Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon édesek a bébik :P

Sajna mi is hasfájásosak lettünk :?

ma megyünk ultrahangra :roll: remélem hamar végzünk..

mennem kell..

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Cscsi,
a férjem nem iszik alkoholt, még a konyakmeggyet sem eszi meg :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!!

Gyönyörűek a gyerkőcök!! Rengeteget változtak!!!
Dbea! :lol: Köszi az összesített tablót, így igazán látszik a különbség.

Tünde :lol: Örülök, hoyg ilyen jól sikerült a törpis nap! :wink:
nálunk is jól telt a szülinapozás, igaz, hogy ahogy odaértünk összekaksizta magát, de úgy, hogy nyakig olyan lett. mÉg jó, hogy vittem váltóruhát... De a nagyszülők és dédi is el volt ájulva tőle...

Zsizsa :lol: Köszi az ötletet, akkor Brendon lesz. Bár ha több idő lenne, akkor találhatnánk olcsóbban is... A Quellénél néztem 8 e Ft körülit, de ugye az rizikós, hogy megérkezik-e jövő hét végére.

Dbea :lol: A pelenkázó táska szerintem szuper dolog, én imádom, és egyáltalán nem bántam meg, hogy vettünk. Igaz, nem azt, amit a bbkocsihoz ajánlottak, mert az car volt, hanem vettünk egy színben uolyat, de sokkal praktikusabbat (Graco)

Kajcsi: én sem tudom, mit ehetek, mit nem, pont a zöldség-gyümi-tej marad el, mert azokat nem lehet...
Pl: se paprika, se paradicsom, se retek, se ubi :cry: Max saláta. Répát lehet?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Abba kellet hagynom az irást mert jött a postás meghozta az anyaságit :P :P

Na igaz,hogy apa itthon van ezen a héten de elkapott valami kórságot és folyik az orra és fáj a dereka :? lehet,hogy a elmúlt hetek húzós munkái most jönnek ki rajta :oops: remélem azért el jutok a tatarozásra :wink:

Nolinak nagyon bejön az ovi :lol: már ott is alukál ezen a héten és az is jó :P Az én szófogadatlan gyerekemet agyba főbe dicsérik :roll: ,hogy milyen segítőkész meg védi a kicsiket ..szóval dagad a mellem :!: de ennek még biztos meg lesz a bőjtje :roll: majd ha teljesen megszokja akkor tuti,hogy kinyilik ott is a csipája :o

Igen én se tudom,hogy miket lehet enni:SZŐLŐ???
A k betüsöket tudom de azokat nagyba kerülöm is de igy is fáj neki......

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bimbam :lol:
én szőlőt zabálok ezerrel, mert van a kertben. és nem vettem észre, hgoy baja lenne tőle!

Rokonnak jobbulást! :roll: De így legalább otthon van...

madaran

Sziasztok!

Nagyon szuper a tapló, olyan jó látni a sok gyönyörű babucit. Mindegyik olyan szép.
Az éjszakánk nem volt jó, fájt a hasink gondolom. Bár nem tudom, mert keservesen sír húzza fel a lábacskáit, közbe meg rácuppan bármire ami a szájához ér.
60-at eszik 3 óránként , ez lehet kevés?????? Már várjuk nagyon a doktornénit.

Bikmak-rol semmi hír? már izgulok értük remélem rendben van minden.
nikó

Niko,
elvileg 6 napos babának a 60 nem kevés.

Az én nagyevő fiam meg teljesen visszafogta magát. Ma 70-eket eszik, de már vagy egy hete nem megy 120 fölé. Lehet, hogy a hízás is lelassul. Legalábbis remélem.

Tényleg nagyon jó lenne Bikmakkról tudni valamit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Zsizsa!
A Zimonyiékat én csak olvasom..Nagyon sok hasznos infót olvastam tőlük,pl az oltásokkal kapcsolatban is és mást is.Nem is tudtam,hogy a mamamin is ott van :lol:
Az az igazság,hogy nem olvastam még sokat a mamain,én sem bírom követni az eseményeket.Pedig nagyon hasznos fórum,nagyon sok olyan hosszá állás van ami nekem nagyon tetszik :wink:
No és kendő....Szóval van nekem egy húgom..Egy olyan húgom aki lehurrogta a kendőket:roll: szerinte ez hót hülyeség és nincs köztük különbség,mellesleg max 20 percet lehet a gyereket hordani benne és amúgy is.Ami miatt nem értem,hogy ő aztán nagyon a természetes módszer híve,ő az aki felhívja a Henriket(aki homeós gyerekorvos és mellesleg a Nagy gyerek kalauz fordítói )ha beteg a gyerek,hogy milyen gyógynövénnyel meg hasonlóval kezelje,és ha lázas a gyereke akkor nem ad lázcsillapítót sem...Na és pont ő hurrogott le...
Amúgy meg,ha valakinek van egy car kendője akkor lehúzza az összes kendőt.Pedig bizony nagyon is számít a kendő minősége!!
Ja és Zsizsa,tudom nem megnyugtató de tán egy kicsit.A Regi is hasonlóakat tud produkálni.AZ az érdekes,hogy napközben nem fuldoklik csak éjszaka :roll: Regi is nehezen büfizik...

Oui!Írtam neked kis infót kendőről priviben.De hogy más is tudja..Az amazonas túl vastag és ezért nem tartja jól a babát.Egyszerűen nem tudod jól megkötni a vastagsága miatt.A primula az Didymos indio primula :wink: És igen a Girasol is nagyon jó kendő.

Kaja..
Én azt eszem amit jól esik.A Szabi mellett én is ehettem szinte mindent,bableves karfiol káposzta is,csak a tejszínes cuccoktól fájt a pocakja.A Reginél még isten igazán nem ettem olyat ami nagyon puffaszt..na jó körtét és attól lehet fájt a hasa,de lehet front volt.De ha egyszer imádom a körtét??? :lol:
ŐŐŐ mintha azt írta volna itt valaki,hogy nem lehet csokit édességet enni????Miért??
Szerintem Madaran,egyél amit jól esik és figyeld meg mi az ami Zsigit bántja.
Az egyetlen talán a tej tejtermék amivel óvatosan....

Répát lehet enni,paradicsomot paprikát miért nem lehet???Én vacsira pl lecsót ettem és remek éjszakánk volt.
Most nem azért de túlzásokba sem kell esni a mit ehetünk mit nem dologgal kapcsolatban..

mimi12

Húú, mára kicsit túlvállaltam magam. Megyünk Liliért az oviba, aztán fél 5-re lovagolni, annak elvileg ötre vége, és utána 3/4 6-ra oda kellene érni a két gyerekkel ortopédushoz. Közben átöltöztetni Lilit, és megtenni a két hely közti 20 km-t. De nem lehetetlen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Na, MA hazajöttünk a kórházból.
Lányok, én ebbe majdnem belehaltam.
Komolyan, sajnos.
Remélem már mindenki megszült, visszaolvasni még nem volt időm, de nem akarok rémtörténetekkel riasztgatni olyanokat, akik még kismamik.
De lényeg, hogy Dani baba augusztus 28-án délután 15:20-kor megszületett, 3820 g, 54 cm, és teljesen egyészséges, nagyon édes!
Hosszú vajúdás után végül császárral szedték ki, és utána méhatónia lépett fel, vagyis a méh egyáltlán nem akart összehúzódni, a méhlepény sebén keresztül meg dőlt a vér, először úgy tűnt, hogy gyógyszerrel rá tudják venni a méhet az összehúzódásra, ezért bevarrtak, aztán a műtét után egy órával hirtelen kezdtem egyre rosszabbul lenni, mert újra elernyedt a méh, és dőlt belőlem a vér, aminek egy része belső vérzés volt, ezért egy ideig nem vették észre, és amikor már az artériás vérnyomásom 36 Hgmm volt, akkor végre műtőbe kerültem, ahol kb. az utolsó pillanatban életmentő műtétet csináltak rajtam - ami sajnos azt jelentette, hogy kivették a méhemet.
De legalább van Daninak anyukája.

Aztán napokig intenzív osztályon feküdtem, a férjem volt a gyerekágyon a babával, és a nagyszülők még aznap este elindultak autóval hozzán segíteni - anyukám azóta is itt van.
Aztán később kiderült, hogy műtét közben véletlenül elnyírták az egyik oldali ureteremet (ami a vesét a húgyhólyaggal összeköti), ez viszonylag gyakori sérülés ilyen műtétnél, és hát nagyon sietniük kellett, az életem volt a tét. Ezért aztán elkezdett pangani majd leállni az egyik vesém, amire csináltak egy ideiglenes megoldást, de egy nagy hasi műtét vár még rám emiatt november végén.
Hát szóval ezért nem jelentkeztem eddig.
Ma jöttünk haza, a baba kicsit megrémült a sok új élménytől (babakocsival toltuk hazáig, mert a kórház 10 percre van), miután végigmutogattuk neki a lakást meg az ágyát, egy kicsit sírni kezdett, de most alszik.
Tejem van, bár még olyan sok gyakorlatom nincs a szoptatásban, mert csak a 4-5. napon szoptathattam (pont akkor lövellt be), utána megint antibiotikumokat kaptam, amik miatt nem szabadott, de akkor szorgalmasan fejtem, hogy ne apadjon el, és tegnap este (11. nap) óta szoptathatok újra.
A problémám inkább az, hogy sok is van, és nem szívja ki eléggé, és nekem fáj, ami utána bent marad. Lefejni a maradékot nem nagyon akarnám, mert nem célom, hogy folton több termelődjön - nagyon kicsi a mélyhűtőnk -, inkább azt szeretném, ha beállna a kereslet-kínálat arány. És az egyikben kb. 2x annyi van, mint a másikban.
Ezért ha a rosszabbikkal kezdünk, akkor még a másikra is sor kerül, de már csak rövid időre, ha viszont a jobbikkal kezdünk, akkor a másikból már nem is kér.
Tapasztalt anyukák, adjatok kérlek tanácsot, hogy milyen sorrendben, hogyan szoptassak??
Nagyon köszi, és majd talán egyszer utólérem magam a visszaolvasással kapcsolatban.
Meg majd írok egy rendesn szüléstörténetet is.
(az "indítás" utáni 3. este indult csak meg...)

bikmakk

Kép
bikmakk

Bikmakk: Örülök, hogy végre itt vagy. Nagyon izgultunk érted. Remélem hamar felépülsz, sajnálom aminkeresztül mentél.
Már mindenki megszült, az előző oldalt van a tabló.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Éjszakánk nekünk is szupi volt.1/2 9 kor evett utoljára majd 4 kor kelt :D
Most már egyre többet figyel és mosolyog.Nagyon édes kicsi fiú.

bIKKMAKK:Gratula Danihoz!!
Borzasztó,hogy min mentél keresztül,nagyon sajnálom,hogy ilyen rosszul alakultak a dolgok.
Bevallom nem hittem volna,hogy ilyen bárkivel is megeshet.
Azt hittem jobban figyelnek rád No-ban.
Ha tudsz tegyél majd feé képet Daniról.
Vendég

Mi holnap megint megyünk szemészetre.Remélem ez lesz az utcsó kontroll.
Ha az idő engedi akkor babazsákban viszem.

Ásibaba:hogy vagy? gyerekek?
Vendég

Sziasztok !

Megint csak nagyjából tudtam visszaolvasni, mert még mindig időhiányban szenvedünk, de legalább kezd kialakulni a napirendünk. Kristóf változatlanul jól alszik, nappal pedig éberebb, de azért a délutáni sziesztát betartja. :D
Szopizás : jelenleg 90 grammot szopizik...szerintetek ez jó ??
sajnos mi is hasfájósak vagyunk, de egyelőre tudom kezelni a dolgot egy kis ringatással és cseresznyemagpárnával.

Bikmakk
Nagyon vártam már, hogy jelentkezz, aggódtam....hát sajnos nem hiába ! :( Nagyon-nagyon sajnálom, ami Veled történt, hogy a lombik után ilyen szörnyűségen kellett keresztül menned. Tudom nem lehet könnyű, hogy elvesztetted a méhedet, de vígasztaljon az, hogy ott van Danika, aki egészséges !!! Sok erőt kívánok Neked a felépüléshez és szívből gratulálok a kicsi Fiadhoz !!

Bim-bam
Mi az a méhelőreseés ?
(szépen lement már a pocid)

Nikó
Sajnálom, hogy nem tudsz szopiztatni ! :(

Madaran
Hűha, ti aztán nem vesztegetitek az időt...én lehet, hogy csak jövőre iktatom be a keresztelőt ! :lol:

Ltigram
Az adókártyát mindenkinek automatikusan kipostázza az Apeh, de ha sürgős, kérhetsz személyesen előre egy igazolást !

Dbea
Szuper lett a tabló !

A babaképek nagyon édesek, na de mutatok én is ! :D

Kép Kép

Kép
Kép
rilla_

sissi: Úgy veszem észre, hogy ha hárman maradunk, akkor nem annyira vészes. Ha itthon van a férjem, vagy valaki akkor Ádi teljesen be van pörögve és jobban kell figyelni.
Anyósomékkal mi egy házban lakunk. Ők lent, mi meg a felső szinten. Sosem hittem volna, hogy egyszer majd ennyiszer leviszik Ádit. Kicsit bánt, hogy nem velem van, de legalább ki is megy néha.
Elviszik biciklizni, meg ilyenek.

Tegnap már vettünk tápot, de csak minden második etetésre. Könnyes szemmel adtam neki az első adagot. De úgy láttam ízlik neki, na meg más is felnőtt rajta. Fejek, de egyre kevesebb.

Szerencsére az éjszakák elég jók. 2-szer kel Réka, ha ne alszik vissza, akkor itt maradok vele egy kicsit (néha bealszok). Aztán megyek vissza a saját ágyunkba. Ahova rendszerint Ádika fészkeli be magát. Sajnos ő nagyon közénk szokott.

Attika mennyit van ébren? Márk még mindig nagyon szeretgeti? Vagy azért nálatok is vannak kisebb odacsapások. Bár ahogy eddig írtad Márk nyugodt természetű lehet.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

A tegnapelőtt feltett babaruha csomagok elkeltek.

Az overálokat viszont még feltenném, hátha azok is megtetszenek valamelyikőtöknek!

Szürke: Kenguru Goldos címkéjén 6 hó szerepel. Belül polár béléses szürke színű, vízlepergetős külső borítás. Kesztyű tartozik hozzá. A lábrésze alul lekapcsolható.

Kék: Teszkós végig cippzáros (utólag bevarrt, mivel eredetileg rövid volt), szintén szép állapotú overál, 6-9 hós méretű, belül szintén polár béléses, ennek a lábrésze nem levehető.

A Kengurus overált, olyan 7,5 hóg, és a Teszkósat 11 hós koráig tudtuk hordani. Az overálok kimosva kerültek elcsomagolásra, szép állapotúak, nem szakadtak, egy éve vásároltuk őket.

A két overál együtt 6000 Ft-ért eladó.

Ha valakit érdekelnek írjon privit!

Üdv: Vikkata
torolve_20130114141731

Kép
torolve_20130114141731

Ádibaba:Ati most már egyre többet van fenn,de ha álmos azt jelzi.Most ott volt velünk a másik szobában a pihenőszéken kb 1 órát simán elvolt,majd pici sirással jelezte,hogy vigyem az ágyába.Betettem és már alszik is.

Márk méág szeretgeti annyira nem nyugodt Ő sem.Van mozgásigánye. Szereti a kezébe venni ezért nagyon résen kell lennem ha nincs a kiságyában.
Vendég

Bikmakk!
Nagyon sajnálom amin keresztülmentetek :cry:
Viszont igen!!Daninak van anyukája és ennél több nem is kell :wink:
Sok boldogságot nektek,és képet kérünk!
Tejcsi...nyugodtan fejjél annyit,hogy ne fájjon a cicid.Ez az első pár nap erről szól de kb 1 hét és meglátod be fog állni a kereslet kínálat.De tényleg fejjél annyit,hogy ne feszüljön,nehogy begyulladjon a cicid,mert az sem túl jó.

mimi12

Sziasztok!

Bikmakk: nagyon örülök, hogy tudtál jelentkezni és nagy-nagy gratula a babához! Szörnyű amiken keresztülmentél, óriási megdöbbenéssel olvastam :( Sok-sok kitartást kívánok a továbbiakhoz és ne veszítsd el a jókedélyed, a lényeg most Danibaba az életetekben!!

Kezdek kicsit kétségbeesni: a jobb mellemben gyakorlatilag alig van tej. Eddig váltott mellből szoptattam Marcit, és eddig is feltűnt, hogy a jobbmelles etetések után fejni először alig tudtam valamit, kb két napja meg már semmi nem jött belőle. Aztán most a délutáni etetéskor szegény szopizott ezerrel, én meg örültem, kb. 30 perc után levettem (nem is szokott eddig tartani az evés) megmértem és csak 40g-ot evett... Visszatettem, hogy biztos lusta a kisfiam, megint evett szegénykém nagy hévvel, negyedóra után kivettem a szájából a mellem (mert ugye szumma 45 perc alatt csak jóllakott már), megmértem, még mindig csak 40 g-nál tartottunk... :roll: A gyerek meg még mindig csak cuppog, meg tömi az öklét a szájába. Akkor gondoltam fejek egyet gyorsan és odaadom neki, de 10 perc alatt 1 cseppet nem tudtam kipréselni a géppel ami az üvegben landolt volna. Kézzel viszont ha megnyomom jön ki egy kevés... Úgyhogy a reggel, a bal mellemből lefejt 30 millit adtam neki oda, azzal végül jól lakott.
Szerintetek mi lehet ennek az oka?

Bea

Kép

Kép
dbea

sziasztok!

bikmakk,jajj de jó tudni rólatok.Ma gondolkoztam rajta hogy megnézem iwiw-en,hogy benne vagy e klubbunkban és hogy van-e vmi elérhetőséged benne.Aggódtunk,de úgy látszik nem alaptalanul sajnos! :( De remélem hamar túl leszel rajta,és Dani baba kárpótol mindenért!!Ha tudsz tegyél róla képet,mert már csak ő hiányzik a tablóról! És jó lenne már őt is látni! :)

Bim-bam,sajnálom,hogy Csillus is hasfájós lett.Mi volt az uh-n?

Ádibaba,fel a fejjel a tápi miatt!!Ezek szerint akkor visszamentél a szobátokba aludni.Rékának van légzésfigyelője?

Rilla,nagyon szép baba Kristóf is :) Ő is szépen ki van kerekedve! :)

Anna,de jó,hogy jól sikerült a szülinap :) Zsigi hogy viselte?

Sissi,biztosan minden rendben lesz a szemészeten!

Lina,hogy sikerült a mai napotok?De biztosan minden simán ment.Otrhopédián mi volt?

Mi délelőtt vásárolni voltunk.Úgy döntöttünk elmegyünk apával a lagziba :) A szállásunk 2 háznyira lesz a dínom dánomtól.Felsőt már vettem,márcsak egy cipőt kellene beszereznem,de ma ami tetszett volna abból nem volt a méretemben :? De jöv hétig csak találok egyet ami jó lesz.
És képzeljétek végre fel tudtam venni a kisérőgyűrűmet,a karika még nem jön rám,de remélem az is jó lesz hamarosan :wink:

Hívtam ma doki nénit,hogy csak nem javul a hasfájása Zsombinak,és 2 féle schüssler sót ajánlott.Még a fürdő vizébe is kell neki rakni.Azt mondta kb 3 nap ire lezs hatása kb...remélem ez be fog jönni.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Én teljesen kész vagyok, egész du sírás volt a poci miatt. Majd most este fürdés közbe én nem is tudom mit csinált, sírt aztán elkezdett kapálózni és fuldokolni gyors felkaptuk megütögettük a hátát, ezt 2-szer megcsinálta. Én úgy megijedtem. :cry: De még apa is. Mitöl lehet ez?
nikó

Nikó,próbáltatok már vmi szert a pocifájásra?melegíteni?Ma mondta a védőnő,hogy vasaljak meg egy pelust és tegyem rá a pocijára,de mondtam,hogy nekünk van cseresznyemagos párnánk.Nálunk Zsombi tud annyira sírni,hogy elkékül/lilul a feje...akkor én is mindig félek,hogy annyira sír,hogy már levegőt sem kap..elég rémisztő. :cry:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Itt küldök egy képet Danibabáról.
Nagyon kíváncsi.... :)
Sokat gondoltam ám rátok, meg arra, hogy végül a tabló már kimegy a divatból, és mi még mindig nem leszünk rajta.... :(
De sajnos a férjem sem volt abban az állapotban, hogy arra kérjem, hogy írjon. Az első napokban ő babázott végig, tápszer, pelus meg minden, közben intézte a papírügyeket, és látogatott engem az intenzíven...

Kép
bikmakk

anna,ilyen pólyára gondoltál?Mi ezt kaptuk,de bababoltban vette akié volt.
Kép

Ez a kép még pár naposan készült :wink:

Kép
Kép
tundi24

Bikmakk,nagyon szép Dani baba :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
2 napja nem voltam :oops: , lánykám egyre többet van fennt és igényli a társaságomat. Vagyis órákon keresztül koketálunk már. :lol:

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, de Bikmakk bejelentkezett, őt elolvastam.
Hát a libabör is kirázott, és szívből örülök, h itt vagy, már komolyan aggódtunk. És a lényeg, h a gyönyörű kisfiatoknak van anyukája.
Én is így voltam a tej/cici üggyel, és fejjél mert különben begyullad a melled. Én kb 3 hétig fejtem aztán beállt a kereslet kínálat. Baba is többet szopizik idővel. Ha nagyon akarnék most is fejhetnék, de lusta vagyok, meg már nincs is hova tenni a tecit. (most etetések elött fejem a 20 ml-et)
És ha van csomó azt mindenképpen masszírozd ki :!:

Nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntőket, elkezdek visszaolvasni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Bikkmakk:gyönyörű Dani!!!

Este megmértem Atit már 4300gr.

Holnap majd a szemészet után jlentkezem.
Vendég

Bikmakk,
de jó, hogy jelentkeztél. Nem semmi, amin keresztül mentél. Azért rémes, hogy mik vannak, bár gondolom arról, hogy nem ment össze a méhed nem nagyon tehettek, csak az összes többiről. Amióta megtudtam, hogy mit csináltak az ismerősömékkel Ausztriában, tényleg komolyan aggódtam, hogy nem csesztek-e el nálad is valamit, hogy ilyen sokáig nem jelentkezel, de ezek szerint igen. Őt hagyták 60 órán át étlen-szomjan, alvás nélkül 2 perces fájásokkal vajúdni, és mikor már ő is kész volt, a gyereknek meg eltűnt a szívhangja, akkor császározták már meg az utolsó pillanatban.
De a lényeg, hogy ott van a gyönyörű kisfiatok, és te is jobban vagy!!!

Ádibaba,
nálunk totál ugyanez a helyzet. Amíg háromasban vagyunk, minden ok, ahogy apa hazajön elszabadul a pokol, és Lili megbolondul. Kiabál, sikítozik, én meg már frászt kapok.
Ja, és most is leültem vacsizni, 5-ször kellett már neki valamit vinnem, a férjem meg csak bámulja a TV-t, észre sem veszi, hogy szól Lili, és nekem annyi nem jut, hogy egyben megegyem a vacsorámat. Mondtam is, hogy így nem lesz 3. gyerek, ha ennyire számíthatok csak rá.

Tündi,
jó volt a mai nap, belefért minden, csak Levire az ortopédusnál jött rá a farkaséhség. Pedig 140-et szopott du. 3/4 3-kor, de pont 3 óra múlva már enni kellett. Így, hogy főleg csak szopik, és visszavett a 160-ból, így azért 3 óránál tovább nem nagyon bírja. Tényleg, mikor térnek át a babák a 4 órára, nem emlékszem???
Ortopédián minden ok volt, Lili lába szépen javul, de kell még a gyógyszandi, aminek elvették a támogatását, így 9000Ft-ba kerül. Tök jó, úgyhogy az albérlőt igencsak előveszem, hogy a 136000 tartozását sos kezdje el törleszteni. Levit is megnézték, őt 4 hónaposan még vissza kell vinni, mert a jobb csípője ropog, ami egyenlőre még nem baj, de el kellene múlnia. Meg a külső lábélét kell körömmel karcolgatni, hogy húzza kifele, mert még nagyon úgy tartja, ahogy a méhen belül volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk
Húúú, már rendesen elkezdtelek kerestetni ,hogy mi lehet veled!
Nagyon aggódtam én is érted!
Rettenet amin keresztül mentél,de valóban most csak az számít ,hogy Danibabának van anyukája!
Nagyon édes és szép a kisfiad :D
Jobbulást kívánok neked és minden jót!

Kép
noki&potyi

Danibaba nagyon kis aranyos.

Tündi: Biztos jó lesz a lagziba. Ha nem is maradtok sokáig, legalább tök jókat fogsz enni :lol: .
Igen van légzésfigyelő, különben nem is hagynám magára. Kicsit vicces, hogy a kicsi alszik egyedül. Ádika meg egyre többet köztünk.

Lina: Te most Levit vitted ortopédushoz? Én most tökre bekavarodtam. Akkor a csípőszűrés elvileg 6 hetesen van?
Ádika is most volt ilyen pici, de sokszor már nem is emlékszem mi hogy volt

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! :)

Bikmakk,
Nagyon örülök, hogy visszatértél közénk, sokat gondoltam rád, hogy mi lehet veletek. Szörnyű dolgokon mentetek keresztül, de Dani baba gyönyörű, ez vitathatatlan!

Anna,
én a Brendonban láttam olyan pólyát, amilyenre szerintem te gondoltál. Sajnos az árát nem tudom, mert mi nem vettünk.

Irdab,
tök jó, hogy így fejlődik a kiscsaj. Nálunk most veszem észre, hogy Ábelt érdekli az ágya fölötti forgó, és ma élénk érdeklődést mutatott a csörgő iránt is. Nagyon szeretem, hogy minden nap csinál valami extra aranyosat.

Tündi,
remélem, hogy a sók használnak majd. Ez az állandó hasfájás nagyon szörnyű lehet.

Sissi,
nagyon jó, hogy Ati így hízik :D

Ádibaba, Lina,
Én a múlt héten többször is egyedül voltam Ábellel és a férjem kislányával, és még ebben a felállásban is hasonló volt a helyzet, mint nálatok. Amikor hárman voltunk, akkor fárasztó volt a helyzet, de abszolút kezelhető. Amint apa is itthon volt, rögtön kislány lett a nagylányból :)

Ja, Lina, a múltkor elfelejtettem írni, hogy nekem sem ott érzékeny, ahol bement az infúzió, hanem attól kb 10 cm-re. Szorgosan kenegetem, de még mindig érzem. Komolyan arra gondoltam már, hoga valamit ott nagyon elszúrhattak.

Margit,
mekkora az esélye, hogy a kistesó projektnél ugyanez a probléma előjön?

Bim-bam,
a hasad nem nevezhető pocaknak. Látnád az enyémet
:oops:

Zsizsa,
nálunk is volt már éjszakai orrszívás. Nem tudom, hogy mi történt, de valamitől tele lett Ábel orra, és egyáltalán nem tudott ott venni levegőt, arra viszont nem jött rá, hogy szájon át is lehet. Kétszer olyan fulladós hangot adott, hogy teljesen megrémültem. Utána szívtuk le az orrát, azóta szerencsére nem volt ilyen. Ami nálunk még ijesztő tud lenni, az az, ahogyan néha szopizás közben félrenyel és elkezd köhögni, meg olyan fulladós hangokat hallat.

Rólunk annyit, hogy eddig minden OK, bár paráim azért nekem is vannak rendesen. Mostanában Ábel nagyon keveset alszik és noha nem sír kifejezetten, de úgy nyöszörög, hogy nem tudom eldönteni, hogy vajon mi baja lehet. A másik az, hogy mostanában a szoptatások idejét is nagyon lerövidíti, és gyakran a mellemen is nyűgösködik és olyan, mintha nem is akarna enni. Aggódom, hogy hátha a tej nem elég neki, bár eddig még csak hízott, mióta hazajöttünk a kórházból... Most 4690 grammnál tartunk, és elvileg pont egy kilóval kevesebbel engedtek haza. Megpróbáltam egyébként a hosszát is lemérni, szerintem 63,5 centi, ez persze nem biztos, de mindenesetre az 56-os rucik jórészét már elfelejtettük :D

Adri

Kép
Kép
flake76

Minden Adrinak boldog névnapot kívánok!

Bikmakk - hát köpni-nyelni nem tudtam, amikor olvastam, mi történt Veled! El sem tudtam volna képzelni, hogy ennyi minden rossz is történhet egy olyan csodálatos dolog után, mint egy baba születése! :( De az a lényeg, hogy most már az egész család otthon együtt van! Mindenek ellenére sok boldogságot kívánok Danihoz, jó (javuló) egészséget és azt, hogy minden rendben legyen a szoptatás körül is!!!
Ja, és Dani le sem tagadhatná a szüleit: tényleg mindkettőtökből van benne, nagyon szép kis mix lett! :D

Körkérdés: kapott már valaki értesítést a MÁK-tól a babakötvényről? Azt olvastam, hogy hivatalból értesülnek a baba születéséről és küldik az értesítést a megnyitásáról, de még nem kaptam semmit. Már csak ez hiányzik a sok elintéznivaló közül...

Esti mérés eredménye: Betti 4.320 gramm 7 hetesen (44%-ot nőtt már)! Mikorra kell/jó megdupláznia a születési súlyát?
Ma hirtelen annyira megváltozott: amikor felvettem a vállamra, tarotta a fejecskéjét, alig volt, hogy kicsit visszaesett! :shock: Meg nagyon kommunikatív is lett - rengeteget vigyorgott, és már "válaszolt" is egy kérdésemre (olyan hangot adott ki, amilyet eddig még nem, már artikuláltabb volt, mint az általános gőgicsélései). Szóval ma már igazi kis nagy-kislány volt, ettől annyira, de annyira megszerettem, megszeretgettem - teljesen elöntött a szeretethullám! :)
Elképzeltem, hogy mindez csak fokozódni fog... szerintem egyszer tényleg el fogok olvadni! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hmbori 2009.09.09 20:57-kor.

Kép

Kép
hmbori

Kérdés: Aki cumisüvegből is etet, milyen cumi van végén???

vagyis mi Avent 1-es. Attól van kisebb. Réka minden etetésnél behasznál egy textílpelust. Annyira folyik a szája mellett.

Kép

Kép
ádibaba

Ádi:nekem nuk-s cumit ajánlottak,de végülis babyloves van 1s ha jól emlékszem.
Vendég

Ádi:jó az új vonalzód.
Vendég

Ádibaba, Ádinak boldog névnapot!!!

Kép

Kép
hmbori

Ádibaba!

Mi is aventot használtunk és ömlött ezerrel a tejci, most Tomytippit használunk és sokkal jobb. Nem ömlik és dolgoznia is kell vele a csajszinak.
nikó

Sziasztok,
nálunk minden ok, csak a parlagfű miatt szinte egész nap nem látok, nem bírok gépezni és anyukám is itt van segíteni, úgyhogy a német úttal és egyebekkel kapcsolatban mindent most intézünk.
Jó babázást mindenkinek, ha valaki tud valami jó allergiaelleni szert, ami használ, akkor írjon privit léééééééééééégyszi.
anettoo

Ádibaba,
hivatalosan Lilit vittem vissza kontrollra, mert letelt a 9 hónap, de ha már ott voltunk, megnézték Levit is. Egyedül voltam a két gyerekkel, tehát jött ő is. Amúgy direkt időzítettem így, mert Levit is meg akartam mutatni, bár nem írták a zárójára, hogy kellene, mint Lilinél.
Az ortopédus azt mondta még Lilinél, hogy az a jó, ha egy babát 3 hetesen lát először, utána 4 hónaposan, utána meg úgy, ahogy szükséges, ha szükséges egyátalán.
Ezért akartunk múlt héten menni, mert akkor volt Levi 3 hetes, csak elmaradt a rendelés, és mentünk négy hetesen. Mondtam a dokinak, hogy én megpróbáltam 3 hetesen jönni. Aztán mondta, hogy most nem az a lényeg, hogy 3 vagy 4 hetes, hanem hogy ne 3 hónapos legyen, főleg, ha valami gond is van, mert akkor már nehezebb korrigálni

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ádibaba,
sok boldog névnapot Ádámnak!!! Nekünk Avent1 cumink van, szerintem nincs kisebb. Nekünk meg van, hogy alig jön rajta.

Hmbori,
Fél éves korára kellene duplázni, egy évesre háromszorozni. De ez azért nem aranyszabály, Lili kb. 11 hónaposan duplázott. De könyörgöm, miért legyen egy évesen 12 kiló (mikor csak 73 cm volt), csak azért, mert 4-gyel született. Frászt is kapnék, ha Levi 13,5 lenne egy évesen, meg 9 fél évesen...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Ádámoknak Adrienneknek boldog névnapot!

Lina!Én nem értem???Mi bajod volna egy 12-13kilós 1évessel?? :lol:
Amúgy nekem a Szabi 10500körül volt és a Fanni is.Csak a Szabi3900-el született a Fanni 2950-el,no ebből látszik,hogy gyermeke válogatja ki mennyit hízik.
Mellesleg nincs olyan ,hogy ennyit annyit kell híznia.Van egy statisztika de az én gyerekem nem statisztikai adat,az enyém az örökletes tényezők szerint fejlődik :wink:

Csípőszűrés..Én úgy tudom ma már nem kötelező.Mi a Regivel megyünk pl hasi és koponya uh-ra,ez a Szabinál még járt,ma már sok helyen fizetni kell érte.Nevetséges!!Sikerült ingyen bejelentkeznem de pl csípőszűrésre nem is kaptunk beutalót,bár lehet itt azt is megnézik.

mimi12

Drága Bikmakk!!!! végre-végre, hogy jelentkeztél!!! ami Veled történt, attól engem is kirázott a hideg. Kegyetlen a sors néha!! De ahogy a csajok is írták, a lényeg, hogy ott van a gyönyörű, egészséges Dani fiatok!!!!! Nagyon sok boldogságot kívánok a kisemberhez!!! Nőjetek nagyra!!!!

Linácska :lol: Hát, én komolyan azt hittem, kivitelezhetetlen, amit leírtál programnak... Azért pihizned is kellene!!! A fiad ráadásul hihetetlen mennyiségeket kíván!!!

Mimianyánk :lol: paradicsomtól azt hallottam, hogy kiütések lesznek, paprika puffaszt, nem? Lecsóban én is megeszem, csak úgy már nincs benne vitamin...
Na, tegnap tejszínes meggylevest ettem, jól be is zabáltam. Akkor ma ezek szerint nem sok jóra számíthatok...

Tünde :lol: A szülinapot jól bírta Zsigi, eltekintve a hihetetlen mennyiségű kakmaktól (még jó, hogy a kanapéjuk nem ázott át :oops: ), meg hogy elvonultunk egy röpke fél órára a szopi miatt. Ez van.
Ilyen pólyát is láttam. Tegnap elmentünk a helyi bababoltba, és teljes meglepetésemre volt vagy 10 féle csipkés pólya. Majd teszek képet, milyet választottunk. Vettünk rucit is, egész komoly!!! :wink:

Bori :lol: Mi tegnap kaptunk ilyen levelet a Máktól, benne van a családi pótlékról szóló határozat és a babakötvényes papír is!

Szopi :shock: :shock: Hát, én sem vagyok teljesen nyugodt. Az eddigi szép 3-4órás rendszerünk felborulni látszik. Néha 4 óra van belőle, de van, hogy másfelet alig húzunk ki. Nem tom mitől lehet. Nekem is az egyik mellemben dupla annyi van, és azt sem tudom, elég-e neki. Ma megyünk du. a védőnénihez, remélem híztunk egy hét alatt. MÁs visszajelzésem konkrétan nem nagyon van... :roll: :roll:
Félrenyelés: nálunk is van néha, olyankor gyorsan vállra teszem, és ált. böfizünk egy nagyot.

Kandi is régen volt!!!

madaran

sziasztok

Bikmakk
örülök h jelentkeztél és h a végén minden "rendben" van és h volt utolsó pilanat ( sajnos anyukámnak nem volt ) de most tényleg az a lényeg h Daninak van anyukája.

flake
elvileg azt mondták 95 % de én ugy vagyok vele h ha meglesznek a vizsgálatok és a hormonháztartást is hejre állitják akkor megelőzhető lesz.

Margit
Vendég

Sziasztok!

Gyors leszek..apa dögrováson mindig..Csindi valszeg elkapta... :?

Bikkmak hát nem tudok mit mondani.. :roll: gyors felépülést és minden jót most már..a szavam is eláll :o

Madaran: :lol: akkor ha nállatok sem okozott semmit akkor neki állok szőlőzni én is :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

lenyomtam ...

Tündi:minden rendben volt az u.h-on minden negativ--koponya,has meg a többi csipőt is néztek az is jó :P :P :P

Rilla:az elsőnél se vágtak és most se ez jó is meg nem is..az izmok nem tudnak visszahúzodni és ezért kell a mütét meg szétcsúszott ott minden rendesen.. :roll: Ez elkerülhető lehetett volna lehet azt mondják vágással de lehet genetika...de nekem azért ellég jók a izmaim...a has is visszahúzodott meg ilyenek..szóval nem értem :?

Névnaposoknak Boldog névnapot :lol: :lol: :lol:

Nem tudom fejek ezerrel de a jobb mellembe csökken a tejcsi :? és már szopizunki is megint..

Én a mikróba melegitek pellust azt teszem a pocijára ideig-órig bevállik...ha fáj a hasa.
Azt vettem észre,hogy csak a pancsi javítja a dolgokat de egész nap csak nem fürdethetem...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok,

Madaran - mi is úgy vagyunk, ahogy ti. Éjszaka 4-5 óra is összejön, egyszer 6 is! (anyja nagyon örült! :lol:), de napközben néha a 2. óra vége már raplis. A védőnő erősen javasolta a 3 órás rendszert, mivel Ákoska 4200 gramm (mai mérés), de nem tudom. Most akkor hogy van ez az igény szerinti szoptatás? Ha igény szerint szoptatom, fáj a hasa - ez kétségtelen, ha küzdünk a 3 óráért, akkor jó a pocakja, viszont kikezdi az idegrendszerünket és a szívünket.
Én bízom abban, hogy idővel jobb lesz, bár! Épp ma mondta a védőnő, hogy akkor meg a megerősödött gyomor miatt székrekedés fordulhat elő, készüljünk fel glicerin kúppal. Szép! :shock:, és én még azt hittem, akkor jön a jó világ...

Más: Ti hogy vagytok felvevéssel? Most, hogy kezdem megkülönböztetni a sírását, lassan rájövök, mikor sír Ákoska csak egy kis érintésért, és próbálom ilyenkor nem felvenni, csak mondjuk kicsit testhelyzetet változtatni, megsimogatni, halkan beszélni hozzá, miközben fektében átölelem. Én vagyok a legjobban meglepve, hogy ez az esetek egy részében ez beválik. Na de ott a másik fele!, amikor felveszem, és egy nyikk se hallik, csak vidám sasolást látok az én Tücsköm kis szemeiben Aztán ahogy leteszem... - sejthetitek. :lol:
Szerintetek lassan érdemes figyelni ezekre, és nem mindig felkapkodni? Tapasztaltak, újdonsült anyukák, kéretik tapasztalatokat megosztani, please!!!!

Ja és ti mennyit vagytok kint? Azaz, babakocsis séta és altatás kint zajlik? Mi kisétálunk az evések után kicsit levegőzni pár percre, de a hosszabb (először csak 5 perces-, tegnap már egy órás séta) csak délután 5-5.30 után volt, amikor már nem olyan erősek a fények. Tegnap el is aludt már a kocsiban, pedig azt hittem, sosem fogja megszokni, mert eleinte volt sírás! Szerintetek ez sok?
És bevallom, mi általában csak fél 8-8 körül fürdetünk, amikor apa is hazaér, mert nagyon szereti, ha együtt csináljuk... :oops: Olvastam, hogy van, aki fél 7-kor fürdet... Egy dög éjszakai anya volnék?

Bocs, nem találom a vonalzóm, a férjem rendet rakott a gépen
:? , de Tücsök ma 4 hetes.

Szép napot mindenkinek!
goldplast

Goldplast
Én napi 2-3 órát sétálok Kristóffal, akkor amikor nem alszik.
Nálunk napközben az alvásidő déltől 4-ig tart kb., akkor a kiságyában van.

Bikmakk
Nagyon édes Danika!!

Bim-bam
Remélem gyorsan túlleszel ezen a műtéten ...

Tündi
De jó, hogy mentek lagziba !! :D

Kép
Kép
rilla_

Goldplast: felkapkodás kérdésében én bizti hülyeséget mondannék..sikerült Noliból ölbebabát csinálni... :oops: 2 éves kóráig csak kézben aludt el.. :oops: most mást próbálom bevetni..eddig nem sok sikerrel.. :roll:

levegő:2 órát mi simán kint vagyunk egyhuzamba de álltalában 1,5 d.e és 1,5 d.u-n. :P

Rilla:már nevetek ezen a dolgon.. 8) lehet,hogy a sors :shock: biztosan túl nagy volt a szám,hogy milyen jó dolgom van,hogy egyből szaladtam meg nem csipet meg fájt...na most bepotólom... :shock:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Goldplast:
Felvevés: igen, van hogy csak társaságra vágyik, ilyenkor elég beszélni hozzá - sőt, nálam olyan is volt, hogy nem mentem be hozzá és kb. 10-15 perc alatt abbahagyta a sírogatást (hallatszott, hogy olyan nyöszörgés és sírás közti átmenet) és elaludt egyedül. Persze ha ezt apa jelenlétében csinálja, apa egyből ugrik és veszi az ölébe! :oops:
És igen, nálunk is többségében ölben megnyugszik, elalszik, de letéve kipattan a szeme és üvölt. :lol:
Szóval szerintem jól csinálod, amit csinálsz! Nyugodj meg, másoknál sem könnyebb a helyzet! :)
Levegőzés: nálunk változó. Volt, hogy szinte egész nap kint voltunk, csak evésre jöttünk be; de volt már, hogy nem is mentünk ki. :oops: De mire értetted, hogy sok-e? Hogy többször kevesebbet és egyszer hosszabban vagytok kint? Szerintem ez jó! Vagy az, hogy a hosszabb sétánál eleinte sokat sír? Arra nem tudok mit mondani! (Nekünk fordítva volt: azt hittem, hogy jóllakottan indulunk el és sokat sétálhatunk, erre már jó messze jártunk, amikor elkezdett sírni, hogy éhes - csomót sírt, amíg hazaértünk... :( )
Fürdetés: mi is mindig 8 után fürdetjük - volt, hogy 1/4 10 is lett belőle. Szerintem nem zavarja Bettit - szeret fürdeni, megnyugszik a vízben, csak a hideg törülközőtől kezd el sírni. Aztán egy kis szopi és jó mélyen el is alszik éjfélig-1-ig.

Kép

Kép
hmbori

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?