Sziasztok,sziasztok!
Először is név- és szülinaposoknak nagyon sok boldogságot!!!!
Cseriviola: vigyázz magadra!!! Remélem hamar meggyógyul a sebed!
Lola: nagyon vagány srác Soma!!!
Köszi a répatorta receptet, megcsinálom Petra szülinapjára
Mi is elkezdtük az 5.-et. Máté marhára izgult, milyenek lesznek az új tanárok. Szerencsére a tavalyi magyar tanárjuk viszi őket tovább 8.-ig és ő lett az osztályfőnökjük is. Szerencsére az angol tanárjuk továbbra is a keresztapja maradt
)) A tánc és drámát pedig az én keresztanyám fogja tartani nekik
Állítólag a zenetanár és a matektanár nagyon szigorú. A matektól féltem, mert így is utálja, most meg majd még jobban fogja, ha ilyen tanárt fogtak ki.
Itt a Kőkútiban az a szokás, hogy 4. osztályig napközisek a gyerekek, tehát 4 óráigg bent vannak és ott csinálják meg a leckét. 5. osztály után meg már nem kötelező, így az osztályukból csupán 4-5 gyerek (26-ból) maradt napközis (fél 4-ig vannak), köztük Máté is. Sokat vacilláltam rajta, hogy jöjjön-e haza vagy maradjon, de évnyitókor a tanár elmondta, hogy mivel az 5. osztály a vízválasztó és mivel nincs idő a felzárkóztatásra, ő javasolja a napközit a gyerekeknek. Itt döntöttem úgy, hogy akkor inkább legyen napközis. Volt ugyan lelkiismeret-furdalásom tőle, de tegnap közölte Máté, hogy tök jó volt a napköziben, mert a magyar tanárjuk volt velük és nagyon jó fej volt.
Ekkor nyugodtam meg.
Ugye nem vagyok gonosz, hogy itthon vagyok, közben Mátét bedugtam a napközibe??
Tegnap voltunk Petrával méreckedni. 9240 gr, 74 cm. Fogunk nincs, de biztos készülődik, mert pár napja extra nyűgös és éjjel is felébred.
Múlt héten a frászt hozta ránk Petrus. Hugiék itt voltak nálunk, aztán lementünk a játszóra. Én hülye meg odaadtam Petrának játszani a szívószálas gyümilét, amikor megunta, eltettem. Tök jól elvolt a csaj a babakocsiba, aztán 5 percre rá meg elkezdett fulldokolni, gyors kikaptam a kocsiból, hasra fektettem a combomon és elkezdtem ütni a hátát. Hányt is egy kicsit, de addig majd megfulladt. A hányás után abbamaradt a fulladozás, már csak sírt szegénykém. A lábaim remegtek....
Hugival azon tanakodtunk, hogy mi a fene lehetett, mire rájöttünk, hogy a szívószál zacskójának a sarkából egy kis darabot kiharapott a drága.
Egy héttel előtte meg a kölesgolyótól fulladozott, de szerencsére amikor lenyúltam a golyóhoz, már éreztem, hogy olvad el. Azóta nem is adtam neki.
Otthon már úgy járkálok, hogy folyton a padlót nézem nincs-e ott valami amit lenyelhet. Máténak is mondtam, hogy figyeljen oda, nehogy egy tűzőgép-kapocs leessen a földre.
Hugi már el is nevezte Petrát padlócirkálónak
))
Bocsi, hogy csak magunkról írtam, igyekszem visszarázódni
Holnap 5-kor szülői, remélem nem tart sokáig, pénteken meg zeneiskolai órabeosztásra kell mennem.
Nyah, mára eldugultam.