Sziasztok.
Disznóvágásról és tartásról.
Amint már írtam egy kicsit régebben nekünk a disznóink illetve a kecskéink egy 5 hektáros erdős területen vannak villanypásztorral bekerítve, természetesen van kiépítve ól is ahol éjjel az állatok alszanak.
Mi nem ólban tartjuk az állatokat, vannak sokan a faluban akik ott tartják őket.
Mi takarmányt télire és akkor veszünk amikor az anyák vemhesek illetve szoptatnak, ja és természetesen a kis malacoknak amikor már leválasztjuk az anyjuktól kb 6 hetesen.
Amúgy az erdőben elég kaját találnak maguknak, mert egész nap kint vannak az erdőben. Most készülünk a téli takarmány beszerzéshez ami most ha jól tudom akkor 3-4 000 Ft/ mázsája. (de ez nem biztos, hiszen eléggé ingadozik a gabona ára).
A disznóvágást csak ketten csináltuk a párommal, nem csináltunk hurkát, kolbászt (tudom szoktak, de nem akartunk azzal "szórakozni", hogy bélmosás stb), mi csak a hús miatt, persze az oldalast, gerincet és a többi is meg van, lefagyasztottuk. Inkább szeleteket, kockára vágott húst (pörinek, gulyásnak stb) tasakoltunk.
Az egészet megcsináltuk ketten 9 óra alatt.
Ma megyek vissza a bőrgyógyászatra is, úgy néz ki, hogy szépen javul a bőröm.
És úgy néz ki, hogy a Joelnek visszatért a megszokott alvási ritmusa.
Este 9-kor fürdés 5-kor ébresztő, teát adtam neki és reggel 1/4 9-ig aludt, reggelire tejpépet kapott és most megint alszik.
Remélem most már marad is így.
Mindenkinek akinek névnapot illetve szülinapot ünnepelt az elmúlt napokban, sok boldogságot kívánok.