Új privát üzeneted érkezett!

Akik csak szoptatnak: Ti mennyit isztok naponta??? Most már azon gondolkodom, hogy lehet, hogy nekem csak annyi a bajom, hogy képtelen vagyok sokat inni???? Van, hogy 1,5 liter is alig jön össze. Most elhatároztam, hogy feltornázom 4 liter szoptatós teára. Nem tűnik lehetetlennek szépen fokozatosan. Most nem egész egy óra alatt megittam 8 decit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Voltunk védőnőnél, most aggódhatok Levi súlyán. Egy hét alatt megint 300g-ot hízott. Már 5550, igaz előtte evett, meg 3 napnyi kaki benne van, de akkor is. Pont összefutottunk az orvossal, és azt mondta, ha ennyit hízik, tuti elég lenne neki a tej, nem kell a tápszer. De könyörgöm, mikor kiszívta mind a kettőt, és üvölt, én meg lemérem, hogy fél óra alatt 70g-ot szopott, akkor most ne adjak neki enni???????
Ok, 4340-nel jöttünk haza, eltelt 22 nap, és azalatt hízott 1210-et. Rengeteg. De mit csináljak??? És ma is 50-es rugi van rajta, meg 50-es póló.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska:
En kb 4 litert iszom... 2 db 1,5 literes asvanyvizet es meg emelle sima csapvizet is. Azt probald, hogy kozvetlenul szopi elott megiszol 2 pohar vizet... Az nekem neha olyan erzes, hogy a mellembe folyik le a viz, nem is a gyomromba...
Szep sulya van Levinek!

Nalunk meg mindig megy a cirkusz mirkusz... Sajnos a szopi valtozatlanul trutyin mukodik (bar ez igy nem igaz, mert kivaloan megeszi cumisuvegbol, amit en a kisebesedett cicimbol (bioptron lamapzom, mert komoly sebek vannak rajta) kifejek neki), rengeteg levegot is nyel, allando program a poci fajas is (foleg az esti etetesek utan). :cry: Halat adok az egnek, hogy Timinel nem volt ilyen hasfajas, mert ez lelkileg tenyleg elegge megterhelo. :( Szegeny csorikam nagyon szenved... Mindenkivel egyutterzek, aki hasonlo cipoben jar. Meg szerencse, hogy ilyen fiatalon tulesik rajta es el fogja felejteni, en mar nem hinnem. :( Nalunk a leginkabb az valik be ha mozgatom mikozben sir. Akkor konnyebben kijon a bufi.

Tejleadason gondolkozom valtozatlanul... Hetfon vissza kell mennem a tudoszurobe, mert valami nem lett jo a tudoszuresen, ami ugye kell hozza... Meg mazli, hogy soron kivul fogadnak, amugy egy honapig izgulhatnek, hogy mi a szosz bajom van. :roll:
Plusz meg nem mult el a verzesem, viszont elkezdett budos lenni, ami arra utal, hogy valami franko kis fertozest osszeszedtem az elmult ket hetben. :( Ja es, hogy ne legyen teljes a lelki bekem, Apukamnak tegnap volt szurkehalyog mutetje es elegge ramatyul lett tole. Allergias lett az egyik kremre, amit a mutetnel hasznaltak, begyulladt a szeme, plusz nem ment le a viz a szemgolyo mogul, ami allitolag a hidegfront miatt van... :shock: Magyarul jelenleg kidolt es ot is apolni kell.
Az egyetlen pozitivum, hogy elegge kipihent vagyok, mert hajnali 1 (ekkor fekszem le) es 1/2 9 kozott csak 1x kelt fel Robi es csak 1x kell fejnem is, vagyis altalaban alszom 6 orat egy ejjel. :) Timivel ejjel ferjecskem kivaloan elboldogul a masik lakasban... Ez szuper, ahhoz kepest, hogy Timinel mi volt. Plusz delutan is neha sikerul ugy idoziteni a dolgaimat, hogy aludni tudok a gyerekekkel egyutt 1-2 orat. Ez igy elegge jo kozerzetet biztosit. Vasarnap jonnek aposomek 4 napra. Kivancsi leszek, hogy mennyire lesz segitseg es mennyire megterhelo?
Na mar megint csak magamrol irtam, de meg probalok visszaolvasni.

baratodildi

Barátodildi,
nálam az a baj, hogy alapból keveset iszok. Szerintem 7-8 decivel húzom egy nap ki. Tehát az a 1,5 liter már hatalmas teljesítmény. De most lecsúszott már 8 deci 19óra óta, meg már megfőztem a másik 8 decit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hali!

Látom, megint beindult a topikélet. :)

Én most csak tőmondatokban egy-két témáról, mert mostanában nagyon keveset alszom, és muszáj mennem időben.

Ivás: én is keveset iszom, de próbálkozom keményen, hogy legalább a napi két liter meglegyen.

Oltások: nálunk Gabi még kapott bárányhimlő ellenit (ennek ellenére elkapta a barit az oviban, és továbbadta a többieknek), a többiek már csak a kötelezőket kapják. Én Mimivel értek egyet ebben a témában (is :D :wink: ). A Prevenarnak egy kedves netes orvos ismerősöm jól utánajárt, és teljesen meggyőzött, hogy azt semmiképpen. Be akartam linkelni, amiket írt, de pont most nem működik a blogja. Azért majd berakom, elgondolkodtató. Persze nekünk is minden alkalommal felajánlják, ahányszor a rendelő közelébe kerülünk.

Baratodildi,
sajnálom, hogy ennyire rossz most felétek a dolgok állása, de az alvás miatt irigykedem.

Goldplast,
nagyon szép a kép! :) Elég elkeserítő, hogy ennyire rosszul bánnak az anyukákkal a kórházban...

Rilla,
Gabi azért született oxigénhiányosan, mert kórházban született. Szerencsére nem lett maradandó baja. Ezek után váltottam, aztán ismét váltottam. :)

Védőnő: nálunk most először volt kint, pedig több mint két és fél éve itt lakunk. Én nagyon örülök, hogy nem jön.

Ádibaba,
Réka nagyon édes! :) Én sosem mértem/mérem, mennyit eszik a gyerek, annyit, amennyit akar. Valószínűleg többet a kelleténél, mert rengeteget bukik... :)

Irdab,
nem tudom, miért mondta a dokinénid, hogy ilyen sokáig tartanak a tejkiütések, nekem mindháromnál elmúlt pár hét alatt. Áginál még csak most kezdenek előjönni. Édes ez a Zorababa nagyon! :)
Bikiniviselés nálam is megszűnt az első szülés után. Először nagyon elkenődtem miatta, aztán hozzászoktam. Ma már csak nevetek a régi magamon, aki elkeseredett. :) Én fogok majd tornázni, de a hat hetet mindenképpen ki akarom várni, és akkor is csak lassan kezdek.
Gyereket sosem lehet elrontani. (Na jó, azért amikor már tudatosan hisztizik, akkor meg kell húzni a határokat, de ilyen fiatalon még elronthatatlanok.)

Mensi: nálam 8, 8 és 10 hó után jött meg, mindháromszor kizárólagos szopi mellett. De van ismerősöm, akinek 6 hetesen, másiknak csak akkor, amikor már teljesen abbahagyták a szopit.

Izzadás: én is mint a ló. Katasztrofális.

Madaran,
nekem is anyu és anyósom hordta a kaját, meg most már főznöm is kell majd, de csak nagyon gyorsat fogok (tegnap tejberizs volt).
Én csak akkor veszek haskötőt, amikor megyek valahová (hiúság...). És simán terhesnacit hordok, a hasam akkora, mint öt hónapos terhesen volt. És sajna a negyedik gyereknél már tutira egy évbe is beletelik, mire visszamegy (az elsőnél három hónap elég volt, a másodiknál fél év, a harmadiknál egy év).
A tej nagy része szopi közben termelődik. Szerintem a szemmel látható kerekedés igenis mérvadó. :D

Hasfájás: szerintem az az igazi hasfájás, ami nem múlik el akkor, amikor felvesszük a babát. :) A másik csak műhasfájás, valójában anyahiány. :) Nekem nagy szerencsém van, egyik sem volt hasfájós, és úgy tűnik, Ági sem az. Persze nyögdécsel egy csomót hajnalban, amikor kakilnia kell, de nem üvölt.

Nikó,
gratula Grétihez! Nagyon szép baba!

Linácska,
tök jó, hogy ilyen szépen alakul nálatok a szopi! :) Édesek a gyerekek együtt! :)

Büfiztetés: én pár percig szoktam csak, utána visszafektetem (mármint éjjel), és ha megint nyűglődni kezd, akkor újra függőlegesbe teszem, és ilyenkor általában ki is jön a büfi nagyon hamar.

És hallgasson mindenki Mimi anyánkra, aranyat ér a szava! :D

Fejés: én sosem fejek. Az első két gyereknél az első héten fejtem, Bercinél már talán csak egyszer, most meg egyszer sem. Tudom, nincsen tartalék, de eddig sosem volt rá szükség, remélem, most sem lesz. A védőnőnk meg olyan "kedves", mondta, hogy kapok majd valami csomagot, amiben tápszer is lesz, a biztonság kedvéért. Hát ezzel jól el lehet bizonytalanítani egy kezdő anyukát, még jó, hogy én nem vagyok az... Meg kérdezte, hogy fejtem-e már, mondtam, hogy nem. Á, nagyon jól megvagyok én védőnő nélkül.

Férj: nálunk segített a férjem, amíg itthon volt, igazi házitündér volt, de most, hogy megint dolgozik, keveset csinál, inkább csak hétvégén. Szerintem ez érthető, még ha szoktam is morogni érte. :)

Nekem is vannak a bimbóudvaron tejcsatorna végződések, de csak cseppek jönnek belőlük szerencsére.

Mimi,
Katja még vár egy kicsit, a rugalmas annyira jó újszülötthöz, hogy egyelőre mindig azt használom. Katját direkt hátihordozáshoz vettem, így rövidebb is jóval, mint a rugalmasom, a tutijól tartó elöl kötéshez nem elég. De jól ki lesz használva nemsokára! :wink: Mi van a Primulával, megvár? Vagy másikat kell keresned? Nem indítasz a Mamamin egy topikot, hogy kendőt keresel x összegért? Hátha jön a sült galamb a szádba! :wink:

Angelita,
én írtam, hogy hamar abbamaradt a vérzés, de az négy nap! után volt. Hat napig semmi sem jött, de azóta szerencsére visszatért megint, és most kezd el csökkenni végre.

Bimbam,
a cumizavarról: http://www.lll.hu/node/6

Dbea,
ez a Marci milyen egy tündér, és mennyi haja van! :)
Csabim is ilyen volt az elején, inkább aludt, de én kíméletlenül ébresztgettem, és én is vakarásztam a tarkóját szopi közben, meg a fülét dörzsölgettem, hogy ne aludjon el, szigorúan 20 perc szopi volt az egyik ciciből, utána 10 perc a másikból, három óra múlva ugyanez, csak a másik cicivel kezdve. Aztán egy hónap után végre éberebb lett, és elkezdett magától is enni.

Oui,
én meg a kendős anyuka voltam. :) Bocs, hogy nem segítettem a babakocsival, már utána nagyon rosszul éreztem magam miatta! :oops:

Én tegnap maradtam először egyedül a négy gyerekkel. És Ági úgy gondolta, emlékezetessé teszi nekünk ezt a napot, esküszöm, életében összesen annyit nem nyűglődött, mint tegnap. Kézben sem volt jó, a cici sem volt jó, mert hát minek jön belőle a tej, amikor ő csak cumizni szeretne rajta (cumink ugye nincsen, de azok után, hogy eleve ferdén tartja a száját, és nem jól szopizik, nem is lesz, még csak véletlenül sem). Aztán végül előkerült a kendő, és három nagyot is aludt benne (1,5; 2 és 1,5 órát). De a hátam jól kikészült. Majd fogok Pilatesezni a hat hét után, alig várom (bár nem tudom, a hason fekvős gyakorlatokat hogyan tudom majd kivitelezni két érzékeny lufival a melleim helyén...). Szóval vicces nap volt, bár akkor nemigen nevettem. :D

És tegnap végre megfürdettük Ágit (eddig csak letörölgetés volt), hát, úgy utálta szegény, és úgy sírt utána az öltöztetésnél, hogy amikor végre mellre tudtam tenni, akkor minden 6-8-adik szopómozdulat után elkezdett megint sírni. Szóval azt hiszem, egyelőre marad a törölgetés, és hetente egyszer próbálkozunk a fürdéssel. Vicces amúgy, hogy a tesók is utáltak fürdeni, kellett 2-3 hónap, mire végre megszerették.

Jézusom, ránéztem az órára, nem vagyok én normális, hogy ilyen sokáig írok... :roll:

Jó éjt mindenkinek!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Nikó
Sok szeretettel gratulálok!

Bikmakk????

Nagyon szépek a babák :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan jó nézni a képeket :wink:

Szopi
Mili csak szopizik, amikor kéri. Én nem fejek. :oops:
Olyan napi 2-2,5 liter folyadékot iszom. Úgy mondták, hogy a túlzott folyadékbevitel se jó, mert a szervezetben fokozza a vízkiválasztást!
Evés közben úgy tud a pelus rotyogni :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Apuka
Szinte mindent megcsinál Mili körül, csak szoptatni nem tud... :wink:

Böfiztetés
Van, mikor elmarad....

Védőoltás
Itt azon kívül, amit Mo-n szoktak adni, oltják hepatitis-B ellen is a babákat (2-4-6 hónapos korban vannak a kötelező oltások).
Én minden oltást beadatok. (egy volt főiskolás csoporttársam kisfia 2 évesen pneumococcus okozta agyhártyagyulladás miatt halt meg néhány éve :cry: ).
Vendég

Lányok, az normális, hogy valami sárga genny-szerű (nem büdös!) jön belőlem????
Vendég

Halihó

Tegnap du nagyon car volt, folyamatosan nyüszögött a gyerek meg sírt. Jah és kihányta a gripe watert, úgyhogy nem eröltetem. Van egy teli üvegem.....
Mimi kitartóan fejek éjjel is a 20 ml.
Ma is egyik percben mosolyog és dumál, másik percben sírt :roll:

A nyuszis cumi beesett az ágy alá, nem bírom kiszedni apa meg dolgozik......gyerekem meg nagyon hiányolja :cry:
Éjel amúgy aludt.
Ha sír nekem majd szét durran a cicim...
Linácska napi 4 l én is megiszom.

Adri

Kép

Kép
irdab

Na, itt a link arról, amit a védőoltásokról összeszedett az orvos ismerősöm: http://www.zimonyi.hu/?cat=19 (a címekre kattintva előjön az egész iromány). Szerintem érdemes utánajárni, aztán mindenki eldönti, hogy szerinte mi a legjobb az ő gyerekének. (Earhart Kata, Gabi is azért kapott pl. barihimlő ellen, mert a környezetünkben előfordultak súlyos szövődmények. A többiek már nem kaptak, és homeos segítséggel jól átvészeltük. Szóval teljesen egyértelmű, hogy a döntésben közrejátszik az, hogy mit tapasztalt az ember a környezetében. Én csak azt nem szeretem, hogy gyakran nem lehet dönteni, pl. a Prevenarnál teljesen megijedtem, amikor először kötelezővé akarták tenni, mert én azt nem akarom beadatni. És a BCG-t is utálom, a legtöbb európai országban már nem kötelező, mivel a hatásossága kérdéses, szövődményei csúnyák lehetnek, csak mi vagyunk ilyen vaskalaposak. Állítólag nálunk is el fogják törölni (ezt pont tegnap hallottam).)

No, megyek, holnap jön az egész családom, felgyülemlett pár szülinap-névnap amit meg kell ünnepelni, így van tennivaló bőven. Anyum jön segíteni, négy tortát csinálunk (csokisat, vaníliásat csokis tésztával, túrósat és gesztenyéset). :)

Szép hétvégét!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Lina,én nagyon keveset iszom.Pedig a kórházban simán lement 3-4 L,de itthon nem megy.Én egyébként is alig iszok...pedig nem ártana...

Ildi,mi is küzdünk a pocakfájással...az espumisan egy kicsit csökkenti a görcsöket,de nem szüntek meg...és továbbra is hazsnáljuk a cserimagos párnát.Szeretnék már túl lenni ezen az időszakon.

Cscsi,én nem tudok neked erre válaszolni.. :?

Adri,én is éreztem már,hogyha annyira nagyon elkezd sírni,fájni kezd a cicim is...vagyis nagyobbnak érzem...

Kata,ritkán jössz.Mili apa nagyon rendes :) Nagyszülők,hogy érzik magukat?Nem igen írsz róluk.

De jó lenne bikmakk-ról tudni vmit!!!!!

Nálunk ma nagy jövés -menés lesz.Vendégek jönnek,és mi is megyünk névnapot köszönteni.Kíváncsi vagyok,hogy bírja majd Zsombi béjbi.

Kép
Kép
tundi24

Zsizsa,mennyi finomság lesz nálatok :wink: Küldj belőlle egy kicsit :)

Kép
Kép
tundi24

Linácska :lol:
ivás: nem tom mennyit naponta, de a 4 L nekem sincs meg. Jártomban-keltemben egy-egy pohár víz, tea, szoptatós tea (naturlandos), 3in1kávé. Kicsit variálok, mert a csak víz nekem sem csusszan. Szörpöt is szoktam.

Adri :lol:
Hú, Zora már egész nagylányosan viselkedik. Megtanulta, mikor vagy a közelében... Ravasz a kiscsaj!!! Egyébként én is azt hallottam, hogy az elején még nem lehet elkényeztetni, úgyhogy nyugi. Remélem, a szopi-túltermelés megoldódik. Bár asszem, inkább ez legyen a gond, minthogy nincs elég. Én mostanában vettem észre, hogy a két cici között különbség van. Az egyikben mindig több van, mint a másikban. Jobban is szívja, nagyobb is valamivel. Védőnéni szt ez is normális... :roll:

Mimi anyánk :lol: Ténlyleg, alig küldtél képet a kis hajasbabádról!!! Kiwin várjuk, mennyit változott!!

Goldplast :lol: Gyönyörűen írtad meg, hogy az ember lánya mit érez ott kiterítve. Mondjuk nekem nem császár volt, de átestem már néhány műtéten, és nagyon hasonló érzések játszódtak le bennem!

Tünde :lol: Vendégség. Na, hozzánk is bejelentkeztek nem rokonok a jövő hétre. tök béna voltam, nem tudtam nemet mondani...ÁÁÁ, pedig úgy elhatároztam, hogy ebben a hat hétben csak rokonok.

Séti: mi úgy oldjuk meg, hogy én se csak a 4 fal között legyek, hogy mindenhová együtt megyünk. még vásárolni is visszük Zsigit. Egyelőre bejön. Persze tegnap a legnagyobb zuhé előtt sikerült sétálni indulni, még jó, hogy időben visszafordultunk. 5 perc és sz@rrá áztunk volna.
Ruci bb-re: egy réteggel több, mint ránk, + pléd!

Gyógyszerek, oltások:
Zsizsa :lol: a Bcg-t már a kórházban beadták, de ilyen egyebeket, nem kötelezőket én sem szeretnék beadatni.... Egyébként mit tudtok erről a K-vitaminos dologról?? Mi csütörtökön kaptuk be, de azt vettem észre, hogy azóta hasfájósabb.
Mától meg valami olajat kell adni egy cseppet naponta, nektek is van ilyen???? :?: :?:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ja, és ezt újfent ajánlom:

http://www.kirandulababa.turistautak.hu/

mi asszem hamarosan ráállunk az arany őszben a túrákra!!!hmmm :lol: :lol: Imádom az erdő ilyenkor!!! Irány a természet!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Kata :lol: Ti lassancskán a tengerben fogtok pancsikálni!!!! :wink: 8)

madaran

Sziasztok,
köszi a bátorítást Mindenkinek! Olyan jólesett kiírni magamból az egészet - mintha az utolsó-, bent rekedt sírás helyett tettem volna ezt és most könnyebb.
Ma is jobban vagyok kicsit, derűsebben, nyugisabban, és Tücsök ma nagyon békés, szundikálós - talán a hidegfront teszi, bár ugye még koránt sincs vége a napnak. :wink: No meg persze hétvége van, apa is itthon van, együtt nagyon jó.
Hasfájás: mi is az Infacol-osok táborát szaporítjuk, nekünk segített, bár igaz, hogy én bizony kicsit megnyújtottam az étkezések közötti időt is. Na nem az elviselhetetlenségig, de Tücsök már 4100 gramm 3 hetesen, és 1-2 nap alatt ráállt, hogy napközben kb. 2,5 óránként együnk, mostanában a 3 órás etap sem ritka. Este lefekvés előtt etetem (9 körül) és reggel 3.30-4.30-ig durmol. Nekünk inkább napközben sírdogál néha, és én is fejek egy picit szoptatás előtt - ami szerintem is segít. Mimi írt róla, ugye?
!+ Egy picit büfiztetek evés előtt! Néha a sírástól, mozgástól levegő kerül a pocakjába, és meg is nyugtatja őt.
Hű, a párom főz, mindjárt hazajön és tőlem csak zöldségtisztítást kért... !
Még jövök, szép napot mindenkinek!

Kép
goldplast

anna,igen napi egy csepp a vigantolból nekünk is.a K-vitaminos napunk a szerda.És nekünk még 4 van benne,tehát 4 hétig kell szedni még.
Mi majd a mátrába megyünk valszeg egy kicsit kirándulni,na meg 2hét múlva lagzi a balcsinál,még mindig hezitálok,de egyenlőre úgy néz ki elmegyünk.
Vendégek,én különösebben nem bánom ha jönnek...most vhogy depisebbnek érzem magam,mint Lucával,vagyis vele egyáltalán nem voltam depis.Most meg sokszor magambafordulós hangulatban vagyok. :cry:

Goldplast,sokszor jobb is ha az ember kiírja magából a dolgokat :wink: Szupin alszik Ákoska :) Mi 3 napja 4 óránként kelünk,de én már ennek is örülök!!!

Kép
Kép
tundi24

Zsizsa,
a BCG-t februárig igazán eltörölhetnék, mert úgy néz ki, Levié nem fogta meg, nemhogy nem látszik, de még nem is érződik. Azért talán van még remény, lehet, kicsit mélyebbre sikerült beadni. Ha mégsem, fél évesen a tüdőgondozóba kell vinni újraoltatni.

Goldplast,
nekem az volt az egyetlen kívánságom az orvosomhoz, hogy ha valamiért úgy alakul, hogy császáros leszek, akkor aludni szeretnék. Semmi gerincérzéstelenítés, és ébrenlét, mikor épp szétkaszabolnak. Ez számomra nem fér bele. Tudom, később láthattam volna Levit, meg később szopizhatott volna, de hamarabb kelhettem volna fel, na meg az egészből nem emlékeznék semmire. De szerencsére nem volt rá szükség.

Tündi,
nekünk azt mondták, hogy K vitaminból most már havi egy kell, nem úgy, mint mikor még Lili volt kicsi, hogy heti egy, mert rájöttek, hogy sok.
A vigantolt meg sokszor elfelejtem. Kérdeztem a védőnőt, hogy jó-e, ha fürcsi előtt a szájába csepegtetem, de azt mondta nem igazán, mert zsírban oldódik, tehát rá kellene szoptatni akkor. Szóval lehet, hogy marad a kiskanálba anyatej, abba a csepp.
Bár nekem gyanús, hogy a D vitamin maga oldódik zsírban, és azért van az egész olajban feloldva, és már nem kell tovább zsírban oldatni, de ez csak a szerény véleményem, és gyanúm.

Na a mai napot mi is jól szét...tük. Ugye azt mondták, hogy Levinek tuti elég az anyatej, ha ennyit hízik, nem kell a tápi. Na én megpróbáltam, annyi is a napunknak. Este 11-kor szopott, az kitartott, hajnal 1-ig, akkor megint, de az már csak hajnal 3-ig. Na akkor kapott egy deci tápit, és aludt reggelig. Fél 7-kor egy fél cicit kiszívott, aludt tovább fél 10-ig. Akkor megint csak szopott, de fél 12-ig tartott, és egyre rövidültek az idők. A végén már óránként evett volna, aludni semmit nem aludt, csak nyűglődött. 2-kor feladtam az elveimet, és megint ivott egy deci tápit. Attól valamennyit aludt, de fél 4-kor újra kezdődött a nyűglődés. Szopott valamennyit, tápi már nem kellett, szerintem már enni is fáradt volt. Hazafele a kocsiban aludt fél órát és ennyi. Most megint ébren van, de legalább nem tűnik éhesnek, és megvolt a négy napi kaki kitermelése is.
Szóval úgy döntöttem, hogy csinálom, ahogy eddig, mert szerintem ma azért volt a nyűglődés, mert szegény kisfiam egyszer sem tudott jóllakni, csak eszegetett. Ok, jó lenne, ha anyatejes lenne, de ha nem, hát nem, megkapja, amennyi van, ez a lényeg.
És a gyakori szopitól ráadásul nemhogy több lett volna a tejem, hanem gyakorlatilag a végére kifogyott, én meg egyre csalódottabb lettem :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na idáig tartott a nyűglődés. Már jobb híján megfürdettem, volt komfortszopi, minden, semmi nem hatott. Ringatta apa fél óráig, semmi hatás. Aztán gondoltam egyet, és betettem az ágyába. 3 perc után aludt. De már megtanulhatták volna a hülye szülők, hogy a kisfiúknak az ágya kell az alváshoz :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
hát, nem hiszem, hogy februárig eltörlik, az egyik tüdőgondozóban mondták tegnap egy barátnőmnek, de szerintem lassan őrölnek a malmok...
És ne légy csalódott, én ma mindent úgy csináltam, mint eddig, mégis Ági egész délutánig nyűglődött, addig nem aludt szinte egyáltalán, a cicin sem volt jó neki, karban sem, kendőben sem, és kb. három órája aludt el végre kendőben, azóta alszik rajtam. Szóval lehet, hogy a front kavart be nálatok is (én legalábbis arra fogom).
A tejcsi szaporodáshoz meg kell 2-5 nap, ma nekem is totál üresnek tűnnek a cicijeim, mert Ágit annyiszor raktam mellre, hátha megnyugszik (ő meg nyavajgott, hogy minek jön a tej). Lehet, hogy fejlődési ugrás van, nem tudom, mindenesetre remélem, hogy holnap jobb lesz.

K vitamint nekünk is havonta kell most már, a D vitamint (Vigantol olaj) meg napi egy cseppet.

Na, mennem kell fektetés van.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Mi beadatunk mindenféle oltást Villőnek :wink:
BCG: nem fogják eltörölni, mert egyre több újra a tbc-s beteg :cry:
Vendég

Zsizsa!
A primula még rám vár :lol:
Miért nem lepődöm meg,hogy a zimonyit linkelted be? :lol: :lol: :lol:

Lina!A Reginek kb 1hete puklisodik a bcg.
Kötelezőt eltörülni nemfognak...nagyon nagy üzlet az oltás biznisz.
Na húzok,most jöttünk nemrég haza az utcabálból.
Képzeljétek.Beugrott egy kismacsek a kocsiba és itthon vettük csak észre :lol:

mimi12

Sziasztok Lányok!

Gondoltam írok egy kicsit!!Most van egy kis szusszanatnyi idő!!!

Először is hagy GRATULÁLJAK AZ ÚJDONSÜLT ANYUKÁINKNAK!!NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS TEJCSIT KIVÁNOK NEKIK!!! :D

Rólunk:Mi jól vagyunk!!!Egyre ügyesebb vagyunk!!Kivéve a szopizás!!!Amibe egy kicsit ügyetlenke a Drágám!!!Annyira nem megy a szopi!!!Mármint konkrétan maga a szívás erőssége néha olyan kis gyenge a Drágámnak, hogy azzal a szívással, szinte alig eszik valamit!!Bár Párom azt mondja, hogy ne aggódjak emiatt!!Hisz ha éhes akkor úgyis megszívja azt majd erősebben!!

Lányok!!Hagy mondjam el, hogy micsoda fantasztikus élmény ért az előbb!!!Lassan már két napja olyan görcsösek a cicijeim, mint a bűn!!!Éjj nappal csak fejek, és fejek, és fejek!!!Meg hát a kis Leányzóval dolgoztunk rajta ezerrel!!!És ma!!!Egy mennyi?!?Fél órája, olyan szépen elindult az egyik ciciből a tejcit, mint a kis angyal!!Akkora egy megkönnyebülés, de akkora, hogy csak na!!Hihetetlenül borzasztó volt a mai nap!!!A cicim miatt szinte semmit nem tudtam csinálni!!Annyira be volt göbösödve, hogy még a kezemet sem tudtam felemelni!!!Szoptatáskor a kis Manót alig bírtam tartani, megsimogatni!!!Néha, kínomban már el is bőgtem magam!!!
De a lényeg, hogy megoldódott!!És per pillanat úgy örülök neki!!!Bocsika, hogy ilyennel zaklattalak benneteket, de nekem akkora öröm volt ez!!!Meg akinek volt ilyen, az tudja, hogy miről is beszélek!!!

Linácska:Én nagyon sokat iszok!!Nem a terhesség miatt és a szoptatás miatt!!Én alapjáraton is sokat iszok!!!Naponta olyan 2,5-3 litert!!De a Leányzó ki is szívja belőlem a sok folyadékot!!! :D
Nem semmi Levi súlya!!!De inkább gyarapodjon, mint ne, nem?!? :lol:
Én is alig várom már, hogy hétfő legyen!Mi akkor megyünk méreckedésre!!! :lol: Remélem, hogy mi is ügyesen tovább gyarapodtunk, mert mostanában elég döcögősen megy a kajolás!!És olyan érzésem van, mintha nem kapna annyit enni, mint amennyit Ő szeretne!!De a védőnő azt mondta, hogy ne aggódjak!!Ha nem kell fel óránként, és nem sír, akkor nagy gond nem lehet!!!De én valahogy akkor nyugszom meg Isten igazából, ha látom ezt mérlegen is!!Ja!!És azt is mondta, hogy vannak bizonyos időpontok, amikor jobban megnövekszik a szopási igényük, és nálunk ez most van (6 hét, 3 hónap, és az utolsóra nem emlékszem, talán fél év)!!!

Oltás:Hát a pneumococcusos oltáson én is gondolkodom most ezerrel!!A védőnő azt mondja, hogy használjam ki a lehetőséget és adassam be!!De én ahogy utána olvasgatok, nem biztos, hogy ez jó ötlet lenne!!Szóval most nagyon inogok az igen és a nem között!!Ti, hogy álltok ezzel?!?

Hasfájásról:Lányok!!Mi nem a felnőtteknek való Nospát szedjük a Leányzóval!!Ezt a lötyit, az itteni doki szerkesztette!!!Tipikusan csecsemőknek!!!

Tündi24:Én is örülök, ha egy kicsit ki tudok mozdulni!!!Eleve nem voltam soha az a nagy bennülős típus!!!Így amikor lehet, mi is megyünk mindenfelé!!!
Nekünk is a K-vitamint csak havonta kell szedni!!És azt is csak addig, amíg szopiztatunk!!!A D-vitamint meg napi egy cseppet!!

Na most megyek!!!Ha lesz egy kis szusszanatnyi idő, jövök!!!

Kép
bener

Sziasztok!

Bocs, hogy így eltűntem, de sajna behalt a számítógépünk... Szerencsére adatok, így képek sem vesztek el!

Gratu Nikó - azt hiszem, ezzel le is zárult a 2in1 sora. Feltéve, ha bikmakk is már babázik, de ebben biztos vagyok!

Mimi, mi (én) is terveztünk elmenni az utcabálra - kár, hogy nem egyeztettünk, összefuthattunk volna... De végül nem mentünk, igazából el is felejtettem.

Irdab, Betti tejkiütései kb. 1 hét Tetran szemkenőcsös kenegetés után elmúltak. Remélem, nem fognak már kijönni, mert nagyon ijesztő volt! :( (Nem tudom, a tejci mennyire hatásos rá... :roll: )

Linácska, de jó, hogy végre Levi Szláva is! :D :D Igazán nagyon örülök!
Én úgy tudom, hogy a fokozott folyadékfogyasztás nem jelenti egyben a tejtermelődés fokozódását is. Szerintem inkább a tejserkentő bogyók/teák segíthetnek.

Goldplast, de jó volt olvasni az irományod! :) És köszi a képet is - igazi családi idill! :)

Zsizsa, oui - kár, hogy nem ismertétek fel egymást. De azért vicces, hogy ilyen egyszerre voltatok ott. (Én az Istvánban szültem, nekem is Bettit (óóó, hosszabbításban bekaptunk egy gólt - kikaptunk... :cry: :cry: :cry: ) a főorvosasszony vizsgálta át, de nekem nem tűnt olyan szimpinek. A szoptatásban mások segítettek.)

Madaran, köszi a linket, nagyon hasznos! Bár nem tudom, mikor lehet majd ilyen nagyobb sétákra/túrákra vállalkoznunk Bettivel. Azért nem lenne egy szép eset, ha az egész utat végigordítaná... :D

Tündi, nálunk is csak havonta kell az ampullás vitaminból adni. Furcsa, hogy nálatok hetente! :roll: Ez biztos?

Tőmondatokban a hét eseményei nálunk:
- elnéztem az ábrát, így nem sikerült a 6hetes kontrollra elmennem - így marad jövő7re a 7hetes... :oops:
- a mai csípő uh-n mindent rendben találtak - nagyon örülünk neki :D
- megkaptam az első tgyást - óriási meglepetés, sokkal-sokkal-sokkal több, mint a rendes fizetésem volt! :shock: :shock: Bárcsak egyész évben lehetne tgyást kapni!
(Hú, 11est kaptunk, ezt megvárom! Góóól! Bocs, de közben nézem a Mo-Svédo focimeccset...)
- megkaptam két hónapra a csp-t is: ez is meglepi, mert júliusra is teljes összeget kaptam, pedig csak 22-én született Betti :roll: :D
- 2 napja éjszaka is 2 óránként eszik Betti - annyira nem zavar, mert simán visszaalszik. Bármi, csak ne sírjon! :)
- ma megint tündérke volt, nagyon sokat voltunk a kertben - ezzel kiváltottam, hogy egész nap ölben legyen! :)
- ma megvolt az első nevetés - a szokásos vigyorgáshoz most már kijött 1-2 hö-hö is! Elolvadtam - sajnálom, hogy apa nem láthatta!
- vicces volt - beszélgettem a kiscsajomhoz amíg a babakocsiban tologattam, mondom neki: - Nehogy elharapd a nyelved! :lol: Aztán jöttem rá, hogy nincs is még fogacskája, amivel elharaphatná...
- új szokása Bettinek: szopizás közben rángatja a fejét, szájában a cicimmel... :roll: Erről valahogy le kellene szoktatni, de az nem olyan könnyű, mert ugye kikapni sem lehet, amikor rákezd, mert azzal ugyanott vagyok - elég kellemetlen érzés.

Kép

Kép
hmbori

Lina,akkor lehet azért mondta a doki néni,hogy megbeszéljük hétfőn a K-vitaminos dolgot,hogyan tovább.De én azt gondoltam hogy továbbra is hetente kell.
Nekem a vigantol a halálom....Lucánál sokszor elfelejtettem....na meg pocakosként is....
Ne erőltesd csak a szopi dolgot ha úgy látod,hogy kevés Levinek.

Mimi,kismacsek :P

Zsombi még mindig nem alszik :? jó éjszakánk lesz úgy látom :(

Kép
Kép
tundi24

Hmbori,
szerintem augusztus-szeptemberi családi pótlékot kaptál, mert azt úgymond előre utalják, és nem visszafele. A TGYÁS nekem is több, mint a táppénz volt, pedig nagyjából egyformának kellene lennie. Nem kaptál az utolsó fél évben prémiumot??? Mert az is benne van a számítás alapjában, és így lehet símán több. De azért kérdezz utána (én is megtettem), hogy biztos annyi-e az annyi, mert az meg nem jó, ha elszámolták, és utána vissza kell adni. Ja, és a fizetésből adót meg TB-t is vonnak, a TGYÁS-ból csak adót, TB-t nem, viszont csak 70% az alap.
Amúgy Levi még nem Szláva, csak van rá remény. Felhívott a helyettes anyakönyvvezető, hogy most hívták a minisztériumból, hogy megvan-e a gyerek, mert úgy fogalmazzák akkor a határozatot. Na ez kedden volt, határozat még nincs, és hétfőn lejár a hivatalos 60 nap. Jól kihúzták. Persze, aug. 9-re vagyok kiírva, nagy ész kell hozzá, hogy szeptember 1-én vajon megszületett-e, mert az aug. 9 benne volt a kérelemben. Az anyakönyvvezető meg úgy ért el, hogy csak egy okmányirodás helyettesítette a rendes anyakönyvvezetőt, gondolom visszament a többi okmányirodáshoz panaszkodni, hogy most mit csináljon, hívták a minisztériumból..., aztán az egyik kolleganőnek feltűnt, hogy Kurenkov névvel nem sokan rohangálhatnak, és beugrott, hogy az ő lányának van egy Kurenkov nevű ovistársa (Lili), és az óvónőtől elkérték a számom. Mi van, ha nem egy oviba járnak a gyerekeink, vagy nem ennyire furmányos az anyuka????

Tündi,
K vitamin biztos nem kell hetente. Levi még a kórházban megkapta, aztán azóta nem, és talán még egyet beadunk neki, de ő ugye tápszeres is, így nem feltétlen kellene. Csak ugye nem sok tápszert kap, több az anyatej, így még lehet, hogy most megkapja.
Komolyan, én már úgy várom, mikor már csak reggel-este szopik, akkor tuti elég lesz a tej. Lilinél is ott maradt el igazán a tápszer. Aztán 2 hónap múlva újra lett a tejallergia miatt speciális.
Bár most azt mondta a védőnő, hogy ha nem is sikerül, hogy csak anyatejes legyen, akkor se kezdjük majd el 4 hónaposan a hozzátáplálást, mint a tápis babáknál szokás, mert akkor még jobban hízna, úgyhogy 6-7 hónapig marad a tej+tápszer mindenképpen. Amit nem bánok, hátha nála nem jön ki allergia.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tünde :lol: K-vitamint nekünk egyszer kellett eddig, legközelebb 2 hónap múlva!! :roll: A cseppet naponta. Tegnap kellett volna először, kapásból el is felejtettem.
Depis hangulatra a legjobb a séti!!!!!!!!! :lol: :lol: Ne legyél otthon a 4fal között. Ha tudtok, menjetek ki, legalább 10-20 percre!!! :wink:

Linácska :lol: én úgy tudom, teljesen normális, hogy a nap második felére kevesebb és hígabb a tejcsi, úgyhogy ezért ne add fel az elveidet. Ilyenkor akár 2óránként, vagy akár 1óránként is meg lehet szoptatni. nem akarok okoskodni, ezt a védőnénim mondta, és én is észrevettem, hogy du. kevesebb a tejcsi. De sebaj, kicsit gyakrabban teszem mellre. Mondjuk nálatok nagyobb mennyiség kell már, az tuti!

Tejszaporító teaként hallottatok a Naturlandosról? Itt ui nem volt Lactoherb, ezért vette a férjem ezt. De nem veszek észre semmi változást. Mondjuk egyelőre nincs is gond, de azért szorgosan iszom napi fél kancsónyit.

Bener :lol: nekem még nem volt ilyen, de asszem én is nagyon megkönnyebbülnék!!!!!! a kitartás meghozta gyümölcsét.

Bori :lol: Jó a tőmondatos rész :wink: a heti bb-újdonságokkal!

Nálunk tuti jó éjszaka volt, egyszer majdnem 6 órás alvással, aztán 4 órással. Egész jót aludtam, csak a végén már mindig aggódom, mikor ébred már fel, nincs-e valami baja, szuszmákol-e. De úgy alszik, mint a tej.

Ma szép idő lesz, megyünk a kertbe!!! A kutyink nem értette tegnap, miért tiltom a babakocsi közeléből. Belefeküdt valami bűzös cuccba, és nem akartam, hogy hozzáérjen. SZegény, nem tudta mire vélni... Remélem, nem cse.tem el a kezdődő barátságot, ami olyan szépen kialakulni látszik közöttük... :roll:

madaran

Ja, és tegnap megkaptuk a Taj-kártyát is !!! Így csak be kell mutatnunk hétfőn így eredetiben...

Tündi, Nektek megérkezett már?

na, megyek, mert nyügike van...

madaran

Bori,mi is néztük a meccset,kár hogy így alakult a vége :cry: De jó,hogy Betti már kezd vmit gagyarászni :wink:

Lina,mi amióta hazajöttünk a kórházból 2 ampulla k-vitamint vettünk be.elvileg holnap jön doki néni,rákérdezek a dologra,de mondta is a múltkor,hogy megbeszéljük hogyan majd tovább.
Én Lucánál 5 hósan kezdtem a hozzátápit.

Éjszaka megint nehezen aludt vissza Zsombi..tegnap már annyira fájt a hasa,hogy belekékült a fejecskéje a sírásba :cry: már nagyon sajnáltam szegénykémet,remélem nem így lesz ez 3 hónapig.
Most reggel kifejtem 20ml-t,és úgy kezdtük a szopit.Jó lenne ha ez is enyhíteni vmicskét neki.
Még vmi ötletetek van,hogy mit lehetne csinálni?

Kép
Kép
tundi24

anna,még nem érkezett meg sajnos a TAJ kártyánk :cry:
MA délután megyünk nagybevásárlásra Lucának,beszerezzük az őszi holmikat! :) Már várom angyon,imádok vásárolgatni :wink:

Kép
Kép
tundi24

sziasztok!

ivás: én nem iszom szoptatós teákat, szinte csak mentes vizet. próbálom úgy csinálni, hogy a kibontott 1,5 literes üveget viszem magammal mindenhova, így tudom mérni, hogy hol tartok...

oltások: mi csak a kötelezőket adatjuk be. Nekünk azt mondták, hogy akkor érdemes a többit, ha a bébi sokat van pl gyerekek között, tesók, rokonok miegymás. Nálunk ez nem áll fenn, ezért döntöttünk így.

Zsizsa: hogy van neked energiád ennyit írni 4 gyerek mellett... engem ez az egy is lemerít :lol:

Csilla: én sem tudok neked mit mondani, szerintem hívd fel az orvosod

Látogatások: eddig nálunk csak a nagyszülők voltak, Marci aránylag jól bírta. Bár tegnap voltak itt a szüleim három órát, na azért így elsőre az még nekem is sok volt :shock: főleg úgy hogy még szoptatás is esett bele, akkor meg jobb szeretem, ha nincs körülöttünk nyüzsi... Nem is evett annyit a Kissrác, mint szokott :(

Bori: én is felcseréltem a vitaminokat, először a D-t kezdtük el szedni, pedig az csak két hetes kortól kell :oops: én egyébként is tiszta zizi vagyok, minap inget vasaltam és csak a végén vettem észre, hogy kimaradt mind a két ujja :oops:

Bea

Kép

Kép
dbea

ja igen: egy gyors kérdés: ti még meddig fejtek??? én már annyira unom, pedig még csak egy hete csinálom...

Kép

Kép
dbea

Bori: egy ismerősöm jan. 31-én szült és kapott januárra is csp-t!

Bea

Kép

Kép
dbea

Csajok,úgy látom nálunk semmi nem hatásos a hasfájásra....kezdem feladni...megint annyira sírt,hogy belekékült a fejecskéje :cry: :cry:
Mit próbáljak még ki?

Dbea,eleinte én is ilyen zizike voltam, de mostanság már magamnál vagyok nagyjából! :wink:

Kép
Kép
tundi24

Tünde! :lol:
szélcső??? Próbáltad?

Most nálunk is kínozta a kak-mak, mielőtt kijött, ezért kicsit felemeltem a lábiját(mindkettőt), és ide-oda (jobb-bal irányba) elmozgattam. A kakmak azonnal kijött. Azóta kipucultam a sz@riból és édesdeden alszik. Nem hinném, hogy mindig tornáztatni kell, de ha ennyi segít??? Akkor néha bizony gimnasztika lesz :wink:

Dbea :lol: én nem nagyon fejek. tegnap pont volt róla szó, és Mimi anyánk meg is nyugtatott, ha van tejci, minek. én néha azért lefejek, hogy legyen a hűtőben biztire, rosszabb napokra, de nekem sem a kedvenc elfoglaltságom. :roll:

madaran

Tünde :lol: és a depidet is megérezheti a béjb, úgyhogy nyugi-nyugi, szeretgesd meg, tedd mellkasra, lehet, hogy csak ennyi kell Neki... :wink: :lol:

madaran

Anna,kaksi kijön,csak nehezen.Én nem merem megcsövezni...meg szinte mindegyik pelusban van kaksi,csak hát mire kijön :? tornát is próbáltam :wink:
Most elővettem a kis homeós füzetecskémet,találtam benne egy bogyeszt,holnap meg is veszem du,meg doki nénit is kifaggatom,mert ő nagy homeos szakértő,hogy mit ajánl még.

A depi csak néha jön rám szerencsére :wink:

De jöv héttől már többet megyek/megyünk ki.Mert kedden+csütörtökön Lucának törpi torna lesz,szombaton úszás,(még most 2x nem megyünk,mert nem leszünk itthon,anyósékhoz megyünk meg valszeg a lagziba)mondjuk oda apával megy majd egy darabig.Úgyhogy beindul az élet.Zenebölcsibe is menni kellene,de azt is keddre rakták,nem tudom,hogy hogy fog majd kijönni az etetés,hogy a zenebölcsibe is tudunk-e menni.Max kifejem előtte itthon a tejcsit és majd üvegből odaadja a mama neki :)

Kép
Kép
tundi24

Hú, akkor lesz programotok! Uszizás!!hmmm! már annyira vágyom rá, alig várom, hogy Zsigi 3 hós legyen, megyünk mi is! Ha jól tudom, akkor már lehet vinni a bébiket! Tényleg, Ti viszitek Zsombit?
A szélcső csak egy ötlet volt, nekem sincs. De ha nagyon kínlódna, én tutin kipróbálnám... :roll:

madaran

Anna,igen visszük majd Zsombit is ha már lehet! :) Remélem ő is szeretni fogja,mint Luca :wink:
Nem bánom,hogy ennyi programunk lesz,meg Lucának is szüksége van a gyerekközösségre.És itt már van kis barátnője is,így jó lesz.Tavaj nem volt ez a torna,akkor csak zenebölcsibe+úszni jártunk,de elég is volt az.Mostmeg a tornára már nagy szüksége van,mert túlteng benne az energieee :wink:

Egyébként van még olyan babóca akinek van zöldes nyák a kaksijában??Mert nekünk a szép sárga kakikában szokott lenni zöld is :? de úgy emlékszem,hogy anno azt mondta a doki néni,hogy az azért zöld,mert nem tudja megemészteni :roll: jól emlékezhetek én erre?

Kép
Kép
tundi24

Lucát mennyi idős korától vittétek úszni?? éS olyankor Te is úszol, ugye?Sztem én főleg magam miatt szeretném, ha minél előbb mehetnénk. Itt most adták át az új uszodát, a szezonnak vége, úgyhogy tök jó lesz... Majd délelőtt megyünk, akkor talán még kevesebben vannak. 8)

Nekem is azt mondta a dokinéni, hogy ne ijedjek meg, ha zöld vagy zöldes a kakija, az is belefér... de nekünk még nem volt. Inkább sárgás homok színű :roll:

madaran

Sziasztok!

Hú de régen írtam már, nem is tudom mikor volt :roll:
Ezt az utolsó oldalt olvasgattam, sajnos csak ezen az oldalon elhangzott témákhoz tudok hozzá szólni.
A K-vitamint nekünk is havonta kell adni előszőr 2 hetes korában kellett, a D-vitamint pedig minden nap de ha véletlen 2 csepp kerül a szájába akkor másnap nem kell adni majd csak harmadnap.

Hajnus már 4640g és 180at szokott egyszerre megenni olyan 15-20 perc alatt, még mindig majdnem minden evés után van kakis pelusunk és zöldes színű a védőnő szerint a szoptatós teától.

Olvastam hogy van aki már kapott Tgyás-t is én még semmit nem kaptam meg csak az 1xi anyaságit, június 1-től vagyok tp-en és még azt sem kaptam mint utólag kiderűlt azért mert a munkáltatóm nem adta le a tp-es papírjaimat :twisted:

Babaúszás itt 4 hónapos kortól van, még nem tudom hogy mi menni fogunk-e mert nagyon messze van és nem tudom hogy jutunk ki, majd lehet hogy megkérjük a nagypapit hogy adja kölcsön a kocsiját úgyis csak 1 héten 1x kell menni.

Majd azért még benézek ha lesz időm...
sziasztok
Vendég

20 percre egyedül hagytam Levit az apjával, profi módon elaltatta, na de hogy.....
Kép
cumi kitámasztva a távirányítóval :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Mi tegnap voltunk először egész napos kiruccanáson, a szüleimnél. Baba nagyon jól viselte, érdeklődve szemlélte a sok újdonságot :). Teszek fel képet arról, ahogy megérkeztünk, plusz egy másikat is, ahol jobban látszik az arcocskája.

Tegnap az éjjeli etetést bevállalta Apa, így ki tudtam magam aludni, csak reggel fél 7-kor keltett babóca. Azért éjszaka én is felkeltem hozzá, jól is tettem, mert pont a pelenkázón kakilt, így átöltöztünk. (Nem tudom, Nálatok hogy van, de Emma előszeretettel pisil/kakil a pelenkázón -van, hogy naponta 3x is át kell emiatt öltöztetni.)

GP Ági -jó, hogy írtál! A kórházat próbáld meg elfelejteni!

Mimi, a kiscicát megtartottátok :)? Kép Kép [/img]

Kép
angelita

Na megnéztem Lili képeit, a 6-7 hetes képeken még van tejkiütés, a 8-10 heti mappában lévő képeken már nincs.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tündi: remélem nem szólom el magam de egy kicsit jobb a mai napunk, h előfejek szopi elött, uh kitartás. Csak az éjjeli fejés kikészít, a gyerek nyüszörög, én meg fejek ezerrel és közben nyugtatom a gyereket h mindjárt kapod a hammát :roll: :cry:

Tejfoltok, szerencsére tünnek el. :lol:

Első éjjelünk volt, h a gyerekem 3 óránként kelt, ki is vagyok töle. :oops: De nem sírok mert van akinek a babája végigordítja az éjjelt.

GP/Ági: én azért nem írtam le a szüléstörténetemet, mivel a mai napig nem tudtam igazán feldolgozni, de látom mást is megviselt. (Oui)

Linácska ezen a képen szétröhögtem magam :lol: Jah és én biztos pótolnám tápival ha éhes. Mi van ha nagyobb egy picit az átlagosnál semmi.
Jah és ne az egész foly mennyiséget szopiteában igyad.

bener: nagyon örülök, h a cici dolog kezd megoldódni, kitartás :lol:

Angelita apa :lol: , nagyon szép Emma

Tündi: kaki: nekünk is néha van, nekünk azt mondta a védőnő h azért mert túl eszik magukat.

Jövő heten megyek cukorterhelésre, meg 6 hetes kontrollra. És nem diétáztam :roll:
Minden nap lecsúszik a csoki, fagyi, süti :roll:
sohasem voltam édes szájú, de amióta szoptatok nagyon kívánom az édességet.

Mimi macsesz :lol:

Bori szgép :twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab

Anna mi is megyünk úszni, itt 3 hónapos kórtól lehet menni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

a képek nagyon szupik.

Levi és a távirányító :lol: Hát igen az apák már csak ilyenek.

Tündi: Nektek Luca nem kell fel, mikor Zsombit eteted. Vagy ti most hogy vagytok.
Mert ugye Luca veletek alszik, meg Zsombi is? vagy ő külön szobába.

Én minden nap halasztom, hogy visszamenetelt a saját ágyamba.
Ádám is mindig köztük alszik, ezért én Rékával átjöttem a másik szobába. De bevallom hiányzik a saját ágyam.

Sajnos Réka még mindig nem akar cizizni, nem tudom, meddig lesz erőm fejni. Holnaptól egyedül maradok, mert a férjem megy dolgozni. Így nehezebb lesz megoldani.
Ráadásul már alig tudok fejni.

Dbea: Nyugi én is eléggé unom a fejést, de sajnos lelkileg meg nagyon bánt, mert Ádit 10 hónapos koráig szoptattam.

Piroska: Nektek mi volt Hajnus szemével????

Kép

Kép
ádibaba

Anna,mi 5 hósan kezdtük a babaúszást,mert vmi nem működött az uszodában.amugy 3 hós kortól lehet.Én is bent vok vele a vízben,de ugye mi nem úszunk.Mondjuk mi tanuszodába járunk,tehát ez egy iskolja uszodája,csak gyerekek úszhatnak benne,na meg babaúszáskor a szülők.De a víz mélysége sem sok.

Lina,tutkó ez a kép :wink: Ismerős a távkapcs :D

Angelita,nálunk is előfordul hogy odapisil,kakil a pelenkázóra Zsombi.Nagyon csini volt Emma :) Szépen ki van kerekedve ő is :)

Adri,nálunk az lesz a gond az éjszakai előfejéssel,hogy ki fog pattani a szeme,és nem akar majd visszaaludni,így is elég nehéz visszaaltatni :?
A túl evéstől is fájhat a pocakjuk sajnos :(

Ádibaba,nálunk mindenki a hálószobában alszik.Eleinte felkelt Luca ha Zsombi ébredt,mostmár más időben kel Luca.Kéri a teáját iszik egy kicsit és visszaalszik.De én is félek mindig,hogy fel ne ébredjen amikor sír.
Gondolkoztam,hogy Zsombival másik szobába megyünk,de hiányozna apa+Luca is.Már megszoktam hogy ott szuszog mellettem.és ilyenkor én is hozzá tudok bújni egy kicsit,meg ő is hiányolna.Úgyhogy megértelek hogy hiányzik a helyed.Próbáljátok ki esetleg hogy Ádi felkel-e ha réka is ha ott alszotok.

Piroska,itt nálunk sajnos szeretnek ülni a tgyáson és a többin...Luca okt 3án született,időben beadtunk mindent és dec20án kaptam először pénzt :cry: kivéve az anyaságit,azt időben elutalták.Úgyhogy én most sem várom túl hamarra a tgyást,igaz még be sincs adva,mivelhogy nincs tb kártyánk még mindig :cry:

Kép
Kép
tundi24

Irdab,
én ma megettem egy egész 28 cm-es Don Roberto-s pizzát, 3 dl cukros őszilével, és 5,9 volt a cukrom :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Zsizsa
Én védőoltáspárti vagyok :wink:
Torták :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Tündi
Ritkán jövök, mert inkább családozom. Nagyon repül az idő, és megint hónapokig nem találkozom a szüleimmel :cry:
Bár, már szóbakerült, hogy kiköltöznek.....

Madaran
Bizony, lopakodik a nyár :lol: :lol: :lol: :lol:

Dbea
Én nem fejek :wink:

Babaúszásra majd mi is megyünk :wink:
Meg a partra :lol: :lol: :lol: :lol:

Linácska
Mire nem használható a távirányító? :lol: :lol: :lol: :lol:

Angelita
Emma is nagyon csajos :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bocsi a kéretlen üzenetért, de eladnám kisfiam által viselt ill. nem viselt átmeneti ill. meleg ruháinkat.

68-as gyerekruha csomag
Összesen 40 tételből áll + 3 darab tappancsos zokni ajándék.
overál nélkül 9000 Ft
Tartalma:

- 6 db hosszúujjú body
- 11 db rövidujjú body
- 3 db hosszúujjú pulcsi, felső (új)
- 1 db thermo pulcsi (új)
- 1 db füles fehér sapka
- 1 db vastag téli hálózsák
- 3 db kardigán (2 db új)
- 2 db rugi
- 2 db kantáros nadrág
- 1 db farmer kantáros
- 5 db melegítő nadrág
- 2 db tutyi

+1 db overál ez külön is eladó, ha valakit érdekel, írok árat

Használatot illetően: vannak egyáltalán nem használt darabok és persze vannak a kedvencek, amiket többször használtunk. A hosszúujjú pulóvereket nem hordtuk. Anyagukat tekintve 100 % pamut a legtöbb. Foltot nemigen találsz rajtuk.

Mi nem dohányzunk, a ruhák ki vannak mosva és össze vannak hajtogatva. Nem turkálósak, újonnan vásároltak. A kicsinek nem volt fertőző betegsége és nincs semmilyen bőrproblémája.

74-es gyerekruha csomag
Összesen 31 tételből áll + 2 darab tutyi ajándék.
(overál nélkül 9000 Ft)
Tartalma:

- 1 db melegítő nadrág és 1 pulcsi zöld színű
- 2 db pamut nadrág (narancs és barna)
- 1 db pulóver sötétkék (majdnem új)
- 1 db új!! jegesmacis kardigán
- 3 db pamut rugdalózó
- 3 db frottír rugdalózó (Lőrinc most is ilyenben alszik)
- 8 db hosszú ujjú body (sok Kenguru Goldos)
- 7 db rövid ujjú body (közlekedési eszközös sorozat)
- 1 db rövidnadrág + póló
- 2 db póló (fehér- kék csíkos és narancs- kék csíkos)
- 2 db tutyi Brendonos

+1 db overál ez külön is eladó, ha valakit érdekel, írok árat

Használatot illetően: vannak egyáltalán nem használt darabok és persze vannak a kedvencek, amiket többször használtunk (zöld melegítő kicsit bolyhosabb). Anyagukat tekintve 100 % pamut a legtöbb. Foltot nemigen találsz rajtuk.

A két overál együtt és külön- külön is eladó.

És akkor a két fotó a végére, Kép 68- as csomag Kép 74-es csomag
ha valakit érdekelnek a rucik, légyszi írjon privit!

Üdv: Vikkata
torolve_20130114141731

Tessék rám büszke lenni!!! Este 190g-ot szopizott a fiam, 120-at egyik ciciből, 70-et a másikból, és azt ki se ürítette. Fogalmam sincs mint csináltam???????? Mondjuk előtte öt órája nem evett Levi, meg ez után is csak öt óra múlva kelt újra. :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?