Sziasztok!
Napsi, Réka és Marcika is nagyon szépek, és tényleg mennyit változik minden gyerek egy nyár alatt. Nekem ezt a gyógytornász mondta anno, hogy figyeljük meg, nyáron annyit fejlődnek, mint az év többi részében. Most ráadásul már külsőleg is olyan kis egyediek, egyre jobban kiütköznek a fő jellemzők, varázslatos ezt látni, mi lett a pici babákból nem?
Cas, Csillán akkorát nevettem, hogy bejelenti, hogy el fog szédülni...
Réka nagyon ügyi a kis édes beszédével!
Beszéd: szerintem ne aggódj Titti, ebben elég tágak a határok, ami még bőven rendben van. Legjobb barátnőm két kislánya közt 15 hónap van és majdnem egyszerre kezdtek beszélni, vagyis a nagyobbik 2 éves kor után. Szóval még azonos gének és nevelés mellett is ekkora eltérés van.
Az tényleg elképeszető, hogy a csúnya szavakat rögtön megjegyzik egyébként. Azért igyekszünk minden ilyesmit kerülni, de azért néha becsúszik. A legaranyosabb, anyósomtól tanulta Blanka és rendeltetésszerűen használja is, ha valami nem jön össze: "A kutya fáját neki" (így tagolja)
Ahogy Szilvió is írta, tőlem is kérdezik, sokat foglalkozom-e vele, hogy így beszél. Hát persze foglalkozom, de tisztában vagyok vele, hogy elsősorban nem az én érdemem, persze ha nem énekelnénk és mondókáznánk, akkor az nem menne, de ugyanígy beszélne, mert ez érdekli, fogékony rá, és neki eddig ez az erőssége.
Tegnap odajött hozzám, amikor az ajtót törlgettem és azt kérdezte: "Mit csinálsz, anya?" Ez a legújabb, és tényleg azért írom le, mert olyan jó megosztani.
Remélem én nem vagyok idegesítő a dicsekvéssel, de annyira boldoggá tesz minden mozzanat, ahogy cseperedik a kislányom. Egyébként engem az is nagyon idegesít, ha valaki folyton csak panaszkodik, sajnos van egy régi barátnőm, aki folyton elégedetlenkedik a kislánya miatt, az erősségeit meg mintha nem is látná. Neki nem szeretem megírni, ha valami újat tanul Blanka, próbálok szolidaritásból a nehézségekre fókuszálni, valahogy úgy, hogy megértse, azokat is pozitívan kellene kezelni. Nagyon sajnálom a gyerkőcöt ott, és nem tudom hogyan segíthetnék.
Autó nagyon szuper, de egylőre veszélyesen vezetek, a sávváltásokkal meggyűlik a bajom, de még nem mentem neki senkinek.
Kia, ügyes Levi, hogy így megértette mit akarsz, és megkönyítette az elválasztást, illetve te vagy nagyon ügyes, hogy ráaéreztél, hogyan és mikor enged el téged könnyen. Nekünk még mindig kettő szopizás van, de Blanka szó szerint foggal körömmel ragaszkodik (vagy én? nem is tudom). Ma odafúrta a fejét és teljesen magától azt mondta: "cici, jó ízű" ilyet én nem mondtam soha, csak kajára
Képzeljétek, eldöntöttem 2 hete, hogy nem idegeskedem folyton a kajáláson, nem erőltetem a gyerekbe a felnőtt kaját, sajnos pl.: a rizsbe rejtett pici husit kihányta, szóval nem szadizom tovább. Megkönnyebbültem, és nem foglalkozom a tágabb család rosszallásával (miért nem eszik, ezt meg azt). Eszi tovább a bébikaját, főzeléket, rizst, joghurtot, krémtúrót, zsemlét. Nem olyan rossz ez, szerintem mindenhez hozzájut, éhen pedig nem hal.
Szilvia72: nagyon szorítok és örülök, hogy minden rendben van.
Arra gondoltam lányok, hogy szerveznék egy topiktalit, legalábbis megpróbálom, kíváncsi vagyok érdekel-e titeket. Választanánk egy szép napos őszi délelőttöt vagy délutánt, felállítom a kertben a sátrat a gyerekeknek, van kis csúszda, mászóalagút, sütök palacsintát, grillezhetünk husit....Mit szóltok? Jövő héten mondjuk elutazunk, de utána??
Sziszi