Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Batka,
naggyon ügyi Emma Kép A színházért irigyellek! Annyira jó nektek, hogy nálatok ilyen sokfelé lehet menni babával is! A játszótér nálunk is nagyon menő, Zsoltika is imádja nézni a többi gyerkőcöt Kép Hintázik, és csak bámul kifelé, egy hangja sincs ilyenkor.

Zit,
hát remélem, hogy nem eszi majd Zsoltika a homokot, végülis nem finom Kép Hihetetlenül ügyes Beni, hogy már ilyen sokmindent mond! És az alvással is nagyon ügyesek vagytok! Hogy sikerült ezt elérni? Korábban írtad, hogy mikor egyedül voltál vele, nem keltél fel hozzá. Volt nagy sírás? Sajnálom, hogy ilyenek pároddal a munkahelyén. Biztosan irigykednek Kép Azért remélem, a talira el tudtok jönni!!!

Vera,
merre vagytok? Itthon vagytok már? Remélem minden rendben!

<font color="0000ff">Végre jót aludtunk! 2 ébredés volt éjjel, gyors szopi és alvás. Hát ez most nagyon jólesett Kép De hogy mitől aludt most jól Zsoltika, azt nem tudom. Most viszont indulunk sétálni. Olyan jó, hogy ilyen friss idő van, és nincs az a nagy meleg!

Szép napot!
Gabi </font>

pgaboka

Anita,
látod, milyen álmos voltam tegnap este, még a köszöntést is elfelejtettem, szóval boldog szülinapot!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Nem is tudom hol kezdjem. Annyi mindent szeretnék írni, de tudom hogy a fele sem fog eszembe jutni.
Visszaolvasni még esélyem sem volt, két hét után annyi a mosni- és vasalnivaló, na meg a takarítanivaló is a lakásban hogy nem is tudom mikor tudok újra visszakapcsolódni a topicba. Most is csak azért írok, mert az utóbbi két napban néha bekukkantottam hogy kivel mi újság és láttam hogy többen hiányoltatok. Köszönöm szépen, aranyosak vagytokKép Igyekszem minél hamarabb visszatérni, mert már a nyáron ugyan nem megyünk nyaralni, viszont úgy néz ki költözünk, ami még egy jó nagy munka lesz számomra. Bele sem merek gondolni...
Közben minden összejött, most ment el a UPC-s ember, modemet cserélt, épp a mikrószerelőt várom, elromlott a videónk, a számítógépet is újra kéne telepíteni, közben holnap jön hozzánk egy gyógytornász, ismerős ajánlására és leginkább az én megnyugtatásomra. Kíváncsi vagyok hogy mit mond majd Bencéről.

Aggódni nem igazán aggódom mert Bence tök mozgékony, mostanában már mindenhol állni akar, alig tudom leültetni a kádban esténkéntKép És egyre több mászásra utaló jelet látok, csak épp még mindig nem akar mászni. Holnap majd kiderül, mit gondol egy szakértő. Délután a gyerekdokink is jön a szokásos havi látogatásra.

A nyaralás szuper volt, aztán az anyukáméknál töltött egy hét isKép A Balatonon egy baráti házaspárral voltunk, akiknek egy kétéves kislánya van... Háááát! Én is azt hiszem várnék még a második gyerekkel, nem semmi lenne egy ilyen korkülönbség! Bencének persze tetszett nagyon a kiscsajszi, de ő nagyon szereti a gyerekeket, az utcán is minden gyerek után fordul ki a babakocsiból, meg az unokatesójával is imádják egymást. De azt hiszem ez most így pont elég nekemKép

Teszek fel pár képet, és ígérem hogy megpróbálok minél előbb visszaolvasni, mert nagyon érdekel ám hogy mi történt a babákkalKépKép és az anyukákkal is perszeKép

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

Gabi
Nem volt sírás amikor nem keltem fel hozzá. Csak ide-oda tette magát a kiságyban, aztán visszaaludt. Szerencsére ezekkel a dolgokkal kapcsolatban eddig simán ment minden. Kivéve azt a hülye égést, azt sosem fogom megbocsátani magamnak. Mindegy. Az alvásra visszatérve, úgy látszik elég nagy volt ahhoz, hogy simán aludjon. Muszáj volt kipróbálnom, mert egy hétig csináltam a sok keléssel teli éjszakákat és a nemalvós nappalokat, de minden délután háromra már kész voltam és türelmetlen. Nagyon jó volt a maradék 4 hét, hogy aludt éjjel Beni és azóta is jó. Kép
Vera
Szép lehetett a nyaralás, jól néztek ki. Bence hogy bírta a vízet? Mert a képen olyan, mintha sírt volna. Vagy rosszul látom? Jól összejöttek a dolgaitok, nem irigyellek. Kép Küldök egy kis pozitív energiát, hogy bírd:
Kép

zit
zit

Zit!
Nem,ott épphogy nagyon kacag Kép Nagyon tetszett neki a Balaton, bár beleülni nem akart, gondolom kicsit hideg lehetett neki. Az tetszett a legjobban ha úgy hintáztattam a víz felett hogy a lába mindig beleért a vízbe, azon hatalmasakat nevetettKép És az iszapot utálta nagyon, nem fogta megKép

Köszi az enerdzsit, volt a mikrós, két perc alatt megcsinálta 2500ért, videó annyira nem gáz, megvagyunk nélküle, számítógép meg még működik...
A költözés... háááát az lesz inkább húzós. Szívesen túllennék már rajta.

Vera

KépKép Kép
76vera

Vera
Hova költöztök? Az jó, hogy gyorsan megcsinálták a mikrót. Nálunk a tv-vel van valami, de nem tudták megcsinálni. Ha a szavatossági időbe még belefér és megcsinálják akkor jó, ha nem, akkor új tv. Kép Ez van. Én már ki is néztem egyet, potom 1 milla. KépKép Csak kár, hogy nincs rá pénz.

zit
zit

Sziasztok!

Megpróbálok pár sort írni, amíg Gabi játszik.

Már nem is játszik.Kép

Zit,
tévé.Kép Milyen tévét akarsz te, hogy 1 millába kerül?!Kép Bunkózás apa munkahelyén.Kép Szörnyű, hogy nem értik meg, hogy szeretne veletek egy kis időt tölteni, mielőtt elmegy. Ez a "szeresd meg anyát" dolog nagyon tetszik.Kép Én is!

Vera,
örülök, hogy jól éreztétek magatokat!Kép Az is jó, hogy ilyen gyorsan megoldódni látszanak a dolgok.Kép Költözés téma engem is érdekel! Képek nagyon jók, és a másodikon már majdnem mászik Bence, nem igaz?

Gabi,
alvás.Kép Küldhetnéd hozzánk is az álommanókat! A Shrek 2-t néztük meg, mókás volt.Kép És csak száz perces. A Gyűrűk urát nem vállaltam volna be.Kép Gabi sem homokozik még, de én is ki akarom próbálni valamikor mostanában. Csak itt az a baj, hogy sajnos sok kutyatulaj hagyja, hogy a kutyája a homokba végezze a dolgát.Kép Szóval nem túl szimpi nekem a homokozó.

Edit,
nagyon kösziKép, de szerintem te is bírnál éjszakázni, ha Boti ilyen természetű lenne.Kép Az ember valahogy hozzászokik, nem igaz, sorstársak?
A könyvek nálunk is menők, és mivel össze is rágja őket Gabi, annyit zsúfoltam a polcra, hogy ne tudja őket kihúzni.Kép
Alig várom már én is, hogy a Balcsira menjünk, remélem, jó idő lesz!

Batka,
színház.Kép Ügyi Emma, hogy ilyen jól viselte.Kép És az evéshez is gratula!Kép Fura ugye, hogy a baba előtt nem tudtuk volna elképzelni, hogy kibírnánk, ha három óránként fel kellene kelni, most meg az minden vágyunk.Kép Milyen az idő ott télen? Mínusz fokok is vannak? Esetleg havazás néha-néha?

Na, ennyire futotta, bocsi mindenkitől, akinek nem írtam, de nem hagy a ded.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Na, talán most tudok írni egy kicsit.

Gabi75,
ez a tévés dolog nagyon jó!Kép Roppant ügyi Dávid, hogy már ilyesmit csinál.

Tényleg, Gabi még semmit nem mond az égvilágon, csak ismételget szótagokat, ami éppen jön. Van még, akinek ilyen a babája? Tudom én, hogy 10,5 hósan ez még egyáltalán nem kötelező tudomány, csak kíváncsi vagyok.

Na, ennyire futotta. Nem sok.Kép

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Anita,
Boldog Szülinapot! Kép

Vera,
Velkám bekkk Kép Látom, hogy jó volt a pihenés azért. Gondolom, hogy anyukádéknál a nagyszülők intenzíven besegítettek Kép (egyébként a korkülönbség kérdéséről nekem is ugyanaz a véleményem, mint neked - pont tegnap hasonló esettel Marcus kapcsán). És nagyon jók a képek!

Most ennyire futja... jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Látom mindenki gyors üzemmódban ír, ez azért is jó mert megnyugtat ,hogy nem csak én vagyok az egyedüli aki folyton nem ér rá írogatni.

Köszönöm mindenkiek a szülinapi köszöntéstKép.

Kissé megnyugtató, hogy nem csak mi vagyunk már lassan egy éve, akik nem aludták még végig az éjszakát. Mellesleg én sem alufdtam még egyfolytában azóta 3 óránál többet.Nem tudom mikor lesz, ha jobbat alszik majd manó.

Zsizsa: igaz nálunk Robó gagyarászik már, de azon kiakadtam, mikor múlthéten kint volt a védőnő nálam és komolyan megkérdezte, hogy ugye már beszélget Robó és a szavakat összeköti.Ja és hogy a tárgyakat is megnevezi már? Azt hittem viccel, de ő komolyan mondta. Persze tudom, hogy ebben a korban teljesen normális az is hogy nem gagyognak, de olyat még nem láttam, hogy a szavakat tudatosan összekötik egy éves korukra.Biztoasn jó lehett kicsit kimozdulnotok.Éjszakák miatt téged sem irigyellek.

Zit:nálatok hogyan rendeződött végülis az alvás, milyen következettességet vetettél be ? Engem nagggyon érdekelne.Csuda hízelgő Benid vanKép

Vera: nagyon édesek vagytok a fotókon, Benci is nagyon drága, mint mindigKép.

Gabi: örülök, hogy jobb éjszakátok volt, csak így továbbKép.

Edit: nem is úgy értette, hogy sokan nem hiányolvak, de valahogy mindig jólesik az embernek ha pár napig nem ír és őszintén hiányzik valakinekKép.Azért erről is szól a topik, hogy figyelünk egymásra és ez jóóKép

Batka: örülök, hogy Emma jobban eszik márKép. Édes lehet nagyon.

HAnzika: köszi, hogy drága idődből szántál rám isKép.

Mi is kintre kitettük ma manónak a hintát és nagyon élvezte.Így legalább egy kicsit eljátszogat benne, ameddig én teszek veszek a kertbenKép.
Ja és ma írtóra eláztunk majdnem, akkora zuháré volt nálunk.Mág szerencse, hogy eltudtunk vonulni egy üzlet árkádja alá.

Ann: merre vagy??

Jó éjt mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok Kép
Nem tudtam visszaolvasni, csak annyit néztem meg, hogy Veráék és Anitáék végre el&#337;kerültek! Kép De még jövök ma remélhet&#337;leg - ha nem, akkor holnap.
Viszont segítsetek, ha tudtok léccilécci:
a kaja elfogyasztása után mennyi id&#337;vel jön ki a kiütés, ha allergiás rá?
Hmin ugyanis pöttyök vannak - ételallergia szer&#369; + ma evett sóskát, de sztem túl kevés id&#337; telt el....
Izgulok!!!!
Cupp
Ann
annann

Sziasztok Lányok!

Ann,
sajnos nem tudom, mitől lehetnek a pöttyök Hamin Kép Amúgy hol vannak a testén pöttyök? Nem lehet a melegtől? Bár igazán ma nem volt meleg...

Anita,
küldök Nektek álommanókat! Remélem nyugalmas éjszakátok lesz Kép Szerintem egy kicsit korai lenne, hogy 1 éves kor körül már ilyen sokmindent mondjon a gyerkőc. Én legalábbis úgy látom az ismerősök körében, hogy inkább 2 évesen nevezik meg a gyerekek a dolgokat! Lehet, hogy a védőnő 2évesnek nézte Robót? Kép

Zsizsa,
Nektek is mennek az álommanók! Minket úgyis elkerülnek éppen, mivel Zsoltika még mindig ébren van! A kis bagoly! Viszont remélem, az éjszakánk megint jó lesz. A homokozó nálunk szerencsére elkerített - csakúgy, mint az egész játszótér, és nagyon tiszta. Ma nem homokozott Zsoltika, nem úgy jött ki a lépés, majd talán holnap Kép Viszem is a kisvödrét meg szerszámokat Kép

Zit,
ügyesen elrendezted az alvást Kép Nekünk is ki kéne próbálni! Már mondogattam a páromnak, csak attól tartunk, hogy Zsoltika nem alszik vissza szépen, mint Beni, hanem elkezd sírni, attól meg csak még jobban felébred... De hát próba-szerencse!

Vera,
örülök, hogy jó volt a nyaralás! A képek is nagyon szuperek! Benci igazi kis husi! Engem is érdekelne, hogy hova költöztök? Elromlott eszközök Kép De a mikró fontos dolog Kép Az jó, ha jó Kép

<font color="0000ff">Zsoltika mondogat szavakat, de lehet, hogy csak én értem úgy, mintha azt mondaná... Az viszont biztos, hogy az "oda" szót ismeri, mert mutogat, mondja, hogy "oda", és vinni kell Kép Annál jobb pedig nincs is, mint amikor felvesszük, odavisszük a kívánt dologhoz (szekrény, könyvek, tévé, tükör, falinaptár, kép, stb...), és mondjuk neki, hogy mi micsoda. Nagyon figyel! Kép Néha "ne!" vagy "nem!" szót is értek, meg anyát is KépKépKép Főleg ha megijed vagy megüti magát, elkezd sírni, és mintha anyát mondana Kép

No megyek, mert nagyon álmos a ded, elaltatom Kép

Jó éjt mindenkinek:
Gabi </font>

pgaboka

Hahó!

Ann,
Gabinál ha délután (3-4 körül) adtam valamit, amit nem csípett a szervezete, akkor másnap reggel vettem észre, hogy eléggé pöttyös a háta és a mellkasa, szóval éjjel valamikor már kijött rajta. Mostanság már nagyon laza vagyok kiütés téren, pont azért, mert Gabinak elég sokszor van (pl. én nem ehetek cseresznyét és epret sem, mert attól is). Mikor először lett pettyes (mosópor-öblítő miatt, kb. 2 hetesen), elvittem rögtön a dokinak megmutatni, most már nem. Persze ha nem múlna, vagy nagyon csúnya lenne, akkor megmutatnám. Pöttyök hess-hess!

Anita,
védőnőd butuli. Igaz (csak hogy dicsekedjek egy kicsit), én már állítólag egy évesen három szavas mondatokat mondtam, de pl. az egyik barátnőm kislánya két és fél éves, és nemrég kezdett csak beszélni, de még nem köt egyáltalán semmit, csak 20-30 szót tud. Anyukája szerencsére nem egy aggódós típus.Kép
Tényleg jó volt kimozdulni, de azért nem tudtam magam teljesen elengedni, végig szorongattam a mobilomat, hogy biztosan megérezzem ha rezeg (ha anyuék hívnának, hogy gond van Gabival). Lüke anya vagyok.Kép Hintázás.Kép

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Kép
Na, szal pöttyök vannak, holnap kiderül, mi van... Melegtől nem igazán lehet, valszleg a sóska (remélem, h nem más gázosabb dolog), de még nem hallottam, h vkit kiütött volna... Egyébként elszórtan vannak mindenhol - már ha 8-10 pötty lehet elszórtan. Láb, fenék, kar, hát, fejbőr.
Ha van vkinek 5lete, nagyon szívesen fogadom! Tudjátok, a dokink milyen gáz, ha nem muszáj, nem avatom be.

Anita, védőnő nemtom hol járt!!! És ugye érettségije is vanmár Robónak, minimu 2, nem?
Én is boldog szülinapot kívánok neked!!

Zsizsa, Hami sztem elég érdekes, ő annyi mindent beszél, h képtelen vagyok utánozni, de "értelmes szótagot" csak párat: pl babbbba (ma ez ment), mamma, aja.
Mikor mentek a Balcsira?
Úgy volt, h mi is megyünk 2 hét múlva, de vissszamondták a nyaralót. Aztán találtunk egy másikat a Velencei tónál, aztán meg kiderült, h csúszik apánk munkája és nem engedik el, csak max. pár napra, pedig 2 hétre mentünk volna! Kissé kiborultam délután. Aztán valszleg apa nyaralásból feljár Pestre dolgozni, vagy ott dolgozik- qrva jó lesz (bocsi)...

Vera, már hiányoztál ám!Kép Nagyon szép lehetett a nyaralás Kép Bence már megint sokat nőtt KépKöltözéééés? Nyaralás alatt sitty sutty leszerveztétek? Hova?

Zit, jajjjj, de édi ez a kisfiúúúú, kár, h nem tudtok jönni a talira, már angyon megnézném pedig. Bunkó főnökök.... - asszem duplán megértelek. Kép

Batka, télen it irigykedtem, h ti tengerpartoztok, most meg lehetne fordítva, persze nincs is, nálatok bizti jobb idő van, mint itt KépKépKép

Gabi, homokozás KépKép

Cory, mizu?

Gabi75, hűűűű, sztem nagyon ügyi Dávid!!! Kép

Jajj, mennem kell...
Pussz
Ann
annann

Zsizsa, én is kb így gondoltam, h kell jó pár óra, vagy fél nap mire kijön... de ha nem sóska (bár most h rákerestem olvastam, h pl kutyák allergiásak rá gyakran :oP ) és nem egyéb kozmetikum, akkor mi?
Nanemá, h barihimlő!!! De az nem így néz ki! (mondta a nagynéném, akit riasztottam, h nézze meg - 3 gyerekének volt)
Akkor várunk tovább. Remélem, nem lesz több és reggelre Zsizsának sikerül elhessegetnie!
Jóéjt
Ann
annann

Gabi,

köszi az álommanókat, megérkeztek, Gabi 8.36 óta édesdeden csicsikál.Kép Itt is van elkerített homokozó a lakótelepen, csak kicsit távolabb, de szerintem inkább oda fogom cipelni Gabit, mert az biztosan tiszta. Gabi pont ma kezdte el ezt a rámutatós "játékot", ő ugye még nem mond odát, hanem rámutat valamire, és akkor mondani kell a tárgy nevét. Ő is nagyon szereti.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ann,
remélem, hogy tényleg elmúlnak a pettyek, további hessek mennek! A Balcsira 24-27 között megyünk, nem sok, de legalább valami.Kép

Most már tényleg megyek.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

hi
alvás elött 1 szora

ann:
szvsz nem ételtöl, mert az inkább az arcon jön ki, max popsiluk környékén, ahogy kijön a végtermék, megcsipheti, legalábbis nálunk és jo pár ismerösömtöl.
ha mégis, bocsi

jo8
orsolya11

Orsi, köszi Kép
De akkor mit&#337;l van????
meleg, kaja kil&#337;ve...
annann

Sziasztok!

Ann: én úgy tudom, hogy akár 1 hét is eltelhet Kép Milyen pöttyök? Mi a múlt héten a Bükkben nyaraltunk és tök kiütéses lett mindenki, mint utóbb kiderült egy hernyó miatt. Az anyagot, amitől pöttyösek lettünk, a szél is viszi Kép

Én állandóan aludnék a gyógyszertől, úgyhogy megyek is.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Ann!
Ti is hiányoztatok ám nekem, csak még nem jutottam oda hogy írjak Neked mailt, de ami késik nem múlikKép Jól láttam hogy Haminak is kibújt a fogacskája? Csak futólag bele-bele olvasgattam az elmúlt két hétbe. Gratula hozzáKépKép
Szerintem a pöttyök a mostani sóskától még nem lehetnek. Túl korainak tartom. Bár ki tudja... Bence is pöttyös néha, de egy-két nap és elmúlik. Szerintem mondjuk nála a melegtől lehet, még akkor is leizzad alvás közben néha mikor nincs is dögmeleg. Már az ujjatlan napozó + vékony takarónál tartunk éjszakára. Jó meleg van nálunk.

Gabi!
A mikró tényleg fontos dolog, mikor bedöglött hirtelen azt sem tudtam hogy most hogy melegítsem meg Bencének a kaját. De azért gyorsan feltaláltam ám magamKép Milyen kényelmesek is vagyunk!Kép

Köszönjük mindenkinek a dícséreteketKép Azt még nem is írtam délelőtt, hogy Benci is dumálgat, ha azt akarja hogy felvegyük akkor nyújtja a kezét és közli hogy "dede" (gyere) valamint ha valamit meg szeretne kapni akkor "ada" Párszor hallottuk hogy "ana" és egyszer azt hogy "szia" de ezt el sem hiszem, hárman voltunk mellette + az apukája a telefonban és mindannyian lemerevedtünk. Foggalmam sincs hogy tényleg azt mondta-e.
És mostanában nagyon jókedvű, mindenen nevet, sokat bírkózunk és nagyon bújós. Altatni a nagyágyban szoktam napközben és este is. Ilyenkor vigyorgunk vagy negyedórát, majd ha már elég álmos akkor odabújik hozzám, megfogja az arcom a két pici kezével és lecsukott szemekkel addig vigyorog míg el nem alszik. TündériKép tisztára meg tud hatni, de úgy rendesen, sírásilagKép
Csak sajna a babakocsit mostanság már ő sem nagyon díjazza hosszútávon, nem is merek megállni útközben és odaállni elé mert rögtön nyújtja a kezét, és ha nem veszem ki akkor jön a sírás. A boltban meg mindig sikítozik és ha nem éri el a kiszemelt cuccot akkor szintén jön a hisztike. Tud ám akaratos lenniKép De így is nagyon cuki.

És akkor végül a költözésről. Még nincs 100%ban biztos lakásunk, de az tuti hogy legkésőbb augusztusban költözünk. Felvetettük a mostani tulajnak hogy 3szobásat keresünk, számítson rá. Közben neki is lenne egy lakás amit megvenne, de ehhez el kell adnia a mostanit, ha már mi így döntöttünk hogy elmegyünk innen. Eredetileg nem tervezte. De én örülök neki, mert így legalább tényleg rá vagyunk kényszerítve a keresgélésre és a férjemet is rá tudom venni a lakásnézegetésre. Holnap Zuglóba megyünk a Dorozsmai útra, Zöldváros lakópark. Szép lakás, remélem összejön! Bár a környéket nem ismerem.
Úgyhogy most ez köti le az összes szabadidőmet, csak ilyenkor érek rá netezni, pedig ilyenkor már aludnom kéne. Holnap reggel jön a gyógytornász, úgyhogy futok is aludniKép

Bocsi hogy még mindig nem reagáltam a többiek írására, majd igyekszem.

Jó éjt,
Vera

KépKép Kép
76vera

Jó reggelt lányok!

Innen az aranyérmes befutó helyről írnék pár sort. De jó lenne néha tovább aludni, mint 5-1/4 6....Ma reggel hatalmas üvöltésre ébredtünk, Beni ügyesen beletekerte magát az összes mozdítható takaró, kispárna, pelus kombinációba. Szerencsére hamar visszaaludt, de utána apája kelt, így egy kávé után már itt is vagyok. Csak ezért van ám időm ennyit írni! Olvassátok csak!KépKépKép
Zsizsa
Csak egy "kis" Panasonic plazma tévét néztem ki, Beni sem érné el a falon.:-o
Anita
<font color="ff6000">Érdekes egy védőnőtök van. Kép A miénk is a kismamáktól tanul ahelyett, hogy segíteni tudna. Én mindent itt kérdezek, tudok meg.
Alvást már írtam feljebb: amikor Ati 6 hétig Szolnokon volt, az első hét után közöltem, hogy ez így nem megy és köv. hétfőn este nem keltem fel hozzá. Hál istennek mindenféle sírás nélkül rövid idő után visszaaludt és azóta is alszik éjszakánként.</font>
Gabi
<font color="ff6000">Én is úgy voltam anno, ha sírt volna, akkor kiveszem, de nem sírt. Kép Egy próbát tényleg megér. Kép
Szavak, anya Kép</font>

<font color="119911">Tudna valaki segíteni, hogy milyen digitális fényképezőt érdemes venni és hol lehet esetleg jó áron kapni? Itt kinéztem egy Pentaxot, nagyon jó, jó a képe is, de nem értek hozzá sajna.
Megyek, mert felébredt a ded, mindenkinek szép napot!</font>

zit
zit

Sziasztok lányok!

Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de sok bajunk van, no meg itthon volt Tamás, és ilyenkor az övé a gépKép

Bence még mindig csúnyán köhög.
Az a poén, hogy elvittük orvoshoz múlthét csütörtökön, (vmi helyettes doki volt, nem a mienk) és azt mondta, hogy vírusos torokgyuszi, adjam neki a kúpot (lázcsillapítót) akkor is ha nem lázas, hogy nehogy felmenjen!!!!!!!! Már ezen kiakadta, mert ha így nézzük, a gyerek egész életében kaphatná a kúpot négyóránként, nem? A következő azonban mégjobban betettt.... Aszongya, adjak neki naponta 3*5ml Panadolt!!!! A kúp mellé. Könyörgöm egy gyereknek, aki nem lázas, minek lázcsillaPÍTÓ??? És ráadásul mindjárt kétféle...

Totál ki voltam bukva.

Most Boci kapja a Rinathiolt, persze halottnak a csókKépKépKép De legalább már felszakad neki.

Anna jól van, nehezen bírja a fekvést, mint eddig, sokat fogyott, aminek következtében lecsúszott a lábáról a kötés, ami tartotta a súlytKépKépKép Ma vitték el röntgenezni, hogy hogy áll a csontja, mert ha oké, akkor pénteken gipszet kap, ha viszont nem, akkor ki kell cserélni a kötést, ami elég macerásKépKépKép

Zit, mi is most veszünk új digi gépet, Mi Canont veszünk. Elég sokáig tartott kiválasztani, de megérte. Nem tudom ti milyen árban gondolkodtok, de egy gépnél az a lényeg, hogy legyen Optikai Zoom-ja, mert a digitális zoom nem ér semmit. Minél nagyobb a pixelszám, annál jobb képeket készít. Jó a Canon, a Minolta, az Olympus, a Pentax, meg még talán a Fuji. A pentaxról azt hallottam, hogy az a legjobb, de az a legdrágább is. Több helyen azonban dicsérik a Canont.

Nézd meg az Origo/vásárlás/digit gépek oldalon. Ott több eladó is van, össze lehet hasonlítani az árakat.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi köszi!

Köhögésre nekünk az ACC 100-ból reggel és este fél-fél csomag bevált. Nem próbáljátok ki?

Képzeljétek, Beni megtáltosodott és elment a konyhaajtóból a szekrényig, kb 10 lépés, aztán jött hozzám, kb 20 lépés, aztán még mentem előtte és jött utánam!!!! Megy a kisbogár!!! KépKépKép

pussz mindenkinek!!!
zit
zit

tényleg, DBarbiékkal mi van?

zit
zit

Sziasztok!

Megintcsak olvasó üzemmódban....

Már sokszor akartam írni, annyi mondanivalóm lett volna de mindig csak olvasásra maradt időm.
Csak úgy emlékezetből:
Klarissza: azt hiszem te kérdeztél játékról. mi ezt vettük Ákosnak. Ez egy gumi legó szerűség, nagyon könnyen egymásba lehet rakni, 9 hótol ajánlják.
Kép

Panu: kipróbáltam a receptet, + parival - nagyon álvezte a gyermekem.

Jó lenne ha több ilyen recept lenne, mert néha kifogyok az ötletekből. Én általában mirelit zöldséget veszek és azokat főzöm rizzsel főzelékszerűre. Nálunk bejött. Ma vettem sárgadinnyét, kivi vagyok mit szól hozzá.

Barbi: naggggyon szép helyeken jártok. Én is majdnem egyszer Canadában kötöttem ki, de másként alakult. Jobb ez így, csak ilyenkor mindig eszembe jut, mikor képeket raksz fel.

Alvás: lehet, hogy páran most megköveztek, de azért leírom nálunk, hogy alakult. Mikor beteg volt (csirke vérhas fertőzés) nagyon anyás lett. éjjelente utánna többször fel kellet kelnem, volt, hogy óránként. Többször hisztibe torkollot a felkelés - semmi könny csak ordítás és toporzékolás. Ez ment kb. 2 hétig. Mind a ketten nyügösek voltunk éjjel és nappal is. Múlt hét pénteken nem bírtam. Beremegtem és már sírtam a fáradtságtól. este 10 kor nekiáltt a hisztijének. Tudtam, ill. gondoltam, hogy semmije nem fáj ezért hagytam. Percenként bementem hozzá, mondtam, hogy itt vagyok, lefeketettem (mindig feláll az ágyban) majd kijöttem. Ez ment éfélig. Egyszercsak abbahagyta és elaludt. Azóta átalussza az éjjeleket, mindenféle hiszti nélkül. Este összebújunk, majd alvás. Azt találtam ki, hogy a kezemben elaltatom, de éjjel már nem veszem ki az ágyból ha felébred (mint eddig) csak egy pillanatra, hogy megnyugodjon, majd visszarakom, hogy ott aludjon el és arácsok között benyúlva símogatom. Így nincs miért felébrednie. Eddig én sem bírtam, hogy sír, mindig felvettem és elringattam. Most túl fáradt voltam hozzá. Ennyi.
Batka: kíváncsi lennék a véleményedre az éjszaka át-nemalvásról. Múltkor írtad, hogy neked más mint itthon.

Ha lesz időm majd jövök.
Szti
beszti71

Sziasztok Kép
Képzeljétek
Kép = Hami
Mára már kezd hólyagosodni, de egyéb tünet nincs.
Ez van.
Cupp
Ann
annann

Ann,
esküszöm, hogy nem mi voltunk!!! Gabinak ugyanis nincsen. Viszont azt hallottam, hogy most nagyon sok babának volt, nem csak a környéken, hanem mindenfelé. Remélem könnyen túllesz rajta, és nem lesz semmi külön baja. Arra figyelj, hogy a szájában belül is megjelenhetnek pöttyök, és ilyenkor esetleg nem akar inni-enni, de ne hagyd, hogy ne igyon.

Cory,
továbbra is jobbulást!

Vera,
Benci is nagyon ügyi, hogy már ennyi mindent mond!Kép Ez az elalvás nagyon tetszik! El is hiszem, hogy meghatódsz tőle.Kép Gyógytornász mit mondott?

Zit,
nekünk Pentax van, én szeretem, de tényleg jó drága volt. Én is úgy tudom, hogy az jó, meg még a Canon is, de én igazából nem értek hozzá. Beninek gratula a sok-sok lépéshez!Kép

Zsófi,
elég gáz ez a doki.Kép Szegény Anna, hogy még fogy is.Kép Nagyon drukkolok, hogy most már gipszet kapjon, és hazamehessen. Beninek is jobbulást!

Szti,
megértem, hogy nem bírtad már tovább, és az jó, hogy most már alszik Ákos, és te is tudsz. Tényleg van egy határ. Nálunk a cici a leggyorsabb visszaaltatási módszer, így sokszor öt perc az egész, ha viszont nem kap, akkor üvölteni kezd, ő is felébred, én is, apa is. Valószínűleg majd én is le fogom valamikor szoktatni róla, de egyelőre így könnyebb nekem is. Egyébként nemrég olvastam valamelyik topicban, hogy az egyik lány leszoktatta a ciciről a babáját, hogy hátha azért ébred, mert megéri neki, de azóta is ugyanúgy ébred, csak most ringatni kell, meg simogatni, és tovább is tart...Kép Szerintem mindenkinek magának kell kitalálni, hogy mi a legjobb neki és a babának, ez annyira más mindenkinél, hogy én senkit sem bántok ezért.Kép Az mondjuk nem tetszik, amit anno apuék csináltak a húgommal, hogy hagyták sírni, és ők nem mentek be hozzá egyáltalán, így két éjszakát végigüvöltött szegény egyedül, de hát ezek még a régi elvek voltak.

Gabi megint elaludt a hintában.Kép Szegény, teljesen lecsuklik a feje, de nem akarom kivenni, mert legalább alszik, eddig bármit próbáltam, nem volt hajlandó. Sütöttem zabpelyhes reformsütit, majd feldobom valamikor a receptet, tök finom! Eredetileg muffin lenne, de nincsen muffinsütő formám, ezért én tepsiben szoktam.Kép

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Ann,
nem semmi!!! Hol kaphatta el Hami? Bizti barihimlő? Gyors gyógyulást kívánok!

Zsizsa,
hintában alvó Gabi Kép A reformsüti receptje nagyon érdekelne! Tudod, fogyókúra Kép Vagyis inkább étrend-változás van nálam, de sütit csak délig szabadna enni, szóval ezért is érdekel minden egészséges megoldás Kép

Zit,
nekünk Canon fényképezőnk van, és én nagyon elégedett vagyok vele. Egy gondja van: mostanában a fénymérésnél vacakol, túl sokáig tart, amíg vakuval újra el tudom sütni a gépet. Ez csak azért rossz, mert amikor a "pillanatot" le akarom kapni, sokszor nem megy, nem engedi Kép De ez már egy régi gép, lassan 4 éves lesz! Mi is nézegetünk most másikat, és a legjobban még mindig a Canon jön be Kép A mostanink 2,1 megapixeles, mai viszonylatban ez kevés, de az előhívott papírképek még így is nagyon szépek! Az én férjem is azt mondja, hogy a digitális zoom nem ér semmit, a miénken 3x-os optikai van, és teljesen jó! Főleg mert nem bogarakat meg virágokat fotózunk, hanem ugye Zsoltikát Kép Arra ez eddig bőven elég volt. A mostani gépek már sokkal többet tudnak, de - mondom - nekünk ez is bőven jó! Ami nekünk nagyon bejön(ne): a Canon S1IS, esetleg nézd meg a neten! Klassz gép nagyon! Kép

Szti,
tetszik a játék Kép És gratula az alváshoz! Nálunk is szopival alszik vissza Zsoltika, és nem is volt gond, amíg 1x-2x kelt csak éjjel. Mondjuk mostanában megint jobban alszik pár napja...

Zsófi,
jobbulást mindkét betegnek! Ezek az orvosok szörnyűek!!! KépKépKép

Vera,
nagyon jókat mond Bence Kép És az elalvásos technika is nagyon tetszik! Milyen volt a lakás? Remélem, hamarosan találtok megfelelőt!

<font color="0000ff">No ennyi voltam mostanra, mert Zsoltika felébredt maratoni alvásából Kép Amíg szunyókált, kivasaltam egy hatalmas halom ruhát, hát majd' leszakad a derekam!

Puszi:
Gabi</font>

pgaboka

Zit, Gabi, mi is a Canon S1 IS gépet vesszük meg. Ha minden igaz tegnap megrendelte apu.

KépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zit, ha érdekel itt van a tesztje:

http://index.hu/tech/digicam/cikkek/ps_s1is/!1

www.mamami.hu
zsuzsófi

zit:
anyáméknak canon A60 -uk van (2MP), elég jo képeket készit, és a mini avi felvevöhöz hangot is vesz.
nekünk 3 MP nikon van, több mint 1 éve és teljesen jol szuperál.

szvsz a fontos tényezök:
NE saját aksis legyen, mert elég gáz/bosszanto tud lenni, mikor a buli közepén lemerül és nyetu gép mig fel nem töltödik.
a ceruzaelemeshez pedig tudsz vinnitarcsi elemet vagy bárhol lehet venni, söt ebböl a fajtábol vehetsz tölthetö elemet is és az hosszutávra megoldja az elem kérdést (bár nem olcso), érdemes még arra odafigyelni, hogy a 8 vagy a 16 MB-os kártya nem elég, tehát + kiadás egy 64/128/256 Mb-os memoriakártya.

a kukucskálonak nem sok értelme van, mert ugyis az lcd kijelzön nézed a képet/leendö képet.

ann:
SOS, akkor a margitszigeti talin esetleg már fertözhetett hami? Kép
orsolya11

Sziasztok megint!

Begipszelték Anna lábát, holnap hazajönnekKépKépKépKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Megint loptam magamnak pár percecskét, apósék kocsit mosnak (Képlegalább elvannakKép), Ádám alszik, enyém a pálya.
Itt is beköszöntött a nyár, igy július közepén már nem is bánnam,ha megbizhatóan tudna jó idö lenni.
Továbbra is sokat kirándulunk, de most már csak hétvégéken,mert a párom szabija letelt, igy hétközben kötve vagyunk. Azért még igy is jó,hogy ennyi helyet bejártunk.
Ádám fogakat növeszt, az 5-ik már kinnt van, a 6-ik meg látszik az inyén,hogy készülödik.
4-5 lépést egyedül is totyog, és akkor legugol kapaszkodás nélkül,majd le is ül.És végre nem csak romboja az épitökockákat, hanem egymásra is teszi, és olyan boldog arccal néz szét a szobában,hogy mindenki vegye észre, mit csinált...
Evés-ivás tökéletes, és most az alvásra sem panaszkodhatom,megint 7-8-ig alszunk reggelig egyhúzójában.

Remélem jól vagytok Ti is, sajna olvasni nem nagyon tudtam, azért bizok benne nincs senkinél nagy gáz!Kép

Szülinapos Robókát én már felköszöntöm jóóóó elöre, ki tudja mikor tudok jönni!Kép Boldog elsö szülinapot Robó!KépKépKép

Végül egy kép,és már itt sem vagyok!
Barbi
Kép

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Gabi, Zsizsa:
Nálunk is elöször cicin aludt vissza Ákos: Szívot 2-3-t és már aludt is. Nincs ezzel semmi baj. Késöbb annyira belejött,hogy min. 8* kellett kelnem. Aztán fokozatosan leszoktattam az éjjeli szopiról és volt, hogy átaludta már az éjjelt. Aztán jött a betegség és a fenti leírás. Hát ezért hagytam sírni és nem szopizott. Különben mi már csak reggel és este szopizunk. Napközben már nem érdekli.

Jó éjt, sziasztok,
Szti
Kép
éjjelre a szexi pólómat veszem fel (jó kis Tescós cucc!!!)
beszti71

hi

azota beszéltem egy gyerekorvossal, bizony fertözhetett hami a szigeten és 2-3 hét a lappangás.
tali lefujva nálunk és minden közzösségbe mennés
csak 1 gáz van, panna jövöhéten menne balcsira..Kép

klarissza, hanzika, panu,edit és a többiek.....
gyerekfigyelés indul
orsolya11

Sziasztok!
hullafáradtan, de itt vagyok.

Anita! utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok! megkukkolom, Robónak mikor lesz a nagy nap és majd akkor köszöntöm Kép védőnénivel ne törödj, nem elvárások szerint fejlődnek a gyerekek, hanem a saját ütemük, érdeklődésük szerint. különben van egy 15 hónapos gyermek a családban, ő mostanában kezdte el a szavakat összetenni.

Vera! Benci gyönyörű, és mennyit fejlődött!! a szemén illetve a tekintetén látni. már régen láttam róla fotót, örülök nektek.

Ann! akkor ez most barihimlő?? és már fertőzhetett akkor, amikor találkoztunk? hogy bírja Hami?

Zit! a 3 megapixel már nagyon sok dolgot tud, és nagyon jó minőségű, a 4 megapixel már majdnem profi minőség, a többiről már írtak, ja, és lehet kis memóriakártyát is venni hozzá, ami néha jól jön, ha nem tudod letölteni a képeket a szgépre. Beni járásához gratula!!! Kép Kép, ügyes fiú!

Zsófi! jó, hogy hazamehet Anna! Kép, már nagyon várhatjátok! Bocinak jobbulást, az acc-t tényleg próbáljátok ki, szerintem is jó.

Szti! én nem kövezlek meg alvás-ügyben, eszembe se jutott. nálunk a napközbeni alvásoknál volt az állandó hiszti, és fokozatosan hosszabb ideig hagytuk sírni, illetve mentünk be hozzá vigasztalni, és bejött. most már akkor sem ordít, ha nem alszik el rögtön, hanem elfoglalja magát, nézeget, kidobálja a párnát, babát Kép, és csak akkor morog (kiabál, de nem sír), ha tényleg nem akar ott lenni illetve aludni. bár ilyen ritkán van, mert úgyis akkor teszem le, amikor álmos. az esti altatásnál pedig az jött be, hogy mindig azonos időpontban, azonos rituáléval történt, történik. működik. receptnek is örülnék néha, mert én már viszketnék a sok sárgarépa, karfiol, borsó, és társaitól. el is határoztam, hogy holnap sajtos-tejfölös tésztát adok neki, legalábbis megpróbálom. ma úgyis zabálta anyukám köményes kiflijét (kömény nélkül).

Zsizsa! ez a hinta tutira bejön nálatok Kép, zabpelyhes süti recept jöhet Kép

Barbi! azért ha van időd kukkantsál be ide, imádom nézegetni ezeket a képeket: ti aranyosak vagytok együtt, és a táj sem utolsó Kép

magunkról: fáradtságom oka, hogy 2 naponta járok tornára, és ráadásul ma reggel 6-tól 10-ig élőben nyomultam az éterben (egy kis helyettesítés, egy kis pénz). Lizi újabb produkciója a perlekedés: azaz ha rászólok, hogy ne csinálja, akkor mérgesen-sírósan pöröl velem, elég hangosan, persze annyira édes, hogy csak nevetni tudok rajta, pedig ez nem vicc, hiszen most kell a korlátokat felállítani (értsd: veszélyek miatt), ezenkívül egyre többet gyakorolja a járást, és láthatóan fejlődik, már többször csak egyik kezét nyújtja, hogy vezessem, és nem mindkettőt.

még egy fontos kérdés: akkor jövő csütörtök a tali időpontja?

jó éjt mindenkinek, panu
panu

VEra!

MOst csak neked bocsi a tobbieknek.Szoval a Dorozsmai utcaban lakik a noverem es nagyon de nagyon jo hely!!!Képnagyon nyugodt kornyek,es az utca vegeben van egy gyonyoru zart jatszoter.TUti a hely en is szeretnek ott egy lakast.A ferjemnek(mostmar kozos Kép az amerikai utan van pont a Dorozsmai es amerikai ut sarkan(csak 35 nm)szoval nekunk nem jo,csak ki van adva.
EGyebkent ti venni akartok vagy berelni?(errol lemaradtam)

MIndenkinek szep[ napot majd kesobb jovunk Kép
gabi75david

Szti! Ákos nagyon édes!!! a szexi pólóban Kép

panu
panu

Orsi! igaz, hogy 2-3 hét a lappangási idő, de ezalatt nem fertőz végig. én úgy tudom, hogy a kiütések megjelenése előtt pár nappal fertőz. (forrás: Mészner Zsófia Szt. László Kh., az egyik legjobb a szakmában, fertőzések). Kb. 1 hetet érdemes várni, talán Zsizsa is ezt tette, ha jól emlékszem. találtam egy homepage-t csak erről: www.baranyhimlo.hu

panu
panu

Sziasztok!

Gabi!
Köszi az infótKép Voltunk megnézni a lakást (bérelni szeretnénk egyelőre), gyönyörűszép, vadiúj 3 szobás, nagy erkélyes, de mégsem ájultunk el tőleKép Kocsi nélkül nekem kész halál onnan eljutni bárhová, ráadásul még csak egy lépcsőház van kész, a többi nem tudom hányat (kb. hatot) most építik. Ebből kifolyólag tiszta gáz a környezet, mindenhol munkások, zaj és por. Na ezt nem nagyon szeretnénk, mert itt a Teve utcában is jól megszívtuk mikor ideköltöztünk... Az ablakunk mellett építették fel az országos levéltár potom 8 emeletétKép Képzelheted hogy mennyit takarítottam, alig tudtunk ablakot nyitni. Szóval asszem nem ez lesz a befutó lakásKép
Amúgy a tesód melyik részén lakik az utcának, merthogy naggggyon hosszúKép Ez a 211-es szám volt.

Panu!
Köszi a dícséretet Benci nevébenKép
De jó ez a rádiózás!!!Kép És melyik rádióban nyomultál?Kép Kár hogy nem szóltál előre, biztos meghallgattalak volna. Vagy mész holnap is?Kép
Lizinek óriási gratula a járáshoz, annyira ügyi kiscsaj!Kép És nagyon édi a talis fotókon, megkukkoltam ám!
De akkor most ti is karanténben lesztek a bárányhimlő miatt?

És tényleg lányok, mennyivel előtte fertőz?

Ann!
Merre vagy? Mi van Hamival?!

Szti!
Szexi pólós Ákos szép nagyon!Kép Milyen jó a haja! Én mindig azt nézem hogy melyik babának milyen haja vanKép Annyira sokféle lehet! Pl. Bencének ha hosszabb lenne sem lenne ilyen vékonyszálú egyenes haja szerintem. Inkább égnek állna, mert nagyon erősszálúKép
Én is megértelek alvásügyben! Ezt nem is lehet bírni hosszútávon, kipurcan az emberKép Szerencsénkre nálunk ez az egy ami tökéletesen működik, de van helyette más gondKép
Nem is tudom mi lenne ha még ez sem lenne jó?! Bár ma nagy merényletre készülök Bencus ellen, mert éjjel megpróbálom a gyümilé helyett a vizet... Megegyeztünk a dokival (amit én is így gondoltam már, csak megerősítést vártam tőleKép) hogy a gyümilé napközben is eltelíti és jó lenne ha néha vizet is inna helyette. A doki azt mondta hogy kössük időhöz a gyümölcslevet, pl. azt kapjon tízóraira meg a déli főzelék után, de a többi alkalommal és ha szomjas akkor csak vizet. Bence egyelőre utálja a vizet, mert sajna én hülye az első pár próba után feladtamKép

Barbi!
Nagyon szépek vagytok a képenKép és a táj is gyönyörű!!!
Gratula Ádámnak a sokadik fogacskához, a járáshoz és az építéshez isKép Ügyi fiúcska nagyon!
Apósodék meddig maradnak? És utána mi lesz a szobával?Kép Ki fog benne lakni?

Zsuzsófi!
Olvastam mi történt AnnávalKép De jó hogy már holnap hazaengedik!Kép

Na és végül akkor egy pár szó a gyógytornáról. Hát sajnos már korábban is aggódhattunk volna, ugyanis itt nemcsak arról van szó hogy Bence egy nyugis baba akit nem érdekel a mászásKép A gyógytornász lány (aki egyébként a Pető Intézetben konduktor, és ezenkívül védőnő is) megállapította hogy Bence felsőteste teljesen oké, erős, fejlett, viszont az alteste nem. A lábfeje nagyon kötött, ezért tartja még mindig kapaszkodóállásban a lábujjacskáit sokszor, bokától csípőig pedig teljesen laza.
Átmozgatta Bence minden részét, körözött a lábfejével, karjaival, kezével, csipőjével, volt Benci hason, háton, lógatta féloldalánál fogva, ahogy a neurológián is csinálták. Aztán próbálta feltérdeltetni, másztatni, és akkor kiderült hogy Bencike nem tud guggolni, térdelni, és ebből kifolyólag mászni sem tud(na)Kép
Nem tudja maga alá húzni a lábát a kúszás-mászáshoz, mert nem erős, és mindig kicsúszik neki oldalra.
Hetente kétszer fog vele foglalkozni a lány, a többi napon viszont nekünk kell. Még ilyen intenzív tornáztatás mellett is kb. 2-3 hónapra teszi mire mászni fog, esetleg akkor fel is áll már. Majd meglátjuk. Nagyon bízom benne és csak remélni tudom hogy minden rendben lesz.
Na ennyi van velünk. Bocsi ha kicsit hosszú lettem.
Először nem is akartam ide leírni, de mivel érdeklődtetek így megtettem, de nagyon nehéz ezt nekem elfogadniKép Persze sejtettük már hogy valami csak van a koraszülöttség miatt, de rossz vele szembesülni.

Most búcsúzom mert már kifolyik a szemem.
Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok, csak gyorsan Kép
Bari: Én is úgy tudom, h a kiütések megjelenése előtt 1-2 nappal fertőz. Első kiütés tegnap reggel - csak akkor arról még nem tudtam, hogy az. Az kedd. Tali meg pénteken volt... reméljük szerencsétek lesz. Bocsi, ha vki elkapja Kép Mi nem is voltunk közösségben azelőtt, még játszón se, kivéve az előző talit (az még benne van a 3 hétben sajna) Kép..., úgyhogy teljesen gyanútlan vagyok/voltam, illetve halvány sejtelmem sincs, h hol kapta el Kép Utcán - jobb 5letem nincs.

Nézem a honlapot - köszi Panu Kép - hát júli-aug-szept-ben a legkisebb az előfordulása Kép Ezt hívják úgy, hogy pech.

Egyébként Hami bébi tök jól van. Nem lázas, hőemelkedése sincs, nem nyűgös, nem viszket neki (vagyis nem mutatja). SEMMI BAJA, mondom. Hát én nemtom, h ez tényleg bari vagy nem, de akkor is tök jól van Kép
Egyébként most olvasom, h ha én voltam, márpedig voltam bari és még szopik, márpedig szopik napi 7x kb., akkor elvileg minimálias az esélye, hogy az legyen. Csakhogy az a baj, h valszlg tényleg bari, mert a fejbőrén is van és aszonták, h azt csak a bari tud - mármint fejbőrön kijönni.
Na ennyit a bariról, még jövök, mert akartam még mást is írni + köszönteni, de lehet, h már csak holnap.
Cupp
Ann
annann

Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy a szopi nem véd a bárányhimlő ellen. A méhlepényen keresztül szereznek valamennyi védettséget, de az a 6. hónapra elmúlik teljesen. A szopi miatt esetleg szolídabb lefolyásra lehet számítani.
Fertőzés: én úgy tudom, hogy előtte kb 1 héttel kezd fertőzni, és bevásárlóközpont, tömegközelekdés... akárhol Kép

Ann: jobbulást Haminak!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Először is akkor a sütirecept:

MUFFIN:

Hozzávalók: 1 csésze zabpehely, 1 csésze tej, 1 csésze teljes kiőrlésű liszt, 1 dl méz, 1 dl olaj, 2 db tojás, 1 teáskanál sütőpor. (Én a tepsihez kétszeres mennyiséget szoktam venni.)

Elkészítés: a zabpelyhet a tejbe áztatjuk fél órára. A tojásokat mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a tejes zabpelyhet. Enyhén kiolajozott muffinformába adagoljuk, és 180 fokon kb. 17 perc alatt megsütjük. (Ez a tesóméknál, akik szintén tepsiben csinálják, 20-25 perc, a mi vacak sütőnkben viszont 45 perc körüli. A közepesnél kicsit kisebb lángon csináljuk.) Ízlés szerint gazdagíthatjuk aszalt gyümölccsel, fűszerezhetjük narancshéjjal, ánizzsal, stb. (Mi csokidarabokat szoktunk beletenni, ez mondjuk nem éppen reformKép, két tábla tejcsokit vagdosunk fel, és adunk a tésztához.) Ebből a mennyiségből 12 süteményünk lesz.

Brigi,
régen jelentkeztél, remélem minden rendben nálatok!

Zsófi,
nagyszerű, hogy Anna holnap hazamehet!Kép

Barbi,
fogacskákhoz, lépésekhez, toronyépítéshez gratula!Kép Alvásért meg irigy-irigy! Ó, ezek a tájképek...Kép

Szti,
hogyan szoktattad le Ákost az éjjeli szopiról? Tájékozódnék a jövőre nézve.Kép Gabi még nappal is 4-6x szopik.Kép Jó ez a kép Ákosról, már teljesen bele lehet látni a nagyfiút, aki majd lesz.Kép

Orsi,
ha jól tudom, Panna nem volt a talin, nem igaz? Ha Bene el is kapta Hamitól, akkor sem fertőz péntektől kezdve úgy 8-9 napig, Panna csak onnantól kezdve kaphatja el tőle. Viszont ő sem fertőz legalább 8-9 napig. (A neten talált szakirodalmam szerint kb. 2-3 hét a lappangási idő, és 1-2 nappal a pettyek megjelenése előtt fertőz, de mondjunk 5 napot a biztonság kedvéért.) Az elengedés attól is függhet, hogy mennyi időre menne Panna. Esetleg pár nap múlvától el lehet különíteni a két gyerkőcöt, ha Panna jól elvan a nagyszülőkkel, és nagyon akar a Balcsira menni...

Panu,
tök jó, mit tornázol?Kép Perlekedés nálunk is ilyen, nem bírom ki mosolygás nélkül.Kép Gratula az egy kézzel járáshoz!Kép

Vera,
sajnálom, hogy Bencét tornáztatni kell.Kép Viszont az jó, hogy észrevettétek, és a tornával nagyon jól helyrehozható a probléma, nagy valószínűséggel teljesen elmúlik, és kis idő múlva Bence olyan lesz, mint bármelyik ugyanolyankorú gyerek. Azt viszont furcsállom, hogy a neurológián nem vették észre korábban...

Cory,
én ugyanúgy tudom a szopi-bárányhimlő elleni védettség kapcsolatát, ahogy te. Remélem, már jobban vagy!

Ann,
jobbulást Haminak! Mennek a drukkok, hogy könnyen túl legyen rajta! "Vicces" egyébként, hogy itt volt Gabi, mint potenciális barihimlős jelölt, erre Hami lett beteg.

Ma volt itt a barátnőm a majdnem 10 hós fiával, és a két gyerek nagyon jól elvolt egymással, persze mindig ugyanaz a játék kellett, ami a másiknál volt.Kép Nagyokat vigyorogtak, dumáltak, Gabi többször feldöntötte Gergőt, szóval jó kis tali volt.Kép

Betegeknek jobbulást! Mindenkinek jó éjt!

Zsizsa

Egy kép az újbóli hintában alvásról.Kép
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok,
köszi a további drukkokat, de még mindig semmi baja (he nem lenne pötyi, nemt udnám, h gáz van), úgyhogy tartogassatok akkorra is, ha lesz, mert akkor pánikolni fogok, ezt megígérem!!! Kép
Egyébként a Panu általá ajánlott oldalon olvastam ezeket - infektológus dokinéni csak tudja, h merre hány méter Kép

De most nem is ezért jöttem, na!
Hanem azért, hogy felköszöntsem a topic naaaaagy-naaaaagy egyévesét:

Kép

BOLDOG SZÜLINAPOT ROBÓÓÓÓ!!!

Pusssszancs
Ann és barivagynembariHami
annann

Hahó!

Még én is fent vagyok.KépKép

Boldog szülinapot Robónak!!!Kép

Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ez az első gifem, és sikerült!Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

ma extra nyugi napunk van, ejjel is kb oranken ebredt Emma, ugyhogy most csak gyorsan irok

Anita,
Boldog szulinapot Robonak!

Vera,
orulok, hogy jol telt a nyaralas, meg annak is,hogy irtal Kép kepek naggyon tutik. Most olvastam a gyogytornaszt Kép tudom, hogy konnyu ezt mondani, de gondolj arra, hogy szerencsere semmi "komolyabb" baj nincs, par honap tornazas utan el is felejthetitek az egeszet. Drukk, hogy mielobb rohangalhass Bence utan, es, hogy szeressen tornazni, es akkor hipp-hopp elrepul az ido

Ann,
bari-Hami - ez mar biztos? Mondjuk szerintem jobb ha minel korabban tulesnek rajta. Foleg, hogy semmi baja Kép

Zsizsa,
hetvegen megyunk mi is hintat keresni Kép de megmondom a boltban, hogy ha nem alszik benne Emma akkor visszaviszem Kép

Barbi,
meg mindig szep helyeken kirandultok Kép rokonok meddig lesznek? Fogakhoz gratula! Alvas miatt sargulok

Tobben kerdeztetek idojaras-jelentest: mi az eszaki sziget eszaki csucskeben vagyunk itt SOHA nincs ho. (Mokas, vannak emberek, akik meg soha eletukben nem lattak havat - pedig a deli szigeten van) Telen a min. +10 fok korul van, ha esetleg ennel hidegebb lenne, akkor az borzaszto hideg tel Kép Viszont rengeteget esik (inkabb szakad) az eso, es fuj a szel (idonken a postaladaig alig lehet elmenni). Akkor jo, ha se szel, se eso, de ilyen azert telen eleg ritkan van. Viszont a nap akkor is sut, ha esik az eso, igy hatalmas szivarvanyok vannak. En pl. itt lattam eloszor teljes nagy szivarvanyt (mar tobbet is). Nyaron viszont nincs tul meleg, 25-28 fok a max., de a tengert siman felmelegiti, ugyhogy nyar kozepetol siman lehet furodni Kép
Amugy a kiwik teljesen orultek... ok meg most is rovidnadra-rovidujju-mezitlab nyomulnak (foleg a gyerekek), mi meg jol feloltozunk Kép Mondjuk a gyerekek tobbsegenek folyik is az orra - de erre a vedono azt mondta, hogy ez termeszetes telen. Szerintem nem... persze az nem jut eszukbe, hogy talan normalisan fel kellene oltozniuk. Azert van am itt is 1-2 dolog amitol a hajam egnek all.

No megyek, Emma felebredt 15 perc alvas utan - azt is az olemben - es matat a gepnel

batka
batkamano

Sziasztok!

Köszönteni jöttünk Kép

Boldog szülinapot Robó!

Marcsi és Ákos

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Bocsi deáttmentem olvasó üzemmódba, és azt is csak hébe-hóba, mivel holnap érkeznek a szüleim, és még rengeteg dolgom van.
A talis képeket megnéztem, naggggggyon jók. Kár, hogy nem voltunk. Pöttyök szerencsére elmúltakKép

Ann: Olvasom, hogy Hami barihimlősKép Jobbulást neki.

Vera: Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Nagyon jók a képek. Tornához kitartás.

Zsizsa: Jól esett, hogy hiányoltál. Gabi hintában alvásaKép

Panu: Gratula Lizinek az egykezezéshez. Nagyon ügyi már.

Szti: Nekünk is pont ilyen "jó minőségü" Tesco cuccunk vann. ImádomKép Ákos nagyon édi.

Barbi. Nagyon irigy vagyok még mindig a szép helyekért amerre jártok. Nagyon szépek vagytok a képen. Meddig maradnak a vendégek?

Zsófi: Jó hogy Anna mehet haza. Bencinek is jobbulást.

Magunkról annyit, hogy Bömbike nagyon elromlott az utóbbi napokban. Teljesen rám van ragadva. Ezért nem is haladok úgy a takarítással ahogy szeretnék. Én is már úúúgy szeretnék legalább egy éjszakát átaludni, de sajnos nem megy. Ha nem kelek fel hozzá akkor úgy elkezd sírni mint akit gyílkolnak. SzörnyűKép
Most kb 3hétig nem leszek. Amikor lesz időm megpróbálok jönni, de nem igérek semmit, mert még azt sem tudom hová megyünkKép Na igy is csak mi tudunk nyaralást szervezniKép

És négül a legfontosabb:
Nagyon Sok Boldog Szülinapot Robó!!!
Kép

Bocs ha valakinek nem írtam. Amikor tudo jövök.

Brigi
bombomanyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?