Új privát üzeneted érkezett!

Marek,
nekem Nasonex orrspray-m van, tavaly írta fel allergológus, mert terhesen nem lehett ugye Zyrtec-et szedni.
Azt nem tudom, hogy most kapható-e, mert a tavalyi 2 db spray megmaradt, mivel csak minimálisan jött elő tavaly az allergiám a terhesség miatt. Most azzal fújkálom és egész jó! Reggel és este kell 1-1 puffot mindkét orrlyukba.

Lihn,
szuper, akkor nemsokára költöztök! :)
Marci sokkal kevésbé husi, mint mikor utoljára láttam, és nagyon ügyi, hogy így sétálgat! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


"Egy , kettő, három , négy,
Te kis cipő hová mégy?
Kipp-kopp kopogok,
Óvódába indulok"....

:D :D :D :D :D :D

Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


sziasztok!

Zsuzsu...és milyen volt az első ovis nap???Nagyon édes ez a kép! :D
jó az ovizsákotok! :wink:

Szöszke.. :lol: :lol: :lol: nagyon jó kép!

Clau...nagyot nőtt Balázs! :shock: :D Hogy tud örülni mindennek, nagyon drága :D Csupa helyes pasi.
Igazi mosolygós baba :D klassz a járgány is.

Linh...nahááát, de vártam már a képet rólatok. Gratulálok a tipegéshez :lol: Nagyon ügyi Marci baba, és most már nem olyan husi, sokat nőtt, igaz??? :D

Mi jól vagyunk, Norbi talán visszatér a régi kerékvágásba, végre alszik napi kétszer másfél órát. :wink:
A 9.fog még nincs kinnt, de ömlik a nyála és néha felsír éjjel. :roll:
Mindent rámol, és dobál. Már ügyesen álldogál és lépeget egy kézzel kapaszkodva.

Sajnos lehet csak max.olvasó leszek a következő napokban mert sütök a lagzira ahová megyünk is.
minden babának és mamának pussz. :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

 
 

Még egy uccsó kép. Norbinak levágtam a fülére lógó tincseket.
kicsit sajnáltam, mert helyes göndör volt, de nagyon izzadt tőle.
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata!
Nagyon aranyos ez a tükrös kép is :D
9. fog?
mi még mindig a 3. várjuk :D

Linh!
Jó, hogy jöttél!
Milyenjó lesz letudni majd a költözést is. Mikor mi költöztünk emlékszem alig vártam, hogy végre kipakolhassak a dobozokból és elkezdjünk újból lakni valahol. Biztos jó lesz Dunakeszin, nekem nagyon szimpatikus hely.

Marek!
coryzaliát első nap óránként kell bevenni, utána lehet ritkábban.
én innen néztem ki magamnak: http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... icle_id=85

Kép

Kép
borkaby
 
 


Zsu!
Első lépések az óvi felé? Egyszer ez a nap is eljön? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Na én is felbukkanok, jelentem, még élünk. :) Bocs, h csak így eltűntem, de mióta Norbi itthon volt, elindult a lavina, és nem volt időm jönni.

Szöszke!
Köszönöm szépen az üzenetet, nagyon aranyos vagy! És ne haragudj, h nem válaszoltam, de gondoltam jövök és írok, és majd akkor írok neked is. Persze elmaradt, azóta meg elfelejtettem. Tényleg bocsi, és jól esett. :)

Írtam korábban, h megyünk a reggae campre, hát voltunk, és nagyon jó volt. Nekem kicsit kemény volt, mert a terület gazos és poros volt, így nem tudtam letenni Lillát egyáltalán, így kézben, bkocsiban, Becoban vk hátán, vagy utazóágyban volt végig. Ő meg pörög non-stop, úh kicsit lefárasztott. De egyébként nagyon jól érezte magát, első este kicsit kemény volt, de utána a koncerteket is végigaludta, ami kb 100m-re volt tőle. :) Éjszakánként egyszer csörgött csak a babysitter, h menjek, felébredt, ilyenkor szopi volt, és durmolt tovább. Örülök, h elvittük, mert tetszett neki a pörgés, ő is tetszett midnenkinek, és végre találkozott a 3 rasztababy is. :D És a szüleim szombaton délután elvitték, vasárnap még délután lehozták egy órára, majd hazautaztak, így volt nekünk is 2 esténk, amit teljesen ki tudtunk élvezni. :) És reggel 7kor sem keltett senki.

Ezután 1 nap pihenővel a Balcsi következett. Napra pontosan egy hónapja utaztunk. Ahogy odaértünk, letettük Lillát a szőnyegre, és elkezdett mászni. Egy ideig kúszott-mászott felváltva, de ma már kizárólag mászik, és tökéletesre fejlesztette a technikáját. Pár nappal később elkezdett felülni is magától, azóta az is tökéletes már, legjobban a lábain szeret ülni, és ha bepörög, így rugózik. :) Hihetetlen, h mennyit fejlődött az egyensúly érzéke, kb 6 hete felállt, 1 hónapja mászik, majsnem egy hónapja ül, és ettől nagyon beindult a fejlődése. Nem sok kell már, h egyedül álljon, néha csak 2 ujjal támaszkodik vhol. :D Az idő egyébként nem volt jó, 3x voltunk strandon, csak térdig a vízben, és egy kegyetlen vírust is bekaptunk, amiről Nyugtonmalac is tudna mesélni :P...úh ez a nyaralás nem az életem legjobbja volt. :?

A nyaralások után volt egy kis zűrzavar alvást, és egyedüllétet illetően, de ma már teljsen visszaállt minden, sőt napok óta tök sokáig olyan jól eljátszik...mintha 3-4 napja megint ugrott volna egyet a fejlődése...mármint fejben, mert hirtelen változott. Kapott egy FP vonatot, meg egy tesco-s drót-hullámvasutat vagy mit, amin fa autót, vonatot stb-t lehet vezetgetni. Ezekkel konkrétan játszik, és a babakönyveit is lapozgatja, és nézegeti. És az új mániája, h mindenbe belenéz, amin kukucskálni lehet, vagy át lehet nézni. :)

Már a 6. fogát várom, ahhoz képest, h a 2 alsó után volt 3 hónap szünet, most hetente jön egy új. :) Gondolom ezután megint lesz egy nagyobb szünet.

Szóval bocs, h így eltűntem, de a 10 nap Balcsi után nemsokkal kitaláltuk hirtelen, h szept 8-án visszaköltözünk Londonba, és azóta rengeteg a dolgom, intéznem kell a költözést, és el kell intéznem az ügyeimet, mielőtt elmegyünk. Szerveznem kell a vállalkozásomat is, át kell rágnom magam az egészen angolul, ami nem semmi. Nyelvi akadálya nincs, de úgy összességében nehezebb angolul felfogni az egész rendszert, nekem akinek magyarul is elég homályosak az ilyen dolgok.

Bocs, h csak magunkról regéltem, esélytelen, h visszaolvassak, de azért pár dolog, amit kiszúrtam az utóbbi 2 oldalról.

Tali: Marek, nagyon sajnálom, h nem tudunk találkozni veletek és a többi topiklakóval. Kár, h ennyire elhúzódott a tali, mi máe 8-án repülünk. :(

cipő: Én azt hiszem egy pediped-et és egy shooshoos-t fogok venni Lillának, ha elindult...otthonra zokni, de lesz majd egy bőr puhatalpúja, h kéznél legyen.

allergia: Néha én is érzem, h picit viszket a szemem, de ez nálam sztem semmi...nem mondanám, h allergiás vagyok. Aki konkrétan az, vigyázzatok, h dinnyét se egyetek, de ezt gondolom tudjátok.

kimenő: Mivel itt Makón nem ismerek már senkit, mert az összes barátom elköltözött innen, így nem volt hova menni...de sztem kint én is kb hetente el fogok majd menni vhova, és Norbi is, ő eddig is elment, gyakrabban is, bár megigérte, h most csak néha megy majd. És azt is megbeszéltük, h kb 2hetente babysitter vigyáz majd Lillára, mi meg elmegyünk vhova este. Az egyik bnőm felajánlotta, h majd bevállalja Lillát szívesen (nagyon szereti :)), ha nem ér rá, akkor majd hívunk mást. Sztem ennyi kell.

darabos kaja: Hát mi nagyon rosszul állunk sztem, Lilla most kezdi elfogadni a 8hós kajákat, keksz kizárt, mini répadarabokat már kapott a levesből...egyelőre ennyi.

Bocs, h ennyit írtam, és főleg csak magunkról. :oops: Nem igérem, h sokat jövök mostanában, de ha már kint elrendeztük magunkat, akkor jövök, mert szeretnék visszacsatlakozni.

Minden baba nagyon éééédes, megnéztem az utóbbi pár oldal képeit. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensi, de jó, hogy jöttél! Én vagyok az "iwiwen visszacsalogató" ember. :D Milyen vállalkozást indítasz kint?

Kép
szöszke
 
 


sz.bettyna, tudom ám, hogy holnap szülinapod lesz!!!!! :D Istenke éltessen! :wink:

Kép
szöszke
 
 


sz.veronika, ezzel még adós voltam. Mimi cica és bandája. Igaz, hogy pár halból kiment a levegő és lepényhal lett, de azért nagyon jó szolgálatot tesz ez a játék. :D

Kép

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!!

Annyira gyenge volt nappal a netünk, h csak pár sorra és a képre futotta. Jól sikerült az első ovis napunk. Reggel családilag elvittük, fogta a kezem, kicsit bújt, de amikor megmutattam a csoportszobát, mosdót akkor már nem félt, ment játszani. A dadust ismeri, Ők is szoktak lenni a játszón. Az ablakuk az utcára (térre) néz és amikor jöttünk ki, egyszer csak megjelent Ábel szöszke buksija az ablakban.... (függönyt még nem tették fel). Nem sírt, integetett..... Beszálltam a kocsiba és kirobbant belőlem a sírás......Bence is törölgette a szemét, Ő nagyon büszke az ovis nagyfiára. Mentünk Szegedre, vittük Konstit szemészetre. Kicsi fiam folyamatosan kereste a tesót és én is bőgtem, amikor hátranéztem és láttam, h üres Ábel ülése......

(A szemészeten mindent rendben találtak Konstinál, kaptunk új időpontot Ábinak. )

Délre mentem érte. Volt olyan anyuka, aki maradt a kisfiával az oviban, Ő fogadott, h "csúcs a fiad, a legönállóbb az összes közül, büszke lehetsz rá..."..... hihetetlenül jól esett. (az óvónő nem fog rosszat mondani, de egy anyuka bátran megmondja egy másik anyukának. ) Sírás nem volt evett szépen. mentem a csoportba, már csak Ő volt aki délben hazajövős. édes volt, ült az asztalnál, vigyorgott és csak akkor állt fel, amikor hívtam. IMÁDOM!!!!

Nem mondta az óvónő, h kommunikációs gondok lettek volna, mindenben segített, Ő volt az egyetlen, aki segített összepakolni, terített, elpakolt.... Mondták, h biztos van nagytesó..... néztem Konstira és mondtam, h kisebb van....

Az igaz, h itthon is Ő pakol össze, na meg nagyon szeret körülöttem segítkezni. Főzésben, takarításban egyaránt. Lányos anyukák figyelem!! :wink: :wink: :lol:

Ma is érdekes napunk lesz. Konstit kell vinni tanácsadásra, valószínűleg meglesz az egy éves státuszvizsgálata. Bence dolgozik, én nem merek vezetni, így megpróbáljuk a buszozást. Egy gyerekkel beválalom. Kíváncsi leszek Konsti mit szól. 11-re megyünk, utánna apa hazahoz, mert menni kell Ábelért.

Emma!
Hogy van Ábel?????? Oviztok??!

Szerencséd van, h nincs cumisüveg. Nálunk a reggeli ébredés után és az alvásokhoz kell....Idővel leszokunk.... :wink:

Clau!
Nagyon szépek vagytok!!!!! Mozgalmas nyaratok volt. :lol:

Nyugi, 3 hét előnye van Konstinak..... :wink: :)

Veronika!
Én a cipőket is mosógéppel tisztítom.....

Hétfőn meghozták a nyereménymosómasinánkat!! :lol:

Szöszke!
CSÚCS!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: nem gondoltam volna..........nagyon király!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Linh!
Hihetetlenül sokat változott Marci!!!!!!!! Ha nem tudnám, h ki Ő nem ismerném meg!!!!!!!!!! Gratu a járáshoz!!!!!!!!!!

Borkaby!
A szülőin csak a hitoktató hölgy jelent meg és hittanra agitálta a nagycsopisokat. (tegnap unalmamaban forgattam Konsti kiskönyvét és vannak be piktogramok a gyerekek jogairól. közte van, h a "gyermeknek joga van megválasztani a vallását.." ....)

Hamarabb, mint gondolnád........ :wink: :wink:

L.Kata!
Mutathatnál képeket a mostani tortákról...csak hogy.............. :lol: :lol:

A zsákunk varratott...... :) Ábel fogta , nem vihettem Én. Ott vettem észre , h belecsempészett cumit, kisautót, de nem sírt, amikor elvettem... :lol:

Többieknek milyen volt az első nap az oviban, suliban???????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu, jaj, ahogy írtad, esküszöm, én is majdnem elbőgtem magam, olyan kis megható lehet ez és nagyon szomorú :? Én el sem tudom képzelni, hogy majd így otthagyom a böliben Lottit, biztos én is szétbőgöm a fejemet majd :roll:
Viszont nagy-nagy gratula a nagyon okos fiacskádhoz, és hogy csúcs a gyerek, ezt eddig is tudtuk :wink: A szatyros kép meg, hát arra nincsenek szavak, mint egy kis vándor, nagyon édes!!!!

Sensi, de jó, hogy előkerültél! Jó mozgalmas nyaratok volt akkor!
Sajnálom, hogy a talira nem jössz. Hogy-hogy már visszamentek? Vagy erről volt szó anno, csak így elment az idő?? :roll:

Szöszke, füris kép csúcs!!! :lol:

LKata, tükrös kép de cuki, jó a sérója Norbinak! :lol:
Akkor most jó nagy melóban leszel, te szegény, kitartást és gyere, amint tudsz!

Bettyna, én most találtalak meg iwiwen, be is jelöltelek és ezúton is kívánok nagyon-nagyon boldog Születésnapot!!!
Kép

Mi megvagyunk, Lotti 4 napja átalussza az éjszakát :shock: Nem értem, miért, most már ez a meglepő, de tök jó.
Holnap megyünk a zenebölcsibe, remélem tetszeni fog neki!!!
Na lépek is, mert párolódik a kajája.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert Szabi vasárnapra betaknyosodott, hétfőn egész nap lázas volt, tegnap nyűgös, mára talán rendben leszünk.

Ő ma 11 hónapos én meg 30 éves. 8) Milyen öregek vagyunk!

Clau - De édik ezek a képek!!!! jó volt újra olvasni rólatok!

Ildi - hűűű, de klassz ez a videó! Nagyon ügyes a csaj!

Szöszke - Jó a kép. Ilyet Szabi is szokott, csak négykézláb. A minap együtt fürödtünk. Na, akkor is meglátta a cicimet és akkor már miért ne kortyolna párat ugye. Vicces volt!
KÖSZI A KÖSZÖNTÉST, DE ARANYOS VAGY!!!!!!!!! :oops:

Veronika - Gratulálok a mászáshoz! Reszkess lakás!!!!

Linh - De nagy kópé Marci és milyen ügyi! Gratula!!!! Költözés! Szuper!!!!!

Borkaby - Én is eszem a Coryzáliát, mint a cukorkát, meg használom a pollen stoppot, de van amikor semmi sem használ. A körte érdekes. Én hetek óta eszem, mert roskadozik a fánk, de se jobb, se rosszabb tőle. Lehet, hogy ez is alkati dolog? a Flavint nem is lehet szopi mellett, ha jól tudom. Asztma! De durva!

cipő - Tegnap vettem egy 20as Geox cipőt az angol turiban. még nagy, de mire elindul jó lesz.Vadi új. Lehet tippeni mennyibe került! Az eredeti ára 10 fölött van.

Marek - Kérdeztem sms-ben pevát, de nem válaszolt. Próbálom hívni majd. Nem tudom mi van velük. :roll:

Zsuzsu - Nagyon helyes Ábi! A nagy ovis!!!!Aszem én is bőgtem volna! :oops: Tényleg légy büszke rá!!!!!

Kata - Klassz lett Norbi frizuja!

Darabos kaja - Szerintem nem a fogak számától függ, hanem attól, hogy mennyire tudja használni őket. Szabinak 6 van. A banánt harapja, kenyeret, puha husit és minden mást, amit szükség estén szét lehet nyomni szájpadláson is csipkedve kapja, eszi.

Sensi - jó hogy jöttél és meséltél magatokról. Sajnálom, hogy nem tudok jönni Marekékhoz.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ildi - Köszi neked is!!!!! Mesélj majd a zenebölcsiről! Találtam ringatókat a 6. kerületben ami olcsóbb lehet, ha érdekel.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Szöszke!
Childminder leszek, ami annyit tesz, h otthon fogok gyerekekre vigyázni Lillus mellett. Valaki egész napra jön, egész hézen, vk csak 2-3 napot a héten, valaki meg suli/ovi előtt, után. Persze először csak egyet vállalok plusszban. Kb az itthoni családi napközinek felel meg.
Nagyon édes ez a kép! Lillát nem nagyon lehet engedni pröögni a kádban, mert állandóan bele akarja tenni a fejét. :?

Zsuzsu!
Örülök, h jól sikerült az első ovis nap, büszke lehetsz Ábira. És annak is örülök, h Konsti szeme rendben.

Ildi!
Hát arról volt só, h ősszel megyünk vissza...de azt én sem gondoltam, h ennyre az elején. :) Én is kiváncsi vagyok milyen volt a zenebölcsi. Mesélj majd! Megkérdezhetem, h mennyibe kerül itthon egy ilyen? Én is most keresek Lillának vm jót, szerencsére kint rengeteg baba dolog van, minden napra akad több is a környékünkön. Vannak olcsó, 1-2-5 fontos dolgok, ami egész jó színvonalú, de azért van különbség a népszerű helyekhez képest. Utóbbiak nekünk most elég drágák, 100font (kb 33e ft)a monkeymusic zeneóra 10 hétre. Egy gymborre nevű helyen pedig 120font (kb 40e ft) 14hétre a zene, és 200fton (kb 66e ft) 14 hétre a gym (ahol mozoghat minden féle izéken). Szeretném, ha járna egy ilyenre is egyszer egy héten, de ez most egyszerre hirtelen nagyon sok, mert van sok más költség most bőven. :? Igaz lehet óránként is fizetni, csak akkor sokkal többre jön ki...lehet az lesz, h majd néha-néha elmegyünk egyre, és óránként fizetünk.

Bettyna!
Szabi édes lehetett fürcsi közben. :D Boldog szülinapot Neked, Szabinak pedig boldog hófordulót! :) Lesz nagy buli?

Ma voltunk méretszkedni, Lilla 8,5kg és 74cm. Eddig az összes korabeli babánál magasabb, akiket ismerünk...csak tudnám honnan örökölte...én a 157cm-emmel... :D

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Jövök képekkel is...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bocs, h megint sok lett... :oops:

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Bettyna: Isten Éltessen Sokáig!

A 30. szülinap az nagyon komoly dolog! Remélem, csuda klasz napod volt!!!!

Persze a 11. hóforduló is nagyon fontos esemény :) Szabinak is sok puszit küldünk!

Nagyon aranyosak a babákok a képeken :) Lillusnak milyen jól áll a copfocska! Ábinak milyen szép zsákja van, és Norbikának nagyon jó lett az új frizuja ;) és Gergő nagyon édesen úszkál a játékok között :D

Ovi kezdés: Nálunk zökkenő mentes, mint ahogy vártam. Lili ment reggel, nem maradtam vele, ott aludt, mivel arra jártam, bekukkantottam az oviba, hogy elaludt-e, vagy sirdogál (ezt nem gondoltam komolyan), de még nem aludtak... Beszélgettem vele, mondta, hogy ott szeretne aludni, menjek haza Borival dolgozni. Mondta, hogy játszik alvás után egy nagyot és utána anya és Bori jöjjön érte. Így volt. Ő jött el utolsónak, de akkor is szomorú volt, hogy el kell jönni.
Ma (2. nap) elég problémásra sikeredett a Lili leadás az oviban: hogy adjak le egy gyereket, aki nincs ott? Pikk pakk lecserélte a cipőt, eltette a szekrénybe a görkoriját (ezzel kellett ma menni), és már el is tűnt a szobában, és belekezdett a játékban :) Kérésre egye fene alapon előkerült, hogy Borka és anya egy egy puszival mehessen a dolgára :)
Szóval mi boldog ovisok vagyunk.

És már az első nap után megállapítottuk Lilivel, hogy Szilvi néni és Edina néni (Szilva néni és Edi néni Lili szavaival :D ) sokkal aranyosabb mint pl. a bölcsis gondozó nénik. (ez utóbbiak Lilitől az utolsó napján egy egyszerű odavetett sziával köszöntek el, ezt soha nem felejtem el nekik! :evil: )

Majd ha Borka is símán megy bölcsibe, akkor felírom a receptet a zöldbolygó-ra :) hahaha, hátha a sírós, nem akarok holnap oviba menni gyerekek anyukái elolvassák ;)

Na megyek elájulni, nagyon sokat dolgozom mostanában...

3 "munkahely" + Bori itthon, + Lilit én viszem... :oops:

Jó pihit!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna
Így megkésve: Isten éltessen!

És sok boldog hófordulót annak, akit érint... :lol:

És puszilom a friss ovisokat, bölcsiseket!

Sensi
De kár, hogy már visszaköltöztök!!!!
Egyébként milyen engedélyek kellenek ahhoz, hogy hivatalosan childminder legyél? Mert nálunk a családi napközinek nagyon szigorúak a feltételei... Pedig nem lenne rossz ilyesmivel foglalkozni... :roll:

Képzeljétek, tegnap vérvételen voltunk Borival. Nagyon sírtunk mindketten. A végén Borit kicsit könnyebb volt megvígasztalni, mint engem... :lol: Bár az tény, hogy vérvétel után, már elég csunyán nézett a doktornénire... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk doktornéninél, a 10 hós kontrollra (igaz ez már majdnem 10 és fél hós lett :))

7.88 kg. Jól le lettem szidva, hogy másfél hónap alatt csak280 grammot hízott... eléggé utálom már ezt a dokinőt, soha semmi nem jó neki, és mindig olyan rossz érzéssel jövök el tőle :evil:

Már túl van a súlytriplázáson - amit egy éves korra kell, ráadásul én is csak 8 kiló voltam 1 évesen, pedig én 80 dekával nagyobbnak születtem, mint Pálmi.

Persze a toroknézésből megint üvöltés lett, nem is tudom mi hogy viselnénk egy vérvételt... együttérzés Marek...

Na szaladok, majd holnap jövök!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Nymalac!
Dejó, h Lili ilyen ügyes az oviban! Mondjuk nem is feltételeztem volna róla mást. :D Bölcsis nénik ******... :evil:

Marek!
Igen, készültem nagyon egy talira... :( Hát, a családi napközi egyébként nem olyan nagy kaland (mármint nekivágni a biznisznek). Semmi a magánovihoz képest pl. Ismerek egy szegedi csajt, aki éppen most alapít egyet, és símán véghezvihető.
Angliában min. 3 hónap a regisztrációs procedúra, de előfordul pár hónap csúszás. Először el kell menni egy előadásra, ahol elmondják, h mi ez az egész (nekem szept 16.), és hogy megy a regisztráció. Itt adják oda a regisztrációs csomagot, ki kell tölteni a papírokat, és elküldeni egy OFSTED nevű szervezetnek (hozzájuk tartozik az összes childminder, ovi, suli ügy, ellenőrzik pár évente, h megfelelsz-e a követelményeknek). Ők ezután elküldik az erkölcsi bizonyítványhoz szükséges cuccot, és ezt is fel kell adni (az összes lakásban lakó felnőttnek). Ezután nemsokkal kijön egy emberke, szétnéz a lakásban, megállapítja h hány gyereket vállalhatsz, és megbeszéli veled a dolgokat, felméri h tisztában vagy-e és képes vagy-e megfelelni egy Early Years Foundation Stage nevű szabályzatnak, amiben biztonsági előírások, és oktatási útmutatók vannak. Ha minden oké, akkor oké, ha vmt még be kell szerezni vagy változtatni kell, erről küldenek egy levelet, és neked vissza kell írnod, h kész. (ált. nincs több ellenőrzés, elhiszik, h megcsináltad). Ezután csak várni kell, h jelezzenek, h sikerült a regisztráció (az erkölcsi tart a legtovább), és ezután 1 héten belül küldik az oklevelet, és elkezdhetsz dolgozni. Ez alatt a procedúra alatt el kell végezni egy ICP (introduction to childcare practice) és egy elsősegély tanfolyamot, ami bele kerül párszáz fontba. Meg ki kell fizetni a regisztrációt, erkölcsit, biztosítást kell kötni, és nem árt beiratkozni a nemzeti childminder szövetkezethez (vagy mi?!), mert hasznos. Szal nem is olcsó. Nem semmi az egész, de azért nem annyira durva, mint elsőre tűnik. :)
Bocs, h hosszú lettem, és valszín nem sok mindenkit érdekel, de ennyiben tudtam összefoglalni.

Most megyek pakolni, mert este le kell adni a cuccokat a fuvarcégnek, hnap reggel megy Londonba. Egyelőre még csak Lilla ruháit selejteztem ki tnap, úh van dolog bőven. :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Ja, és Marek! Részvétem a vérvétel miatt, ügyesek vagytok, h túl vagytok rajta.

Veronika!
Sztem ne foglalkozz a dokival, Pálmi ilyen alkat, és kész. Nekünk kizárt, h meglesz a súlytriplázás. Most 8,5 kg Lilla. Örülök, ha 1,5 éves korára lesz 10,5kg. De lehet, h még akkor sem. Ő elég jó kis súllyal született, de nagyon úgy néz ki, h vékonyka alkata lesz.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést, aranyosak vagytok. Hogy őszinte legyek, semmi sem változott tegnap óta. :wink: Viszont volt nagy meglepi. Délelőtt egy futár érkezett 30 szál vörös rózsával, délután meg apa! És itt is marad velünk a héten!!!!! Szabitól az ajándékom: tud puszit dobni és ezt tegnap mutatta meg először!

Marek - vérvétel :cry: Le a kalappal előttetek! Borinak is boldog hófordulót!

Sensi - Édesek a képeitek!

Ny.malac - puszi a nagy ovisodnak! Nagyon ügyes a leányzó!

11 hós méreteink: 10 kiló 30 deka, 77 cm!

És most jól elárasztalak benneteket képekkel:
a cipőnk
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 4.0285.jpg[/img]
Kép
Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Kép

cipő még egyszer :oops:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


még egy úszós videó és eldugulok. :oops:
elforgatni nem tudtam sajnos. :oops:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-kiuszik-gyerek-yH6iNxJVnM0RUG0E

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Voltunk zenebölcsiben :lol:
Lottiban nem csalódtam, most is hozta a formáját, már amint letettem, elmászott, elsétált, a babákat fogdosta, játékokat próbálta, anyukákat stírölte... :lol: A zenék-nóták is tetszettek neki, kb. 10 percig aktív figyelem volt, aztán inkább játszott.
Nagyon jó volt, amúgy egy óra 1000 forint és mi mindennel együtt voltunk annyit, nem volt így vészes az ára - akit érdekel, mi jövő héten is megyünk csütörtökön, ugyanoda.

Képek nagyon jók, Bettyna, úszós videó nagyon király, Szabi iszonyat ügyes!!!!!!!!!!!!
Cipő szupi!

Én most Vaterán veszek cipőt, igaz, használt, de tök jó állapotban vannak, már kettőt lőttem 1200 és 750 forintért!

Bocsi, ennyire futotta, mennem kell...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sensi, még neked akartam írni, hogy Lillus mennyire nagyot nőtt és tündéri a képeken, milyen cuki kis copfja van!!! Nekünk is ilyen felfújható úszógumi-csónak valamink van :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


sz.bettyna, a videón mondtál Szabinak valamit a vízbe bukás előtt? Vagy csak úgy odahajolsz?
Nagyon szupi a kiscipő! :)

Sensi, Gergőnek sem lesz triplázás. Most volt 7,95 kg. Havi 10-15 dekát hízik és kb.1,5 cm-t nő. Ebből sokára lesz 10,5 kg.

Éjszaka: ismét rosszul telt. Amióta hazajöttünk apósoméktól, nagyon rosszul alszik Gergő. Ma pl. 3:40-5:15-ig próbáltam visszaaltatni. És 1-1,5 óránként sírva ébred. Napközben nagyon szépen és jól alszik: délelőtt 10 óra körül 1,5 órát, délután 3-4 környékén 1,5-2 órát. Az egyik kolléganőm azt mondta, hogy lehet, hogy fél. Mondjuk én is félős voltam...sötétség, furcsa alakú tárgyak... :? A fene sem tudja, mit kellene tennünk...

Kép
szöszke
 
 


Ildi, szép magas hangon énekelt a zenebölcsiben a néni?

Kép
szöszke
 
 


Hát igen, mondhatni, hogy magas hangon énekelt :lol: Amúgy jó hangú nőci, a dalok is jók voltak, egy altatódalt ott megtanultunk, de már nem emlékszem az első szóra se :oops: :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szöszke!

Erről az éjszakai félésről sok mind jutott az eszembe, amit a barátnőimtől hallottam, tapasztaltam.Leírok párat, hátha segít, vagy abban segít, hogy kitaláld mi is a pontos baj.
Hogy alszik el Gergő este?ott vagy vele?Lát téged?Világosban, sötétben vagy félhomályban?Sok baba ha úgy alszik el, hogy ott van valaki vele, és éjjel kinyitja a szemét, és már egyedül találja megát, megijed és sirni kezd.Mondván az utolsó élménye, hogy nincs egyedül.Ha világosban alszik el és sötétben éberd fel az is baj lehet.Próbáld meg, hogy kicsi félhomály legyen neki a szobájában.ne tul sok, nehogy nézelődni legyen kedve. csak épp, hogy ne féljen.Egyébként minden baba felébred, kinyitja a szemét éjjel legalább 3szor.Ha olyankor jól érzi magát, nem fél, nem éhes nem fázik nincs meleg stb, akkor simán visszaalszik.Akkor kezd el sírni, ha valami nem okés.Az egyik barátnőm kisfia 2,5 éves, és mindig ugy alszik el, hogy tekergeti az anyja haját.és minden egyes ébredése ordítással kezdődik.mert megijed, hogy nincs ott vele az anyja.Ha te is gy altatod el, szerintem érdemes lenne fokozatosan elérni, hogy úgy aludjon el, hogy egyedül van.akkor nem fog megijedni.
Van egy olyan elmélet, hogy kb 1-1,5 hét alatt szépen fokozatosan távolodni kell a kiságytól.a végére már meg fogja szokni, hogy egyre messzebb ülsz le az ágyától és egyszer csak már nem leszel ott.Hidd el pár nap alatt megszokják a babák ezt a rendszert, csak azt kell kibírni.de megéri.

remélem hamarosan gergőke is jobban fog aludni.

Képzeljétek, olyan durva volt már az allergiám, hogy mindenféle gyógyszer ellenére sem javult, már se éjjelem se napalom nem volt, totál kimerültem, vezetnem is kell minden nap, szóval a dekoncentráltság sem tul jó.Szóval vettem egy nagy levegőt és beadattam egy injekciót allergia ellen.szteroid, ugyhogy nem túl jó.de azt mondta az allergológus, hogy évente egy szuri nem fog ártani.azóta végre kapok levegőt és aludni is tudok.ÚÚÚÚÚÚtálom az allergiát.

Most mennem kell, hulla vagyok, jó éjt mindenkinek!
emmalena
 
 


Na hát nálunk is gondok vannak az alvással sajnos.
És így, ahogy elolvastam Emmalena, amit írtál... Lotti minden este cicin alszik el! Éjjel pedig folyamatosan kel, néha előfordul, hogy nem és végig alszik, de ez ritka, mint a fehér holló :? Sajnos valamikor 10-20X is ki kell kelnem az ágyból, mert felsír, felül, feláll, kapaszkodik a rácsba... nagyon fárasztó. De lehet, tényleg az a gond, hogy úgy alszik el, hogy ott van a karomban és aztán felriad éjjel és sötét van és én se vagyok ott :shock: :? De ha cicin alszik el, mit tegyek, ne ott altassam? :roll:

Allergiádat sajnálom, szörnyű lehet :?

Marek, neked meg a vérvétel miatt :cry: Az egy szadi dolog, emlékszem, mikor Lottitól vettek vért, amikor kb. 3 hónapos volt és a doki sárgának látta és bár nem is volt sárga, na de szúrjuk csak meg, ha már itt van :evil: Szörnyű volt látni, ahogy a kicsi kézfejéből vették a vért :cry:

Na megyek is tovább, jó éjt!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


ildi!

Sajna ugye emmát nem tudtam szoptatni, de Ábi 10 hónapig szopizott, és a kezemben aludt el.voltak ilyen gondok, aztán rájöttem mi volt a baj.Onnantól kezdve vagy nem hagytam a cicin elaludni vagy ha nagyon bekómázott, pár perc mulva felébresztettem finoman puszikkal, hogy lássa, hogy leteszem az ágyba.Annyira fáradt volt, hogy rögtön el is aludt, de konstatálta, hogy már a kiságyban van és nem a cicin.onnantól kedve nem volt ilyen gond.Próbáld meg, hátha neked is bejön.
emmalena
 
 


Sziasztok!!

Konstinak megvolt az egy éves státuszvizsgálata. Minden rendben Vele, egészséges és gyönyörű. :lol: :lol: :lol:

A mérlegelésnél ordított, így lett 8700g és 75cm.
Lassan kibújik a negyedik fog is.

Doktornéni javasolta, h óvatosan kezdhetjük a tejtermékeket, tejfölt, kefír, tej ..... Előszőr főzelékbe, aztán direktbe is.

Emlékeztek itt sírtam a köldökén. Nyáron még azt mondta a doki, h valószínűleg műteni kell. Most meg én is láttam, h szebb a köldök. Doki nem mondott semmit, rákérdeztem és akkor mondta: kinőtte a sérvet!!! jeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol:
A kukacot különösen megdícsérte, szépen alakul, látszik a tapasztalat... :oops: :oops: :oops: :oops:

Az ovis tesó miatt javasolt vitamint szedni, így ha elromlik az idő szedni kezdjük.

Ábel még mindig szereti az ovit, nem sír, sőt Ő vígasztalja a sírós társait. Reggel apa viszi, integet neki, és olyankor kicsit szomorú. Rövid idő alatt elmerül a játékban és onnantól kezdve nincs gond. Azért persze nagyon örül, amikor megyünk érte.
Kommunikál, szeretik nagyon, nem közösítik ki. Említette az óvónő, h nagyon ügyes, jó mozgású és eleven, de szót fogad, könnyen fegyelmezhető.
Első nap bepisilt, másnap szóltam, h ne hagyják elmerülni a játékban, hanem küldjék pisilni. Azóta nem is volt "baleset".

Képzeljétek, udvarol a fiam!! :lol: :oops: Van egy kislány, 3 hónappal idősebb. Eszter felkarolta a fiamat, hívja játszani. Más csoportban oviznak, de az udvaron keresik egymást és együtt játszanak. Délután meg a játszón folytatják. Ábel hintáztatja a hölgyet... :lol: :lol: :lol: tanítgatjuk az egyedül hintázást. lábakat előre-hátra... erre a fiam ugyanezt Eszternek tanítja.... Hihetetlenek, fára másznak... jókat nevetünk rajtuk annyira édesek.
A szavak is alakulnak. Tegnap kérdeztem mi volt az ebéd, mire a fiam: jizs.....nézem az étrendet: rizseshús....alakul!!!! :wink: :)

Konsti új szava az amma =alma. Felbátorodtam, így adok a kezébe darabos ételt. A vajaskenyér a kedvenc, de a gyümölcs is csúszik.

Ildi!
Tudod a szükség nagy Úr, van aki már egy évesen arra kényszerül, h bölcsibe adja a gyermekét. nehéz, noha a legtöbb gyermek gond nélkül beilleszkedik. Az anyai szív más.....nagyon más........

Én a bababörzén akarok szétnézni cipő ügyben. Új cipőket szoktak árulni, 20-30% kedvezménnyel.

Bettyna!
Sok boldogságot!!

Szabid nagyon ari!!!!!!!!

Sensi!
Kívánom, h sikerüljenek a terveid!!!!!! Én is kiszúrtam Lillus "antennáját", igazán csajos!!!

szüleid mit szólnak, h költöztök??? Párod örül?????

Marek!
Puszik Borinak!!!!! Nálunk apa vitte Ábelt vérvételre, nagy szívás volt, én kint bőgtem. Nem kívánom senkinek.
Allergia miatt kellett a labor????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Én inkább csak olvasok, nincs időm írni. a sütiket betöltöttem, már csak csokizni kell a tetejüket, és szeletelni, az esküvői
tortát ma töltökm be, holnap reggel díszítem. nem unatkozom :wink:
Anyósom vigyázott az elmúlt 2 napban Norbira, Megtanította sétálni úgy hogy csak egy kézel kell vezetni :lol:
Ja, és tök édes a " csüccs" szóra leül.Úgyhogy a kedvenc játéka a "sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk..." :lol:
Tegnap Danonínot evett. :oops: :D De talán már nem árthat, nem?
Abból lehet adni a málnássat, epreset, vagy vannak benne magok??? :roll:

Azt tudom hogy mint gyümölcs 18hós korig tilos.

Zsuzsu, NyMalac...gratulálok a példás ovis viselkedésért a nagyoknak! :D
Sensi...nagyon aranyos képeket hoztál!
Ildi...zenebölcsi, de jóóóóó hogy tetszett. tök jó nektek hogy van ilyen felétek! :D
Bettyna...utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!Puszi! :D
Nagyon dögös a kiscipő! És gyönyörű virágot kaptál, a poló se semmi :wink: :lol:
Marek...vérvétel :(
Lehet minket érdekelne a tavi horgászat :D férjem szeret lógatni :lol: Nem tudnád kinyomozni mennyi a napi jegy???
Más férj nem pecázik?? :wink: mert gondolom úgy jobb lenne a pasiknak!
Emmalena...fényterápiát nem próbáltad az allergiára???
A barátnőm 2 éve jár, 10kezelés, közben még nem érzed a hatást de a kúra végére elmúlik minden panasz.

Mennem kell, majd jelentkezem a lagzi után, hozok majd képet :wink: :lol:
Minden jót, pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Zsuzsu,
jaj de jó, hogy rendbejött a köldöke!!!

Nálunk az esti fektetéshez teljes sötétet csinálok (redőny le), beteszem az ágyába, megsimogatom a fejét és kijövök, rácsukom az ajtót. Persze ezt már akkor, mikor már látom, hogy nagyon bágyad be. Aztán van, hogy szól és akkor visszaviszem még egy kicsit a nappaliba, de legtöbbször elsőre sikerül, de 2-3 próbálkozásnál több nem szokott lenni. Egyedül, sötétben alszik el.

De mi már 2-3 hetes kora óta külön szobában altatjuk, így nem tudott hozzászokni a jóhoz :) Nagyban hozzájárult, hogy ezt meg tudtuk tenni, hogy nagyon nyüzsgött éjjelente, szuszogott, nyögött, mozgolódott és nem tudtunk tőle aludni :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kata,
végülis ez neked még ha munka is, egyfajta kikapcsolódás, nem? :)

Emma,
szteroidos inekció? :shock: Nahát, erről még nem is hallottam! De jó tudni, hogy van ilyen, ha tényleg nagyon bedurvulna a helyzet később...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Emmaléna, igen, ismerem ezt az altatásos dolgot. Szerencsére nem kell ölben altatni Gergőt. Betesszük a kiságyba, fárasztja magát játékkal, majd elalszik. De! Annyiban bizony helytálló a dolog, amit írtál, hogy néha világosban alszik el, és sötétben ébred. Na, én ettől úgy berezeltem volna kiskoromban, mint a pinty. Ma egy fokkal jobb volt a helyzet, mint tegnap, de később is aludt el. Tegnapelőtt már este 8-kor aludt, tegnap viszont csak este 10-kor. Hajnalban ugyanúgy 3:40 körül ébredés, de most csak fél órát engedtem kínlódni, vagyis simogattam, teát kínáltam neki, aztán 4:20-kor megszoptattam, és szépen visszaaludt.
Ha lámpát kapcsolok neki, elkezd játszani, mint napközben, szóval az sem jó megoldás. Nincs mese, ha beszélni fog, akkor már el tudja mondani, mi baja.

Kép
szöszke
 
 


sziasztok elöször is mindenkinek köszönjük a dicséreteket

zsuzsu: nagyon vagány a fiad és milyen ügyessen áll egyedül. vannak még rendes emberek /cipö/ :wink:

emmalena: akkor a fiad egy igazi férfi :wink:

ildi: én sajna nem tudtam megnézi a videót, nekem letöltési hibát ir ki :cry:

clau: sajnállom hogy a láz miatt megszakadt a kirándulásotok
a képek nagyon jók :lol: :lol:

linhbaba: nagyon aranyos ez a kép :lol:

egyenlöre ennyi a vissza olvasásból. mennem kell, mert fiam felébredt és megyünk be komáromba vásárolni

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az újabb köszöntéseket és dicsiket!
Bár nem tippeltetek, azért elárulom, hogy a kiscipő 990 Ft volt!
Képzeljétek Tatán bezár az egyik babaruha bolt. Kiárusítják a készletet. Minden 50%.al olcsóbb. Na végig is túrtuk tegnap, de kté kis pulcsin kívül nem találtunk semmit. Nagyok voltak. Viszont tallkoztunk ott egy csajszival, aki mondta, hogy neki angliából vannak a ruhái, a kisfia 20 hónapos, most adja el amiket kinőtt, ha érdekel. Naná, hogy érdekel. Ma át s mentünk hozzájuk Oroszlányba. Egy hatalmas zacsi ruhát hoztunk el, benne 2 overáll, 3-4 bélelt naci, vastag pulcsi, kabát stb. 13 ezerért. Plusz, ajádékba kaptunk egy marék zoknit, 2 sapkát és egy zsír új cipőt!

Szöszke - A alvásgondokra nincs ötletem sajnos. Igen, merülés előtt mondom neki, hogy "merülés" és ha nem figyel, akkor egy kicsit az arcába fújok. Így tannultuk.

mennem kell, majd jövök még

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Marek: sajnos nem tudok menni a talira, mert ha minden így megy tovább, akkor valószínűleg azon a hétvégén fogunk költözni. Nagyon sajnálom :(
Remélem a vérvétel traumáján már mindeketten túlléptetek! :?

Zsuzsu: Jaaj, Ábel nagyon édes az oviba-menős képen és milyen szép zsákja van!!!! (nekünk ilyen szopipárnánk van :D) Örülök, hogy jól sikerült az első napotok/hetetek!!!

Bettyna: Boldog harmadik X-et!!!!! Nagyon szép csokrot kaptál!
Szupi a kiscipő!!!!

Borkaby: Ne is mondd!!! Én is annyira várom már, hogy végre költözhessünk és birtokba vegyük az új otthonunkat! Legszívesebben minden nap kimennék oda :oops: :oops:

Sensi: nagyon jók a képek! Örülök, hogy újra együtt laktok apával! Remélem jól ment a kiköltözés és beindul a childminder-projekted :)

Kata: Norbi milyen tündéri kispasas azon a tükrös képen!

Köszönjük a dicséreteket mindenkinek!!!
Marci tényleg nagyon "lefogyott", az utóbbi hónapban nem is hízott semmit, tartja a 10,5kilós versenysúlyát :) (nem örülök neki, de ez van)

Lassan összecsapnak a fejünk felett a hullámok :( a parkettás még a hét elején azt ígérte, hogy csütörtökön jön, aztán majdnem jött... az asztalost meg felhívtuk, hogy készen van-e a korlát, mire az volt a válasz, hogy akkor elkezdi csinálni... sütike

Drukkoljatok, hogy bírjam ki ezeket a "mestereket"!!!!

Ne haragudjatok, ha valaki kimaradt, de mivel elkezdődtek Tominak az edzések ezért este sincsen már segítségem, szóval hullafáradt vagyok.

Remélem hamarost jövök megint!
Pusz mindenkinek!

linhbaba
 
 


Kipróbáltuk a nem cicin alszok be dolgot... nem jött be :cry:
Este elaludt még 9 előtt, és hajnali háromnegyed 3-tól nem aludt legalább 1 órán át, úgyhogy nem az a gond, hogy fél :shock: Csak akkor mi???????????????? :evil: Zombi vagyok :mrgreen: Bezzeg ő most már alszik :roll:

Lihn, tök jó, hogy költöztök, a végén mégis Dunakeszi lett? Mi még mindig nem tudtuk eladni ezt a fránya lakást :?

Lkata, ne izgulj a Danonino miatt, Lotti mindig eszik az én túrórudimból :lol:

Na megyek tovább, jó hétvégét!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, lehet, hogy többször kellene kipróbálni, nem? Mert azt írják, hogy egy alkalom még nem alkalom. :shock:
Nálunk az volt ma, hogy este fél 11-kor tudott csak elaludni, ébredt fél 2-kor, teát, simit kapott, 3/4 4-kor, szintén tea, simi, és 5-kor, szopi, onnantól meg 9-ig aludt, mint a dög. Tegnap letettem az ágyát a legalacsonyabbra, mert izgulok. Annyiszor felkapaszkodott már rajtam, hogy reálisnak gondolom, hogy nemsokára az ágyban is fel tud kapaszkodni a rácson.

Kép
szöszke
 
 


Ildi
Ez a hülye hidegfront is megzavarhatta Lotti alvását....nem? Ettől még a felnőttek is rosszul vannak, nemhogy a picurkák... :roll:
Bár Bori most jól aludt. Persze ez csak annyit jelent, hogy ébredt éjfélkor, háromkor, meg szerintem valamikor hat körül is, de mivel háromkor elaludtam mellette, ezért így a hatos fel sem tűnt, mert nem kellett villanyt gyújtani, átsétálni, stb. Sokkal kényelmesebb lenne ez a rengeteg ébredés, ha együtt aludnánk, de én mégis szeretnék inkább a férjemmel aludni.... :oops:

Linh
Majd ha aktuális lesz, láthatunk néhány képet az új házról??? Nálunk a költözés nem aktuális, de muszáj lenne felújítanunk, mert a fürdőszobánk például nagyon gáz. De sajnos csak két év múlva tudjuk megcsináltatni, mert akkor jár le az életbiztosításom, és elméletileg kapunk egy kis pénzt. Addig ezt a gusztustalanságot kell használnunk. ÚÚÚÚÚgy utálom!

Képzeljétek, tegnap elvittem a "gyerekeimet" sétálni. Hátamon a lányom, pórázon a kutyám. A lányomnak tetszett is az ötlet, de a kutyu megijedt, és nem volt hajlandó elindulni. Pedig annyira jól néztünk ki így háromasban.... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Helló! itt már szép idő lett :D Nem fog fázni a menyasszony.
Norbika a maával lesz remélem jól fog viselkedni és elalszik este nélkülem is. :roll:

Ilyen lett az esküvői torta :lol:
Na, megyek készülni, pusza!

Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata, elájulok a tortádtól!!!!!!. Gyönyörű! :D:D:D
A vőlegény marcipán mit csinál a tortán? :Shock: :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Kata - Hű, nem semmi ez a torta! A vőlegény engem is elgondolkodtatott egy cseppet.

Linh - Szorítok, hogy legyen türelmed a szakikhoz! Külön állatfaj! Én még nem találkotam normálissal! Bcs, ha valakinek a lelkébe gázoltam ezzel.

Marek - Vajon miért nem akart sétálni veletek a kisebbik gyerek? Nem is értem miért akarsz a férjeddel aludni! :wink:
Beszéltem Pevával. Valószínűleg nem jönnek, mert azon a hétvégén ünneplik a családdal Dorka szülinapját.

Ildi - Szerintem se várd el Lottitól, hgoy egy alkalom után leszokjon a cicin elalvásról. Nálunk az van, hogy Szabi este már régóta nem cicvel alszik el. Sőt, most már hál'isten ringatni sem kell, csak odabújni mellé. Aztán, amikor elaludt vagy már félálomban beteszem az ágyába. Van amikor megébred rá, konstatálja, hogy az ágyikójában van, plusz mikor beteszem szoktam is neki mondani, hogy most beteszlek a helyedre, hátha még hallja félálomban. Na ettől függetlenül, ha éjfél előtt felébred, akkor is ki kell venni, megölelgetni, pár korty víz, ringatás és visszaalszik. De éjfél után csak cicivel megy. Na, erre mondjon valaki valami okosat! :lol: Egyértelmű, hogy nem éhes, mert sokszor néhány szívás és kész. Mégis kell a cici a szájába. Most pl. este 9-től aludt reggel 4-ig, aztán fél 7-ig. Normál esetben 3-szor ébred egy éjszaka.

Nem akarok indulatokat szítani, de elgondolkodtam ezen az "üljünk egyre messzebb a kiságytól" módszeren. Tudom, hogy sokaknak bevált, köztük a barátnőmnak is. Hát, nem tudom. Ha a gyerek fejével gondolkodom, akkor tutira nem érteném, hogy ha itt van anya, akkor mért nézi olyan messziről, hogy sírok? Miért nem jön ide, ha látja, hogy szükségem van rá? Ettől még jobban sírnék azt hiszem. :roll:

Idessetek:
Kép Na ki vagyok????
Kép Mici Szabi!!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Jó, igazatok van, próbálkozunk majd még, amúgy nem az volt a baj, hogy nem cicin aludt el, simán elaludt így is, de ugyanúgy felkelt és 1 órán át sírt, ringattam, ágyába tettem, de amint távolodtam vagy az ágyunk szélére ültem (ami 1 méterrel van tőle :shock: ), már üvöltött, mint a sakál!!! :evil: Dög fáradt vagyok egész nap :cry:

LKata, gyönyörűséges tortát csináltál, mennyire ügyes vagy, te jó ég és én még egy pörköltet se tudok megcsinálni :oops: :lol:
Szerintem a vőlegényt épp fojtja meg a menyasszony egy kötéllel, eltaláltam? :lol:

Szabi micimaci nagyoooooooooon édes, honnét van a ruci?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Bettyna!
utólag is Boldog Szülinapot! futár, 30 szál rózsa? Nagyon romantikus! :D Elmeséltem a férjemnek, hátha majd eszébe jut annak idején ;) :)

Az esti kelésekkel kapcsolatban számból húztad ki a szót! Ugyanezen gondolkoztam én is. Éjfél után valahogy megváltoznak az igények és egyáltalán nem alszik vissza cici nélkül Tomi. Arra gondoltam, talán addigra már éhes lesz, de lemértem és 50 ml-t szopizott... szóval tuti nem az éhség, szerintem addigra hiányzom már neki vagy a fene tudja :roll:

Az esti kelésekhez annyit hozzátennék, hogy ilyen idős korban kezdődik nagyjából a sötéttől való félelem. Természetesen a szeparációs szorongással, egyedülléttől való félelemmel is kapcsolatban van - emiatt egyáltalán nem biztos, hogy megoldás az éjjeli fény...
Fejlődési szakasz, ezen is át kell jutni. Illetve... ez egyre húzósabb lesz, jönnek majd a manók az ágy alatt, meg a sárkányok, koboldok, szörnyek, szellemek, kígyók, békák, törpék, varázslók, farkasok és ki tudja még mik 8) :roll: :lol: :lol:
és annak a megoldásán kell majd csak sokat agyalni: ha azt mondom nincsenek, akkor megkérdőjelezem gyermekem félelmeinek valósságát, pedig azok nagyon is valósak. ha meg megnézem ott vannak-e az ágy alatt,akkor joggal hiheti, hogy léteznek ezek a mesebeli lények, hisz anya/apa megvizsgálta ott lehetnek-e... és akkor lehet, hogy csak elbújtak :wink:

szóval ez még csak a kezdet. 8) :D

Mici Szabi :lol:
nagyon édes,
honnan van a jelmez?
990 Ft-ért vadi új geox cipő?! hát, nem semmi, ügyes vásár volt!

Kata!

Gyönyörű a tortád!
Ha most házasodnánk biztos téged kérnénk, hogy megcsináld a tortát :D
Tényleg, a vőlegény mit csinál? :lol:

Férjem is nagy horgászguru, sosem hagyna ki egy lehetőséget sem egy jó kis pecára, úgyhogy egy társ már biztos van a férjednek ;)

Danonino-ról nem tudok semmit.

Ildi!
Hogy bírod, hogy nem alszol vissza Lottival? Én sosem bírom ki, hogy ne aludjak vissza Tomival vagy délelőtt vagy délután. Illetve, ha nem is minden nap, heti kétszer-háromszor tuti, másképp nem is bírnám...

Marek!
Csak nem a pórázzal zavarta a kisblökit?

Linh!
Mesterek :(
Az én férjem is a építőiparban dolgozik, ő is azt mondta, hogy sok kitartást... próbálj kemény kezű főnök lenni és betartatni velük a határidőt.. végül is elég sok vállalkozót találhatsz helyettük is.

Sensie!
Jó utat!!!
Nagyot nőtt Lillus, nagyon szép!
Ugyanoda költöztök vissza, a cigizős csajok mellé vagy most már kettesben fogtok lakni?

Zsuzsu!
Gratulálok Ábi sikeres ovi kezdéséhez és a bontakozó szerelemnek is :) és örülök, hogy Konsti köldöke rendben van :)

Ny.malac!
Hihetetlenek ezek a bölcsis nénik
:evil: én is ismerek ilyen anti-érzelgős óvónéniket és a hátamon feláll a szőr tőlük... nem értemannyi év után hogyan lehet egy szia-val elköszönni...
Lili ovikezdéséhez gratulálok, olyan jó, hogy ilyen hamar feltalálja magát az új helyzetekben :)
Tényleg sok munkahelyi munkád van? Bírod a gyerekek mellett?

Képzeljétek, mi meg az elmúlt napokban rengeteget találkoztunk barátnős gyerekekkel, voltunk a Margitszigeten, Hajógyári szigeten, városligetben... A Hajógyári szigeten nagyon szuper a játszótér, van felnőtt csúszda is egy elkülönített részen, azon csúszkáltunk Tomival, tényleg nagyon jó volt (nekem is) :lol:

Tegnap pedig megtörtént életünk első balesete... kb. 3 m-re ültem Tomitól, mikor elengedte a Tv állványt mindkét kezével,de ő még nem tud egyedül állni, csak vagánykodni, úgyhogy elesett és a valószínű a két kis apró fogacskájával elharapta a száját belül :roll:
annyira rossz volt. ott voltam mellette és annyira gyorsan történt, hogy mire észbe kaptam már megvolt a baj. Szerencsére alig vérzett és 1 perc után már el is felejtette, ment vissza és újra elengedte a TV állványt... , de én kész voltam. Fél napon keresztül fel volt dagadva a szája, úgy nézett ki, mintha botox kezelésen lettünk volna, de estére teljesen elmúlt a seb.

Tényleg nagyon kell vigyázni. Mindenhova fel szeretne mászni, bárhol feláll már, kb. 60 km-es sebességgel kúszik és természetesen minden olyan dolgot szívesen kipróbál, amit nem szabad :) Nagy kópé, az biztos :)

Pár napja mutattam neki hol a poci és azóta tudja és már a lábit is megmutatja :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Nincs kedvetek feljönni a facebook.hu-ra? hasonlít az iwiw-hez, de nekem most jobban tetszik.

Kép

Kép
borkaby
 
 


akit megtaláltam bejelöltem iwiw-en

Kép

Kép
borkaby
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?