Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anyany!

Bilizéssel-WC szűkítővel próbálkoztunk. Sajnos múlt időben beszélek, mert leálltam róla.
Először minden reggel kakó után 10-15 perccel ráültettem a bilire. Előtte mindig elmondtam neki, hogy mi fog történni. 2-3 alkalommal bele is pisilt, de akkor meg annyira megijedt, hogy rögtön abbahagyta. Aztán egyik alkalommal már egyértelműen tiltakozott, így nem erőltettem. Kis szünetet tartottam, mert ha erőltetném lehet, hogy visszatartaná. Addig is mondogattam neki, hogy szóljon ha kakilni kell és akkor rácsücsülünk a bilire. Most is szól, de csak akkor, ha már bent van... :P
Augusztus elején pedig más módszerrel próbálkoztam. Vettem 15db kisbugyit és amikor meleg volt az idő, abban rohangált. Nos pár óra alatt elhasználtunk 4 db-ot. Semmi reakciója nem volt mikor bepisilt. Még csak nem is nézte.
Ezután konzultáltam egy kolléganőmmel, aki javasolta, hogy ne erőltessem. Foglalkozzunk a témával, aztán ha majd agyilag megérik rá, akkor próbálkozzak.
Tudja, hogy pisi-kaki, hogy anya és apa a Wc-be "rakja". :)
Ha majd elkezdi a bölcsit és látja, hogy a nagyok is Wc-be pisilnek, akkor tuti meg jön a kedve.

Kép
jaffa4
 
 


Ancsi!

Az én véleményem is az, hogy ne adj neki éjszaka "enni" még ha ez tej is. Lehet, hogy annyi kalóriát bevisz, hogy nappal már természetesen nem kívánja annyira az evést.
Ha nem többet, hanem kevesebb port raksz az italába, abból semmi baj nem lehet. Csökkentsd szépen finoman, hogy az íze azért megmaradjon, de ne laktassa.
Reggeli ébredésnél próbálj minél kevesebbet adni neki, hogy a szilárd kajára megéhezzen.
A darabosat utasítja el egyértelműen?
Ha kis falatkákat raksz ki elé, akkor sem eszik?

Ha 8 után reggelizetek, akkor 10-ig egyetek vmi gyümölcsöt (ne banán) és 12-13 körül jöhet az ebéd. Semmit ne erőltess. Ha 3 kanállal eszik, vagy 10 kanállal annak is örülj. Éhen halni nem fog az tuti! viszont kialakíthatod benne azt, hogy "rettegjen" az étkezésektől és tuti rossz evő lesz belőle.

Kép
jaffa4
 
 


Ma kisangyal napunk volt. Semmi hiszti!
Beszéltem egy kolléganőmmel ma. Olyan dolgokra világított rá, hogy rosszul éreztem magam, hogy ezt nem fedeztem fel. :oops:

Szerinte nem érdemes még kiszakítani hosszabb időre a megszokott környezetéből, napirendjéből, mert pár nap után megbosszulja magát. Feszültté válik, ami miatt gyakrabban kezd el hisztizni. Ez nem baj, ezt el kell fogadnunk, hogy a mi kislányunk ilyen, nem mehetünk vele hosszabb távon el, mert megviseli. Majd később, ha nagyobb lesz, próbálkozzunk lassan.

Biztatott, hogy örüljek, hogy az én gyermekem nem hergeli be magát annyira a hisztibe, hogy képes vagyok néha kizökkenteni és megakadályozni, hogy elszabaduljon a pokol.
Természetes jelenség, hogy próbálgatja a szárnyait, a szülő határozottságát és a saját határait.
Annak a gyerkőcnek aki még nem beszél, még nehezebb, mert nem tudja kifejezni magát ami egy belső feszültséget szül, ezt kiadni pedig csak visítással, sírással tudják kiadni.

Lányok! Ti hogy álltok a cumizással?

Kép
jaffa4
 
 

 
 

szia Jaffa!

Emma is másképp viselkedik, amikor hosszabb időre elmegyünk...ugye mi anyukáméknál voltunk legutóbb Sopronban. Ő éjszaka kelt többször ott; és nagyon variálta a napirendet. Szerencsére le tudták kötni mindenfélével, vitték erre-arra. Viszont utánna itthon volt a hiszti :D mert ott 5en voltunk körülötte itthon meg csak én.

cumizás: nagyon változó. Alváshoz mindenképp. Játék közben néha, ha megtalálja beteszi, de akkor már fáradt. Amúgy meg sokat játszik vele: Tartja a kezében, aztán nézegeti, teszegeti ide-oda...bár tudom, hogy Milu már nagy, így nylván Emma nem mérvadó neked.

Érdeklődve figyelem ezt a bili témát. Képzeljétek el. A kishugom, amikor bilizett csak úgy volt hajlandó belekakilni, ha valaki közben mesét olvasott neki...de nem akármilyet...csak olyan volt jó neki, aminek a szereplője egy vagy több malac :D ezen annyira sokszor derültünk, és annyi fennakadás is volt miatta, hogy sosem fogom elfelejteni...a sárga malacos könyv már a wcben lakott :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


winchi: pont a napokban beszéltem Naspival a buszozásról...szóval én még nem buszoztam Emmával, pedig kellene...nem tudom mitől fosok...de battyán nem nagy távolság. Oda kellene tesztutat csinálnom...max, ha nagyon kiborul...vagy mittudomén, akkor beviszem Tüncihez, ha megengedi :D
szóval részemről okés a közös játszizás!!!!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Gégéé,Winchi!
Ha jöttök a játszótérre, szóljatok, ha itthon vagyok, szeretnék kimenni megnézni Titeket, ha nem baj!
És Tünci megengedi!De a kiborult kislányoktól Tünci is kiborul és sírva fakad...jaj, már azt se bírom, ha lebiggyed a szájuk, szerintem engem tök hülyének szokott nézni a tesóm kislánya is, mert mindent szabad volt... :oops: :lol:

A többiehez nem tudok hozzászólni..jaj, de ,van egy sztorim.Az unokanővérem kisfia 5-6 évesen csak bilibe volt hajlandó, emrt félt a wc-től..azt hiszem még most is így van, fél éve legalábbis így volt.Azért ez is furcsa, nem,Üvöltött, ha rá akarták ültetni, bármit is próbáltak.Nem tudom az oviban hogy csinálja..

Jaffa, a képektől elájultam.... :lol:
tünci28
 
 
 


Anyany, Gégéé, Ancsi, köszi a tanácsokat. Ma már ezerrel kúsztunk, ennek ellenére alig aludt. Délután takarítottam, addig anyukámat megkértem, hogy vigye el sétálni. Elaludt a babakocsiban, pedig egy jó pár hete nem szokott, mert nem szeretni, ha beszíjazom.
Anyany, régen rögtön elaludt kint séta közben.

Ancsi, szerintem se adj neki éjszaka semmit. Lexiről tudom, hogy nem éhes, neki a cici nyugtatónak kell. Mi leszokóban vagyunk.

Jaffa, nagyon szépek vagytok. :wink:
Mi nem cumizunk, még szopizunk lelkesen. :wink:

Zsula, de jó, hogy Krisztián ilyen jó alvó. Én már nem is emlékszem, milyen egy éjszakát végigaludni...

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Tünci: okés :)

de ne aggódj az enyémtől nem fogsz sírva fakadni:) vagy nagyon megrémülsz, vagy szakadni fogsz a nevetéstől...sírva csak akkor fakadunk, ha valamije fáj, és azért sír, mert az tényleg keserves...amúgy vagy idegesítő, vagy vicces...van hogy síííír---kicsit abbahagyja, mosolyog----sííííír :D kis rafinált.

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Lara!

Hát igen, a veszprémi kis kalandunk Bendével... :oops: :oops: :oops:
Azóta sem sikerült megjavítani az autót. Ma telefonáltak a férjemnek a szervizből, hogy "kész van", de mire kiálltak vele, megint nem indult.
A baj annyi volt, hogy az autó nem szerette a vizezett gázolajat. Hosszú távon megölte a rendszerét. Ja, céges autó benzinkártyával, csak Mol-nál tankoltunk. :x

Gégéé! Annyira boldog lennék, ha Milu ennyit cumizna! Bogaram ha csak tehetné egész nap a szájában lógna a cumi. Most anticumi projektbe kezdtem, aminek az a lényege, hogy elérjem csak alváshoz használjuk. Amikor már nagyok kéri, akkor adom neki oda, de közlöm vele, hogy csak 5 perc és kérem vissza. Ha csak picit kéri, akkor figyelemelterelés. Adok magunknak 1 hetet. Meglátjuk.

Emma, hogy bírja a kocsiutakat? Attól is függ a buszozás.

Beze! De jó, hogy ti még szopiztok!!!

Lányok! Köszi a dicsiket!

Kép
jaffa4
 
 


Sziasztok!

Jaffa: Gyönyörű helyen voltatok, és Milu tényleg nagyon sokat nőtt! Nagyon szép kiscsajszi! :D

Mi is cumizunk sokat, meg szopizunk is sokat. Mondjuk, ha nem látom mit csinál Réka, nem bánom, hogy a szájában van a cumi, mert akkor legalább mást már tesz bele. De ha figyelek rá, akkor elveszem tőle, ma is itthon felejtettük, és egész délután elvolt nélküle. De alváshoz nagyon kell!

Ancsi: nem semmi mennyire keveset eszik Dorka!

Mondjuk ma Réka is megőrjített az evésével. Ma szinte minden étkezésnél három félével próbálkoztam, és a háromból evett talán annyit, amennyivel talán jól kellett laknia. De hát hogy fog így hízni? Már előre rettegek a következő havi méréstől!

Voltunk ma autós ülést nézni. Bepróbáltuk Rékát egybe, és jónak tűnt, nem veszett el benne a kis hét kilós Rékánk! Römer Kinget néztünk, úgy emlékszem Lara nektek is ilyen van? Két színben is van, kékben, és pirosban. A piros jobban tetszene, viszont nemcsak a színe más, hanem az anyaga is. A kék kellemesebb tapintásúnak, pamutosabbnak tűnt. A piros olyan izzadós anyagnak hatott. Lara, nektek milyen van, és mi a tapasztalat vele?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Férjecském túl van a műtéten, minden rendben volt, csak most fáááj neki rettenetesen. Hétfőn jöhet haza. Köszi a sok szurkolást. :) Délután voltam bent nála, a szomszédnéni vigyázott a Lányokra, mert Anyuék nyaralnak, tesómék meg nem értek rá. Mondjuk nagyon jóban vagyunk itt a szomszédokkal (sorházban lakunk), sokat látja őket, de azért izgultam. Szerencsére nem volt semmi gond, Nati nem is sírt, de amikor megérkeztem, egyből jött hozzám.

Jaffa, nagyon szépek vagytok és szép helyeken jártatok. :D Nálunk a cuminál a drasztikus módszer vált be, másfél éves volt Lili, amikor azt mondtam neki, hogy a soproni nagyinál maradt a cumi, nem tud vele aludni, de van helyette esti mese. Kicsit szomorú volt, de még csak nem is sírt, 2 napig este még kereste, de aztán simán elfelejtette. Remélem, Natinál is ilyen egyszerű lesz, bár azért ő jobban rákapott szerintem.

Natinak ma nem pépesítettem, hanem darabolva adtam a barackot, nagyon szerette így is. Aztán este a pelusban meg is találtam a darabokat egy az egyben. :lol:

Kaja téma: hát én nem panaszkodom, mert Nati a másik véglet, egyszerűen nem tudunk előtte enni, mert sikít, ha nem kap. Tegnap meg a nagy rohanásban üveges kaját kapott, nem ízlett neki, kiverte a kezemből is, hagytam, utána a vásárlásnál majdnem egy egész kiflit megevett. Ma is vacsinál az adag tejpépje után egy fél kiflit. Csak néha olyan jó lenne nyugisan megenni pl. az ebédemet. :wink:

Gégéé: Nati is mindenhová jön utánam, pisilni is, most egyébként is nagyon érdekli a WC. És ő sem szereti, ha eltűnök előle, ha pl. felmegyek az emeletre, lent rázza a rácsot és kiabál, hogy 'anananananaaaaaaaaaa'. Meg kell zabálni. :)

Nem is mondtam, hogy kezd újra alakulni a fürdés, még mindig sokat feláll Nati, de már legalább nem sír. Nem tudom, mi lehetett...

Na, megyek az ágyikóba, jó éjt!

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Gégéé melyik nap megyünk? :lol:
Jövő héten szerda nem jó Tüncinek akkor ne menjünk :lol: :lol: :lol:
Tényleg jó lenne kipróbálni azt a játszit. És ha belejöttök a buszozásba irány Székesfehérvár :lol: aztán meg Naspiékhoz Pöstre :lol:

Lányok ma én is megijedtem akkorát zúgott Matyi...
Kádban felállt én csak annyira hajoltam le, hogy letoljam magamról a melegítőgatyát. Üvöltött kaptam ki azt sem tudtam mi baja először. Aztán láttam vérzik a szája, első gondolat, hogy kitörte a fogát, második hogy felrepedt az ínye. Az igazság: "csak" a nyelve hegyét harapta el (ja kérem akinek van foga)
Eszetlenke próbálgatja a határokat most túlesett rajta. Úgy sajnáltam szegényt :cry:

Na kotródok, mert még nincs kint a foga jó eséllyel leszünk fent ma éjszaka is

KépKép
winchi
 
 


http://www.topmix.hu/hu/news/detail/197/

A lényeget meg elfelejtettem :lol: Jól megnézni elolvasni rólunk szól :lol:

Jár valakinek családi lap? Páromnak cikksorozata folytatódott benne :lol:

KépKép
winchi
 
 


winchi!
ez tök jó!!!!
elolvastam!
Vendég
 


Sziasztok Csajok!


Na, elindult a leszoktató projekt. Ma éjjel már csak 1-szer adtam neki tejcit, a többi időpontban teát kapott, meg vizet. Aminek meg is lett az eredménye, 2-szer kellet éjjel nyakig pisis pelust cserélni.
De sebaj. Többször volt fennt, és nyavajgott, de tartottam magam.
Ma zombi vagyok...
Úgy gondoltam először erről az éjszakai tejciről szoktatom le, aztán majd szépen arról is szeretném, hogy cumisüveggel aludjon.
Nálunk nincs cumizás, helyette cumisüveggel alszik, ez a nyugtatója. Mikor a cicizést elhagyta próbáltam a cumit, de nem kellett neki, csak a cumisüveg. Gondolom jobban hasonlított a cicire. Hát ez sem nyerő.
Most kezdek csak rájönni, hogy mennyi mindent rontottam el nála, mikor pici volt. Kezdő anyukaként, első gyereknél fogalmam sem volt róla, mit hogyan kell. És sajna nem is volt aki megmondja, mit hogyan kéne, csak próbálkoztam. Sajna a védőnőnktől sem kaptam sok jó tanácsot, csak olyan mondott is valamit, meg nem is.
Mostmár 1 évesen nehéz leszoktatni a rossz szokásokról, mert ugye már neki is van önálló akarata, és azt ki is nyilvánítja.

Jaffa: köszi a véleményt, még foglak zaklatni a kérdéseimmel. Hát a falatkák sem nagyon érdeklik, meg a kanalas sem. Tuti a foga is közre játszik, most ez a 7-8. nagyon nehezen akar kibújni. Folyik is a nyála, meg sokszor fel is sír nappal is, dehát ez a nem evés ez nem mehet így tovább. Ma már fél 7-kor kapott tejcit, előtte csak éjjel 2-kor. Aztán evett 10 óraira egy fél krémtúrót, ebédre két kocka kenyeret, meg pár kanál főzeléket. Most alszik, és majd ha felébred próbálom etetni.
Annyira rossz, hogy eddig olyan szépen evett, és jó étvágyú volt, most meg szenvedés minden. Bár majdnem 10 kiló, és jó húsban is van, de azért engem aggaszt ez, de igyekszünk változtatni. :)

Most rendeltem a net-en az Álomba Ringató Praktikák c. könyvet, elég hasznos tanácsok vannak az alvászavarra is, de ott is írja, hogy nem szabad nagyon kizökkenteni a babákat a napirendből, meg hogy mennyiféle típusú baba van, és melyik hogy reagál a változásokra.

winchi: tök jó a cikk. Hihi :) Úgy látom Matyi is nagy pecás lesz! :)
Szegényke jól megijedhetett, meg te is, igaz? Dorka is állandóan feláll a kádba. Nem győzöm leültetni. Na, meg az etetőszékbe sem lehet már beletenni. Az ölemben eszik (ha eszik), meg kutyafuttában...

katinka: de jó, hogy jobban van a férjed. Hétfő mindjárt itt lesz... kitartás.
De jó, hogy Nati ilyen jó étvágyú...

szosz: nekünk is Römer van, de nem a legújabb, használtan vettük, de vadiúj huzattal. Nekünk bevált. Dorka jókat alszik benne útközben. :)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Kép

szosz: ilyen a mienk, Römer King, nem a legújabb, de nagyon jó szerintem 3 fokozatban dönthető. Azt hiszem Jaffáéknak is Römer van, de az talán a legújabb...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

Winchi, elhiszem, hogy megijetél, még szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Tök jó a cikk. Látom, Matyi nagy pecás lesz. :lol:

Szösz, megvettétek az ülést?

Ancsi, ne hibáztasd magad. Én is sok mindent máshogy fogok csinálni a kistesónál, könnyebb lesz, mert lesz összehasonlítási alap. A gyerekorvosunknak 3 fia van, és amikor megkérdeztem, hogy aludtak, azt mondta, az elsőt ők is elrontották, a többinél már nem volt gond. Becsülöm az őszinteségét.
Kitartást, lesznek még jó éjszakáitok, csak a leszoktatás lesz picit húzós. Max 1 hét múlva túl vagytok rajta.
Jó az ülésetek. :wink:

Ma vettem észre, hogy kint vannak teljesen a felső két fogacskák. Elég sokáig csak a sarkukat lehetett érezni. Most parázhatok, milyen lesz 4 foggal szoptatni, amikor 2-vel is "kellemeseket" harapott... :oops:

Megint becsomósodott a bal mellem. Hát nagyon örülök, mit ne mondjak... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Akartam írni Winchi, megijedtél... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sehol senki???

Kicsit köhögünk, remélem, nem leszünk betegek...

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


ancsi!
mivel még mi is most tanuljuk, milyen anyukának lenni, vannak hibák, akkor is ha a legjobbat akarjuk.
először csinálom, ne várják el, hogy mindenben szuper legyek!!!!
biztos jól csinálod, Dorka ilyen éjjel nem alvós.
unokaöcsém 5éves koráig 3szor kelt éjjel. nem tudtak vele mit tenni. olyan és kész.

ZSófi, éjjelente amióta megint jön két rágófoga alul felébred. olyankor csak az működik, hogy kiveszem, iszik egy kis vizet, és odateszem magam mellé. máskülönben fél óra múlva megint riaszt.
de fél 10től kb 8-fél9ig alvás van!!!
ez jó, mert így legalább írhatom a szakdolgozatomat!!!
Vendég
 


jaffa!
köszi a tippeket. nem tudom még hogy fogjuk csinálni a bilizést. a pisilés könnyebben fog menni, a wc-t is ismeri, engem is szokott nézni közben. :oops:

bilit meg majd veszünk egy rendeset. ami nem annyira gáz de nem is zenélős, meg ilyenek.

beze!
gratula a fogacskákhoz Lexinek!
kitartás! remélem nem fog sokat harapni!
Zsófinak időnként az a mániája, hogy odajön és jól megharap. most este játszott a kezemmel, aztán egyszercsak jól megharapott. de már kaptam a fenekembe, fürdővízengedés közben, a lábamba, mert neki olyan kedve volt, időnként megcsíp és alszalad, közben hangosan nevet...
hát ugrottam egy nagyon, erre meg egyből görbült a szája, mert megijedt.
Vendég
 


Ancsi komolyan sokat jártok az eszemben, hogy mi okosat tudnék ajánlani nektek evéssel és éjszakai fentléttel kapcsolatban de ilyen helyzetben bizony én is meg lennék lőve.
De Jó anyuka vagy és biztos vagyok benne, hogy rájössz a megoldásra :wink:
Valaki egyszer mondta nekem, hogy mindenki a saját gyerekét rontja el és igazat adtam neki. Tudom, hogy nem tökéletes ahogy Matyit neveljük, sok hibát vétek a saját elveimet adom fel folyamatosan de szeretjük és ez a lényeg!
Szerintem szeretetben nálatok sincs hiány!!! :lol:

Köszi lányok a dicséretet, hát igen médiasztárok vagyunk :lol: Mondtam páromnak vigyázzon, mert a végén még celeb lesz :twisted:

Ma Soponyán voltunk a vadgasztronómiai fesztiválon klassz volt még lovaskocsiztunk is Matyival :lol:
Most meg alig bírtam lelőni este annyira pörgött pedig alig aludt.

Barátnőm meg az új pasija is jöttek hozzánk úgy volt, hogy nálunk esznek tegnap este főztem meg az őzpörit, de amíg a fesztiválon voltunk hívták, hogy a srác apját kórházba vitték így siettek haza. Hiába dolgoztam, finom lett csak az a gond, hogy én nem szeretem a vadhúst 3 kockát ettem belőle. :?

Nos Matyi játéka:
Kép
:lol: Földön ülve barackmagok szétszórása :lol:
Kép

KépKép
winchi
 
 


Hihi, ma Nati is segített Apukámnak almát szedni. Ahogy ő pakolta a vödörbe, Nati azzal a lendülettel pakolta ki. Ugyanígy segített nekem teregetni is tegnap. :lol:

Kép
Kép
katinka31
 
 


nagyon vagány Matyi a borostyánlánccal. ér valamit?
és jó a kocsis body is!
ez az orrfelhúzás nálunk is nagoyn megy. nem akarta megennia barackmagokat?

katinak!
eleinte nekem is Zsófi így segített. de mostmár úgy teregetünk, hogy adogatja a ruhákat.


jah, vettünk víztisztító kancsót. brita marella xl-t. nagoyn jó a vele átszűrt víz! jóízű, nem büdös. nem digis kijelzőset vettünk, mert az kétszer annyiba került. mondjuk az zavar egy kicsit, hogy kevesebb a szűrt víz ásványi anyag tartalma. de a teámon nem volt semmilyen csapadék, citrom nélkül sem!!! :lol:
Vendég
 


Ancsi! még pár ötlet, aztán lelövöm magam.

Jól, olvastam, hogy Dorka nem reggelizik? Pedig fontos étkezés. Próbáld meg, hogy reggel mikor felkel, csak vizet adsz neki. Rá fél órára pedig a szilárd kaja mellé ihat tejet - szigorúan az ellenőrzéseddel, nehogy csak a tej menjen.
Rakjál ki a tányérjára 3-4 falatot. Pl 3 karika virsli - ketchup- kenyér. Ne többet, ne legyenek elérhetetlen célok. Ne ijedjen meg a mennyiségtől. Te is egyél vele. Nyugodt környezet legyen, ne rohanjatok sehova. A saját székében üljön.
Miután megette, dicsérd meg ( ne ess túlzásba,mert esetleg túlértékeli a dolgot). Tízóraira inkább gyümölcs legyen pl. 2-3 falat alma, ne krémtúró amivel esetleg jól is lakhat. Jöhet az ebéd, ami ugyan így nézzen ki, mint a reggeli. Pár falat csak.
Ne rohangálj kajával a kezedben a gyerek után, mindennek meg van a maga ideje és helye. Egy szokást próbálunk kialakítani náluk, ami baromira nem egyszerű, nem megy egyik napról a másikra. Ettől te egy fantasztikus anyuka vagy. Csak rá kell nézni a kislányodra. Mosolyog állandóan mint a tejbetök! :lol:

Másik. :oops: Cumisüveggel alvás.
Van Dorkának valami játéka amit kifejezetten szeret? Amivel aludni szokott?
Ha nincs, akkor válasszatok egyet. Csicsiskendő...stb. Elalvásnál mindig tedd mellé. Ha kéri a cumisüveget, mindig add oda neki. Jelzés, hogy ez is megnyugtathat. Aztán mikor már megszokta, már csak ezt add oda a cumisüveg helyett, mintegy kiváltva azt.

Szösz!

Nekünk is Römer van. Duo Plus Isofix. Milu nagyon szereti. Ne az izzasztós anyagút vedd meg, hanem a plüssöset.

Puszi

Kép
jaffa4
 
 


Lányok, köszi mindenkinek a tippeket, biztatást kaja és alvás ügyben.
Hát szeretetben tényleg nincs hiány, az biztos. :)
Úgy látom, ez most egy nagyon nehéz időszak mindannyiunknak, nekem is Dorkának is, apának is. Remélem lesz még jobb is.
Tegnap már evett pár falat ebédet rendesen,meg uzsit is, vacsit is. Igaz, nem sokat, de már ez is valami. Megpróbálok mindenfélét, valami majdcsak beválik.

Jaffa: nagyon köszönöm. Igen, reggelire csak tejcit szokott inni, és visszaalszik vele (6-7 órakor) utána, mikor rendesen felkel, akkor eszik valamit. Ma pl kicsi kiflit sikerült joghurttal, tízóraira evett gyümit is, pár falatot, ebéd nuku, semmi...hiába próbálgattam kb. 3 féle kaját is. Hihetetlen. Ennyire nehezen kezelhető egy gyerekem van... Ráadásul mostanában a hisztije is egyre jobban kijön rajta...
Alvás: a cumisüveg mellett még van egy nyuszija, meg ruhapelusa amivel alszik. Néha azt csinálom, hogy amikor már félkómában van, akkor elveszem tőle az üveget. Akkor nem tiltakozik annyira. És közben simizem a hátát.
Ne lődd le magad, írj nyugodtan, szívesen fogadok minden tippet, ötletet.

beze: gratulálok Lexi babának a fogacskákhoz. Remélem nem lesz fájdalmas a szopi. Sajnos Dorka nem kért már cicit, mihelyt kijöttek az első fogacskái. Pedig még lett volna neki tejci. Remélem nem lesztek betegek. Adj neki esetleg Cebion cseppet. Hátha megelőzhető a betegség.

Anyany: Dorka is szokott harapni. Nem tudom, a foguk miatt, vagy szeretetből, huncutságból csinálják-e....de mindenesetre nekünk azért nem kellemes... Jó lehet ez a kancsó. Szerencsére nálunk 1 utcával lejjebb van egy forrásvíz kút, mi onnan hordjuk a vizet inni, főzni. Olyan gyengébb ásványvíz minőségű, nagyon finom, mi nagyon szeretjük. A vezetékest itt sem lehetne meginni. Büdös, sárga...hát néha nagyon ocsmányul néz ki.

katinka: jók ezek a kis segítők. Nekem a csipeszeket szokta kipakolni a kisvödörből. :)

winchi: de édi Matyi a barackmagokkal. Először azt hittem kutyatápot szórt ki. Nálunk már Dorka azt is megtalálta az udvaron. Köszi, hogy gondolsz ránk... jólesik.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Hoztam én is pár képet.

Kép Dédi mami tortája
Kép Tesco-zunk
Kép Na, ki van az asztal alatt?
Kép Tesómmal a vödörben kukoricaszedés közben
Kép Így ad puszit, bekapj az egész fejemet :)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


ancsi!
jajj de édes!!!

nálunk most félig gyógyultan így néz ki a nap!
makacs ez a megfázás, Zsófin is tart még, de már csak naponta kb3szor szívom a nóziját. de nekem is tart még, már vagy másfél hete... ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLOOOOOM!!!!

szóval nap:
reggel 8kor kel, tápi, ezzel elvan szinte egész délelőtt
10körül gyümölcs, kockázva, vagy én adom neki kisvillával, vagy ő eszi kézzel.
ezután alszik, általában 11-13 között.
fél 2kor ebédel, játszunk közben, általában sikerül is belejátszanom a főzelék nagy részét.
3-5 között alszik, mikor mennyit. ezután ismét gyümit kap, kockázva, darabolva.
fél8-8 között vacsi, májkrémes kenyér, rántotta kenyérrel, sonka kenyérrel, vagy csak vajas kenyér. (a rántottát nem nagyon szereti), viszont imádja a paradicsomot.
és este még elalvás előtt tápi, kis szeretgetés és leteszem.
a ringatásról leszoktunk, mert már nem bírta a hátam.
a takarójával alszik. a "szent" takarót maga alá gyűri, öleli, én meg egy másikkal betakarom. de sokszor reggelre mindkettő ott van alatta. :lol:
Vendég
 


csajok!
éjszakára mit adtok a bébikre?
Zsófi body-ban és rugiban alszik most, hogy kezd hűvösödni, mert soha nincsen rajta takaró.
ki használ hálózsákot? jó, érdemes? kaptunk egyet, meg örököltünk egy másikat...
Vendég
 


jaffa!
te védőnő vagy?
nem tudom hogy fogom csinálni a bilizést. lehet, hogy majd együtt ücsörünk... :lol: :oops:
érdekli a dolog, látom, tegnap amikor lehúztam a wc-t odament és belekukucskált óvatosan. megnézte, mi történik.
azért is gondoltam, hogy most már érdemes lenne néha-néha próbálkozni. meg időnként szól, ha bekakált. hoz tiszta pelust, vagy húzza le a nadrágját stb.
időnk még van bőven, de megpróbálom, nem erőltetem, csak ismerkedünk...
Vendég
 


Sziasztok!

A tegnapi buli nagyon jól sikerült hozok pár képet aztán késöbb jövök olvasni.Puszi
Vendég
 


Az ünnepelt Kép Kép Kép Torták Kép Nyuszi hopp.... Kép Sok-sok ajándékkal Kép Kép
Vendég
 


Jaffa tök jókat írtál ebből látszik, hogy tanultad is nem csak gyakorlod mint mi :lol: Nekem ilyen mondatok hiányoznak az itteni kolléganődtől...

Dorka dédi tortája biztos finom volt nagyon jól néz ki :lol: És ahogy puszit ad :lol: már az iwiwen is nagyon megtetszett ez a kép :lol:

Hannus micsoda boldogságban ünnepelt :lol: Szépek a torták és tök jó a kuckó még a végén ellopjuk az ötletet :oops:
A 3 kerekű játékbabakocsin teljesen behaltam :lol: :lol: :lol:

Anyany a szent takarón jót mosolyogtam :lol: Nálunk szent párna és manó van :lol:
Matyi most szokik újra hozzá a hálózsákhoz picinek jókat aludt benne de ugye így kukackodva már teljesen más. Ő is sokszor kitakarózik ezért jó lenne ha megszokná, nekünk egész arzenálunk van, két vékonyabb és 3 vastagabb mindet örököltük.

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek! Hannus tényleg nagyon bolodgnak tűnik minden szülinapos képen, az ajándékok is szuperek. :D Dorka is nagyon édes, nekem a kukucsolós kép is nagyon tetszik! :D És persze Matyit sem hagyom ki, ez az orrfelhúzós grimasz nagyon tuti. :wink: (Én is kutyatápnak néztem elsőre a barackmagokat...)

Hálózsák: Lilinél valahogy kimaradt, ő sokáig szépen magán tartotta a takarót. Natinak vettem egyet az elején, de annyira nem voltam hozzászokva, hogy sokszor elfelejtettem ráadni. Lilit ősszel-télen vékony hosszúujjú rugiban altattam, alatta ujjatlan bodyval.

Anyany: szerintem egy próbát megér a bilizés-téma, ha ennyire érdekli, érdemes meglovagolni. Aztán ha mégsem megy, akkor meg úgyis ráértek. Nati is náthás, pici hőemelkedése is volt este, remélem, nem lesz semmi komoly azért.

winchi: én is olvastam a cikket, tetszett nagyon. Nem lehet ezt a horgászatot elég korán elkezdeni. :wink: Na, aztán férjurad meg mehet a TV-be celebkedni. :lol: Én bevállaltam volna az őzpörit, szeretem a vadat nagyon.

Beze: gratulálok a fogacskákhoz! 8) Remélem nem lettetek betegek.

Ma délután voltam a Lányokkal játszizni a Haleszban, hát, nem volt egyszerű. Lili most sok újdonságot próbálna ki, de azért kéri, hogy fogjam, segítsek. Csakhogy Nati nem marad meg a babakocsiban, mászna ezerrel, akkor viszont rá kell figyelnem, mert már eszi is a kavicsot, botokat. A homokozóban szó szerint hisztirohamot kapott, mert nem engedtem, hogy homokot egyen. Elmentünk csúszdázni, de ott is mire leért, már visított, hogy menne újra. Olyan akarata lett az utóbbi napokban, hogy csuda. :shock: Ha valami nem úgy és nem olyan gyorsan történik, ahogy szeretné, már visít is. Nekem ez új, mert Lili nem volt közel sem ilyen akaratos. Hát ez van, jól megbámultak minket a játszótéren, de egy kedves anyuka, aki minden visításnál jól odanézett, 10 perc után sem volt hajlandó a közel 3 éves fiát kivenni az egyetlen bébihintából, hogy esetleg Natit beletehessem. :? Nem tudom, hogy fogunk így játszizni, amíg Apa nem tud jönni.

Megyek aludni, jól rápihenek, mert holnap délutántól háromgyermekes anyuka leszek. :lol:

Jó éjt!

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Még gyorsan egy mai kép, amíg én a másik szatyrot pakoltam ki a konyhában, Nati megéhezett és kiszolgálta magát :lol:

Kép

Kép
Kép
katinka31
 
 


Katinka:De édes Nati :D Hannus is már kiszolgálja magát :wink:

Párod hogy van?Holnap legalább már együtt lesztek.Gyors felépülést kívánok neki!
Vendég
 


Köszönjük a dicséretet :D

Winchi:Olvastam a cikket,nagyon jóóóóóóóóóóóó :D
Hát igen Matyi is horgász lesz :wink:
Nekem is nagyon tetszik Hannus babakocsija párom mondta hogy míg Hannus alszik gyorsan játszak vele :lol: Matyi nagyon aranyos.Olyan nagyfiús már.

És képzeljétek van hozzá egy pelenkázótáska van benne egy rágóka hintőpor sampon cumisüveg a babának, Hannus fogta a cumisüveget és gyorsan megetette a babát hát nagyon édes volt, az én nagy lányom :D

Anyany:Hannus rövidujjú bodyba meg vékony rugiba alszik,nem szereti a hálózsákot meg a takarót se :roll:

Ancsi:Hm.de finom lehetett az a torta :D Nagyon jók a képek külön irigy vagyok a puszis kép miatt Hannus olyan ritkán ad puszit :(
Remélem hamar megoldódik az éjszakai evés és akkor napközben is jobban eszik majd Dorka.

Jaffa:Úgy néz ki hogy a céges autókkal csak a gond van :roll:
Nagyon jó kis tanácsokat írsz,szeretem olvasni :D

Szösz:Igen nekünk is römer king van mindjárt megkeresem hogy milyen.Mi nagyon szeretjük.

Beze:Remélem nem lettetek betegek.Gratula a fogacskához.

Mancsa :?: :?: :?:


Hannus nagyon élvezte a szülinapi bulit még aludni sem volt hajlandó úgyhogy a végén fogta a cumisüveget és azzal közlekedett aztán leraktam aludni de addigra már 17 óra volt .Kis tündérem nagyon örült az ajándékoknak is na meg a torta nagyon tetszett neki.Az iwiwen van fennt több kép.

Na megyek aludni.Jó éjt!
Vendég
 


Szösz:Hannusnak ilyen az ülése.Nem találom a brendon honlapján pedig ott vettük.Kép

Van benn egy fekete szűkítő a fejénél,nem a legjobb választás volt(nem volt másik szín) sokszor melege van benn egy pelust szoktam bele tenni.
Vendég
 


Sarmon:Nagyon-nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok Mózesnek :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Sarmi: Mózesnak puszikák, és boldog szülinapot!

Jaffa: valahol olvastam, de mondjuk fogalmam sincs, hogy működik-e...hogy a gyerek ágya mellett legyen egy helyes kis doboz...a cumitündér doboza. Reggel beleteszitek a cumit (persze te kicsempészed belőle utánna...ha napközben keresi, akkor meg lehet mutatni neki, hogy a cumitündér elvitte, majd csak alváskor hozza vissza...és alvás előtt visszacsempészed...de lehet ám, hogy Milu ehhez még kicsi. nem tudom...

Winchi: király a cikk :D Matykó hogy/hol szokott aludni, amikor mentek pecázni?
Voltunk kocsival a battyányi játszin, hogy tudjam hol van :D töööök jóóóóóóóóóóóóó!!!! Emma még a kis rugós lóra is tudott ülni, mert olyan pici babaméret. mikor menjünk? csütörtök?
nekünk úgy lenne jó, hogy délután megyünk :D

Katinka : Nati duuuurvaaaaaaa :D

Hétvégén Emma meg Norbi elmentek szombaton tatabányára Norbi szüleihez...hát végre tudtam takarítani...tudjátok: tisztítószerek stb, átpakolása...jó volt, de igazából, talán 4-5 nap kellene ahhoz, hogy igazán szépen nagytakarítsak...

Lara Hannus gyönyörű :) Imádom :)

Ancsi: ne aggódj :) majdcsak visszatér Dorka étvágya!!!!

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Katinka te nem adsz ennek a szegény gyereknek enni? Hát úgy kell az üres kiflit kivennie a szatyorból :lol: Nagyon édes :lol: :lol: :lol:
Apának jobbulást! :wink: Neked pedig kitartást! :wink:

Hannus is milyen pici volt ebben az ülésben :lol:

Tényleg Gégéé nem írtál az ülésről, hogy milyen? Nekünk még mindig nincs :oops: Bízunk a nagyszülők adakozókedvében szülinapra :oops:

Hát igen híresek vagyunk mit tagadjam :lol: És bízunk abban is hogy egyszer talán jövedelmező is lesz páromnak ez a cikkírás.

Gégéé csütörtök OK! :lol: Hány óra körül? Mi kb busszal mindig negyedre érünk Battyánba

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Nagyon édes képeket tettetek fel!!! Mindenki babája/ picije olyan gyönyörű, meg kell őket zabálni! :D

Lara, Ancsi, a torták istenien néznek ki! :D Biztosan azok is voltak. :D

Köszönjük a drukkokat, nem vagyunk betegek, tegnap már nem köhögtünk. 8)

Anyany, mi 3 hónapos korunk óta hálózsákban alszunk, a takaró esélytelen lenne. Most már hűvösebbek az éjszakák, rövid nadrágot és hosszú ujjú bodyt visel a kisasszonyka az ujjatlan nyári zsák alatt.

Lányok, ma kritikán aluli éjszakánk volt, ennyire rosszul talán újszülött korában aludt Lexi. Nem tudom, mi volt vele, nem volt éhes, alig evett fél 5-kor... :cry: Azt hiszem, kezdek zombi lenni...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Katinka, Lexi is borzasztóan akaratos, ő addig ordít, amíg eléri, amit akar. Mindegy, hogy nappal vagy éjszaka van-e. Nem tudom, mi lesz, amikor már itt lesz a kistesó... :roll: :?

Anyany, a harapás nálunk is menő. Múlt héten akkorát harapott a mellbimbómba, hogy felkiáltottam. Persze megijedt, elkezdett ordítani, utána meg alig tudtam kiengesztelni...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


csajok keresztelőkor mit hogy kell intézni?
Megvan, hogy mennyivel előtte kell szólni? És mit kell fizetni? Járni kell tanfolyamra előtte?
Anyuéknál otthon most ez a legújabb, hogy szülőknek keresztszülőknek tanfolyamra kell az atyához járni, számunkra ez kivitelezhetetlen így letettem arról hogy otthon legyen a keresztelő.

Katinka Gábor atya kér vmi extrát? Őt szeretném megkörnyékezni, de hogy ne legyen egyszerű ki szeretném hívni, hogy ebben a templomban legyen.

Várom kinek milyen tapasztalata van!

KépKép
winchi
 
 


winchi!
nekünk nem volt semmi, fizetni nem kell érte, csak rendesen be kell mutatni a keresztszülőket, szülőket, gyereket. bár mondjuk a mi esetünk speciális volt.
viszont ha másik papot akarsz, akkor úgy tudom, engedély kell az egyébként paptól, ahova egyházközségileg tartoztok.

húúúúú mi akkorát aludtunk, hogy kezdem szégyellni magam. :oops:
fél 7kor felébredt, kapott tápit, utána odabújt hozzám és, aludtunk 10ig. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
aztán még feküdtünk egy kicsit, és ZSófinak eszébe jutott, hgoy éhes. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm visszaolvasok, nem sok lemaradásom van, de mire írnék mindig van valami.
Levi egyelőre élvezi az ovit, múlt héten 4 napot volt, a héten meg nem viszem, mert tiszta takony. Tegnap reggel kezdte, este már Dorcsinak is szívtam az orrát, meg éjjel 4x. Igazából erre számítottam, azt mondják az ovi első éve a betegségekről szól.

Anyany: neked akartam írni már pár napja, hogy Levi minden bilibe pisiléskor kapott egy kis matricát a bilire és imádta. Esténként büszkén mutatta apjának, hogy mennyi matricája van már rajta. Úgy emlékszem 1,5 éves lehetett mikor elkezdtünk bilizni, de aztán megunta egy időre abbahagyta, nem erőltettem a dolgot és pár hónap múlva megint kérte hogy matricázzunk. Utána simán leszokott a pelusról.

Winchi: tök jó a cikk, meg a képek is Matykóról, először én is kutyatápnak hittem. :oops:

Lara: tök jók a képek, mennyi torta! Cuki a kis szülinapos.

Ancsi: az a puszi nagyon tuti. Dorcsi csak odanyomja a homlokát ha puszit kérek.

Jaffa: mi a véleményed, Dorcsinak még mindig nincs foga, kezdhetek aggódni? De szép helyen voltatok és gyönyörűséges lánykád van.

Katinka: apának mielőbbi felépülést, neked meg kitartást az ápolásához. Ha az én férjemről lenne szó azt mondanám rosszabb, mint a gyerekek mikor beteg.

Gégéé: ügyesen ácsorog már Emma. Most voltak először kettesben apával hosszabb úton? A nagytakarítás nalunk is több napos, de mire végzek az elején már meg sem látszik, hogy ott már végeztem. Levi nagyon lelkesen segít mindenben, így még lassabban megy a munka, mondhatni sosem érek a végére, de már nem zavar. Eleinte zavart, hogy sosincs rend, aztán rájöttem, hogy ahol gyerek van már nem olyan egyszerű mindent rendben tartani. Vagy csak én vagyon béna. :oops:

Beze: Dorcsi is akaratos, hisztizik ha nem az van, amit ő akar.

Jaj, Nati kiflis képe nagggyon jó. Milunak volt ilyen képe, ha jól emlékszem.

Ancsi: nyugi második gyereknél is ugyanúgy el lehet rontani dolgokat. :lol:
Dorka étvágya biztos visszatér, barátnőm kisfia ugyanígy nem evett egy időben, és náluk is ugyanaz volt, amit Jaffa írt, hogy jóllakott a tejjel és mást nem evett.

Tünci: mikor mész dokihoz? Gyere és írd ki a félelmeidet, hátha könnyebb lesz a lelked utána.

Felébredt a kisasszony, megyek kiporszívózom az orrát.
Remélem lesz időm még jönni ma.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi az autósüléssel kapcsolatosakat. Végül megvettük, a kéket. Igaz, hogy kék, de az anyaga jobban tetszett. Milyen kicsi volt még Dorka is, meg Hannus is, mikor fényképeztétek őket az ülésben. :D

Matyi nagyon huncut azon az orrfelhúzós képen!

Ancsi: Tényleg annyit vigyorog Dorka, mindegyik képen, biztos nincs semmi baj! Ügyes vagy!

Éjszaka Réka bodyban, és felette egy rugiban alszik, és mindig betakarom, de nem tudom az meddig lehet rajta, mikor bemegyek, már sosincs. Remélem azért nem fázik meg, elég jól lehűlt a lakás.

Lara: örülök, hogy jól sikerült a szülinap! Hannus nagyon édes, nagyon szuper a házikó is, meg a többi ajándék! És az a sok torta! Melyik volt a legfinibb? Rékának is van ugyanilyen "I'm my dad's beautiful daugher" -es bodynk! :D

Katinka: egyszer összebeszélhetnénk egy haleszos talit, tőlünk sincs messze. Bár eddig mi csak sétálni jártunk oda, meg a homokozóba még nem is tenném be Rékát, de hintázni lehet, meg tudnánk kicsit beszélgetni. Nagyon szuper a kiflis kép. :D

Erről jut eszembe. Rékának nem igazán tudok ételt a kezébe adni, mert csak játszik vele, összemorzsolja, meg szétdobálja. Már elkezdtünk falatkákat enni, de csak úgy eszi meg, hogy én rakom a szájába. Majd alakulni fog? Vagy adjam csak a kezébe, majd egyszercsak megeszi?

Keresztelőhöz nem tudok hozzá szólni.

Nekünk sem volt túl jó éjszakánk. Apa este 10-kor elment dolgozni. Úgy volt csak jön-megy. Fél 4-ig vártam, nagyon aggódtam, aztán mégis elaludtam. Azt hiszem kb. 5-kor ért haza. 6-kor meg ébredt Réka, szopiztunk, de aztán 8-kor felkelt. Álmos vagyok! :cry: Meg már kezd elegem lenni, hogy apa állandóan dolgozik. Hétköznap már megszoktam, hogy csak fürdésre ér haza, de szombaton is délután 2-ig dolgozott, vasárnap délig, meg ugye éjszaka, és ment ma is, és ha korábban ér haza, akkor is fáradt lesz, és aludni fog. :cry:

Mancsa: Jobbulást nektek, nem jó, hogy így kezdődik az ovi.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Mancsa! A nagykönyvben 1 éves kort írnak, addig nem kell aggódni, hogy nincs foga. Még addig hátra van 3 hét. Beszéltél már erről a gyerekorvossal?
1 évesen úgyis kell státuszt csinálniuk (védőnő + orvos), így elkerülhetetlen lesz az, hogy lerázzanak.

Levi de cuki lehet takarítás közben! Van neki saját takarítóeszköze? sokszor nézem a boltban, de még nem mertem venni.

Sajnálom, hogy nem sikerült betegség nélkül kezdenetek az ovit. Már előre rettegek, mi lesz velünk januárban a bölcsiben. Sztem már októbertől elkezdem tuningolni a kisasszony immunrendszerét. Levi kapott pneumo oltást?

Tényleg a rota kérdére visszatérve... :oops: :oops: :oops:
Mi nem adattuk be. 2 éves korig véd és csak bizonyos típusok ellen. Nincs nagytesó aki hazahozná, és nem járunk minden nap gyerekközösségbe. Ezek voltak az érvek.

Kép
jaffa4
 
 


Lara: nagyon szépek a torták, és hm, de megkóstolnám őket. Hannus nagyon édes a képeken, és mennyi sok szép ajándékot kapott. Tényleg tutin néz ki az a 3 kerekű babakocsi. Már én is gondoltam, hogy kéne venni neki babakocsit, bár nálunk most a bevásárló kocsi helyettesíti. :) Nagyon csini a kis szoknyás Hannus. Jól elfáradhatott a nagy játszásban. :)
Nálunk is eteti, itatja Dorka a babáját, meg puszilgatja is, ringatja. Hát nem lehet elég korán kezdeni az anya szerepet. Már most készülnek rá. :):)

szosz: szegény, mit dolgozik apa, hogy ennyit kell mennie? Átérzem a dolgot, mi is alig látjuk őt, reggeltől estig dolgozik. :(
Falatkák miatt ne aggódj, először Dorka is csak morzsolta szét őket. Egy darabig ismerkednek vele, próbálják, hogy kell felcsippenteni a kaját, aztán majd kialakul ám. Én mindig adtam neki egy-két kockát, nem baj, ha szétmorzsolja, így is tanulja milyen az állaga, hogy kell megfogni...

winchi: nálunk keresztelő előtt szóltunk, hogy szeretnénk keresztelőt, felírta az atya az adatokat, de nem kellett semmi oktatásra járnunk. Ez nekem új...Fizetni sem kellett semmit, a perselybe tettünk, meg vittünk keresztelős sütit az atyának.
Ja, nem is kérdeztem, katolikus, vagy református? Mi katolikusok vagyunk.

Alvás: body, pizsi alsó + zokni. Én azért nem adok már rá rugit, mert így könnyebben ki tudom cserélni a pelusát, mert általában legalább 1-szer muszáj, mert nyakig pisis az éjjeli alvástól.
Dorka is lerúgja a takarót. Kisebb korában aludt hálózsákban, de most nem tudna szerintem, mert állandóan rúgkapál az ágyban, még álmában is vándorol :)

mancsa: jobbulást a gyerkőcöknek. Szegény Levi. Unokaöcsémnek is így telt a tavalyi éve. Aztán februárban kivette az anyukája, és most ősszel újra kezdte. Sajnos ez erről szól, de próbálj neki valami vitamint adni, hátha erősebb lesz kicsit az immunrendszere.
Fogacska: szomszéd kislánynak 1 éves kora után jött ki a foga, az anyukája már fogorvoshoz vitte, tök kétségbe volt esve.
Most a kishúga 10 hónapos, de neki sincs még egy fél foga sem. Úgy látszik ez genetika is. Legalább addig nem kínozza Dorcsit a fájdalom. Meg téged sem az éjjeli sírás. :)

Gégéé: örülök, hogy jó volt a játszi, kár, hogy tőlünk nem megy busz arrafelé, én is csatlakoznék különben. :)

anyany: ne szégyelld magad az alvás miatt. Én reggel mindig addig alszom, amíg Dóri alszik, különben nem is bírnám az ilyen éjszakák után. :)

beze: nem lehet, hogy a fogacska miatt volt rossz éjszakátok? Nálunk Dorkát úgy meg tudja kínozni, még nappal is sokat felsír játszás közben, ha valamire ráharap.

jaffa: köszi mindent, alakulgatunk, (1-el kevesebbszer kap tejcit, és az is kisebb mennyiség,és lassan majd csökkentem a port benne) tegnap evett vacsira is falatkákat, ma reggelire is, és délben még ebédelt is. Most meg amiatt parázok, hogy állandóan laza a széklete, vagyis szinte folyós, most nem tudom, hogy ez azért van, mert nem evett nagyon szilárd kaját, vagy a fogzás (nyálzás) miatt. Vagy más lehet? A dokinő azt mondta, nincs baja, de ő nem igazán jó doki sajnos (ő kezelte félre a múltkor a mandulagyuszkóval). Szóval azt hiszem lehet el kéne vinni másik dokihoz.
Ma pl. úgy elkezdett sírni, nem tudtam miért, és pár perc múlva betojt szegénykém. Biztos a hasa fájhatott.
rota: mi is azért nem adattuk be, mert azt mondta a dokinéni,hogy nem véd minden típus ellen, meg Dorka bukós baba volt, mindig bukott, így féltem, hogy majd ezt is kibukja, és akkor oda a 18 ezer forintos védőoltás. Mit adsz Milunak immunerősítésre?

Csajok, olyan mérges vagyok, ugye közel vagyunk Pakshoz, és minden hónapban van teljeskörű szirénapróba. Na mármost ez ma pont akkor volt, mikor Dorka aludt volna. Kétszer altattam el, mindkétszer felriadt rá, persze a kutyáim kontráznak a szirénára, és éktelenül vonyítanak. Úgyhogy ma még nem volt ebéd utáni alvás, pedig 8-kor kelt, és már eléggé hisztis, de nem tudom elaltatni. GRRRRRR :twisted: :twisted:

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


mancsa!
ez nagoyn jó ötlet! van is még egy adag matricám! csak billit kell hozzá venni.
sajnálom a náthát. gyógyuljatok meg hamar!

szosz!
mi úgy csináltuk, hogy először csak butlátát meg kenyérhéjat kapott. egy darabig kóstolgatta, nyalogatta, utána ha megunta, szanaszét szórta a földre. sokszor ettünk úgy, hogy én vacsiztam, vagy ebédeltem, Zsófi meg csak ült ott és nézte egy darabig. ha kért, akkor jelezte és olyankor adtam neki mindig. olyankor ettem általában, ha Zsófi már evett előtte. így ismerkedett meg pl a marhapörivel. kapott tésztát szafttal, és szétcincált husival. kapott sajtos tejfölös tésztát, meg tejberizst is.
aztán egyszercsak érdekelni kezdte az evés. és mostmár nagyon szereti, ha kis falatkákat ehet egyedül kézzel.
tegnap vacsiztunk, megevett egy kisebb virslit, pár falat kenyeret és egy fél paradicsomot hámozva, megtalanítva. utána meg még a tápi. úgy de úgy örültem!

jafa!
hogy fogod tuningolni Milu immunrendszerét?

ancsi!
nézesd emg másik dokival ha úgy vagy nyugodt. én is azt tenném. még a kakás pleust is megmutattam.
mi is kétszer voltunk még hasi ultrahangon is, hogy lássam minden rendben van. majd ugyanígy megyünk szemészetre is, mert én túl régóra vagyok szemüveges, remélem, hogy Zsófi az apja éles és jó látását örökölte...

rota: anyám óvónő, tőle kérdeztem meg. azt mondta, semmit nem szátít kinek van beadva és kinek nincsen. a lényeg, hogy nagyon oda kell figyelni. ha gyanús, orvoshoz vinni, amilyen gyorsan csak lehet. a mi dokinőnk meg a védőnő is azt mondta, hogy ér valamit, de nem 100%. akkor meg minek? és egy olyan oltásra, ami nem sokat ér, minek adjunk ki annyi pénzt?
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?