig.
A szomszedban anyukameknal lakom Robival gyakorlatilag, ma vagyok eloszor itt a lakasunkban kicsit hosszabb ideig, mert eppen elutaztak. :oops: Kenyelmesebb nekem ott, tobb segitseget kapok igy toluk.
A jo hirek eloszor:
Robi mar 4060 g volt amikor nehany napja legutobb mertem. Mostanaban lelassult a sulygyarapodasa, kevesebbet is eszik joval. Mar jartunk 80-100 g-os adagoknal, most 60-70 g-okat eszik meg... Mondjuk nem tudom ez egyaltan jo hirhez tartozik -e. Tegnap elegge ideges voltam, amikor esti fektetesnel 30 ml utan egyszeruen ugy kellett felalomban beletuszmakolni meg 20 ml-t, mikozben o vegig tiltakozott, hogy inkabb aludna, nem erdekli a kaja... Pedig magatol ebredt enni.
Apukam szeme javuloban, de meg nem tud vezetni.
Jah es bealltam lelkileg arra, hogy majd 1 evig fejem a tejet a pici tunde fulu fiamnak, mert egyszeruen nem hajlando szopizni meg mindig. :(
A rossz hirek:
Kedden be kell mennunk a Heim Palba, egy 24 oras megfigyelesre, ahol nezik a legzeset, nyeleset. :( Szerdan volt itt a gyerekdokink, aki eppen latta, hogy mit ossze kinlodok neha azert, hogy egyen a gyerek. Ugyanis a cumisuveget is alig tudja bekapni, ha eppen olyanja van. Jol meg is remult a latvanytol es egybol kert nekunk idopontot. Most izgulhatok, hogy mi baja van, illetve, hogy ha van baja, akkor legalabb kezelheto legyen. A korhazba menetel sem lesz egy leanyalom, mert senki nem tud szabit kivenni, miutan eppen most volt anyukam es ferjecskem is szabin. :( Apukam fog Timire vigyazni, o mar nyugdijas, de nekunk igy egyedul kell bemmnunk es hazajonnunka korhazbol. Hat nem orulok, meg azt sem tudom mi a turora szamitsak, ott hogyna fogom az etetest megoldani, mivel ugye huto kene a lefejt tejnek meg valami melegitesi es sterilizalasi lehetoseg a fejonek illetve a tejnek, amit a hutobol kiveszek neki. :( Ahhh, pedig mar kezdtem itthon beallni egy kis ritmusra.

Kerdes:
Az infacol es az espumisan egyutt adhato? Vagy nem? Nalunk ugy vettem eszre az infacol egyre kevesebbet hasznal, de az espumisan meg nem bufizteti, csak pukiztatja ot. :( Nehez mindannyiunknak ez a hasfajas tema. :(

irdab:
Horror a tuzes es a dagadasos torteneted is... Borzongva olvastam. Nagyon nagy mazli, hogy eszrevetted a tuzet es nem mentetek el igy. :(
Remelem tenyleg nem lesz semmi komoly a dagadas.

Lina:
Gratulalok az anyakonyvezeshez! :) Nagyon cukik a kepek! :)

kukihuzogatas:
nekunk azt mondtak meg egy jo darabig ne nyuljunk hozza... :roll:

oui:
Nalunk mar elmult a sargasag ugy 2-3 hetes korara teljesen, de a heten meg nezte a dokino nalunk is a nyomait.

tundi:
Remelem jol erzitek magatokat a buliban. :)

baratodildi

Kép
Es a legfrisebb kep Robirol...

baratodildi

Idli,
az Espumisannak és az Infacolnak ugyanaz a hatóanyaga, csak más a gyártója.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Csajok én kész vagyok, tegnap este megfájdult a torkom, ma full taknyos vagyok. Elszaladt apa maszkér remélem még nem késő és nem fertőztem meg Grétikét. Voltam ügyeleten azt mondták vírus, amenyit lehet rakjam cicire Grétit a tejcibe van ellenanyag. Most megint van miért aggódni. Kaki ma sem volt, puki az van sok meg böfi is. Apa itthon lesz hétvégén ővé lesz Grétike.
nikó

flake:
Koszi :)

niko:
Javulast!

baratodildi

Ildi,
küldtem privit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska:
En is kuldtem, es koszi!

baratodildi

sziasztok

A doktornő is azt mondta, hogy valószínű sokat eszik Réka. Így az általa felírt görcsoldó mellé, most elkezdtük az INFACOLT. Szerintem van hatása.

Most is sokat van kézbe Réka, de legalább nincs olyan vészes ordítás. A kaja adagot úgy san tudom lejebb venni.

Ma mértük (tegnap volt 3 hetes) 4100 gramm. vagyis 700 grammot hízott.

Adri: nem semmi a konyhatűz, még jó hogy nem indultatok el.

Levi Robi és Zsigi nagyon szépek.

Ágota: Hol vagy??????????

Ildi: Kicsit le vagyok maradva. Robi miért nem tud cicizni???

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok,
vagyok én is csak "elmagányosodtam": a párom szüretre utazott tegnap (családi - Siklós), és csak vasárnap jön. Ilyenkor valahogy minden kicsit nehezebb :cry: . Amúgy ha végiggondolom, sajna elég sokat vagyok egyedül, azért is találtam ki ezt a rendszert, amit Ákoska diktált, de én béleltem ki - így kicsit könnyebben telik a nap.
Ami kicsit nehéz benne - az ismétlődés, és ugyanakkor az alkalmazkodás, könnyedség és humor, ha valami másképpen alakul (védőnő, orvos, eső stb.). Azért igyekszem nyitottan és rugalmasan állni a dologhoz, és köszi a biztatást és kedves szavakat tőletek, remélem, nektek is beválik a saját babás életetekben.

nikó - Jobbulást, hogy vagy ma?

Anetto - Megkérdem anyukámat a nyelvtanulásról, és majd írok!

Mimi12 - Szerinted meddig érdemes fejnem az elején azt a cukrosabb tejecskét? Vagy arra írtad válaszul valakinek a két hónapot? Jó a kép, amit feltettél, olyan klassz érzés lehet látni így a testvérkéket.

Mi jól vagyunk, én ezzel a hintőporozással tökölök - orvosi, de annyi vackot írtak rá, hogy mindig tűnődöm, használjam-e, mikor Ákos bőre szép, csak a lábacskái szárazak kicsit. A védőnő szerint nyak és hónalj hintőpor, a többi gyógyszertári olaj (igen, az a
napraforgós). Hát én kicsit másképp csinálom :oops: .

Meg a Prevenár oltáson tűnődöm - tudom, itt is futottunk egy kört, de nálunk csak most kérdezte meg a doki, hogy akkor a két hónaposan adandó oltások közé felvegye-e. Annyira nem szívesen nyúzom mellékhatásokkal, ha nem muszáj, de féltem is.

Amúgy persze mindenki nagyon klassz képeket tett fel, (én is csak néztem, milyen helyes nagy baba Levi! :lol: .

Szép napot mindenkinek!

Kép
goldplast

Sziasztok!

Tegnapi éjjelt is átaludta a csajom, csak ma éjjel volt kicsit összezavarodva.
Du 6kor szopizott, és egyből bealudt, aztán hajnal 2 evett újra majd fél 7kor és megint alszik.
Most de megyünk bababörzére. Du meg apa munkahelyén szerveznek egyik srác nyaralójában halászléfőzést oda megyünk ki.

Ma megpróbálom elhagyni az infacolt, lehet h ki...ok magammal, de hátha, úgy veszem észre h pukiknál nincs nagy sírás, csak ha evés közben jön de akkor is csak azért mert szerintem nem tud az evésre koncentrálni.

Gp/Ági, én kérdeztem Mimit, és azt írta h Szabi 2 hónapos koráig fejte magát kb.

Oui, Ildi, nagyon szorítok nektek, h semmi probléma ne legyen, és minnél hamarabb megoldódjon a hellyzetetek.
Levi, Zsigi, Regi nagyon édesek.
Niko, neked is jobbulást, teljesen átérzem a helyzetedet.

Linácska egyém gyerek múlthér vasárnap mértük (7 hetesen) nőtt a születéséhez képest 10 cm-ert. Már arra is gondoltam h elmérték a kórházban 50 cm született és 60 cm volt mikor mértük. Nagyon hosszú baba.

Szénhidrát, nagyon durva de én is csak azt eszem. :roll:
Nem is nagyon merek ugye mindent enni, vagyis csak krumplit, rizset, tésztát húst eszem, grehem kenyeret felvágottal, péksütit, csokit (azt elég sokat :oops: :roll: ) barackot, almát.
Tejet kb másfél dl a reggeli kávéba, illetve reggel egy natur joghurttal kezdek meg zabpehelyel (de abban is tök sok a ch) és ált gyümit teszek bele.
De ennek köszönhetően legalább minden nap el tudok menni nagy wc-re. És székrekedés, hát én csecsemő korom óta az voltam, a gyerekorvos, és a szüleim is mindent kipróbáltak, semmi nem használt. Amióta megszültem és ezt a Bikmakk által ajánlott reggelit eszem azóta tudok csak minden nap. Amúgy elötte is 3-4 naponta tudtam elmenni vagy hetente 1x vagy 2xcsak. Hát nagyon car volt, na meg nem normális. És hiába ettem bármit és mozogtam nem segített semmi :roll:
Jah és a terhelésre még mindig nem jutottam el.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab - hű, nagy alvás lehetett nálatok, gratula!
Köszi a választ, akkor még fejek...
Infacol - nekem azt mondta a védőnő, hogy kb. 2 hónapos kor után már meg lehet próbálni abbahagyni, azaz szerintem sem rossz, ha lassan kipróbálod a baba pocakját. Majd mesélj, beválik-e, mi még kicsik vagyunk hozzá. Egyszer már én is megpróbáltam abbahagyni, de szerencsére hagytam anyagot a flakonban és napközben próbálkoztam :wink: , hát kellett még cucc estére!

Lányok, Ákoska nálunk kb. naponta hétszer jelzi, hogy éhes, és kb. 10-35! percet majszolgat. Többgyerekes ismerőseim azt állítják, lassan érdemes ráállni a hatszorira, de én nem akarok kísérletezni a babával. Egy lány, akivel egy időben szültem, már napi 5 étkezésnél tart! Lehet, hogy valamit nem jól csinálok?????

Kép
goldplast

Goldplast, szerintem azért ne akarj görcsösen rendszert csinálni. Apukámnak van egy nagyon találó megjegyzése: Jó, ha a gyerek életében van rendszer, de az is legyen rendszer, hogy néha nincs rendszer :lol:
Ismerek olyat, akivel nem lehetett telefonálni, normálisan programot szervezni, semmit, mert ha 10 percet csúszott a kaja, akkor már balhé volt.
Levi egy héttel idősebb Ákosnál, és még hétszer eszik. Az is előfordul, hogy nyolcszor, de hat még nem volt. Viszont újabban sokkal kevesebbet eszik egy alkalommal, mint mondjuk 2-3 hetesen.
Amúgy 5 hetes babának ötször adni enni, na szerintem az a lány nem csinál valamit jól. Majd kb. fél-egy éves koruk körül esznek ötször, amikor éjszaka már nincs szopi, csak reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsi. Aztán ha nincs szerencséd, éjszaka még egy-két szopi jó sokáig. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi, Linácska,
tudod, ha maga van az ember, néha hajlamos felnagyítani a problémát, ami addig esetleg nem zavarta....
Tetszik apukád mondása, és úgy csinálom, ahogy eddig :lol: .
Azért még egy kérdést lehet? :wink:
Ha fejtek szopi előtt, mindkét mellből teszitek, vagy csak abból, ami sorra kerül? Nálunk Ákoska még egy mellből eszik, és marad utána is tejecske, bár nem sok (tudom, tudom, sosem üres, de annál több). Szóval én csak azt csapolom meg, ami épp jön, de a másikból is csöpög ilyenkor. Érdemes lenne abból is kicsit "leengedni", vagy akkor nagyon felborítom a beállt tejtermelést?

+ Lányok, de jó lesz, amikor azt tárgyaljuk meg, ki hogy éli meg az első- és utána folyamatosan átaludt éjszakát! :wink: Bár addig valószínűleg számtalanszor megbeszéljük, ki hogy hagyja el az éjszakai szopit... Na de most most van!!! Tücsök úgy veti magát az elemózsiára két kézzel, hogy mindig nevetnem kell. Nálatok is biztos nagyon édesek a babócák, amikor rácuppannak a cicire! :D

++ Tudjátok, mindenki azzal jön, "örülj, hogy ilyen kicsi, majd meglátod, sokkal nehezebb lesz, ha már nem lehet egy pillanatra sem egyedül hagyni". Komolyan mondom, már csak azért is érdemes néha mással is foglalkozni, mert különben azt hinné az ember, a gyereknevelés egy kommandós munka, ahol akció akció után jön. (Hm...ha jobban belegondolok... Néha az is... :D)

Akinek már van nagyobb gyereke, melyik volt a "legnehezebb" korszak? Ez a nagyon korai? A mindent lerántós? A dackorszak? A beszoktatás? Vagy mindig épp az, amit átélt? Tudom, hogy még korai ez, csak érdekel.

Ági

Ui. Ja és néha még mindig kerülget egy kis szomorúság/szorongás=baby blues?, pedig már túl kéne lennem rajta. De ezt csak nektek, és így virtuálisan merem bevallani.

Kép
goldplast

Anettoo - privi ment! Óvónő és logopédus asszisztens mamimat megkérdeztem a nyelvtanulásról, amit kérdeztél.

Ági
goldplast

Irdab, Goldblast!

Köszi , ma jobban vagyok, maszkba nyomom itthon lassan megfulladok és baromira szenvedek mert nem dajkálhatom Grétikét. De közbe aggódom is nehogy beteg legyen.

Még mindig szenvedünk a kakival ma is a 4. napon csak kúpal sikerült, tejcim még mindig nem indult be és félek már nem is nagyon fog. reggelre volt 60 a 2 cicibe a kövi etetésre meg már csak 30. Ráadásul ha cici és tápis etetés van vegyesen akkor bukik. Ha csak a bukós tápszit esszük akkor nincs bukás. Szóval nem tudom mi lesz így velünk de eléggé elvagyok keseredve. Majd még jövök megyek segítek apának. Még egy kérdés zöld a kakink, olvastam a neten a tápszis babáké lehet olyan, szerintetek is normális????
nikó

Gp/Ági! Nekem a dackorszak a legnehezebb, gondolom azért, mert "nem"-et mondani egyébként is nehezen tudok, bárkinek. Hát még a saját gyerekemnek. A hiszitiket elviselni nem nagyon tudom, most kezdtem el megkeményíteni a szívem...:)... mármint rávenni a nagylányt, hogy ne nyafizzon ha kell neki valami, hanem kérjen normálisan. A nyafitól nagyon ideges leszek, úgyhogy így mindketten jobban járunk.
Az eleje is nagyon nehéz volt, én is sokat voltam egyedül, férjem külföldön... aztán sokkal könnyebb lett, mikor már lett egy ritmus. De azt végig nehezen éltem meg az első gyerkőcnél, hogy a férjem nagyon sokat dolgozik, és úgy éreztem, hogy egyedül maradtam. Ezeken a nehéz napokon a "sorstársak" tudtak átsegíteni, egyszerű együttes gyereklevegőztetéssel például. Volt egy idő, amikor hetente 1-2-szer úszni jártam (még javában a szoptatós időszak volt, miután Zora elaludt, akkor léptem le - apa maradt otthon, este fél 9-től fél 10-ig úsztam, szuper volt, még szaunáztam is!).

Arról fogalmam nincs, hányszor szopik Mira egy nap, akkor amikor kéri, és ez nagyjából 3 óránként van, éjszaka inkább 4.

Zsizsa, ma nem a Hajógyári szigeten voltatok családostul?:)

Olyan furcsa egyébként, hogy éjszaka többször is kelek, de sokszor a reggeli szopi után, hiába alszik vissza Mira, már nem tudok aludni, pedig tényleg néha nagyon fekete a szemem alatt...

Kép
Kép
Kép
oui

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?