na, sziasztok.
Első nap, hogy apa vitte isibe a nagyokat, én meg végre ithon vincivel..de még ebéd után menni kell értük.
Áginak nagyon jól indult, tetszik neki az első osztály....tanítónéni olyan, akitől én falra mászok, tipikus nagyon tankérem néni. iszonyat lassú, rettentően ragaszkodik a mindenki totál egyforma felszereléssel dologhoz, vagyis bármi, amit eddig megvettem kuka....na meg ami Andrisról maradt se lenne jó, de az lesz. A lányom nem hülye, megoldja avval a feladatokat am van neki.
Na meg bekötöttem a könyveket, de perzse nem jó. Mert nehéz mondani a gyereknek, hogy a matek könyvet vegye elő...nem, a nyuszisat! Hát persze hogy nem találja szegény....szóval kész ovi. Tavaly Andriséknál az volt a baj, hogy miért csak fóliamatrica van a könyvön, olyan mintha be se lenne kötve.....ááááááááááá. évkezdés. Lesz ez még jobb.
Vinci szuperul, élvezi a sulis sétákat
Viszont elkezdett nem enni....nem értem mi van vele. kijött a 2 foga, és most meg nem akar tápszert enni de egyáltalán, kűzdünk...már a kanalas hamik se igen kellenek....lehet jön a többi foga? Ági akkor sztrájkolt kajaügyben, mikor nagyon beindult a fogzás. nem tom. Azért elfogyni nem fog. És nagyon jó kedve van, és alszik is néha
Bocsi a tegnapi nagyon letaglózó hírekért, én igen kikészültem... ma már jobb.
olvasgattam futtában...volt valami ceruzás ügylet
hát nekem marad az egyiknél, másiknál gurul
szerintem ez elég gáz
:)
mászós táma: én picifiam, aki most ment 2.ba folyékonyan olvas, már esténként regényt magának, tavaly már ősszel ő olvasott fel az osztályban, sose tévesztett, nem szaggatott, összeolvasta már a betűket első osztályba kerülés előtt, és megértette mit olvasott....matekból vág az agya, és nem mászot!!!!!!!!!!!!Legalábbis nema normális kivitelben, hanem csak féltérden ugribugrizott, mert előbb állt, és talpon akart haladni, csakhát az nehéz, ha a kezek is a földön vannak, így egy térdét letette....mindenki ilyesztegetett, hogy gáz lesz vele suliban, majd nem tud olvasni, vagy számolni rendesen.....és vigyem el mindenféle fejlesztőkbe...hát én nem vittem sehová, 10 hósan már magától futott kétlábon, és egy évesen totálisan érthetően beszélt, ragozott, és rövid mondatokat mondott.....azóta is okos, értelmes, és semmi baj az agyfejlődésével....lehet ő egy nagy kivétel, de én úgy gondolom, hogy minden baba tudja, hogyan kell nei fejlődni, mi hogy és miért van, lehet magyarázni pszichológusoknak mindent, lehet van is benne összefüggés, én ebben nem hiszek! Lányom mászott, egy évesen kezdett magától sétálni...ő is ugyanolyan okos, bár még nem tom hogy fog olvasni...egyenlőre már ír, és a betűket ő is összeolvassa, bár nem oylan profin, mint Andris annakyidején, de ő végül is még csak 6 éves, Andris már 6,5 volt, mikor isit kezdett. Szóval akinek máshogy csinálja a folyamatokat a gyerek, nem hiszem, hogy baj lenne belőle később...van aki mindent könyv szerint csinál, mégis logópédiára jár, mert nem tudja a r betűt kimondani, meg gyakorolni kell vele folyton az olvasást, mert nem tudja a betűket összeolvasni gyorsan.....szerintem nem a mászástól vagy nem-mászástól függ ez. saját példám alapján. Vinci meg nem csinál semmit az ülésen kívül....majd...ráér....elvileg ülnie nem kéne.....
na azért ne vegyetek komolyan..... ez csak egy ellenpélda a pszichológusok véleményére, meg a sok sok nagyon okos kutatás eredményére a fejlődésről.
És csak hogy megnyugtassak pár szülőt, hogy ha most nem mászik a gyerkőc, lehet fog később...és attól még lehet szuperügyes, okos majd később a suliban!
lovacskát nagyon sajnálom
Vincivel minden nap kisétálunk ide a hotelhoz pacikat nézni...imádja őket! simiztük is őket, Vinci majd elszáll a boldogságtól, hogy hozzáérhet. tegnap a paci még puszit is adott a lábikójára
na, meg homokoztunk is tegnap először
nagy újdonság nagyon tetszett, simizte a homokot, tetszett neki, hogy szórtam a lábára, és jó koszosak lettünk
:)
nah, megyek, kéne még ebédet kerálni Vinnyónak...én egy hete nem eszek ebédet, meg vacsit...rá is kéne állni a mérlegre...hátha...
De nem si vagyok éhes...lehet a meleg..meg nincs időm se rá