Új privát üzeneted érkezett!

Hello,
igen, én is ezt akartam mondani, hogy fog változni ez, ha megszületik. Lehet, hogy nem rögtön, kell neki 1-2 hét...

Susy,
ne akadj ki :) Pont az a jó, hogy le meri írni a félelmeit, az lenne a rossz, ha nem tehetné, hiszen akkor mire való a fórum, nem arra hogy megbeszélhessük a dolgokat? De lehet, tényleg terhes vagy és már most dolgoznak a hormonok és érzékenyebb vagy! :) Remélem úgy van! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Susy, kérlek ne menj, jó :wink: :wink: :wink:

Wertzuz,
szerintem ne csinálj ilyen rémesen tudományos dolgot és félelmeket mindenből :wink: ezek nélkül is lesz elég az első időkben :lol:
Fel lehet fogni a köldökcsonk ápolást valami rémesen bonyolult és undorító dolognak ill. úgy is, hogy pelusozáskor letörlöd kis alkohollal, aztán rá a hintőpor is kész is, mert tényleg ennyi...

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Susy! Drukkolok, hogy ez már a pocaklakónak a jele legyen. Nekem mindig később van peteérésem, így nekem jóval amensi elmaradása után jelez csak a teszt. Én most azt hittem, hogy azért vagyok rosszul, mert gyógyszert szedtem a tejelapasztásra. Akkor kezdett gyanús lenni, mikor a fogam el kezdett fájni. Ez egy olyan fog, hogy csak terhesség alatt fáj :)

Wertzuz! Benned dolgoznak a hormonok. Ha ott lesz a kisfiad, majd csak fogod a fejed, hogy hogyan írhattál ilyen hülyeséget! Engem a gátmetszéssel ijesztgettek, aztán semmi sem volt az egész. A kukival meg a legújabb nézetek szerint semmit nem kell csinálni, nem kell húzogatni!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Jé, nekünk nem kellett hintőporozni. Csak alkohollal kitörölni és kész. Én inkább attól féltem, hogy a picúrnak fáj, de nem :) És tényleg pár nap az egész.

Kép

Kép
sz.veronika

wertzuz, ezt most NE olvasd!!!! :)
Nekem az nem ment, hogy alá kellett nyúlni a fülpálcikával a csonknak, és onnan kibányászni a barnás váladékot. Egy idő után belejöttem, aztán viszont sokat váladékozott már azután is, hogy a csonk sehol sem volt. Mikor ez már egy hónapja ment, elszakad a cérna. Párom mondta, hogy hagyjam békén, ne csináljak vele semmit. Nem tartottam jó ötletnek, de így csináltam. Pár nap alatt meggyógyult, igaz, picit "koszos" maradt, de aztán az is lekopott idővel :)

És, szerintem is jó, ha van mód, hely kimondani az aggodalmainkat, és az is jó ebben a fórumban, hogy a többiek általában megnyugtatnak.

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra,
na akkor ti megszenvedtetek vele... de rendbejött és ez a lényeg :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok

Jó rég jártam erre, illetve olvasni azért igyekeztem.
Látom milyen sokan vártok újra babát. Gratulálok mindenkinek és nagyon szép babavárási időszakot kívánok, lehetőleg rosszullétek nélkül.

Sajnos én nem tudok ilyen jó hírekkel szolgálni rólunk . Nem akarom elrontani a kedveteket de muszáj leírnom mert teljesen magam alatt vagyok. Szóval Kristóf most volt 9 hónapos és még nem mászik. Ülni is csak 2 hete ül egyedül jó pár percig anélkül hogy eldőlne. Kúszni elvileg tud de semmi kedve gyakorolni. Ha valami számára nagyon érdekes dolgot pl mobiltelefon,laptopot meglátja akkor símán odakúszik de a játékaihoz nem igazán megy oda és engem is csak ritkán követ. Én hiába mondtam a gyerekorvosnak és az ortopédián is hogy szerintem le van kicsit maradva mindig azt mondták ne aggódjak látszik hogy milyen érdeklődő kisgyerek majd behozza. Ettől függetlenül nem hagyott nyugodni a dolog ezért két hete járunk a Gekkoba. Ma felhívtam telefonon az új gyerekorvosunkat (mert eddig visszajártunk Pestre vele) , hogy bejelentkezzünk nála és ő meg jól lecseszett hogy már rég el kellett volna vinnem neurológushoz. Most tiszta lelkiismeret furdalásom van pedig én mindenkinek mondtam hogy valami nem ok, de a lányom meg mindent a kortársainál előbb csinált így mindenki lehurrogott hogy ne hasonlítgassan Nikivel össze Kristófot, meg hogy a fiúk amúgy is lustábbak.
Ne haragudjatok hogy ilyen sokra sikerült, de nagyon ideges vagyok emiatt.

Azért hogy jóval is szolgáljak íme néhány nyaralási kép.
Kép Kristóf

Kép

Kép Pancsi

Kép Lurkóim:)

Kép

Kép
tüni75

Most kicsit megvédem Susyt ha szabad. :) Nem a félelmek leírásával volt szerintem a fő gondja, hanem azzal a kijelentéssel, hogy "bárcsak lett volna lány". Ami biztosan a túltengő hormonok miatt van. Ilyenkor már nem könnyü hordozni a picit és a harmadik trimeszterben már értjük miért hívják terhességnek.
Biztos más lesz ha már ott lesz veled...Istenem az annyira jó érzés, annyire nem fog érdekelni semmi de semmi más csak az, hogy ŐT végre a kezedben tarthatod, elvégre 9 hónapot vártál rá. A köldök ápolás tényleg nem nagy kunszt - a lányok már leírták -. A fütyi huzogatás pedig szintén ennyire "körülményes" csak. Azt meg h most nagyon őszinte legyek - bocsássatok meg előre - de ha már valaki terhes biztos nem a kisfia fütyije lesz amit előszőr meghúz majd :D :oops: :oops:
Ja és ha kislány lett volna akkor is kell köldököt ápolni :) :) :) :)

Susy...maradj :)

Kép

NIKI
nini.n

Susy - ne menj el!!!!!! Remélem ott a kistesó a pocidban, azért vagy ilyen érzékeny!!!! És Wertzuz se gondolom, hogy ezt most tök komolyan mondta. Drukkolok neked nagyon!!!!!!

Wertzuz- ne parázz előre dolgokon!! A kukival pedig tényleg nem kell foglalkozni. Legalábbis egyéves koráig. Utána meg a gyerekorvos megnézi, és megmondja, hogy van-e teendő.

Tüni - nagyon édesek a gyerekek. Ambinak is nagyon tetszenek, mutogatott rájuk, meg mosolygott :) Csak azt tudom mondani, hogy ne aggódj!! Lelkiismeret furdalásod pedig végképp ne legyen!!! Te megtettél mindent. És az a lényeg, hogy mostmár foglalkoztok a "problémával", és nagyon drukkolok, hogy ha sok időbe is telik, minden rendbejöjjön!!!!!!!

dytke

Tüni, korábban gyerekorvos, ortopédus azt mondta, hogy rendben a gyerek. Most egy új doki azt mondja, már korábban meg kellett volna mutatni szakembernek. Nem hiszem, hogy hibáztál volna, muszáj az embernek kiválasztania valakit és abban megbízni (pl a gyerekorvosban, védőnőben). Egy vizsgálat mindenesetre nem árt, de ha azok, akik végigkövették a baád fejlődését, nem tartották érdemesnek aggódni, akkor bízzunk benne, hogy tényleg nincs ok az aggodalomra. Majd mesélj kérlek, hogy mi volt a neurológussnál, mit mondtak. Mikor mentek hozzájuk?

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Susy - Ne már! Légyszi maradj!

Wertuz - A többiek már leírtak szinte mindent. Hidd el, hogy minden amit eddig undorítónak találtál, a kisfias születésével el fog múlni. Én pl. sose gondoltam, hogy pl. kakit fogok fényképezni. Azért vagyunk anyák, hogy megtegyünk mindent, amit kell a gyermekeink körül. Fogsz te még jó gyomorrontásos hányást is takarítani a szőnyegről! :wink:

Tüni - Szabi elmúlt 9 hónapos, amikor egyik napról a másikra mászni kezdett. Kár, hogy a szakemberek ennyire ellentmondanak egymásnak és így jó kis lelkiismeretfurdalást csinálnak. Vidd el egy neurolódushoz, hogy megnyugodj és kész. Lehet, hgoy tényleg csak lusta a fiatalúr. Ha meg mégis fejlesztésre van szüksége, akkor sem vagytok elkésve semmivel.

Valaki kérdezte, a Micimaci téli overál, jó vastag.

Képzeljétek, csoda történt! Szabi tegnap a ligetben kimászott a fűre!!!!! Na ez azért nagy szó, mert hiába voltunk vidéken egész nyáron, az én fiam rettegett a fűtől és a homoktól. Ha a fűben a pléden hagytam, vészesen kiáltott segítségért, ha a homokozóba mentünk és beleért a lába a homokba, úgy kapta a nyakába, mint ha megégette volna (pedig nem volt forró a homok). :lol:
A homokot még nem próbáltam de hamarosan sort kerítek arra is. Mire a jó a fővárosi élet! :wink:

Dytke - Ez a hetünk zsufi, randi a jövő héten?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna, éljen! :) Tényleg viccesek néha a gyerekek, Róza mikor bemegy a homokozóba és homokos lesz a keze, először csodálkozva mutatja, hogy mi történt. Pár perc múlva meg már szinte fekete a keze és mégsem gond :)

Kép
Kép
szalamandra

Tüni,
Pálmi 10 hónaposan kezdett el mászni és ülni, nincs semmi gond!

Kép

Kép
sz.veronika

Tüni, a régiek tudják, hogy mi micsoda kálváriát bejártunk Lillu nem mászása miatt, még is itt vagyunk épen és egészségesen.
Már javában járt, amikor úgy döntött a kisasszony, hogy megmutatja, tud mászni is :shock: nem sorolom, hol jártunk, de légy nyugodt, nem lesz semmi baj :wink:én semmiképpen nem Gekkoban kezdenék Vele.
Neurológus látja, fejlesztendő-e, addig én ilyen pénzre menő központokat nem látogatnék :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!!

Új régi olvasó vagyok.Nagyon rég írtam ide utoljára. Azóta viszont mindig, de mindig olvaslak titeket, csak éppen nem írok. Most Tüninek írnám, hogy a három gyerekem közül kettő egyáltalán nem mászott, már rég stabilan jártak, amikor négyen fogtuk négy végtagját, hogy valahogy ráérezzenek a mászás ritmusára, technikájára, de úgysem sikerült. Azóta egyikük 5,5 éves nagylány, másik 3,5 éves nagyfiú, természetesen másznak már. Annyit mondtak, hogy nem baj, ha a járás megelőzi a mászást, a lényeg, hogy mielőtt iskolába kerül bepótolja a mászást, azaz óvodában sokat másszon. Nagyon konyhanyelven fogalmazva, a mászás kapcsán fejlődik, "aktiválódik" egy "rész" a kicsi agyukban, és mindegy mikor csak "aktiválódjon", mert ha nem akkor iskoláskorban egy kis dislexia, disgraphia adódhat.

Szóval száz szónak is egy a vége, sztem vidd el neurológushoz, mégiscsak ő a szakember, de addig is ne izgulj fölöslegesen,mint olvashattad, sok fórumos baba nem tartotta be a forgatókönyvet. :D :D

Mindig kedvem támad hozzátok újra csatlakozni írásban is, de az olvasás kevesebb időt igényel. :D De ezentúl igyekszem erre is időt szakítani! Kívánok mindenkinek szép napot és jó egészséget babáknak, mamáknak, babás mamáknak..
Üdv: kölkök
kolkok3

Ma beirattam Rózát a bölcsibe, ugyan nem tudom, szükség lesz-e rá, de nem akartunk későn jelentkezni. Ha jön a tesója, akkor úgysem megy bölcsibe, ha meg nem akar jönni, akkor gyes mellett már akarok valamennyit dolgozni. A játszótéren beszélgettem anyukákkal, amikor kiderült h beiratom bölcsibe, mindenki mondta, hogy ő nem adja bölcsibe a gyerekét. Picit kezdtem is rosszul érezni magam, ezért is írtam most le :) Persze nem dráma, de fura, hogy milyen apró reakcióktól tudom rossza nyának érezni magam (egy picit, átsuhanóan).

kölkök, pedig három gyerekkel rengeteg tapasztalatod lehet! Ha csak egy-egy mondatban reagálsz, az is tök jó, és könnyű ráhangolódni :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra! Villő most fogja kezdeni a bölcsit, hasonló korú gyerekkel. Ne aggódj, jó helyen lesz! És meglátod majd, mi lesz még addig! Ne legyen lelkifurdalásod. A kiegyensúlyozott anya a legfontosabb! :)

mtunde

Mondjuk azt jó volt látni, hogy hogy feltalálta magát rögtön a bölcsiben, a játszósarokban. Meg is érdeklődtem, honnan való a bababútor (IKEA).

Kép
Kép
szalamandra

Te ismered a gyerekedet és a saját igényeidet is. Én mindig is azt mondom, hogy ha egy anya akor érzi magát jól, ha bizonyos idő után visszamegy dolgozni, vagy kénytelen az anyagiak miatt, de ezzel meg tud békélni, akkor a gyereknek nem lesz hátránya a bölcsi. Azoknak a gyerekeknek rossz a bölcsi, akiket az anyjuk sem szívesen enged másokra bízni, ha lelkiismeretfurdalása van, hogy beadta, stb.
Az udvarunkon van egy anyuka, jól leszólta a bölcsiket, hogy ő bizony soha. De aztán 2 éves korában ő is visszament dolgozni, és a gyerekekt a nagyszülőkre bízza minden nap. Ok, ha megteheti, de valójában ő is ugyanazt csinálta... Önáltatás, hogy a nagyszülőknél más...

mtunde

Hú, Lányok, mire jövök???

Susy!

Ha te elmész, mi lesz a topiccal? Hisz a lelke vagy!!! És különben is, mi lesz akkor a névválasztós szavazással?
Remélem olvasol, neked akartam írni, hogy én Kamilla megfoganása utáni 8. napon már egész nap kőkemény hányingerrel küzdöttem egész nap! A férjem sem hitt nekem, azt mondta, bebeszélem magamnak...hát, nekem lett igazam!

Gabi!

Nagy-nagy gratula!
Ildi!

Hogy van a pocalakó? És Te? Róka komát elzavartad már? Jövő héten nekem is AFP! Úgyis megint alacsony lesz...de a kombinált tesztem viszont nagyon jó lett, hála Istennek!
Vagyok, jövök, olvasok, csak most a 4 gyerek totál 4-felé és 4 féle! Ne tudjátok meg! Illetve tudjátok meg, nagyon jó, csak kicsit (nagyon) szét vagyok esve! Egy elsős, egy friss ovis, egy nagyon érzékeny kis majdnem 3 éves és egy járni tanuló, mindjárt 1 éves csemete. Szóval még bele kell jönnöm!
Az 5. manóm pedig jól van! Mocorog sokat, október 1-jén már megyek a 18. heti uh.-ra!

De a topicra vigyázzunk, nagy kár lenne érte! Még mindig könny szökik a szemembe, ha elolvasom a Kincsesi által kinyomtatott hsz.-eket a szülésem napjáról! Annyira együtt voltunk, Lányok! Emberfeletti volt, ahogy szorítottatok! Nem halhat be ez a topic! Én is igyekszem sűrűbben jönni, csak a fentiek miatt ez most kicsit nehézkes! De maradjunk együtt!!!

Márti
borossné becz márta

Szia Márti,
jó hogy itt :lol: örülök, ha sok-sok feladatod is van, de minden rendben Veletek.

Mi jól vagyunk, túl az AFP-n (nekem Lilluval nagyon alacsony volt, kíváncsi vagyok rá most milyen lesz, erdmény még nincs), van viszont egy szintén tök jó kombi tesztünk Nekünk is. Mi szeptember 23-án megyünk genetikai uh-ra.
Róka koma sajna nem távozott, de azért Lilluval vészesebb volt. A szagokat most se bírom.

Márti, kérdezhetek is? Mint tapasztalt ovis nénitől :lol: :lol: :lol:
Lillunak az összes kispajtása ovis lett. Minden nap oda vágyik. Alig várja, hogy menjünk keresztlányomért az oviba. Ő ugye csak májusban lesz 3 éves: Kistesó jó esetben februári baba lesz, szeptemberben fél éves. Lilla annyira szeretne oviba menni, szerinted? Ezen még a beiratásig nagyon gondolkozom. Fél nap vagy itthon marad kerülhet szóba. Én egyfelől közösség párti lennék, másfelől meg nem tudom ténylegesen hogy fog reagálni a tesó kérdésre. Neked van javaslatod? Most azért nem kell neki pelus, mert amióta meghallotta, hogy oviba nem lehet úgy menni, nem szabad ráadnom :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti, de jó, hogy jöttél. Hihetetlen még olvasni is, milyen a 4 különböző gyerek. :)

mtunde

Márti, épp a napokban gondoltam rád :) Nem lehet könnyű, de reméljük hamar belerázódtok :)

Kép
Kép
szalamandra

Márti!
Örülök, hogy itt vagy!
Suzy, várlom én is a hozzászólásaidat.

Irigylek minden új babát várót.!!!!
De azt hiszem, én már nem bírnék többel megbirkózni! Én is szanaszét vagyok mint Márti. Azzal a különbséggel, hogy két iskolás, egy ovis és egy féléves....
Mióta elindult a suliszezon, kicsit pörögnek az események.

Ildi! ugyan Mártit kérdezted, de azért én is mondhatok valamit???
Szerintem mindenképpen írasd be a nagylányt oviba, hogy meglegyen a helye, és adott alkalommaleldöntöd akarja -e vagy sem. Nekem mentek a gyerekek a kistesó születésekor is oviba, pedig úgy voltam vele , nem muszáj. De ők élvezték a társaságot, betegséget sem nagyon hoztak haza...És nekem abból a szempontból jó volt, hogy a délelőtt a picurral voltam.
De abban a pillanatban, ha láttam volna, hogy nem jó az ovi nekik, akkor itthonmardtak volna. Betti

Kép
becsengo

Betti,
köszi a hozzászólást, természetesen a Te véleményed is érdekel... én is hajlok errea megoldásra egyébként :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Na, jól teleszórtam az előzőt helyesírási hibákkal :oops:

Kép
becsengo

Márti,
nem semmi lehet nálatok! :) Kamilla mikor lesz 1 éves?

Én is gondolkodom bölcsin, de én a tesó miatt... Lehet, hogy nemcsak nekem lenne könyebb, ha csak a kisbabával kellene itthon lennem, hanem neki is talán jobb lenne, ha nem azt látná egész nap, hogy a kicsivel foglalkozom, és jól ellenne a többi gyerekkel a bölcsiben? Már néha azt látom rajta, hogy uncsi itthon, már minden zeg-zugot ismer...

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi!

Én is beíratnám, nem történik semmi, ha mégsem megy, csak mondjuk 1 évvel később! Meglátjátok! Én nem vagyok híve a 3 évesen oviba a gyerekkel megoldásnak, mert nincs az a szuper óvónő, aki annyi személyes odafigyelést tud nyújtani egy gyereknek, mint a saját anyukája, hisz ott a másik 25 gyerek! De mindenki más, vannak gyerkőcök, akiknek ngyon sokat jelent a sok játszótárs. de azt is meg kell gondolni, hogy most tetszik neki, meg az 1. héten is tetszene, míg Te ott vagy vele. De, amikor rájön, hogy ez bizony állandó dolog és Te meg elmész a kicsivel haza, hát, akkor már nem biztos, hogy annyira akarja majd. Egyébként meg kevés gyerkőc van (főleg a családból és nem bölcsiből jött gyerekek között), akik 4 éves koruk előtt óvodaérettek. Szóval, szerintem írasd be és meglátod, mit szól a kicsihez Lillu (nálunk egyébként a féltékenység épp féléves kor körül kezdődött, amikor a kicsi már mászni kezdett és megkaparintotta a nagy játékait...de talán ez nem általános)!

Márti
borossné becz márta

Vera - sok helyen ha anyuka kismama, vagy már megszületett a kisebb, be sem veszik a bölcsibe/oviba. Itt a IV. kerben így van. Még fél napra se nagyon. Ha meg már jár bölcsiba/oviba és közben lesz tesó, akkor (itt nálunk legalábbis) nem rakják ki a gyereket, de megkérik anyukát, hogy ebéd után vigye haza.

Márti - jó, hogy itt vagy és minden rendben! Tényleg jó lenne, ha megmaradnánk, én is egész nap nosztalgiáztam Ambi szülinapján. Végigolvastam ahogy drukkoltatok :):)
Ha úgy érzem nem bírok Ambival mindig te vagy a fejemben, hogy te "miből vagy", hogy bírod??

Ambi 4. napja eszik gyümölcsös husit ebédre EGYEDÜL! Annyira tetszik neki, hogy egyedül eszik, hogy ma szinte csak ő kanalazott. Nem tudom meddig tart a lendület, de most megint eszik (gondolom pár napig ... ) De örülök neki, mert jóízűen eszi kb. fél üveggel. Vacsira tegnap megette a másik felét. Ugyanúgy keltünk ötször, csak az első kelés volt 2 órával később, mint eddig. Úgyhogy valaszeg tényleg nem az éhség miatt ébred :?

dytke

Márti, meggyőztél, beíratjuk...
aztán majd lesz, ami lesz... a férjem itthon tartaná, majd meglátjuk mi lesz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

mármint arról, hgy irassuk be...

azt hogy itthon tartjuk vagy megy, még eldöntjük :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Druszáimnak boldog névnapot ( ha van ) :)

Kép

NIKI
nini.n

Niki, neked is boldog névnapot! Márkó hogy van mostanában?

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Ildi, nálunk nagyon bejött az ovi már 3 évesen. HIhetetlen gondoskodó óvónénik voltak, sokat babusgatták őket, és a gyerekek 70%-a nagyon jól és könnyen beilleszkedett. De ezt, hogy ő hogyan veszi, akkor és ott látjátok. Bene pl nagyon szerette, mindig kérdezte, hogy megyünk-e már. Neki nagy igénye volt a társaságra, és olyan foglalkozásokra, amit én nem tudtam megadni. Belátom, én nem vagyok olyan nagyon türelmes, és odaadó a 3-4 évesekkel...

mtunde

Sziasztok!

Ildi, én szeretném, ha Zsófi ősztől mehetne oviba, de nem mehet, mivel én itthon vagyok, így itt csak 5 évesen veszik fel. Családi napközi jöhet szóba, de én szívem szerint fél napra beiratnám.
Vendég

Hát kíváncsi vagyok, hogy alakul... köszi a véleményeket.
itt elvileg van annyi ovis hely, hogy egy fél napra lehet esélyünk...

hétvégén megyünk lagziba, a lány anyukája óvonő, majd őt is jól kikérdezem :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Bocs, elmaradtam. Próbálom magam utoléérni itthon, közben Szabi benyalt valami hasmenős lázas vírust. Tegnapelőtt 39-ig ment fel neki és csak a hűtő borogatás vitte le neki. Olyan bágyadt volt egész nap, még szopizni sem akart. Mára talán javul a helyzet, de nem az igazi.

Dytke - Hurrá, hurrá!!!! Csak el ne kiabáljuk!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Már megint elszált amit órák óta írtam!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Most meg már éhes Aelxander........ :?

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Susy,
Na? Van már eredmény? Úgy izgulok! Remélem azért legalább azt beírod, ha babád lesz!

Kinga,
ilyenkor próbáld meg a vissza nyilat nyomogatni, nekem vissza szokott jönni, amit írtam!

Kép

Kép
sz.veronika

Kinga, ez bosszantó! Inkább küldd el több kisebb részletben.

Kép
Kép
szalamandra

SziasztokT -Megint-

Hát már nem is tudom hányszor jártam így az elmúlt időben és az eszembe se jutott, hogy a visszát nyomjam :shock: :oops: jó ötlet legközelebb ha így járok kipróbálom!
Nagy vonalakban újra írom amit akartam:

Gabi gratulálok én is a pocaklakóhoz!

Suzy - Remélem nem tünsz el, és jönn a kistesó!

Dytke - Én is örültem, hogy végre találkoztunk, és szerintem se volt túl jó ez a rendezvény... Viszont láttam a tablóképeteket és nagyon cuki azon a kis halacskán Ambi. :D

Most megint nem tudok írni tóvább...

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Szalamandra

Köszi szépen, legalább neked szemetszúr ! Márkó jól van nagyon... próbál már egyedül járni, aminek a zöme az h felborul :)

Van aki beoltatta a gyerkőcöt bárányhimlő ellen ? Nem tudjátok véletlenül mennyibe kerül ? Én egy fórumon azt olvastam, hogy 14 E.

Más...
Márkónak 1 hónap múlva szülinap.
Mivel még nem volt gyerekem, nem igazán tudom milyen bulit rendezhetnénk neki. Van e értelme a tortának ? stb. stb.
Nem is itthon szeretnénk tartani mert hatalmas a család. Nincs valami klassz hely ?Köszi előre is.

Szép estét lányok !

Kép

NIKI
nini.n

kimaradt a mondatom ból egy szó :) :)
szóval..mégegyszer

próbál már egyedül járni, aminek a zömmel az a vége h felborul.
Köszönnyük az érdeklődést.

Kép

NIKI
nini.n

most meg túl sok lett.. :D elképesztően fáradt vagyok :)
bocsiiiiiiiiii

Kép

NIKI
nini.n

Utólag is boldog névnapot! :oops:

Erről jut eszembe, Nikuc nem látogatsz erre valamikor? Babaproject elindult nálatok? :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nini - Isten éltessen utólag is!

Tortának nálunk volt értelme, Ambi sokat evett belőle (én sütöttem neki). Nem volt krémes, habos, mert annak nem látom értelmét, hogy arról szóljon a torta, hogy összeken vele mindent. Így legalább ette. Mi nem csináltunk bulit, mert szerintem ő még azt úgysem fogja fel. Inkább hármasban voltunk, nagyon jól telt a nap, egész nap játszottunk együtt. Ha nagyobb lesz, akkor lesz buli és a barátait hívjuk majd meg, de most nálunk így szólt róla a nap. Ha sokan lettünk volna, akkor pont ő kapta volna a legkevesebb figyelmet.
Ha te sütnél tortát, itt egy jó oldal "mentes receptekkel" : http://erdivedonok.drupalcafe.com/node/13
Én korábban írtam, hogy milyet sütöttem neki, ha nem találod és érdekel megírom a receptet. Abban sem volt se tej, se tojás.

Nagyon ügyes Márkó, hogy már próbálkozik a járással. Észre se veszed és elszalad :):)
Nekünk azt mondta a védőnő, hogy akkor érdemes himlő ellen beoltani, ha jár közösségbe, így mi még nem oltottuk be.

Betty - Szabinak jobbulást!!! Ambi még sosem volt beteg szerencsére. Remélem olyan mint én, én sem vagyok beteges.

dytke

Sziasztok!

nini, nálunk nem volt klasszikus szülinapi buli. A születésnapján hármasban voltunk, torta nélkül, utána volt összejövetel, környékbeli baráti kisgyerekes családok, de ez meg inkább rólunk, felnőttekről szólt. Utána eljött a nagymama és Róza nagybcsija, akkor volt torta, de őt nem érdekelte. Hallok olyat, hogy a gyerek élvezte a szülinapját, bontogatta az ajándékot (ha szeret papírt tépni, dobozt kibontani, akkor ez érdekes lehet neki), de én azt láttam, hogy Rózát valójában nem érdekelte. Szerintem egy évesen ez inkább a felnőttekről szól, s ha akarod, hogy összejöjjön a család, akkor érdemes vele szöszölni. Helyet sajna nem tudok, apró babáknak a McDonalds még nem az igaz (nagyoknak sem sztem :)), másról meg még nem hallottam.

dytke, nagy mázli, hogy Ambi nem beteges (meg biztos, hogy a kitartó szoptatásnak is köszönhető). Róza viszont most eléggé belekeveredett valamibe, éjszakánként lázas (második éjjel), nappal egész jól van, de köhög erősen, ami nagyon zavarja. Azt hittem mára már nyoma sem lesz, ehelyett még mindig tart és nem látom szűnni.

Csajok, korábban itt olvastam, hogy Algopyrint lehet szedni szoptatás mellett, de a betegtájékoztató szerint nem! Ha esetleg olvassa aki ilyesmit tud, megbízható forrásból származik az infó, miszerint szedhető szopi mellett?

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Én szedtem szoptatás alatt algopyrint, mikor lázas voltam, meg rubophent is. De aztán a Márti által ajánlott paramaxot szedtem. Természetesen nem marék számra, egy-egy szemet. Amikor ezek egyike sem vitte le a lázam és a hűtő fürdő is csak ideig óráig segített, akkor a doki panalgorint írt fel. Abból egy szem levitte a lázam és nem is jött vissza.

Szülinapi torta: én ezt néztem ki Adélnak: http://babakonyha.blog.hu/2009/04/06/el ... ojasmentes

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi, jó a vonalzód :) leginkább tartalmilag tetszik! :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra - Rózának jobbulást!!! Ambi eddig kétszer volt lázas (38és 39), mikor megindultak a fogak.
Nekem a dokim mondta, hogy ha fáj a sebem, Algopyrint nyugodtan szedhetek szoptatás mellett is.

Gabi - nagyon jól néz ki a torta!!!! Mi gyertya helyett csillagszórót tettünk rá, azt érdekesebbnek gondoltuk, mint a gyertyát, Ambinak nagyon tetszett :)

dytke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?