Új privát üzeneted érkezett!

Kata!
Természetesen ki kell fizetnie! De ez miért nem volt egyértelmű? Hiszen mindketten ezt írtuk! 8)
hbzs

felhívtam őket!
Tanárúr ragaszkodott hozzá, hogy menjek és ne mondjam le. Holnap kezdhetnék antagonistával. Még sosem volt olyan. Volt valamelyikőtöknek antagonista? az mennyi volt? számszerűleg?
segítsetek!!!!!
dezsina

Dezsina,
NEKEM AZ VOLT FEBRUÁRBAN :lol: :wink: És jobb eredményeket produkáltam, mint a long protokollal. :wink:
Bárhogy döntesz, mi támogatni fogunk, ugye tudod?!

Hbzs,
nem tudom, csak kattog az agyam és már teljesen belezavarodtam.
2 év 8 hónapot lakott a lakásban és egyszer sem emeltem neki lakbért, pedig majdnem egy tizessel többért ki lehet adni. Lakbért fizetett rendesen, de ha nem tudott időben, akkor én is ruglmas voltam. Semmi gond nem volt eddig. Nem ragaszkodom a klímához, ha megcsináltatja a helyét.

i.kata

Dezsi,
az antagonistánál nincs deca, helyette valami más van, azt hiszem orgalutran. Árban a gyógyszerek nekem egy tizessel olcsóbbra jöttek ki, mint a longnál.

i.kata

Kata!
köszi a gyors választ....akkor nem lesz 100 körül ugye? bocs, hogy igy rákérdezek, de már nem emlékezem, mennyit költöttem
most ez is fontos nagyon :x
dezsina

Dezsina!
Hú, de izgi!!!! Akkor holnap kezdesz??? Drukkolok nagyon!!!!! :D :wink: 8)

Kata!
Együttérzek veled, és szurkolok, hogy jól döntsél - amiben a lelked megnyugszik! :(
Párod nem tudja ezt a részt felvállalni? Hogy ne neked kelljen idegeskedned és rágódnod azon, hogy mi legyen! Neked elsősorban a babákra kell gondolnod! 8) Mi is kaptunk már mindenféle lakót, s legutóbb, amikor jó volt, akkor meg a szomszédok miatt kellett kiraknunk őket néhány hónap után... Azóta sincs lakónk, most már lassan fél éve... S ez mind megterheli az ember lelkét... :cry:
hbzs

Hbzs!
nem is akartam..... :? igazából még a jövő évet is ki akartam hagyni...

most azért még kétségek között vagyok. nekem ez lesz az utolsó :cry:
dezsina

Kedve Dezsina!
Sok bölcsességet kívánok neked, hogy jól dönts! Tudom, hogy ez az utolsó lehetőséged a támogatott lombikra. Ezért is tanácsoltuk neked nagyon, hogy mielőbb végeztesd el az IR vizsgálatot. Nem azért, hogy neked is legyen olyan rossz, mint nekünk..., hanem azért, mert ha tényleg van ilyen gondod, s elkezdesz diétázni, mozogni és a gyógyszert szedni, akkor könnyen lehet, hogy utána már semmiféle lombikra nem lesz szükséged!!! :wink:
Én tegnap olvastam át ezt a PCO-s oldalt ( http://www.pco-szindroma.hu/index2.html ), amit annyira ajánlanak, bár én - Hála Istennek! - nem vagyok PCO-s, csak IR-es, és annyira bíztatónak találtam az ott leírtakat!!! Vannak igaz történetek is felrakva, amiktől pedig nagyon meghatódtam! És az itteni szakértő saját honlapot is készített ( http://polycystov.extra.hu/index.html ), amit szintén átnéztem, s nagyon ajánlok!!! Annyira felbuzdultam tegnap, hogy nemhogy lombikra nem kívánok menni, hanem remélem, még a 6. inszemre sem kell... 8)
Kérlek, bocsásd meg, ha ezzel a hozzászólásommal csak még jobban felzaklattalak / elbizonytalanítottalak, mert nem ez volt a célom, hanem tiszta szívemből a legjobbakat kívánom neked!!!!!!!! :)
hbzs

Hbzs!
jól látod :) nem könnyítettél :) :? De tényleg nem akartam menni. Tanárúrnak olyan nehéz ellent mondani. :roll:

szóval csajszikák, IR ide, IR oda azt hiszem mennem kell. azt hiszem. azt hiszem igy döntöttem. :?
dezsina

Kata!
Nem irigyellek az albérlős probléma miatt,de én nem tudok ehhez hozzászólni "sajnos",de remélem a legjobb döntést hozod majd!

Dezsi!
Atyaég,de kemény döntés elé vagy állítva!
Hát ha érdekel,hogy én mit gondolok,akkor én csak és kizárólag akkor kezdenék bele,ha teljesen(kétségek nélkül) tudnék belevágni!
Ha minden körülmény megvan most rá és testben és lélekben is felkészültnek érzed rá magad,mindenképpen csak akkor csináld szerintem ezt a beültit!Sok olyan tényező is lehet ami ezeket a beültiket gátolja és most ne legyen ilyen!Én tudod,hogy már alig várom,hogy kismami légy és szoríthassak érted,de a siker a fontos,hogy pozitív legyen az a teszt!
Bárhogy döntesz,mi megértjük és támogatni fogunk és persze ha bele kezdesz nagyon szorítani neked!Jó döntést hozzál Dezsi!!!!!

Hbzs!
De jó lenne ha úgy lenne!Szívemből kívánom!!!!
Sajnos én annak idején nem tudtam már hinni a spontánban,de a lombikban annál inkább hittem,tudom,hogy furcsa,de én így voltam vele!De aztán lássátok Barnikánkat,ügyi fiú volt :lol: !
De szuper,hogy ilyen pozitív vagy és ez nehogy megváltozzon! :P

phpBB: Kép
belluska

Dezsi!
Majdnem egyszerre írtunk! :D
Na akkor Belluska már össze is kulcsolja érted a kezét!Akkor hajrá beülti! :P

belluska

Belluska!
:P drága vagy! szóval a párom azt mondja, hogy valószínűleg azért tolom magam elött, mert hogy ez az utolsó. és hogy fél vagy egy év múlva is nehezemre fog esni, mert tartok tőle. belevágok. antagonista stimum még nem volt :roll: :?

Hbzs!
neked is köszönöm a támogatás! :wink:

és Kata!
neked is :!: :!: :!:
dezsina

Dezsi!
De akkor most már ne tartsál tőle,hanem teljes pozitív gondolatokkal vágjál bele és hagyd hátad mögött az esetleges problémákat v. negatívumokat!Csak ez legyen a fontos és tudod Belluska jön minden nap erőt adni neked és szurkolni! :P Puszillak!

belluska

Ja és Tanár úr nem tudja garantálni, hogy esetleg jövőre milyenek lesznek a körülmények, Zsuzsa pedig a biológiai órám ketyegésével érvelt....
a dolgozómban tanácsolták, hogy vágjak bele, ne sz@rakodjak, életem párja szerint egy év múlva sem lesz másként, apukám szerint én döntök...
na szóval akkor holnap kezdek.... Te jó ég :roll: :)
dezsina

Belluska!
hát ezért vágok bele! :D
és most belegondoltam, hogy tulajdonképpen most olyan kiegyensúlyozott vagyok és boldog, mert nem nyomaszt semmi.
eddig :)
dezsina

Dezsina!
Hát, ha így döntöttél, akkor örülök neki, és nagyon-nagyon drukkolok!!!!! 8) Az a lényeg, hogy TE biztos légy magadban, hogy TE ezt akarod! :wink:
Én is pont ezt akartam írni korábban, hogy a Tanár Úrnak nem lehet ellenállni!!! :wink: :lol:
hbzs

Dezsi!
Na,akkor szuper!!!!!Erről van szó! :P
Hát a biológiai óra,az tényleg fontos,de persze nem minden áron!
De Zsuzsi is biztosan azért mondja,mert jót akar!Meg amúgy is mikor most is nálunk voltál áradt belőled az energia!És ezt örömmel láttam! :P

belluska

milyen dög vagyok, hogy meg most a neten lógok. önző dög :) na jó, védelmemre, hogy most történik valami.... :roll: :P
dezsina

Sziasztok !

Dezsina, örülök, hogy belevágsz, tudom nehéz döntés volt számodra, de remélem, hogy annál jobban fog elsülni !!!! :) :) :)
Én is pont így voltam, mentünk egy konzira, és kérdezte a Tanárúr, hogy mikor akarok kezdeni: ebben a hónapban v. a köviben, én ott ültem és egy pillanat alatt kellett döntenem. Vaciláltam, én inkább a köv. hónapot akartam, de utána a Tanárúr mondta, hogy gondolja, hogy minél hamarabb, akkor már hagytam magamat az árral sodorni.
Tudod, mi itt szorítunk Neked, és aki éppen programban van! :) :wink:

Kata, nem irigyellek az albérletes probléma miatt :o De remélem, hamar megoldod, ügyes vagy Te :!: :wink:
wepe

Wepe!
köszönöm szépen!
Igen pontosan ezt csinálom most. Sodródom az árral....

Kata!
drukkolok a legjobb megoldáshoz! Mármint albérlő szempontból!
dezsina

Dezsina,
belegondoltál? Lehet megint együtt megyünk :lol: :lol: :lol: Nekem ma van a 4. nap, neked gondolom a 2. Nekem előreláthatólag 25-én lesz beültim. Ha neked kb. a 14. napon leszívják és 5 naposan visszakapod, akkor még az is lehet, hogy egy napon lesz a beültink (persze ha sikerül jó nyálkahártyát növesztenem) :lol:
Én örülök, hogy így döntöttél, persze ha még vártál volna, azt is megérteném. De most nem stresszeltél rá a lombikra, hirtelen, váratlanul ért és időd sem lesz belegondolni, mert olyan gyorsan el fog telni az idő. lehet pont ez kell neked egy sikeres lombikhoz na és persze a boldogság és kiegyensúlyozottság, ami most szintén megvan. Nagyon drukkolok, ugye tudod?! :wink: :lol:

Hbzs,
az a baj, hogy mivel ez az én lakásom volt, én intéztem ezt az egész albérletet, én tartom a csajjal a kapcsolatot. Most nem akarom hirtelen férjemre zúdítani. Én felajánlottam a csajnak, hogy a klíma árát kifizetem, még egy kicsit többet is. Rajta múlik elfogadja-e vagy sem. Ja nem is, mert egy havi közösköltséget is átvállalok tőle, ami 5e. Szóval nem tudom mi a problémája, mostmár neki kell döntenie.
Amúgy már nem akarjuk kiadni, mert jövőre úgyis építkezni szeretnénk és tartunk tőle, hogy milyen albérlőt fognánk ki. Meg amúgy is nehéz rövid távra kiadni, szóval inkább megválunk tőle.

Köszi csajoka megértést és bocsi, hogy ezzel foglaltam a helyet az oldalon. Csak ez most olyan kellemetlen nekem. Hülye voltam, hogy engedtem beszereltetni.

i.kata

Dezsi! Jó kemény helyzetben találtad magad. Hirtelen kellett eldöntened, hogy kezdesz-e vagy sem. Én nem tudom megmondani, hogy jól döntöttél-e vagy sem, de az biztos, hogy mostanában annyira laza és pozitív, valamint kiegyensúlyozott voltál és vagy is, ami még hasznodra lehet a mostani lombik során. A Tanárúr őszinte volt, hogy elmondta, hogy nem tudja, hogy mi lesz a jövő évi helyzet, valamilyen szinten talán Zsuzsának is igaza lehet. A legszuperebb, hogy mindenki támogat. Tudod, sokszor a hirtelenség, a totál spontenaitás a nyerő, most ez bejöhet neked is. Ráadásul más protokollt is fognak alkalmazni, ami - lásd Katánál - nálad is hozhat sokkal de sokkal jobb, és remélhetőleg pozitív eredményt.

Aztán elképzelhető, hogy tényleg együtt lesztek Katával. Hú, ismét lesz kinek szurkolni!
Vendég

Hbzs!
köszönöm a drukkokat. olvastam az oldalt amit felraktál. Nagyon jókat találtál!!! :)

Kata!
pont erre gondoltam én is.... :) nos kiváncsi leszek :D :!:

Honap csüt. tehát nincs punkció.Vajon tanárúr lesz, vagy Sipos doki? Ki tudja?
dezsina

Ladiva!
:D hát gondoltad voltna :?: ... azok után, hogy ennyire nem foglalkoztam vele :?: :)
köszi a bíztatást :D
dezsina

Dezsina!

Én is csatlakozom a többiekhez és nagyon örülök, hogy mégis úgy döntöttél belevágsz!!! :P Szorítok neked és sok pozitív energiát küldök ++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Emlékezz csak, én májusban voltam az első vérvételen, azért, hogy majd szeptemberben kezdhessek, erre ott akkor mondta a Sipos doki, hogy júniusban stimu és beülti. Abban a helyzetben én majdnem lefordultam a székről, annyira váratlanul ért, párom is teljesen megdöbbent, nem voltunk rá felkészülve... De lám most itt a szeptember az eredeti időpont és mostanra már egy 14 hetes babóca van a pocakomban... :lol: :lol: :lol:
Kívánom, hogy neked is minden ilyen jól alakuljon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)

Szép estét mindenkinek!!!!! :D

Ne álmodd az életet, hanem éld az álmaidat...

KépKép

Kép
minnie manó

Szia Dezsi!
Nekem is 2 antagonista protokollom volt az utolsó és mind a kettőböl lett valami:D :D
Összesen két hétig tart és utána beülti én nagyon szerettem, sokkal egyszerűbb és nekem nagyon bevált. Deca nekem volt mind a kettőnél. Olyan gyorsan haladtunk hogy nagyon oda kellett figyelnem hogy mikor melyik szuri jön :D :D
Én nagyon szurkolok neked és ha így maradsz ilyen kiegyensúlyozottan felhőtlenül, ez csak a segítségedre lehet. És tudod nagyon jók az siker arányok az intézetben :D

Bocsánat hogy eddig nem voltam de nem volt netünk itthon.

Kata
Lehet hogy megyek majd a Campona felé bedobjam a postaládátokba a cd-t?

Velünk minden rendben leszámítva a hányingert ami nem nagyon akar múlni.

Hbzs
Sajnálom hogy nem voltam bent, a lánykám nevelésében igen sok energia van hogy ne kanászodjon el, mindenki kényezteti és én vagyok a szigorú mumus, de azért nagyon jó kapcsolatom van vele. Nem egyszerű a gyerek nevelés :roll: :roll: :roll: De jó volt olvasni amit írtál :!: :!:

Belluska
Puszi nektek :D :D
Vendég

Minnie!
Most tudtam végignézni a képeket, és nagyon-nagyon tetszenek!!! 8) Köszi szépen!!! :D Még a rólunk készült kép is szuper, pedig ez egyáltalán nem könnyű feladat... :wink:

Dezsina!
Aztán majd rendszeresen tudósíts, hogy éppen hol tartasz! Tudod, nekem még nem volt lombikom (és nagyon remélem, hogy nem is lesz!), így nem tudom a pontos protokollt! :lol:
Nagyon-nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8)
hbzs

Minnie,Kriszta pocak simi és puszi nektek! :P

Dezsi!
Szóval ennyi mindenkinek bejött ez az antagonista protokoll,neked is kell,hogy sikerüljön!Hajrá!
És milyen szuper lesz,ha Kata kezdésével ismét egybe esik a tiéd!Mondtam én,hogy szerintem együtt lesztek kismamik!Persze nem akarom elkiabálni,de olyan jó lenne!
:P

belluska

Kriszta,
örülök, hogy jól vagytok, de sajnálom hogy még mindig megvan a hányinger. De ugye már jobban vagy, mint a találkozón?
Hűűű, az szuper lenne, ha be tudnád dobni. Többnyire itthon vagyok, csinálom a munkáimat, szóval ha olyan időben jösz, akkor leszaladok szívesen. :lol: Persze csak akkor, ha neked nem gond, különben szívesen bemegyek esetleg pénteken a szalonba.
Amúgy visszatérve a lombikhoz, te hogy-hogy kaptál decát az antagonista alatt? Nekem pont azért ajánlotta azt a T. úr, mert ennél nincs deca és mennyivel jobb, mert így nincsnenek klimax tünetek. :roll:

Dezsina,
nekem kb. 80 volt az antagonista, de én puregont kaptam. neked eddig merional volt, nem? Az azért olcsóbb, szóval ennél szerintem csak kevesebb lehet.

i.kata

Minnie!
Csak,hogy el ne felejtsem holnap :D
SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!
Kép
És hát az első boldog névnap a picurral! :P

belluska

Minnie,
Kép

i.kata

Minnie!
Sok boldog névnapot!!! :D
hbzs

sziasztok!

Minnie!
elöször is boldog névnapot! És milyen boldog, hogy ott lapul a picur a pociban!!! :wink:
és köszi neked is, hogy szorítassz nekem. :)

Kata!
köszi az infót! :) Jól hangzik.... remélem le tudom tornászni az árakat,kezdetnek "alig" fizettem valamit! :P

Kriszta!
nagyon köszönöm a bíztatást!!! Anagonistában bízok én is!!!! Mert ez más. Eddig mindig longom volt....

Belluska!
remélem, kezeid már össze vannak kulcsolva! :D

Hbzs!
és itt a részletezés, ami neked már nem fog kelleni. :wink:

szóval fél8ra mentem és harmadik voltam. Még nem voltak a dokik, csak Zsuzsa volt bent. Véremet nem akarta. :D Gyülekeztek a népek és fél 9 körül bejutottam. Addigra már Tanárúr is és Sipos doki is bent volt. Tanárúr tanácskozott a biológusokkal tehát Sipos dokival kezdtem. Szerencsére ma jó kedve volt (nem mintha a kedve számítana, de azért ez mégis csak jó kezdésnek tünt) Persze a váróban halálra idegesítettem magam, hogy ha Sipos doki lesz bent, akkor majd long-ot akar, mert a negyedik már majdnem antagonista lett, de Sipos doki úgy döntött, hogy miután a longon relative jól teljesítek (szerintem nem) akkor menjen az tovább! Szóval tiszta ideg voltam :evil: De szerencsére ez most szóba sem került, hogy ne antagonista legyen. Hihetetlenül tüzetesen átforgatta az egész aktámat :P :shock: :!: töprengett, majd mondta,hogy hogyan lesz, de előbb még a tanárúrral is megkonzultálja. Majd kisvártatva jött, és kaptam a recepteket és az instrukciókat! :) Elötte volt UH, hogy nincs e cisztám. Nem volt. Napi 3 Fostimont szúrok, hétfőn UH.. A szokásos Prednisolon, Doxicyclin, Betadin a régi. Magamtól szedek még aszpirint meg cinket és most előkotortam a gyógyteáimat is. (de ez nem azt jelenti, hogy ittam is volna belőlük :lol: )
hazaértem, mert ma nem dolgozom... (apukámmal megyek dokihoz és kisérő funkcióm van) Tehát már belöttem magam és várom a hatást. Pozitiv gondolatok vannak :D
dezsina

Dezsina,
szuper! Tuti sikerülnie kell, ha ilyen jól indul. :lol: Azt a szurit, amit írtam, majd később fogod kapni. Nekem abból talán csak 2 szuri kellett, de nem is baj, mert az aranyárban van. :roll:

i.kata

Sziasztok, bocsánat hogy így ismeretlenül rátok török! 2001 óta vagyok Forgácsos, volt már 4 sikertelen lombikom, most kezdjük az 5-iket, amiért írok az Dezsike!

Dezsike drága, én annyira örülök, hogy belevágtál! És még be is előztél ez nem semmi! Azt szeretném kérdezni, hogy csak a 3 Fostimon-t kapod, nincs más hormon mellette? Mennyit fizettél érte? Bocsánat, de az anyagiakkal én is hadilábonn állok! Nekem is most lesz először antagonista protokoll, hátha ez lesz mindkettőnknek a befutó!;-) Jaj, és én is úgy vagyok ám, hogy csak azért akarok most kezdeni, mert tudom hogy később se leszek jobban ráhangolódva a dologra! :roll:
Vendég

Kata!
köszi :D remélem a sokat hangoztatott Merionalból kapok. Említette Sipos doki.... Azt az aranyárasat nem kívánja a szervezetem :) megnéztem a neve alaján az dr.infón! Hát jól megkérik az árát! Nagyon kiváncsi leszek :) :!:
És akkor most hogy is állunk? Vajon én a 14. nap környékén fogok tüszőleszívni? Akkor az nekem szept 21. Neked hogyan áll a szénád? Mikorra várható a beülti?

Tücsikém!
öreg motoros vagy velem együtt :D Hidd el, hogy nem akartam beelőzni, de a tanárúr nem engedte, hogy lemondjam a sorszámot!
Nos a 12 Fostimonért, ami vasárnapig elég 16ezret fizettem. Hétfőn megyek az újabb dozísért. Remélem Merional, de lehet, hogy a Kata által emlegetett aranyáru lesz a befutó :roll: :)
és hogy sikerült beelőznöm? Mikor kezdessz? Most hanyadik napon vagy?
ja, és üdv a minálunk :D :D :D
dezsina

Dezsikém, nagyon köszönöm a választ, még annyit, hogy bőr alá adod a szurit, ha igen vettél hozzá inzulinos fecskendőt??? Jaj, nem azért írtam a beelőzést mert irigy lennék, viszont hétfőn jó lenne ha találkoznánk! Holnapra vagy vasárnapra várom a mensimet, és a 3-ik napon kell mennem az intézetbe! Nem tom mi az aranyáras szuri, de én ragaszkodni fogok a Merionalhoz, mert eddig a Fostimon+ Merional páros volt a legjobb, a Gonal (ami szintén nagyon drága szerintem) amiből lóadagot kaptam az kakit sem ért nekem... :oops:
Vendég

Tücsikém!
hasba szúrtam magam.. :D (inzulinos fecsivel természetesen)
dezsina

Sziasztok csajok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntőt, annyira jól esik, hogy gondoltok rám!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P

Belluska! Hbzs!
Örülök, hogy tetszettek a képek, remélem még sok hasonló alkalom lesz, amikor készíthetek csoportképeket... :D :D :D

Tücsi!
Üdvözöllek köztünk, nagyon sok sikert kívánok neked is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)

Babásoknak!
Pocaksimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Többieknek!
:) :) :)

Szép napot mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

KépKép

Kép
minnie manó

Dezsina!
Nagyon köszi a részletezést! A továbbiakban is ezt várom! :wink:
Olyan jó, hogy ilyen pozitív vagy! :D Csak így tovább! 8)
hbzs

Dezsina!

Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csuriban kezem-lábam!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép

Kép
minnie manó

Dezsina,
az a drága szuri azért lehet hogy lesz, mert az hasonló a decához, csak nem kell végig szúrni. Majd ha már nőnek a tüszőid, akkor fogod hapni, ha kapsz. Az nem stimus. De ha marad, akkor az intézet átveszi.
Na szóval úgy állunk, hogy a táblázatom szerint 18-án megyek uh-ra, meg 21-én is. 18-án tuti találkozunk :wink: És a beültim 26-ára van ütemezve, szóval ha nagyon ügyi vagy és blasztóid lesznek, akkor bizony megint együtt pihenünk fent a szobában :lol:

Tücsi,
üdv a csapatban! Remélem maradsz velünk :wink:

i.kata

Dezsi!
Hát hogyne már most csuriban vagyok érted! :P :wink:
Pláne pozitív erőt kell kapj,hogy Katával együtt kezditek!
Jó kis mozgalmas napok jönnek!

Tücsi!
Üdv. itt köztünk!
Nagyon sok sikert kívánok neked és érted,akárcsak többiekért szorítok nagyon!
Még a végén kiderül,hogy veled is egy helyen lakok????De jó lenne! :wink:
Írjál nekünk még sokat,nehogy eltűnj! :wink:

Minnie!
Ja és hát férjikédet nem is említettem a fasírttal és az ubival a képeken!Tök jó!Hát tényleg ízlett neki! :lol:
Allergia?Továbbra is jók az esték?Remélem igen!
Pocak simi!

belluska

Az agonista - antagonista protokollal (is) kapcsolatban láttátok a tavalyi jelentést, amit a meddőségi intézetek adtak le? ( http://www.oszmk.hu/emki/bhdb4343234njn ... adatok.pdf ) Az összes lombikot tekintve átlagosan az intézetek csak mintegy 24,5%-ban alkalmaznak antagonista protokollt (nálunk ez 27,5), de pl. a Dévai Intézetben csaknem kizárólag azt! Nem tudom, mitől függ ez... Valami olyan rémlik, hogy anno valahol azt olvastam, hogy az egyiknél több petesejt lesz, míg a másiknál kevesebb, de jobb minőségű. Tud valaki pontosabbat? Ladiva doktornő? :wink: Egyébként ennek – úgy tűnik – semmilyen hatása nincs az eredményességre. Kiszámolgattam ugyanis az egyes intézetekre, hogy hány %-ban használnak antagonistát, illetve hogy mennyi klinikai terhesség jött létre az adott intézetben, és semmilyen összefüggést nem találtam. Ahol egyáltalán nem használnak antagonistát, a klinikai terhességek aránya: 27,45%, ahol meg csaknem kizárólag azt használnak, ott: 25,29. Az átlag egyébként 34,69%, ami 25,29-től egészen 51,52%-ig terjed. Inkább csak azt lehet elmondani, hogy ott, ahol nagyon hajlanak 1 fajta protokoll felé (vagyis nem figyelnek az egyes leendő anyukák változatosságára, vagy pedig nagyon meg vannak győződve egy adott protokoll helyességéről), ott rosszabb eredmények születnek...
Bocsánat ezért az eszmefuttatásért, ha netán valakit untattam volna. :oops: (Az intézetenkénti klinikai terhességi %-okat egyébként szívesen elküldöm bárkinek priviben, akit érdekel, s nem akarja végigszámolni ezeket... (A miénk az átlag felett van!!! :wink: 8) ))
hbzs

Hbzs,
köszi a linket! Nálnk olyan 30% körül van a terhességek aránya, igaz? Azt az 1 hármas terhességet megnézhetitek az iwiw-es ismerőseim között :lol:
Nekem volt mindkettő. A Decával kevesebb volt a petesejtem és kevesbb is termékenyült meg, nem voltak a legjobbak. Az antagonistában kicsit több lett (4-gyel) a peték száma, és végül többel is tudtak dolgozni.

i.kata

Lányok, nagyon kedvesek vagytok!!! Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást, igazság szerint nem akartam ide befurakodni, az utóbbi időben inkább csak olvasni szoktam (nagyon nehéz év van mögöttem, és most jobb a lelkemnek ha nem vagyok mindennap a babaneten)!

Belluska, te ott laksz ahol Dezsike, nem? Én mellettetek lakom I betűvel kezdődik a városnév!;-) :lol:
Vendég

Tücsi,
kidd el, sokunk hát mögött van nehéz év, de igyekszünk támogatni egymást és téged is szívesen támogatnánk :wink:
Megkérdezhetem, hogy ilyen táncoló kis figurát hogy tudsz betenni az aláírásba? Nekem ilyet még nem sikerült, pedig már próbáltam. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára i.kata 2009.09.10 14:55-kor.

i.kata

Kata!
A 40-hez közelebb van!!! :wink:

Házitücsök!
Bocsánat, én is akartalak köszönteni, csak a nagy számolásban végül kiröppent a fejemből... :oops: Nagyon örülök, hogy benéztél hozzánk, s remélem, nem csak Dezsina kedvéért!!! :wink: Azért, ha tudsz, szívesen hallanánk ezután rólad is gyakrabban, hiszen, ha jól értem, te is most fogsz nem sokára az 5. lombikba belekezdeni, mint Dezsina! Szívesen drukkolnánk neked is!!!!! :wink:
hbzs

Hbzs,
bocsi, az ikreket nem számoltam :oops: :roll:

i.kata

Kata!
Ezek szerint te a születéseket nézted (az picit tényleg a 30-hoz van közelebb), én viszont, ahogy írtam is, a klinikai terhességeket...
És azt nézted, hogy nálunk az ikerszülések aránya (az össz. szülésekre nézve): 30% ??? :wink: :lol:
És még sok más érdekességet is ki lehet silabizálni a táblázatból! :)
hbzs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?