Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg érdekes, hogy mindenhol másképp csinálják! Például a 12. hetes uh-t Pesten csináltuk a dokimnál és nemcsak nyakiredőt mért, hanem megnézte van-e orrcsont és azt is feltüntette a papíron. A védőnőm meg is dicsérte a dokimat, mert itt szolnokon nem szokták a dokik nézni és írni. Ezen már akkor is meglepődtem.

Kép
Kép
molmar

Üdv a helyszínről!
Sütik remekek! Kávé illatozik. Nálatok otthon is legyen valami nassolni való! :-)
Vendég

Nóri?

Laptoppal vagy, vagy mi? :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri! Köszi az üdvözlést! Érezzétek jól magatokat! :D :D

Kép
Kép
molmar

Hahó lányok! Jöttök sütizni? 8)

Kép
Kép
molmar

nóri: a szülés-leíráson hangosan kacagtam! :lol: :lol: :lol: remélem megmarad a jóked addig is :)

JÓ SÜTIZÉST MINDENKINEK! Én már beszereztem itthonra a nasit: eperdzsemes piskóta lesz egy gombóc fagyival :D

Voltam ma UH-on, de a piszkos kölök takargatja magát :twisted: Az arcával belebújt a placentába, és a csomagot se hagyta megnézni. De én egyre biztosabb vagyok benne, hogy pasi! Ugyanis az egyik keze lazán a feje mögött volt, a másik meg a lába között... :lol:

Holnap megyek védőnénihez, ideadja az AFP-hez, vércsoporthoz szükséges papírokat.

Zsizell: remélem beáll a vérnyomásod, nehogy baj legyen
zuzmooo

Hello!!!
Én zöld almát rágcsálok süti helyett, ha megfelel!? a süti nálam nem nagyon megy! :lol:

Kép
Kép
ronci

Szia Zuzmoo! Fincsi sütid van! nekem is eperdzsemes, de kalács. Most hogy feldobtad a fagyit, eszembe jutott, hogy van itthon epres-vaníliás jégkrémem. Lehet abból is eszek egy kicsit.

Nem semmi bébid van! Elölfekvő placentád van, hogy így el tud bújni? És ez a póz, amit leírtál. :shock: :lol: Akkor holnap veszik le tőled a vért az afp-hez?

Kép
Kép
molmar

Halihó Csajok!

Én is megérkeztem és már eszegetem is a mézes-zserbómat...

Hát én is valami hasonló pózra számítok, szerintem nem fogja megmutani magát nekünk már csak azért sem. De végülis midegy is, hogy kisfiú vagy kislány csak lenne már itt a kezemben épen és egészségesen... :lol:

bellerreni
Eger

Jah nem is mondtam... Nem fogom kibírni munkával még december 18-ig... Ma azért kaptam a "lebaszást", mert egy levelet küldtünk, amibe kellett volna csatolni meghatalmazást is. Az kimaradt belőle, de hangsúlyozom miért csak nekem kellene figyelni az ilyenekre? Na mindegy és azt mondta, hogy biztos nagyon a babanet körül forog az agyam... :oops: :oops: :oops: Pedig nem is lógtam ma egész nap a babaneten. Lehet el leszek tiltva tőletek... :shock: :shock: :shock:

bellerreni
Eger

Naaaa! Otthon sütiző csajok! Merre jártok? Itt kellene a gép előtt ülni és nekünk is csacsogni, mint a cukiban ülőknek...

bellerreni
Eger

Na ki van itt? Vagy inkább a chatszobában vagytok?

A látássérültek java masszőr, de itt Somogyban nem sok esélyük van. De pl az informatikusunk is totál vak, no meg az elnök asszony is (bár neki van valamennyi látásmaradványa). A gond inkább a motiváció hiányában van. Gondold el, felnőttként, látóként egyszer csak elveszted a látásod. Úgy érzed mindened oda, az életed, a munkád stb, sőt a családod terhére vagy. Lelkileg összetörnek, alapvetően ezt a kezdő lökést adjuk meg nekik, hogy újra AKARJÁK. Bár most az elnök asszony ki van akadva, 50 millát elvesznek a fogyatékosügytől (tavalyi éves támogatásuk 200 milla volt, de ebben minden fogyatékkal élő benne van), DE azért a Bkv egy személynek kifizet 100 millát titoktartásért. Így meg kb országosan 600.000 embertől veszik el azt a csöppnyi támogatást. Ilyen igazságos országban élünk.

Ananácska: nekem hátsó fali a tapadás, és szinte állandóan érzem, hogy mocorog. Reggel rászóltam az apjára, hogy csináljon valamit már vele, mert nem hagy aludni, enni, dolgozni. Rá is szólt, hogy alvás van.

Zsizsell: ez állati magas ez a vérnyomás. És állítólag a várandóság alatt egy kicsit meg is emelkedik. Konzultálhatnál komolyan a házidokival.

zarja

Szia Reni! Én itt vagyok, csak egy kicsit szörfölgettem a hálón, na meg telefonom volt. Mikor mész uh-ra? Természetesen mindenki vágya, hogy babája épen és egészségesen érkezzen a világra. :D

Remélem azért a főnök nem fog komolyabb szankciókat bevetni. :roll:

Kép
Kép
molmar

Mai nap: hát sok minden volt.

Kezdtük azzal, hogy hajnalban kelés, hogy kezdésre odaérjük Komlóra a gondozásra, mert Zsoltinak délután dolgozni kellett menni. Persze vazze, hajnalban míg én vezettem azzal volt elfoglalva, hogy melyik lámpát fel melyiket le oltsam. Természetesen míg keresgéltem a ködlámpát (ki emlékszik már arra, hogy merre van a kocsiban hajnalban vaksötétben, mert sajna a jelzőlámpája kiégett, sőt az összes belső lámpáké) majdnem bementünk az árokba. Ezen azért még jól összevesztünk, morgás majdnem hazáig. Gondoltam magamban, hogy ezért hulla felesleges volt eljönnie, hogy engem idegesítsen, meg velem morogjon. Megérkeztünk, mi voltunk az elsők. A védőnéni igen szerencsétlen volt (az enyém még szabin) vagy 20 percig próbálta digitálissal megmérni a vérnyomásom, elemet cseréltünk, újra indítottuk, semmi, így megmérte a normál kézivel. Persze addigra össze vissza b*szta a kezem a gépi. Így lett (no meg a hajnali méregerős teával kiegészítve) 100/60 a vérnyomásom. Nem vagyok egy stresszes fazon. Na a doki is szabin volt, tehát másik doki volt. Röpke matatás után közölte, hogy már köldöknél a méh (ez jó állítólag) majd, hogy nem uh-oz, mert két hete is volt. Na akkor mondtam, hogy itt a férjem Kvárról és csak ezért jött el. Akkor befeküdtem a gép alá, Zsolti ott állt, az a nagy melák mackó csak állt ott tátott szájjal, vigyorogva. Teljesen el volt varázsolva. Rákérdeztem a baba nemére :? Mondja a doki, hogy most még nem lehet biztosat mondani. :? Kedvesem elhúzta a száját, erre a doki nagy elámulva, hogy a kölyök pont a gép elé feküdt, széttárta a lábacskáit, de akkorára. És, hüpp hát mit mondjak? Kukacos! Apa hol a jobb vállát veregette, hol a balt. Aztán még egyszer ráellenőriztünk, és olyan szép képet adott, hogy még az én laikus férjem is látta. Szal Nóri, lassan kezdhetsz pakolni :lol: .

Megemlítettem a galambos délutánom, madár nem hordozza a toxot, de más fertőzést igen, úgyhogy állítsam le magam, mondták együtt a doki meg a védőnő. Alacsony a vasszintem, kaptam kiegészítést. És megkaptam az igazolást a házidokihoz.

A házidokival, vagy asszisztensével mindig előre egyeztetek időpontot, hogy mikor megyek, addigra már elő is készülnek, és előre beengednek, érdekes itt nincs annyi öreg, és egyáltalán nem morgósak.

Aztán kaptam vagy 10 kg gyümölcsöt ajándékba és hazajöttünk. Anyós halálba aggódja magát értem (értsd: állandóan etetne) anyut hát izé a saját gondjai jobban érdeklik, mint az unoka, tehát ott rövidre zártam a talit. Erről inkább nem akarok panaszkodni. Kiakadt a Bulcsi néven (ugyebár fiú lesz) és azóta újra ontja a fiú neveket, és mást már nagyon meg se hall. Mert csúfolni fogják a Bulcsit. Elszöktem.

Felhívtam a 4 fiúgyermekes barátnőmet, hogy megátkozta a Lucát, és hogy többet rá se nézhet a hasamra.

Aztán dolgoztam délután...

zarja

Na, én is ki vagyok akadva, hogy a kedves kormányunk kiken akar spórolni?! :evil: :evil: Ez a modernkori Taigetos, sajnos.

Kép
Kép
molmar

De az legalább igazságosabb volt. Ott a jól fejlett embereket védték. Most meg?

zarja

Zsizell Azért nem ártana valami "rendes" mérő is, mert itt valaki írta, hogy a csuklós az nem sokat ér, de mindenestre ez sok. Vannak biztonságos vérnyomáscsökkentők, s minél előbb állítják be, annál jobb.

Nos, cukis lányok én ma sajna már bevittem az édességet egy csokis Danett puding formájában, kellően rosszul is vagyok tőle. Remélem Ti élvezitek a jobbnál jobb falatokat és koffeinmentes kávékat :D . Jó mulatást!
pammut

Nekem két tábla csoki van, meg isteni házi baracklekvár. Ez untig elég. Főleg mióta a doki elmondta, hogy hogyan menjek terheléses cukorvizsgálatra. azóta is kétfelé áll a fülem tőle. :(

De legalább egy hónapig nem akarnak látni, ez is valami.

zarja

Jaj, Zarja! Olyan jót mosolyogtam a "melák mackódon"! Mondtam, hogy el lesz teljesen bűvölve, akár csak a párom. :D :D :lol: :lol: :lol: Most már azért uh helyett van más is. Egyre jobban lehet érezni, ahogy mocorog, rúg egyet-kettőt. Na, erre is teljesen kifekszik az örömtől a kedves. :D
Úgy látom egyre inkább elfiúsodik ez a topik, alig akad itt egy-két lány. :( Bár lehet, hogy az enyém is megkukacosodik a végére. :lol: :lol:

Kép
Kép
molmar

zarja!!!
gratu a kis kukishoz! mi az, hogy Bulcsú??? arról volt szó, hogy így is,úgy is Luca, nem????? :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Én már megettem a lekváros kalácsom egy kis tejjel.

Egyébként tényleg jobb volt az ókori taigetos, mert szenvedés sem volt igazán a babák részéről. Most meg minden fogyatékost lassú éhhalál fenyeget. Mert amennyi támogatást kapnak... :?

Kép
Kép
molmar

Sziasztok!

Most csatlakoztam ehhez a forumfoz.
Tegnap voltam UH-n, a 17.hétben járok és közölte velem a doki,hogy amnion lehuzodás láthato.
Ennek milyen következményei lehetnek?
Kérlek aki tud valamit ezzel kapcsolatban az írjon!

Elöre is köszi: Dia
dincsike

Üdv Dina. Én is első babám várom, tehát sokat sajnos nem tudok neked mondani. De jönnek a nálam tapasztaltabbak.

Szegény nagypapámat már csak az tartja életben, hogy várja a dédit, így az uh-os fotókat beszkenneljük, kinagyítva kinyomtatjuk és odarakjuk a tv mellé. Ez ad erőt neki.

Cukorból él ez a gyerek? Ennyi édességet még életemben nem ettem. Sose voltam édességpárti, egy paradicsom többet ért bármilyen csokinál. De mostanság. Csak azt lesem, hogy hol lehet valami édeset enni. Mindegy mi, csak édes legyen!

zarja

Molmar! Jövőhéten kedden megyek uh-ra negyed 6-ra. Kíváncsi leszek rá, hogy mutatja-e magát... A főnökök már csak ilyenek :lol: Csak azt nem értem, hogy ha nincs munka akkor mivel foglaljam el magam, és miért baj, hogy babnetezek? Mindegy... Soha nem fogom megérteni a főnököket, valószínűleg ezért nem lennék jó főnök... :shock:

Én nagyon sajnálom a fogyatékkal élőket. Van neki elég bajuk és még a kormány is így kib.szik velük.. Hát szégyelhetnék magukat...

Szia Dia! Üdv közöttünk.

bellerreni
Eger

Kedves Zarja!

Mi a baja a nagypapádnak?

Bizom benne,h lesz aki tud segíteni ebben.sok jot nem olvastam a neten erről a bizonyos amnion szalagról...
dincsike

Szia Reni!

Csini a ruhád a képen!

Már amennyit látok belöle!
:D
dincsike

Dia! Mesélnél egy pár szót magadról... Mikorra vagy kiírva? Gondolom engem megelőzöl, mert én február 27-re :lol: Én vagyok a legutolsó a sorban :roll: Találkozón vannak a többiek de jönnek nemsokára és biztos lesz olyan aki tud neked válaszolni. Én is első babámat várom úgyhogy én sem tudok neked segíteni...

bellerreni
Eger

Köszönöm szépen. Bár tényleg nem túl sok látszik a képen, de sajna nagyobb képet nem lehet oda feltölteni, de ha kíváncsi vagy rá akkor berakok neked ide egy képet, amin jobban látszik vagy iwiw-en is meg tudok nézni.

bellerreni
Eger

Szia Dincsike!

Érdekes kifejezés, ilyet még nem hallottam. De hallottam már amnion szalagokról és hát nem a legpozitívabb dolgok közé tartozik. :oops: :( Ez valami olyasmi, hogy a belső magzatburokból kis szalagok vagy mik "nőnek ki". És ez a nagyságától és elhelyezkedésétől függően akadályozhatják a babát a fejlődésben a méhen belül. Nem tudok ellenszerről, gyógyítási lehetőségről, de lehet, hogy van. Viszont ismerek olyan babát, aki ilyen rendellenességgel fejlődött az anyukája méhében. És náluk igen súlyos mértékű volt a probléma és ennek megfelelően súlyos mozgássérült lett a baba. Mivel nem tudott mozogni a méhben, így az izmai letapadtak. Most gyógytornával, műtéttel, gipsszel próbálják a letapadt izmokat felfejteni. Most kb. 5-6 éves a gyerek, egyre jobban tud mozogni. Egyébként nagyon szép, okos kislány.
Nem akartalak elkeseríteni, lehet,hogy csak egy kis szalagot látott a doki, ami még nem okozhat nagy problémát. Csak éppen nagyon kell figyelni, hogy alakul a későbbiekben a dolog.

Kívánom, hogy minden rendben legyen a továbbiakban és egészséges kisbabád szülessen.

Kép
Kép
molmar

Zarja!

Mi a baja a nagypapádnak? És hány éves? Remélem megéri még a dédunokáját! Nálunk öt nagymama van talonban, a legidősebb 86 éves, ő már kb 2 éve egyre nehezebben bírja, egyre több baja van neki, sajnos. De reméljük ő is megéri még a baba születését. :)

Kép
Kép
molmar

Hát Csajok! Ha már előkerestem a képeket, akkor fel is rakom őket... :oops: (Akit nem érdekel az ugorja át)

Kép Ilyenek voltunk (itt látszik legjobban a ruhám is)

Kép Így buliztunk :oops:

Kép Ő a főnököm...

bellerreni
Eger

Dincsike! Ezt találtam neked. Remélem sikerült belinkelni.

[url]http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=104804&name=Amnion-k%F6teg-syndroma[url][/url]

Reni! szépek voltatok és ahogy elnézem jól sikerült a lagzi is. :D [/url]

Kép
Kép
molmar

Rencsi! Nagyon csini vagy.

A papa prosztatarákos, de már vagy 1 éve húzza. "Szerencséje" a kora (81éves) mert már a sejtek nem termelődnek, így a rákos sejtek sem. Tehát még van esély. 8)

Reni, köztünk pont egy hónap van, mert én meg jan 27-re vagyok kiírva. Bár az én számításaim szerint februárra fog kijönni a szülés. De így meg anyagilag jó, mert már jan 1-től Tgyásra mehetek táppénz helyett, ami 60% után a fizum 70%-a. Meg mire jön a babó, addigra tán átfut az ügy is, és nem pénz nélkül állunk itt. Ettől azért félek, ismerve a Mák ügyintézését, hát 1-3 hónap csúszásra nyugodtan számolhatunk. :( Addig ellátás nélkül egy újszülöttel. Állam bácsi nem a szociális érzékenységéről híres.

zarja

Hoppá Zarja! Ne mondd hogy a Mák is olyan lassú, mint az oep. :shock: :shock:

És műtötték a papádat? Bocs, de erről nem sokat tudok. Bár azt igen, hogy ha időben felfedezik a bajt, akkor jó a gyógyulási esély. Kemoterápián is részt kellett vennie?

Kép
Kép
molmar

Sajna igen, mindegyik állami szerv, sajnos ne várj csodát egyiktől sem.

Papa: hát elég baja van a lényeg hogy nem műthető és nem kemozható. Így mondta a doki: nem tehetnek semmit, viszont nagyon sokféle igen jó fájdalomcsillapító létezik. Ezeket tudják variálni. Pont.

zarja

Szia Reni!

Én is pont február 27-re vagyok kiírva! :D
dincsike

Kedves Molmar!

Nos igen ettöl tartok én is,mert csupa ilyesmit hallottam illetve olvastam erröl.
Nagyon megvagyok ijedve,hisz elsö baba és nagyon szerettük volna a párommal.Hamar össze is jött.
Bizom benne,ha komolyabb dolgot látott volna a doki,akkor azonnal mondott volna többet is.

Köszönöm mindenkinek,aki írt nekem!
dincsike

Dia! Ne legyél megijedve. Biztos, hogy ha baj lenne küdött volna további vizsgálatokra vagy mondott volna valamit...

Itthon van az embőc úgyhogy további szép estét mindenkinek :lol:

bellerreni
Eger

Köszi Zarja! Igen, most kezdek rájönni az állami szervek lassúságára, ahogy egyre több dolgom van velük. :? Viszont az is kiderült már a számomra, bankok sem a gyorsaságukról híresek, pláne, ha pénzt kéne adni. :?

Elég szomorú, hogy papáddal nem sok mindent lehet csinálni. Sajnos a párom nagymamájánál is most derült ki, hogy valószínűleg pajzsmirigyrákos. Valamikor meg fogják műteni állítólag, mert szerencsére eddig még nem áttétes. Reméljük, hogy ő is sokáig babázhat még. :)

Dincsike! A nők lapja cafén is van egy-két fórum a problémáddal kapcsolatban, ott teljesen pozitív eredményekkel végződött a terhesség. Vagyis egészséges babák születtek. :) Ja és ott ajánlották, hogy érdemes azért egy profi uh-s dokival megnézetni a babát és az amnionszalagokat. Dr. Hajdú Krisztinát emlegették, szerintem nézz utána, ő biztos megnyugtatna téged, ha nem nagy a baj. Ha jól tudom, az Istenhegyin meg a Praxisban rendel.

Kép
Kép
molmar

Na én is megyek, bújok az ágyikóba. Szép estét továbbra is mindenkinek!

Kép
Kép
molmar

Köszönöm mindenkinek!
további szép estét!
Dia
dincsike

Haha! Nekem van febr. 28.-i dátumom is (igaz 24.-i is). Majd a manó választ :) .
pammut

Sziasztok!

Én már hazaértem, és végeztem a kutyasétáltatással is. És hulkla vagyok! De nagyon jó volt a tali, és örülök, hogy találkoztam a lányokkal!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Talis csajok! Reszletes beszamolot kerunk jelenlevokrol, temakrol es sutikrol!
Baboca rajott, hogy nem csak kifele lehet rugdosni, hanem befele is, es ennek oromere megtalalta a hugyholyagom...Alig varom, hogy nojjon! ...Szerintem nem marad egy ep szervem se a vegere, ha mar most ilyen aktiv! :lol:
geri79

Hazaértünk az ultrahangról. Minden rendben, egy kis vesemedence tágulatot talált a doki, de ezt majd kinövi. És megmutizta mi van neki...kislányunk lesz. :D Apa ráérzett, állítólag annyira érezte hogy lány, hogy azon lett volna meglepődve, ha fiú. Én meg inkább már bebeszéltem magamnak a kisfiút, úgyhogy most egy kis lelkiismeret-furdalásom van. Persze vettem fiús és lányos cuccokat is és főleg unisexeket. Mindenki nagyon örült, főleg anyósom. Már teljese tűkön ült. Holnap megpróbálom odabent feltenni a képeket, nagyon aranyos képet sikerült csinálni a pofijáról. Meg kaptunk dvd-t is.

Most megyek, mert apa jön a géphez, de holnap próbálok a munkahelyemről jönni.
vicky79
Budapest III. kerület

Itthon:
Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogja érezni magát ennyi idegen ismerős... :lol:
Sajna Bea végül nem jött el, mert elhúzódott a látogatás a rokonoknál. De jó volt.
Képeket majd felteszem közösre jelszóval.
Vendég

Vicky, akkor pont fordítva jártunk. Állítólag a Zsolti kezdettől érezte, hogy fiú lesz, csak én magyaráztam be neki a lányt. Mondtam, hogy addig nincs megállás, amíg a lányt nem produkálja.

zarja

Sziasztok Csajok!
Sajna nem tudtam részt venni még a virtuális sütifaláson sem, megjött ma a főnököm, 5 után értem haza, aztán meg jött egy csajszi mert Just Nahrin termékeket akar rámbeszélni. Aztán neki akartam állni a sonkának -már napok óta ezt ennék és apa végre hozott-, erre beállított egy kedves barátunk aki külföldön dolgozik. 8 után ment el, akkor még teregettem, aztán ettem és fürödtem. Most pótoltam az olvasást.
Viszont!!! Megbeszéltem a főnökkel a jutalmat, belement, holnap meg kell írnom a levelet a könyvelőinknek, úgyhogy bebiztosítottam magamnak a max. gyedet. Nagyon örülök neki. Jippi!

Reni, a Te főnököd azért nem annyira kedves. Ezek az epés beszólások az enyémnek is mennek, hát nem szoktam csípni őket én sem.

Eszter, átérzem a helyzetedet. Csak Te legalább 8 héttel tovább hihetted hogy lány, mint én. :)

Viki, Neked gratula a puncishoz. Várjuk a képet.

Dincsike, én sajnos nem tudok Neked segíteni. Azért az orvosod bővebben kifejthette volna a helyzetet, nem annyira jó kétségek között lenni.

Lányok, nekem ég a gyomrom. Remélem hogy csak a tegnapi töltött paprika utóhatása, mert durva lenne ha már most rákezdene.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jaj, Eszter, jövök egy Lucával... :D Hát majd lesz még Neked Lucád!

http://picasaweb.google.com/2010februar

tali képek jelszóval
Vendég

Nóri, jók a képek, de megy jelszó nélkül is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?