Új privát üzeneted érkezett!

A felvevés-témához találtam egy cikket:

http://www.babazo.hu/bebi/20090805-csec ... korig.html

Kép

Kép
hmbori

Mimi,
ugyanarról a Henrikről beszélünk (Szőke), itt a link Andrea tanfolyamáról: http://www.szules.hu/index.php?id=1904&cid=23756 (Geréb Ágiék születésháza a helyszín). Egy nagyon kedves baráti csoport már volt (nekem nem sikerült gyerekvigyázót szereznem, így nem tudtam menni), és nagyon jónak találták. Nohát, milyen kicsi a világ, hogy ti így ismeritek egymást! :) A NGYK-ról beszélsz, mint könyv? Az megvan nekünk is. :wink:
Filmsztár Regi. :D

Adri,
nálunk is úgy van, hogy egyik gyerek minden zajra felébred, a másik mellett meg puskát lehet sütögetni. Gyereke válogatja, sajnos el kell fogadni, ha a nehezebb fajta jutott. :) Sógornős reményeidet teljesen átérzem, én is nagyon örültem, amikor náluk megszületett a baba.

Anna,
borogatós tanfolyamról lásd a Mimihez írtaknál a linket! :) Nekünk a levendulás bedörzsölés vált be nagyon köhögésre, azt a NGYK-ból tanultam.

Szilvi,
az egyik ismerősömnek volt ilyen, hogy véreset kakilt a gyereke (mindkettő), és kiderült, hogy allergiásak a tejtermékekre és a tojásra, amit az anyuka megevett. Így ezeket kiiktatta az étrendjéből, és onnantól semmi vér nem volt a kakiban. Mihelyt újra kezdte, megint volt. Szerintem megér egy próbát nálatok is, hátha elmúlik a vér (bár belátom, nem könnyű tartani a diétát).

Ádibaba,
a lányomnak volt ilyesmi, de neki csak ritkán volt csipás, viszont folyton folyt a könny az egyik szeméből. Ilyenkor el van záródva a könnycsatorna, és neki át is mosták.(Elég horrorisztikus eszközt használtak hozzá, nem is néztem inkább oda.) Megoszlanak a vélemények a dologról, mert van, hogy visszatér a baj az átmosás után is, és megint át kell mosni, aztán megint. Gabinak szerencsére egy átmosás elég volt, de ő már négy hós is volt, amikor voltunk. Lehet amúgy kicsit masszírozni az orrgyököt a szeme alatt, állítólag az is segíthet, hogy kiduguljon a csatorna, el tudjon folyni a könny, és ne gyulladjon be állandóan a szem. Lehet anyatejet is spriccelni a szembe, van, akinek az is elég volt a gyógyuláshoz.
A köldökcsonkot én is megvártam, hogy magától essen le...

Angelita,
egy deci folyadékhoz egy teáskanálnyi cukor az rengeteg (én nem tudom úgy meginni a teát, annyira édes, a férjem így issza). És igaza van Miminek, szörnyen rongálja a fogakat, az ovinkban vannak olyan gyerekek, akiknek nincsen elöl foga, csak fekete csonkok, mert tövig rohadtak a cukros teáztatástól. :roll: Nagyon kell vigyázni ezzel!

Bori,
teljesen egyetértek a cikkel. :)

Nálunk ma katasztrofális állapotok uralkodtak, Ági ugyanis nem akart aludni egyáltalán, pedig álmos volt, cipeltem egész nap a fenekét, de aközben is nyűglődött, nagyon kikészültem. :( Főleg attól, hogy semmit sem tudtam itthon csinálni, kész kupihegy a ház, utálok szétnézni. Vicces volt amúgy, hallgattam a U2-tól a Bad (Rossz) című számot, miközben ráztam Ági hátsóját, és jött az a rész, hogy I`m wide awake, I`m not sleeping, oh no, no, no (Teljesen éber vagyok, nem alszom, ó, nem, nem, nem). Hát, ha nem lettem volna annyira kimerült, jót röhögtem volna rajta. :lol: Aztán Depeche Mode-oztunk egy kicsit: Enjoy the silence (Élvezd a csendet), de Ági nem élvezte, sőt. Pedig kendőbe raktam, de tojt elaludni, a szopi sem jött be nyugtatóként, nagyon zavarta, hogy jön a tejci. Aztán végül az udvarra kivittem fél kilenckor kendőben, és népdalokat énekeltem, amíg el nem aludt. Hű, nagyon fárasztó nap volt.
Viszont dicsekvésként leírom, hogy a gyerekeim teregettek ki, ugyanis én nem tudtam Ági miatt, és ez már a második alkalom, hogy teljesen kiteregettek. :)

No, teszek egy tegnapi képet, kipróbáltam a háton hordozást, de még kicsi Ági, azaz a karom nem elég hajlékony, hogy a lábánál jól tudjam kötni a kendőt, meg a nyakánál sem lett elég szoros. Ennek ellenére két perc múlva elaludt benne. :) (Az is látszik a képen, hogy milyen nagy még mindig a hasam, és hogy milyen rosszul tartom magam...)

Kép

Megyek, mert megint késő van. Holnap anyósomékhoz megyünk, remélem, sikerül délután aludnom egyet Ágival...

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa, Ádibaba! És ilyen minden zajra felkelő gyereknél hogyan kivitelezitek a házimunkát? Mert muszly valamit kitalálnom rá :roll:

Zsizsa ezek a kendős megkötős oldalak nagyon jók, tegnap nézegettem is őket. Most 24-én lesz itt Tatán előadás megyek is rá, megkötéssel kapcsolatos, meg gyerekorvos stb.

Mimi kérdezted múltkor milyen kendőt kaptam, a neve Mandu, az car? Persze próbálgatom megkötni de tök béna vagyok nem megy.... :roll: :oops:

Szóval a teától is lehet?

Baccus. Most ne igyak azt? Laktoherbet, dm-es szopis teát meg a milupának van valami csipkebogyós granulátoma ezeket iszom. Napi 1,5 l szoptatós tea (ennyiben 1 filter van) és e mellé iszom 2x 1,5 l szénsavmentes ásványvízet. + éjjel még benyomok még 1,5 l szénsavmentes vízet. Én folyamatosan szomjas vagyok.....
És ha csak vízet iszom, akkor is lesz tejcim?
Amúgy kitartóan fejek minden szopi elött. Éjjelek viccesek, mert kirohanok fejni a konyhába, mire visszaérek meg bealszik a gyerek. :lol:

Bori annyira bírom ahogy Bettiről írsz, mindig mosolyt csalsz az arcomra :lol:
Nálunk kb 3-4 napja az a de program, hogy húzgálom a forgó zenélőt a kiságy felett percenként, a gyerek nézi, jár keze lába gagyog, és mosolyog rá, nagyon szereti.

nah felkelt megyek fejni, meg etetni.........

Adri

Kép

Kép
irdab

megint beszívatott.............
gyorsba lefejtem a 20 ml aztán, tisztába tettem, átöltöztettem nappalis szerkóba aztán most tökre bealudt.
Most ha felkel egy óra mólva, vagy fél óra múlva újra lefejjem a 20ml?

Apa elment a boltba, most van egy kis időm. Annyi mindenre szeretnék reagálni mindig de gyerekem miatt sohasem sikerül.

Anna anyós témát eddig nem írtam, nem maradtál le semmiről. De nagyon a begyemben van. Mára apa behívta segíteni (ami azt jelenti h én vasalok, takarítok), de félek nem bírom tartani a nagy számat ma ki fog bukni a dolog.....
Remélem apa lerendezi a dolgot, mert ha nekem kell biztos car vége lesz.

Cscsi esetleg beszéltél a dokiddal a sárga folyásról?
Csütörtökön voltam kontrollon, nah péntek reggel óta nekem is sárgás a folyásom. Majd felhívom jöv héten mi ez? De ha gátsebem lett volna és így felnyúl ahogy nekem most akkor tuti összecarom magam....

Nikó, miért barna a tejcid? Meg tudták mondani?

Szilvi, nagyon jó, h már nincs véres makka, és tudjátok mia a probléma.

azt hiszem felkel majd egyszer folytatom...

Adri

Kép

Kép
irdab

Mimi,
szerintem ez a fog dolog is egyénenként változó. Pl. Lili még most is minden reggel és este cumisüvegből iszik nyuszi kakaót, és cumisüvegből issza a "mézes-teát" (méz nincs benne, de így hívja), ha autóban vagyunk, abból nem borítja ki ugye a már fejlődő, de még nem tökéletes kézügyességével. És tökéletesek a fogai. Pedig édességet is eszik. És ráadásul az enyém se túl jó, a férjemé meg végképp nem, de ilyen a család is, szóval nem tudom, ő honnan szedte a gyönyörű fogakat.

Ma tuti éjszakám volt. 10-kor együtt elaludtunk Levivel, fél 3-kor evett, aztán 6-kor, és most kelt fel. Úgyhogy 10 órát aludtam 2x15 perc ébrenléttel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ádi: Balinak is ilyen a szeme. Én is kaptam cseppet, de sokszor elfelejtem :oops:

Nikó: ez felesleges kínzás volt. Amikor már nagyon fáj, pár óra maga az örökkévalóság.

Mimi, Lina: még jó, hogy írjátok a Lime-kórt! Nem véd ellene a szuri? :shock: :shock: :shock: Ezt elfelejtettem mondani a védőnő! Akkor mi értelme van?????? Még jó, hogy nem váltottuk ki! Most már nem is fogjuk...

Angelita: cukros tea ügyben teljesen egyetértek Mimivel! Cukort semmiképp nem adnék a gyerekemnek, és Milu most is csak vizet iszik ha szomjas!

Bori: A HÖ azt jelenti "szia anya, szeretlek!" Megnézheted a nagy baba-mama szótárban! :wink:

Zsizsa, a NGYK-t már más is ajánlotta, érdemes beszerezni?
Vendég

Sziasztok!
Latom sokunknal a fejes-tejci tema allando... :(
Nalunk mar elkezdodott a tejleadas, bar ugy erzem a tejci menyisege mar nem no rohamosan, de nem is csokken. nekem tejmennyiseg novelesere abszolut bevalik a homeos bogyo.
Nalunk sajnos meg mindig nem szopik Robi, bar most 3-4 napja nem is probalkoztam vele, mert annyira ki van sebesedve a mellbimbom, hogy nem szeretek arra sem gondolni,hogy elkezdje ragicsalni. :oops: Viszont kopp-kopp 3 ejszaka ota mar ejjel is vannak 4 oras ciklusok az evesei kozben. :lol: Vegre 3 orat is tudok egyhuzamban aludni! :) szupi erzes. :)
A jovo heten ferjecskem szabin van, igy tobbet jutok remelem gep ele. :roll:

irdab:
En csak szensavmentes vizet iszom... tejcim meg van boven, szerintem ettol nem fugg.

baratodildi

Mimi és akik még írták: megfogadom a tanácsot és ezentúl kihagyom a teából a cukrot. A reggeli főzetet ki is öntöttem és csináltam frisset, cukormenteset.

Kép
angelita

Zsizsa, látom Te is jó zenéhez szoktatod a gyereket! Nálunk a Guns N' Roses a nagy kedvenc, a legjobb altató dal a Paradise City... (elég kemény rock szám). Persze azért hallgatunk Vivaldit is, meg kommersz zenét, rádiót is - legyen mindenevő a picinyem! :)

Cscsi, de ari vagy, hogy lefordítottad nekem a HÖ-t! :lol: Teljesen elérzékenyültem! :oops: (Ma már ho is volt! :wink: )

Ma annyira jól aludt a picinyem, mint még soha - igaz, extra fáradt is voltam: lehet, hogy csak nem hallottam meg, hogy éhes? :lol: :oops: Na, a lényeg, hogy először fél2-kor kelt, majd 5-kor, végül fél9-kor. Remélem, neki is bevált ez a rendszer és mostantól ehhez igazodik!

Kép

Kép
hmbori

Adri: Mikor kisebb volt Ádám, akkor sokszor kint aludt a babakocsiban. Akkor tudtam pl: porszívózni. Aztán mivel egyre többet volt ébren, mellette is csináltam a dolgom. Mármint amikor éppen olyan kedve volt és lehetett.

Csilla: Nektek mit mondtak a szemére? Meddig várjatok, hogy javul vagy nem? Rékának nem javul a ball még mindig csúnya, pedig ez már a másik féle szemcsepp.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Irdab:
nem tudják, valószínű ki kell tisztulnia a tejcsatornának.

Cscsi:

Szerintem is.

Hú, lány egyszerűen nincs időm visszaolvasni. Az éjszaka és a délelőtt jól telt de most megint fáj a hasunk. Ma megint sokat bukott és öklendezik és köhög. A frász jön rám olyankor. Mitöl lehet ez? A kaki meg nem jön ki a jó nénikéjét neki. :(
Na megyek is mert sír megint meg én is azt hiszem.
nikó

Niko,
próbáltad a kamillát???

Én most azt vettem észre, hogy Levinek akkor fáj kicsit a hasa, ha tápszert kap. Ma kemény 25 ml-t ivott, de délelőtt csak 90-et szopott, és éhen akart veszni. Képzelem mennyire hiányozhatott az a 25 ml, de mindegy.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Végre kakiltunk, együtt sírtam Grétivel már pont lázmérőzni akartuk amikor jött egy rakat kaki. Én úgy örültem neki.
Nem tudom mi lesz velünk jövőhéten apa nem lesz itthon, tesóm nem tud jönni mert náthás lett anyóst nem akarom mert ma is unokatesóéknál van és ott is beteg a gyerek. Hólyagos a torka, nem akarom beteg legyen Grétike. Viszont anyós tuti megharagszik.
nikó

Nikó, fel a fejjel, nálunk ma dettó ugyanez a helyzet, egész nap nyűglődik Emma, még séta közben is csak tekergette magát a kocsiban (én meg majdnem elsírtam magam az utcán), hamar be is jöttünk. Most sikerült letennem, de ki tudja, meddig alszik, pedig ráférne.

Kép
angelita

Linácska:

Igen próbáltuk tegnap is és ma is, végre sikerült.

Nem tudom ki kérdezte de a leglassabban a MAM cumisüvegből folyik a tápi az 1-es cumival. Ma vettünk még a Tommie Tippie -s üvegnél is jobb.

Ma sétáltunk egy 35 percet és azóta tökre fáj a hasam, pihi van apa etet, böfiztet és ki van szegénykém.
nikó

Niko: Én kérdeztem. mert már a tököm (már bocsi) teli van hogy állandóan mellé csurog. Kb minden etetéshez elhasználok egy textíl pelenkát. Így állandóan szabadidőmben mosok, meg vasalok.

nekem tuti szuper éjszakám volt. Réka tegnap egész nap csak kézben volt el. Este nem aludt el magától, ezért 10-kor Tamás elringatta.
4:45-kor kelt először, aztán meg 8-kor :lol:

Kép

Kép
ádibaba

Niko,
a MAM cumifej tökéletesen illik az Aventes cumisüvegekhez, úgyhogy ha Aventes van, akkor nem kell feltétlen egész üveget venned, elég csak a fej. DM-ben olyan 550 Ft körül van. Mi Lilinél az összes Aventes fejet lecseréltük MAM-ra. Levinél nincs gond az Aventtel sem, ő szívja és nyeli is rendesen.

Szerintetek normális vagyok??? Rámjött, hogy kuglófot akarok sütni. Ez egy hónapos gyerek mellett normális gondolat??? Még soha nem sütöttem. Az én holt lusta férjem meg ugrott a boltba, csak süssek, és hozza a hozzávalókat :lol:

Lili még délelőtt elment anyuékhoz, a nagyinál akart aludni, úgyhogy holnap délig olyan csendes a ház.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Niko,
fej alatt azt a szilikon valamit értem, és a csavaros fejben ki lehet cserélni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska:

Köszi. Már vettünk üveget persze a boltos nem szolt volna, hogy jó az aventre. Pedig mondtam, hogy olyan üvegünk van .

Ma velünk lesz tele az olda, még lenne egy kérdés. Az mitöl lehet , hogy evett a Gréti elaludt és egyszer csak elkezdett öklendezni. Nem bukott meg semmi felvettem gyors és el is mult.
Ma már nem kérdezek többet azt hiszem, de olyan tapasztalatlan vagyok.
nikó

Niko,
néha Levi is öklendezik, nem tudom mitől. Én arra gondolok, hogy esetleg csak egy pici tej jön vissza a gyomrából (nem annnyi, hogy kibukja), és gondolom elég vacak íze lehet, és attól. De ez csak egy ötlet. Másik ötletem, hogy pl. Levinek állandóan teli van az orra, és a váladék folyik le a torkán. De ezek csak találgatások.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ádi, három hónapos koráig csak várunk..., akkor kell elvinni szemészhez. Bali szeme kicsit tisztább, ha eszembe jut, akkor anyatejet is cseppentek bele.

Bori, a HO ugyanazt jelenti, csak apával.
Vendég

Csajok,
tiszta ideg vagyok... most fürdetésnél vettem észre, hogy Levi kutacsa teljesen be van esve. Pedig ha utánaszámoltam, evett annyit, amennyit kellene is a súlya alapján. Azért próbáltuk itatni tápival, teával, (most szopizott), de nem kell semmi. És valamije tutira fáj, mert néha felüvölt. Nem állandóan, úgy néhány percenként.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri,
hát, én akkor csináltam a zajos házimunkákat, amikor amúgy is ébren volt, mondjuk én kendőztem, és úgy egyszerűbb porszívózni, mintha a karjában tartja az ember a babát.
Jaja, most lesz a Nemzetközi Babahordozó Hét szeptember 20-27-ig: http://hordozas.hu/hordozashete2009/?page_id=21 . Most nézem, hogy Diószegi Eszter tart Tatán előadást, őt ismerem, ha nem is személyesen, már sok szoptatós tanácsot kértem tőle az évek során, legutóbb éppen Ágival kapcsolatban. :) A Beli Buba hordozós tanácsadók meg nagyon jók, én is hátihordozásra az egyikhez jártam tanfolyamra még Csabival. :) A hordozókendős hetet meg az itteni Babanetes hordozókendős lányok kezdték tavaly szervezni a Mamamin hozzájuk csatlakozottakkal, egy év alatt jól kinőtte magát a dolog, most néztem, hogy mennyi program lesz vidéken is, ügyesek a lányok! :)
Szerintem a kendőd Nandu, nem Mandu. (Bár ki tudja?) Nekem olyanom volt, az egy elég jó kendő, a szövése tökéletes, kicsit vastag ugyan, de jól használható, csak nehezebb megkötni, mint egy minőségit. Erre mondják a kendőtanfolyamosok, hogy ez egy jól használható kendő (de nem csúcsminőségű, viszont olcsóbb is jóval).
Akkorát nevettem a téged szivató Zora babán, bocsi! :D

Linácska,
biztos, hogy a fogkérdésben a genetika is közrejátszik, az én lányomnak pl. sok lyukas foga van (az elsőt 4,5 évesen fedeztük fel), pedig ő nagyon sokáig nem evett édességet, és szinte csak vizet iszik. Hozzá kell tennem, hogy a férjem és az én fogaim is katasztrofálisak, mondhatni maguktól lyukadnak, utálatos dolog ez.
Hajrá kuglóf! Majd fényképezd le, ha elkészül! Én ma muffint sütöttem, barackos-fahéjast. :)
Hogy van Levi?

Csilla,
szerintem jó és hasznos a NGYK, de hozzá kell tenni, hogy ez egy antropozófiai beállítottságú könyv, szóval vannak benne olyan dolgok, amik sok embernek túl agyamentnek tűnnek. De lapozz bele (már ha találsz valahol), aztán meglátod. :) Én nagyon örülök, hogy megvettük.

Bori,
szeretem a Paradise Cityt, lehet rá tombolni. :D Altatni még nem próbáltam rá, meg amióta gyerekeink vannak keményebb zenét nagyon ritkán hallgatok (bár mostanában volt egy kis Pearl Jam meg Nirvana is, mosogatás közben jó a keményebb zene). Én mostanában leszoktam a komolyzenéről (Vivaldit én is szeretem), de most, hogy mondtad, rájöttem, hogy lehet, hogy be kéne tenni olykor.

Nikó,
Ági is csinál ilyet sokszor, szerintem is ilyenkor csak nagyon kevés valami jön fel, amit nem bukik ki, de azért öklendezik tőle.

Nekem ma szuper napom volt, a tegnapi szörnyűségek után Ági ma csak evett és aludt egész nap, ilyet nem csinált születése óta. :)

Most mennem kell, jön a férjem gépezni, pedig még le akartam írni, milyen csúnyát estünk Ágival tegnapelőtt a teraszon...

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa,
fekve már nem olyan vészes a kutacsa, de függőlegesben még beesik, bár gondolom ez normális. Azért aggódtam nagyon, mert tegnap volt az első olyan nap, hogy csak szopott Levi (ok, volt egyszer 25 egyszer 10 mili tápi, amikor csak azt hittük, hogy éhes, de ez elenyésző), és féltem, hogy mégsem elég. Aztán utánaszámoltam, hogy evett ő annyit, amennyit a súlya alapján "kell".

Tényleg lányok, ti hogy álltok koszmó ügyileg? Levinek a héten durván előjött, leolajoztuk, lekeféltük, de nem nagyon használt. Most sikerült nagyon jó sampont venni rá, úgy néz ki, már egy mosás után is sokkal jobb. Lilinek nagyjából 3 éves korára sikerült úgy ahogy kiírtani, remélem most ügyesebbek leszünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,
látom mindenki érintett evés és felvevés-ügyekben :wink: , nagyon jó hozzászólásokat írtatok, és a cikket is jó volt olvasni, hmbori!
(Mimi lakonikus és Higgadt véleményéről nem szólva). Megmondom őszintén, én is ezt csinálom, és Ranschburg bácsinál is ezt olvastam (Szülők könyve): felvenni, ha igényli, és figyelni, igényli-e. Mert pl. nekem néha csak nyűglődik elalvás előtt, olyankor már nem is veszem fel, mert nem rám van szüksége, néhány perc alatt álomba nyammogja magát. Ha felvettem ilyenkor, csak még éberebb lett, most hagyom, elalszik-e, és ha nem, akkor ringatom kicsit. Szerintem ez azért jó, mert idővel majd egyedül kell tudniuk elaludni, nem fogja mindig a tejecske elzsongítani őket. Nálunk egyenlőre mondjuk nincs gond az éjszakákkal (kop-kop), na de a nappalok továbbra is rejtélyesek számomra. Egyszer ilyen, egyszer olyan, néha teljesen kivagyok estére, és engem is nagyon bosszant a lakás-, de még inkább a főzés állapota.
Sajnos a férjem nagyon sokat dolgozik, én pedig nem jutok főzéshez gyakran, így mindenféle vackot megeszem, sokszor csak szendvicseken élek napokig. :oops:

Linácska - Megijesztett a tegnap esti üzeneted, örülök, hogy nincs Levivel komolyabb baj! Szép napot nektek!
Koszmó - Nekünk most jött elő, épp beírtam a telefonba, hogy fürdés előtt egy órával beolajozzam Tücsök buksiját. A védőnő valami ilyesmit pöntyögött.
Milyen sampont vettetek?

Megyek, vajas pogit sütök a szomszéd néninek és a páromnak (egyiknek a tegnapi névnapja-, másiknak a kedvence...)
goldplast

sziasztok csajok!!!
Látom, zajlik az élet mindenkinél.

Linácska :lol: ez a kutacs dolog ijesztő lehetett, én is szoktam simizni, főleg mikor 4-5órát alszik egyhuzamban...

cukros tea: hát, a nagyokosok (szüleink korosztálya) állandóan mondja, hogy azért éjszaka nem kellene szoptatni, csak teát adni. mErt hogy ők annak idején igy csinálták, és a gyerek így tanulja meg, hogy mikor van éjszaka és nappal. Hiába mondtam már el v. százszor, hogy manapság már más nézetek vannak... Na, erre mondják, hogy egyik fülemen be, a másikon ki. De azért mégis idegesítő, mikor nap mint nap elmondják.

Az éjszakánk jó volt (10órás fektetés után csak 3-kor és fél 8 kor keltünk!), és most is 5 perc után visszaaludt...

Tegnap voltunk felfedezni az erdőt, meg megmutattuk neki a Turul madarat. Lehetszteltük az általam ajánlott oldal egyik turista útvonalát!!! Nagggyon jó volt. Igaz, hogy egyet pelusoztam a kocsiban, ill. etettem is. De egyre klasszabbul mennek a dolgok, úgy érzem, pár hét, és akárhová el tudunk menni (persze nem túl messzire). Nagyon élvezte, az erdei úton végig alukált!!!
Teszek majd képeket is!
Képzeljétek, minden sétáltatásnál találkozom valamelyik tanítványommal v. kollégámmal. Még sem tudok elszabadulni a mhelyemtől... de tök arik ám, velem örülnek :lol:

Kendő: kezd engem is érdekelni! Zsizsa, a Te kendődnek mi is a neve?

Zene: Bori, Zsizsa :lol: :lol: Hasonló az izlésünk!!! tegnap Wolfmother és Coldplay! Csutkán! asszem, nekem van rá szükségem néha!

Hö-Ho :wink: :wink: :wink: :wink: nagggyon tetszik!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Goldplast,
Babe koszmó elleni sampont vettünk, egy másik fórumon, ahova írkálok, és vannak már nagyobb babák, ott ajánlották, és egy hét alatt megoldotta a problémát. Nem olcsó, 2100 Ft, de vagy fél évig elég, úgyhogy én most mind a két gyereket ezzel fogom mosni. A lány ott úgy csinálta, hogy egy hétig minden nap megmosta ezzel a baba haját, 2-3 percig rajta is kell hagyni, de Levi nagyon szeret fürödni (jaj, a derítőnknek :lol: ), így ez nem gond. Aztán 7 nap után beolajozta, és ledörzsölte, amit a sampon még otthagyott. Úgy működik állítólag, hogy megmosod, akkor látszólag nem történik semmi, de éjszaka, napközben a hatóanyagai durják le a koszmót. Reggelre olyan szép lett Levi feje. Nem mondom, hogy mid eltűnt, de sokkal szebb már.

Elalvás: hát csajok, gondolom sok anyuka irigykedne rám, de nekem olyan rossz, hogy gyakorlatilag az elalváshoz nincs is szüksége Levinek ránk, meg a ringatásra, csak arra, hogy tegyük be az ágyába. És ő ott pár perc alatt elalszik, máshol meg nyűglődik, még kézben is. Azért jó, hogy van egy ilyen "stabil pont", mert ha nem alszik, akkor is elvan az ágyában. Nézelődik..., én máskor ki is porszívóztam mellette, alatta, mindenhol, ő meg közben elszórakoztatta magát. Pedig direkt ezért van a nappaliban járóka, de az nem jó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

képek, rengeteget változunk! főleg Zsigi
:wink:

Kép
anyucival---Turul, kilátó felé félúton

Kép
szintén ott

Kép

madaran

Linácska :lol: Hála Istennek Zsigi is ilyen típus, úgyhogy én sem panaszkodhatom!! Általában már kajcsi végén beájul, leteszem aludni, és már durmol is. Csak akkor kínlódunk, ha nem jön a makka. Szerintem a gyerkőcök vérmérsékletén múlik. És ébredésnél is gyakran arra megyek be, hogy ébren van és nézelődik, minden hang nélkül...
Tartsa meg ezt a jó szokását... :wink:

madaran

Na, hogy kipofásodott Zsigi! Igazi kiskrapek lett :lol:

Mi Micimackót hallgatunk cd-rongyolódásig. Milu amikor pici volt, meghallotta a Bóbitát, és már tette is le a fejét :lol: :lol: :lol: (a mai napig erre alszik el.)
Van egy Halász Judit albumunk,ami már egy éve is megvan, be is szoktam tenni, de sosem figyelek a szövegre. Pár napja végighallgattam az egyik dalt, és elsírtam magam, annyira meghatónak találtam :roll: :shock: Másnap megint meghallgattam, akkor is sírtam :roll: :roll: :shock: :shock: De egy hét múlva is könnyes lett a szemem tőle! :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: Hát mi van az én hormonjaimmal???????????
Vendég

Sziasztok!

Lina!Ha Levi csak szopizik az tööök jó!!Amúgy szerintem azt a -10-20 milit a ciciből is ki tudná szopizni hidd el,ha kell neki.

Fogak meg a tea,meg őseink...
Ma már bárhol bármit olvasunk mindenütt az van,hogy cukrot NE!!
Mert lehet 100-ból egy gyereknek nem lesz tőle baja de a többi 99-nek lehet tőle baja.Mézet eleve másfél 2 éves korig már nem is ajánlanak,mert veszélyes lehet állítólag....bár mikor a FAnni született akkor még nem volt az:roll:
No és őseink....A szomszéd minap mondta,hogy a lányának ennyi idősen mint a Regi már a szalonnát kaparta,mert olyan kicsi volt...Nem szóltam semmit...de mikor bejöttünk mondtam a páromnak.Ma 22-23 éves a lány és gyomorbaja van.Nem tudom konkrétan mi de gyógyszert szed rá,és minden carra allergiás.
Szóval sok ember felnőtt cukros teán,...látszik is a magyar nép fogán :cry:
És sok ember felnőtt tehéntejen,meg korai hozzá tápláláson,...ez is látszik az egészségi állapotunkon,...mert ugye a magyar embernek legrosszabb az egészségi állapota manapság..

Zsizsa!!Én itt Érden megyek a Hordozós programra,lesz Pesten is de ott nem tudom mikor mit érdemes meglesni.Te nem mész valamelyikre??

Lina!Sütés főzés...
Nekem az első 2hétben itt volt a nagyim.Ő sokat segített de főzni én főztem.
Sőt a tegnapi napunk egy 3,5 évessel és egy 2hóssal..
Délelőtt autóba ültünk ,leparkoltunk a Nyugatinál,felszálltunk az Esztergomba menő vonatra.Majd Esztergomban megnéztük a Bazilikát,sétáltunk egy hatalmasat..a délután 17h-s vonattal jöttünk haza.Kb este 20h körül értünk be a házba.És jelentem volt meleg étel is :lol:
Én nem vagyok süteményes de valamit mindig kell a családnak sütni.Ha mást nem palacsintát,gofrit :lol:
Ja amúgy a tegnapi napot hordozókendőben csináltuk végig és tök jó volt.Vagyis a Regi kb 5-6órás töltött a kendőben,szopira vettem ki a vonaton és a többi időt végig durmolta.No és wc-ni is sikerült így :lol:
Majd töltök fel képet..

mimi12

Mimi, a gofrit én is nagyon szeretem! Van valami tuti recepted????
Vendég

Zsizsa, Mimi, köszönöm a kendős infókat!
Jelentem a kendőm kezd "betörni", ma már nagyon kényelmes volt, lehet hogy maradok ennél. Ahogy a leírást néztem a hordozós oldalon, a kendőm nem is a rossz kategóriába tartozik:). Én is jártam még anno tanfolyamra itt a Moszkva térnél, ahhoz a lányhoz aki Lana kendőket árul... majd a hátihordozást kell még megtanulnom, mert ő csak az elölhordozást tanította picurokhoz. Érden megyek én is a hordozós hétre, egy érdi barátnőmmel.
Linácska, erről a koszmó elleni samponról én is csupa jót hallottam.
Mira nekem nem is tudom ölbebaba-e, azt hiszem az lesz, mert ha ébren van, az ölet szeretni a legjobban (egyébként egyáltalán nincs sokat ébren...). Szóval azt még nem tudtam eldönteni, milyen természet lesz, de ahogy elnézem, egy nagy alvó.
Madaran, elküldenéd még egyszer azt a túrázós linket? Köszi!

Kép
Kép
Kép
oui

sziasztok

1 kérdés

fius anyukák a kukit mikortol kell huzogatni h ne ragadjon le?

Margit
Vendég

Zsizsa köszi a linket, és tényleg elírtam a kendő nevét :oops:
Amúgy beszereztem egy Mei Tei-t is, az talán nem fog ki rajtam. :roll:

Anna milyen babakocsitok van? Nagyon szupi! Tudom h amikor vettétek volt téma h milyen, de ha újra leírnád. Zsigi nagyon édes.
Nem adtál rá sapit?

Linácska hol lehet venni ilyen sampont?

Tegnapi du, este: apa levitte bogyeszt sétálni, aztán 5 kor evett, kb 1 órát fennt volt még majd bealudt. Álltunk apával habtákba mikor fürdetünk. Vívódtunk h keltsük, ne keltsük, aztán abban maradtunk h nem keltjük. 10kor azt mondtuk mostmár aludjunk ha csak fél órát is. Na gyerek fél 1 kor kelt majd 4 kor, és 8 kor szopizott. Szóval 7,5 órát lehúzott a gyerek egyben. Csak kár h nem éjjelre időzitette.
Most extra nyügi, fogalmam sincs mi a baja.

Pl egy ilyen napon mint ma Ti mit adtok a gyerekre ha kiviszitek? Én sem tudom h mit vegyek fel, nem h a gyerekre mit adjak :roll:

Jah és tegnap éjjel meg volt az első éjszakai böfink is. Serintetek a gyerek megtanulhat böfizni?

Adri

Kép

Kép
irdab

Margit :lol: A kukit TILOS huzogatni!!! Ha jól tudom, legalább egy évig tutti!

Csilla :lol: Tényleg kipofásodott, imádom!!! :wink: Melyik az a Halász j. szám? a Micimacit én is szeretem, énekelni is szoktam...

Oui :lol: szuper oldal, nekem tetszik, legközelebbre a Fáni-völgyet néztük ki.

http://kirandulababa.turistautak.hu/

Adri :lol: szoktam rá sapit adni, de ha irdatlan meleg van, már húzom is le. Sétira: mivel közel olyan hőmérséklet van bent, mint kint, egy réteggel kell csak többet adni a babára, mint amiben mi vagyunk. Plusz könnyű takaró. én azt kétfélét szoktam vinni: egy fehér vásznat, ha melegebb van, és egy vastagabb sötétkéket, ha hidegebb van. Van, hgoy váltogatom is....
babakocsink tök jó, bevált nagyon!
hauck roadster sl ---a brendonban vettük 44 e Ft-ért!!! most 46 ezer Ft. az sem pénz érte

http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=28733

madaran

Sziasztok!

Oui!!Akkor talizzunk jó??? :lol:
Tudom írtad,de milyen kendőd is van??Nandu?
Amúgy a Nandu az jó..

Irdab mei-tai??? :lol: :lol: :lol: Üdv neked is a fertőzöttek klubjában :lol:

No és kuki..Húzogassuk e vagy sem??
Én húzogattam és most is azt mondom,húzogatni!!!
De csak nagyon óvatosan nem ráncigálva nem durván ,csak míg a bőr engedi..
Anno a védőnő azt mondta,ha minden anyuka kb 6hetes kortól húzogatná akkor az urológusok és sebészek melója e téren megszűnne.A3 fiúgyerekes barátnőm is azt mondta,igen is húzogatni kell!
De tényleg óvatosan,mert berepedhet.
Tudom ez a véleményem sokak véleményének ellent mond.Viszont én húzogattam és nem látta sebész a fiamat.Láttam letapadt kukit,az nagyon durva.Nekünk hála égnek nincs ilyen gondunk..

No és sapi..a Regin a 2hó alatt kb 2-3x volt.Bár neki rengeteg haja van..
Viszont Zsizsával közös ismerős hölgy az Andi most azt mondta,adjunk sapkát a gyerekre még a lakásban is,elég egy vékonyka pamut sapi.Állítólag a fejüknél tartják meg a hőt és a fejlődésnek jót tesz??
Mondtam neki,hogy ok ez bizti így van de a Reginek extra sok haja van :lol:

mimi12

Irdab,
síma gyógyszertárban vettem a sampont. És tuti, komolyan. Ha anno Lilivel tudok róla, nem hagyunk vaskos ezreseket a bőrgyógyásznál, meg váltjuk ki a sok gyógyszertári cuccot, aztán a végén egyik sem használt, és még mindig van a haján.
Levinek ma mostuk másodszorra, láthatóan szebb, ok, még van rajta, de tényleg szép, nem pirosodik, szépen jönnek le a koszmódarabok. És olyan selymesen puha a hajacskája tőle.

Mimi,
úgy terveztem, hogy ma csak szopizunk, történjék bármi, hát ma sem jött össze. A délután 5-ös szopi után minden baja volt, nem aludt el, sírt..., úgyhogy csináltam tápit. 30-at lehúzott, és már el is volt. Komolyan nem hiszem el, hogy ez akkora mennyiség lenne, amitől nem lehet elaludni, vagy kibírni nélküle. Valószínű, ha visszateszem cicire lehet, hogy hozzájut, de épp egy szülinap kellős közepén voltunk, már így is a szopi végét várták a tüzijátékkal. Aztán most este lecsúszott a másik 30 ml. Pedig előtte 40 percet szopott, és a mérleg szerint mégiscsak 90g volt. DEEE!!! Én már erre is baromi büszke vagyok :lol: :lol: :lol:

Kukitémát én még nem is kérdeztem a védőnőtől :oops: Még nem nyúltam hozzá, az tény. Azt látom, hogy Levinek szerintem egy átlag újszülötthöz képest hatalmas kukija van, és viszonylag nagy lyuk van a végén. Minden kisfiús anyuka mondta, hogy ne aggódjak, pelenkázáskor mielőtt pisilnek úgyis feláll a kukijuk, és el tudok ugrani. Na Levinek nem áll fel, csak elengedi, és már jön is. De ekkora kuki szerintem fel sem tud állni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Kuki:Mimivel értek egyet én huzogattam Márknak és nem kellett hozzá semmilyen beavatkozás.
Atiunak is próbálom,úgy vettem észre,hogy nála ez nehezebb menet lesz.
Picit kell húzogatni én fürcsi után szoktam.
Elvileg a vizben ajánlják,de én Márknál sem tudtam a vizben.

Babe sampont gyógyszertárban lehet kapni.
Vendég

Sziasztok!

Bocs, kérlek nézzétek el nekem hogy ide írok – kezdő lévén nem boldogulok egyik aukciós oldallal sem egyenlőre.

Egy többfunkciós újdonságot, az 5 az egyben formapárnát szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Próbáltam képet tenni, de nem tudom lekicsinyíteni.

Valamint sok egyéb hasznos újdonságot. (nyálkendő, pelenkatartó, zsebes fejvédő, stb)

Bővebb info: marikogold@citromail.hu

Tel: 06-70-555-4-333

Üdv

MarikoGold
marikogold

Anna, Margit, nekünk azt mondta az orvos, hogy huzogatni kell picit. Milunál (másik orvos) nem kellett... szóval szerintem ez dokifüggő.

Dalszöveg: http://209.85.129.132/search?q=cache:CS ... =firefox-a
Vendég

Köszi Linácska, nekünk egyenlőre nincs még koszmó, de ha kijönne (remélem nem) képben legyek.
Jah és ne vizsgálgass Levit :lol: , én is mindig ezt teszem aztán fárasztom apát, h ez így vagy úgy normális e?! :lol:

Napközben hova teszitek le a gyereket? Kiságyba? Most megkövezhettek, de nekünk van pihenőszékünk, abban nincs el, most a kiságyban sem volt el, 2 napja a kezemben sincs el, és beletettem a hordozóba aztán most bealudt :roll:

Ádibaba akkor én jól megszívtam a gyerekkel (minden zajra felkel), mert se erkélyünk, se teraszunk. Panel 4. lakunk, oszt van egy kilápőnk és hello. Szóval én leviszem a gyereket minden nap sétálni, kész tortúra egyébként. De jó fogyókúra. Igaz a térdeim fájnak de nagyon.

Zsizsa, Mimi, amúgy a kendős tanfolyamon majd lehet jól kinéznek, mert vszínű kocsival fogok kimenni, meg hordozóval, mert eléggé meszze van tölünk.
Nah de majd még meglátom.

Ma sem tudom mit adjak a gyerekra ha majd kiviszem...? Segítenétek?!

Tegnap lemértük Zorát, 4980 g, érzem is a karomon rendesen.

Tegnap rendeltünk pizzát, lehet h a bolonyai szósz tett be neki tegnap du és az esti szopinál.. Elkezdett üvölteni a cicin, nem is evett sokat, nah meg jól megrángatta a mellbimbómat :roll: , eléggé car volt. Aztán feszítette magát, és üvöltött.

Gp/Ági, akartam neked írni, h mi rendeljük a kaját. Eldöntöttem, h ennem kel h legyen tejci, aztán nem fogom még azon is idegesíteni magam, h most tudok főzni vagy nem.
És kiszámoltuk ua mintha főznék. Igaz nem olyan finom, de minden nap mást eszünk.

Ti felkeltitek a gyereket fürdéshez?

Ma szembesültem a mellem méretével :shock: . Ezerrel fejtem előre a kiságy mellett miközben magyaráztam a gyereknek, aztán belenéztem a tükörbe (tükrös a szekrény) hát ledöbbentem.

Mimi akartam kérdezni, (h a lefejt tej 10-20 ml ) ugye szomj oltó. Vagyis a tejci eleje a szomj oltó :oops: (jól leírtam). Nah ha ezt kifejem nem kellene vízet adnom neki? Mert ugye Zora csak anyatejet kap.
Te meddig fejegetted magad a Szabinál?

Ildi mennyi tejcit fejsz le és adsz el ?

Annyira birom, h mindenki mást mond (kukihúzogatás pl) Aztán legyen okos az ember :twisted:

Tegnap 8kor szopiztunk, és 4 ig aludt, majd 8 ig. De közben sokat nyüszögött.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok lányok!

Az éjszakánk nekünk is jó volt, 9-kor aludt el Emma, utána fél 1-kor, fél 5-kor, majd 8-kor kelt és kajcsi utána hamar le tudtam tenni, elnyüszögött magában, majd bealudt. El bírnám ezt viselni minden nap :).

Adri, mi nem keltjük fürdéshez, max. kimarad egy nap, nem tragédia, nem koszos az a gyerek. Sok országban nem is divat a mindennapos fürdetés.
Főzni jelenleg én sem főzök, Anyukám és Anyósom lát el minket kajcsival. Egyelőre én is örülök, hogy mosásra, vasalásra, takarításra van időm napközben -persze változó, mikor mennyi.
Nálunk kint süt a nap, jó idő lesz, így mi abban visszük ki, amiben bent van, plusz sapi és 2 takaró -ha nem süt a napocska, akkor mindkettőt ráterítem.
Nálunk napközben is a kiságyában alszik Emmus, máshova le se teszem (kivétel a babakocsi séta alkalmával).

Kép
angelita

Mi szombaton mértük Emmust, a 4 hetes súlya 4250gramm, bő 40 dekát hízott egy hét alatt :).

Kép
angelita

Adri!
Nem kell más folyadék,azért a többi is bőven oltja a szomját :wink:
Én kb 1hónapig fejtem..vagyis nem sokáig.
Amúgy tuti front volt,mert a Regi is este nagyon nyűglődött ,olyan sorozatokat adott le,hogy csak lestünk a párommal :lol:

mimi12

Angelita!
Itt az előbb esett az eső.Azért remélem lesz kis napsütés..
Ááá naná,hogy most mosom a függönyöket és pucolom az ablakokat.
Háát mikor máskor esne az eső??? :roll:

mimi12

Szaisztok Lányok!

Végre én is eljutok ide.

Niko: mi is sokat öklendezünk nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy túleszi magát Marcusom és attól van.

Nálunk kiderült, hogy kicsi hasfal sérve van Marcinak van akinek ilyen problémája van? volt? igza azt mondta az orvos, hogy magától el fog múlni. De azért én aggódom.

Irdab: a pizzával én is így jártam Marcuskám üvöltve szopizott a pizza evés után szóval akkor nem csak minket iritál.
Én ha lent vagyok a nappaliba akkor a babakocsi mózesébe rakom bele nagyon szereti, ott nagyon jókat tud durmolni. Viszont ha nagyon fáj a pocink én is beleszoktam a hordozóba rakni mert kicsit nyomja a pocikáját és az jól esik neki. Hát nálunk is taktikázni kell kicsit, hogy picit pihenhessek én is.

Annyira sajnálom, amikor így nagyon fáj a pocija Marcusnak, csak nyög meg vörösödik és nem tudok rajta segíteni., pedig már minden szert kipróbáltunk és nem vállt be semmi. Remlem hamarosan elmúlik.

Lányok tejkiütéses lett Marci, van valami kenőcs rá vagy magától elmúlik?

Nálunk inkább a nappalok jobbak mint az éjszakák így a házimunkát meg tudom csinálni viszont egész éjszaka alig alszom és így tiszta zombinak érzem magam.

Lina: nálunkis szokott olyan lenni, hogy beljebb van a kutacsa Marcusnak hiába etetem itatom mégis. És nálunk is van olyan, hogy fel-fel sikít valamiért, de nem tudom eldönteni, hogy a hasa fáj, vagy valami más.

Üdv
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Mimi, Amazonas kendőm van, most láttam, hogy a brendonban lehet kapni, én teljesen máshonnan vettem (sportboltban rendeltem:)).
Küldök privit.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok,
a mi éjszakánk is jó volt, 9-től 3-ig aludt kis Ákosunk, aztán 6-kor és 9-kor kért enni :shock: Csak néztem: ez a gyerek jobban ismeri az órát, mint én?
Koszmó: mi egyenlőre azt a szalicilsavas Naturlanosat próbáltuk ki a napraforgó olaj után ma reggel, mert nálunk sajna nagyon komoly szervezést igényel, hogy bárhová eljussak (elmentem volna azért a Babe samponért a patikába).
A férjem sokat dolgozik, és bár meghozza, amit kérek, néha várnom kell rá pár napot, így aztán inkább megpróbálom beügyeskedni magam két tárgyalása közé, így olyankor én is kimozdulok a négy fal közül. Jó, persze vannak a séták, de azért néha - ide is jöhet a kövezés - jó egy kicsit egyedül lenni, még ha épp szaladok is valamiért.
Amúgy viszont a fene tudja. Szombaton fodrászhoz mentem, már a párom küldött, mert elképesztően buksis, pumuklis lett a hajam, és 5! percenként néztem az órát, mikor végzünk, nem szólva arról, hogy sokkal lassabbnak éreztem a fodrászt, mint máskor... Ez van velünk, anyukákkal... :D

Irdab - Én is vettem egy nagy levegőt, és megnézem ma, mit lehet rendelni ide, Gödre, mert be kell látnom, egyenlőre nem fér bele a napi főzés. Hétvége O.K., ez még kitart hétfőn, de aztán muszáj valamit rendelni, mert hihetetlen, mennyit rágcsálok így "üresben". Pedig állítólag ez az időszak a legjobb fogyókúra. Khm... :?

Ti szoktatok foglalkozni a babával "fejlesztőset"? Anyukámtól kaptam egy könyvet, Anya, taníts engem! a címe, és nagyon jó kis ötletek vannak benne már újszülött kortól. Mi elkezdtük, naponta egy negyed/fél órát játszunk ilyesmit, Ákos nagyon édesen és ügyesen követi a dolgokat.

Megyek, vendégek jönnek 6-ra, grissinit sütök (kenőkék vannak itthon).
Majd még jövök!

Ákos nagyfiú, tegnap voltunk 1 hónaposak! Szóljatok rám, hogy keressem meg végre azt a vonalzót!
goldplast

Oui!
Ja amazonas :lol: Az is jó..Viszont én vastagnak találtam,de lehet csak azért mert a brendonban a novi újat néztem,ja meg nem is volt az összes féle.
Privit várom :D

Koszmó...Csajok a koszmó elvileg hormonális.Viszont nem tudom ki mivel fürdeti a gyerekét??Én a Regit fürdető krémmel fürdetem,ez elvileg le tud szépen rakódni a fejbőrükre,tehát jól le kell törülni fürcsi után.
Viszont én a haját samponnal néha megmosom mert neki rengeteg hajacskája van és ezt muszáj.Noés mivel eddig nem vettem sampont hanem a johnsonst használjuk amit a kórházban a babacsomagban adtak.Nos én is azt használom..tele van a fejem hámlással kiütéssel stb :roll:
A Reginek is hámlik tőle a feje..
Mérges vagyok!!!Gondoltam 14év alatt már finomítottak rajta és kivonták azokat az anyagokat amik allergének...Hát nem.
Amúgy ma esett le,hogy tuti attól lehet nekem is a fejhámlásom.Kb 4x mostam vele hajat és azóta egyre xarabb.
Szóval a tanulság.Lehet a sampontól is csúnya a baba feje.
Amúgy én a Fanninak és a Szabinak is csak olajjal kentem le,jó alaposan tocsogósan 30percre sapit rá és utána megmosni.Nekünk ez használt és nem kellett drága sampon rá.

GP!
Én nem fejlesztem a gyerekeimet :lol:
A lányomnak volt egy osztálytársnője a Réka.Nagyon okos kislány.Már babaként vitték angolra meg mindenféle bébifejlesztőbe.Úgy ment suliba,hogy írt olvasott és számolt de háromjegyű számokat is.
Mára 14 évesek és egy van amiben kicsit jobb a többi gyereknél,az az angol.De már abban sem kimagaslóan.
Vagyis a kezdeti kiugrást utol érték a többiek :lol:
Amúgy ha első gyerekem lenne a Regi,bizti foglalkoznék vele de a Szabi mellett erre nincs idő. :lol:

mimi12

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?