Új privát üzeneted érkezett!

Bercel alszik, Rita párommal a játszón, úgyhogy van egy kis időm.

A szülésnél nagyon jól ment minden, egy kicsit kellett varrni, de vágni nem vágtak. A varrást is majdnem megúsztam, a végén kellett volna egy kicsit jobban észnél lennem, és nem nyomni akkor is, amikor az orvos azt mondja, hogy most ne, de hát ki tud ennyire észnél lenni ilyenkor? Minden esetre annyira jól vagyok, hogy már alig várom, hogy végre négyesben lemehessünk a ház mögötti játszótérre. Ide csak kevesen járnak, nagyon pici babával (most kb. 1 hónapos) is járnak ki, szintén kétgyrekes család. Kedd-csütörtök között jó időt mondanak, reménykedek, összejön a séta. Úgyis mielőbb meg kellene tanulnunk Ritával-Bercellel hármasban, párom nélkül lemenni a játszóra. Az elszökdösés nálunk kizárólag hazafelé jellemző, odafelé gyönyörűen megy a motorjával Rita....... Most mennem kell, a kislegény ébredezik!

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


nem baj szilvi, gondoltam , hogy nem érsz rá. Majd legközelebb.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Most szállt el minden amit írtam :evil:

Szóval rég nem jártam erre és micsoda hírekre jövök!

Dorottya, gartulálok a gyönyörű kislegényhez és a szép és gyors szüléshez. Nagyon ügyes van, hogy ilyen gyorsan vissza akarsz és tudsz rázódni a régi kerékvágásba, játszótér, egyebek.

Kismok, neked is szívből gratulálok. Nem is tudtam, hogy terveztek harmadikat is :oops: Nekme régi vágyam volt, de mostanában kettőn túl nem nagyon gondolkodom.

Gem, Kia, drukkolok, biztosan hamarosan kopogtat a gólya, aztán remélem év vége felé hozzánk is :)

Gyönyörűek a gyerekek. Sárának hogy megnőtt a haja! Bár soha nem volt kevés, de most már nagyon nagylányosan néz ki. Zsófi nagyon ügyin ugrál. Hány éves kortól lehet használni azt a játékot?

Nyafi, Gigi ügyes, hogy így eszik. Lehet nekünk is meg kellene próbálkozni valamilyen közösséggel. Itt viszont hely nincs, csak fizetősben, főleg ha itthon vagyok, szóval meggondolandó...

Mi nagyon jól vagyunk. Blankának be nem áll a szája, már 4-5 szavas mondatokban beszél, ragoz, gyűjtőfogalmakat használ, csak ámununk-bámulunk, néha nem tudom honnan vesz dolgokat. Leghosszabb mondata: "Magas tonyot épít Banka anyával" Elkezdtünk tornára is járni ugyanoda, ahová zenebölcsibe, nagyon tetszik az is neki. Az éjjeli szopikat már két hete hanyagoljuk, kicsit nehéz, de kezdi megérteni, hogy már nagylány (persze a szívem fáj, de októberre abba akarom hagyni).

És képzeljétek, megvettük az autómat. Na jó, nem csak az enyém, de főleg én használom majd. Kicsit sokáig tartott, még részben a májusi szülinapi ajándékom. Olyan szerencsénk volt ráadásul (miután jó párról lemaradtunk), hogy ezúttal itt volt Dunakeszin, szóval csak át kellett sétálnunk érte. Volt pár hete egy átverős eladó is, onnan még próbáljuk visszaszerezni a foglalót.
Szóval nagyon boldog vagyok, mert aranyos, gyönyörű és automata!! Egy-két hét gyakorlás után bemerészkedem Pestre is, szóval Nyafi, tudok majd menni.

Bocsi, ha nem reagáltam mindenre, most már gyakrabban jövök majd.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 

 
 

Sziasztok!

Rég jártam erre felétek!Mindenkit puszilunk!!!!!!!!!!!

Dorottya:Bercel babához gratulálunk,nagyon helyes kisfiú.

Kismok:Igaz,hogy én is rég írtam nektek,de te még régebben és nagyon megörültem neked!
A lányok nagyon szépek,és gratulálok a harmadik csemetéhez.
Hogy viseled a terhességet?

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Most biztosan nagyon butának fogok hangzani, de ti nagyon bátrak vagytok, hogy bevállaljátok a második/harmadik babát.
Én még a hezitáláson nem jutottam túl, pedig egy éven belül dönteni kellene.

Akkora mozgásigénye van a fiamnak, hogy egyszerűen képtelenség kielégiteni:-)

Mi mostanában azt játsszuk, hogy elkezdek egy verset és ő mond 1-2 sort. Nagyon ügyes, pedig csak gyakran hallotta.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió
Azért Ádám bőven nem az átlag-gyerek, én is rettegtem Sebi mellett a kistesó gondolatától is. Aztán olyan 2,5 éves kora körül kezdtem megnyugodni, hogy menni fog ez két gyerekkel, akkortájt kezdett kicsit könnyebben kezelhető lenni.
Szóval nem egyformák a gyerekek, és főleg nem kötelező mindenkinek egész kicsi korkülönbséggel tesót vállalni.
Arról nem is beszélve, hogy mi anyukák se vagyunk egyformák, van aki jobban bírja a gyűrődést, van, aki kevésbé. Én kevésbé... :oops: :lol:

Szilvi17
Csak nekem újdonság a második vonalzód?! Vagy én is gratuláltam már, csak ennyire rövid az eszem?! :oops:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas:Nem jártam itt nálatok azóta mióta tudom,hogy jön a kistesó.Jól emlékeztél. :D
Kicsit problémás volt az eleje a terhességemnek,remélem több baj már nem lesz.
Most jól vagyok,és ez maradjon így is már.
Terveztük a babát,és nagyon szeretném,hogy kislány legyen,de ha fiú persze annak is fogunk nagyon örülni.

Szilvió:Olyan furcsa olvasni,hogy már miket mondd a kisfiad.Az én fiam mondd kb.20-25 szót és kész.Egész nap mondja de nem az én nyelvemen. De mindenesetre nagyon vicces ahogy tudja mondani(természetesen nem nevetem ki csak kuncogok magamba). :D

jó éjt

Kép

Kép
szilvi17
 
 


A játszótéren is kérdezik, hogy mennyit beszélek neki. Sokat mondjuk, meg sokat is olvasunk, de szerintem ez nem az én érdemem.
Tegnap elvitték anyósomék a játszótérre és azzal jött haza, hogy a "giz-gazban" volt. Persze ezt nem én tanitottam neki:))
Reggel meg mikor kérdeztem, hogy mit álmodott azt válaszolta, hogy "diót,mogyorót". Szóval vicces dolgokat mond,le is kellene őket irni:))

Örülök, hogy nem csak én nem vagyok szuper anyuka. Sajnos vagy nem, de én azért úgy gondolom, hogy ha akarok még gyereket, akkor egy éven belül össze kell hozni, mert nem akarok 35 utáni korra csúszni.
De egy kicsit tartok tőle, hogy mi lesz, ha nem megy simán minden. Ha ezt valaki tudná garantálni, akkor azt hiszem, belevágnék:)))

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió :D
Nagyon ügyes Ádám,s tényleg sokat beszél :wink: Garancia pedig - tudod jól :wink: - egy dologra van csak az életben sajnos :?
a 35-n túli szüléssel pedig semmi baj nincsen, s most ezt nem is vettem magamra :D :lol: :wink: Egyébként, szerintem mindig lehet kifogást találni, ha akar az ember :wink: az " Ügy" mellett s ellen is egyaránt...most pedig tényleg saját tapasztalatból beszélek :wink:,

Cas :D
Rólad soha nem gondolnám,hogy azon Anyukák közé tartozol, akik kevésbbé bírják a gyűrődést :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szisz :D
Blanka sem semmi, ennyi idősen ilyen mondatokkal :wink: Gratula az új autóhoz!!! Óvatosan!!! Szoktál még "kimenőket kapni"??

Egyébként Marci is egy dumagép, mindent elmagyaráz, amit szeretne :lol: Voltunk otthon Állatkertben, de azt pl. még nem értékelte, mindenhol csak a galambokat nézte, s a végén nagyon nyűgös lett. A Városligetben viszont jót sétáltunk. Kristófnak ellenben nagyon tetszett, mondtam is, hogy legalább 50%-os voltam....Jövőre ilyenkor már lehet, hogy "csak" 33%-os leszek :wink: ....bár még nem nagyon merek róla "beszélni", de úgy néz ki, hogy mi sem négyen jöttünk haza 8)

Kia, Gem :lol:
Reméljük Nálatok is hamarosan kopogtat a gólya 8)

Megyünk csavargoni, még Kristóf is itthon van, csak jövő hét közepén kezdődik neki a suli....

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvi17
Na ugye, nem vagyok még olyan szenilis?! :lol:
Drukkolok, hogy minden rendben legyen a továbbiakban! :)

Szilvió
Csilla is dumál rengeteget, persze nálunk Sebinek se áll be a szája egész nap, volt honnan tanulni. :lol:
És tényleg írni kéne, annyira cuki. Sok szót szépen mond már (Sebi először "Abu" volt, aztán "Bebi", és mostmár szépen mondja, hogy "Sebi").
A két kedvencem a "majojós" (mazsola) és a hájojós (hálózsák). :lol:
Meg az "apáéhely" (a zabpehelynek nyilván semmi értelme...)

Szilvi72
Nem vagyok türelmes anya sajnos :oops: , épp ezért féltem is a nyártól, mennyit fogok veszekedni a két kölökkel naphosszat, de szerencsére egyáltalán nem voltak botrányok, szuperül elvoltunk hármasban. :) Persze az életünk is kényelmes volt, nem kellett szinte semmihez igazodnunk, a két gyerek napirendje pedig már teljesen jól összeegyeztethető szerencsére, így ebből se volt feszültség.
("Hármaskának" pedig csak csendben szurkolok... :D)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Szilvi
GRATULA :lol: ...és drukkolok én is!

..majd jövök bővebben...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


szilvi akkor csendben megy a szurkolás.
az én kedvencem gigitől a hiháháj, amit arra mond, mikor megkérdem, hogy mit mond a ló! :)

Kép
nyafi
 
 


Köszi lányok :wink: Szombaton talán többet tudok :roll:

Marcusom mond mindent, mint egy kis papagály :lol: sajnos megfelelően használja a "b@sszust" is :oops: s amire büszke vagyok,hogy nem tőlem, hanem Apucitól hallotta :lol: Sajnos nekem - ha elfeledkezem magamról - elég randa szám van :oops: :oops:

Na megyek kávézni....

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


JAjj, hát a basszus nálunk is megy és még örülök, ha elsőre kimondja és nem akad meg ott, hogy bassz,bassz:-)))
Tegnap a rántott patiszont tanulta, de szupergyorsan lett belőle rántott parizer:)

És arról még nem is szóltam, hogy a másodikat -ha és amikor - már másik nőgyógyinál kell szülnűöm, mivel az enyém addigra már nem fog praktizálni. Legalábbis 2 évet mondott a szülés után, az meg lejár. PErsze ez az érv azért nem nyom sokat a latban.

Azta, mennyi új babás, lassan azt kel számolni, hogy ki nem:-)

Képzeljétek, felhivtak a bölcsiből, hogy kezdjünk a jövő héten. Úgyhgogy a kényeztetés véget ért, vasárnap megyünk vissza PEstre.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Sziszi
Gratula az autódhoz!
Balesetmentes közlekedést!
A nagylány tényleg nagyon ügyesen beszélget :P

Szilvió - és Ádám is nagyon ügyes..., hogy már verseket is "mond" :P

Szilvia
Neked pedig drukk és holnap várjuk a híreket :wink:

Ma elmentünk tüdőszűrésre.. (3-4 éve voltam utoljára a szülés, szopi miatt) - azt mondták,
hogy 30 év alatt nem kötelező (még van néhány hónapom addig) és vigyek beutalót, ha akarok...
Szép... mi lesz, ha összejön a tesó? ...nem megyek ismét 3 évig?!

...és 3 napja nincs cici :roll:
Tegnap már nem is kérte... kicsit hiányzik Nekem :oops: ... de le kell már szoknia lassan...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Jaj szívem, örülj hogy ilyen sokáig volt cici, majd a következőtől is le fog szakadni mellyed!!! :D
Szilvió hát ezért tényleg nem érdemes teherbe esni és miután itt megismertél egy két pesti lányt, sztem egyszerű lesz jó dokit is találni. Tényleg lányok ki hol szült? Én Uzsoki.
Azon gondolkodtam, hogy minden anya lelkesen gizdul a saját gyerekével. De komolyan. Tudom, hogy ez így van jól, de néha röhejes. Pl ma egy anyuka már harmadszor hívta fel a figyelmem arra,hogy az ő fia milyen magas és nehézsúlyú. Egyébként tényleg, de akkor ez miért is érdem? Na és akkor mi van. Az enyém meg ilyen, az enyém meg olyan. Néha tele van a hócipőm a játszótéri anyukáktól

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Lázasan készülődünk ismét haza. Csak most Apácska is jön, és 2 hétre megyünk. :) Csütörtökön indulunk, de még előtte vár az a vizsgálat szerdán.

Gem, Kia
Én is szurkolok, hogy látogasson meg Benneteket mihamarabb a gólya.

Szilvia72, nem jelentkezel. Pedig már biztos tudod, hogy mi a helyzet?!

Nyafi
Nálunk hála Istennek nincs ilyen a játszin. Esetleg azt kérdezik meg, hogy mennyi idős, és hogy mi a neve. Slussz-passz.
Ja, én a CUMH-ban szültem. :D (Cork University Maternity Hospital)

Szilvió
Mi is így vagyunk a gyerekvállalással. Én szívem mélyén szeretnék még egyet, de Apácska nagyon tiltakozik. Fél attól, hogy miből nevelnénk fel (hiába élünk külföldön, egy fizuból elég gáz, és Apácska megint munkanélküli), meg hogy nem lesz ilyen szép/egészséges/stb, mint Napsi. Nem a picibaba dolgoktól fél anyagilag, hanem az iskoláztatás, különórák, táborozások. Nagyon szeretnénk ezt megadni Neki, mert egyikőnknek sem adatottt meg igazából...

Ja, még a beszéd-téma. Napsi nem beszél, csak a saját baba-nyelvén. És még midig csak 8 foga van. Mikortól kell elkezdeni aggódni beszédügyben?

És akkor még egy képecske a fodrász után: :)
Kép

Kép
tittina1982
 
 


Titti :D
Nagyon szép Napsi!! Igazi nagylány lett :wink: Szerintem igazi mix a kiscsaj, azaz félig Apa, félig Anya :wink:
Nagyon szurkolok ám Neked, hogy minden rendben legyen!! Nekem is volt ilyen, s ha jól értettem, hogy mi vár rád, akkor ez egy kicsi műtét, ami ha vmi gubaszt mutat, még akkor is van egy következő, amivel megszüntethetik a gondod :? Nekem 2004-ben volt hasonló :roll: ++++++++++++++++++++++++++

Nyafi :D
Még nem láttalak így írni :wink: Tényleg dühös lehettél :shock:
Az pedig - szerintem - normális, hogy mindenki a sajátját isteníti, viszont nem árt, ha nem vagyunk vakok, azaz meglátjuk a másikban is a szépet, s a jót :wink: nem mindenkinek adatik meg ez a képesség, de ne idegesítsd magad ezen :wink:

Kia :D
Ügyesek legyetek cici nélkül! S gondoj arra, hogy ez is egy további lépés lehet kistesó felé :wink: , amihez mennek a drukkok továbbra is!!! vettél tesztet???

Szilvió :)
Kíváncsi leszek majd a bölcsis tapasztalatokra!!
Mi most fizettünk ki 40€-t a könyveire Marcinak, de persze majd csak novemberben kezdjük a szoktatást, s én nem is tervezem, hogy január közepe elött "élesben" vigyem őt.

Mi ma voltunk orvosnál, s jó helyen van egy petezsák, melyben még nem láttunk semmit :? Marcival majdnem ennyi idősen már láttunk egy 2 mm-es embriót, de dokibá szerint ez még ilyenkor rendben van, két hét múlva kell visszamenni, s akkor kiderül, hogy dobog-e a szívecskéje a kis "Mollinak" :wink: :D
Most kicsit furán érzem magam, mert nem merem semmibe beleélni magam, de persze az "agyam" állandóan ott jár.....Nem 100%-sak ám az érzéseim, de ez majd egy következő téma, most megyek lassan aludni....

Jó éjt Nektek!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvia72: biztos, hogy Marci könyvei?

Igen, én is ezen rágom magam. Minden nap eszmbe jit, hogy abba kellene hagyni a tabit és hiába mondom magamnak, hogy nem most kell dönteni. Hanem egy évem van rá, mégis...

Nyafi: jól kiakadtál. Remélem, én nem lettem ilyen, de persze ki tudja?! Mondjuk én a többi gyereket is szépnek látom, sőt gyakran pont az a baj, hogy pl. most is kiszúrtam, hogy NApsinak mennyivel sűrűbb a haja:))
Gigi hogy viselte a bölcsiben alvást?

Kia: tüdőszűrés- nekem is fel kellene irni a listára, nem is tudom mikor voltam utoljára. Szerintetek lehetne kérni a háziorvostól egy nagy átfogó vizsgálatot? Sajna még a rákszűrés és a szemvizsgálat is hátra van; jó hosszú az a lista:))

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Szilvia :P
...még 2 hét... DRUKK!

Van kettő - vettünk - ha esetleg szükség lenne rá 2-3 hét múlva :lol:

Nyafi
...én örülök, hogy sokáig cicizett Levi (ezt a leszokást / leszoktatást ) én kezdeményeztem :roll:

Játszótéri anyukák - szerencsére nincs szerencsém hozzájuk :lol: :oops:

Titti
Nálunk is így van a gyermekvállalás :lol:
(Apa néha még most is tiltakozik :P )

Beszéd ügy
Van olyan gyerek, aki 2 évesen sem beszél...

Napsi nagyon szép nagylány!

Szerdára...szorítok! Csüt-re jó utat!!

Szilvió
Egy olyan vizsgálat nekem is jó lenne..
Kérdezd meg a dokit... Biztos ad 1-2 beutalót.

A cicielhagyás nagyon jól megy... már nem is érdekli Manót.. ha meglátja csak mosolyog
és megy tovább a dolgára :D
(gyorsan elfelejtette)

Itt mindjárt esik az eső....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Szilvió :lol:
Bizony ám, pont ezért "kell" novemberben kezdenünk a bölcsit (ovit), hogy ne maradjon nagyon le...én januárban akartam ugyanis :roll: egy barátunk kisfia is odajárt, s nagyon szerette, így egyenlőre próbálok pozitív maradni :roll: könyv: színek, formák, stb...

Egy-két új kép:

Új kedvenc a Mici Mackó
Kép

Nagyon erősek vagyunk:
Kép

...s most látom,hogy az otthon készült képek még nincsenek lekicsinyítve, így azokat késöbb :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Én is rég jártam erre.

Dorottya:Nagyon nagy gratula Bercel babához!Nagyon szép kisfiu!

Minden gyermek nagyon gyönyörű.
Gratulálok mindenkinek,aki ismét babát vár,és persze kitartást azoknak akinek még nem jöt össze.

Beszéd:Tényleg minden gyerek más.Pl.Réka folyékonyan tisztán beszél,8-10 mondókát elmond elejétől a végéig,(nálunk is meg kell gondolni,hogy mit mondunk előtte)viszont a hugom kisfia 2 hónappal idősebb,és még nem értem,hogy mit mond.Viszont teljesen szobatiszta.

Mi azt hiszem már megvárjuk a tavaszt.nem sok érdeklűdést mutat a bili iránt azonkivűl,hogy ruhástól ráül.

Bölcsi:Nálunk nincs,és a környékre sem veszik fel,tehát a mama lessz a dadus,mert januártól megyek vissza dolgozni.

Megpróbálok én is gyakrabban jönni.Mostanában nem engedett be a babanet a jelszóval,aztán megpróbáltam mégegyszer hátha,és most minden oké.
na én is hoztam pár képet.

Kép
A bohóc.. Kép
Kép

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Szép lett Réka és Napsi is!
Én nem tom Titti...a gigi még csak pár szót mond.
Alvás gyönyörűen megy!

Kép
nyafi
 
 


TEgnap arra jöttünk haza, hogy a házfelújítás során két helyen is befúrtak a lakásba. Szép az élet.

NEkem most két kedvenc mondatom van: ha kevesebb ruha van rajtam, akkor kiabálja, hogy "anya meztelen" és ha leveszem róla a bodyt, akkor meg azt, hogy "fázik a pocakom".

WC használat iránt semmi érdeklődés nincsen, föl is adtam. LEhet, hogy inkább a bilit kellene...? Amúgy tök értelmes, minden érdekli, tépi a papírt, de ráülni nem akar. Hiába mondogatom, hogy a "nagyok" így csinálják:-)

MOst, hogy bejött a rosszabb idő és hosszú nadrág kell a rövid helyett, meglepő felfedezést tettem: szinte az összes régi nadrág harangozik a bokája körül és a felsőkből is kinőtt párat.

Na, most fog fölébredni, valaki ordít a folyosón. Éljenek a panelek!

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


CSilla meg rákapott a forgásra. Pörög-pörög, aztán közli, hogy "forogsz szőnyeg", és már dől is, mint a zsák! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Napsi, Réka és Marcika is nagyon szépek, és tényleg mennyit változik minden gyerek egy nyár alatt. Nekem ezt a gyógytornász mondta anno, hogy figyeljük meg, nyáron annyit fejlődnek, mint az év többi részében. Most ráadásul már külsőleg is olyan kis egyediek, egyre jobban kiütköznek a fő jellemzők, varázslatos ezt látni, mi lett a pici babákból nem?

Cas, Csillán akkorát nevettem, hogy bejelenti, hogy el fog szédülni...
Réka nagyon ügyi a kis édes beszédével!

Beszéd: szerintem ne aggódj Titti, ebben elég tágak a határok, ami még bőven rendben van. Legjobb barátnőm két kislánya közt 15 hónap van és majdnem egyszerre kezdtek beszélni, vagyis a nagyobbik 2 éves kor után. Szóval még azonos gének és nevelés mellett is ekkora eltérés van.

Az tényleg elképeszető, hogy a csúnya szavakat rögtön megjegyzik egyébként. Azért igyekszünk minden ilyesmit kerülni, de azért néha becsúszik. A legaranyosabb, anyósomtól tanulta Blanka és rendeltetésszerűen használja is, ha valami nem jön össze: "A kutya fáját neki" (így tagolja)
Ahogy Szilvió is írta, tőlem is kérdezik, sokat foglalkozom-e vele, hogy így beszél. Hát persze foglalkozom, de tisztában vagyok vele, hogy elsősorban nem az én érdemem, persze ha nem énekelnénk és mondókáznánk, akkor az nem menne, de ugyanígy beszélne, mert ez érdekli, fogékony rá, és neki eddig ez az erőssége.
Tegnap odajött hozzám, amikor az ajtót törlgettem és azt kérdezte: "Mit csinálsz, anya?" Ez a legújabb, és tényleg azért írom le, mert olyan jó megosztani.

Remélem én nem vagyok idegesítő a dicsekvéssel, de annyira boldoggá tesz minden mozzanat, ahogy cseperedik a kislányom. Egyébként engem az is nagyon idegesít, ha valaki folyton csak panaszkodik, sajnos van egy régi barátnőm, aki folyton elégedetlenkedik a kislánya miatt, az erősségeit meg mintha nem is látná. Neki nem szeretem megírni, ha valami újat tanul Blanka, próbálok szolidaritásból a nehézségekre fókuszálni, valahogy úgy, hogy megértse, azokat is pozitívan kellene kezelni. Nagyon sajnálom a gyerkőcöt ott, és nem tudom hogyan segíthetnék.

Autó nagyon szuper, de egylőre veszélyesen vezetek, a sávváltásokkal meggyűlik a bajom, de még nem mentem neki senkinek.

Kia, ügyes Levi, hogy így megértette mit akarsz, és megkönyítette az elválasztást, illetve te vagy nagyon ügyes, hogy ráaéreztél, hogyan és mikor enged el téged könnyen. Nekünk még mindig kettő szopizás van, de Blanka szó szerint foggal körömmel ragaszkodik (vagy én? nem is tudom). Ma odafúrta a fejét és teljesen magától azt mondta: "cici, jó ízű" ilyet én nem mondtam soha, csak kajára :shock:

Képzeljétek, eldöntöttem 2 hete, hogy nem idegeskedem folyton a kajáláson, nem erőltetem a gyerekbe a felnőtt kaját, sajnos pl.: a rizsbe rejtett pici husit kihányta, szóval nem szadizom tovább. Megkönnyebbültem, és nem foglalkozom a tágabb család rosszallásával (miért nem eszik, ezt meg azt). Eszi tovább a bébikaját, főzeléket, rizst, joghurtot, krémtúrót, zsemlét. Nem olyan rossz ez, szerintem mindenhez hozzájut, éhen pedig nem hal.

Szilvia72: nagyon szorítok és örülök, hogy minden rendben van.

Arra gondoltam lányok, hogy szerveznék egy topiktalit, legalábbis megpróbálom, kíváncsi vagyok érdekel-e titeket. Választanánk egy szép napos őszi délelőttöt vagy délutánt, felállítom a kertben a sátrat a gyerekeknek, van kis csúszda, mászóalagút, sütök palacsintát, grillezhetünk husit....Mit szóltok? Jövő héten mondjuk elutazunk, de utána??

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Sziszi
Megnyugtatlak: Csilla sem eszi a felnőtt kaját. Illetve csak a töredékét az adagjának, mert az még nagyon melós neki, és hamar "belefárad". Tudom, hogy jó kis husijai vannak, és nem kéne már törnöm neki az ételét (a húst konkrétan turmixolom), simán beleférne, hogy pár hónapig ne hízzon, amíg át nem áll a felnőtt ételekre. De nincs szívem, mert ő bizony hisztis ám, ha nem eszik eleget, és akkor hülyeségeket kunyerál (keksz, ropi és társai).
Szóval inkább egyen többet a tápláló főzelékekből törve, mint nasival pótolja ki a hiányzó mennyiséget.
Amúgy a kompromisszum nálam az, hogy őt megetetem előbb az ő ételével, és aztán még kaphat a miénkből is amikor leülünk mindannyian, és eszik ami és amennyi jólesik.
így mindenki elégedett. :)
(Ami meg a szájhúzókat illeti, hát nem az ő gyerekük, vagy nem?! :twisted: )

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Lányok!

Van valami praktikátok gyógyszer bevételre?Amig kicsi volt tök simán ment minden,de most???!!! :oops:
Harmadik hete szórakozunk,és minden alkalommal a fele a ruhámon, az övén,na meg a földön van.Teljesen kiborit már,de lehet,hogy ez a három hete tartó hercehurca is közrejátszik.
Szóval a kanalat kiveri simán a kezemből,annyira tiltakozik,nurofenes fecskendővel adom,de nem egyszerűen.Kap a baba,alvós boci,mama stb.Egyszer-egyszer nagyon ügyesen megeszi,de hát ez ritka.

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Nekünk a nurofenes fecsivel apránként, megvárom, hogy lenyelje, és valakinek le kell fognia. Milyen gyógyszert adsz neki Ancsa?
Szisz én szívesen, bár szeretnék addig állást találni neki. Meg hogy jutunk ki? Vonathoz odajössz? Én örülök, hogy ilyen aranyosakat írtok, meg hogy mennyire fejlődnek ezek a tökmagok, de az az igazság, hogy attól a csajtól tényleg kinyílt a bicska a zsebemben.

Kép
nyafi
 
 


Nyafi:Két hétig kapott Prospant,köhögésre,meg sóóldatos orrcseppet,most meg sumamed antibiotikumot,mert nem javult két hét alatt semmit,sőt csunyábban köhögött,mint az elején.Talán ez már valamit segit.

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Nekem köhögésre a lándzsás utifű vált be, egy kávéskanálba beleteszek 10 csepp cebiont és imádja, azt nem kell nurofenesbe tenni. És mindig elmúlik a köhögése tőle

Kép
nyafi
 
 


Ancsa: én is úgy elékszem, hogy Prospant már adtam neki. Simán nagy kanálból. Jó íze volt. Tudom, ez nem vigasz:))

Nyafi: tegnap találkoztam a szomszédoddal. Jól megnőtt az Andris, meg sem ismertem elsőre.

Bölcsivel egyenlőre ott tartunk, hogy "menjünk máskor is".

Közölték, hogy azonnal tanítsam meg pohárból inni, meg nem összevágott kenyeret enni. A poharat próbáltam, ma sem ment. Félek, hogy nem fognak neki inni adni.

Nálunk ma a nagyon drága HIpp-es bolognai spagetti lett volna az ebéd. Köszönte szépen, nem ízlett. Tegnap zöldbabfőzeléket turmixoltam virslivel, még repeta is kellett. Szerintem virslivel mindent megenne. Nagyon fura nekem, hogy ennyire húsos.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Marci és Réka is nagyon édes...
(Szilvi - most nézegettem a képeket az iwiw-en :P )
Réka az első képen már olyan, mint egy nagylány. :P

Felnőtt kaja
Szerencsésnek érzem magam - Levi mindent eszik.
Szereti a húst, a zöldségeket... mindent..
Nagyon ritka ha épp nem azt eszi, amit mi (erre az 1-2 alkalomra mindig van lefagyasztva
egy kis leves vagy főzelék).

A gyógyszer.. ritkán kell - szerencsére, de akkor kiskanál... a nurofenes fecskendőt imádja...
..néha pelusozás közben is kiabálja, hogy szííííív - ha meglátja a dobozt :roll:

Ancsa Jobbulást Rékának... 3 hét... nagyon hosszú idő.

Titti - Holnapra DRUKK!! Jó utat!

Apa ismét tiltakozik a tesó ellen, de nem hagyom magam... :oops: :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Szilvi hol taliztatok velük? Én már rég láttam őket :lol: Te még turmixolsz neki? Asszem a bölcsiben nem szoktak. Úgy gondolom, hogy ha két napig csak pohárból adsz neki és csak a reggeli esti táp megy cumisüvegből (akkor nem is szárad ki) a 3. nap már bizti iszik pohárból...A kenyeret úgy adják nálunk, hogy egy szeletet elnegyedelnek. Így meg tudja fogni, jól hozzáfér és szívesen eszi. Mikor kezdtek?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a tippeket.Szerencsére én is meg tudom számolni egy kezemen,hogy hányszor kellett gyógyszer.Elméletileg bevettük tegnap az utolsó adag antibiotikumot,a normaflort meg megissza a teába.Remélem egyhamar nem lessz gyógyszerre szükségünk.

Kaja:Hálistennek Réka is eszi azt amit mi,de ha mincs olyan amit ehet,akkor csak dobok neki egy paradicsomos krumplifőzeléket azt imádja.vagy csak sültkrumpli.El lenne krumplin,meg nokedlin,mégse hizik igazából semmit.Megálltunk 10,24kg-nál,viszont 86 cm.

Szilvivó:Mi az hogy tanitsd meg pohárból inni?Nem lehet bevinni üveget?És nehezükre esik összevágni egy szelet kenyeret?

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Ma konzultáltam más csoporbeli anyukával. Ott ezek nem jelentenek problémát, sőt kifejezetten kérik a gyerek kedvenc üvegét/poharát. Szerencse kell az élethez, na.

Nyafi: a hajós játszin a polgármesteri hivatalnál.

Holnap már a bölcsiben is ebédelünk. Ma volt egy kis bömbi, de nem tudom, hogy amiatt, hogy nem látott, vagy amiatt, hogy összepisilte magát és nem tudta, hogy ilyenkor mi történik ott. MIndenesetre én már megismertem messziről az "anya, hol van anya" sírást.

Rékának mi is jobbulást kívánunk! Ha valaki véletlenül megtud valamit az új influenzáról, meg az oltásáról, az szóljon. Itt az az infó, hogy nem tudnak semmit még minden bizonytalan.

Cas: próbáltam a módszered, de nálunk az eredmény az lett, hogy összekunyizott a mi vacsoránkból mindenfélét és a túrós bukta 2 falatja után angolszalonnát rágott, majd köpött ki :lol:

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió
Van ízlése a kölöknek! :lol: Ilyeneket Csilla is szokott művelni. :)
Sebi meg mindent uborkával eszik. Nem is merem kirakni az asztalra, mert akkor képes még a spenóthoz vagy sóskához is azt enni! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Gigi is ubifan, ezért csak a kaja végén kap, az asztalon meg úgy ügyeskedik a család, hgy ne szúrja ki, mert akkor semmi mást nem kér. :lol:

Kép
nyafi
 
 


Gyerekek, hosszú idő óta itt van az első szabad délelőttöm. 8-kor leadtam a gyereket a bölcsiben (nem sírt) és csak 1/2 12-re megyek érte.
Hihetetlen dolog, legalább halad a házimunka is:))

Mindenkinek szép hétvégét!

Kép

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Micsoda pilóta! :lol:
Én is takarítottam ma, bár nekem CSilla is segített. 8) A frissen porszívózott kanapére szórta ki a kölesgolyó "porát" a tálból. :twisted:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


sziasztok!

DRUKK a bölcsihez!

...ahogy olvasom nagyon ügyesek a lányok-fiúk!

Ébredeznek a fiúk - megyünk csavarogni... :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


4 nap bölcsi után Áádmnak már péntek óta folyik az orra. Az egész család nyűglődik torokfájással, náthával. Iszonyat gyorsan megfertőzött mindenkit.
Viszont ennek ellenére azt mondták, hogy vigyem be, úgyhogy reggel nagy-nagy sírás közepette kellett otthagynom.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Ma különlegesen nyugis napunk van, pedig a párom ma bement dolgozni, úgyhogy ez az első, a két gyerekkel hármasban töltött napunk.

Oltás: a dokinénink azt mondta, hogy hiszti az egész, ez az új influenza a normál influenzánál veszélytelenebb. Ettől függetlenül én is parázok, nehogy elkapják a gyerekek, Bercel főként veszélyezetett, de hát emiatt mégse lehet bezárkózni!! :roll: Egy másik infóm is van, egy ismerős gyerekei nemrég kapták meg az oltást, azóta otthon fekszenek magas lázzal.... 12 és 17 évesek a gyerekek..... Úgyhogy őszintén szólva nem tudom, hogy ha tényleg ingyenes lesz a gyerekeknek az oltás, akkor oltassunk vagy se. Egy biztos, Bercel szopizik, Rita pedig szedi a Cebion multivitamint, mindkettő ad valamennyi védelmet, a többit pedig meglátjuk.

Bercel nagyon tündéri, annyira egyszerű vele, hogy csak csodálkozunk rajta állandóan. Persze néha bubis a pocija vagy böfiznie kell, és akkor nyűglődik egy kicsit, de sírni..... Ahhoz nagyon el kell nála lőni a pöttyös labdát. Rita pedig ha meghallja a pici hangját, akkor rögtön közli (pontosabban üvölti), hogy Beecee! Utána pedig rámmutat, közli hogy "nya" - ez vagyok én - és bólogat. És ha nem megyek azonnal a picihez, megnézni, mit csinál, akkor újra és újra közli, hogy nya, nya. :D Annyira édes, egyszerűen imádom! Egy probléma van, időnként akkor is üvöltve közli, hogy Beecee, amikor Bercel már félálomban van.....

A bölcsivel nagyon ügyesek vagytok, nagyszerű, hogy ilyen jól viselik a gyerekek a változást. És ti? Nektek nem nagyon fura?

Szilvió, gyors gyógyulást mindannyiótoknak! Piciknek megfázásra van egy kence, amit a hátukra kell kenni, Ritának nagyon bevállt.Baby luuf balzsamnak hívják, és nagyon sokáig elég.

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Dorottya
Rita nagyon édes lehet :P

A balzsam nekünk is van... tavasszal ajánlotta a drnő.

Szilvió
Jobbulást nektek!
...ez a bölcsi :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Lassan már csak nálam késik a jobbulás. Az a vicces, hogy mehettünk bölcsibe. Na, majd utána nézek a kencének is. Másik anyukától valami Rob-bal kezdődő oltássorozatot hallottam, ami erősíti az immunrendszerét.

MA este azt mondta a fiam, hogy "Ági nénivel (a dadus) kerestük anyát". Elég nehéz, főleg otthagyni akkor, amikor sír.

Dorottya: nagyon szerencsés vagy akkor. Örülök neki.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Remélem már nem beteg senki.

..ma végre befejezte a fogdoki a gyökérkezelésemet... és nem fáj tegnap óta :P

Mi Levivel alvási rekordokat döntögetünk... ma 10 után keltünk fel ... majdnem 12 órákat alszunk :roll:
(szedek egy antibiotikumot - fogdaki írta fel - és állandóan álmos vagyok )

Levi egy ideje... ha valami érdekli vagy tetszik neki rögtön kérdezi, hogy AZ MI? MI? MI?
(ez nem később szokott lenni? - a keresztlányunk 3 éves volt, amikor ezt csinálta...) :roll:
...és mindent megjegyez.. ma már előre mondta, hogy ez a kórház, ez templom...stb :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Gigi egy náthamanci, de már gyógyulgat. Most nem is jár bölibe.

Kép
nyafi
 
 


Nálunk is itthon van mindkettő a héten, mert annyira náthásak-köhögősek voltak. Ők már jól vannak, én most kezdem. :(

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Kia: nálunk ez úgy néz ki, hogy: Ez micsodaaaaa?
MOst azon lepődöm meg,hogy néha be-benyög egy-egy sort mondókákból. Tegnap az eszterláncicéna ment. Biztos a bölcsiben szedte össze. Meg a kiskrampusz a kedvenc szó most.

Minden babának és anyukának jobbulást!

Ma reggel már a lakásban elkezdett bömbizni. Újabban nem az van, hogy nem akarom, hanem hogy nem jó.

Annyira sajnálom különben, hogy nem nyílik meg a bölcsiben. Olyan aranyos, meg huncut, ott meg csak azt látják, hogy nyűglődik. Még reménykedek, hogy majd később.
Mellesleg a kissebbséghez tartozó gyerekeket nem kell hetekig szoktatni. Esznek, alszanak szépen.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?