Új privát üzeneted érkezett!

Gabi
Micsoda hír!!! Bár igazad lenne, nagyon szeretnék Májusi picurkát, ez volt mindig minden vágyam. De én tuti nem tudnám eddig eltitkolni. :)
Mesélj hogy érzed magad? :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Na már megint laptető. Folyton laptetős vagyok mindenhol, és mások szerint ez kisbabát jelent. :)

Azt szerettem volna még, hogy ma egész nap szúrkál a bal oldalam, mint ha a petefészkem lenne, de ott nincs nekem, kivették.
14 napon érezhetően megvolt a peteérésem, de ez nem tudom mitől lehet, picit félek. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Gabi!
Szívből gratulálok Neked! :lol:

(susy, nekem múlt hónapban bejött a laptető :lol: , de folytatást tudod :cry: . a drukkok továbbra is mennek :wink: )
Vendég
 

 
 

Köszönöm szépen a gratulációkat. Jól vagyok. Csak egész nap émelygek és álmos vagyok. Alig várom, hogy Adél délután elaludjon és én is lepihenhessek egy kicsit. Adéllal nem émelyegtem egész nap és csak a 12. hét után kezdtem el hányni, de akkor is csak heti 1x.

Wertzuz! Kitartást az utolós pár héthez. Az nekem sem volt egyszerű. Írnál nekem táplálkozási tippeket, amik neked bejöttek? Jöhet priviben is. Én is igen sok kilóval ugrottam neki a terhességnek, mondjuk Adéllal is pont ennyi voltam és olyan 12 ment fel, ami a szülés után 2 héttel le is ment. Most jobban örülnék, ha csak a fele lenne.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Mindenkinek ismét köszönöm, a tanácsokat! Sokat segítettetek.

wertzuz!
Neked meg külön köszönöm a részletes leírást! "Csak ennyi jutott eszedbe" ??? Ez több, mint reméltem.

Mostmár csak meg kellene szűlni, és teljes lenne a nyugalom.
Kicsit fura tudni előre, hogy pontosan mikor fogok szűlni, bár nem mintha tudnám, hogy milyen nem előre tudni:)


Anikó
anikko
 
 


Gabi, jaj, tök jó, tényleg :)
És picit irigy-irigy ;)
Vendég
 


Gabi, szeretettel gratulálok! Szép napokat nektek, külön öröm, hogy Adél ilyen jó baba, és segít neked :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Amúgy vicces, mert mióta szembenéztem azzal, hogy még nem vagyok kész új babára, ezt kimondtam embereknek és le is írtam itt nektek, azóta meg teljesen ráhangolódtam, és egyik este potyogtak a könnyeim, hogy még legalább két hónapot várnunk kell a "projektindítással" :) Dytke, lehet, hogy megint egyidős kismamik leszünk :)

És, dytke, azon jót nevettem, hogy talán 10 éves korára elválasztod. Néha én is ezt érzem :) Kb egy hónapja Róza tudatosan kéri a szopit, előtte zökkenőmentesen csökkentettem (módjával, hónapok alatt) a szopik számát. Mióta ilyen kis tudatos, volt, hogy napjában ötször szopott. Most megembereltem magam, igyekszem csak reggel meg este szoptatni, de hogy azokból hogy jövünk ki, fogalmam sincs. Az is lehet, hogy a természet megoldja, mert korábban, mikor rövid ideig napi kétszer szopott, kezdett jelentősen csökkenni a tejmennyiség, és szerintem most is elég kevés van. De azt érzem, egy ilyen nagy babával sokkal nehezebb, mint egy kevésbé öntudatossal :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Gabi,
GRATULA!!!

Dytke,
nem! Én leszek az augusztusi!!! Na jó, lehetünk ketten is! :)
Pálmi apa szülinapjára jött és a második babát az én szülinapomra szeretném :)

Most olvasom, Szalamandra te is augusztusi szeretnél lenni ? :lol: Nekem is ilyen "hol ide - hol oda esek" hangulataim voltak, mikor a "2 vagy 3 év korkülönbség"-ről gondolkodtam. Mikor eldöntöttem, hogy 2, akkor megijedtem, hogy még jobb lenne pihenni előtte, mikor eldöntöttem, hogy 3 év, akkor másnap szar érzésem volt, hogy csak olyan soká??? :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Gabi!
Szívből és őszintén gratulálunk! :lol: vigyázz nagyon és drukkolunk Nektek!
A súlyunkra meg együtt vigyázunk, sajna nekem is szükség lesz rá :oops: :oops: :oops:

Lányok,
olyan szabály nincs, hogy csak egy augusztusi kismami lehet, úgyhogy hajrá-hajrá :lol: :lol: :lol:

Mi ma voltunk AFP-n :lol: a laborban csak saját felelősségemre írhattam oda, hogy a leletet ne az állandó lakcímem szerinti védőnőnek küldjék :shock: kicsit felhúztam magam, de túl vagyok rajta, max. visszaszerzem Újpestről azt a nyamvadt papírt :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek kösznöm a köszönést!

Susy - Igen, apa volt! És délutánra ő maga is megérkezett. :lol: itt marad velünk egész héten! Remélem nincs semmi gond. Lehet, hogy csak valami emésztési zűr nem? :roll:

Dytke - Na, Tomi se az a nagy romantikázós ám! De most úgy tűnik előbújt belőle. :wink:

Gabi - Hűűűű, szívből gratulálok!!!!!!!

Anita - Sajnálom a kutyusodat!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Gabi
Aranyos vagy, hogy tanácsot kérsz, de max el tudom mondani, én hogyan csináltam.
Az első, amire végig odafigyeltem, hogy vizet ittam.
Minden nap rendszeresen, majdnem ugyan azokban az időpontokban ettem.
Amikor felkeltem reggeliztem azonnal, nem 2-3 órával később, hanem max 30 perc múlva. Akkor éltem ki az édesség iránti vágyaimat is, általában lekváros vagy nutellás kenyeret ettem tejjel. Utána már kenyeret nem et
A vacsi is nagyjából ugyanakkor, kb fél 5 - fél 6 környékén, könnyű, szénhidrát nélküli volt, általában sajt, paradicsom, vagy valami hasonló.
De 6 után nem ettem, ez néha pokoli nehéz volt, mert estére lettem éhes, de akkor is max egy bögre zsíros tej mézzel vagy kis kakaóval, hogy a gyomrom megnyugodjon.
Igazából a rendszeresség ami nálam fontos volt, mert "rendesen" össze vissza ettem, volt, hogy délután 4kor ettem először, és napokig semmi rendes főtt kaja, csak a gyorsan bekapható kenyér, szendvics, keksz....
Plusz, hogy a reggeli édességen kívül utána már semmi cukros.
Az elején még nem volt gond se a gyümi, se a zöldség, így abból sokat ettem. A végére már nem bírtam, most meg egyenesen rosszul vagyok tőle, fáj tőle a belem akár 2-3 napon keresztül is. Így most kicsit nehezebb enni is.
Sokat ittam, 3-4 litert, azzal váltottam ki az éhséget, és inkább többször ettem keveset.

Ennyi, amit tudok mondani.
Tanácsolni meg semmit nem tudok, mert mindenkinek más a teste.

Nekem szörnyen lassú az emésztésem, és ha fel akartam gyorsítani pl. szőlőt ettem utána meg tejet ittam. Volt is rohanás, de néha kellett, mert nagyon be tudok ragadni. :roll:

Kívánom, hogy sikerüljön!!! A lényeg, ne csábulj el, főleg ha azt mondják, hogy most lehet. Nem lehet, ez kamu.... :lol:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Kristóf ma először bele pisilt a bilibe! Úgy örülök neki! :lol:

Kép
Kép
susytunder
 
 


De ügyes, tök jó :)
Vendég
 


Susy - gratulálok a nagyfiúnak!!! :)

Szalamandra - Ambi "csak" sír, ha cicit akar, ilyenkor megyünk sétálni, ki az udvarra, játszóra. ma már úgy gondoltam, hogy nem kell másik, mert nem vagyok rá alkalmas..... nem tudom a frontot érzem-e, vagy a hormonok, vagy mi van velem, de ma egész nap bőgtem de nem tudom miért. azzal kezdődött, hogy Ambi ma semmit nem evett.

Vera -irigyellek, hogy neked "csak" az a dilemmád, hogy mennyi legyen a korkülönbség. Nekem magammal van a dilemmám, hogy bírom-e. Az a baj, hogy én mindent tökéletesen akarok csinálni, ezt meg nem lehet :shock: És a másik nagy bajom hogy igazából nincs itt senkim. Minden napunk kettesben telik, ismerünk minden fűszálat a parkban, minden homokszemet az összes környékbeli homokozóban és itthon (Ambi még nem unja, én annál inkább), de most magam miatt menjek be vele a belvárosba a szmogba? A babakocsink súlya Ambival fele az enyémnek, így nem tudom felrakni a buszra, itt néha Újpestig nincs más a buszon, akit megkérhetnék. Egyszer próbáltam a sofőrt, majdnem elküldött a fenébe. (és amúgyis útálok segítséget kérni idegentől. mert enkem mindig magamtól eszembe jut segíteni, ha azt látom, hogy valakinek szüksége van rá. Ez nálam alap...) mei-tai-al meg az a baj, hogy folyton azt akarja látni ami a háta mögött van, tekereg, és szörnyen nehéz így. Nem tudok elmenni bármikor anyukámhoz mint akinek közel van. Ne értsetek félre járunk sok helyre, főleg ügyeket intézni, de nem lehet folyton. Aki társaságunk itt van, annak a családja is, így ők folyton ott vannak, és nincs pofám rajtuk lógni. És nincsenek is sokan. Ilyen körülmények között néha nem bírom a "bezártságot", és nem tudom kettővel hogy bírnám...

Panndi - én rád vagyok irigy, hogy te még most is két gyerekkel vágysz a következőre. én is nagyon szeretnék, csak magammal nem bírok dűlőre jutni

dytke
 
 


Gabi,
nagyon gratulálok! :D :D

Lányok,
hogy itt mindenki milyen gyorsan szeretne kistesót, sőt, nem csak szeretne, hanem gyarapodnak az új kismamáink! Nagyon gratulálok mindenkinek!
Én is dillemmázom sokat. Az elején, mikor Dávid kisebb volt és se nem szopizott, se nem aludt, sokat sírt, én meg totál ki voltam készülve, azt mondtam nem lesz több gyerek. Férjem 4-et szeretne! :shock: :D Most már nosztalgiázom kicsit Dávid születése körüli időkről, és tényleg irigykedem kissé az újdonsűlt kismamáinkra :D :D Ez gondolom jó jel, hogy más készülődik bennem a kistesó gondolata, de 2.5 év korkülönbség alá nem szívesen mennék...de majd meglátjuk! :D

Kép
ugabesz
 
 


Kicsit még magunkról:
Dávid imádja nézegetni a saját fotóalbumát :D :D megzabálom, annyira édes, amikor lapozgatja és minden oldalnál nagyokat rikkant :D :D Egy nap legalább 3x lekunyerálja a polcról! :D

Másik édes szokása, hogy széttárja a kezeit, elkapja az alcom és nyomja a "puszikat", ami persze azt jelenti, hogy a fél arcomat bekapja és benyálazza :D :D Ezt persze kajálás közben is szereti gyakorolni, hogy én is tiszta kulimász legyek :D

Ma csúzdáztunk a játszótéren, nagyon élvezte Dávid. Már homokozunk is, meg hintázunk. Bár én nagyon félénk vagyok a játszótéren, bele kell ebbe rázódnom, miközben már nagyon vágytam rá, hogy mehessünk. :D

Kép
ugabesz
 
 


Gabesz - édes lehet Dávid, amikor puszil :) Ambi is imádja a játszóteret (én kevésbé az itthon összegyűlt homokozónyi homokot a lakásban egy-egy játszóterezés után). Nálunk egy baj van a játszóterekkel, mindegyiket tűzi a nap egész nap. Úgy szoktunk homokozni menni, hogy közvetlenül a torony mellett, így annak az árnyékában nem kapunk hőgutát :) Most már jobb lesz, hogy vége a kánikulának.
Ambinak az új szokása a rádiózás. Mutat a hifire és táncol, hogy kapcsoljam be. És nem tűr ellentmondást. Ráadásul más zene nem jó, csak a rádió. Én már nagyon unom, mert nincs olyan rádiócsatorna, ami azt a zenét játsza, amit én szeretek. Volt egy, de az megszűnt :(

dytke
 
 


Gabesz - Ambi is imád csúszdázni, főleg ha együtt csúszunk :) De tegnapelőtt szemből felmászott a csúszda tetjére, most ezt jobban élvezi, mint a csúszást

dytke
 
 


Gabi! gratulálok!
Jó babavárást kívánok!

Anikko!

Minden szépet és jót a szüléshez, lehet már ezt az üzenetet nem tudod elolvasni!
A cukros vízhez annyit, hogy nekem nem volt rá szükségem egyszer sem. És alapvetően azzal van propléma, hogy cumisüvegből adják. A pici babák nagy részénél előfordul, hogy cumizavaros lesz, és nem tud helyesen szopni, mert a cumisüveg más technikát igényel ,mint a cici. Könnyebben is jön belőle a folyadék, így nem fog a baba a ciciért küzdeni. Régen a mávban csak orvosi javaslara adtak pótlást, fecskendőből...Hiszen ezeknek az újszülötteknek cseresznyényi gyomruk van. Éppen ezért szopiznak gyakran és a szülés után az előtej is fedezi a táplálékigényüket. A gyakori mellretétel pedig abban segít, hogy tejbelövelléskor ne gyulladjon be a cicid, és így tudsz majd annyi anyatejet adni(Termelni) a a babádnak amennyire szüksége van. Gyakori mellretétel-több tejcsi...Nagyvonalakban....


De lehet mire ezt elolvasod, már egy aranyos kisbabát ringatsz a kezedben.
Betti

Kép
becsengo
 
 


Dytke,
hát én is azért dilemmázok a 2 vagy 3 év között, mert akarnék még pihenni, viszont nem akarom, hogy nagy korkülönbség legyen, meg hogy még egy évvel öregebben legyek terhes... A két gyerek nálunk nem kérdés, apa 3-at akart, úgyhogy kettőnél kevesebbről szó se lehet :lol: Meg az a véleménye, hogy kell a tesó ahhoz, hogy Pálmi megtanuljon bizonyos dolgokat... meg hogy legyen kivel játszania :)

Totál meg tudom érteni, hogy már unod magad minden nap... én a 20E buszra mostmár elég jól fel tudok szállni babakocsival, alacsony padlós és az új nagykerekű babakocsinkkal egész jó. A 20E nem megy felétek? Ha megy, akkor valamikor elugorhatunk arra...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


susy
Gratula Kristófnak! Nagy lépés előre, uncsiöcsimnél láttam mekkora!!!!
:)

dytke
Én teljesen egyet értek veled! Pedig még nincs is meg a picúrom. Már most ki vagyok a 4 faltól, és abban reménykedem, hogy ha meglesz a baba, kicsit talán más lesz z itthonlét értelmezése. Igaz, hogy itthon dolgozom, meg lenne is mit csinálni, de mégis az állandó egyedüllét, hogy senkit nem ismerek itt Káposztáson, ez szörnyű.
Gondoltam az elején hogy eljárok kismama tornára, és talán megismerek pár kismamát a környékről. De nagy csalódás volt, amikor kiderült, itt a könyéken nincs ilyen, csak beljebb, és az meg iszonyat drága.
Így csak nyuszimuszi-val ismerkedtem meg innen a fórumról, amikor mentünk a szülőszoba látogatásra.
Vele azóta is tartjuk a kapcsolatot. Ő max a jövő 7en szül a Máv-ban kíváncsi vagyok a beszámolójára!

sz.veronika
A 20 E pontosan Káposztás elején rak le a végállomáson. Én is azzal járkálok sokat, ha befelé megyek. Meg lehet nézni a menetrenden, hogy mikor megy az alacsonypadlós változat, és ez szerintem tök jó. :)

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Nekiálltam összekészíteni a kórházas táskát. Múlt 7en kaptam mellszívót a sógornőmtől. Gondoltam mielőtt majd kell használni, kipróbálom. Hát most megtettem.
Fáj! Ahogy szívja a bimbót az fáj! Ez normális? :?: :?: :?: Vagy csak azért mert nincs benne tej?
Az az igazság, hogy én nagyon irtózom a szoptatástól. Tudom, hogy ez furán hangzik. DE minden testi dologtól. Így amikor azt mondta a cici UH-os doki, hogy majd masszírozzam meg egyebek, teljesen kiakadtam.
Nem tudom hogyan fogom ezt leküzdeni, de a pici miatt muszáj.
A szoptatásnál is fáj ahogy szívja? :?
Most egy kicsit megrémültem. :oops:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Köszönjük a gratulációkat. :)

Wertzuz
Amíg a tej nem lövell be, addig nem szabad fejni, mert csak összetöröd a tejcsatornákat. A szoptatás sokkal kellemetlenebb lesz, amíg a bimbók meg nem edződnek. Vegyél bimbóvédő krémet, olyat szoktak ,amit nem kell lemosni szoptatás előtt. Nagy valószínűséggel sebes lesz a mellbimbód, ezt nagyon kevesen ússzák meg, és csillagokat fogsz látni amíg meg nem edződik. Ez nem elijesztés, de jobb, ha tudod úgy gondolom.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Wertzuz,
én annyit tudok mondani, hogy nekem nem fájt mikor szívogatta még a kórházban, bár nem volt tejem és végül meg sem indult - tápszeresek lettünk. Pedig én is nagyon féltem, hogy milyen érzés lesz...

Utólag sokminden kiderült, hogy mit csináltam rosszul, állandóan cicire kellett volna tenni, akkor is mikor még nincs tej, mert attól indul be. Én csak egy nap 1-2-szer tettem rá, gondolván, hogy még nincs mit kiszívjon... :oops: Nem néztem alaposan utána előtte... Mondták, hogy császárosoknál 4-5 nap mire beindul a tej, gondoltam akkor addig minek... :oops: Hát azért, hogy beinduljon! :roll:

Szerintem eleinte örülsz, ha nem kell megmozdulnod! :) Nálam a 4-ik hónapra alakult ki, hogy mostmár jó lenne elmenni valamerre... Addigra pont tavasz lesz nektek és mehetsz! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Úha! Na most aztán a frászt hoztad rám susy

Max 2* szívogattattam meg mind a két oldalt, utána elborzadtam. Csak nem csináltam rosszat vele?
Mi az a kenőcs? Tudsz nevet mondani, mert lehet akkor már felkészülök előre a rosszra! :cry:

sz.veronika
Igen a sógornőmnél is ezt láttam. Ő mindig panaszkodott, hogy nincs teje, de max ha 3* felrakta a kicsit cicire. És én is olvastam, hogy az nem elég. Neki se lett teje, tápszereznek.
Habár én nem ítélek el senkit aki tápszerezi a kicsit, attól nem lesz rosszabb anya, hogy nem szoptat. Igaz, lehet azért van ez a hozzáállásom, mert nagyon rosszul vagyok a szoptatás gondolatától. Minden emberi nedvtől, és sebtől, lágy résztől (pl.szem) undorodom. :oops:

A kimozdulásról meg annyit, hogy direkte így terveztem a babázást, hogy télre szüljem meg, pont azért amit írtál. Hogy mikor már jó az idő, akkor elég nagy legyen, és addigra lehessen menni is vele. Télen az ember nem bánja annyira a bezártságot. :D

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Wertzuz! A szoptatás nagy mumus számomra. Egész terhesség alatt szugeráltam magam, hogy lesz tejem, lesz tejem. Azt gondoltam, hogy ez a legfontosabb a szoptatáshoz. De nem, ez egy sokkal összetettebb dolog. Pedig végigolvastam az LLL honlapján felelhető összes dolgot és még sem sikerült a szoptatás. Rengeteg tejem volt, de Adél nem szopott. Egy lapos, mirigyes mellbimbóból mondjuk nem is könnyű, de mindenhol azt olvastam, hogy majd a baba kiszívja. Na nekem nem tette meg. Hiába mellszívóztam szoptatás előtt. Így én 9,5 hónapig fejtem a tejet. Nem egyszerű dolog a szoptatás, amíg próbálkoztunk (1 hónapig), nekem iszonyatosan fájt. De ez nem mindenkinél van így. Ez csak a mi történetünk, másnak meg simán ment minden. Pozitív gondolkodás ez a legfontosabb!!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Bizony, bizony veronika jól mondod. Eleinte az a legjobb, ha szinte össze nősz a babáddal, ő csinálja meg magának a tejcsit, és ez kevés esetben nincs így csak. lásd Gabi példáját.
Mellbimbóvédő krém pl. Garmastan, Aventes is van, Lansinoh, de a neten keress rá és olvass utána. Ez nem a kisebesedéstől véd, hanem gyorsabb vele a gyógyulás.

Wertzuz
Nem akarom rád hozni a frászt, de jobb ha tudod szerintem. A szoptatástól jobban féltem, mint a szüléstől, és nem ok nélkül. Ha tudnád a mellgyulladás milyen finom, magas lázzal... :lol: na jó nem nosztalgiázom. Anyaként nem fogsz undorodni a szoptatástól, majd meglátod. :wink: Nem olyan rettenetes csak akkor, látod már alig várom, hogy + legyen a teszt. Imádtamszoptatni, csakamíg össze nem csiszolódtok a babával addig nemegy leány álom. De lehet neked nem lesz semmi gondod, van akinek nagyon sok teje van már rögtön az elején.
És ennyivel nem csináltál rosszat, ne aggódj!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Még akartam kérdezni lányok, hogy van e már nektek gyerek ágyneműtök. Kristóf nagyon szeret párnán aludni, de eddig nem volt neki. Ki milyet használ, milyet érdemes venni? egyáltalán kell e már ilyen korban.

Kép
Kép
susytunder
 
 


gabi
Mi az, hogy lapos, mirigyes mellbimbó??? :shock:

susy
Én is jobban félek a szoptatástól, mint a szüléstől. Habár a szüléstől egyáltalán nem félek. :D
Irigyellek, hogy imádtál szoptatni. Bárcsak tényleg úgy lenne, ahogy mondod, hogy anyaként nem fogok undorodni!
Kívánom teljesen tiszta szívből, hogy siker koronázza a második próbálkozást!

MÁS

A párommal megegyeztünk, hogy mivel nekem már nem megy a takarítás, hamar elfáradok hívhatok segítséget. Adtam fel hirdetést is, hogy takarításban keresek segítséget. Hihetetlen milyen sokan jelentkeztek. Az árakon meg még jobban elcsodálkoztam. A 450 ft-tól egész 1500 ft-os órabérig minden volt. Ezek után kicsit nehéz eldönteni kit válasszak. :?

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Wertzuz! Lapos, mirigyes mellbimbó azt jelenti, hogy nekem egyáltalán nem fordult ki a mellbimbóm. Teljesen lapos volt. Hiába csippentettük 2 ujj közé ( én is és vagy 5 csecsemős) Adél nem tudott vele mit kezdeni. Állítólag tornáztatnom kellett volna... Aztán bimbóvédővel sem nagyon szopott Adél, sajnos. De én is féltem a szoptatástól, sajnos be is jött a félelmem

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Wertzuz,
ha találsz egy jót, ide is küldheted... Nekem eddig nem sikerült jót találni. Persze a nagyját megcsinálják, de nem valami alaposak... persze már az is nagy segítség, ha a nagyja megvan :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Susy - én kérdeztem a védőnőt, azt mondta, hogy óvodás korban szoktak elkezdeni párnán aludni. Mi itthon (Ambi még persze nem) tönkölypárnán alszunk, csak ajánlani tudom. Ambinak is ilyet veszünk majd. Az a jó (én por allergiás vagyok), hogy ebben nem telepszik meg por, atka, természetes anyag, és felveszi a fejformádat, nagyon kényelmes.

Vera - mi pont Káposztás II-n lakunk, a busz meg az I-nél jár. Onnan még jó fél óra séta vagy a 126-os busz (óránként 1 alacsony padlós és 20 percenként jár). A 30-as jár itt nálunk, de mióta kijár ide,, azóta nem alacsonypadlósak :( De bármikor szívesen látunk, ha van kedvetek

Wertzuz - én a dm (babylove) mellkrémet használtam, nekem nagyon bejött. Főleg, hogy télen a számra is azt kentem kint a hidegben (arra is jó). És nem mellesleg nem drága :)
Szoptatás - én nagyon szeretem Ambit szoptatni és örülök, hogy még mindig iylen sokat szopizunk (csak jó lenne mellette kajálni is :)). Ő 6 napig intenzíven volt, onnan adták haza. 2 napig cicit sem látott (a születését követően nem rakták mellre, mert elvitték az intenzívre, éppen csak megnézhettem), és a 3. naptól is naponta csak 2-3 alkalommal szopizhattunk, szondával és cumisüveggel etették, és mégis remekül szopizik. Ehhez az kellett, hogy én fejtem (császárral szültem) a születés másnapján kézzel (4 ml (!!!!!!!) előtejet fejtem naponta (!!!) cseppenként, de megérte. És itthon pedig szinte egész álló nap szopiztunk. Komolyan 1,5 óra szopi, 1 óra szünet és újra. (Rengeteg filmet megnéztem közben, meg olvastam :) ) Kb. 4 hónap kellett, hogy Ambi magától ráálljon a 3óránkénti szopira.
Én megúsztam mellgyulladás nélkül, csomósodás, sebesedés volt párszor. Volt, hogy csillagokat láttam, de már nem is emlékszem rá :) Hidd el, az ösztöneid majd segítenek. Kívánom, hogy örömmel szoptass majd!!!!

Mi szülés előtt 1 hónappal költöztünk, én csináltam mindent, ablakmosás, csempék (mert elég trágyadombot adtak át), apa nem győzött rendre teremteni, hogy pihenjek. De én nem tudok, és nem jó, ha más csinálja (kiv. apa) :)

dytke
 
 


Vera - én is mindenképpen min. 2 gyerkőcöt szeretnék és apa is. Szerintem is kell tesó, nekem is van, és olyan jó, hogy van. És én sem szeretnék nagy korkülönbséget (max. 3 év), csak néha kiakadok magamtól, pedig vágyom még egy picire (vagy kettőre :))

dytke
 
 


Dytke
Köszi a tippet, hol lehet ilyen párnát venni?

Wertzuz
Nem biztos, hogy az olcsó a jó! Én régebben sokat takarítottam, vállalkozásban volt 4 társasházam, és onnan mindig hívtak, ügyvédeknek, dokiknak takarítottam. Én nem szégyellem ezt, ahogy te is láthatod nagyon jó pénz van benne. Aki keveset mondd lehet, hogy elhúzza, és többre jön ki, mint ha hívsz egy közép árfekvésűt, és az pikk pakk össze vágja. Ha van rutinja, és nem nagytakarítást kérsz, egy kb. 70 nm- t 3 óra alatt készre lehet takarítani maradéktalanul.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy - nekünk ilyen van: http://www.pranaparna.hu/

dytke
 
 


Dytke
Köszönöm a linket, mutatom is apának. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


dytke, Róza is mutogat a cd lejátszóra, és ő a gyereklemezt szereti :) Nem mondom, hogy nincs már kicsit elegem belőlük :)

wertzuz, én nagyon féltem a szoptatásról, itt is, másutt is olvastam mindenféle rémséget. Még mindig szoptatom a lassan tizennégy hónapos nagylányomat. Nekem az jött be, hogy ha azt láttam, éhes, azonnal mellre tettem, így volt, hogy napjában akár 12-15-ször szopizott. Hátránya volt, hogy hasfájós lett, attól tartok, ez ezzel is összefügg, a második babánál igyekezni fogok legalább egy-másfél óra szünetet tartani. Az elején nekem is fájt a szoptatás, de nem borzasztóan (illetve, van valami emlékem, mintha egy időben igencsak fájt volna, de látod, nem emlékszem, olyan nagy szám nem lehetett). A baba az előtejből él az első pár napban, és az elég is neki, de ehhez az kell, hogy szoptasd. Én mindig két mellből szoptattam, az elején egy szopi elég hosszú volt (kb 40 perc, de az első napokra ilyen szempontból nem emlékszem). Persze a sikeres szoptatáshoz egy szopizni akaró baba is kell, ehhez a lányom igazán partner volt, azt láttam szobatársamon, hogy milyen nehéz bármit is tenni, ha a baba nem akar szopni. Nagyon ajánlom neked a Kismama lap Szoptatás c. könyvét, nekem az segített megváltoztatni a szoptatáshoz való viszonyomat, valóban megtanultam belőle, mit és hogyan kell majd tennem, meggyőződésem, hogy a szoptatás sikerét nagyrészt ennek köszönhetem - meg persze Rózának, aki sokat és lelkesen szopott. Szerintem mindenképpen olvasd el, nagyon sokat fog segíteni, és még van rá időd :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


susy, mindig elfelejtettem megköszönni, hogy gondoltál ránk a Bókay kertes programajánlóval, tervezzük is elmenni, tavaly kimaradt, bár akkor is akartunk menni, de a kis hat hetesünk napirendjébe nem tudtuk beleilleszteni :) Pedig lelkesen olvastam, hogy szoptatós helyiség is van :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Dytke - Hű, de emlékszem, amikor költözetek! Hogy izgultam miattad, hogy ne hajstsd túl magad a takarítással! :oops: Megyünk haza! Kitartás!!!!! :wink:

Wertuz - Na, a mi szopi történetünk is egy iskolapélda lehetne: Szabi fázott születése után, így pár perc elteltével már vitték is "napozni". A teltház miatt nem voltunk egy emeleten 1 teljes napig, így ő is csak másnap látott cicit. A kórházban pár csepp előtejnél többre nem voltam képes, pedig amikor ébren volt, mindig cicre tettem. 3. napra már olyan éhes volt, hogy kellett a pótlás. Így tápis kiegészítéssel jöttünk haza. Minden evés úgy nézett ki, hogy mérés, szopi, mérés, aztán annak függvényében pótlás. Ez ment 3 hónapig. Majd karácsonyra hazajöttünk, a szüleim tömtek, itattak, sokat dajkáltak én meg aludtam, amikor csak lehetett, plusz beszedtem 2 doboz More Milket. Dec. 31-től Szabi csak szopizott 6 hónapos koráig!!!! Most még naponta legalább 3x szopi van + éjszaka, ha kéri. Ezzel csak azt akatam mondani, hogy az akarat nagy úr!

Susy - Hatalmas gratula Kristófnak!!!! Egy meglepi neked:
Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Bettyna
Micsoda szerkó! Hol szereztétek? :lol:
Nagyon jól áll Szabinak! :)

Lányok, pár napja olyan furán érzem magam. Tegnap busszal utaztunk, és olyan hányingerem volt, hogy ha 1 megállóval többet kellett volna menni, behányok. Sosem volt még ilyen. Ma megint volt hányingerem. Délután pedig olyan álmos voltam, hogy azt hittem orra bukok. Másrészt szurkálást érzek a hasamba. Nagyon korán lene még, ha terhességi tünet lenne, mégis nagyon olyan!

Gabi
Te mit éreztél? Csak a teszt lett pozitív, vagy volt előjel?
És másoknak? :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


susy, eléggé baba-gyanús a dolog! de szerintem várj picit, akkor a teszt is pontosabb. Addig meg érezd jól magad, használjátok ki a nyárutót, aztán hátha... :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Wertzuz

A szoptatás tényleg jó dolog, én is így vagyok a dolgokkal ahogyan TE (undorodok elég sok dolog tól). De ő mégis a Te pici fijad lesz, úgy azért már más. Sokáig nekünk se ment a szopi, kb 1 hétig. Aztán nekem nagyon kisebesedett és ezér üvegből itta a tejet, természetesen ahogy szokták mondani, hamar rá is szokott. Ordított mikor cicire próbáltam tenni, így maradt az, amit sokan nem vállaltak volna be, fejtem 8 hónapon át. De nekem megérte. Lekopogom még nem volt beteg. Én sem ítélem el azt, aki tápszerezik feltéve, hogy nem szándékosan nem szoptat. Sok olyan blogot, fórumot olvastam ahol szándékosan apasztották el a tejet.


Lehet mi vagyunk a kakukktojás, de mi nem szeretnénk több gyereket. Egyenlőre élvezzük, hogy Márk jó baba. És végre pihenhetünk. Az eleje nagyon kemény volt. Persze most, hogy hallom a sok új baba hírét, bennem is megindult valami, igaz lehet azért mert várandósnak lenni nagyon szerettem. Csodálatos érzés.

Susy

BABA legyen ! BABA legyen !! szurkolok ám ;)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Susy - Használtan vettünk egy véletlennek köszönhetően, de olyan, mint ha új lenne. Annyira édi benne, ugye! Remélem kihúzzuk benne a telet, mert épp jó. De nem bírtam otthagyni. 8)
Nem akarok előre inni a medve bőrére, de drukkolok nagyon!!!!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Susy,
úgy látom te sem az a típus vagy, aki majd a harmadik hónap végén jelenti be :lol: Én se bírtam ki Pálminál, szétkürtöltem rögtön, és most se látom okát, hogy a másodiknál miért ne tegyem :lol: Mindenesetre jó lenne, ha pozitív oka lenne a hányingernek és az álmosságnak! :)

Én tegnap megint olyan fáradt voltam, hogy most már nem is a 2 vagy 3 év a téma (bár már egy ideje eldöntöttük hogy Pálmi 1 éves szülinapján nekikezdünk...), hanem egyenesen ott tartottam, hogy akkor kellene terhesnek lennem, amikor Pálmi elkezdi az óvodát és akkor napközben tudnék itthon sokat pihenni... de az akkor már majdnem 4 év korkülönbség... hmmm

Betty,
tündéri a micimacis ruci :) ez csak jelmez, vagy rugi, vagy hálóruha, vagy mi?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

susy: én Fruzsinál nagyon hamar éreztem, hogy valami más lett, nekem a derekam fájt iszonyatosan, már egy héttel a tesztelés előtt, és a 26.napon teszteltem pozitívat! Drukkolok!

szoptatás: Zsófinál nagyon fájt hetekig, vérzett, sebes volt, most Fruzsinál semmi gond nem volt vele.
Vendég
 


Sziasztok!

Húha, nem gondoltam, hogy ennyien megosztjátok a szopis történeteket, de ez olyan jóóóó! Látom tényleg nagyon különbözőek a tapasztalatok. És kicsit megnyugtató, hogy vagytok itt páran, akiknek azért jó tapasztalatai is vannak. Jó azt olvasni! :lol:

sz.veronika
Már választottam is a rengeteg közül. Elég szimpi, fiatal vékony, fürgének tűnik. Szereti a macskákat, ami nálam igen fontos, hiszen van egy 14 éves cicám, aki után kell is takarítani. Megbeszéltük, hogy az első munka a mostani kisebb órabérben megy, és ha bejövünk egymásnak rendszeresen igénylem majd a segítségét, és akkor beszélünk a magasabb órabérről is. Azért Őt választottam mert Dawn kóros gyerekekkel is foglakozik, és gondoltam, ha tényleg jó akkor később a picire is lehet rábíznám, mert akkor már ismeri. Szóval próbálok hosszú távon gondolkozni.
Egyébként a barátnőm is "lecsap" rá, ha jó. :) Még a végén jó üzlet leszek neki.

dytke
Na, nálunk pont a páromra nem bíznám a takarítást. :lol:
Nem nagy segítség!

sz.bettyna
Nagyon-nagyon édes ez a micimacis jelmez(?). Annyira cuki!! Valami ilyet szerettem volna venni az uncsiöcsi szülinapjára, de horror árak vannak. :cry: Nagyon szépségesen aranyos benne Szabi.

susy
Én szinte az elejétől tudtam. Még semmi jele nem volt, de már belül éreztem. Majd amikor fáradság, derékfájás, és hasi szúrásokat éreztem, már biztos voltam benne. Voltam már párszor terhes, sőt ez a 9. így már nem is csodálkoztam amikor késni kezdett. Majd két hete csúszott a mensi amikor megcsináltam a tesztet. De a páromnak már az első héten mondtam, hogy baba lesz. :)
Szóval én nagyon, de nagyon szurkolok Neked, hogy bejöjjenek az érzések!

nini.n
Az a baj, hogy bárki akinek említem ezeket a dolgokat, hogy mennyire undorodom ezektől a testi nedvektől, meg a tesi sebek, szemölcsök, meg mindentől ami nem normális dolog, hogy bolondnak néznek, és már meg se merem említeni.

---------

Jaj, képzeljétek el mikkel rémisztgettek az uncsiöcsim szülinapján. És most a fiús anyukáktól igazán várom a véleményeket, mert nem elég nekem ez a szopitól való félelem, még mellette van a köldök csonk miatti iszonyatos rettegés (na, azt hogy fogom bírni?), de most előadták nekem, hogy mivel fiam lesz, majd húzogatni kell a kukiján a bőrt a picinek. :shock: :shock: :shock:
Azt hittem elájulok, és próbáltam menekülni, de jöttek, hogy ha nem teszem, beszűkül, meg majd vágni kell. Jézusom, most ez komoly??? Tényleg ilyeneket kell csinálnom majd? Azt hiszem tényleg jobb lett volna a kislány. kezdek teljesen kikészülni ezektől a teendőktől. :?

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Hát Wertzuz kicsit padlót fogtam ettől a kijelentésedtől, hogy inkább lett volna lány. Ne haragudj, nem akarok bunkó lenni, de más örülne ha egészséges a gyereke, nem akad ki ilyen dolgokon. 1 éves koráig nem kell a fütyihez nyúlni, aztán mozgatni kell neki a bőrt rajta, mert ha tényleg letapad, akkor sokkal rosszabb lesz, legalább is neki. Számomra fura, hogy ezt taszító "teendőnek" éled meg, nem tudom mi rossz, vagy undorító van ebben, de nem is akarok vitát nyitni. Bocs, ha nem tetszik a véleményem, többiektől is elnézést ezért, de elszakadt a cérna, tudjátok én nem ilyen vagyok. Azt hiszem egy időre végeztem a fórumozással, legalább is itt.

Kép
Kép
susytunder
 
 


:? Hát igen, nem vagyunk egyformák. Nekem is fura egy ilyen kijelentés :shock:
Vendég
 


wertzuz, a fütyihuzogatáson még ráérsz aggódni, az én is úgy olvastam, csak egy éves kor után aktuális. A köldökcsonk ápolása nekem sem ment, nálunk a párom csinálta, meg volt, hogy a védőnő ha ott volt, tartottam tőle, rosszul is ment, de nem lett gond. A kórházban megmutatják, ha kell oktassák be a férjedet is, amúgy meg általában pár nap alatt leesik és utána nincs tennivaló.
Bár lett volna lány - mond ilyet az ember kétségbeesésében, meg a hormonok is nyargalásznak, szerintem most kapcsolódj ki egy picit, és ne gyűjtsd a parákat. Olvasgass, sétálj ha tudsz, és ha valaki teendőkről és rémtörténetekről beszélne neked, udvariasan kérd meg, hogy ne tegye, mert mostanában kicsit érzékeny vagy. Most te vagy a fontos meg a babád. Ez az undorodás dolog nem lehet könnyű, én azt tudom mondani, hogy nekem a szüléssel megváltoztak dolgok. Én pl. pisilni sem mindig tudtam, ha a szomszéd fülkében volt valaki, hogy másról már ne is beszéljünk. Nyaraláskor, kiránduláskor igyekeztem hazavinni a "termést". Na, ez pl megváltozott, és szerintem azért, mert rájöttem, hogy ki nem sz...ja le, nem ezek a fontos dolgok :) Valószínűleg nálad is lesznek változások, amúgy meg igyekezz felkészülni arra, hogy kezelni tudd majd az ilyesmit, pl párod, anyukád vagy mások bevonásával. Szóval: no para!

Kép
Kép
szalamandra
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?