Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek!!!
Dia! Elöször is nagyon boldog névnapot kívánok neked! Kép Kép Kép Kép
Milyen idötök van otthon? Itt ragyogó napsütés, 20 fok, itt a nyár megint! Tegnap a kertben ültetgettünk, krókuszt, tulipánt, nárciszt, Leevi csibe meg a babakocsiból osztogatta a tanácsokat. Olyan édi volt! Ja, én az olyanoknak, akik szörnyülködnek, hogy nahát, fél éves, és nem mászik??? én csak azt szoktam mondani, nem, de templomtornyot már rajzol. Erre általában csönd lesz.
Karica! Itt Finnországban nem is fertötlenítik naponta a mellszívókat, meleg vízben mossák el, mosogatószerrel, persze folyó vízben. Mi itt kaptunk kórházit, ráírták kié, végig egyet használtunk. Melltartó nekem 2 olyan van, amit tényleg használok is, talán érdemes elöször csak egyet venni, mert lehet, hogy nem válik be pont az a méret, az a modell.
PM! Most olvastam a szaunás kérdéseidet! Én szülés óta folyamatosan kb. kétnaponta szaunázok, Leevi majdnem 9 kiló, tej van. Csak nyugodtan, jól esik az a kis lazítás a melegben... aztán meg igyál egy jó pohár vizet. Szerintem tuti jól lazít, serkenti az anyagcserét is.
Ancsa! De jó, hogy nem lett baj! Ma is minden oké?
Andi! Helyes, le a vaskalapos dokinénikkel! Ha kicsit is kétségeid vannak, érdemes váltani! Annyi jó gyerekorvos van, szerintem fontos a kölcsönös bizalom.
Anikó! Éjszaka hogy telt? Nátha? Jobbulást...
Cory! Nagyon gratulálok én is, nagyon aranyos a kisfiad!
Most megyek, épp csirkemellt fözök a kishercegnek, lánýok, én úgy döntöttem, jöhet a hús, ez a kis csibe totál éhenkórász. A fözövizbe tettem zöldségeket, talán így jó ízü lesz. Apropó, aki nem tudja, skandináv billentyüzetem van, ami nem tud sok hosszú ékezetet, ö, ü, szóval bocsi. Átállítani mindig meg strapás.
Ja, és ma nekem is megjött. Kép Gondolom, mert elkezdett mást is enni Leevi.
Mindenkinek puszi, napsütést otthonra is!
Adri
KAdri

Sziasztok!

Ancsa!
Október 3-án megyek UH-ra, és ott fogják belőni, hogy hány hetes terhes vagyok. Szerintem a 8. hétben lehetek, de a doki azt mondta, hogy lehet ez több is; akár arra is felkészülhetek, hogy az UH után AFP-re megyek. Azért remélem, hogy az ominózus 9 hónap különbség meglesz a babák között...
Ancsa, amint olvasom, Te sem unatkozol
Pankamama!
Szerintem ehhez gyerek is kell... Hallottam már olyan babákról, akik idegesek lettek, ha bármi történt körülöttük. Petrust kifejezetten szórakoztatja, ha vannak körülötte. Egyébként az első pár alkalommal nehéz nekivágni, de aztán belejön az ember lánya.
Katica!
A szoptatós melltartó nekem azért jobb (azon túl amit Pankamama írt), mert a terhesség/szoptatás miatt az én mellem 75B-ről 80D-re nőtt, az ezzel járó súlytöbblettel, és mind a szoptatós, mind a kismama melltartók a kritikus helyeken kicsit erősebbek, és ezáltal nekem sokkal kényelmesebbek. Mondjuk piszok drágák, tehát végig kell gondolni, hgoy vanni ennyi szabad kapacitás, és azt erre akarod-e költeni. Végül is neveltek már fel gyerekeket enélkül, de ha meg tudod venni, minden szín alatt javaslom.
Andi!
Szerintem is ráférne a doktornénire egy váltás, a védőnénivel meg szerintem nem vesztettél sokat. Szerintem, ha kinéztél egy dokinénit, nyugodtan kérj időpontot tőle, és beszélgess el vele az alapelveiről. A környéken én Petra születése előtt majdnem minden dokival beszélgettem, és alapos munkám eredményeképpen kiválasztottam azt, akihez körzetileg is tartoznánk.
Anikó!
Kérdésedre válasz Ancsa císzó alatt...
Zsóka!
Az a hányinger erősségétől függ. Ma pl elhanyagolható, így nyert a hányinger!!!! (tegnap 4 liter gyömbér csúszott le)Egyébként szénsav nélkül jobb!
Cory!
Nagyon szép a baba!Abszolút csak a babával foglalkozz, és semmi mással (jó, egy pici babanet belefér), minden házimunka megvár! ha csak babázol, akkor nem is olyan nehéz. Egyre vigyázz, amikor alszik, akkor Te is pihenj. Kitartás!
KAdri!
Hát nem túl szép dolog tőled napsütést emlegetni. Itt tegnap végig zuhogott, ma állítólag jobb lesz. Tegnap egész nap itthon ültünk, mert én elhiszem, hogy a babáknak meg kell ismerni az eső, de az az igazság, hogy én már ismerem, és gyűlölöm. Így a gyerek esővel kapcsolatos képzése elmaradt. Majd apjával...

Azt hiszem ennyi mára

madárka
madárka (mad&aacut

Katica!

Már a másikba is akartam írni, csak nem ugrott be a neve. Most igen: Neomagnol. Ez egy tabletta, amit vízben oldanak és ebbe a löttybe kell egy órát áztatni. Amúgy bármit, ami nem kifõzhetõ. Szerintem a kórházban is ilyet használnak. Mellesleg anno 10 és 150 db-os kiszerelésben volt a gyógyszertárban, recept nélkül, a nagy sokkal jobban megérte árban. A kórházi talán töményebb, mert ebbõl ha jól rémlik 1 dl vízhez 1 tabletta arányt írtak. De lehet, hogy a kórházban tudják, hogy ez túlzás. Mindenesetre én használtam nem fõzhetõ mûanyag dolgokhoz, (anyatej fagyasztásra használt mûa. poharakhoz), meg késõbb évekig az orrszívó fertõtlenítésére. Ja. Büdös. (a chicco-s folyadék azt hiszem nem, de az drágább) És egy nap egyszer kell a fejõgépet áztatni benne.
Régen, amikor még a babák csecsemõosztályon voltak, a csecsemõsnõvéreket lehetett megkérni, hogy tegyék bele, ill. ott volt egy nagy edény, amiben bevihette az ember.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!
Móni kórházba került, Kép mellgyulladása van, infúzióból kapja az antibiotikumot!
Viki ott van vele, és ma reggel már nem volt láza, "csak" hőemelkedése. Azt hiszem, mindent megtett a szoptatásért!
Dia! Boldog Névnapot! Kép
Üdv: Judó
Judó

Sziasztok!

Olyan, de olyan jó kedvem vanKépKép Kittinek kibújt az elsõ foga!!! Ez már önmagában is okot ad az örömre, én mégis attól vagyok ennyire jókedvû AHOGY kibújt a fogacska. Annyira simán megúsztuk, hogy el sem hiszem. Semmi extra nyálzás, mindent rágcsálás, hõemelkedés, láz, hasmenés, vigasztalhatatlan bömbölés, átvirrasztott éjszakák. Semmi csodaszerre nem volt szükség! Annyi volt a jel, hogy kicsit megváltozott az éjszakai alvása. Esti elalvás után 1-2 órával felsírt, de elég könnyen meg lehetett nyugtatni, cicivel pedig 5 perc alatt vissza is aludt. Éjjel igaz, kb. százezerszer szopizott (1x sem ébred fel!), de engem ez egyáltalán nem viselt meg, mivel egy ágyban alszunk az elsõ nyikktól kezdve. Igazándiból pontosan nem emlékszem hányszor cicizett, lehet 5, de akár 20-is, mittudomén, nekem soknak tûnt, de nappal nem voltam fáradtabb. Azt észrevettem, hogy úgy használja a cicimet mint a nyugtatócumit (tehát nem a kaja volt a lényeg), de engem ez egyáltalán nem zavar. Az Iboly által említett prolaktin nálam megtette hatását. Az elsõ esti felsíráskor egybõl a fogára gyanakodtam, megnéztem, és valóban látszódott a kis fehérség. Tegnap este pedig nem kelt fel, meglepõdtünk a férjemmel, mondtam neki, hogy ezekszerint már kint van. ÉS KINT VAN!!! Éjjel észrevehetõbben kevesebbszer volt fent. Kb. 4-5 napig tartott az egész!
Lányok, mindenkinek (babának, anyukának, az egész családnak) aki még elõtte áll, az elsõnek, vagy az akárhanyadiknak, ilyen fogzást kívánok!!!!
Tegnap volt a 7 hónapos szülinapja, holnap megyünk védõnénihez méreckedni. A táblázathoz majd írom a friss adatokat.
Jól kiörültem magam Nektek is! Kép Kép Kép

Ma próbálkoztunk elõször fõzelékkel, és pohárból víz ivással is. Olyan muris volt az egész, de ezt most nem írom le részletesen, mert ha belelendülök nem tudom abbahagyni. KépKépKép

Verus! Nagyon ügyi kis Jancsid van, ismét GRATULA hozzá!Kép Könyvajánlásokat köszi! Olyan jó ilyen "kipróbált", "bevált" könyvet venni.

Pankamama! Nagyon örülök, hogy túl vagytok a mûtéten, és Panka jól van!!! A kúszáshoz GRATULA!

Geri! Jobbulást!

Zsóka! Tök jó, hogy leírtad mi ez a SZVSZ. Engem is piszkált a dolog!

Lara! Emilt a fényképeinkel megkaptad? Küldjél majd Te is magatokról!

KingAndi! Nem kaptam meg a fényképeiteket, küld el légyszi még1x! Ne húzd nagyon fel magad, nem érdemes, kár velük foglalkozni. Szerintem is válts.

KAdri! De jó, hogy újra itt vagy! Hiányoztál! Levi nem mászik még? Ejnye-bejnyeKépKépKép (Kitti se, hát milyen gyerekeink vannak nekünk?!)

Iboly! LLL-es füzetecskékkel kapcsolatos Emilemet megkaptad? K-vitaminos dolog megnyugtatóan hangzik.

Móninak jobbulást!!!

Dia! Boldog Névnapot!!!

Nem akartam túl hosszúra nyúlni, így sikerült!

Puszi Mindenkinek!
Vidám estét!

Kati
Csőre Katalin (cskati)

SZiasztok!

Cory, üdv a legfiatalabb topic-babának! KépMindjárt megyek és megnézem a képet is.

Katica, szerintem vegyél szoptatós melltartót, én 3-at vettem meg aztán kettőt kaptam a barátnőmtől kölcsönbe, de 3 minimum kell, mert elég gyakran tejes lesz - pl. én éjszaka is hordom, mert akkor folyik a legjobban a tejem - és a betét meg elcsúszik, vagy átázik, és most pláne, hogy jön a hideg, előnye, hogy nem kell levetkőzni a szoptatáshoz, csak felhúzod a polód és lekapcsolod. De tényleg jó gyakran, naponta, kétnaponta cserélni. SZerintem a Triumph szoptatós nem jó ( én is vettem) az ANITA márkájú százszor jobb. ( Megatoysban is lehet kapni.)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem még most is elindul a tejem két szoptatás között is, pedig Pötyi mindjárt öt hónapos. Ezért már nagyon utálom a betéteket.
ELkezdtem ismertetni az ízekkel, hát eddig ne marattam nagy sikert. Bár ma az almát úgy ette, hogy kapott egy nagyobb daabot szopogatni, közben meg tettem a szájába reszeltet.
Holnap kipróbálom a sárgarépát.

A mellszívót én is naponta egyszer főztem ki, egyébként minden fejés után elmosogattam a tejes részeket.

GEri, mi az, hogy nem eszel vitamint, zöldséget, gyümölcsöt? Azonnal tessék teletömni magad velük irgumburgum Kép!!! Egyébként jobbulást!

Pankamama, örülök, hogy Panka ilyen szépen mászik, már én is nagyon várom, hogy elinduljon Pötyi. Most ott tart, hogy egy hajszál válaszja el a hasrafordulástól, szerintem még ezen a héten meglesz.

AZ óhéber duma nagggyon tecccik!!!! Kép)) Átveszem!!!!

GYöngyi csak annyit, hogy a babának is nagyon jóttesz, ha kimozdulsz vele, élvezni fogja, plusz tök gyorsan elmegy egy nap és sírni is elfelejt... szóval kalandra fel, tedd bele a kenguruba és menjél!!!

Lányok, lehetséges, hogy lesz még találkozó az idén????????
Én úgy szeretnék mindenkit megismerni személyesen!!!!

Most már túl sokat írtam ,úgyhogy ágyő!!!
Kriszta
Kriszta

Jázminmama, merre vagy?
Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Újra itt vagyok néhány hétszünet után. Teljesen le vagyok maradva, de majd bepótolom.
Üdv az új kismamáknak,anyukáknak, babáknak.
El kellett utaznom egy pár napra. Mikor hazajöttem Máté napokig nem tágított mellolem. De most már rendben van minden.
Az egész család beteg volt, kivéve Mátét! Fogalmam sincs, hogy úszta meg, pedig kb 3 hónapja itta az utolsó korty anyatejet.

És a lényeg: Képzeljétek! Máté jár! Még csak 5-6 lépést megy, de ugye mindenki így kezdte.
A sétáláshoz már nem is viszünk babakocsit, mert szívesebben totyog, akár egy órát is( az egyik kezét fogom).

Lányok! Tali volt végül, vagy elhalasztottátok?

Évi!A meghívás természetesen még áll,gyertek hozzánk játszani. Ebben a rossz idoben úgysem lehet eleget játszóterezni.

Próbálom behozni a lemaradásom, de rengeteget írtatok. Próbálok gyakrabban jönni.
Sziasztok:
Mari
Mari

Sziasztok!

Már tegnap hazaértünk, de csak elolvasni volt bennetek erom. Elore is bocsi, de nem fogok tudni mindenkinek válaszolni. Annyit írtatok!Kép

Dia, én is boldog névnapot kívánok!KépKépKép

Kati, Te mázlista! Kép

Geri, jobbulást neked. Én szedek néha Maternát, ha már érzem, hogy totál kivagyok. Tudod, a lusta konyhatündér a könnyebbik végét fogja meg a dolognak...Lili mekkora már? Minden gyerek más. Én nem hiszem, hogy van olyan 6 hónapos gyerek, aki a szó szoros értelmében mászik! Csongi is csak csuszikál, nem lehet igazán mászásnak tekinteni. Most éppen rájött, hogy tök jó állni, persze fogom, és állandóan rúgja ki magát. Lili, meg ül. Na bumm! Hagyd a fenébe a károgókat!

Adri, üdv újra közöttünk!

Katica, én ajánlom a szoptatós melltartót. Nekem nagyon bevált. Az enyémnek nincs márkája, 1800 Ft volt, és hasonló okok miatt szeretem, mint PM.
Ja, és Madárkához csatlakozva, az én mellem szülés elott 80-as volt, utána meg már simán kellett a 85-ös, erre tényleg figyeljetek, mert a szoros melltartó mellgyuszit okozhat!

Szegény Mónira jól rájár a rúd! Kitartás!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKép

Andi, Geri, nálunk konvektor van, én szabályozom. Télen elég nehéz egyenletes homérsékletet létrehozni, de legalább ilyenkor már nem kell fagyoskodni!

Iboly, ne haragudj, de Amerikával kapcsolatban nem értek veled egyet! Nagyon sokat jár eszembe a világháború, és hihetetlennek tunik számomra, hogy oda jutottunk, hogy errol szólnak a hírek. KépÉn komolyan félek. Elítélem az eroszakot. De kinyílik a bicska a zsebemben, ha Csurkát úgymond idézve, Amerika megérdemelte. Lehet, hogy nem tökéletes a politika, lehet, hogy nagy a nyomás, sokszor feleslegesen avatkozik bele dolgokba, de még mindig ezerszer többre becsülöm, mint az arab fanatistákat! És nem tudom, mi lesz ebbol, mert ha egyszer megindul a háborús gépezet, mindenki bele fog keveredni. Orület! Ennyi.

Az alvással kapcsolatban, mire be akartam keményíteni, majdnem megoldódott a helyzet. Nem tudom kivel értsek egyet, e tekintetben még mindig tanácstalan vagyok. Mindenesetre péntek óta hajnal 4-kor eszünk. Elotte 1-2 szer felriad, de ez már elenyészo az óránkénti ébredéshez képest.
Amit változtattam, az annyi, hogy délben bevezettem a fozeléket, hátha éhes. Lehet, hogy ez is közrejátszott, nem tudom, de remélem tartós lesz.
Nappal még mindig 3X40 perc az alvásigénye.
Egyébként egyre okosabb. Minden érdekli, mindent megtapogat, megnéz. És ha lehet fokozni a mozgékonyságát, hát az fokozódott.

Mára ennyit lányok.

Jó éjt

Évi
Évi (Évi)

Egy órája kezdtem írni, látom azóta Mari végre megkerültél!KépKépKépKépKépGratula az elso lépésekhez!
Oké, majd megbeszéljük!

Kriszta, Csongi 5 hónapos kora körül fejlodött mozgásban rengeteget. Majd meglátod, két hét múlva már nem is emlékszel, hogy mikor is fordult meg eloször!

Jázminmamát én is hiányolom!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
Sajnos még mindig nem tudtam olvasni, így válaszolni sem tudok, de remélem holnap már lesz idöm.
Már teljesen ki vagyok. Egy éjszaka 6-7-szer kelnem kell a Kikkóhoz immár több, mint egy hónapja. Annyira fáradt vagyok.
Ez szörnyü. Van egy három hónapos babám, aki átalussza az éjszakát és van egy 3 és fél éves fiam, aki felkel többször. Keres engem, amikor átmegyek, visszaalszik. Ha volt, vagy van valakinek hasonló tapasztalata, segítsen!
Puszi, Evey
Evey

Sziasztok.

Két napja csak olvasni tudlak titeket, mert Norbi minden este órdit. leragadnak a szemei, még cicivel sem tudom megnyugtatni. Próbáltam már kézben altatni, az sem jó neki. Ha az ágyában van akkor meg egyfolytában hasra fordúl és akkor azért ordít már nem tudok mit kezdeni vele.

verus: nekem is volt mellgyulladásom még amikor a Bettit szoptattam és akkor nekem azt mondta az orvos hogy ezt a gyulladást ugyanaz a baktérium okozza mint a torokgyulladást, és van hogy nem a légző szerveket fertőzi meg hanem mondjuk a mellet, de ez a ritkább.

cory: üdvözöllek itt a köreinkben. Gratulálok a kis Balázshoz nagyon édes. Hogy vagytok, van elég tejcsi?

Norbi már kétszer megpróbált visszafordulni a hasárol és sikerült is neki, csak azt látom hogy nincs elég türelme hozzá, és ha nem megy egyből akkor elkezd ordítani. Nálunk is már kezd kúszni és jön a foga, éjjelente húszszor is felébred.

Anikó gyógyulj meg!

Dia boldog névnapo!

Vannak fent új képek az ismerjük meg egymást topicban Gabi1 néven!

sziasztok
jó éjt

Gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok!

Újból itt vagyok, közben láttam hogy írtál evey.

Nálunk hasonló volta a helyzet a Bettivel, bár ő még csak 2,5 éves. Sajnos mi sem tudtuk megoldani a dolgot. Próbáltuk hogy ott aludt köztünk addig jó is volt de nekünk nagyon kényelmetlen volt, mert ahhoz hogy hárman aludjunk rajta kicsi volt az ágy. Aztán próbáltam azt is hogy egyedül aludjon el és nem vagyok ott mellette, az sem jött be. most ott tartunk hogy fogja a kezem és így alszik el már valamivel jobb a helyzet de még most is van hogy felébred éjjel. Nálunk nagyon sokat közre játszott Norbi születése, ő most 4,5 hónaps. Az első három hónapban Betti minden este 2 órát torka szakadtából ordított, mert hogy ő nem akar aludni. Hiába voltam ott mellette semmi nem volt jó. Most hogy látja nem változott semmi és ugyn úgy szeretjük mint Norbi születése előtt úgy nézki hogy talán sikerűl, de nem akarom magam elszólni.
Nálatok hogy viszonyul a kicsihez? Szerintem nálatok is ez miatt vannak az éjjeli fel kelések erre csak azt tudom mondani hogy kitartás ahogy engedi az időd játsz vele. És próbálj meg időt szakítani hogy elmenjetek kettesben illetve hármasban az apucival egy órára valahová. Hidd el megteszi hatását, és ne legyen lelkiismeret furdalásod hogy a picit otthon hagyod. Kell a Kikkónak is idő hogy hozzászokjon a gondolathoz hogy már nem csak ő van akit anyuci és apuci szeret.

Nálunk bejött és azóta a nappali hisztik is minimálisra csökkentek!

kitartás és próbálj meg napközben pihenni

Szia Gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok!

Kriszta!
Nem csodálom a melltartóbetét-útálatodat. Nekem is van. Sőt a melltartókra is kiterjed. Ezért megtanultam kezelni a kérdést. Amikor érzem, hogy itt tejcsidömping lesz, akkor amíg a reflex nem múlik rányomom a tenyeremet a mellbimbóimra. Hatásos. Akkor is, ha az egyikből szoptatni kezdek a másik meg szinkronban akar maradni és éppen nem fejek. Így a mellkagyló is feleslegessé vált. Persze társaságban ez a módszer csak szoptatással kombinálva szalonképes (már amennyire), de otthonra tökéletes.

Katica!
A szoptatós melltartó jó dolog. 2-3 már elég. Bár most, hogy így 3.5 hónapos a gyermek már melltartót is alig használok. De ez szerencsés körülmények összejátszása: nem gyártanak szopis melltartót a méretemben, nem nagyok a melleim és szerencsére nem lazák a tartószalagok. A kórházban még nem alkalmaznám a tenyeres megoldást, mert akkor még minden cseppért hálás az ember, amit nem kell lefejni. Kagylót használnék betét helyett. Volt amikor 20 ml is kifolyt a másik cicimből. Ha nem is a babád issza meg, de pl a kórházunkban volt közös tejcsi is, amit azok a babák kaptak, akiknek a mamájuk teje mellett pótlást ítélt meg a gyerekorvos, hogy ne fogyjanak le vészesen. Jobb, mintha tápszert kellene kapniuk....
Ami azt illeti a gyerekorvosunk azt mondta, hogy a Neomagnolt úgy is le kell öblíteni, a csapvíz pedig nem steril, ígyhát mindegy is. Az 1 dl/1 tablettánál hígabb Neomagnolos oldat szerintem nem fertőtlenít jelentősen jobban, mintha fertőtlenítős folyékony szappannal mosogatsz (pl Lifeboy), de ez csak egy tipp.

KAdri!
De jó, hogy újra itt vagy!
Mindjárt egy kérdés: ott északon a gyerkőcök mikor kezdenek el szaunázni? Kedvesem (egyelőre remélem csak hülyeségből) mlegette, hogy Zsombit is be kellene vinnünk melegbe. Szerintem nem. Nincs igazam?

Iboly!
A barlangászás nálunk külön forrásból ered, de amióta együtt vagyunk összehangolódott. Jelenleg a barátokkal jellemző mozgási forma. De vsz kulcsot csak bennfentes kaphat a barlanghoz, bármelyikhez, aki vsz szakosztály-tag is. Mi speciel mostanában egy olyan sráccal szoktun járni (pocakosság miatt kb 10 hónapja nem voltunk), aki idegenvezetőként dolgozik a Szemlőhegyiben. Egyébként most a Pálba szerettünk volna menni, de Matyi lett belőle. Ha többeket érdekel, szervezhetünk babanetes barlangászást?!

Móni!
Nagyon együttérzek Veled. Kitartást és gyorsan gyógyulj meg!!!!
KépKépKép

Snoopy
snoopy

Sziasztok Lányok!

Végre végig olvastam mindent.

Cory, Gyöngyi!
Üdv és minden jót a babákhoz, megnézem a fotókat én is, ha itt leírtam mindent.

Gyöngyi!
Nálunk volt éjszakai nyögés, vándorlás, félrenyelés is. Elmúlik.

Gabi!
Köszi a tanácsokat, megpróbálok többet lenni vele. A nappali pihi az sajnos egyszerüen lehetetlen, mert délelött a fözéssel telik el, délután takarítás és minden más.

Mari!
Neked utólag, Máténak elöre is boldog névnapot!
Kép

Moni!
Jobbulást!Kép Kép

Geri!
Neked is jobbulást!Kép Sajnos Adri üvölt a kádban, úgyhogy várunk egy pár hetet és újra próbálkozunk. Ez jött be Kikkónál is.

Adri!
Fotóimat megkaptad? Kérek én is töled!

folyt
Evey

folyt.

Verus!
Te rendbejöttél már ugye? Kép

Pankamama!
Pankára gondoltam a mütét napján, örülök, hogy jól van!Kép Vegyél még egy Csörikét, arra az esetre, ha történne valami vele, most olvastam ezt, hogy akkor tudod pótolni a másikkal.

Jázminmama!
Remélem jól vagytok, te sem jöttél mostanában ide?! A kertünk 150 négyszögöl, nem túl nagy, de azért sok jó ember elfér benne. A férjem benne van a taliban egyébként, mert ö valószínüleg itthon sem lesz, mert mindig biciklizik.

Lara!
Nagyon helyes vagy a fotón, nekem is voltak terhesség alatt is még ilyen szép körmeim. A címedet rosszul írtam, küldöm most már a helyes címre a fotókat.

Andi!
Nem kaptam meg a fotókat még?!
folyt.
Evey

folyt.
Kati!
Gratulálok a fogatokhoz és kívánom, hogy mind így jöjjön ki! Mi a címe az elsö Harry Potternek?

Pele!
Szegény Áron, nagyon sírt, amikor felszúrták a fülét, szerintem az a nö, egy szadista, fel kellett volna szúrnod az ö fülét! Pici babát hogy fogják hívni?

Kriszta!
Mire vagy szakosodva?

Snoopy!
Elírtad, vagy Zsombi tényleg 67 cm? Adri csak 58cm!

Évi!
Eszembe jutott, nem lehet, hogy Csongi sokat alszik napközben? Vagy lehet, hogy tényleg kellene valami szilárdat adni neki délutánra?!

Emese!
Ovi hogy megy? Nekem nem akar ott maradni ebéd után, pedig muszály lesz neki.

Katica!
A mondás szerint: elsö gyerek cumiját fertötleníted, másodikét lemosod vízzel, harmadikét a kutyával nyalatod le. Én nem fertötlenítem a mellszívót ,csak elmosom mosószerrel, majd jó alaposan leöblítem csapvízzel.

Taliról!
Megbeszéljünk egy konkrét hétvégét és aztán az idöjáráshoz kössük? Feltétlenül írja le mindenki, hogy jön-e vagy nem, hogy tudjam: kb. hány emberre számítsak. Kérlek, aki egyáltalán nem jön, az is írja meg.
Mi az a kineziológia pontosan? Lehet, hogy a Kikkón is segítene?
Puszi, Evey
Evey

Sziasztok!Kép

Kedves Pankamama, Anikó, Zsóka, Madárka, Ildi, Kriszta, Évi, Snoopy, Evey! Köszönöm a válaszokat mindenkinek! A melltartó akkor éppen idõszerû, mert pontosan két hetünk van még, bár nem bánnám, ha kevesebb lenne.KépNem kellemes "párnahegyeken" aludni, ma éjszaka ráadásul óránként látogattam a WC-t, bár ez utóbbi lehet, hogy szoktatás az éjszakázáshoz.KépA szoptatós melltartó biztos célszerûbb, de tény, hogy elég drága, hát majd meglátjuk, mire futja.KépAzért jó, hogy nem "kötelezõ."
Anikó, a mellszívó nem tudom igazából, hogy kell-e a kórházba, csak felvetõdött a kérdés én meg megkérdeztem. Igazából már kezdek összezavarodni, hogy mi kell és mi nem, de elõbb-utóbb csak rájövök én is, na persze egy kis segítséggel.KépKép
Egyébként jobbulást kívánok Neked!
Evey, teljesen igazad van, nagyon tetszik, amit írtál.Kép
Képzeljétek, most hallottam a TV-ben, hogy AL Pacino elköltözött otthonról, amióta megszülettek az ikrei, mert öreg a gyerekneveléshez. Anyuci meg kazettán játsza le az apuci hangját, hogy késõbb ne "sokkolja" a gyerekeket.Nooormááális??!

Sziasztok Katica
Katica

Hahó Lyányok!
Gyors leszek és lényegretörö, mert Levikém már nyügi, pedig most vágott be egy nagy tányér rizspelyhet egy fél banánnal... Nem jó hír: egy hetes antibiotikum kúrán van a legény, mert megint baci volt a pisijében. Doki 2 lehetöséget kínált: hasfalon keresztül vizeletmintavétel,(ilyen már 3szor volt, brrrr...) és várunk, mi tenyészik ki, vagy 2szeri bacis pisi alapján elkezdjük a gyógyszert. Erre én megkérdeztem, mennyire valószínü a fertözés, ö meg aszonta naggyon, erre én inkább a gyógyszert választottam, pedig aztán nagy ellenpárti vagyok amúgy. Csak belegondoltam, hogy bökés és gyógyszer rosszabb, mint csak gyógyszer... egy hét múlva pisikontroll, remélem addigra nem lesz benne semmi.
Madárka, most írjam ide, hogy ma is gyönyörü idö volt? Söt, holnapra is azt ígérnek... Kismadarad? Már olyan kíváncsi vagyok, mikorra is várhatjuk! Kép
Evey! Köszi a képeket, mindenkinek küldök a napokban, ma is már majdnem ment!
Kati! Gratula a fogacskához! Mi most nagyon szenvedünk a fölsökkel, bár csak már kint lennének!
Snoopy! Szerintem nagyon igazad van! Finnek közül ugyan van, aki pár hónaposan beviszi szaunázni a babát, persze langyos szaunába, de kérdem én, akkor meg minek??? Párom is megpróbálta Levit 2szer is bevinni, de csak sírás lett belöle. Így megegyeztünk, hogy ahhoz tartjuk magunkat, amit az itteni kismama újság egyik régi számából ástam elö, azaz: a gyerek akkor való a szaunába, amikor saját maga sétál be a szauna ajtaján... szerintem jogos. Szerintem mi megvárjuk ezek után...
Jó éjt mindenkinek, megyek durmolni fürdetés után, ma 3 órát sétáltunk, és amúgy is KO. vagyok.
Verus? Jól vagy? Merre jársz?
Puszi:
Adri
KAdri

Sziasztok lányok!

Csak egy picit kukkantok be, lemondtuk a déltávos Internetünket, ezzel együtt tegnap megszûnt az eddigi e-mail címem is. A jövõ hónapban lesz új végleges címem, amit majd elküldök mindenkinek, hogy ki tudjátok cserélni, addig egy ideiglenes jazminmama@freemail.hu ha valaki írni szeretne nekem!

Sok puszi mindenkinek, remélem minden anyuka és baba jól van (mostanában nem tudtalak olvasni benneteket). Remélem hiányzom Kép, holnap írok sokat!
Sziaztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!
Most én is csak így futtában írok, bocsi!
Evey! Harry Potter és a bölcsek köve - ez az első kötet címe. Kerti partira mi mindenképpen szeretnénk menni. Egy kicsit bonyolultak vagyunk, mert nem állandó használatos céges autónk van, így jó lenne előre tudni a hétvégét, hogy időben lecsapjunk rá a többi kolléga előtt. Ezenkívül a nagylányom kéthetente hétvégén az apjánál van. Ha nem lesz autó a férjem nem akar jönni. Én azt szeretném ha négyen mennénk. Jó lenne fixálni egy hétvégét, és hozzá egy jó kis időjárást!
Snoopy! Babanetes barlangászás? Tök jó!
Cory! Megnéztem a babádat, nagyon aranyos, tündéri baba!!!

Kitti friss adatai: 8880 gr, 68 cm

Jó éjszakát!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!
Itt vagyok ám, csak annyi mindent írtatok, hogy nem gyözöm olvasni! Ha sikerült utolérnem magam, azonnal írok!
Mindenkinek puszi: Emese
Emese (emese)

Pele hol vagy?
Névtelen

Sziasztok!

Emeséhez tudok csak csatlakozni: mindig olvaslak titeket, de ilyenkor már olyan fáradt vagyok, hogy nincs erőm írni, mire a sok termést elolvasomKép
Most hétvégére egyébként jó időt mondanak...
Amúgy jól vagyunk, szegény Áron is megnyugodott végre, hogy nem vittem vissza a brutál nőhöz. De azért ezen a héten nem vittem oviba, féltem, nehogy most azért legyen valami baja, mert megpiszkálták a fülét. Asszem Zsóka javaslatára a kórházas negatív topikba beteszem majd a "kedves" drnéni nevét, nehogy valaki más is megjárja.
Hannus meg szerintem megint fogzik, lazábbakat kakil (ma meg volt benne egy LEGO isKép), és éjszaka elég nyugtalan, időnként felsír. Szerencsére elég, ha megsimogatom ilyenkor, mert nincs is egészen ébren.
Legkisebb manó is jól van, Áron már szokott vele beszélgetniKép A neve pedig valszeg Barnabás vagy Kinga - Áron választotta még régebben őket a köv. tesó számára. De egyelőre még BabszemKép
Dicsekszem én is: Hannus olyan édesen tud "megszeretni"!!! Ha mondjuk neki, hogy "Hannus, szeretsz engem?", vagy "Szereted Áront?", akkor aranyosan odabújik a szóbanforgó illetőhöz, és megöleli, kis arcát meg odadugjaKépKépNem emlékszem rá, hogy Áron ennyi idősen ennyire tisztában lett volna a szeretés fogalmával, merthogy ezt nem mi tanítottuk a Hannusnak.
Még mindig szopizik, bár úgy érzem, kevesebb a tejecske, de ő nagyon lelkes, mindig jön, és rámveti magátKép A dokim pedig csöppet sem ellenezteKép (Így is van elég, aki szörnyülködik rajta, hogy várandósan szoptatok...)

Madárka, de kiváncsi vagyok, hogy hány hetes is lehetsz! Pedig már azt hittem, egyidősek lesznek a babáink! Téged nem gyötör az álomkór?

Cory!
Gratulálok, nagyon aranyos a kis lurkód!!

Pankamama!
Örülök, hogy minden gond nélkül túl vagytok a műtéten! Egy kis hős ez a Panka!

Kati!
Úgy feldobtak a soraid, hogy én is szinte repültem, miután elolvastam! Olyan öröm sugárzott belőlük!

Evey!
Lesznek majd képek a keresztelőről? Tök jó, hogy ilyen jól sikerült! A nátha-dolog meg azt hiszem, normális így ovikezdéskor, biztos, hogy egy csomót lesz majd otthon. Egyébként Áron is csak fél napra jár.

Na, azt hiszem, ennyire futotta tőlem! Bocs, akinek nem írtam, de tiszta lukas az agyam, biztos elfelejtettem egy csomó mindent. A sokat cicizésről is akartam írni, de most már inkább holnap. Jó éjszakát mindenkinek és sok puszi!

Pele
Pele

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy nem írtam az elmúlt napokban, de hulla voltam. Le kellett adnom egy fordítást, és rengeteg gondom volt vele... Nem is ragozom.

Elöször is köszönöm a névnapi köszöntéseket mindenkinek!!!! Nagyon jól esett. Életemben még ennyien nem köszöntöttek fel!Kép

És akkor az elmúlt napok:

Hétfö: Örület. Éjszaka sírás, de csak rövid ideig, aztán alvás közöttünk. Aztán meló, futás haza, fordítás. Borinak vettem egy zsírkréta készletet, nagyon tetszik neki. Azóta folyamatosan firkál, rajzol. Persze meg is kellett kóstolni a krétákat, minden színböl csipegetett egy keveset, annak ellenére, hogy már az elsö falatoknál rájött, hogy nem túl ízletes. A vacsi jobban ízlett neki...Kép

Kedd: Éjszaka megint borzalom. Fordítottam fél háromig, az utolsó fél órában már Bori sírását hallgatva. Apuci meg böszen horkolt a fejére tett 42 párna alatt...Kép Úgyhogy gyorsan befejeztem, mentem a gyerekhez. Persze, be is kakilt, úgyhogy popómosás, pelenkázás, aztán bebújás az ágyba. Úgy fél négy körül már el is aludt, nekem csak 4-kor sikerült. Persze, hogy hétkor nem bírtam felébredni az óra csörgésére. Fél tízkor keltett a párom. Kicsit elkéstem...Kép Még az a mázlim, hogy a kolléganöm egy tündér és állandóan falaz nekem, ha baj van. Már a terhesség alatt is mindig kiállt mellettem. Imádom érte...Kép
No, munka után futás haza, nekiálltam fordítani. Játszottunk is egy kicsit a lánnyal. Amikor a cicimmel akart játszani, csináltunk neki zokniból cicit, és markolászta, meg tette-vette magát...Kép Úgy röhögtünk a párommal...Kép Aztán csináltam vacsit (sült kukorica, petrezselymes újkrumpli), Bori csak evett és evett. Közben nekem el kellett indulnom apámékhoz, hogy leellenörizzem a filmet, és Apára maradt az altatás. Kicsit izgultam, mert az esti szoptatás is kimaradt, de Bori példaszerüen viselkedett, és Apa is ott volt, úgyhogy a gyerek simán elaludt. Én meg dolgozhattam. Csináltam is negyed háromig, akkor befejeztem, és leküldtem a cégnek. Sikerült reggel felkelnem!!!Kép Persze, csak úgy, hogy a párom kivert az ágyból!

Ma: Munka, aztán rohanás a Masterbe a cuccal. Közben kiderült, hogy az email nem ment át, lemezre meg én balga nem mentettem le, úgyhogy rohantam haza, hogy átküldjem még egyszer. Aztán lefeküdtem a földre, és élveztem, hogy nem csinálok semmit. El is aludtam, Bori meg odabújt mellém. Együtt aludtunk három órát. Közben apa csinált vacsit. Ettünk, fürödtünk, de most elég nehezen aludt el, gondolom, nem volt eléggé lefáradva... Most meg itt vagyok....

Mari! Én is kívánok neked kicsit megkésve BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Evey! Egy konkrét idöpont nem lenne rossz, hogy tudjak tervezni, szívesen mennénk!!!

Adri! Igazad van, én is inkább a gyógyszert választottam volna.

Katica! Szerintem is elég egy sima melltartó, a lényeg, hogy ne legyen benne merevítés, és kényelmes legyen. A kórházi cuccok terén meg szívesen írok neked egy listát, ha kell, hátha az segít. Ja, a mellszívómat én naponta egyszer kifőztem, de naponta kétszer fejtem.

A betegeknek jobbulást, és mindenkinek PUSZI!

Dia
Dia

Dia,
Mivel foglalkozol pontosan? Azt tudom, hogy fordítasz, vmi filmszöveg is rémlik, de többre nem emléxem...

Pele,
Tök jó volt, Ábel nagyon emlegette Áront, azt mondta, nagyon jól érezték magukat Kép. Meg kell a mai napot ismételni hamarosan! Emese meg jót vacsizott, sonkás rántottát Kép.

Legyetek jók, mindenkinek üdv,
megyek aludni
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!

Megszületett Zsombi unokatesója!!!!!
Szabolcs és 59cm-rel, 3550g-os testsúllyal látta meg a napvilágot. Ami anyukáját kisé elkeserítette mindehhez 38-as fejkörfogatot és rövid köldökzsinórt viselt. Persze áldott jó gyerek, alszik, és persze ezerrel sárgul, mert ennyi nehézség nem volt neki kielégítő ami eddig volt. Tanácsokkal persze bőven elláttuk a gyermeket és az anyukáját is Kedvesemmel. Csajok, én úgy irigylem a sógornőmet!!! Mintha ezer éve lett volna május 30. Ennek megfelelően persze ünnepeltünk, úgyhogy nem elég, hogy alig bírtam kimászni az ágyból az óracsörgésre (majdnem elindultam megszoptatni Zsombit Kép ), de a köszöntő gabonapárlattól (jéggel) most a a fejem is fáj.

Evey!
Igen. Nem írtam el. Tényleg alig mennek rá Kopasz Gombócra a 68-as ruhák!
Buli. Mi nagyon szívesen mennénk. A mostani vasárnap nem jó, ha most esik, akkor a jövő szombat sem, mert nyárbúcsúztató bulit tartunk a tanyán, ahová majd költözni fogunk, ha építettünk rá házat...Ha ezektől különböző időpontra beszéljük meg, akkor ránk számíthattok, csak lehet, hogy késő délelőtt csak, a futóversenyektől függően.

Katica!
Bevallom én a kórházba nem vittem mellszívót. Úgy voltam vele, hogy nem tudom, hogy egyáltalán szükséges lesz-e valaha, illetve, hogy nálam melyik válna be. Barátnőmnek pl csak a kézzel fejés jött be. De speciel a listáimban sem szerepelt. Az egyetlen előnye a sajátnak, hogy azt mondják, hogy higiénikusabb, mint a kórházit használni.
Újabb ötlet. A mellszívót, mivel a Heim Pálnak muszáj, naponta kifőzöm (fél óra forrás, citromsavval vízkő ellen), de napközben lusta vagyok mosogatni. Ezért bejáratát csomagolva üresen, de tejesen a hűtőben tárolom. Az egyetlen hátránya, hogy hideg, amikor a mellemre teszem. De 10 perccel előbb kivéve már jobb. Sterilnek számít, mert még egy leadott tejcsim se lett pozitív a mikrobiológiai vizsgálaton.

CsKati és Iboly!
Ami észlet ilyenkor mondható a barlangászáshoz: semmit nem kell hozni csak összekoszolható ruházatot és megbeszélés szerint elemet, vagy zseblámpát. 4-5 éves, vagy annál idősebb gyerekek is csatlakozhatnak a bulihoz. Szóljatok, ha tényleg szeretnétek ilyet, és persze mindenki más is. Bármikor lehet egész évben, mert a barlangban télen-nyáron 10 fok van. OK?

Pele!
Ez a lego-s sztori tetszett, Kép ez a buksi szerintem nem járt neki. Ha a Legot kicsire is csinálják, de gyermekbarát alakú darabjai vannak a nem túl figurásnak persze, és könnyen megy be, de könnyen is jön ki. Ez aztán a recycling darab! Kép, képzeld el a Duploval mennyivel nehezebb lett volna!Kép

Betegeknek jobbulást és gyógyító puszikat, fogacskákhoz gratuláció.
Zsombi éhes, sziasztok
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Alig gyoztem olvasni annyit írtatok. Egyébként (mint már valaki egyszer felvetette), szerintem nyithatnánk egy "Kinottünk az Első hetekből..." oldalt és ott folytathatnánk ezt. Kép Csak azért bátorkodom ezt a javaslatot én is megtenni, mert elképesztően sokáig töltodik le az oldal és nem biztos, hogy friss anyukák, kisbaba mellett ki tudják ezt várni, utána még el is olvasni, megtalálva a nekik szóló válaszokat. Ilyen magvilágításban mit gondoltok a dologról?

Képzeljétek, találkoztam egy anyukával, aki 3 különbözo korú gyermekét szoptatja!!! Elválasztási tanácsokat kért... Kép

Verus! Örülök, hogy rendezodött a mellgyulladás! Az általad ajánlott könyveket az én nagyfiam is szerette.

Móni! Hú, de sajnálom, hogy ilyen nagy a baj! Mielobbi gyógyulást!!!

Bigacsiga Kata! Köszi a választ, ha sikerül megfogalmaznod a levelet, szívesen elolvasom. Jó, hogy ott álltál a testvéred mellett, amikor szüksége volt rád, te is megérdemeltél volna valakit, aki érdemben tud segíteni. Mindenesetre, becsülöm a kitartásodat!

Anikó, Pankamama! Nem baj, ha nem értünk egyet bizonyos dolgokban, úgy nagyon unalmas lenne. Kép
Anikó, jobbulást!
Pankamama, az a tanulmány tényleg érdekes lenne.
Szia Cory, gratulálok Balázshoz!

KAdri! Már hiányoltalak, jó, hogy itt vagy újra. Remélem, Leevi babából hamar kiuzetik a baci!
Írj már lszi néhány tipikus skandináv betut, én csak az áthúzott o-t ismerem, kiváncsi vagyok, milyen van még.

Evey! Nálunk Andris 6 éves és még mindig van ilyen ébredési gond, bár mostanában egyre kevesebb. Azt hiszem, Vekerdy Tamás írt valamelyik könyvében az "éjszakai pánik"-ról, esetleg olvass utána vagy kérdezd meg Pelét, hátha ráilllik a gyerkocre. Nálunk ebben a kérdésben nem vált be a kineziológia, sot, állítom, pár napig rosszabbodott a helyzet.

Zsóka! Köszi!

Dia! Boldog névnapot kívánok, igaz egy napos (illetve most már ketto) késéssel.

Kriszta! Snoopy ötletéhez: Nyilvánosan esetleg karba lehet tenni a kezed, úgy szorítani a karodat a mellbimbódhoz.

Snoopy! A férjem Istvánlápára készül ismét (az utóbbi idoben nem nagyon jött össze a csapat). Jártál már ott? Nagyon izgis, nekem cseppet sem való!!

Pele! Micsoda izgalmak vannak nálatok mostanság! Lego a kakiban!

CsKati! Gratulálok a fogacskához! E-mail jött, bocs, elmaradtam a válasszal, szóval, ha nem sürgos, akkor majd csak késobb küldök, ha lesz még, mert már Larának is a sajátomból küldök egyet.
Dr. Sears válasza megjött: az elso hónapban fontos a K vitamin, utána szerinte felesleges.

Mari! Ügyes a kis Máté! Gratulálok.

Évi! Örülök, hogy lassacskán rendezodnek az éjszakák.
Hol olvastál tolem olyat, hogy az amcsik megérdemelték? (Ilyet még Csurka sem mondott!) Ártatlan emberek haltak értelmetlen halált. Akárcsak Hirosimában, Nagaszakiban, stb. Amúgy, nem általánosítanék, hogy fanatikus arabok. Szerintem a terroristák fanatikusok, legyenek azok arabok, zsidók, baszkok, írek vagy akár amerikaiak.

Gergo babám 18 fogú lett, és nagyokat alszik éjjel! És azt hiszem, már elmondhatom, hogy szobatiszta. Megvolt az utolsó pelenka ünnepe!!!

Üdv. mindenkinek
Iboly
Iboly (iboly)

Szia Pele!

Az agyhártyagyulladás topicban Zsóka javasolt, hogy keresselek meg téged, mivel a párod gyógyszerész. Én tavaly decemberben vettem Menjugate nevű agyhártyagyulladás elleni oltóanyagot. De mivel sorozatosan betegek voltunk ( középfül gyulladás, orrfolyás,amndulaműtét 9. Most úgy néz ki, hogy rendben vagyunk és én már oltatnám is be, de megdöbbenve láttam, hogy az oltóanyag 2001. szeptemberéig volt jó. Kérdésem az, hogy be lehet-e oltatni vagy esetleg i gyógyszertár becseréli ( bár ez hiú ábránd). Bocsánat, hogy ez nem idevágó volt, de remélem tudsz asegíteni.
Köszi

Mogyi
Mogyi

Sziasztok!

Iboly, miután elküldtem a hozzászólást, már rájöttem, hogy kicsit eros voltam, és talán félre is értettelek. Igazad van, én is utálom az általánosítást!!! Rosszul fogalmaztam, az eroszakot utálom elsodlegesen, és teljesen mindegy, hogy milyen népcsoporthoz, vagy valláshoz tartozók robbangatnak különbözo elvek miatt. Bocsánat.

Lányok, engem valami nagyon elkapott...Két napja hasmenésem van, és fáj minden porcikám. És úgy néz ki a vesém is kifázott valahol. Csak reménykedni tudok, hogy Csongi nem kapja el.

Egyébként, mintha megérezte volna, hogy nincs rá energiám, ma életében eloször REGGEL 6-ig aludt. Na jó, 1-kor nyöszörgött, de aztán nem is hallottam! Remélem ez így is marad!

Evey, sajnos nappal sem alszik sokat, 3X40 perc legalábbis semmiképpen nem nevezheto annak. De ez a fozelékes dolog lehet, hogy bejött.

Geri, jobban vagy már?

Most ennyi, mert Csonginak anyaigénye van!

Csók Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Mostanában elnézem a gyerekeimet és mindig meglep, hogy mennyire megértik egymást. Hiszen Tomi még csak 7,5 hónapos és mégis, ha a nõvére csábítja játszani, már benne van. Nagyokat kacagnak együtt, "kergetõznek" (Timi szaladgál, Tomi mászik utána és ha sikerül utolérnie nagyon boldog). Szóval tündériek! Kép

Dia, Mari!
Igy utólag is boldog névnapot mindkettõtõknek! Kép

Zsóka!
Isten éltesse Emesét, az elsõ szülinapja alkalmából! Torta volt? Mit csinált vele a kisasszony?

Evey!
Nálunk is elõfordul, hogy Timi felébred éjjel, Õ akkor átmászik a mi ágyunkba, befészkelõdik és alszik tovább. Mikor mélyen elaludt, akkor mindig visszarakom a helyére. Persze ezt úgy megoldani nehézkésebb, ha külön szobában van Kikkó. Tudod mi jutott eszembe, azt írod, hogy kb. egy hónapja van ez, nem lehet az ovival összefüggésben? Hogy éjjel jön ki rajta a szorongás? Lehet, hogy hülyeség, csak úgy eszembe jutott. Kép

Cskati, Iboly!
Gratula a fogakhoz! Kép Kati irigyellek, de kivánom, hogy Kittinek minden foga ilyen észrevétlenül jöjjön ki. Kép

Katica!
Biztos hogy nem normális, de az apuci se, minek csinálta azokat a gyerekeket, ha Õ már öreg hozzá. Ki tudok akadni az ilyeneken!

Adri!
Igazad van, ha már mindenképpen kapott volna Leevi gyógyszert, így legalább a szúrkálást megúszta szegény! Remélem sikerül Õt kikezelnetek, és jövõhéten már negatív lesz a pisi. Kép

Pele!
Jó dokid van! Kép A szörnyülködökkel meg ne törödj! (Bár ezt nem is kell neked mondani Kép).
Gyerköcök aranyosak lehetnek! Kép Kép

Snoopy!
Gratula az unokatesóhoz! Legközelebb óvatosan
azzal a gabonapárlattal! Kép

Akartam még írni egy csomó mindent, de most nem jut eszembe! Kép Hja, az öregség! Kép

Sziasztok
Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Lányok!

Irjon mindenki friss adatokat a gyermekérõl, és akkor felrakom frissítve a táblázatot. Akikét ki tudtam hámozni az elmúlt napokból: Pankamama, Kadri, Cskati.

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya

Sziasztok!
Évi,
van egy rossz hírem. Ismeretségi körömben majdnem mindenkin végigsöpört ez a helyes kis kór. Épp most mesélte egy barátnőm, hogy 4 emberre igen kevés egy budi. Állítólag 5-7 nap alatt lehet kiheverni...
Iboly,
igazad van a topikkal kaocsolatban. Éppen tegnap képzeltem el, amint 6-7 év múlva éppen iskolás csemetéink ügyes-bajos dolgait tárgyaljuk ki. Sőt, érettségizni is fognak.
Olyan nehéz elképzelni a kétfogú petráról, hogy lesz neki 18 is!
Pele,
szerencséd van, hogy nálatok így terem a Lego. Tudod mennyit szoktam én fizetni érte????
Sajnos én nem álomszuszék vagyok, hanem képtelen vagyok alvásra. Mindez persze nem jelenti azt, hogy nem vagyok fáradt. Amikor Petrát szültem, már 7-8 hónapnyi nem alvás volt mögöttem, mind fizikailag, mind pszichésen mérhetetlenül kimerültem. Viszont szülés után nagyon jókat aludtam!(Leányzóm már az első éjszaka is hat órát aludt egyfolytában, 5 hetesen pedig tízet). Most annyiból jobb, hogy Petra maximáléisan leköt, és nincs időm azon görcsölni, hogy mi lesz,ha jön az este, és aludni kell. Petrával újraolvastam a világirodalmi klasszikusokat, most új könyveket kell gyűjtenem.
Különben szerintem csak 8 hetes terhes lehetek, mert minden tünetem megjelenése erre utal.
Érdekes, annyi helyről hallottam, hogy nem pártolják a terhesség alatti szoptatást, nekem meg azt mondta a doki, hgoy mindenképpen próbáljam legalább 10 hónapos koráig! Az más kérdés, hogy már csak naponta egyszer szopik a kis táposcsirke, és azt se sokáig, mert szoptatás után annyira fáj a mellem, hogy bőgni tudnék. Rágja, vagy mi...
Snnopy,
most olvasgattam visszafelé, kérdezted, mi közöm a PIC-hez. Szerencsére csak dolgoztam. nem szeretném, hogy BÁRKInek oda kelljen kerülnie...
KAdri,
ma itt is gyönyörű volt az idő..
Katica,
hidd el, ha megszületik a baba, minden eddigi problémád véget. Persze jönnek újak, de az már más... már ott van a picur.
Emese,
írj! Majd ha lesz időd, olvasol.

Madárka
madárka (mad&aacut

Lányok! Készültek új képek, aki szeretne, de nem kapott, jelezze!

Evey, erre az ovi dologra én is gondoltam, csak elfelejtettem írni. Nem elég, hogy kistesó született, még oviba is menni kell. Lehet, hogy ez viseli meg? Elgondolkodtató!

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
Borzadályos egy napunk volt, szerencsére nem Leevi miatt. Reggel eldöntöttük, hogy ma nagytakarítunk, ablakmosással meg kert öszi rendezésével, egész nap ügyködtünk, eredmény: AZ ABLAKOK OLTÁRI RONDÁK lettek, mert közben babáztunk és odaért a nap, gondolom túl gyorsan száradt... ehhez hozzátenném, hogy itt északon egy ablak az 3 üveg azaz 6 mosható felület, persze szétcsavarozással... szóval most csavarozhatom szét megint, és kezdhetem elöröl. Mondanom sem kell, a porszívózásig el sem jutottunk.Majdnem komolyan sírva fakadtam, mikor megláttam az eredményt... Így holnapra idehívtuk anyósomat, babázzon már egy kicsit, mi meg megpróbáljuk gatyába rázni a lakást. Ja, azért is muszáj, mert van egy kiskutyánk, és szerintem épp bundát vált. Na meg az ablakok... Az elöbb jót nevettünk a párommal, hogy reggel még ugyan kosz volt, de legalább rend, most viszont kosz és oltári kupi van. Kép Hát hallottatok már ilyet? Tényleg meg sem álltunk egész nap. Estére Leevi is elfáradt, nem is aludt 3 után, ordítva bömbölt az ágyában, amint le akartuk tenni. Megpróbáltunk bekeményíteni és hagyni, de még úgy is, hogy gyakran benéztünk hozzá fél órát sírt, akkor én feladtam, inkább kivettem megetetni, megfürdetni, aztán a fürdés után a cicin el is aludt rendre. Kíváncsi vagyok, milyen éjszakánk lesz ezek után... Iboly, a finneknek nincs semmi egzotikus betüje, amit ide tudok még biggyeszteni, az a å és az ä. Viszont itt nincs hosszú betü, azaz van, csak úgy, hogy a rövidet duplázzák, pl. Í az ii, ú az uu stb.
Nagyon sok puszi és jó éjt nektek!
Egy nagyon lepukkant hátébé Adri
KAdri

Sziasztok Lányok!

Évi! Én kérek képet! Jobbulást!

Kati! De jó Nektek, van egy kis egyfogútok.

Madárka! Azért 9 hónap csak lesz.....

Evey! Mi is nagyon szeretnénk menni. A mostani hétvége nem jó és a következő kettőn inkább a vasárnapok lennének jók.

Dia, Mari! Utólag is minden jót!

Móni! Jobbulást!

Iboly! szerintem is átmehetnénk, mert tényleg mire mindent elolvasok az fél óra. Lányok?

Lara! Kérek én is képet Rólatok!!!!

Snoopy! Szűk helyen is kell mászni? Akkor nem nekem való.

Pele! Ez a legó dolog tényleg ari!

Adri! Köszi a szauna infót, most, hogy hideg van jól esne néha. Jobbulást Leevinek!

Anikó! Jobbulást és örülök az éjszakáknak.

Lányok! A párom is göthös volt és most én vagyok tiszta nátha. Már gyanaxom, hogy ez egy "internetes vírus" különben kitől kaptam el??KépKépKép
Én most de. gyümit adok, este meg krumlis-répát, de Panka minden után félórával már nyüszög a ciciért. Van esze. Anyunak ezt mondta a körzeti dokija, hogy ha ennyit szoptatok, úgy össze fog zavarodni a hormon háztartásom, hogy nehezen lesz kistesó. Iboly? Az igaz, hogy össze-vissza jön meg.

Na eldugulok. Ja a hétvégén megyünk a Zalába és nekem kell vezetnem. Szorítsatok, mélyvíz KépKépKép

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok! Már jó ideje tervezem, hogy én is belépek közétek.. Hát kicsit elszaladt az idő, mert Benke fiam már 16 hónapos lesz. Szóval három fiam van, Máté hat éves, Markó négy. A picit már írtam. A La Leche Ligában tevékenykedek a nagyfiam születése óta. A fiúk előtt rengeteg sok mindennel foglalkoztam, de azóta főleg velük, meg a saját vállalkozással. Igazi "éjszaka specialista" vagyok, mivel a nagyfiam elképesztően rosszul aludt. Kép Markó kevésbé roszul, Benke pedig változóan. Most éppen nem alvási időszakban vagyunk. Jönnek a fogai. Viszont kínomban minden elérhető infot elolvastam, könyveket, kutatásokat ezzel kapcsolatban. Bíztatásul: túl lehet élni. Már több mint hat éve nem aludtam át az éjszakákat. A nagy titok, hogy lazán kell venni, elfogadni, hogy ez van, és nem törődni senkivel, csak csinálni ahogy jó, és ahogy működőképes az életünk. Pl. nem mindig takarítok. Kép)
Snoopy, a barlangászás nagyon érdekli a férjemet, és a nagyfiamat. Hol lehet csatlakozni?
Liesel
Liesel

Sziasztok!

Írtam egy csomót!!! És kitöröltem!! Béna, béna... De már nem írom el újra.

Liesel!!! Szia itt is !!! Szeretnék kendőt!!!

Küldtem képeket!!
Évi! nagyon édes Csongi!!

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Lányok!

Nem tudok úgy levelet küldeni, ha nem tudom az e-mail címeket. Lágyszi írjátok le! Kriszta, Mari, Gabi, Kingandi, Madárka, Snoopy, Zsóka többiek!

KépKépKépKépKépKépKépKép

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Évi! Már el is felejtettem!!! Kép

Pankamama! A szoptatás valóban akadályozhatja a peteérést, sokáig szoptató természeti népeknél ezért ritka az 1-2 év korkülönbség a tesók között. Miután már nem kizárólag szoptatod Pankát, minden bizonnyal van peteérésed, de ennek a gyakorisága és a rendszeressége ill. rendszertelensége egyénenként változó.

KAndri! Köszi, jó ez a karikás a. Gyerek mellett ne aggódj a takarítás miatt, lesz ez még így se! Kép

Nem is mondtam még, hogy Gergo múlt szerdán volt kétéves. Ha megkérdezzük tole, hány éves, akkor mutatja az ujjával és azt mondja: "tettõ. Nem edd. Tettõ." Meg lehet zabálni. A bátyjaival állandóan szedret esznek, szedik a bokorról. Õ málnának hívja és mutatja a szájában: "Itt a máána." Az összemaszatolt pofijára mutat: "máánás."

Sziasztok
Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Bigacsiga, ne haragudj, nagyon udvariatlan voltam, meg sem köszöntem, hogy megosztanád velem a történetedet. Nagyon örülnék, ha leírnád!!! És nagyon köszönöm!

Zsóka!
Isten éltesse Emesét! Hogyan ünnepeltetek? Jó, hogy még Zoli itthon voltKép
Áron ma azzal a mondattal ébredt, hogy "Mikor megyünk megint az Emeséékhez?"
Egyébként az én tapasztalatom is azt támasztja alá, hogy nem a 3, hanem a 4 év lehet a vízválasztó a társas kapcsolatokban, mert Áron most kezdett el tudni igazán kortársakkal játszani (no hát persze atrocitások mindig vannak), értékelni a jelenlétüket.

Mogyi!
A párom azt mondta, hogyakkor ebben a hónapban még felhasználható az oltóanyag, úgyhogy siessetek!

Pankamama!
Én is rengetegszer szoptattam-szoptatok, és a korábban 24 napos ciklusom volt, hogy 30 napra nyúlt, ennek ellenére, mint tudjátok, első kísérletre megfogantam mindenféle trükk nélkül. Szóval ennyit a doki véleményéről.

Snoopy!
Gratula az uncsitesóhoz! Egyébként már régen akartam írni, hogy én is aggatok mindenféle neveket a gyerekeimre, de amiket te írsz, az a csúcs! Nagyon tetszik!

Iboly!
De klassz, hogy Gergő szobatiszta lett! Nagyon ügyik vagytok!

Adri!
Jót mulattm a takarítós sztorin, persze nektek nyilván nem volt olyan mulatságos. De hát ez nálunk is így szokott menni, aztán a végén csak a tűzoltás jellege marad a dolognakKép

Nálunk is volt ám hasmenés, először csak nekem. Először a vas mellékhatására gyanakodtam, de aztán rájöttem, hogy az ilyen mérvű nem lehet. Aztán persze a többieken is jelentkezett.
Ha megbocsájtotok még egy "kakis" sztoriért (hiába nekem ez jutottKép), de olyan aranyos! Áron ma "alkotott" a WC-n, aztán leszállt, és szemügyre vette a "művet": "Anya, nézd, családot kakiltam! Ott az apa, anya, nagyobb gyerek és kisbaba!" És nagyon büszke volt magára!

Evey!
Nem gondolom, hogy pánikroham lenne Kikkó felébredése. Ovi, kistesó lehet, de akkor mi történt tavaly ilyenkor, ahogy írtad? Nem akar esetleg mellétek feküdni a nagyágyba? Akor légalább nem kéne vándorolnod, mert iszonyú kimerítő lehet.

Szoptatásról akartam még írni. Fájdalmas inger esetén a szervezetben endorfinok szabadulnak föl; természetes morfinok, amik fájdalomcsillapító hatással bírnak a szervezetben (eü-söktől bocs, próbáltam leegyszerűsíteni, aztán lehet, hogy túlságosan sikerült). A csecsemőknél, kisgyerekeknél ez a rendszer még nem működik tökéletesen önállóan, és az endorfin korai életkorban SZOCIÁLIS HATÁSRA kezd termelődni, és nem magára a fájdalomingerre. Tehát ha vmi baja van a babának, és fölveszed, akkor segítesz fölszabadítani ezeket az anyagokat az érintés által, és így kevésbé fog fájdalmat érezni. (Nagyobb gyereknél uez: "Mama, puszild meg a bibit!"-kéri sírva, majd a puszi után elrohan: A puszitól-öleléstől TÉNYLEGESEN, fiziológiai szinten csökken a fájdalma. Az anyatej is tartalmaz endorfinokat, tehát egyrészt közvetlenül részesül belőle a baba, másrészt a szopás és szoptatás az ANYÁBAN és a BABÁBAN IS endorfinfelszabadulással jár együtt. Tehát van értelme megszoptatni pl. szuri után, csillapítjuk vele a fájdalmat + nyugtató hatása is van.
Ami a testközelségigényt illeti: nem szabad azt gondolnunk, hogy csak a fizikai igények "jogosak" (pl. éhség, kakis-pisis pelus, hasfájás). Nekünk is vannak lelki igényeink, és ahhoz, hogy a babánk később jól tudja felismerni és kommunikálni az érzelmeit, ezekre is ugyanúgy kell reagálnunk. Ha éhes a babád, eszedbe sem jutna sírni hagyni, ugye? Neki az egyedüllét éppannyira fáj. Meg kell találni azt a módszert, amivel MINDENKI elégedett lesz.

Na, jó kis litánia lettKépKép Remélem, megbocsájtotok érteKép

Én is kérek képet: dormouse@freemail.hu

Sziasztok, jó éjszakát!

Pele
Pele

Liesel!

Bocs, nem is írtam, hogy üdvözöllek itt, és nagyon örülök neked!

Iboly!
Most olvastalak, nagyon édes lehet Gergő!

Én meg éppen elégítem ki a lányom testközelségigényétKép

Pele
Pele

PM, Kadri, nem találom az emilcímeteket!

Légyszi írjátok meg, szeretnék képet küldeni!

Köszi Évi
Évi (Évi)

Szija lányok!

Köszönöm a fotókat, én is igyexem küldeni, bár most a héten nem voltam valami aktiv.Kép

Lenne 1 kérdésem a kórházban lefejt tejek ügyében.
Namost. Irtátok, hogy az anyukák lefejik a tejet és ezek egy közös tejgyüjtöbe kerülnek. Ebböl kapnak azok a babák, akiknek az orvos szerint erre szükségük van, mert pl. még nem indult meg a saját anyukájuknak a teje.
Namost, mivan, ha pl. beteg anyuka teje is belekerül ebbe a közös tejgyüjtöbe, vagy neagyisten AIDS-es anyuka teje. Mert ugyebár AIDS szürést nem végeznek, szóval ilyenkor mivan?

Vagy ez nagyon hüje kérdés?

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Halihó mindenkinek!

Na ma sikerült ide ülni a gép elé, és el is olvastam az eddigi termést..

Mégegyszer -immáron "személyesen"- gratula Corynak, Csalának és a kis BalázsnakKép

Aztán köszönöm a képet Gerinek és Évinek, nagyon szép Lili és Csongi igazi vasgyúró!

Lara,NAGYON JÓ KÉRDÉS!! Én is akadtam, hogy ebben a kérdésben milyen elmaradt néhány kórház! ezt úgy tudod a legegyszerübben elkerülni, hogy szólsz: a te tejedet a te babád kapja meg, és másét nem kaphatja! (Mondjuk én úgy csináltam, hogy csak a legelsö éjszakát töltöttük külön, utána nem adtam ki a kezemböl..ezt láttam a legjobbnak!)

KADRI!! Végre itt! Bár igazán elszomorodtam, hogy Leevinek megint bacis a pisijeKépKép Szorítok értetek!!

Moni, remélem már jól vagy és minden OK, ijesztö volt olvasni, hogy mi minden lehet egy mell-gyulladás következményeKépKép

Dia és MariMátéja, boldog névnapot!!!KépKépKép

Mi jól vagyunk, Jancsi már nem borul el, ha elfáradt az állásban, szépen lecsücsülKép Szóval szép és okos, bár kaja ügyben kis huncut: ui. akármit fözök neki, nem eszi meg..pedig elég változatos kajákkal próbálkozok..mindegy, mert van tejem, csak gondoltam, hátha igényli már a másféle hamit!

Most rohanok, mert Öurasága hívat, azaz Jancsi éhes..
Puszi:
Verus
verus (verus)

Halihó!

Évi! udvari@axelero.hu
Lara! Én is kérek képet!Szerintem szűrik ilyen betegségekre is a tejet.

Anikó! köszi a képet, nagyon fiatal anyukád van, először azt hittem te vagy a képen!

Evey! Ha van kedved a fiad egyik rajzát eljuttatni hozzám /levél, fax/ akkor megpróbálhatom megnézni grafológus szemmel a problémát, persze magánban.

Iboly, Pele! Köszi, én is így gondoltam. ezt a szopis dolgot nagyon jól leírtad.

Mára ennyi. Jó éjt!

PM

Ja, Dia! Most olvastam, hogy a kakukkfüves lemosás jó lehet bőrgombára ill. a Bioptron lámpás kezelés is jó. A lámpát kölcsönözni is lehet, ha érdekel leírom merre.

PM

Pele!

Nincs baj azért gondoltam rád, mert egyszer írtad, hogy Te kismamák mellett szeretnél dolgozni.

Nálunk is vannak ilyen kakis dolgok. Kép
Kérdezem, hogy kész vagy? Nem még kakilok egy anyukát Kép Kép

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!

Írtam egy csomó mindent, de letörlodött. Nincs erom újraírni.
Mátéval együtt köszönjük a jókívánságokat. Diának is boldog névanapot.

Ma már hulla vagyok, de ígérem , hogy a hétvégén mindent elolvasok, és hozzászólok.
Sziasztok:
Mari
Mari

Még azért Máté adatait leírom: 10 hónapos, 10kg, 78cm

Mari
Mari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?