Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anna, igen a védőnősre jártunk és egy szomszéd utcabeli anyuka mondta, hogy mintha azt hallotta volna, hogy csak másfél éves korig...de régen szerdán volt mindig (kéthetente).
A babatornáról nem hallottam.

Cipő téma nagyon nehéz mivel még az orvosok sem tudnak egy nevezőre jutni pl abban, hogy kell-e haránttámasz vagy sem. Van olyan cipő is amiben nincs, de a talpa úgy van alakítva, hogy kifelé döntse a gyerek lábát. Talán a salus ilyen. Ha jól rémlik akkor a posta mögötti bizományiban lehet kapni. Használt ruhákat árulnak meg vadiúj lábbeleiket. Talán az orvosiban még ki van plakátolva, mintha láttuk volna... Szandiból nekünk elmenős Dr. Punto volt, játszós meg falcon. Hát nem tudom, szerintem nem volt rossz és a Falcon jó strapabíró is. Cipője meg egy adidas magasszárú volt (velúros..).

Volt egy régi barátnőm itt szombaton a babájával és azt mondták, hogy a még nem egészen egy éves babájuknak (még most kezd el segítséggel járni) azt mondták, hogy lúdtalpas. :shock: Nem tudom... lehet egy egy éves gyerek lúdtalpas??? Mondtam, hogy Levinek járás után kezdett el kialakulni a haránt... Gabi a gygógytornász mondott erről vmit?

Ildi azért jó, hogy jelentkeztél, már kezdtem aggódni. Látom megint jól be vagytok táblázva! :) Jó szórakozást!

Gabi titok, hogy milyen festéket használtál a szekrénykénél??? Engem eléggé érdekelne...légyszíííí!
Ja! a Brebdonban egyébként elég vegyes a paletta, van amit ott találtam a legolcsóbban, de szerintem (bár mostanság nem néztem) cipőket lehet máshol jobbakat venni olyan áron vagy olcsóbban. Mi csak kocsicipőt vettünk ott. Van olyan is, hogy babyoutlet az a brendon outletje ha gondolod.

Levi egyre később alszik el (valamelyik nap már elaludtam előbb, mint ő (3/4 11 után). gondoltam előbb kelünk, ma 7kor erre nem bealudt most kaja előtt?????
Az éjszakát szegénykém végigköhögte, úgy tűnik beindult...remélem most el is múlik!
A legjobb: mondtam, hogy telefonáltam és azt mondták normál IgA érték jött most ki Levinél, megbeszéltük kipostázzák az eredményt. Meg is jött tegnap erre az van odaírva IgA folymatban :? :shock: ... Felhívom őket hogy lehetséges, hogy folyamatban van a vizsgálat, de telefonon megmondják, hogy normál érték???? Állítólag utánnanéznek és újra postázzák. Mégsem lehet megnyugodni! Vicces mondhatom! :twisted:

Biztos, hogy akartam még vmit írni, de persze nem emlékszem már...szita az agyam egyre inkább.

KépKép
kora
 
 


Anna megelőztél! :)

KépKép
kora
 
 


Kora,
Igen, láttam,hogy ki van rakva egy Salus-os plakát a boltra a posta mögött. Most d.u. készülünk elnézni oda, ha nem szakad le ismét az ég.
Cipőre mit mondott a gyógytornász?Hogy akkor adjak rá, ha már sokat van talpon. Ami mondjuk lehet most már. Csak kicsit elbizonytalanodtam most,hogy ez azt jelentené, hogy MOST mikor még nem ját maga, de sokat feláll, vagy amikor már maga jár. De másokkal való diszkurzust összevetve, sztem már most esedékes, mert kell,hogy fogja a bokáját stb.

Szekrény festék: dehogy titok,csak elfelejtettem írni :oops: a krémszínű az sajna nem vizes bázisú, hanem lazúr festék (így hívják egyáltalán, nem emlékszem) szóval lényeg az,hogy az büdi. Vizessel akartam, mert az gyerekbarátabb, de egyszerűen ilyen színűt nem találtam :? de úgysem eszi Andor, most meg még nem tettem be a szobájába, mert a kisebb helységben még érződik a szaga. De ez elmúlik majd.
A zöld meg akrill festék,szóval az gyerekbarát :)
De még le szeretném kenni színtelen matt/vagy nem matta,milyet találok lakkal, de képzeljétek hogy jártam. Vettem már egyet (vizes bázisú,kimondottan gyerekbútorra) és az volt a hátulján magyarul, hogy színtelen, selyemfényű lakk. MOndom ez tök jó, megvettem.
Hétvégén kinyitom és látom BARNA! : Hogy a rákba????? nézem, nézem és az elején volt rajta egy csík,ami valszeg a színére utalt és talán padlizsán szín lehetett, de oda nem volt írva magyarul (sem más emberi nyelven) valamint elég dekoratív a doboza, így ez nem tűnt fel,hogy ez a színét jelentheti. Pedig tudom,hogy szokták így jelölni, de mivel a hátulján az volt,hogy színtelen így nem foglalkoztam vele.
És persze nincs meg a blokkom, mert a COraban vettem és a fene gondolta volna,hogy baj lehet vele :? Szóval most majd kellene még tényleg eladásra fogasokat gyártanom,hogy el tudjam használni a banát :D
Így jártam.

Megyek etetni...

KépKép
KépKép
gabolino
 
 

 
 

Sziasztok!

Cipő: Elvileg akkortól szeretik a dokik a cipőket mikortól magától jár.
De ez a magától jár dolog is relatív,mert Fanni 7 hónapos korától magától járt, de a szekrény szélén vagy valamin egy ujja mindig ott volt,tök egyedül mindent elengedve meg 1 éve skora után kezdett.

A Brendonban ha akciós akkor olcsóbb de amugy Brendon Outlet mániámat újra leirva : www.babyoutlet.hu itt mégolcsóbb ugyan az amit a Brendon kinál csak pl.mérethiányos.

A Supyt a készitőtöl lehet rendelni, de veresen is van valami hasonló,ami olcsó, szerintem amit ti irtatok.

Nekünk volt Salus,el volt szabva,és a minőslge fele mint a Supynak.

A Supy boltjában egy ortpédiai cipőket 40 évig gyártó hapsi van,azaz ő csinálja és az eladó is ért hozzá.Tehát Ők közvetlenül a gyártók.

Gab: Sajnálom a festéskes dolgot :(

Kora: Örökletesen lehet lúdtalpas már akkor is de a jellegezetes gombóc babaláb késöbb alakul át normállá a járás hatására.

Oviban minden oké volt,eső miatt nem ki,hanem a suli hatalmas tükrös balettermét mentek megnézni :)
Vendég
 


Pár hétvégi,vadasparkos kép melyen őzike,szarvas,mókus etetés látható ill.az ahogyan az őzike ette apa ingjét :) Na és a jófej Nyest :) Ja meg Fanni sapiban :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Fildi,
De édesek a képek!!! :)
A Brendon outletet én is nézegetem, ismerem, de nem látok olyan cipőt,ami jó lenne méretben :(
Tudom,hogy a Brendon amúgy drága, csak úgy vettem észre,hogy van néha (főleg komolyabb dolgok, mármint nem kisjáték, vagy ilyenek) amiket lehet jobb áron megvenni. MI a kiságyat,matracot vettük ott + még volt 1-2 dolog de nem emlékszem :)
Csak szeretem az oldalukat, mert sok termék van ott összeszedve,aztán ott megnézem és utána keresem máshol, hátha olcsóbb.

Szóval azt mondod Ildi, hogy a Salus nem jött be?
Nem igazán tudom mi fele menjek még....

Viszont lenne még egy fontos kérdésem:
Hogy szokás cipőt venni? Nah ezt jó hülyén fogalmaztam: szóval mennyi kell egyszerre? Kintre,bentre, játszós, utcai? bentre szandi? hogy csináljátok?
Mit célszerű most vennem Andornak, ha az elkövetkező héten bellül ezt le szeretném bonyolítani?

Nagyon köszi Lányok! :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Gabi én szarvasbőrtalpas zoknit adtam bentre Levire, most nőtte ki nemrég, de már nem lesz az a bolt ahol vettem, úgyhogy szilikontalpas zoknit fogok. Nem tudom ezzel ártok-e a lábának, gondolkozom liliputin is, bár az sem sokkal másabb szerintem, mint ezek a zoknik. Ildi?
Szóval szerintem vegyél benntre külön. Levinek jó izzadós lába van, a gumitalpas mamusz ezért nagyon nem jött be anno (ezért lettek azok a zoknik). Persze kinntre vegyél külön. Én szandiból is külön vettem elmenőset meg játszósat, mert tudom milyen Levi, még mászik a betonon is, nyírja őket rendesen. 8)

Ildi a Fanni közeli-profil huuhh, nagyon jó szerintem ám!!! :D Édesek lehettek az állatok! Melyik vadaspark?

Gabi köszi a festék infót. Itt a festékboltban (budapesti út) is lehet vizes alapú lazúrt venni, boróka a neve ha érdekel következő alkalomra. Akrill festéket lehet nagyobb kiszerelésben is venni? (Én mindig csak minikben látok.)

KépKép
kora
 
 


Fanni már ottalvós?

KépKép
kora
 
 


Kora,
igen a budapesti úton vettem,de azt mondta a fószer,hogy csak ez van :shock: én nem keresgéltem, mert Andorral mentem a kis bringájával, szóval mondtam neki,hogy mi kéne és mutassa. Ő azt mondta,hogy ez van. nincs vizes bázisú (legalábbis ilyen színű)

Bentre én sztem egyelőre szeretnék valami boka tartósat, mert ugye a parketta nem igazán stimulálja a picik talpát és csak ellustul az izomzat. Most azért van rajta még ilyen tutyi, mert tapadó korongos zoknikkal nem győztem már, hült is az idő, ezt legalább rá tudom adni kintre is (eddig még) és még nem volt esedékes,hogy kelljen cipő. de most már ugye korszakot ugrunk 8) :lol:
Ez amúgy nem liliput, hanem a kiköpött mása, csak jóval olcsóbban. A teszveszen rendeltem, "puhatalpú"ra keress rá és akkor bejön (ha még van a csajnak) Nem az Estella (ha jól emlékszem a névre) hanem no name, csakírja,hogy oéyen,mint a liliputi. SOkféle volt és sok méretben :)
A liliputi olyan 5 rugó, ez meg ha nem villámáron veszed, akkor 2700.

Nézegetem most a cipőboltokat...Andor alszik, szóval itt dekkolok :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Köszi Gabi!

Megnéztem végre valahára a videókat, nagyon tetszenek és a táncolósat azóta is meg kell nézni minden áldott nap legalább 1x!
Ma mondta először, hogy Tandor (ez Andor ám! :D ), eddig baba táncol volt.

Levi is imádja hangosabbra venni a zenét (ill. ő ordítatja nem beállítja, mnit Andor) mostanság kezd leszokni róla.

Lehet igen hogy azért mondta a pasi, hogy nincs, mert ez elég áttetsző és tényleg azt hoszem nem volt olyan színben, mint a kisasztal. Na ezt jól kiveséztük! :D

Jééézuuus atyám, mennem kell!

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Benter tényleg jobb a szandál, mi is zselés zokniztunk aztán jó későn tudtam meg,h bent nem szabad mezitláb ,annál rosszabb.

Igazából Fanninak már az ovis cipőhasználat szabályai vannak de majd a tesónál szerintem lesz (mikortól jár): benti (szandál) ill.évszaknak megfelelő kinti, valamint kinti lilliputi a játszótérre vagy terepre.

Tehát Andornak kintre egy őszi cipő,ha nem vizálló akkor fújd le inpregnálóval és kész, de igazából esőre ott a gumicsizma.

Bentre pedig szandált,az zoknival bent elég akárhol,télen is.

Kora: Köszönjük! A Budakeszi Vadasparkban voltunk. Fanni még nem ottalvós,nem is akar még.

Én is azért nezetek mert alszik 1-3 -ig :)
Vendég
 


Köszi Ildi Neked is a tanácsot :)
Akkor üdv. az a netezős sarokban :D
én is itt keresgélek. Rossz idő előtt Andor van,hogy kicsit zakkant, de ahogy elromlik az idő sokkal hosszabbat alszik (lekopogom :D ) d.e. is aludt vagy 1.5 órát most meg olyan 1től nyomja sztem.

Nézegetek tovább...

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Képzeljétek, most jutott eszembe,hogy barátosnémtől anno kaptuk pár csukát (egy tök jó őszi siestát is , de az kicsi már Andornak), viszont van egy 22es szandál. Ennek most néztem a belső talphosszát és olyan 13 cm. Andornak legutóbb 12cm volt a talhossza mikor körberajzoltam (pár hete)
Szóval ez lehet jó is lesz neki, nem? Mjad felprószálom ha felébredt. Vagy nem jó használtat adni neki? Nem látom ezen,hogy szét lenne nyúzva.Bár ez olyan nagynak tűnik :D A márkáját nem látom, lekopott...

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Igaz az,hogy kell,hogy legyen 1 cm kb a cipőben az ujjuk előtt?
(remélem nem untok még ;) :D )

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Nem ununk még!

Nagyon ráérek ma állandóan itt lógok, mi?

Én igen picit nagyobbat szoktam venni (kb 1 cm) 2 okból, nem akarok 1 hónap múlva újat venni és neki is kényelmesebb így. Elvégre mi sem csontra akkorát veszünk magunknak amekkora a lábunk.

Szóval felejcsem el a szilikontalpas zoknit?

KépKép
kora
 
 


Én azt hallottam, hogy a használt azért nem jó, mert az már ráállt másnak a lábformájára. Bizros vannak azért használatbeli különbségek. Sőt van aki használtakat vesz amit azért nem csinálnék.

Remélem azért értelmes lett amit írtam...

KépKép
kora
 
 


Kora,
Igen én is ezért nem akartam használtat, csak hát ezt kaptuk. És ha már itt van,akkor elgondolkozik az embör,hogy akkor most vegyek vagy sem újat... :)

Én is itt lógok ne aggódj ;) néha kijár nekünk is nem :D

Bár mosogatnom kéne, de azt meg tudom akkor is tenni ha Andor felébredt. Itt viszont nem igazán tudok ülni, mert akkor állandóan jön és nyomkodni akarja a billentyűzetet.
Szerencsére a Drágám arra már talált valami turpisságot,hogy be tudjuk lokkolni a CD kinyomó gombot a gépen, így Andor nem tudja kinyomni és esetlegesen letörni a tálcát :)

Édes Lehet Levi ahogy Tandorozik :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


így áll a lábán...hát nemtom. Lehet bő kicsit, kéne még rá lyuk.
Itt nem is tűnik nagynak, de nekem itthon igen, Hogy tudom megállapítani,hogy jó-e neki? :? Kép Kép

mit gondoltok? :D jó kérdés így látatlanba :oops:

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


viszont simán felállt benne, nem zavartatta magát (mint azt ahogy gondoltam,hogy esetleg fogja). Viszont úgy kifordítgatta benne a lábát :? akkor lehet az azt jelenti hogy nagy? vagy csak bő?

Lőjjetek ám le ha sok vagyok :D :oops:

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Gabi passz, a kép alapján jónak tűnik, de ha kifordítja benne a lábát szerintem hagyd.

Na azt hiszem ma már nem jövök, Levi lááázaaad!!! 8)

KépKép
kora
 
 


csak gyors, mert megyek teregetni,aztán meg Szabolcsomért.

Szóval csináltam a szandira még 1 lyukat és így úgy tűnik jobb a méret. nem igazán zavarja sztem, de bizonytalanabbul megy most persz. Azóta nem láttam,hogy fordítgatná a lábát. Akkor is csak úgy mintha nézegetné,hogy mi a franc ez. meglátom. Lehet most rajta hagyom és figyelem,hogy el tudjam dönteni...

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Hát annyira belelkesültem én is tegnap a cipőkre, hogy végül rendeltünk egy liliputit. :)
Gabi megnéztem a teszen amit írtál. Levire való méret nincs a 2700esből, az estellából van, de olyan hülyén van a méretezése, hogy sehogy sem jó + merevnek tűnik hátul-feül, Levinek meg óriási lábfeje van, félek nem tudnám belegyömöszölni. Szóval apával közösen úgy döntöttünk (ill.apa mondta, hogy amennyivel drágább szerinte annyival jobb is én meg nem ellenkeztem 8) ), hogy liliputi szebb is és hátul-felül gumis vagy milyen.

Éjjel már nem köhögött a Manó!

Gabi:

[quote]A írta:krill festéket lehet nagyobb kiszerelésben is venni? (Én mindig csak minikben látok.)


Gabi ne haragudj, hogy zaklatlak, csak azon gondolkodom, hogy Levi faliszekrényke ajtajára kellene festeni vmit. :)

Szép napot!!!

KépKép
kora
 
 


Kora,
hajrá cipellőcske! :D
Örülök,hogy nem köhécselt már Levi.
Ne haragudj,hogy nem válaszoltam, kiesett, nem figyeltem :oops:
Szerintem biztos lehet kapni, de azt inkább művészellátókban és sztem drágább lenne.
Ha tuti gyerekbútor festéket szeretnél,akkor a Sadulint keresd. Vizes bázisú, nincs szaga és vannak színei. Nemtom, bauhaus vagy ilyen helyen nézd. jah, várj, hüle vagyok ,most látom,hogy csak a faliszekrényke ajtajára lenne....akkor lehet elegendő tényleg egy nagyobb akrill. Mekkor az a szekrényke ajtó? Mit festenétek rá?
Itt nemtom mi van a veresi hobbiboltban, de Fóton a Coraban van egy hobbibolt,ott vannak jó minőségű akrillok.

Itt dekkolok megint, várom Andort,hogy felébredjen, mert megyünk be Pöstre barátnézni. + meg szertném venni neki közben az őszi cipőt.

Jah és a szandi: csináltam rá plusz lyukakat, jobban tartja és tökre nem zavarja. Ugyanúgy fötör benne, feláll meg minden. Mintha mi sem történt volna. Lehet akkor jó lesz. :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Köszi Gabi! Igen csak az ajtaja és kicsi, nem is tudom, olyan 60x70-es azt hiszem. Nem tudom még mit, vmi időtálló kellene...

Mikor is utaztok?

A többiek hol vannnak??????????

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Gab: Szerintem pont jó Rá ez a cipő!!!A használtat nem ajánlják de ekkora korban is mást jelent a használt szó és egy 4 évesnél is,úgyhogy ez még nem tudott elhasználódni az előző gazdin szerintem.

Kora: Mit szólsz számokhoz vagy betűkhöz? Nálunk a falon dekorgumiból van a teljes magyar abc az ajtón a számok az asztal fölött a napok.

Vagy egy óra ? Azon is lehet mutatni a dolgokat.

Mi tegnap álltkerteztünk,nagggyon jó volt, sosem láttam a jegesmaccit 3 ventire magamtól a vizben ebédelni és úszni, volt foka show egy csodás játszótér meg 3 d mozi és 3762837627 állat valamint arcfestés free, ez volt ez elsö alkalom,teszek az egérkémről képet :)

Este szalonna sütés volt anyósnál,most apa focizik aztán go kirándulni valamerre.

Kép Celeb Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Hogy beindultatok, alig győztem most visszaolvasni. :)

Klasszak a képek!

Én is kérdeznék a cipőkről... Ez a liliputi, amit írtok, ez miért jobb mint a szilikonos zokni? Vagy mint a hasonló zokni szerű bőr talpú izé... lábbeli?

És a festékekről/festésről is kérdeznék:
Alapozni kell a minták festése előtt? Vagy a csiszolt feületre rögtön kenhető az alapszín? Mennyit kell várni a rétegek között? És a lakkozás előtt??? Bocsi, kezdő vagyok e téren, de nagyon szeretnék én is készíteni valami klasszat, Emmának ruhás szekrény kellene, azt szeretném majd kipingálni. :oops:

Na, megyek csucsukálni, rdok könnyen reggel sosem tudok felkelni... Jó éjt!

Kép
Kép
annaemma
 
 


Bocsánat, még valami... Ha ilyen puhatalpú cipőt veszünk, akkor is áll a kb. egy centivel nagyobb méret??? (Emmának most még a 22-es épp jó normál cipőből, őszre már 23-ast vettünk. )

Kép
Kép
annaemma
 
 


Szép Jó reggelt Lánykák! :)

Fildi,
De édesek ismét a képek! :) Nagyon zabálnivaló,ahogy FAnni gereblyézik, eg fát pakol :D Cukor!

Anna,
Szerintem azért jó esetleg alapozni festés előtt a bútort (én gondolom, nem olvastam) mert így az alapozott réteget fested, nem a fát,ami beszívja a festék naaaagy részét és így esetlegesen több réteget kell felvinned. (Vászon festésből indulok ki) Aztán még az is eszembe jutott,hogy lehet az is,hogy így tartósabb, esetleg nem pereg le.....bár ha most jobban belegondolok....ez talán mégsem ok.
A fába szívódás szerintem igen. (keress rá esetleg)

Liliputi szerű cipő: ahogy azt már korábban is írtam én még majd most bentre rendes szandit adok ANdornak, mert az kell,hogy tartsa a lábát és annak van jobban kiképezve a talpa. A parketta ugye nem használ a talp belső, hosszanti izomzatának,mert csak ellustítja és job a lúdtalp.
Én azért vettem puhatalpút itthonra (ezidáigra,míg nem kezdett nagyon felállni, menni minden mellett), mert tapadós oknikkal nem győztem (takarítok,de ő ide-oda becsúszkál, valahogy elég koszos lett mindig),így koszos zoknival elindulni a városba nekem nem a legjobb fííííling :D + gondoltam,ha rosszabb idő lesz,akkor elkél már neki. Vettem volna én kocsicipőt is, aminek nem csúszik a talpa, de az ő méretére NEM TALÁLTAM! :shock: Csak miután megvettem ezt, volt tele a Tesco ilyesmikkel.
Hogy miért jobb ez,mint a zokni.Szerintem u.az, max itt a bőr tuti szellőzést biztosít. Én (írtam már Korának is) A teszveszen vettem ezt, ez nem liliputi, de tök olyan (occsóbb).

Ahogy azt Filidi is írta,ez esetleg tök jó jó időben,hogy kint ebben rohangáljon, mégsem lép bele semmi sz@rba és rendesen érzi a talpa a talajt.

Na ezt most eslmondtam :D

Voltunk szombaton céges családi napon. Nagyon jó volt. Íme a képek:
http://www.profzebu.extra.hu/pm2009/
itt mondjuk van minden, nem csak mi Andor babánk képei. Amikor a pónilóra tettem Andor,alig voltam ám betojva! :oops: :) Szeretem a pacikat, de nagyon félek valahogy tőlük. Szóval ez emberpróbáló feladat volt nekem :D

Egyre több mindent utánoz Andor: áp-áp(háp-háp), si-hu-hu -ez ugye a vonat, de olyan édesen ,nagyon halkan mondja csak, hogy síri csönd kell,hogy meghalljuk.

Szurkoljatok ma csajok. Megyek fül-orr-gégészetre, hogy kiszedessek egy már szinte hozzámnőtt szálkát.
Meséltem már róla? :D
Na nem ilyen vicces, engem már a sírba visz. 2 éve(!) egyszer ettem halat és akkor éreztem,hogy egy szálka félrement és ott ragadt. Csak nem ment le, így még pesten bejelentkeztem a Medicoverbe (oda tartozik a cég),hogy kivegyék. Szerintem ugyanis ez tudi szálka, mi más lehetne. Csak valamikorra hónappal-napokkal későbbre kaptam volna időpontot, én meg mondtam,hogy ez elég sürgős lenne, mert nagyon nem frankó így, ezért talált nekem a csajszi valami eztra időpontot. Mikor mentem oda, a doki már úgy fogadott,hogy akkor gyorsan, mert ez csak egy extra időpont és már jön is a következő beteg. Tök jó, mi!
Szóval persze a szálka ott maradt. Azóta volt,hogy érezte, volt ,hogy nem. De ez már 2 éve! Most ez vagy egy újabb szálka, vagy nemtom, de most egy ideje nagyon érzem,szóval bejelentkeztem ide a misszióba. Nagyon remélem,hogy megtalálja majd a doki és kiszedi, mert igen kellemetlen.

Na megyek Andort felügyelni, mert elindult bandázni a tologató oroszlánjával ki a folyosóra :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Anna,
cipőméret: ha ilyen puhatalpút veszel, akkor attól függően,hogy mekyiket veszed, mindig van vmi mérettáblázat,ami alapján tudsz választani.
Jöttök holnap ringatóra?
És többiek? :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Ildi köszi az ötletet, a faliszekrény ajtajára ilyeneket nem festek, mert nehéz már állandóan kézben tartani (akkor azt szeretné), de a szoba ajtajára felhastnálom az abc-s ötleted ha nem haragszol! :)
Hűű Fanni milyen nagylányos babakocsit toloatva! Na meg milyen kis szorgos is! :) Ovi még tetszik neki?

Anna én is úgy tudom, hogy akkor kevesebb festéket kell felvinni ha előtte alapozol.

Szilikontalpas zokni (meg hasonlók) + puhatalpú cipő? Szerintem a lábnak egy kutya, de zoknival tényleg nem lehet bírni, a cipő mégiscsak mégiscsak tartósabb. Levire nem tudok benntre adni szandit vagy cipőt, mert meg van neki szokva ha bejövünk ezeket levesszük (őszintén szólva ennek örülök és nem akarom bezavarni). Zoknit állandóan leveszi a lábáról, talán ezt a kiscipőt nem fogja. Egyébként itt olvashatsz róla:http://www.liliputi.hu/index.php?m=main&a=showContent&page=liliputi_babacipo&type=cipok
Amit Gabi ír abban akkor te sem találnál Emmára valót (ezekszerint egyforma a lábméretük Levivel), de a másikfajtát nézd meg teszen.
A liliputi oldalon nem csak ilyen bőrtalpas van, nézd végig az egészet! Vagy nézd meg a Zetpol cipőket, Szilvi azt mondta jók.

Gabi Andor azért tud ám fejeket vágni! :D Te meg tényleg a lehető legmeszebb álltál a pacitól! :D

Levi még nem 100%-osan gyógyult :arrow: biztos nem megyünk ringatóra.

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Kora: Kérdésedre válaszolva,Fanni szereti az ovit, ám a legújabb dolga,hogy rombolja a többiek által felépitett várat, ami miatt az ovónő szerint ki fogják közösiteni szerintem meg azért adtam ovodába,hogy megtanulja a közösségi szabályokat amiket én itthon egymagam igen nehezen tudok prezentálni.

Azért rombolja mert 1: Nem tudom miért (ezt Ö válaszolja) 2: Mert nem hagyták játszani Őt is.

Meg kell tanulnia ezt is ,hogy hogyan kell,hozzátenném,h mindig is utált homokozni :)

Itthon bábozni fogunk,lőttem egy ócsó de nagyon csini bábparavánt hozzá,hátha igy kiderülnek az okok vagy igy megérti,hogy mit miért nem szabad,az ovónő elbeszélése alapján (ez az Egyik ovónő, a másik nem tapasztal ilyet mik vannak) ha pár hétig nem rendeződik akkor kénytelen lesz,h egész nap mellette legyen és nem játszhat a többiekkel.

Az én változatom,hogyha ezt Ő igy tudja megoldani akkor én meg már iratom is át másik oviba,ha ez decemberig nem javul.

Amitől nem félek mert Fanni nem hülye csak nem szokta meg a gyerekközösségeket.

Amiket amúgy akkor sem szokott volna meg jobban ha egész nap a játszin meg szuprefoglakozásokon vagyok vele mert ott is ott lettem volna és közbeléptem volna ,tehát "egyedül" közösségben csak oviban vagy bölcsiben tanulják ezt meg.

Hát ő nem verekszik ,sír vagy homokot dobál mint a többiek hanem rombol.
Ami amúgy egy 3 évesnél nem lenne gond de ez ugye vegyes csoport és a nagyokat zavarja...

Még az lehet,hogy a nagy vegyescsoport mániám megdől és mehet a hagyományosba :)


Melőtt gyerekem lett volna, voltak elveim, többek között a gyereknevelésről. Most pedig gyerekem van :)

Ezt valahol olvastam de szerintem nagyon igaz :)

Zokni, cipő,stb kérdést Gab úgy foglalta össze fentebb ahogyan én is gondolom: bentre cipő,kintre liiliput vagy mezitláb.

Kora: Használd bátran az ABC-s dolgot, bele sem ndoltam én meg,h magasan lenne az az ábra a szekrényen :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a cipős hozzászólásokat!

Gabi! Megyünk a ringatóra, nekem nagyon tetszett, és a felelevenített dalokat azóta imádja Emma... félő hogy berekedek. :lol:

Kora! Levidnek akkor továbbra is jobbulást!!! Remélem jövőhéten majd el tudtok jönni.

Tényleg Gabi! A baba-mama klubbot nem szeretnétek megnézni, mi bekukkantunk ha Emma bírja majd. :wink:

Fildi! Elég érdekes ez az óvodai hozzáállás! Ilyenkor mindíg előre félek mi lesz Emmámmal. Lehet túlságosan is ugrok az ehhez hasonló témákra.... De például ő homokot is dobál, néha püföl is és rombol is... :shock: :oops: Na jó, fogjuk rá hogy még kicsi, de ha százezerszer is rászólok, ugyanúgy csinálja.... Gyerek! Remélem azért megoldódik majd ez a helyzet, és maradhat a megszokott környezetben.
(szerintem amúgy nem jó a vegyes csoport... :oops: )

Na, megyek, megebédeltetem Apát...

:wink:

Kép
Kép
annaemma
 
 


Halihó! :)

Szálka szitu: NEEEEEM talált a doki semmit!!! :cry: :cry: Komolyan nem hiszem el :? akkor mi ez? Korábban miért nem éreztem soha. Szabolcsom azt mondja,hogy ez pszichés és az idegeskedéstől lehet. De én nyugis vagyok!!! (okés mostanság foglakoztat a kistesó projekt gondolata, de hisz ettől nem vagyok ideges,csak jár az agyam :wink: )
most mélyen a torkomban érzem, lehet azért nem látta a doki. Nemtom.
Beutalt nyaki ultrahangra, legkorábban okt. 19ére (!) kaptam időpontot. Jó mi?
Mondta,hogy ha ténylegesen van ott vmi és az gyulladást okoz, akkor ezt az UH kimutatja.

Hát, nem tudom Csajok. Ettől a mai vizsgálattól vártam a megváltást. :? :(
valahogy csak kibírom, nem akarok ám itt panaszkodni :)

Fildi,
Hát ez tényleg gáz,amit mondasz a "majd mellettem maradsz egész nap" óvodai "nevelésről". Én is tipliznék vele máshova sztem - persze ha van rá lehetőség.


Anna,
Baba-mama klub? Jól hangzik :) Ha bírja Andor, miért ne? Csak attól tartok, hogy nagyon kilesz. Múltkor sem aludt reggeli felkelés után és a ringató előtt és így utána rögtön be is aludt a babakocsiban, míg elkezdtem beszélgetni. De majd meglátom :)

Megvettem Andorom cipőit :) Itt a posta mögötti Manóföldben, szép új Salus cipők vannak.
Kapott egy őszit, meg végül egy szandit is. Felpróbáltam neki ott egy 21-es szandit (ekkora az őszi is) és bizony láthatóan ez az ő mérete. Az ithoni 22es mégis nagy még picit, majd jó lesz később. Ennek a 21es-nek az elején is van még 1 ujjnyi, viszont ennek a tépőzárasa rendesen fogja a lábát.
Az itthoni Assonál azt vettem észre, hogy mivel először vastagabb zoknira próbáltuk és úgy azért okés volt talán, így vékonyabb zokninál épphogy van egy fél-1 cm a tépőzárból,ami fogja és hát nem elég rendesen. Szóval ezért döntöttem úgy látván a másikat,hogy hogy áll a lábán, hogy sztem az lesz neki a még jó méret.
Vígan el is van benne :)

Kora, Gyógyuljatok meg hamar!

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Gabi! Sajnálom, hogy nem találta meg a doki a bajod okát... Mindenesetre nem hinném hogy pszihésen a torkod fájna... :roll: Remélhetőleg az uh-n majd kiderül hogy mi a helyzet.
Most olvastam hogy foglalkoztat a kistesó gondolata. Minket is, legalábbis engem egyre inkább, és ha kopogtatna a gólya, Gézámmal is madarat lehetne fogatni, az tuti.
Holnap meg akkor meglátjuk azt a klubbot...

Jó éjszakát!

Kép
Kép
annaemma
 
 


Szép estét.

én is vagyok , csak még mindíg beteg.
Ma voltam dokinál, légcsőhurut, torokgyulladás, arcüreggyulladás és társai...nagyon szarul vagyok.

Gabi,
emiatt kihagyom holnap is a ringatót :( Timi babás kérdésem az anyós szembe szomszédjára értettem, mert úgy volt ők is mennek, de majd csak holnap vszinű. Szóval ő 10 nappal elöbb született Álmosnál és őket pl ismerném a ringatórol, meg innen is hogy szomszédok voltunk.

Ildi,
örülök, hogy előkerültél. :) képeket az esküvőről nem teszel még? Fanni milyen ruciban volt?

Voltunk babaúszáson, dobok pár képet is a végén.az egyik képen ásít, a felénél gondolom unta, attól féltünk elalszik :)
Most csak ennyi, bocsi, hogy másra nem reagáltam,de nem rég értem haza Gödről, most meg már kurálom magam, majd holnap olvasok.
Ha meggyógyulok, összehozzuk a talit?

akkor a képek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

SZép estét

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó!

Jobbulást Neked!!!!
Az uszis képek nagyon klasszak, édes nagyon Álmosod! :)
Jó pihenést!!!

Kép
Kép
annaemma
 
 


Ezen a hétvégén, szombaton KEREKÍTENI hívlak-várlak Benneteket Fótra!

Fót, Aranytücsökvár Családi Napközi
Március 15.u. 37.
Kezdés: 10.30-kor!!!

Nagyban hasonlít a zenebölcsihez, apró eltérésekkel, de a hangulat a megszokott lesz! A fél órás foglalkozás után a második fél órában előkerül a bőrönd is, a felnőtteket pedig beszélgetésre invitálom, ennek a témája az első alkalommal:

A zene személyiségfejlesztő hatásai, tapasztalatok megosztása másokkal, ötletek, trükkök.



A jövő héten, októbertől indul a BABATORNA Dunakeszin. Két helyszínen:
1. Gyöngyszem Ház Dunakeszi Radnóti M. u. 20. hétfő 9.30-kor, utána 10.10-kor ovipótló torna. Első alkalom okt. 5.
2. Gyermekliget Családi Napközi Dunakeszi Blaha L. u. 15. Péntek 9.00 óra, első alkalom okt. 2

Rengeteg eszközzel, sok-sok mondókával készülök, ennek a tematikája a következő lesz:

Folyamatos megérkezéssel lehet elkezdeni a mozgást, szabadon választva a különféle eszközök közül. Ízelítőül: lesz bilibo www.bilibo.hu , babzsákok, kis- és nagylabdák, elmaradhatatlan az ejtőernyő, lehet zsákban hintáztatni a gyerkőcöket, lesz forgó, pörgő tányér, ülő gördeszka, mászóalagút, mezítlábas játékok, és még sok minden ami most nem jut az eszembe. Ez megy az első 15-25 percben, utána közösen játszunk mozgásfejlesztő mondókákkal. Az egész foglalkozás 30-40 percet fog kitenni, értelemszerűen fokozatosan érjük el a 40 percet, mindig amennyit bírnak a gyerekek. És itt térek ki arra, ami nagyon fontos:

1. mindig úgy gyertek tornázni, hogy zokni és cipő legyen a csemetéken. Tehát NEM harisnyanadrág (mert a mezítlábazáshoz azt nagyon macerás levenni), NEM tapadós zokni, NEM szandál, hanem tornázásra alkalmas zárt cipő. Ebben nagyon szigerú vagyok, hiszen a balesetveszély elkerülése nagyon fontos!
2. A tornához ÁT KELL ÖLTÖZNI!!! Nekem édesmindegy, mibe, de szeretném, ha megszoknák a gyerekek, hogy a torna átöltözős történet. Lehet, hogy egy évnél kisebb babáknál furcsának tartjátok ezt, de higgyétek el, megvan a maga értelme. A ruha mindegy, kényelmes legyen, a cipőt már kifejtettem.
3. Elég evidens, hogy mindig van nálatok innivaló, de azért szólok: mindig hozzatok folyadékpótlást a trona utánra. Viszont kérem, hogy közvetlenül előtte és közben ne etessétek-itassátok őket, mert abból könnyen hányás lehet, többet fogjuk forgatni-pörgetni őket, mint a zenebölcsiben!
4. a torna ugyanannyiba kerül, mint a zenebölcsi, és a bérlet mindenre érvényes!!!

Azért örülnék, ha jeleznétek, kit érdekel, hogy lássam, kábé hány résztvevőre számítsak. Mindkét helyszínen jóval kisebb a terem, mint a zenebölcsiben, nagy létszám esetén fontolóra vesszük, hogy több csoport legyen. Jelentkezni lehet a 20 527 8030-as számon.

A jövő hétvégén Újpesten CSALÁDI JÁTSZÓ lesz, részleteket a www.ugyih.hu oldalon találtok (nem túl informatív az oldal, de a lényeg rajta van) Zenebölcsi lesz 10.30-kor és 11.30-kor, a második rajzolós szokott lenni.

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány
 
 


Sziasztok!

Látom nagy a csend...
Hogy van Mindenki?
A betegeknek jobbulást továbbra is!!!

Holnap jön valaki az Innovációsba tornára vagy zenebölcsire? Mi az egyiket tervezzük, de még nem döntöttem... Lehet a tornát kellene kipróbálni, hisz zenés foglalkozáson már többfélén is jártunk.

SZép napot!
:wink:

Kép
Kép
annaemma
 
 


Sziasztok Lányok! :)

Csak annyit most gyorsban,hogy ma éjjel vagy holnap hajnalban (még nem tudjuk) indulunk Németo-ba esküvőre,szóval nem leszünk egy hetet. Jövő hét szombaton érkezünk.

Most mennem is kell pakolni, mert végre Andor elaludt (elég zakkant volt ma d.u.-n) így tudok tevékenykedni.

Ha nem jönnék már, akkor pusszantás mindenkinek!!! :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Gabi!

Jó utat Nektek, és jó szórakozást az esküvőn! :wink:

Kép
Kép
annaemma
 
 


Sziasztok lányok,

jól eltűntem, de egyszerűen csak este 11 körül jutok gép elé, és akkor már nagyon fáradt vagyok...vost is inkább csak a "szükség visz rá"...kislánykám kinőtt ruháit eladnám, ha valakit érdekel szóljon...felteszem amik vannak...
Kép Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Kép
Kép
Kép Kép

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
prüntyi
 
 


és van két gatyó ami kb 92/98 as méret
Kép

Kép

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Sziasztok,
most én se tudok nagyon írni...még mindíg beteg, holnap ezer progi, uszás, esküvő, de majd jövök igérem :)

Prüntyi,
A barna (?) overál mekkora?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Szia Eszter,

kb 62/68, de Tüncsimen annó rajta volt mikor már elindult, az kb 74.-es méret lehetett...ha neked kellene, szerintem jó lehet...próbáljátok meg...

jaaaj, de van egy nagyon szép, ami a kocsiban marad, és nem fotóztam le...szép narancsos a külseje (nem a rikítós fajta) és vanília a belseje, az zsákként és overállként is használhatod ...az picit nagyobb

de nagyok vagytok már...úgy megy az idő!!!

Kép

Kép
prüntyi
 
 


a ruhák zöme 62,68,74 es méretűek...kivétel a két utolsó gatya

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Sziasztok!

Tiszta gáz vagyok, csak a ruhák maradtak meg az előző oldalról, pedi nálunk azok nem is aktuálisak. :roll:

Remélem jól érzik magukat Gabiék!
Ha jól emlékszem eszti ti is laziban? Jó bulit!

Anna voltatok végül múlthéten valamilyen klubban? Arra gondoltam nekünk is menni kéne egyre. A baba-mama klub amiről írtál biztos, hogy a védőnős? Olyan gyanús nekem, hogy az nem az. :oops: Milyen árakban vannak most? Játszóra is elmehetnénk jövőhéten. Hmmm??? :)

KépKép
kora
 
 


Miért hagyom ki állandóan a gé betűt???

Viszakozni fogok az ábécé festéssel is. Nem tudom mikor festhetnék az ajtóra. Ha nappal alszik, akkor főzök és takarítok + ilyenek, este meg ugye nem jó. Szóval beszerzek ey nagy kartont és arra fook rajzolni, ügyesen felragasztani. Ráadásul rajzolni azért jobban tudok, mint festeni, ez utóbbi egyáltalán nem megy. :cry:

KépKép
kora
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?