Juci,
a többfunkciós babakocsiknak rengeteg fajtája van, számos előnnyel és hátránnyal. Míg az egyik családban ez, a másikban az lehet a megfelelő.
Esernyőre csukható vagy lapra. Nekem a tapasztalatom, hogy az esernyősek kisebbek praktikusabbak. Nekem ilyen van. Hátrányuk, hogy a tolókarok menetközben nem átforgathatók. Mondjuk ez sok lapracsukhatónál sem működik.
Első kocsinak mindenképp olyan kell Neked, ami újszülött kortól használható. Tehát nem sportkocsi, mert azok nem vízszintesig dönthetők!!!
Én nem vagyok annak sem a híve, ha az újszülöttes rész csak hordozóval vagy mózessel működik, mert a hordozó nagy sétákhoz kényelmetlen, a mózest meg nagyon sok gyerek időnek előtt kinövi. Viszont van olyan barátnőm, aki egy métert is alig sétált, viszont kocsival sokat jár, na neki ilyen van és a számára tök ok is. Én nagy sétálós voltam Lilluval, arra nem jó.
Bolygósítható kerék nagyon hasznos, főleg ha kis helyen kell lavírozni, lsd. boltok.
Ha nem laktok extra nehéz terepen, föld út vagy hegy, a kerék mérete szerintem nem lényeges. Normál városi-falusi környezetben mindegyik ok.
A súly. Nem mindegy. Mi kertes házban lakunk, de könnyű kocsink van, anyu ugyanis lift nélküli 4. emeleten lakik. 15 kg környéki kocsikkal nekem az a bajom, hogy abba még egy 8 kg gyerek, meg a cucc és anyuka nem bírja megemelni. Én erős vagyok, sajna nagy darab is, versenyszerűen sportoltam, de ezt még én sem bírnám. Nem egy 50 kg anyuka.
Az ár se mindegy, nekem elvem volt, hogy nem adok 100 ezret egy babakocsiért. Mert nem, ezt most is így gondolom.
Nekem
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/pegperego?cid=30258
ennek a kocsinak lengyel mása van, Corrado néven, tök ugyanaz. Míg ez a Peg Perego 2007-ben 100 e volt mi a Corradot 40 e vettük. Nem lettem szegényebb, hogy ezt
a kocsit használtam.
Mérlegelj, gondold végig mi kell Neked. Nézd meg az összes ismerős összes kocsiját, hogy kialakuljon Neked mire van szükésged. Kérdezz is, szívesen válaszolunk, vagyunk itt többen kicsi gyerekkel.
Egyet fogadj meg, ne kapkod el a vásárlást, mert nagyon könnyen lehet rossz kocsit választani és túl nagy pénz ennyit kidobni, vagy közel két évig szívni a rossz választás miatt.