Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni!:)

Voltam hajnalban vérvételen az AFP-hez, azt mondta a doki, hogy 23-a körül lesz eredmény, akkor telefonáljak. Jó korán odaértem, én voltam az első, úgyhogy 8-kor már itthon voltam.

Nóri - a cicikérdésben majd fogok kérdezni, én is úgy tervezem, hogy a babócák után megcsináltatom!
Nekem nem a méret a baj, hanem a lógás, és ez a babák után vszeg még rosszabb lesz, pláne, ha lefogyok a versenysúlyomra, ami még a jelenlegihez képest is vagy 10-12 kilóval kevesebb :(

Csak az a kérdés, hogy hány babára számoljak, mert 2 biztos lesz, ha adatik, de a harmadikban nem vagyok biztos. A legjobb lenne a következőre ikreket szülni, és nem volna ilyen kérdés :)

Cigi: én csak kocáztam az egyetem alatt, aztán szerencsére kikerültem a bagózós társaságból (sose voltam menő :))
De, mint zarjának, anyukám füstöl, mint egy gyárkémény. Állítólag a terhességek alatt letette, de azonnal visszaszokott. Bezzeg apukám leszokott, és azóta lelkes antidohányos - ez a köztük lévő veszekedések legnagyobb okozója. Nekem is mindig szólnom kell anyunak, hogy ne előttem cigizzen, menjen ki a szobából, de ennek az az eredménye, hogy alig tudok vele beszélgetni, mert öt percenként kirohan. Bele sem gondolok, mennyit szív egy nap ...
És persze aggódóm is miatta, hogy rákos lesz, meg hasonlók... Emelett szörnyen elhízott és magas a vérnoymása, szóval minden a cigi ellen szól, de nem hallgat a józan észre ...

És hogy hagyon rá ott jó szívvel a babát, ha tudom, hogy összefüstöli vagy a cigi miatt nem lesz eleget mellette?

Bocs, hogy ilyen hosszan nyavajogtam, de ez annyira frusztrál

boruska

Nóri, értem, hogy nem érinti a mirigyállományt, de nem volt nagyon kemény az első napokban?

Nekem is DM-es olajom van, DM saját márka, na ez olaj, vagyis nem szívódik be, hanem olajos marad, nem annyira szeretem. Lehet, veszek akkor olyat amit Nóri is írt!
Jaj meg képzeljétek vettem ezelőtt egy tök drágát, rá volt írva, hogy Terhesség alatt kialakuló striák ellen. Na, mondom ez jó lesz. Aztán itthon nézem, hogy a hátuljára KIS betűvel rá volt irva, hogy terhesség alatt NEM szabad használni. Hát qva jó!
lara

Kakti, a védőnőm nekem se mondta, hogy el szeretne jönni szétnézni...gondolom ez védőnője válogatja, hogy ki meddig megy el (szó szerint :D )

Olló: amig gyógyul tényleg gáz, mert a szülés után kb. 6 hétig eleve vérzés lesz és emiatt még nehezebben gyógyul a metszés, mivel egyfolytában nedves környezetben lesz. Állitólag 1. babánál az esetek nagy többségében szoktak vágni :( De akkor is jobb, mint szana szét repedni több irányba, az még rosszabb lehet :(

Boruska, anyukáddal beszélj erről mindenképpen, hogy ez aggaszt téged! Igy tényleg nehéz lesz nagymamáskodnia, ha 5 percenként kimegy. Amúgy az még jó, ha kimegy és nem bent szívja!
lara

csajok! pár napja észrevettem, hogy eléggé megnőtt az étvágyam! Zarja, te mint egyidős hogy állsz? Többedik babások, ez így normális, vagy csak simán zabagép lettem? :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Magdimokuci: nem ártó vagy rossz szándékkal mondtuk (és én még igyekeztem finoman fogalmazni). És egyébként is, ha ilyen erős dohányos voltál, akkor tényleg le a kalappal, hogy ennyire vissza tudtad fogni magad. Innen már tényleg csak egy apró, de nehéz lépés jön. Biztos vagyok abban, hogy mindenki szurkol neked, hogy minél előbb érezd te is azt amit mi, a dohányszag nélküli életet!

Lara: nekem labdám most is van otthon, és imádom, otthon már csak fekszem vagy labdán ugrálok. De inkább a szülősámlival szimpatizálok. Kád: hát azt úgyis csak a vajúdáshoz engedik, akkor meg minek. Pláne, hogy itt is csak dísznek van, mert félnek a fertőzéstől (amire az itteni kórházban sok-sok esélyem van)

Csuppancs: én is tahó ősembernek érzem magam, mert ha megállok valakivel beszélgetni, egyből vakarom öntudatlanul is a pocakom. Az meg olyan alpári, nem?

Nóra: azért is vagyok ilyen késői gyermek (ugye a legfiatalabb tesóm is 11 évvel idősebb), mert az anyu az akkori fogamzásgátlóktól másodlagos meddő lett. Járt ám mindenhova, ezerféle kezelés meg minden. Aztán 6 év szenvedés után letettek róla az orvosok, közölték: ők mindent megtettek, de semmi eredménye). 1 év múlva bekopogtam…
Tehát én is irtóra paráztam, hogy így fogok járni, hiába mondta a nőgyógyász, hogy most már modernek a fogamzásgátlók, 16 éves korom óta folyamatosan szedtem. Már lezsíroztam előző munkahelyemen, hogy előre vesznek az örökbefogadási várólistán. Emiatt kb 2 éve abbahagytam a gyógyszert, és más úton védekeztünk, de nekem megrögzött parám volt. Erre íme itt vagyok minden orvosi beavatkozás nélkül. Hát ha arra a viharra visszagondolok, mikor Luca fogant – a Jóisten igen sok energiát küldött hozzá!

Boruska: többek között ezért is nem fogom anyura hagyni a Lucát! Mert folyamatosan dohányzik. Eldöntheti, mit akar: unokát, vagy a választás szabadságát és a dohányt.

Uccsó nap! De azért az állami bürokrácia belehúzott. Kitalálták, hogy most kell a leszerelő-papír, ilyet még senki sem látott körülöttem, úgyhogy most feladat átadás átvétel jegyzőkönyvet írok magamnak! Ha-ha. Erre a személyügyön közölték velem, hogy Tgyásra csak a szülés napjától mehetek. Aztán mikor hoztam a jogszabályt pontosítottak vagy a szülés napján vagy 28 nappal előtte semmikor máskor. Bunkók. Ha már személyügyesek, legalább jóindulatúak legyenek, ha már tudatlanok! Én, aki tök más területen dolgozom, jobban képben vagyok mint ők! Fel vagyok háborodva! És ez egy állami szerv, amelynek egyik fő feladata a családtámogatás. Szép kis banda, mondhatom! Szerintetek lesz egyáltalán protekcióm? Ilyen munkatársakkal?

zarja

:oops: izé Edit, én nem eszem többet. Sőt, akkor ha csak ínyencség miatt többet eszek, kellemetlen mert felfújódik a pocim.
Ja, írtam hogy keményedik a pocim. A liba! Persze, a napi 1 kg szilva jól fellevegősített. Rosszabb, mintha babot ettem volna. Mióta nem eszek szilvát semmi bajom. Ennyit erről, de azért igyekszem többet pihenni.

Ja és marha lusta lettem enni, ha nincs a fogamra való, akkor inkább nem is eszem. :oops: Tudom, de olyan finnyás lettem. :?

zarja

Eszter, azért a hasvakarás még mindig jobb mint a golyóké a pasiknál? Amúgy jót röhögtem, mert elképzeltelek ahogy állsz és vakarod a pocót. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Eszter!

A labdán ugrálás vajúdássegítő. Elvileg szigorúan tilos terhesség alatt... :oops:
Vendég

Na, azért a gátseben nem kell ám annyira beizgulni. 4-5 nap és kipotyognak a varratok. Általában a 2. napon fáj, a 4.-5. napon meg húz. Aztán meg szépen gyógyul. 6. héten van a szülés utáni kontroll, utána már engedéllyel mehet a házasélet (engedély nélkül már korábban is rákívánhat az ember :lol: ).
Egyébként a legtöbb ezzel foglalkozó írás azt mondja, indokolatlan ez a nagy vagdosás, ritka a repedés és az is csak ált. kicsi, a nagy repedés meg még ritkább. Na most, ha az elsőnél vágnak, előfordul (mint nálam is :( ), hogy hegesedik a gát, s ezentúl minden szülésnél, ha lkell, ha nem vágnak, mert a hegszövet nem nyúlik, az valóban reped. Ezért jó, ha van gátvédelemben járatos szülésznőd aki felkészít és vele is szülsz.
pammut

Ok, Nóra pontosítok, nem ugrálok, hanem azon ülök otthon a gép előtt. A derekam miatt jó tartást biztosít. No meg az egyensúlyérzékem is sokkal jobb mostanság :oops:

zarja

Tudom, én is azon ültem az irodában. Csak tényleg óvatosan. Nem bántásnak írtam, hanem hogy vigyázz magadra! Ilyenkor már kezd súly nehezedni a méhszájra.
Vendég

Pedig, milyen jó is a labdán ugrálni, egy egy nyomott nap után kifejezetten felvidít. Már értem, hogy a gyerekek miért szeretik. Egy két perc után már a szomorkodást felváltja a vihogás.

zarja

Uh, Edit, akkor elvileg te sem februárra vagy kiírva. És ha jól emlékszem Csipike is inkább január végi.

Egyébként gratula Edit a félidőhöz. Most jön a súlyosabbik fele :lol:

zarja

Köszönöm Nóra, igyekszem a javaslataid szerint viselkedni, a múltkori pihi is jó ötlet volt a kemény pocimra. Azóta meló után egy órát pihenek otthon.

De tegnap összepakoltam minden holmim anyunál és lenn vár a kocsiban. Reggel becuccoltunk.. hát úgy néz ki a Lujzi (Corsa) mint a vásáros cigányoknak, a hátsó ülés tele ágyneműhuzattal, ruhával meg minden. Talán azért a kocsifeltörők nem ilyen zsákmányról ábrándoznak (Zarja szennyese, Luca félkész takarója meg ilyesmi). Ééééés ma végre végérvényesen költözöm vissza Kvárra. Véget ért a kétlaki élet. :oops: Izé, asszem ez is hozzá fog járulni, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb legyek. Talán még Luca is örülni fog, hogy többet van békesség odabenn és többet hallja az apja hangját, nemcsak az anyjáét, ahogy nyüszít a telefonba, hogy Haza akarok menni!

zarja

Ja...hát akkor nem tudom, vagy én ettem eddig túl keveset a rosszullétek miatt, vagy télleg zabagép lettem, de én határozottam többet eszem. Reggelire nem egy kifli, hanem kettő, az ebéd mennyiség maradt, vacsi is, az kb egy szelet kenyér, vagy egy kifli/zsömle. Uzsira meg kakaót iszok általában. Napközben pedig egy-két kis szeletes csoki lecsusszan , de nem mindig :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, a baba egyre nagyobb, több kalória kell neki, nem csoda, hogy te is többet kivánsz! Az utolsó hetekben én éjszaka is felkeltem enni :D

Zarja, szerintem a kádat egyrészt a fertőzés miatt nem engedik, illetve kádban nem lehet gátmetszeni…én erre gondolok..

Pammut, rajtam már van 2 vágás..és ha az nem nyúlik, akkor lesz egy 3. is…hjaaaaaj. Nekem a gátseb begyógyulása volt a legrosszabb a szülés utáni időszakban. Nekem. De lehet, másnál nem így lesz!!

Ja meg nekem megengedték, hogy vajúdás alatt beálljak a zuhany alá és folyattam magamra a jó meleg vizet. Ezt viszont minden kórházban engedik, mert zuhanyozni nem tilos, zuhany is van. Ezen is érdemes elgondolkodni!
lara

csak ezt olyan fura volt érzeni, hogy komolyan, mint akit egy vonallal elvágtak, megettem a reggelim, és fél óra múlva is még korgott a hasam... :shock: :shock: és akkor megint reggeliztem :roll:

Edit

Kép
ézsóné

hol van mindenki?

Edit

Kép
ézsóné

Edit: amiket leírtál, egyáltalán nem sok. Legalább ennyit eszek én is. :)
zuzmooo

Edit! Csatlakozom Zuzmoo-hoz. Szerintem most eszel normális mennyiséget, előtte a hányingertől kevesebbet. Én is kb ennyit eszek. Napközben nekem is megy a nasi úgyhogy nem eszel sokat nyugi... :lol:

bellerreni
Eger

Edit, a kajamennyiség amit leírtál az még diétásnak is elmenne, nevicceljmár!!! Ez aztán nem sok! Én vacsorára 3 szelet kenyér, joghurt, csoki...utána meg nem alszom egész éjszaka, annyira tele vagyok 8)
lara

ok, megnyugodtam. :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Lara, Magdi, Szana!

Jöttök esetleg a talira jövő héten?
Vendég

Hát én ma reggelire 2 kanál krémtúrót ettem. (maradék)
Ebédre egy fél perecet. Uzsonnára meg egy negyed túrós táskát.
Nesze nekem, konyhamalac! De jól bevásároltam a zöldségesnél 3szatyorral. Alma, eper :oops: , mangó, sütőtök, banán, krumpli...stb.
Vendég

Nóri!

Ez halálosan semmi! Nem vagy rosszul?

Edit

Kép
ézsóné

Nóri, hogy bírod?? juj
Tali: folyamatosan gondolkodom, hogy hogy tudnám megoldani, főként a gyerek-elhozást.
lara

Na nem minden nap van így, csak ha úton vagyok. Ebédre majd meghaltam az éhségtől, de anyunál a nem lefedett töltött paprikától 1cm-re volt a kibontott, szintén nem lefedett kutyakaja. Hát az egész hűtőben "pedigé pál" szaga terjengett... Elment a kedvem... :cry:
Vendég

Lara!

Hozd el a gyerekeket! Van játszóház. (pénzbe kerül mondjuk...)

Holnap sült kacsás, póréhagymás, tejszínes-sajtos rakott krumplit csinálok. Na az majd elég kalória lesz egész hétre! :lol: :lol:
Vendég

Mivel tökéletes rend van a lakásban, az esti program egy nagy bögre mézes tea és Márai lesz. Már alig várom... Van előnye is a férjnélküliségnek!
Vendég

Sziasztok!
Az étkezéshez hozzászólva, én ma egy óriásit bűnöztem!!
Mögöttünk van egy burger king, és vettem egy Ernő menüt
És most persze minden bajom van!!
Megfulladok!
Képzeljétek, az én afp eredményem nem lett jó...... :cry: :cry:
Nektek mindenki ok??????

Kép
bettike830

Betti, a tali kérdés Rád is vonatkozik!

Mennyi lett az AFP?
Vendég

Sziasztok,
Most csak gyorsan a talira reagálnék, még nem sikerült végigolvasnom a mai termést…Talán este, ha nem dőlök ki túl hamar.

Szóval én nagyon mennék, de Jázmint semmiképp nem akarom vinni magammal, a férjem pedig kb. ½ 6-ra ér haza, utána tudnék csak indulni. Az viszont már nagyon késő.
Iwiw-en viszont majd jelölgetek – becenévről megismertek.

Kép
Kép
szana80

A leleten az van, hogy pozitív? Kombi tesztet csináltattál?

(én nem csináltattam AFP-t, mert a kombi nagyon jó lett és a genetikai UH-on jobban hiszek H.K.-nak)
Vendég

Szana!

Merre laksz Pesten?
Vendég

Nóri kombi tesztem volt az jó lett a bár a Kisfalvi még nem kapta meg az eredményt, de telefonon azt mondták ok!
Keddem megyek genetikai uh.ra. Remélem ott minden eldől és felül bírálják az eredményem!!!!!!
A védőnéni azt mondta, kicsit hamar csinálták meg az afpt.
Nem akarok hülyeséget mondani mennyi de ha jól emlékszem akkor 0,65 és 0,7 től a normál a szm nem bizti de ilyesmi
Mindjárt utánna járok pontosan

Kép
bettike830

Betti!

Tűzbe teszem a kezem azért, hogy nincs bajod!
Semmi esély a beteg babára!
A kombi sokkal korszerűbb az AFP-nél. Az alacsony AFP meg Down-ra utalhat (egyéb lehetőség, hogy hamar vették le, valamint, hogy nem vagy terhes) de azt a kombi kizárta. Ha a nyaki redő is jó lett, akkor 100%-ra mondom, hogy semmi baja! Tényleg ne aggódj! ROHADT AFP!!!!!!
Vendég

Hát remélem tényleg terhes vagyok?! :lol:
A nyaki redő rendben volt, a kombi elvileg rendben...
Én teljesen jól érzem magam, bár ez nem jelent semmit!
De kedden kiderül!
Viszont jól esett, hogy megnyugtattál!!
Köszönöm :lol:
A tali nem tudom mikor lesz, de sajna most nálunk áll a bál 2 kolleganőm elment a héten
Dolgozunk éjjel, nappal......

Kép
bettike830

Szerda 16h Újpest
Tényleg semmi ok az aggodalomra!
Vendég

Zarjácska dúdolgat: Végre itthon, végre itthon! És ez már így marad! És ez már így marad! Tralalala...

Edit: ez egyáltalán nem sok. Szerintem azért sokallod, mert eddig kiadtad a reggelit. Hát én eddig is kb ennyit ettem. Akkor ez sok? Nálam a napi menü: reggeli 1 péksüti, vagy kifli, délelőtt gyümölcs, de az doszta, ebéd, vacsira meg két szelet kenyér, vagy egy tál lecsó, ilyesmi. Ezt sem tartom soknak.

Bettike: nekem is alacsony volt az Afp 0,7-es értékkel. Állítólag 0,65 az alsó határ. Én ráparáztam – feleslegesen. Ha egyéb eredményed jó, akkor inkább arra számolj.

zarja

Mennyi lány lesz itten!!!!! Eszterem lógok valamivel, ha nem Lucád lesz! :lol:
Vendég

Pammut, igen, nagyon jól írtad, nem tévedsz (a szopis dologra gondolok...)

Beneildi, szerintem várj még azzal a fogyókúrával, nem tudhatod, hogyan alakulsz szülés után!

Zarja és Boruska, sajnos az én anyukám is ilyen láncdohányos, többek között ezért sem megyünk hozzájuk szívesen, s Borit ezért sem hagytam volna rá soha 2 percre sem. :( Apum 2 éve leszokott, amikor egy elhúzódó tüdőgyulladást tüdőráknak néztek, s már majdnem ment kés alá, a fél tüdejét kivették volna... Neki az volt az elég löket. Én életemben cigit nem tartottam a számban. Magdimokuci, sok erőt, kitartást kívánok neked a 2 szál elhagyásához is! Menni fog!

Nóri, Zarja, mi is apával megbeszéltük, hogyha Borkával még úgyis 5 évig gyesen (aztán ápolásin) leszek, abba még 2 tesó is belefér, így most nálunk is 3 a terv. Csak legyen most minden rendben. Férjem ezért is tart attól, hogy nagy valószínűséggel nálam is császár lesz, hogy az nem keresztezi-e ebbéli szándékainkat. De van baráti család, ahol 4 császár volt, így ez reményt ad.

Csipike, nem azért kell rögtön pisilni szülés után, hogy minden rendben van-e? Nagyon szép a pocid!

Lara, Bori 35. hétre született 1100 g-mal. Ja, és a méhen belüli retardáció (visszafejlődés) tipikusan cigis anyáknál van - én vagyok az ellenpélda. És jól írtad Andee-nek! 8)

Csuppancs, azon a bizonyos szemműtéten én is gondolkodtam - eddig. Marad a szemüveg és ritkán a lencse.

Olaj: most a DM-es Babylove-ost használom heti 1-2-szer (azt kaptam), ha elfogy, kipróbálom a Rossmann-os Babydream-ost. Bár a Nóri által írt is tetszik. Az olajat érdemes még nedves bőrre kenni, s hagyni a bőrön, majd mielőtt felöltözöl, egy arra használatos törölközővel töröld le a felesleget. Úgy jó. Amúgy mellette majdnem napi szinten Nivea intenzív testápoló tejet és gyógyszertári testápolót használok az érintett területekre (mell, has, comb, fenék).
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.09.11 15:09-kor.
ktc

Bettike, nekem is 0,65 és 0, 6 lett az AFP-m ( a dokim is és az Istenhegyi is megcsinálta). Nekem szekvencia szűrésem is volt ( kombim+ 4-es teszt) az negatív. Voltam 3 genetikai szűrésen (saját doki, Baross u SOTE, Hajdú K-Istenhegyi) mindenhol neg az UH. Így én nem kértem a szúrit (nekem egyébként járna a korom miatt). Szerintem ha az UH-n nem találnak semmit neizguljál, minden OK lesz.

Kép
csipike09

Ez az olaj, amit vettem, teljesen felszívódik, nem marad ragacsos. Én reggel, ruha alá is bekentem magam és semmi negatív hatás.
Max az ára. De pl a Brendonban már csak 4400Ft. Szóval lehet, hogy a DM még olcsóbb...
Vendég

Nekem mázlim van, patika jól el van látva minden fincsi stria krémmel, és potom áron hozzájuthatok :oops:

Kép
bettike830

Édesek vagytok köszi a nyugtatást

Kép
bettike830

Nóri, nem velük van a gond, hanem, hogy nem biztos, hogy odaérnék 4-re, mivel leghamarabb 3-kor lehet elhozni, mert alszanak az oviban.
Na de majd gondolkodom tovább..
Nem csináltattál AFP-t? De hát az AFP nem csak a down kórt szűri, hanem egyéb dolgokat is.

Bettike, a sógornőmnek 0,2 és 0,3-as AFP-je lett anno és semmi bajuk a gyerekeknek, már iskolásak.
Ja és lány-fiú kérdésre hogy az alacsony AFP lányt jelöl: az egyik fiú a másik lány.
Nekem mindkét gyerekkel kábé ugyanannyi lett az AFP anno és nálunk is fiú-lány.
lara

Lara!

Tudom, de a nyitott gerincet az UH-on lehet látni.
És hogy az AFP sok mindent szűr? Hát de látod, milyen eredménnyel... :roll:
Vendég

Lara, kocsival jönnél Vácról? Mert simán fél óra alatt ott lehet lenni...
De szabad késni is! :lol:
Vendég

Senkit nem akarok lebeszélni a kenegetésről, de ha alkatilag hajlamosak vagytok a striákra, akkor kenhetitek akármivel akkor is lesz. Én pl ilyen vagyok, így én csak babaolajjal kenegetem magamat.

Kép
csipike09

Kb 1 órája megettem egy isteni finom nosztalgia krémest, de most olyan rosszul vagyok :( Így jár aki mohó.. :cry:
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?