Új privát üzeneted érkezett!

Tündi!
A rossmanos az fixis? Nekem hamarabb átázik mint a DM es,ennyi a bajom csak vele :wink:
Tényleg NIko....
Lehet már babázik??

mimi12

És ha fáj a hasa, akkor ha felveszed abbahagyja a sírást?
Nekünk az a bajunk, hogy bömbi van ezerrel, ő is meg-megfeszül, meg mintha a lábát is húzogatná, de ha odamész hozzá és megsimized, vagy felveszed, akkor totál csönd van, és megy a nézelődés ezerrel.
Ezért nem tudom, hogy most a hasa fáj, vagy csak társasághiánya van, hisztis...
Bea

Kép

Kép
dbea

Mimi,én a fixis-et a rossmannban szoktam venni :)

Bea,hisztis még nem lehet egy újszülött :wink: Zsombi is van hogy megnyugszik ha a felvesszük,de utána hamar rákezd a sírásra,és nagyon keservesen sírdogál szegényke.

Ja és csajok amit Mimi írt a mensziről,az nagyon igaz....Luca 3 hós volt amikor nekem megjött...ép anyóséknál voltunk..egész nap sírt,nem kellett neki a cici,ha kellett akkor is alig evett...már sírva hívtam a védőnőt,hogy mit csináljak...és mondta hogy nehogy feladjam,mert megváltozott a tejcsi íze,és majd megszokja.És tényleg pikk-pakk megszokta.A köv menszinél már nem volt ez :wink:

Nikó,azt mondta hogy üzen nekem...meg hogy apájuk is fog jelnetkezni...de reméljük már babázik és nem vajúdik szegényke...

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok
Gyors kukk!
Önző mód csak magunkról fogok írni,de ígérem ,hogy jövök és visszaolvasok...aztán írok többet is.

Ma voltunk védőnőnél és 4520grammosak vagyunk :D és 58centisek :D
A fülét, azt hiszem Tündi Te kérdezted?
Nem lövettük ,hanem lyukasztattuk.
Sok sírt ,de inkább csak amiatt ,mert lefogták a fejét,de csak addig volt sírás.
Nagyon sok a látogató és emiatt nem tudok jönni.
Egész napom elmegy azzal ,hogy főzök, vasalok, pakolgatok és természetesen babázok :)
Nagyon jó kislányom van, és remélem ,hogy ilyen is marad.
Sírni nem nagyon hallottuk eddig ,inkább csak nyávog mint egy cica és ő így jelzi ha valamit akar :D
Este is csak egyszer ébred fel és napközben is nagyon jól elvagyunk!
Tejem még mindig jó sok van,de már csak minden másnap tudok a hűtőbe tenni 180ml-t.
Tehát azt hiszem egy igazán jó kislány anyukája vagyok!!!!
Na,de mindezt le is kopogom ,hogy így s mardjon...kopp-kopp-kopp ;)

Szép estét mindenkinek!

Kép
noki&potyi

Most jött az sms. 6kor megszületett Gréta,császárral-ennyi jött.Majd megkérdem a méreteket,meg kérek képet!

Kép
Kép
tundi24

Niko:
Gratulalok! :) Remelem hamar rendbejossz a csaszar utan! :)

Lanyok, valaki tejleadasrol tud valamit? Volt mar valaki evvel kapcsolatban HIV szuresen? Mennyi ido utan lehet leadni a tejet miutan levettek a vert? Nekem mostanra eleg jo mennyisegu tejcim van... 200-240 ml kozott fejek, amibol csak 80-at eszik meg Robi, ha megeszi :roll: ... 7x fejek... Szoval most van boven felesleg. Kionteni nem szeretnem, a melyhutoben meg lassan eleg tartalek lesz mar. :roll:

baratodildi

Niko,
gratulálok Gréta babához!!!

Tündi,
ezek szerint ami jött az APEH-től levél, az csak az értesítés, és be kell menni a kártyáért???

Mensi:nekem 6 hó után jött meg, de a szopiba egyátalán nem kavart be.
Képzeljétek, ma szinte csak szopizott Levi. Egy csomó tápi ment a mosogatóba, mert megcsináltam, de nem kellett. És pont ma semmi "csodaszert" nem vetettem be. More Milk-et sem vettem be, homeo bogyó is elfogyott, meg a szopis tea is. Lehet, hogy ez a trükk???
Voltunk játszóházba, persze pont kajaidőben (nem oda készültem, de Lili úgy döntött...), és összeöntöttem a tápit, mire szólt a "személyzet", hogy tudok ám szoptatni, van helyiség. Úgyhogy szopiztunk, és aludt is tovább Levi. Meg most este is. Igaz így 2,5 óra után újra kérte, de végül is ráérek :lol: 10 perc alatt lecsúszott 120 g.
Ja, és valamiért visszavette Levi a kajázást, nem tudom miért. Múlt héten még a 160 símán lecsúszott etetésenként, most beéri 110-120-al, akkor is, ha pótol, akkor is csak 30-40 miliket eszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,nem nem kell bemenni az adókártyáért,majd küldik.Csak egy igazolást kaptam a számról,hogy apa minél előbb letudja adni a melóhelyen!
Ügyesek vagytok Levivel a szopival kapcsolatban :wink:

Ildi,akkor jó sok tejcsikéd van :) Én sajnos nem tudok a leadásokról semmit sem.

Kép
Kép
tundi24

Dbea,
nálunk kétszer-háromszor volt max. hasfájás, de akkor olyan fájdalmasan sír Levi. Az arcán is látszik, hogy fáj, és inkább felsír, mind folyamatosan sír. Mikor görcsöl, akkor sír, mikor szünet van, akkor abbahagyja. De nekünk max. fél óra volt eddig és magától elmúlt.

Madaran,
hogy van most a tankötelezettség? Van arra lehetőség, hogy valaki 5 év 9 hónaposan iskolába menjen??? Ok, nevelési tanácsadó, meg minden szakember engedélyével, de lehet??? Arra emlékszem, mikor még én jártam suliba, aug. 31 volt az évvesztesség határa, de aki dec. 31-ig betöltötte, az engedéllyel mehetett. Most a május 31-gyel hogy van???
Komolyan gondolkodunk, hogy ha lehet, akkor Lilit akkor elengednénk suliba, persze, ha még akkor is így látjuk. Agyilag tuti nem lenne gond, persze majd a kézügyessége, alvásigénye (pl. most délutánonként akár 4 órát is alszik) majd akkor meghatározza.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Nem sok időm van de olvasgatok most meg nkiállok kicsit irni...

Niko gratula :lol: :lol:

Szerdán megyünk ultrahangra tök normik ,hogy ilyen hamar adtak időpontot :lol: tegnap hívtam őket fel.

Jővőhéten apa itthon van Hurráááá :P :P még nem volt itthon szülés után...gondolom mi is párszor összefogunk balhézni de sebaj :lol: Noli oviba kiscsaj alukál én meg le fogok lépni "tatarozni" :P :P :P fodrász,pedikür...alig várom :lol: :lol:

Társkapcsolat:szerintem mindenkinnél ilyenkor hamarabb elszakad a cérna(még nállunk is) de ez van fell a fejjel.Rosszabb ne legyen :P

Lina jól haladtok a szopival ügyik vagytok :P

Nállunk a helyzet változatlan :roll:
Fejés marad

Mimi:megnéztem nincs szájpenész meg ilyenek...ennyire lústa... :roll: eljutottunk ma már egy olyan szintre,hogy a tejet még egyszer meg kellet melegítenem mert a 120-140 millitert szegény lányom komoly 30-45 perc között szívja ki :roll: hát mit ne mondjak nem kapkodja el cumisüvegből sem a drágám :?

Vendégek..gőzerővel jönnek hétvégén buli :roll: apa szülinapja most már elkezdtem a takarítást..mondjuk most is azt csinálom :wink: de majd csak kész lesz szombatra valahogy... :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Társkapcsolat= :lol: párkapcsolat

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok! Én a "zapa" vagyok. Íme a Grétike. Nem volt egyszerű, de majd Anikó mesél. Lényeg: Mindenki jól van, méretek: 3660g, 56cm. A hozzászólás alatt, a www internetes oldalon vannak a képek, és ott van a születés részben több kép is.

Üdv!
nikó

Sziasztok!

NIKO:NAGY GRATULA GRÉTIHEZ!!!JÓ EGÉSZSÉGET KIVÁNOK NEKTEK!!!

Mi jól vagyunk Ati tegnapi mérés szerint 3990 gr. szépen alakul.
nÁlunk is inkább üvegből megy a hami,bár ma már evett 50-et is.
Ma voltunk a Margitszg-n végig aludta a drágám. Márk meg jót sétált ill. motorozott.

7végén hozzánk a bnőmék jönnek vasárnap pedig apósék.
Most vettem észre,hogy 56-s ruhákból nincs rugink.Persze bodynk van dögivel. Most gyorsan be kell szereznem párat. Szerintem majd szétnézek a tesz veszen.
Vendég

Nikó - nagy-nagy gratula!
TÜndi - ezt a www-s dolgot, bár már késő van, de nem értem. AZt nem tudod feltenni, hogy melyik oldal?

Bim-bam - melyik kórházba adtak azonnali időpontot? AZ enyémbe november 24-ére akartak és végül még nem találtam másikat.
anettoo

Niko és Gréti apuka!
Gratulálok még egyszer Grétihez, nagyon édes. Gondolom nem lehetett könnyű, ha reggel 6-ra mentetek, és este 6-kor volt császár...

Vajon Bikmakk-kal mi lehet???????? Már tuti otthon kellene lenniük.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Anettoo a Dél-pestibe.
Nekem a záróra rá is van irva,hogy ők megcsinálják csak a háziorvostól kell beutalót kérni.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Nikó!
Nagyon Gratulálok Nektek Grétihez!
Jó egészséget,sok-sok tejcsit és persze mihamarabbi felépülést!

Kép
noki&potyi

Nikó, gratulálok Gréti babához, jó egészséget mindkettőtöknek! Milyen szép volt a szülőszoba! Melyik kórház ez?

Kép
angelita

Nikó, gratulálok a picurhoz!
Noki, nem semmi, hogy ennyi vendégeskedés van nálatok! Én 6 hétig nem nagyon szeretnék fogadni senkit:).
A hasfájáshoz annyit, hogy Zora nagyon hasfájós volt, órákat végigsírt anno. Akkor azt mondta a doki hogy csak 3 óránként ehet a gyerek... és minden csodaszert kipróbáltunk, Infacolt, Gripe water-t de igazából csak az idő múlása oldotta meg a dolgot. Addig anyán meg apán lógott a gyerkőc... éneklés, ringatás, stb...
Mirának is szokott fájni a pocakja, de őt teljesen igény szerint szoptatom, és azt tapasztaltam, hogy ha amíg fáj a pocija, megkínálom cicivel, segít neki... lényegében szopizás közben jönnek ki a pukik meg a kaki. Szóval van, hogy 2 órán át cicire fel ciciről le, de nem üvölt, csak látom hogy kakilni próbál, nyöszörög. Ha meg kijön végre, teljes a nyugalom, elalszik. Eddig csak nappal csinálta, szóval teljesen kibírható a dolog. Jobb, mintha üvöltene mert cicit kér, és helyette infacolt kap:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Anetto,nikó www-je alatt tudod megnézni a képeket! :)

Gréti papája,köszönjük a közvetítést és a képeket a szépséges Gréta csajsziról :)

Lina,már én is aggódom bikmakk-ért!!!!!Remélem minden a legnagyobb rendben van velük!!!!!!Jó lenne vmi kis hír róla!!!!

Bikmakk,esetleg ha olvasod,csak nincs időd írni,akkor csak annyit pötyögj be,hogy jól vagytok!!!!!

Sissi,nagyon szépen alakul Ati! :) De jó,hogy sétálhattok a Margit szigeten,én is szívesen sétálnék ott egyet...de rég is voltam ott utoljára....

Képzeljétek megint jó volt az éjszakánk,bárcsak maradna is ilyen :)

Kép
Kép
tundi24

Nikó!Hatalmas gratula!Nagyon édei Gréti!

Bea!
Nálunk ha a Reginek fáj a pocakja akkor ha felveszem akkor is van hogy sír,el kell ringatni,meg járkálni,hogy ne sírjon.
VIszont ha abba hagyja felvéve,akkor egyértelmüen jelzi,hogy társaság hiánya van :lol:
Erre és a hasonlóakra írtam,hogy nem várhatjuk el egy újszülött-től ,hogy megszületve nélkülözzön minket,hisz 9hónapig velünk együtt létezett :wink:

mimi12

Oui,képzeld nálunk is leginkább szopi közben jön ki a puki+kaksi..

Kép
Kép
tundi24

Nikó és Nikó apu :lol: :lol: :lol: Gratulálok Gréti születéséhez, sok boldogságot, jó babázást kívánok! Cseperedjetek minél nagyobbra!!

Noémi anyánk!! :lol: Köszi az infókat. Azért a mensi még nem hiányzik. Olyan 6 hét után köszönt be, igaz???

Linácska :lol: Fúú, a tankötelezettségről okosabbat kérdezz, fogalmam sincs! MEg szerintem itt is változtak a jogszabályok. Talán be kellene menni a kiválasztott suliba, és ott meg tudják mondani!

Sissi :lol: Body-rugi arány nálunk is hasonló. Tele van a szekrény bodykkal, de rugit én is alig kaptam. Napozó is sok van, de most azért már inkább rugis idő kezd lenni. Kaptunk néhányat, de azok nagyobbak. Lehet, hgoy a Tescoba el kellene nézni, ott viszonylag olcsón lehet kapni...

Tünde :lol: a Taj-kártyát még mi sem kaptuk meg, de a számát megmondták, így az összes papírügyet (anyasági, családi p.) el tudtuk intézni! Hú, remélem, akkor a Tgyást a suli intézi. bejelentettük Zsigi születését, meg vmi igazolást is adtak a kórházban, amit oda kellett adni.

A mai hajnalunk nem volt felhőtlen. Egy kis hascsikarással küzdöttünk. De Oui :lol: nak igaza van, rászopival kijött a puki. Asszem nálunk is ez a megoldás a görcsökre. És kezdek rájönni, hogy nem feltétlenül a kajával függ össze, amit én megeszem, mert ugyanazt ettem, mint az elmúlt napokban. Mindegy... Most meg úgy bealudt, hogy meg sem moccan. Asszem ez az időjárás is oka lehet. Végre lehűlt.

Adri :lol: Büfiztetés 30-40 percig :?: :?: én ha öt percig szoktam. ha annyi idő alatt nem jön, akkor hason fekvésbe teszem le. Egyébként is jobban szereti. Mindenki mondja, hogy háton kell letenni, de nálunk az nem jön be. Aludni is hason alszunk. Akkor szoktam hátra fektetni, ha nap közben éberebb, és nézelődik.

Kaja:
Jövő héttől rendeljük a kaját. Eddig anyukám látott el, de nem várhatom el tőle a végtelenségig. nekem meg egyelőre erre nincs kapacitásom. talán egy hónap múlva megpróbálom.
Ti főztök vagy hozatjátok?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

:?: :?: Éjszaka szoktatok izzadni? Az normális??Legtöbbször csutkára leizzadok, úgy ébredek fel. Gondolom, hogy a hormonháború miatt, ami bennem dúl, de nyugtassatok meg, hogy ez normális... MÉg nem hívtam miatta a dokinénit, gondoltam, előbb Titeket kérdezlek... :?: :?:

madaran

Madaran, én is nagyon izzadok éjszaka... néha nem tudom tejes vagyok-e vagy izzadt:). Az elsővel is sokat izzadtam az elején, pedig akkor tél volt... Normális dolog!

Kép
Kép
Kép
oui

Köszi Oui :lol: :lol: meg is nyugodtam, akkor viszonylag normális vagyok... :wink: :wink:

madaran

hali, egy kézzel uh nem használok nagy betűt a másikban a gyerek. ez a hét katasztrófális, csak kézben van el, vagy ha leteszem addig amíg dumálok neki. de kézben is fel-felsír :cry:
anyahiány, front, hasfájás egyben :roll:
mennyi ideig nem lehet elrontani a gyereket?

mimi ma adtam neki a gripe watert-t kb egy percig tartotta a szájában, majd kiköpte.
másodjára most adtam, mivel ordított kénytelen volt lenyelni.
remélem lesz hatása...

melltartóbetét, én minden szopi után cserélem, úgyhogy tiszta anyagi csőd, és mindegyik átázik.
folyt köv...

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri!!!
Kezdj el szopi előtt fejni!!Úgy gondolom nektek ez lesz a pocakfájásra a megoldás.Nekem sok tejem van,de még én sem cserélek napi többször betétet.Neked valami irdatlan mennyiség lehet,ha annyi folyik,hogy ennyiszer kell cserélni.
Szopi előtt kb 10-20perccel kb 10 mili bőven elég.
Szóval kiadom utasításba a szopi előtti fejést :lol:
Nekem a Szabival volt ez.Nem használt a csodalötyi csak a fejés.
Hála égnek a Regi nem olyan pocakfájós...(kop-kop)

Anna!Izzadok én is mint a ló :lol:
Pár naponta át kell húzni az ágyneműt olyan budi lesz alattam.A párnámból pl csavarni lehet az izzadságot.Ez a hormonok miatt van.
Ja mensi.Nekem a Szabival 3-4hét után jött meg,a Fannival kb 3 hónap utan.Most még eddig semmi nem volt.Ez tök válozó,van akinek megjön pár hét után van akinek 1év után,vagy a szoptatás befejezése után.

mimi12

anna,hívtam ma az oep-et hogy mi van már a kártyánkkal.Kérdzeték mikor érkezett meg a lakcímkártya...mondtam,hogy kedden.Azt mondta összegyűjtenek egy heti adagot,pénteken nem tudom mit csinálnak velük...és majd hétfőn tud számot mondani,és 3-4 napon belül postázzák.Remélem jöv héten megérkezik,vagy legalább vakkantanak vmi számot!
És én főzök..apa nem si engedné,hogy rendeljük a kaját...de azért ha nehezen is de megoldom.De ha tudod hordatni az jó :wink: több időd marad másra :)

Jimbone,nem sokat aludt akor Donát :?

Adri,az tényleg anyagi csőd,ha ennyi betétet elhasználsz :?

Kép
Kép
tundi24

közben leraktam a gyereket az ágyába, persze egyből felkelt :cry: , de egyenlőre nem sír eldumálgat magában.
Szóval nekem 3-4 doboz melltartó betét elfogy a héten és a dm-es és a rossmannos is átázik ha nem cserélem ki.... :cry:

Linácska, az ok h Zora így alszik, de én nekem tisztába is kell tennem minden szopi elött mert mindig van makka a pelusba nem kevés, abba meg nem hagyom, nah meg neki nem is nagyon tetszik, alszik, de nyüszög ha telerakja. Sőt van olyan h két szopi között is tisztába kell tennem éjjel, mivel hallom h roty, aztán már nyüszög is. Tisztába teszem aztán alszik tovább.
Amúgy írni akartam, h nagyon ügyes vagy a szoptatással.

Szex jó lenne de mikor....?

Anna: apával is jöhettek, aztán én is hozom enyémet. Majd ők is megdumálják a gyerektémát férfi aggyal :lol: És nekünk is a közös sétához inkább a hétvége jó. Jó lenne valakivel találkozni már, mert kicsit kezdek itthon becsavaradni....
Temető :lol:
Nekem azt mondta a gyerekorvos h nem kell ilyen jó időben nagyon szoktatni ki a babákat. Csak ne a tűző napfénybe vigyem ki. Én másodjára már másfél órára kinnt voltam vele.
Vízet én sem adok neki csak anyatejet.
És én hordok hasszorító bugyit, meg haskötőt. A sebem miatt először nagyon óckodtam ellenne de aztán egy hét után már nagy élvezettel húztam magamra mivel a hasfalamat megtartja így a császáros sebem sem fájt annyira.
Amúgy én is a kismama gatyáimat hordom, mivel a hasam miatt nem jönnek rám a régi gatyáim.
Ráadásul a megnyúlt bőr sem túl szép látvány a pocakomon, azt hiszem én már soha többet nem veszek fel bikinit :cry:
Jah és mi is rendeljük a kaját.

dbea: a -15 kg valószínű úgy jött össze, h túlsúlyosan estem teherbe. A terhesség alatt a cukor miatt diétáztam, így szerencsére nem híztam sokat, és víz is volt a végére rajtam jócskán.
A lényeg a topsúlyomhoz képest még 10 kg felesleg mindig van rajtam. De megálltam, és nem most fogok fogyókúrázni, h legyen tejem.

Mondjuk a kinyúlt hasam miatt arra gondoltam h esetleg felüléseket szép lassan el kellenne kezdeni itthon csinálni. Persze ha a gyerekemet nem kell egész nap a karomban tartani :roll:
Ti csináljátok majd?

Anettoo a www az a profil, meg a pü ikon mellett van lent, én sem tudtam egyszer, ezt én is megkérdeztem már itt :oops:

Noki én kérdeztem a fülbevalót :wink:

Tündi, Cscsi de örülök, h alakulnak az éjjeleitek :lol:

Niko szívből gratulálok nektek. Nagyon szép formás baba Gréti. Mihamarabbi felépülést, sok egészséget kívánok nektek.

Tök sokan eltüntek....
Kandi, Judi, Flake, Erhárt, Rilla, Orew, Szilvi, Kenderike, Hbori
meg még biztos van akit kihagytam :oops:

Olyan szívesen néznék babaképeket is. Pl Mimi, regiről is mert megnézném mennyit nőt.

Nitácska ez a két gyerek olyan mint két tojás.

Aki már esetleg volt 6 hetes kontrollon ott mi van? Turka, meg rákszűrés?

Nekem jövő héten lesz esedékes.

A csajom sírt, bementem hozzá aztán nevet rám :lol:

Bim-Bam de jó h Tied apa otthon lesz veletek jövő héten :lol:

oui, hogy van a cicid? (mellbimbód)

Adri

Kép

Kép
irdab

Mimi, és lesz neki elég tejci?

Amúgy szerintem olyan sok nincs mert ha szopizik akkor utánna max 20-10 ml tudok kifejni. Én egy ciciből szoptatok.
De rohadt nehéz ám megjegyeznem melyik cici jön :oops: :roll:

De megpróbálom "anyu" :lol: :lol: :lol:
Remélem hatni fog. Ma nem adok neki infacolt sem....

Jimboine, téged kihagytalak a felsorolásból :oops: , de olyan jó h Te is bejelentkeztél :lol:

Bikmakk tényleg adhatna valami életjelet magáról. Ő az uccsó kismami ugye? vagy már tuti nem az :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Ezt nem hiszem el a csajom elaltatta magát :lol:
Kiváncsi leszek meddig fog aludni, mondjuk az elöbb 2 órára kérte a cicit. De általában 3 óránként kéri.

Izzadás, én inkább szoptatás közben izzadok, de mint egy ló.

Mimi amúgy már annyira elraktam a fejőgépet, h most elő kell szednem, de a gyerekért persze mindent :lol:

Ma megkértem anyumat du ugorjon már fel vigyázni a gyerekre h kitakarítsak. Lehet leküldöm sétálni őket. Ebben a 22 C ban mit adjak rá?

Ja még azt akartam kérdeztni, főleg a többgyerekes anyukáktól, h Ti milyen oltást adattok be a kötelezeőkön kívül? Vagy semmilyet?[/b]

Adri

Kép

Kép
irdab

Uristen Adri!!Heti 3-4 doboz melltartó betét???Az nagyon durva :lol:
Tényleg fejjél ha van időd.Nekem anno a Fannival volt ilyen mennyiség tejem.Akkor én pl adtam is másnak tejet.Amúgy ma is érdemes ezen elgondolkodni,mert állítólag 3000ft-körül fizetnek literenként.Csak az eü utána járás az ami vissza rettenti a tejadókat sajnos.Amúgy meg ne csodálkozz ha fáj a pocak ilyen mennyiség tejcsi mellett.
De nyugi,pár hét és majd be áll szépen..

SZex szerintem már mehet :wink:

Felüléseket egyenlőre ne nagyon!!!!!Én úgy tudom műtét után a tornával vigyázni kell.Azért kell a belső sebnak is szerintem 2-3 hónap,hogy tuti fix legyen.

mimi12

Most így alszik :lol: , de ha így folytatjuk nem sokáig lesz jó a kiságy

Kép

Tegnapi pelenkázás, komolyan mondom ezt szereti a legjobban. :lol: Kép

Tegnap esti sikertelen böfipróbálkozás apával :lol:
Kép

Anna ja azért 30-45 perc a böfiztetés, mert hátha böfizik, a részemről mindent megpróbálok, de nem jön össze általában. Ha sikerül NAGY RITKÁN, AKKOR IS CSAK EGY, EGYSZER VOLT KÉT BÜFI, szóval ha sikerül az egyből sikerül :roll:

Mimi a hűtőbe már több tejcsi nem fér. Ha fejek -amit már nem teszek egy ideje- akkor is szopi után csak 10-20 ml jön le. Persze mindig azt a cicit fejtem csak le amiből szoptattam.

Adri

Kép

Kép
irdab

Nah teleírtam itt az oldalt vasalok amíg alszik, bocs ha sok voltam mára.
Amúgy Ti meddig fogjátok vasalni a ruhácskákat meg a pelust?

Hmbori, már kérdeztem, de nem jelentkeztél azóta, de újra megpróbálom.
Nektek még vannak tejkiütéseitek? Nekünk is lettek :cry:
Kenem tejjel lespriccelem a gyereket szopi után :wink:
Azt mondta a dokinénink addig lehet rá számítani h lesz amíg szoptatok :cry:
Vagy nektek esetleg eltüntek, van erre remény?

Jah kártyák (Tb, adó, lakcím) mi kb 1 hét alatt mindent megkaptunk postán. Az egyszeri anyaságit, tgyest, meg a csp (mivel mondjuk úgy jött ki) bejelentéstől számítva 4 napon beül utalták.
Akkor mi nagyon jól jártunk.
Na tényleg bocs ha sok voltam
jó volt egy kicsit kikapcsolódnom :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri!
Én a végén már a kutyának adtam a lefejt tejet.Viszont nyugi,lesz elég ha előtte fejsz akkor is.Kb annyit fejjél amit a végén fejtél,max a végén nem fejsz :wink:
Sétához,vékony pulcsi,ha esetleg fázna elég egy vékonyka takaró.Azért annyira nincs hűvös kint.
Én oltást nem adatok be semmit extrán a gyerekeknek.Én károsnak tartom :oops:
Viszont ezzel volt most ám egy kellemetlen élményem,bár csak legyintettem.
A pneumo vagy mi a szösszel,ami ingyenes..Torokgyuszi meg társai ellen...Kérdezte a dokinéni hogy kérjük e??Mondtam én nem igazán szeretem a védőoltásokat.Erre megkérdezték,miért nem megy oviba a gyerek???
De megy,de mi van ha torokgyuszia lesz???Szerintem semmi.
De ezeket az oltásokat körbejárva érdeklődve informálódva,mindenkinek magának kell eldöntenie,mit tart jónak? :wink:

mimi12

Sziasztok Lányok!

Én is vagyok, próbálok jelentkezni. Jó olvasni Benneteket, meg látni, hogy mindenki hasonló gondokkal küszködik.

Adri: mi úgy próbáljuk meg Apával megoldani az otthonülős helyzetet, hogy egy-két naponta ő itthon marad a Bébivel én meg megyek boltba, vagy az apósomhoz, így egy kicsit levegőzöm és kiszabadulok a szoptatás-büfizés-fejés bűvköréből... Néha már úgy érzem, hogy az életem csak ebből áll és örökké ezt fogom csinálni, pedig még két hete sincs, hogy itt a kis Csöppünk :lol:

Na, megyek etetni, még jövök!

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Látom mindenhol zajlik az élet. Nem egyszerű, de majd csak túl leszünk a nehezén. Nekünk Ádám tegnap volt 2 éves, pedig még csak most született. Hamar eltelik ezzel bíztatom magam.

Jövőhéttől egyedül maradok a két gyerekkel, azt hiszem majd egy párszor ki fogok borulni.

KÉRDÉS: Réka tegnap volt 1 hetes 60-70 ml beszív a cumisüvegből. De szerintem ha többet tennék bele akkor azt is meginná.
Kinek mennyi volt kb az adagja ennyi idősen????

na és egy pár kép:

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok !

Én is vagyok, csak még mindig nehezek a napjaink, bár már kezdünk összerázódni. Az éjjelek szuperek, 5 óránként kel fel Kristóf szopizni, aztán meg alszik tovább, mint a bunda. A nappalok kicsit nehezebbek, mert akkor nem akar aludni és folyamatosan foglalkoztatásra vágyik...na de majd belejövünk.

NAgyjából sikerült visszaolvasnom, remélem mostmár sűrűbben tudok majd jönni ! Írtó édik a babaképek !!!

Nikó
Gratulálok Gréte babához !!!

Ha jól tudom, akkor minden baba megszületett, egyedül Bikmakkról nincs hír, de ő is tutira babázik már ... :D

Bim-bam
Miért kell plasztikai műtétre menned ?? (asszem lemaradtam)

Zsizsa
Szerencsére nem történt semmi komplikáció a szülésednél !!....nálunk akár nagy baj is lehetett volna, ha nem kórházban születik Kristóf ! :(

Piroska
Hogy van Hajnus szeme ??
A keresztlányomnak is kötőhártya gyulladása volt, állítólag most sok gyerkőcnek van ! :(

Linácska
Örülök, hogy végre elintéződik a névmizéria !

Cscsi
durva, hogy 1 hónapig rátok sem nézett a védőnő...nekünk hetente jön és csomó hasznos tanáccsal ellát !

Madaran
Én is egy vízre leizzadok éjszakánként ! :?
Ja...és én nem adok vizet a babának !

Irdab
Kex: ma mondta a védőnő, hogy nem kell kivárni a 6 hetet .... :wink:

Kép
Kép
rilla_

Ádibaba: nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy egy etetésre egyen meg Marci 50-80 g-ot, ha napi 8x eszik. Mi mérlegezünk, mert tisztára kiszámíthatatlan, hogy mikor mennyit eszik...
és BOLDOG SZÜLINAPOT ÁDÁMNAK!!

Szex: hát én egy kis alvásnak jobban örülnék jelen pillanatban :lol: Végre már nem érzem a sebet a gátamnál... Egyelőre elég, ha a párom megpuszilgat meg átölel, aztán meglátjuk. :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!!!!!
Végre, végre! Van élet a kapun túl is, és végre géphez jutok, túléltem az első heteket, és kihevertem kicsit a hormonok háborúját. Látom, lassan mindenki visszatér, d ejó! Előre szólok: hosszú leszek, mentségemre legyen mondva: majd egy hónapja nem voltam.
Majd teszek fel új vonalzót is, de egyelőre csak beintegetek.
Gratulálok az újszülötteknek és anyukáiknak: mielőbbi felépülést és vidám napokat kívánok nekik!!!!
Ami minket illet: Ákoska ma 3 hetes és 1 napos, és még mindig kicsit megviselt vagyok. Akik előrébb járnak az időben: kb. meddig tart ez a zizi állapot? (Sírós hangulatok, kétségbeesés a felelősségtől, érzelmi hullámzás, mindjárt sírva fakadok-feeling stb.) Remélem, lassan a végéhez érek, nekem ez kezdetben nagyon vacak volt, és bár kicsit minden nap jobb, még mindig tart.
Szüléstörténet-adósságom itt törlesztem:
Talán még emlékeztek. A 41. héten indították nálunk a szülést, befektettek a SOTE 1-re, és a szokásos „orvosi cuccot” kaptam.
A magzatburkot szinte meg sem kellett repeszteni, elindult a kisfiam, de 6 óra vajúdás alatt sem történt érdemleges. A szülésznőm és a dokim is fantasztikus volt, és a férjem is végig tartotta bennem a lelket, de szerencsére én is jól viseltem a dolgokat. Bohóckodtunk, sokat nevettünk, beszélgettünk, bár a tervezett Scrabble-re azért nem került sor, annál jobban fájtak a fájások… Végül a leendő apuka egy boros újságból olvasta fel a 100 legjobb magyar bor jellemzését. Állítólag 60-ig jutottunk, de én csak a 29. helyezettre emlékszem… :lol:
Summa summarum, kiderült, hogy Tücsök elindult, de valami mindig megakasztja, ezért sürgős császárra van szükség. Először megkönnyebbültem, hogy valami történik végre, hiszen addigra nem láttam a fájdalomtól, ugyanakkor nem éreztem, hogy haladnánk. Ezt követően azonban nagyon gyorsan történtek az események, számomra olyan ijesztő tempóban, mintha a Vészhelyzetet nézném, csak ennek én voltam a szereplője.
Csajok, nem tudom, ki hogy van vele, de ez a császár azért kicsit halálközeli élmény.
Elég keménynek ismerem magam, de hirtelen nagyon magamra maradtam, mint minden ilyen helyzetben az ember. A férjemet öltöztették valahol, idegenek sürögtek zöldben és maszk mögött, pittyegtek a gépek, emelkedett a vérnyomásmérő a karomon, úgy tűnt, mintha mindenki kapkodna, pedig biztosan ez a szokásos tempó. Ráadásul nem tudták rendesen beadni a spinális érzéstelenítőt, mert szorosan illeszkednek a csigolyáim. Pokoli fájdalmak között végül másodszorra sikerült, az altatós is nagyon rendes volt, de ez akkor már nem vigasztalt: rettenetesen féltem. Nem tudtam elmondani a férjemnek, hogy ha velem valami van, a babát mentse, nem tudtam elmondani senkinek semmit, egyszerűen nem tudtam, mi lesz velünk és hirtelen átjárt az a furcsa-, addig csak egyszer-kétszer átélt gondolat: hiszen meg is halhatok. A félelem nem is magamnak szólt, ez tényleg csak különös volt, hanem a családomnak. Mi lesz velük, mi lesz Tücsökkel?…
Végül előkerült a párom, elkezdődött a műtét, és fél óra múlva kibújt a kisfiam, aki persze rá se bagózott az anyja szorongásaira, csak küzdött és lélegzett, és fúrta magát ki, ide, közénk. Hihetetlen érzés volt, amikor felmutatták: ez a kisember lakott bennem kilenc hónapig! Csak ennyi: a ráismerés, a megismerés, a megkönnyebbülés és a csodálkozás pillanatának lobbanása.
Nos, így történt. Nagyon boldogok voltunk, bár utána még hosszan nyomtak belém valami remegéscsillapítót, mert eléggé kimerültem. A császáros őrző igényes és profi volt, szakmailag is le a kalappal mindenki előtt, viszont utána sajnos olyan vesszőfutás kezdődött, amire itt már többen utaltatok, de mégsem tudtam elképzelni.
Nem akarom leterhelni Dante poklával ezt az oldalt, legyen elég csak annyi:
aki a SOTE 1 Csecsemőosztályáról dalolva és üdén távozik egy császár után, gyermekével a karján, és csókokat int a nővéreknek, azt mutassátok be nekem is!
Napokig fél-másfél órákat aludtam a 24 órás rooming miatt, hiszen mindenkinek máskor sírt a babája, akiket nem vettek be az őrzőbe, mert „teltház” volt. Kivétel: első éjszaka, azt is Sissinek köszönhetem, ő bátorított sms-ben, hogy ne hagyjam magam. Így tudtam aludni pár órát. Átjáróház volt az egész osztály, naponta százak tódultak a folyosókra, este 9-kor még hangos bandázás és éneklés! ment a folyosókon, a nővérek semmit nem mutattak meg, vagy ha igen, egymásnak ellentmondó infókat adtak, viszont úgy bántak velünk, mint a kapcaronggyal. Egyszerűen a bőrömön tapasztaltam: aki még az egészségügyben maradt, azt vagy már nem veszik át sehová, vagy teljesen elfásult, kimerült, tisztelet a kivételnek.
Az első napokban kiabáltak velünk!, de többször is sikerült megalázniuk, megszégyeníteniük bennünket. Én nagyon hamar süketnek tetettem magam, hogy kibírjam: állandóan mellre tettem Tücsköt, még ha császárosoknál később is indul be a tej (be is jött!!!!), és csak arra koncentráltam, hogy a kisfiú egyen, ne sárguljon be, és hazamehessünk. Higgadt maradtam, egy sorstárssal egymást vigasztaltuk, de nem vicc, így is napjában 3-4-szer sírtunk, és ebből csak 1-2 lehetett a hormonok játéka.
Végül szerencsére hazajöhettünk a megjelölt időben, Ákoska is érezte: innen pucoljunk!, de a kocsiban végigsírtam az utat. Életem legszebb négy napja lehetett volna ez, ehelyett analitikusoknak kb. egy évébe telne, mire sikerülne feldolgoznom a traumát.
Hát így.
Most már itthon vagyunk, gyűrjük és simogatjuk egymást: mint annyian mások, néha én sem tudom, miért sír a babám, de érzem, oka van. Neki most minden új: a szél fújása, a zajok, a beleinek a mozgása, az érzés, hogy egy nagy óriás felkapja – minden! Bizony én is felveszegetem, bár néha pár percet kivárok, és gondolkodom, mi az oka. Néha például el is hallgat, csak olyan nyüszi lehetett, máskor felerősödik a sírás, és lassan kezdem érteni a napirend alapján, mi lehet a gond. De nem mindig! Néha csak állok, és tipródom: rosszul csinálom? Mi lehet a baj? Máskor, főleg, ha az apja is itthon van, könnyebb, de egyedül néha baromira nehéz. Nem szólva arról: nagyon furcsa, hogy így bezárult kis világom egy időre. Nem áldozatnak élem meg, de azért a bezártságot igenis érzem. Nem szégyellem, de néha jólesik kimenni a kertbe, elmenni a pékhez, ha itthon van a párom. És a mi a legrosszabb: állandóan gyereksírást hallok, akkor is, ha csend van. Mindez sokszor szorongással tölt el, szeretném, hogy kicsit nagyobb legyen, hogy értsem, mi a gond, hogy jobban tudjunk kommunikálni, de aztán arra gondolok: nem szabad siettetni a dolgokat, meg kell élni mindent. Minden nap jobban megszokjuk egymást, és bár estére elfáradok, minden reggel rácsodálkozom erre az apróságra, akinek félszeg mosolyocskája a legszebb reggeli ajándék és erőt adó frissítő.
Azt tudom írni és üzenni mindenkinek, amit a Zorbász, a görög-ben olvastam régen: „Tácolni kell, Uram! A zene majdcsak megjön valahonnan!”
Kép
goldplast

Adri (irdab) szerintem ruházz be egy tejgyűjtő kagylóra (kb.1000Ft), és abban fogd fel a kicsöpögő tejet.
1. nem fogy annyi melltartóbetét,
2. nem megy pocsékba a tejcsi, hanem mehet a fagyiba

Amúgy mi is rendeljük a kaját. Szerintem most úgy felmentek az élelmiszerárak, hogy nem is drágább, mint ha én főznék.
Vendég

Réka, nagyon helyes!

GP, majdnem sírok... olyan meghatóan írsz!
Vendég

Mimi, elővettem a fejőt, lefejtem 20 ml. Nyugisan evett, a végén nem ordított :lol: , be is aludt a végén a cickón. Ugyan 1x le kellett vennem böfiztetni és siker is volt aztán evett még egy kicsit, aztán újra volt böfi 1 db :lol: Többet nem tudtam kivarázsolni belőle :lol:
Aztán a kezemben elaludt, letettem persze kipatanttak a szemei, de elaltatta magát. Volt egy 10-15 perces nyüszögés az ágyban (kéz, és lábhúzogatással) de nem vettem fel újra.
Aztán utánna kb tudtam vagy 7ml lefejni abból a cicimből :lol:
Amúgy mi a gond ezzel a lefejt tejjel? H ettől fáj a pocak? Öntsem is ki, vagy fagyasszam le?
De ha sz@r minek?!
Már nem nagyon tudom hova tenni....
Remélem igazad lesz és ez lesz a mi bajunkra a megoldás :roll:
Amúgy mikor reménykedhetek benne h kinövi a hasfájást?
Jah és amíg szoptatok mostmár mindig ki kell fejnem ezt az elejét? Ugye nem és csak egy ideig? :roll: Tudom h egy lusta dögnek tartasz, de nagyon unom ezt a fejés dolgot. :oops:

Jah és akartam kérdezni h a kutyus szépen fejlődött az anyatejtől?

dbea: én is szoktam kimenőt kapni, csak az elmúlt 2 hétben nem nagyon jött össze. Apáéknál a szabadságolás miatt, illetve a héten továbbképzést szerveztek hozzájuk és minden nap fél 8ra ment és 7 fél 8ra jött is haza. Asszem ettől vagyok kicsit bezuzzenve :?

Ádibaba: el hiszem h félsz a jövő héttől, én egy gyerekkel is mennyit szenvedek, de neked/nektek van már valami tapasztalatok.
Enyém gyerek 40-50 ml evett 5 nap után, a 2 héten jött a 60-70-80 ml, de ez gyerek függő sztem.
Persze egy gyerekem van tapasztalatom nulla :roll: :oops: :lol:
Már nagyon vártam Rékáról a képeket végre végre :lol: Nagyon szép kiscsaj, és nem semmi haja van.

Rilla jó h Te is jöttél :lol:
Tök jó, h az éjjeletek ilyen szuperek. Kép? Nem hoztál?
Amúgy napról napra jobban fogja igényelni h foglalkozz vele :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri!
A tejnek az eleje hígabb cukrosabb.Az ő pocakjuk ezt még nehezen bírja,meg lehet az is bekavar,hogy iszonyat ütemben folyik a szájukba.Vagyis gondolom az elejét mohóbban eszik.Később nem fog már fájni tőle a pocakjuk.(Nyugodtan fagyaszthatod,,ha gondolod.)
Viszont én anno a Szabinál max 1hónapig fejtem.Szóval nyugi!!Nem kell a szoptatás végéig ezzel tökölni :lol:
Ja és büfiztesd kb 5 percenként.

GP!ezt én is megkönnyeztem :wink:
Szóval hajrá itthon a való életben.Felejtsd el a kórházat...

mimi12

Ja tényleg ez lemardt.
A Regi ugye korababa volt,2930-al született és a zárójelentésén az van,hogy 70-80grammokat szopik :lol:
Szóval szerintem egy 1 hetes gyerek ha igényli simán ehet akár 100-at is :wink:
A Szabi bár nagy volt de őt 110-el hoztuk haza a kórházból,vagyis már ott simán és 10perc alatt benyakalt ennyit,ja és a Fanni is,pedig ő meg kicsi volt :lol:

mimi12

Sziasztok!

Szerintem hogy mennit eszik egy gyerek bizonyos korban az teljesen változó.Ha van ellég 5-6 pisi és kakis pellus akkor simán jó.
NOLI 1 hós korában ette meg csak a 70 -80 grammot és egy tökéletes formájú gyerek volt.Egyébként a duci nagy babák hajlamosabbak mindenféle betegségre...szóval váltózó.

Irdab:Oltások Noli bárányhimlő,kullancs,pnenemo.
Csillus:róta,bárányhimlő,kulancs,pnenemo.
Nolinál a rótáról lecsúsztunk de most semmi pénzért nem hagynám ki.
Én azért nem tartom fölöslegesnek ezeket az oltásokat a vállalkozó társunk kislánya a bárányhimlőtől 3 hós kórában 1 hétig volt az intenziven :?

Rilla :méhelőreesés sajna de már tul tettem magam rajta :roll: sőt profitáltam belőlle :wink: apa annyira megsajnált,hogy be fog fizetni egy mellfelvarratásra is..ha már lúd legyen kövér :lol: :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Tejadás:
http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/index.htm.

Goldplast, nagyon szépen leírtad a szülést:). Aranyos a kép is! Hát igen, a sote 1-en nem az újszülöttosztály miatt érdemes szülni... Anno én is azért drukkoltam, hogy minél hamarabb hazaengedjenek, és végre kipihenhessem magam. Ez az egy év terápia nem hülyeség, nekem kb annyi idő volt feldolgozni a szülést és ami utána volt. De sikerült, látható az eredmény, hiszen újra vállalkoztam a szülésre, pedig akkoriban azt hittem, soha többé...:).

Kép
Kép
Kép
oui

Adri,nagyon tündér csajszid van! :) Mi a köv oltásokat adattuk be:rota,prevenar,bárányhimlő,kullancs,és még volt vmi :oops: Szóval mondhatni amiket nálunk javasolt a doki néni azokat megvettük.De nem occsó,most nem lesz ennyire keret,mert már ninc spénz az eü kártyánkon,de előteremtjük rá kp-ba.Én így vok nyugodt..

Ági(gp),én ugynaígy voltam a szolnoki csecsemős osztályon...és most még szerencsém is volt,mert a főnővérrel 1x találkoztam,aki akkor isbeszólt,a másik banyát hál istennek nem láttam....a többiek elviselhetőek voltak,persze kivételek is vannak hál istennek :) Nagyon szép baba Ákos :)

Bim-bam,nekem is a pelusok számát mondták,én mondjuk nem is mérem mennyiket eszik egy-.egy alkalommal,de holnap megnézem már :wink:

Ádibaba,boldog szülinapot Ádámnak utólag is! :) Tegnap írni is akartam,de elfelejtettem :oops:
Nagyon szép Réka baba :) Milyen sok hajacskája van :wink:

Ja írtam Nikónak,szegénynek nagyon fáj a hasa,és nehezen mozog.

Kép
Kép
tundi24

Mimi,
a prevenáron azért gondolkozz el, mert nem csak a torokgyulladás ellen véd. Mi még Lilinek 32000 Ft-ért megvettük, aztán nem véletlen tették ingyenessé. A legcsúnyább fülgyulladásokat, agyhártyagyulladást is a pneumococcus csinálja.

Irdab,
én amit lehetett beadattam, én úgy vagyok vele, inkább egy védőoltás, mint a betegség, még ha lehetnek is mellékhatásai. Mi a bárányhimlőt, menjugate-t, prevenárt, kullancs ellenit, Levinek még a rotavírust is be fogom adatni, az úgysem szuri.

Ma egy gyerekem van itthon, Lili anyunál alszik. Levi is szunyókál, tök kihalt a lakás, nagy a nyugalom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?