2004.11.11 11:35
Szerző: csipi70
Szia Memami!
Szóval én este hétkor szültem, éppen váltásban, a szülésznőm szerencsétlenségére. De azért nagyon kedves volt, egyáltalán nem éreztette velem, hogy már menne haza. Szülés után az egyágyas alapítványi szobát kértem, ami nagyon szuper, 7.000 Ft/éjszaka. Mivel második gyermekem született, nem igazán volt szükségem szobatársakra, inkább pihenni szerettem volna előre, mert otthon várt a hároméves kisfiam. A csecsemős nővérekkel nincs tapasztalatom a Margit kórhézból, mivel a kisfiam a PIC-en volt, a Jánosban viszont elég kedvesek voltak, miután az ember megtalálta a hangot velük. Részletesen megírom pü-ben, ha érdekel. A nővérek a folyosón tündériek voltak velem, a legrosszabb az egészben a kaja volt, és hááát ugye, tudjuk, milyen szuper büfé van a Margitban. A többágyas szobákkal kapcsolatosan vannak rossz tapasztalatok is, inkább amiatt, hogy bemehetnek bármikor a látogatók, de ott is szobatárs kérdése az egész. Állítólag lopnak a Jánosban, tényleg mindig zártam az ajtómat, de ezt csak utána hallottam. Valószínűleg a látogatók, de hááát, sosem lehet tudni. A közös zuhanyzó és WC biztos rossz, nekem királynői dolgom volt a saját fürdőszobás, zuhanyzós szobában. Ha teheted, válassz ilyet, van kétágyas is, hasonló adottságokkal. A szobát előre nem lehet foglalni, csak a szülésed időpontjában derül ki, hol van hely. Reggel kb. 6-kor jönnek először, és aztán állandóan vannak vizitek, de én össze-vissza mászkáltam, senki nem szólt semmit, ha nem voltam bent. A gyerekorvosnő kicsit katonás, és mire kinyitná az ember a száját, többnyire már csak a hátát láthattam, olyan, mint a szélvész, de azért készséges. Ha kérdésed lesz, írd fel, mert nincs ideje kivárni. Mivel máshol dolgozik, a szülészeten csak ritkán látható. Este tízkor vissza lehet vinni a babukát, nem muszáj, és reggel hatkor kihozhatod. Kb. fél nyolcra megint vissza kell vinni, vizit, fürdetés, aztán kb. 9-kor megkapod, ha akarod, ha nem :-))), kitolják a szobákba őket. Egyébként bármikor be lehet tolni napközben is őket, ha el akarod hagyni a szobádat valami miatt. Hát egyelőre ennyi, ha van még kérdésed, írd meg.
A kislányom - köszönöm kérdésed - remekül van, már 5 hetes, több, mint 4 g, és 55 cm. Egyszer kel fel éjszaka, csak 5-6-szor eszik naponta, és semmi baj sincs vele. Ellentétben a hároméves "nagyfiammal", aki mot kezdte az ovit. Gratulálok a három gyermekhez, én biztos nem szülök többet, de nagyon boldog vagyok ezzel a kettővel.
Mióta jársz Sovihoz? Milyen a viszonyod vele?
Vera70!
Engem nagyon érdekelnének a te tapasztalataid is, elmesélnéd a szülésed? Köszi: Csipi