Új privát üzeneted érkezett!

Írtam egy csomót és elszállt :twisted:

Mimi rosszul kérdeztem :oops: : Szabi mennyi idős korában hagytad abba a fejést?

Beus: tejkiütés nekünk volt, 2-3 hétig. Magától múlt el dokinéni nem írt fel semmit rá, de én anyatejjel kentem.

Angelita mikor kérdeztem h mit adjak a gyerekre még 14 C volt, most 20 C van, de tök be van borulva.

Gp: mivel fejleszted Ákost? Egyedüllét, én is leszoktam lépni. Engem a vezetés kapcsol ki a legjobban. Bundás is vagyok és a hajam is káosz. És extramód öszülök amióta megszültem.

Adri

Kép

Kép
irdab

Mimi,
az olajat mi is megpróbáltuk, de lehet, hogy túl óvatosan adagoltuk, végül is a konyhába is kell :lol: , de lehet, hogy újra próbálkozom vele.
Édes, hogy írod: nem fejleszted a gyerekeidet. Ha nekem annyi rutinom és kreatív hozzáállásom lenne, mint neked, az már önmagában egy fejlesztés lenne, mert tudnám, mikor mit szeretnének, mire van szükségük, és hogyan kaphatják meg leggyorsabban. Márpedig szerintem ahhoz, hogy egy gyerek magabiztos és önálló legyen majd, ahhoz az kell, hogy ezekben a korai időkben az anya helyesen reagáljon az ő jelzéseire: a kommunikációjuk kialakuljon, és a baba biztonságban érezze magát.
Tehát ha peluscserére van szükség, azt felismerje a mama a sírásból, és ne kezdjen, mondjuk, etetni.
De minden lelkesedésem dacára nekem egyenlőre marad a tanulgatás, szeretgetés és némi fejlesztőzés... :wink:
Anyám pedig egyenesen letiltotta a korai angolt (30 éve óvónő, látja, néha milyen zavart tud okozni a gyerekek beszédfejlődésében egy túl korai idegen nyelvű oktatás. Persze vannak gyerekek, akiknek megy, de nem mindenkinek, és itt több kárt okoz, mint hasznot + ahogy mondod, megfelelő életkorban pillanatok alatt beérik egymást a gyerekek).
goldplast

sziasztok!

nekünk extra sz.r éjszakánk volt. Réka este nem akart elaludni. Dajkáltuk. 2:30-kor felkelt, és persze nem akart aludni a 100 ml után még csináltam neki 30ml-t amit meg is ivott. Ezután 4-ig ringattam, mire elaludt. Utána 6:15-kor kelt.

Tudom, hogy minden gyerek más. De Réka megeszi amit belerakok az üvegbe. Nektek mennyit ettek ilyenkor (2,5 hét) a babák????

Kép

Kép
ádibaba

sziasztok!

Tegnap hazajöttünk anyóséktól,de időm nem volt írni.,most is csak gyorsban,mert főznöm kellene :oops: Zsombi jól viselte a körny.változást szerencsére :wink:
HAsfájás kicist enyhülni látszódik,de ma azt hiszem veszek infacolt,azt is kipróbáljuk.Igaz Lucánál nem használt,de nem egyformák....

Kuki:nekünk azt mondták 1éve skorig nem kell húzogatni.

Fejlesztés:én kimondottan nem fejlesztem a gyerkőket.Jó Lucánál a mászásnál rásegítettem a dolgokra,mert nem akart mászni...de ez szakmai ártalom :oops:
Jártunk úszni,zenebölcsibe,és most tornára.Luca is jól érzi magát,én is kikapcsolódom...de itthon nem nyúzom mindenfélével.Meg ezek a közösség miatt is jók :wink:

Ádibaba,én nem tudom mennyit evett Zsombi,most sem tudom mennyit eszik..nem mérem.doki néni ma volt itt és nem egész 4 hetesen 4970g.Egy hét alatt ismét 250g-os hízást produkáltunk.

A mi esténk is "fantasztikus" volt.7kor fürdettünk,és negyed12őig ment a nyűglődés....Zsombi tuti érzékeny a frontra.Már megfigyeltem ha jön az eső...rákezd a műsorra :? De utána aludt5ig,és reggel 7kor kelt.

Megyek főzni,meg előkészítem a körtét a befőzéshez.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
Nálunk nem tudom mi van, de Marci három napja átsírja a nappalokat. Egész egyszerűen nem tudok vele mit csinálni, folyamatosan megy a cirkusz. Csak akkor hagyja abba ha kézben van, vagy ha babakocsiban rázzuk a popsiját. Az éjszakákat eddig szerencsére még nem érintette ez a bömbiáradat, de félek, hogy nem tart ki sokáig.

Ádibaba: Marci holnap lesz 3 hetes, 70 és 100 g között eszik anyatejet. Extrém esetben volt már olyan, hogy 130-at mértünk, de szerintem ott valami nem stimmelt. A múlt hét alatt ő is hízott 230 grammot. Már kezd kikerekedni a gyerkőc :lol: (Csak ne sírna folyton)

Ági: engem is érdekel miket csináltok, hátha azzal le tudom kicsit kötni Marcit, írsz egy-két ötletet??

Bea

Kép

Kép
dbea

Lányok,
nekem is megvan az anya, taníts engem! Meg egy skenner itthon. Ha valakit érdekel beszkennelem az aktuális részt, és elküldöm e-mailban. Amúgy én még ki sem nyitottam :oops:

Fejlesztés: mi Lilivel jártunk baba-mama tornára, mondjuk ez inkább olyan volt, hogy anya gyűrte a tornát, a baba meg ott volt. Aztán babaúszni, ezt nagyon szerette Lili, csak már ott fel kellett volna tűnnie a hozzáértőknek, hogy hátrafeszíti a kezét, és ez nem jó, akkor talán megúszhattuk volna azt, hogy még most is etette az óvónéni a levessel, mert nem tudja megenni. Na meg 9 hónapos korától angolra. Ez szerintem életem legjobb döntése volt. A beszédfejlődésben semmit nem kavart be, Lili kb. 15 hónapos kora óta beszél tökéletesen, minden hang a helyén van.. 21 hónaposan ment oviba, az óvónéni meg csak nézett, hogy milyen pici, és milyen tisztán beszél, és tuti, hogy logopédusra nem lesz szükségünk. Most már angolul is beszél, igaz abban vannak nyelvtani hibák, mert mindent többes számban mond, viszont gyakorlatilag mindent megért. És nagyon szereti, az oviban is indult, csak ugye két évvel korábbi tananyaggal, mint ahol Lili jár, de nem lehet kivinni az udvarra olyankor (nem mindenki jár), úgyhogy hülye szülők fizetik két helyre az angolt. De mondtam, hogy jövőre már csak az ovis lesz, mert GYED-ből nem virgonckodhat az ember, és ugye Levinek is szeretnénk megadni ezeket. (A tornát lehet, hogy kihagyom :oops: :lol: )

Napközben nálunk Levi össze-vissza van. Hol a kiságyban, hol a járókában, hintában, kezemben, kanapén... Ha mindenhol elvan 5-10 percet, akkor már jó sok időm volt.

Ja, és most rám is jöhetnek a kövek: lefektettem a kanapéra, mert ebédelni szerettem volna, de csak úgy símán nem volt el. Úgyhogy bekapcsoltam neki a BabyTV-t. Nem tudom ismeritek-e, nálunk Lili nagyon TV-s, tudom, ebben mi vagyunk a hibásak, ez meg kimondottan babáknak való, angolul van, jó nagy figurákkal, és aranyos zenékkel. Olyan szépen bealudt rajta Levi, hogy csak na! :lol:

Mimi,
nálunk a koszmó az tuti koszmó. Én a haját eddig csak síma vízzel mostam, meg sokszor a testét is. Most már ha nem felejtjük el, akkor teszünk bele fürdetőt is. Olaj sz*rt sem ért sajnos, pedig a védőnő mondta, hogy még most gyorsan, mert nem olyan vészes, és el lehet kapni. Na tuti gyorsan megcsináltuk, de nem sokat ért, pedig olajozás után el is aludt Levi, szóval jó sokat rajta volt. De ez a sampon nagyon tuti, még apa is észrevette, hogy milyen szép lett Levi feje, bár még nem tökéletes, de fényévekkel jobb, mint pár napja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Fejlesztéshez:
Zorát én is nyaggattam mindenfélével, mentünk ide-oda, angolra is (ezt mondjuk nem tartom rossznak), de nem hiszem hogy Mirával mindezt végigcsinálom. Zora baromi okos, viszont ebből (is?) kifolyólag iszonyat akaratos, és nagyon nehezen alszik. Kérdeztem a védőnőt, hogy lehetne elérni hogy este 10-11-nél hamarabb aludjon a gyerkőc, mert totál ki vagyok borulva, hogy a férjemmel nincs kettesben egy éjszakánk egy éve (kb azóta alszik el ilyen későn). Azt válaszolta, az okos gyerekek ilyenek, pörögnek ezerrel, gondolkodnak mindenen, nem tudnak hamar lenyugodni. Szóval a fejlesztésnek megvannak nyilván az előnyei is, de lehet hogy pici korban inkább a nyugi és az állandóság kell a manóknak... Ráadásul azt hallottam, hogy aki iskola előtt megtanul pl olvasni, írni, az sem jó, mert az iskolában unatkozni fog, ezért nem figyel oda, és később ebből komoly problémái lehetnek. Nem arról van szó, hogy tiltani kell a gyerektől az ismereteket, persze ha érdekli a számolás, a betűk, megmutatom neki, de direktbe biztos hogy nem fogom tanítani...:)

Kép
Kép
Kép
oui

Lina: pont az előbb gondoltam rád, hogy Levi csak a kiságyban tud elaludni.
Egyébként van egy ismerősöm akinek a gyereke csak a saját ágyában tudott aludni. Először örült neki, aztán mondta, hogy néha úgy hiányzik neki, hogy együtt aludjon a babával.

Rékát ismét 1 órán át dajkáltam. Alig bírta kinyitni a szemét, de azért mindig sikerült neki mikor letettem az ágyba. Most meg kivittem a babakocsiba és ott alszik. Pedig nem akartam rászoktatni.

Így nehezebb összeegyeztetni, nem akarom hagyni sírni, mert Ádi most alszik.

Jaaa és nem kövezünk meg, legalábbis én nem. Mert Ádám TV-n alszik el. Volt pár hónap, mikor állandóan reklámra kellett kapcsolni, és csak úgy tudott elaludni.

Kuki témához csak annyit, hogy szerintem minden doki mást mond. A kereszt fiamnak megcsinálták 1 évesen. nekünk meg még csak most lesz esedékes.
Hiába próbáltuk húzgálni, baba kora óta, semmit nem lehet rajta.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Nekünk éjszakánk szupi volt viszont anappalunk. :o
Márknak hajnalban hőemelkedése volt, anyumat hivtam is reggel,hogy ha tud jöjjön el,mert Atit vinnem kell egészséges rendelésre,Márkot meg taknyosan csak nem viszem el.
Elkiséártük a bnőméket a postára hazafelé a lejtőn Márk elesett a motorral és egy kő felsebezte a homlokát.Volt nagy sirás (pedig Ő nem az a fajta) le is rgasztottam mert szépen fojt avére.
Ati persze éhes lett.
Kb 20 perce alszanak :D :D .
Még jó,hogy egyszerre.
Ati kb 100-110 ml-t eszik, igaz Ő már 3 hós de a dokik 1 hónaposnak veszik őt.

Goldplast:az a könyv nekünk is meg van.Eleinte Márknál hazsnáltam,de a végére már olyanokat követel a gyerektől amit még nem kellene tudnia.
Mi Márkkal Tücsök zenére jártunk kb 5 hónapot.Azaallt megtanultam a mondókákat Atival tuti nem fogok menni.Elég drága főleg 2 gyerekkel.
Én 6 hós kora óta a bnőmmeé találkoztunk a gyerekek egyidősek.Nagyon szépen tanultak egymástól.Most a játszin alig vannak el egymás néljkül.

Márk is megérzi a hidegfrontot ill. az esőt.
Tegnap ettem egy pici babalevest lehet,hogy az tett be Atinak.

Ma fogja megkapni a 2 hós oltást.

Tv:mesét Márk is néz vagy minimaxot vagy vmilyen dvd-n nézi a mesét. A msik nagy kedven c a Mamma mia.
Akkor szoktam összepakolni és takaritani ha előtte ül.Porszivoznmi imád mindig segit.
Atit sem érdeklik nagyon zajok ebben szerencsés vagyok.Volt,hogy ,Márk arra alidt el.

Nálunk a kiságyban pihenőszékben és a játszószőnyegen van Ati.
Amikor a játszószőnyegen van akkor köre teszek mewsekönyvet és olvasgatok neki.
Egyre ügyesebben emegeti a fejét. :D .
Vendég

Bocs,hogy csak magunkról irtam.
Kajával úgy vagyok,hogy ma kb 5 szem pogácsát ettem.
Vendég

Ádibaba,
Levi olyan édesen bealudt a TV-re, én meg jót ebédeltem. Igaz csak kalácsot, most főtt kaja nem volt, de nem is mindig igénylem.

Viszont azt vettem észre, hogy szinte csak szénhidrátot eszem, és azt is kívánom. Lehet, hogy a 9 hónap elvonás most jön ki??? Csak nem tudom, ez mennyire hat ki a tejre, és mennyire hízlalom vele Levit is, mert ha már egyszer úgy néz ki, hogy sikerül ez a szoptatás dolog, akkor nem akarnám ezzel elrontani. Ma eddig reggel kuglófot ettem, aztán egy zsemlét, most meg kakaós kalácsot. És most megyünk anyuhoz, és van még a tegnapi puncs tortából. Most ez a gyengém :oops: Mindig elhatározom, hogy most aztán egészségesen fogok étkezni, de nem jön össze. Azt már elhatároztuk a férjemmel, hogy visszatérünk a graham kenyérre legalább. Amíg itthon volt egy hónapig, és napi ötször evett nagyjából azt, mint én, lement neki 7 kiló a 124-ből, most már újra 120.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és ha kell, nálunk a kukihúzogatás tuti apa reszortja lesz, én nem szeretem szadizni a gyereket. A hőmérőzés is apa dolga volt, aztán vettünk fülhőmérőt :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nekünk is azt mondták, hogy húzogassuk, úgyhogy minden nap fürcsi után Apa lelkesen csinálja is :lol:

Linácska: beszkennelsz egy-két oldalt? Engem érdekel :lol:

Kép

Kép
dbea

No én is írtam egy rahedlit és lefagyott a gépem..

Linácska,már ne hari de miért kínzás ha huzigálni kell a kukin a bőrt???
Kérdezd már meg a párodtól,hogy ő adott szituban kínzásnak veszi e?? :lol: :lol:
Na jó viccet félre téve.Tessék figyelni a fiúk kukijára mert sajnos a kisfiúk nagy részének a félre informálás miatt meg kell ismerkedniük a szikével.Szerintem ezt el lehetne kerülni...

Levi tv-re alszik el??Talán lhet nem kéne.Nem hinném ,hogy ezek a fények jótékonyan hatnak egy ilyen aprócska babára..

Szénhidrát szerintem nem hat ki a tejre.Van aki zabál egész nap csokit és sem ő sem a gyereke nem hízik,szerintem ez tök genetika... :wink:
Na pucolok egy ablakot megint.Már csak kettő van,meg sok vasalni való függöny,mert mindet kimostam..

Adri!
Kb 2hós koráig fejtem a tejcsit.De nem emlékszem már rá,olyan rééégen volt :lol:
De nem kellett olyan húú de sokáig fejni.Mikor enyhült a pocakfájás akkor már pl éjszaka elkezdtem abba hagyni a fejést majd nappal is fokozatosan csökkentettem.
Kitartást Neked!!!Hidd el nem tart más sokáig a pocifájás :wink:

mimi12

Sziasztok!

Csak olvasgattam pár napig erőm nem volt irni...

Hordozó:szerintem vannak nagyon jók :P Nolinál Bebe Confort squaw volt vagyis most is meg van azt is szerettük de a kislánynak vetten egy Cybex I-GO-t na ez még jobb :P tud benne feküdni meg minden ..folyt köv..

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kukiról igen megoszlanak a vélemények én húzogattam Nolinak és én se bántam meg és szerintem kell is húzogatni.

Koszmó:szerencsére nekünk ami volt, kis babaolaj rajta hagyni 10-15 perc durva fürcsikendővel jól áttörölni és simán lejött..gondolom ez a koszmó makacsságától is függ..Csindinél eddig semmi :wink:

Sapka:hol van hol nincs :lol:

Majd még jövök ha tudok, annyi minden akartam még irni csak Nolival vacsizni kell..

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Adri :lol: 2Xírtam már: egy réteggel kell csak több a béjbire, mint ami rajtunk van!
Anyóst megúsztad? Nálunk meg kitalálta, hogy azért magas a vérnyomása, mert nem láthatja gyakrabban :shock: (most erre mit mondjak...)
kaját mi is rendeljük, sokkal kényelmesebb szerintem is, és én is úgy számoltam, hogy nem tudnám ennyiből kihozni. Ja, és tök más a férjem izlése, így nem gond... Szóval, nálunk is beválik. Egy darabig sztem marad ez a megoldás.

Anyánk-Mimi :lol: kukker-téma: Húú, szikét nemá! Meg fogom kérni a védőnőt, mutassa meg mennyire lehet felhúzni.. én nem nagyon merem bacccus!!! Eddig mindenkitől azt hallottam, hogy nem szabad! áááá!!

Linácska :lol: A szkennelt rész engem is érdekelne. Egyelőre csak énekelgetek neki, még a mondókát korainak tartom, de már nézegettem, mert minden csak félig-meddig van a fejemben. Egyszerűen nem emlékszem a szövegekre (így jobb híján költök vmit). De azt vettem észre, hogy az éneklésre tök figyel a drága!
Milyen a koszmó? az hány hetes korától van-lesz? Mi egyelőre csak a vízzel öblítjük, utána törcsivel jól át szoktam dörzsölni, egyelőre úgy látom, az elég.

Tünde :lol: akkor készültök ezerrel az esküvőre? hűű, már majdnem 5 kilósak vagytok??

Tejkiütés: nálunk is megjelent. Hány hétig tartott, akinek már volt?? tejcin kívül vmi mást nem tettetek rá? Na, pont a keresztelőn leszünk a legpöttyösebbek... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Tejkiütés: nekünk Tetran szemkenőcsöt írt fel rá a doki, kb. 1 hét alatt el is múlt tőle.

Madaran, én is így vagyok, hogy a dalok, mondókák elejére emlékszem csak, a végére nem és én is hülyeségeket költök a végére! :oops:

Pizza: jó, hogy írtátok, hogy nem tetszett a babácskáknak. Én is majdnem elcsábultam egyik nap, de ezek után visszafogom magam. :(

Ma reggel 6 körül magunk közé vettük az ágyba Bettit (vagyis magam mellé, vagyis a cicimre), így fél10-ig tudtunk aludni. :) Fennséges volt! :)

Kép

Kép
hmbori

Tejkiütésre semmi nem kell, magától elmúlik.
Az anyatej hormontartalmától jön elő a baba bőrén. Mira teljesen pöttyös, tesó is az volt.

Kép
Kép
Kép
oui

Bori :lol: A Tetran nem vmi szteroidos cucc? Holnap rákérdezek.
Egyébként a költés egész jól megy. csak így nem fogja megjegyezni... Na, kiwi vagyok, a meséknél miket fogunk kihozni!!! Bár inkább kitalálós, mint könyvből olvasós párti vagyok...

Kaja: nálunk a mustár nem tetszett. Egy hot-dögöt bevágtam, és a csaj fél tubus mustárt nyomott rá... Utána volt kínlódás...

Rákerestem a könyvre (Anya, taníts engem!) tök sok jót írnak róla. Meg találtam még néhány neveléssel kapcsolatosat... be kéne szabadulni egy jó könyvesboltba.....Az a gyengém...

Ja, Adri :lol: a mellméretről jut eszembe. Hogy én pont ma mentem újra a kínaiba szoptatós melltartókat venni, mert úgy érzem, hgoy kinőttem, amik vannak. mindenhol feszítenek. Úgyhogy most beszerezem megint a 670ft-osokból néhányat...

madaran

Oui :lol: Mennyi ideig tartott a tejkiütéses korszak???

madaran

Ádibaba:

nekünk is szar volt az éjszakánk, egy része. 17:40 kor ettünk . 19:20 fürcsi úgy bealudt, hogy 23:20 kor keltettük. Utána magától kelt 3 órára, na onnan romlott el. Reggelig nem aludtunk, nem sírt de nyugtalan volt nagyon. Nappal detto, semmi alvás 2-óráig, bukás és sírás. Én már nem tudom mit csináljak. Mennyit adjak enni? Miért bukik? Most is sír a kaki miatt pedig kapott kamilla teát is. Ha cicizik és ráetetk tök mindegy mennyit kap megeszi utána jön a bukás, bukás. Úgy sájnálom szegénykémet.
Mi milupa ha start tápit eszünk , ti milyet?
nikó

Mimi,
dehogy alszik el TV-re Levi. Sokszor írtam, hogy egyedül alszik el a kiságyában. Csak ma leraktam a kanapéra, és mivel nyűglődött, én meg reggelizni szerettem volna, így gondoltam, hogy kipróbálom mit szól hozzá. Aztán azt vettem észre, hogy el is aludt, igaz a feje nem a TV felé nézett. Lehet, hogy amúgy is elaludt volna, de ez olyan kispasis dolog :lol:
A kukihúzogatás meg biztos nem kínzás, de akkor is apa dolga lesz. A köldökcsonkápolás is az volt, apa jobban viseli az ilyesmit.

Mindjárt szkennelek, küldjetek e-mail címet. Az 0-3 hónapra vonatkozó rész összesen 3 oldal.

Na majd szerdán megkérdezem a védőnőt erről a kukidologtól is.

Madaran,
Lilinek 8 hetesen már nem volt tejkiütése. Levié most egyre jobb.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hahó, most már talán én is jövök sűrűbben. Itt volt anyukám segíteni, de én még így is hulla vagyok, bár igaz, hogy legalább szép rend van és normális főttkaját ebédeltem. :lol: Na, és nem sírtak duóban a kicsik.
Máté elkezdett mondani pár szót, remélem lassan elkezd beszélni.
Matyikának még mindig fáj a pocija, de ha ölben van elfelejti :lol:

Pár sort elolvastam erről az oldalról, látom, hogy fütyitéma is van.
Mi pont ezen a héten voltunk Mátéval a gyereksebészeten fitymaszűkülettel.
Két hónapja voltunk, akkor még annyira kicsi volt a lyuk, hogy úgy kellett keresni, azóta kentük gyógynövény kivonatos olajjal és gyönyörűen elindult, pedig előtte is húzogattuk már fél éve, de semmi eredménye nem volt.
Most visszamentünk és fel is rántotta neki a sebészeten a dokinő.
Úgyhogy úgy néz ki, hogy nem kell körülmetélni (ezzel riogattak először).
Először és most is azt mondták, hogy fél éves kora körül kezdjük húzogatni majd a kicsinek, hogy ne forduljon ez elő. Általában a fürcsi közben szokták ajánlani vagy körömvirágkrémmel utána. Mi olajat használtunk, nekünk a körömvirágkrém nem annyira jött be.

Tehát féléves kortól húzogatni !!!!!!!!!!!!! :D (nálunk is apa csinálja)
anettoo

Lehet, hogy mi hamarabb is elkezdjük majd húzogatni, mint fél év, de most még szerintem nem kell.
anettoo

Megjártuk adokit Ati 4430gr és 53
centi.A doki szerint már nem annyira vérszegény a végén már nem kell neki a maltofer sem.
Oltást megkapta jól viselte.Legközelelbb októberben kell menni,persze megint pont alvásidőben kaptam időpontot ig yholnap telefonálok.

Jövő héten pedig viszem Márkot a bárányhimlő elleni oltásra.

Anett:jó,hogy te is jelentkeztél.

Atinak nagyo nehéz a kukiját huzogatni,Márké vhoigy egyszerübb volt.

Remélem holnap jobb napunk lesz.
Este megyek szinházba apummal.Úgy volt,hogy a bnömmel,de még mindig betetg és nem szeretnék tőle semmit elkapni.
Vendég

Sziasztok!

Rövid leszek és velős. :)

Ági egy hósan 4840 gramm és 55 centi (emlékeztetőül: 4 naposan volt 3440 gramm és 53 centi).

Koszmó: nekünk is bevált az olivaolaj mindháromnál, bekentem őket, negyed órára sapi fel, utána tetűfésűvel (nagyon sűrű fogú) kifésültem, aztán hajmosás. Teljesen jól lejött.

Anna,
nekem Didymos kendőm van Katja mintájú. De vannak még jó kendők szép számmal szerencsére ( találtam egy jó kis oldalt, ahol leírják, milyen márkájút, hol lehet kapni itthon: http://celesztina.blogspot.com/2009/05/ ... endok.html ).

Elalvás: 99%-ban cicin vagy karban. :roll: A többi is ilyen volt, aztán 1,5 éves koruk körül, amikor a szopi abbamaradt az újabb terhesség miatt, melléfekvéssel oldottuk meg. A nagyok azóta már egyedül is elalszanak (ezt csak azért írtam le, hogy látszódjon, maguktól is megtanulnak egyedül elaludni, csak ki kell várni az idejét). :D Ja, és az ébren töltött idő legnagyobb részét is karban tölti Ági, csak pár percig bírja egyedül.

Mimi,
nem megyek az idén, mert nincsen, aki ráérne a nagyobbakra vigyázni, a néggyel meg nem megyek. (Csütörtökön fogorvoshoz vittük Gabit, akkor egyedül vonatoztam velük Pestre ötösben. Nem volt gáz, de a Nyugatinál várt a férjem, mert a békávézást azért még nem vállalom be egyedül ennyi kicsi gyerekkel, főleg hogy Ági még ilyen csöpp. Majd ha kicsit nagyobb és kiszámíthatóbb lesz, akkor persze nekiindulunk. :) Meg megtanulok vezetni is végre.)

Csilla,
gofrira nekünk van jó recept (én is nagyon szeretem, és a gyerekek is): 3 tojás sárgáját, 1 és 3/4 csésze lisztet, 1 sütőport, 3 teáskanál cukrot, csipet sót, 1 és 1/2 csésze tejet és 1/3 csésze olajat összekeverni, hozzáadni a három tojásfehérjét felverve. Én legjobban baracklekváros-kakaóstejszínesen szeretem (tejszínt habbá verni majdnem jóra, hozzá kakaópor és porcukor ízlés szerint, tovább verni).

Oui,
lehet, hogy egy kendőtanárhoz jártunk? :) Én Tury Nagy Évánál voltam, csak nem elölhordozós, hanem hátihordozós tanfolyamon.

Kukihúzogatás: kivételesen nem értek egyet Mimivel (ritka esemény). :lol: Én bízom természet ősanyánkban :D :wink: , hogy nem tervezte selejtesre a fiúk 95%-át, akiknek vagy tornáztatni, vagy ennek hiányában műteni kell a fütyijét. Szerintem megoldódik magától, csak legfeljebb később, ha nincsen gond a pisiléssel, és nem gyullad be állandóan, akkor minek siettetni a dolgot. A négy évesemnek pl. még mindig le van tapadva, de már csak oldalt, a két évesemnek meg pláne. Mosáskor persze felhúzzuk, amíg engedi, és meg van mosva, de semmi erőltetés, mert attól csak mikrorepedések keletkezhetnek, amik hegesedve gyógyulhatnak, és még rugalmatlanabb lesz tőlük a fityma. Ezért nem szabad engedni a hirtelen hátrarántást sem, ha már csináltatja az ember, akkor normális dokival, aki szépen fejti fel, és nem okoz sebet.
És manapság már tényleg azt az elvet vallja a legtöbb doki, hogy nem szabad piszkálni, hogy meddig, abban megoszlanak a vélemények, én hallotam már 1-2-3-6 évet is, mint határt. Az egyik barátnőm urulógus ismerőse azt mondta, hogy csecsemőkorban sejtesen van összenőve a fityma a makkal, ezért ha túl korán csinálják meg, akkor simán visszatapadhat, és lehet újra végezni a műtétet. Ezért ő is a békénhagyást javasolta, már nem emlékszem, hogy ő pontosan meddig.
Na, megnéztem, és itt a Babaneten ezt írja róla a doki: http://www.babanet.hu/faq/sebesz07.php .

Adri,
nekem is van Mei Taiom is. :) És ne aggódj, hogy kocsival mész a kendőtanfolyamra, pont azért mész, hogy megtanuljál kendőzni, nem igaz? Nem hiszem, hogy bárki elítélne!
A fürdéshez én nem kelteném fel én a gyereket, de nálunk eleve nincsen minden nap fürdés, Ági utálja, mint a bűnt, mi meg nem akarjuk kínozni vele, ha már ilyen rosszul éli meg (egyik gyerekem sem szeretett fürdeni az elején, de Gabit még szigorúan minden nap fürdettük, azóta már megbántam, hogy így kínoztuk szegényt).
A melleim nekem is óriásiak, és még jól ki is nyúltak, így lógnak is. A lányom kérdezte egyszer még régebben, hogy "Anya, te miért hordasz mindig melltartót?", mire én: "Azért, hogy ne lógjanak a térdemig a melleim." erre ő: "Nem is lógnak a térdedig, csak a hasadig!". :lol: A szopi végeztével meg már nem nagyok, csak lógnak... :roll:

Foglalkozás a babával: a lányomnál még akartam, de többedik gyereknél szerintem nemigen megy már (legalábbis nekem). Meg aztán nincsen jobb fejlesztés, mint nézni anyát és a nagyobb tesókat, hogy mit csinálnak. :wink: :D
Az angolt én nem tartom fontosnak ekkora korban, saját tapasztalat és nyelvtanár barátnők véleménye alapján sem. Szerintem nem az a fontos, hogy mikor kezdi el, hanem az, hogy később legyen egy intenzív tanulási szakasz (én kéttannyelvű gimibe jártam, előtte semmit sem tanultam angolul, és simán tudok rögtön beszélni, annak ellenére, hogy 7 éve nem használtam a nyelvet). Ja, és tényleg bekavarhat az anyanyelvi fejlődésbe is.
Meg ha túl sokat tud iskolás korára, akkor unatkozik az iskolában, és nem tanul meg jól figyelni az elején, aztán meg nehéz lesz megszoknia a tanulást.

Dbea,
Ági is csak karban van el, letéve üvölt pár perc után (van, hogy rögtön). :roll: De mivel minden gyerekem ilyen volt, ezért már szokva vagyok a dologhoz. :wink: Nem mondom, hogy néha nem akadok ki, amikor két szalmaszálat nem tudok keresztbe tenni miatta, meg aztán reméltem, hogy négy gyerekből egy majd nyugis, magában elmaradós lesz, de hát nem. Ellene tenni nem tudok, a legjobb, ha elfogadom, hogy ő ilyen. :) Ahogy nő, úgyis kevesebbet igényel majd.

Anna,
tejkiütés nálunk pár hétig tartott mindegyiknél (3-6 hét kb.).

Hoppá, felébredt Ági. Így most ennyi voltam, magunkról majd máskor írok.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Vagyunk mi is... :oops:

Fejlesztés: mindig szövegelek Milinek... a teljesen hétköznapi dolgokat is elmesélem neki (főzés, vasalás, stb.)
Nyelvtanulás: nekem más a helyzetem... Mili ugye spanyol környezetben nevelkedik...ezt kell elsődlegesen megtanulnia, de majd megtanítjuk magyarul is...

Ebben a korban szerintem, a legjobb, ha hagy az ember a gyereknek elég teret, időt, hogy megismerje a környezetét :wink:
Vendég

Tejkiütés
Be lehet kenni anyatejjel! Nagyon szépen elmúlnak!
Vendég

Zsizsa, én is hozzá jártam tanfolyamra:). 3 éve kb.
Csütörtökön megyünk a hordozo.hu-s csajokhoz, kipróbálok egy didymos-t, lehet kölcsönözni, 10 napra:). És a hátit is megtanulom:).
Akit érdekel didymos hordozókendő, barátnőm a német e-bay-ről rendelt használtat, nagyon nagyon olcsón lehet így hozzájutni... Töredéke az itthoni árnak...
Ma megyünk dévényes masszázsra, szegény Mira nagyon sír alatta, de már most, 2 kezelés után nem "kiflizik" annyira.

Kata, irigylem Milagrost a kétnyelvűségért:). Barátnőm férje német, itt laknak Bp-en, anya magyarul, apa németül beszél a gyerkőchöz, mondanom sem kell, nagyon jól beszél mostanra mindkét nyelven (érdekes, hogy pont magyarul kicsit német akcentussal, azaz raccsol:)).

Anettoo, olyan jó mikor a lakás rendben van! Ez a szuper abban ha van segítség:). Olyan nyugodt vagyok olyankor, nem azt nézem, mit lehetne még a földről felszedegetni...

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
:) Ónodi Ágiékhoz mész a klubba? Én is már rég tervezem, hogy egyszer nekiindulok, aztán eddig még nem jött össze. Ágit is ismerem, szintén írogatott a Babanetre régebben, meg a hordozós sétákon is ott van/volt, és a szoptatós séta alkalmával is ő szokta tartani a kendős bemutatót minden évben. :) (És otthon szült, ráadásul a barátnőm barátnője.)

Kata,
akkor te nem is magyarul beszélsz Milihez? Nohát! Nekem sok ismerősömnek van külföldi párja, és ott mindketten az anyanyelvükön beszélnek a gyerekekhez, így mindkét nyelvet nagyon jól tudják a gyerekek. A legextrémebb eset: a magyar barátnőm férje arab (arab és francia anyanyelvvel), egymással spanyolul beszélnek, és francia nyelvkörnyezetben élnek. Magyarul jól tud a gyerek, apukával két nyelven beszél, de inkább franciául, mert úgy sokkal jobban tud a nyelvkörnyezet miatt (oviban ugye így beszélnek). Pedig apuka direkt beszél hozzá arabul is. A spanyolt nem tudom. Szerintem ha szeretnéd, hogy jól tudjon magyarul, akkor érdemes már most magyarul beszélned hozzá, főleg, hogy a környezet is spanyol, onnan is azt halllja majd, simán megtanulja. :) (Extrém esetben szereplő barátnőm mindkét fiútestvére is külföldön él (spanyol illetve angol környezetben, egymással angolul beszélnek mindkét családban), és egyikük gyerekei sem beszélnek magyarul egyáltalán, hiába magyar az apukájuk.)

Éhesek a kölkök, megyek reggeliztetni (utána meg vakondtúrást locsolunk, van bárkinek használható ötlete vakond kiebrudalására?).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsizsa 2009.09.15 08:27-kor.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Anettoo, Zsizsa :lol: :lol:
Na, most legyen okos az ember lánya fütyi ügyben. Tényleg mindenki mást mond. Tegnap cikket is olvastunk róla. A lényeg a lényeg: erőltetni nem szabad, ha húzogatja is az ember, csak picit fürdésnél. Asszem én is apára fogom bízni.

Zsizsa
:lol: Köszike a kendős linket, mingyá meg is nézem...
ja, és a gófri recept is jól hangzik. De ugye ezt csak formában lehet?? Asszem anyuéknak van, kölcsön fogom kérni, sosem használják :?
nem nekem írtad az uccsó hozzászólást a nyelvvel kapcs., hanem Katának! Mondjuk mit nem adnék azért, ha tudnék spanyolul! :wink:

Kata :lol:
De jó, hogy végre jöttél, már hiányoltalak. De gondolom, most, hogy a szüleid ott vannak, minden időt velük töltesz! Kirándultatok Velük valamerre? Tényleg komolyan tervezik a kiköltözést?
Szeretnénk képeket az argentín tavaszról!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Köszi a tippet a tejkiütéssel kapcsolatban...

szépséges napot mindenkinek. Itt sajna be van borulva, és iszonyatszél van... :roll:

madaran

Sziasztok!

A mi éjszakánk nagyon vacak volt, összesen (hármas bontásban) aludtam vagy 5 órát. Emmus este jól kialudta magát, aztán fél 10-től éjfélig nem aludt vissza. Most a kiságyában van, de nem alszik mélyen, hallom mocorogni.

Nikó, miért keltettétek fel fél 12-kor? Szerintem éjszaka fölösleges felkelteni, ha éhes, jelzi ő, nem fog éhenhalni :)!

Lányok, az Avent 1 hónapos kortól más cumifejet ajánl az üvegre (az eddigin 1 lyuk volt, az 1 hósan 2) -szerintetek van értelme váltani? Emmus a jelenlegiből is szépen megeszi az adagját, nem tudom, mennyiben lenne jobb a 2 lyukas?! (Oké, biztosan gyorsabban enne, de arra szerintem nincs szükség.)

Nálunk süt a nap. Anna, kívánom, hogy Nálatok is kialakuljon az idő :)!

Adri, torkod helyrejött?

Kép
angelita

Anna,
köszi, javítottam. :D
Itt is van szél, de szépen süt a nap! :)
Gofrit mi formában szoktuk, nem tudom, hogy ha beleöntöd serpenyőbe (amúgy palacsintamód, csak nem oszlatod szét), akkor működik-e. Lehet, hogy igen, és kisebb vastag palacsintáid lesznek (amolyan amerikai pancake szerűek).

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Anna tudom h 2x is írtad az öltözést, de azért kérdeztem, mert azt sem tudtam eldönteni, h én mit vegyek fel, nem h a gyerekre mit adjak :lol: :oops:
Tegnap amúgy jól eláztunk bogyóval, vagyis ő nem csak én, őt védte az esővédő.

Éjjel: aludt a gyerek, de folyamatosan nyöszörög. Komolyan mondom ez nem tudom mitől van?
Amúgy tegnap virslit ettem mustárral vacsira, de már rizsen, krimplin, meg húson élek.....

Mimi remélem mostmár tényleg kinőjük ezt a hasfájást :twisted: , de aztán gondolom utána majd jön a fogfájás....

Nekünk egyenlőre nincs kuki :lol: :D

Csajok Ti meddig vasaljátok a babaruhákat, mármint a gyerek mennyi idős koráig? Én csak mosok, meg vasalok, ha nem a gyerekkel foglalkozom, és már naggggggggggggggggggyon unom!

Kata én a helyedben tuti magyarul beszélnék Milihez.

Anna: anyós, hát apa megmondta neki, vette a lapot úgy néz ki, de jobban járt mintha én mondtam volna meg a magamét, mert egy hétig rágódtam rajta. :twisted:
Röviden (mert nálunk összetettebb a dolog) de hasonló mint nálatok, nem tudják elviselni h a gyerek nem egy tárgy amit ha feljönnek lehet taperolni, meg kézről kézre adni. Én meg nem adtam oda aztán megsértődött. A másik, h a hétvégénk nem abból fog állni h rohanok oda hozzájuk, inkább 3-ban vagyunk el már. Meg egy ilyen pici babával nem az lesz a programom, h oda ugorjak ki, még hétközben is.
Jah meg attól készültem ki, h egy hetet ment a hasa anyósnak (vírusos volt) és miután jól volt (4 napra rá feljött), hát kivárhatta volna az egy hetet. Szerinted mennyire örjöngtem????
Jah és amikor a kórházból jöttünk haza még haza sem értünk de már itt voltak, nah és sorolhatnám :twisted:
Jah sógornőm szept 11 re volt kiírva, hajnal 5 óta a kórházban vajúdik, remélem ma már megszül végre, aztán nem velünk lesznek elfoglalva.
De gondolom utánna meg majd jön az összehasonlítgatás....

Honnan rendeled a kaját?

Adri

Kép

Kép
irdab

Angelita köszi szépen úgy néz ki jól h rendbejöttem, 2-3 napig tartott a dolog. Remélem nem szóltam el magam. kop-kop-kop

Adri

Kép

Kép
irdab

sziasztok!

tegnap már nem tudtam jönni.. :? jól bealudtam... :roll:

Zsizsa: nálunk a vakondtúrásra csak az ultrahangos vakondriasztó vált be ..mindent kipróbáltunk...bomba,gyertya minden szart de ideig óráig hatott..amikor fellélegeztünk,hogy de jó..milyen ügyik vagyunk akkor elöjöttek :oops: ezt csak leszúrjuk és ott van és kész.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Angelita
:lol: máris jobb az idő! Köszi 8) a szél maradt, de sütni kezdett a nap! Juhéjj!

Irdab :lol:
azért nálunk egy fokkal jobb a helyzet anyóskáékkal. Csak azt nem szeretem én sem, hogy állandóan lelkiismerert-furdalást okoz azzal, hogy mondogatja, milyen keveset látja :shock: :shock: (egy héten kétszer sztem nem kevés), ja és ezt mondogatja Zsiginek folyton: " én olyan szomorú vagyok, hogy nem láthatlak!" vagy: "Elmegyünk, és én megint olyan szomorú leszek, hogy nem vagy velem" Hiába utaltam rá, hogy MOST örüljön, hogy épp vele van. Na, mindegy! nem panaszkodom, mert viszonylag kezelhető nálunk. És egészen jó fejek, ahogy olvasgattam másnál mi van. A nehézséget sztem az okozza, hogy 20 km-re laknak, és az pont olyan távolság, ami nekünk közel, nekik távol....Ja, és sztem a legjobb, ha a férj kezeli a dolgot, végül is nekünk kell egyet érteni és következetesnek lenni vmiben.
Foodexpresses kajánk van, Nektek?
Tetszett, hogy nálatok nincs kuki :lol: :lol: :lol: :lol: Örülj neki, nincs vele gond!

Zsizsa :lol: Asszem inkább elkérem a gófri-sütőt! :wink:

Várom a védőnőt. Ezt imádom, hogy nem mondja meg pontosan, hogy mikor jön, és így egész de. várhatom.

madaran

Irdab: sógornődnek megy a drukk :wink:

Én is unom a vasalást sőt most Nolinak a pólóit is elkezdtem ..nehogy már gyűrötten menjen oviba :wink: még mit szólnának hozzá...

kajarendelés:én rendelek meg ha megkívánok valamit akkor megcsinálom hétvégén..nállunk nem igazán olcsó ez se,de ez van ..nem leszek egy "rabszolga" azért kell magammal is foglalkoznom..mert tudom ha nem teszem akkor kezdek "sárkányosodni" és melyik férfinak van kedve hazajönni egy hulla fáradt besavanyodott picsához :wink: :lol: Mert ha én kivagyok sajna ilyen vagyok
:roll:
A barinőm járt a kisfiával ő nem birta neki sok sokk volt :?

Oui:miért kell a Dévényiékhez járnotok?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bimbam, azért, mert a nyakát vagy elfeküdte a méhemben, vagy szüléskor meghúzódott, kiderült, hogy ezért nem tud a jobb oldalon olyan ügyesen szopizni. Sír végig, én is nehezen viselem. A naggyal is jártunk, ő hipotón volt, nem mászott, hanem rögtön állt és járt. Pár kezelés után már mászni is tudott.

Hordozással kapcsolatban: a Manducáról mit tudtok? Miben más, mint egy sima kenguru?
http://www.manduca-baby-carrier.eu/

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!
Zsizsa: nekünk a vakondok ellen az vált be, ha a túrásukba egy üres sörösüveget dugtunk a szájával lefelé. Gondolom, hogy mivel szuper jó a hallásuk, ezért a hanghullámok felerősödhetnek az üvegben és ez annyira bántja a fülüket, hogy inkább távolmaradnak...

Adri: én is mosok-vasalok, de már ott tartok, hogy a ruhákat nem vasalom. (Erre mondta keresztanyám, aki egy időben csecsemőosztályon dolgozott, hogy minek vasalok, nem gondolom, hogy a csecsemőosztályon bárki is vasal?? :lol: )

A melleim nekem is hatalmasak, be is repedt a bőröm rendesen. Érdekes, hogy a terhesség alatt nem repedtem sehol, erre tessék :?

Bea

Kép

Kép
dbea

Tényleg, Adri :lol: :lol: megszült már?

mosás-vasalás-főzés-takarítás: nálam ugyanúgy megy, vasalok is!!!De a kajakészítés már sokkk lenne nekem is. Nem is maga a főzés, mert azt nagyon szeretek, hanem a vásárlás, előkészítés, és főképp az elpakolás :roll: na, azt rühellem a legjobban.
ma takarítottam is (fürdő suvickolás) még terveztem az ablakpucolást, de már látom, hogy nem sok semmi lesz belőle...

Pedig Zsigike békésen durmol a teraszon (cucc, Adri: sapka, pulcsika, jó meleg pléd :lol: :lol: )

védőnőt még mindig várjuk :evil:

madaran

Adri,
én nem vasalom a babaruhákat. :) Gabinál még vasaltam, talán 3 hós koráig mindent, 6 hós koráig még a bodykat. Csabinál 2 hóig csak a bodykat. Aztán meg semmit.
Enyim gyerek is nyöszörög éjszaka...

Bimbam Csilla, Dbea
köszi a vakondos tippeket! :) Kipróbáljuk!

Adri, Anna,
nohát, az én anyósom is ilyen! Sosem láthatja elég gyakran az unokákat, és ő is sóhajtozik hasonló módon. Pedig hát nekem is van családom, és itthon is szeretnénk lenni, végezni a házkörüli dolgokat, erre is kell idő. Meg én elveszem más kezéből a babát, ha sír (ezt már megszokták, még ha nem is értenek egyet vele, mármint szeretnék ők megnyugtatni, én viszont nem várom ki, hogy sikerül-e). Szerencsére a sógornőm gyerekei gyakran vannak rájuk bízva, ez enyhíti rajtunk a "terhet". De sógornőmék tervezik, hogy külföldre költöznek, hajhaj... Mondjuk barátnőm anyukája meg az ellenkező véglet, alig hajlandó elvállalni a gyerekeket. Az sem jó. Legjobb lenne az arany középút. :) (Meg is őrülnék, ha anyósomék egy héten kétszer jönnének, de apukámmal is ez lenne a helyzet, egyedül anyum olyan, hogy bármikor szívesen veszem, ha itt van.)

Oui,
Manduca jó, mert terpeszben tartja a lábat (ez a legfontosabb ismérve a jó kengurunak, bár valójában ezeket a jobb fajtákat nem is igen szokás kengurunak nevezni, a külföldi rövidítést, ssc-t (soft structured carrier) használják, legalábbis az általam ismert emberek). Én próbáltam egy hétig, de: vékony emberre nem lehet jól beállítani, legalábbis nekem túl bő volt a derekamra, lecsúszott a csípőmre (amúgy viszont nagyon kényelmes lett volna, a pántjai isteniek). Nekünk Ergonk van (hasonló), annak meg a pántjait nem tudom elég szorosra húzni, a dereka jó. Ezért lett a mei taiunk is (kötős kenguru), azt úgy állítom, ahogy akarom. :) Manducáról és a hasonlókról még lásd itt: http://celesztina.blogspot.com/search/label/manduca , http://hordozo.hu/hordozokendo/tudnival ... s-kenguruk , http://hordozo.hu/hordozokendo/tudnival ... -hatranyai . Vélemények róla: http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=1085 . Még egy jó hordozós oldal, ahol lehet mindefélét keresgélni: http://babahordozo.lap.hu/ .

Megyek, mert Ági megint felébredt (olyat játszik, hogy elalszik, majd 5-10 perc múlva felébred, hurrá).

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

dbea: lehet akkor én sem fogom a ruhácskákat. Ráadásul nálunk apa ingbe jár melózni, na azoktól is herotom van már.

Megszületett a sógornőm kislánya Laura, 2900 g 52 cm.

Ja rám jött az egyik farmerem :lol:

Ma megyünk dokinénihez megkapjuk az első rotát, remélem Zora nem köpi ki.

Adri

Kép

Kép
irdab

Tényleg:
Kandi, Noki, Flake, Sziszka és a többiek,napok óta nem jelentkeznek!!! Ha van 5 perc, gyertek és meséljetek!!!

madaran

Akkor látom ezek a csajok egy hullámhosszon vannak ma.
Csindi alszik 10-15 percet max. utána kinyillik a szeme,hogy huha..mennyit aludtam :roll:

Madaran :a védőnő nem kapkodja el a dolgokat nálatok sem. :?

Oui:értem :roll:

Ja tegnap még irni akartam,hogy megjött a medela elektromosom és Szuperrrrrr :!: úgy dobom ki (vagyis adom el)az Aventos mint a húzat :roll: Nagyon de nagyon jó nem is értem mi a fenének vettem meg a kézit amikor csak pár ezres a különbség a kettő között :shock: tisztta dili voltam :evil:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Zsizsa: újszülötett is beletetted a mei taiba?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab gratula a sógornődnek :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Adri :lol: Gratula a sógórnődnek!! Laura szép név!!
farmer 8) cool!!!! nekem is van egy már. Csak azt nem tudom, miasz@rt öltsek magamra a keresztelőn. Haskötőben csak nem jelenhetek meg????
ez a bcg utáni második oltás? vagy ez nem kötelező?

Zsizsa :lol: csak azt felejti el nálunk anyós, hogy annak idején őt mennyire zavarták a saját szülei. 10évig nem engedte a saját apjának, hogy lássa az unokákat, mert valamin megsértődött...Na, nemtom mit szólna, ha mi akár egy hónapig nem jelentkeznénk.... :roll: én azt sem bírom, ha a kezét megpuszilják! Arra tök allergiás vagyok, hiszen azt veszi a szájába egyből, ráadásul pont a kis öklét. Szóval, vannak ám paráim.... :mrgreen: :oops:

madaran

Anna, köszi az öltözős tippet, esetleg minden nap kérhetnék segítséget? :lol: :lol: :lol:
Mivel ilyen közel vagyunk csak rád számíthatok.............. :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?