Új privát üzeneted érkezett!

zsuzsi:kis sármőr fiamra nem egészen ezt mondat volna útközben,de azért minden dicsérő szónál dagadt a keblem.Szegény kicsi Léna,kár,hogy fájdalmas a gyógyítás neki....remélem hamar rendbe jön!

ladmon:Esztike akkor kisangyalt játszik m!de jók is az ilyen napok!bár én nem panaszkodhatom...nem tudom miért kelt fel ilyen hamar a BAzsi,de majd egy óra múlva leteszem bubukálni egy kicsit,hogy mire apja megjön,egy jókedvű gyereket kapjon vacsira.....

Kép
nilabali
 
 


Ja, és mindez úgy, hogy voltunk ortopédusnál 6 hetesen is, meg most is, és mind a két leletem negatív, fel vagyok háborodva, hogy hogy van lelkiismerete egy orvosnak felületesen megvizsgált emberekről egészséges igazolást kiállítani! Hány ember(anya)örül annak, ha azt mondja neki a kontrollon az orvos:-Anyuka, minden rendben! és ezzel lezártnak tekinti a dolgot, megnyugszik. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Erika, de jó, hogy megvagy, Isten éltessen utólag is! Lili nagyon helyes baba, hozz fotókat gyakrabban!


Éljenéljen Eszter, és az izgalmas álomország!
Ladmon, nektek is maszírozta Esztert a dévényes nénitek? Sírt?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 

 
 

Gerendai Zsu, sajnálom, hogy Lénának fájdalmas lesz a kezelés, de erősek vagytok Mindketten, megcsináljátok, és minden rendben lesz!
Megértem a felháborodásodat, pont ezt akartam írni, hogy ti voltatok a HP-ba is, és ott mindent rendbe találtak! :roll:

Nilabali, megint lehet valami a levegőbe, hogy nem alszanak rendesen a babák! :?
zsu83
 
 


Köszönöm, aranyosak vagytok!

Unokatesóm babája fiú, Levente a neve.

Muhaha, most meg a TV romlott el!! :shock: Nincs semmi kép.

Kép
cserkészkolbász
 
 


Mi van Léna babával?

Kép
cserkészkolbász
 
 


Jaj de édes ez a Lili baba :D

Andus, na igen, én is ilyesmit beszéltem a jógaoktatóval, csak hát nem egyszerű lelassítani Adrit... pl ő ha nagyon igyekszik valahova, akkor sokszor sima négykézlábról átvált erre a maci-pózra, és úgy halad, hogy csak tenyér-talp ér le. De ezt nem tudom, hogyan lehetne visszaerőszakolni, hogy leérjen a térde is :? kicsit megijedtem, hogy akkor nem fog tudni olvasni... mondjuk Tomival állandóan olyat játszanak, hogy négykézláb fogócskáznak, és imádja is csinálni, de egyébként egész nap állna. Most is ahogy ülök a széken, a lábamba kapszkodva felállt, és a nadrágom kötőjét bütyköli...
Kicsit most elkeseredtem, hogy akkor mégis rosszul csináltuk :( mert korábban úgy hallottam, hogy sokat kell hasra tenni a gyereket, meg ha valamit magától csinál, azt lehet hagyni. De ezek szerint mégis többet kellett volna háton fektetni, mert azért tudott ennyi mindent így megtanulni, mert nagyon sokat volt hason. És én sose erőltettem semmit, a babakocsit is csak akkor emeltem fel fekvőből, mikor felült egyedül, sőt, mikor elkezdett négykézlábazni, mielőtt még hátról hasra fordult volna, direkt nem tettem hasra, csak hátra, hogy forduljon meg, de mikor magától elkezdett felülni, meg felállni, engedtem neki :( mondjuk labdázni szoktam vele, de általában az is abba torkollik, hogy megfogja, és felül vele, megrágja, aztán megunja, és elmászik valahova, ahol fel tud kapszkodni állásba, aztán sikongat örömében, hogy ácsorog :(
Na jó, mostmár teljesen pánikba kergettem magam, hogy nem fog tudni olvasni a gyerekem :cry: mit csináljak?????
Holnap asszem, én is felhívom ezt a Dévény alapítványt - ti is a Moszkva téri központot hívtátok, vagy honnan szereztetek kontaktot?

Volt itt anyu, ezúttal le tudott ülni Adri mellé, nemtépte ki egyből a kezemből, és láss csodát, egy órával később magától odament hozzá, és felmászott az ölébe :D sőt, búcsúzáskor engedte, hogy megölelgesse :) most meg lekaratéztam, ha egy húsz-harminc percet pihen, jók vagyunk fürdésig. És addig szigorúan végig fogócskázom vele négykézláb...

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Na most már én is kezdek parázni az előrehaladott mozgásfejlődés miatt! :roll: :(
zsu83
 
 


Eszter, jó fogócskát, ha nem haragszol, én Adrinak drukkolok!

Na komolyan, nem kell aggódnod, nem hoonap megy iskolába, viszont én is elvinném a helyedben. Mert megnézi, és ha rendben van, csak "zseni" :wink: (értsd az átlagnál gyorsabb fejlődési ütemű :lol: :lol: ), akkor megnyugszol, és dagadhat a kebletek a büszkeségtől. Ha meg van valami, akkor az inkább most derüljön ki, mint az elsőben, a sok kudarc és görcsös gyakorlás után. Szerintem. A dévény központot hívd fel, ők adnak a lakóhelyedhez közeli elérhetőséget.
Ja, további tünetek: Igen, nem jót jelent, ha örökösen félbe van hajtva, amikor a hátán fekszik, és gyanús, ha az egyik (vagy mindkettő) lábfeje álláskor (álltatáskor) erősen spiccel., valamint, ha hason heverészve (nem kúszómozdulat közben) a térd belső része van a földön, nem az eleje.
Na Léna felébredt, másfél órát nyomta a hátamon, csak ott volt jó ma is :roll:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


zsu:jaja képzeld elaludt 20.30 körül és olyan 23 körül félálomban állt már fel. Mostmár egyre többször játsza el hgoy állva fogad minket. Nekem a dokinő nem mond soha semmit Fügére, 5 percekre látta amikor oltás van, de én nem viszem hozzá,ő nem jön.

ladmon: kacsinttttttt nekem is jobban szerette Füge mrá a döntést, most
már ücsörög, de azért aludni is tud benn, próbáltuk Balcsin.

nilababa:akkor kalandra fel!!

stelly:naneeeee, most már lehet hogy mi is elmegyünk inkább. Ha tudsz vmi elérhetőséget megadnád? :shock:

gerendai zsu:ténleg felháborító hogy azt mondják minden rendbe, te megnyugszol és mégsem :twisted:

Kép
budabo
 
 


Bogi, nálunk a nyirokcsomók miatt volt itt a doktornő, és még beszélgettünk utána egy jó félórát és látta Bebét ahogy mászik mindenfele! :) És azt mondta, hogy Bebe szerinte nemsokára járni fog! :shock: És ha már tipeg, akkor itthonra is adjak rá jóminőségű szandált!
zsu83
 
 


zsu:huuuu végünk lesz. Elfáradok estére, még így is hogy vansegítség. :oops:

Kép
budabo
 
 


Amy81 örülök, hogy minden rendben van Vendivel! Azóta tudott aludni? :roll:

Cserkészkolbász hajrá új számítógép! Most meg a TV romlott el? :shock: jaj szegények! NAgyon helyesek a képek! NAgyott nőtt a kislányod! :D Még egyszer boldog névnapot! :D

Nilabali na mesélj mit kotyvasztottál a fiadnak! Hátha elcsípek valami ötletet... és rájöttem, hogy miért nem eszik... mert neki egyben kell... ha a barackot odaadom neki akkor elszopogatja már amennyire tudja.... de belekóstol... ha leszűröm akkor meg nyámmog...

Andus70 köszi, hogy ezt leírtad nekünk! Mármint ezzt a fejlődési dolgot! :roll: Az én fiam is sikongat ha meglátja a mellemet és ha hanyatt fekszem akkor letámad :shock: :D

Budabo na igen nem mindegy hogy mennyiért veszel ruhát... :D örülök, hogy Füge aludt! :D

Zsu83 ha máshogy nem megy akkor muszáj lekaratézni.... :D

Gerendai Zsuzsi hűűűű nem semmi... nem is gondoltam volna.... de jó, hogy el vitted és így tudtok rajta változtatni! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


millye: hát ténleg nem, és ráadásul tetszenek is. Képzeld a múltkor visongtam itt hogy jött egy gyes-gyed - sosem tudom :oops: - igénylő papír, bekocogtam a yardra és mondták semmi gáz nekünk automatikus. Na ma meg kapom az sms-t hogy még járt táppénz és részarányosan kaptam, de gyesd semmi. Bementünk,felhívtuk őket, naná hogy elb.ták és most korrigáltak, talán lesz a héten. Csak ugye az én számlámról megy a hiteltörlesztés :twisted: Basszus,még ha nem megyünk be akkor jó, de így nagyon :twisted: :evil: :twisted: :evil: vagyok.
Apa iccakás,füge már alszik,remélem nyugodt éjszaka lesz. Andrisod?

Kép
budabo
 
 


Budabo pedig még mondtam is, hogy utána kéne nézned nehogy gond legyen belőle... sajnálom... remélem hamar megkapod a GYEDET! A fiam épp pancsol apja fürdeti :D tudod nálunk későn van fürdés mert későn alszik... remélem télen már egy kicsit korábban is menni fog az alvás... :? Füge már alszik? :shock:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


millye:jó szóval gyedet kapok :lol: :lol: mondom én hogy hüle vagyok ehhez. Fügével mi is negyedórát pancsoltunk, visszahoztam a kiskádat és abban ücsörög, rágcsál vmit. Igen jobb esetben már kaján bekómál, de ha nem akkor az ágyban dünnyög,feláll,felül. De mi korán is kelünk :cry: Na megyek én is pancsolok. :lol:

Kép
budabo
 
 


Budabo jól teszed! Pihizz, pancsolj és nézz meg egy filmet :D Jó éjszakát! :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Amy: örülök, hogy Vendi teljesen jól van, jobb, hogy elvitted, így legalább megnyugodtál.

Zsuzsi: Lénácskát meg remélhetőleg meg tudják gyógyítani, ügyesek vagytok ti együtt :) De az tényleg felháborító, hogy az ortopédián mindent rendben találtak.

Gondoltam rakok fel egy-két képet, hogy egy kicsit színesítsem az oldalt :)

Aztán megyek, csatlakozom Marcikához. Szerencsére nálunk is legkésőbb 8-kor már alvás van, és mostanában 6 előtt nem szokott felkelni. Ha így folytatjuk, még a végén mi leszünk a legjobb alvók 8) 8) 8)

Na és a képek:

Kép Jövök anya

Kép Vigyorimaci

Kép Napsütötte Marci

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


hszt töröltem, majd holnap jövök

ladmon
 
 


pörögtetek rendesen :shock:
először is boldog hófordulót ,névnapot....

döbbenten olvastam Gzsuzsi írását...háát felháborító ami történik...talán egyszerűbb lenne ha eltörölnék a csípőszűrést és (lassan több a magán mint az sztk rendelés) inkább a Dévényes "szűrés"lenne kötelező. :?
Akkor Muki is veszélyben van?!mert gyorsan rakéta sebességgel született!sőőőőt Ő nagyon szereti rágni a lábát és ez miatt sokat van a levegőben a lábai....jesszus én is bepánikóltaam... :? :?

Háát a senkinek sem kívánom sem az elmúlt éjszakát és a mai napot... :cry: éjjel csak felületesen tudtam szunyókálni mert nagyon fájt...közben Muki jött mert éhes,mert lázas,mertén kellek neki...napközben nekem még minidg fáj Zsó exrtahiperszuper eleven
:roll: Muki nem eszik 10órait(gyümit)cici-cici-cici...szundít rajta mikor lelépnék felébred,de Zsónak is kellenék ,apa ma korán elment itthonról :evil: ebédet kellene gyártani :shock: és ez még csak fél 11 volt.Zsaót leszereltem egy mesével ,Mukit a forgóval...mire betudtam vágni a sütőbe a kaját...Muki megen ordíííííit,cici-cici-cici .ott tarunk,hogy a napi kötelező 100ml homeos vízét sem tudtam belediktálni ....kiborultam és felelőtlen dolgot csináltam,szopogatós tablettát alvás közben be a szájába...de leszögezem egy pillanatra sem vettem le róla a szememet még meg nem győződtem,hogy elolvadt.ha nem aludt ordított én majdnem a fájdalomtól ,fürdetés is csak annyi volt,hogy éppen csak érte a víz(a víz imádó még itt is üvöltött ,pedig ha bármi gondja van beteszem pancsizni és minden megoldódik)de most NEEEM!gyors felöltőztetés vacsira a pép sem kellett neki cici és most szunya...végre végre nyugalom.Bocsánat biztos gonosznak hangzik,hogy itt örülök,hogy alszik mindenki de most annyira jó maradt idő "nyalogatni a sebeimet".Olyan rossz volt senkinek nem tudtam átadni Mukit és Zsót pár percre...senkihez nem tudok szólni 1 mukkot sem(felnőttre értem)....várom haza Zolit ,még 1 óra....
Millye a gyógyszertárban csak az 1ik bogyó volt a toxi.... a többit holnapra hozzák meg,kibírom(remélem).
Bocsánat,hogy így lehúztam a hangulatot de olyan jó volt leírni..
bocsi-bocsi-bocsi :oops: :oops: :oops:

Kép
zümis
 
 


Bogi, hát nem is tudom mi lesz, mert én is eléggé lefáradok már így is, és segítségem sincs nagyon! :( Próbálom Zsoltit győzködni, hogy Érdre kéne költözni, és akkor közel lenne anyum nagyon! :roll:

Millye, na este is volt karatézás! :?

Zsufi, nagyon helyes Marci! :D

Zümis, hú milyen nap :? :( , szegénykém, próbálj meg pihenni!
zsu83
 
 


Sziasztok!

Én is megdöbbentem G.Zsuzsi írásán...HOl lehet ilyen Dévényes vizsgálatra jelentkezni?
Bocsi, hogy nem tudtam jönni...Mesi tegnap belázasodott. Csipőszűrésről hazajöttünk, jó hír, hogy már nem kell a terpeszpelus, viszont a gyógytorna továbbra is javallott. Jobb irányba nem tudja teljesen hátrafordítani a fejét, ezért javasolták a nyaktornát.

Szóval estére Mesi belázasodott. Éjjel mellette aludtam a gyerekszobában, hogy tudjam simizni és tudjam fogni a kis kezét. Szegénykém nyöszörgött álmában. Most már folyik az orra, tüsszög, köhög, szörcsög..ma voltunk dokinál, picit be van gyulladva a torka is:( Azt mondta elvileg hét vége felé elmúlik. Most kap nurofent, cebion cseppet, fentistil cseppet és orrcseppet is. Orrporszit is használjuk, de attól nagyon ordit...ráadásul nagyon pici az orrlyuka és nemigen lehet kiszivni:(

Most már az én torkom is kapar. Vigyázzatok a csemetétekre, állítólag most van valami a levegőben, mert más anyuka is ilyen tünetekkel hozta a babáját a dokihoz.

Jó éjt, Andabella

Kép
Kép
andabella
 
 


Sziasztok!
Karbantartás miatt nem volt áram nálunk egész nap :? .
Zsufi, Millye, Stelly: saját hinta, most a nappaliban van, jövőre kikerül az udvarba. Van hozzá még egy csúszda is. Keresztelőre kapta anyósoméktól. Nagyon szeret hintázni benne, akkorákat rötyög.
Zsufi: persze, már régen hozzátáplálunk, (írtam is róla, bár tényleg nem sokat), már kb. 2 hete, h de. és du. is megeszik úgy 60-100 ml gyümit szopi után. Mostanában tervezem a főzelék elkezdését, de vmiért nem sikerül nekikezdeni :oops:
Panna: Hannának boldog hófordulót kívánunk!
Zsuzsi: elég durva, h így jártatok az ortopédián! Ügyesek vagytok, és Léna hamar rendbe jön!
kreiszi
 
 


Zümis, gátlás nélkül örülj annak, hogy végrevégre alszanak! Igenis ez jó, nekik is jó! De ebben az állapotban szerintem nyugodtan lehetsz egy kicsit önző!Szóval néha az sem baj, ha olyan történik, ami csak neked jó! És nagyon sajnálom a fájdalmat, és bakker veregesd meg a vállad helyettem is, mert én bizony elképzelni nem tudom, hogy hogy tolerálnám hosszú távon más nyűgét(mégha az a gyerekem is), ha nekem lenne ilyen fájdalmam. Én már akkor türelmetlen vagyok pl. altatásnál, ha csak egyszerűen éhes vagyok, és már mennék melegíteni a kaját. De hol van ez a fájdalomtól. És tudom milyen egyedül lenni gyerek mellett, én is érzem sokx. Hát ha még extra kihívások is jönnek! Ezért gyere, és írd le, mi a baj, látod, most is egített kicsit! Ez a mi telefonunk
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
JOBBULÁST!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak anyuka kicsit szét van esve.......nem bírom tudni a többi többgyermekes anyuka hogyan oldja meg a napjait, de én most nagyon azt gondolom, hogy kevés a 24 óra és a két kezem :? Ezért nagyon várom az óvóda kezdést, ami persze csúszik, így max.21-én tudunk kezdeni.

Barbi négykézláb mászik, felül ééééééééééééés ő is felállt, tehát már egy perce sem tudom egyedül hagyni, mert a leüléssel még vannak problémák, de már kezd rájönni, hogy ha popsira huppan az a legbarátibb megoldás :)

Sajnálom a rossz szériákat mindenkinél, bocsánat, hogy nem név szerint és külön-külön,de már kissé álmatag vagyok :(

Rosszból nekünk is kijutott: múlt héten megszületett az egyik lovunknak a kiscsikója, nagyon édes volt :cry: Minden rendben ment az ellésnél, de a csikó csak 24 órát élt, az anyjától elkapta a herpesz-vírust és elpusztult :cry: Bernadett annyira sírt mikor elmeséltem neki (persze én is). Tudom ez a lábtörésekhez, baba-bajokhoz képest nincs egy kategóriában, de nagyon car volt :(

De van jó is :lol: pénteken irány Alsópáhok :D Igaz "csak" vasárnapig, de már nagyon várom! Szombaton lesz a házassági évfordulónk ( 11.) és jól kirúgunk a hámból (persze amennyire két gyerekkel lehet) :shock:

Jaaa! .............és a ceruza ottmaradt :cry:

Mindenkinek nyugodt éjszakát! Nekünk nem nagyon adatik meg mostanság :?

Kép

Kép
hel29
 
 


szomorú hírekkel jövök, nem tom néztetek e híreket....szerencsére nem velünk, és nem a mi ismerősünkkel történt, de látásból ismeretem a kislányt :(
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php ... ideo_id=40 1869
ja, én is benne vagyok a riportban, épp sétiztünk, elkaptak...nem akrtam nyilatkozni, legfőképp nem nbenne lenni, a kis genyók csak bepakoltak a hírbe :( Nagyon szorítunk a kislánynak...
legborzasztóbb az, hogy apáké a sarkon dumcsiztak a szomszéddal...ha a két kisgyerek, aki volt a lánnyal kiabált volna, azonnal kihúzzák, és nincs nagy baj! Meg hát már egy éve legalább folyamatosan mi is, és más szülők is figyelmeztettük a lüke nagy kölköket, hogy ne ássanak ott maguknak bunkert, ne ott játszanak, mert balaesetveszélyes!!!!! egy hete elhajtottak a nygfiúk, hogy ne szóljak bele, mit csinálnak és hol :( Hát ez lett a vége....szomorú baleset!

nagyon szorítunk a kislánynak..bár a mentős haverunk szerint nem sok esélye van...naygon tág volt már a pupillája, mire kibányászták, és negyed órát élesztgették legalább...az nagyon hosszú idő. és több mint 10 percet volt a föld alatt. :( Gondoljatok rá ti is, hátha segít!

másik rossz:
Andris osztálytársának apukája 33 évesen éjjel két kis köhintéssel szívinfarktusban meghalt, melette aludt a felesége....szörnyű. 8 éves és 3 éves kisfiúk van, Peti a nygobb úgy tesz, mintha mi sem történt volna....Anyuka totál kivan, nem bírja feldolgozni. már jó egy hónapja történt :( Betegségének semmi előjele nem volt, makk egészséges volt :(
Iszonyat mik vannak,lekiállapotom kicsit padlón.
Majd jövök valamikor.

Bocsánat a letaglózásért .

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 



Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


GZsuzsi!
Ez nagyon jól esett(a lelkemnek most ezekre a volt szüksége).Köszönöm!!!
Zsu,igyekszem de most itt töltődöm fel 1kicsit...
apának még vacsi kis beszélgetés éés talán szunya...

jó éjt meg is jött
:wink:

Kép
zümis
 
 


Verus: nagyon durva mindkét történet :cry: Most nem is nagyon térek magamhoz.......

Kép

Kép
hel29
 
 


Jajj, ezek a rossz hírek nem tesznek jót az éjjeli alvásomnak, így is állandóan rémálmok gyötörnek. :(
Sajnálom nagyon a kislányt, a 33 éves férfit is :(
Helga, a kiscsikót is nagyon sajnálom. Olyan sokat kell várni rá, míg megszületik egy csikó, aztán szegénke el is ment... :(


Lányok, NO PARA!!!!! Ne pánikoljatok a mozgásfejlődés miatt, nem azért írtam le! Amiatt meg főleg ne, hogy nem fog tudni a gyerek olvasni, majd megtanul. Száva is okos kiscsaj, nem lett hülyegyerek azért, mert nem mászott, csak éppen nehezebben megy neki az olvasás.
De azt is adjátok hozzá, hogy a 30 fős osztályból 22-nek nehezen megy, logopédushoz járnak fejlesztésre.

A Dévenyes módszer tulajdonképpen azért van, hogy a beteg, sérült babákat kezelje, illetve a különböző mozgásfejlődési zavarokat orvosolja. A jól mozgó, egészséges babókkal nem kell rohanni dévényeshez, nem azért vannak.
Akkor kell menni, mint pl. Zsuzsi észrevette, hogy nem szimmetrikusak a hurkák a combon, háton, a gerinc mellett.. vagy amikor még 8-9 hónaposan sem forog, nem térdel fel a gyerek.
A kezeléssel stimulálják az izmokat, az idegpályákat, ezáltal beindulnak, és gyorsítja a fejlődést.
Bocsi, ha nem vagyok szakszerű, ezek a saját szavaim, és az, amit leszűrtem abból amikor minket kezeltek.
Én is azért mentem el, mert észrevettem Zétin, hogy mikor pelenkázom, a bal lábát jobban keresztbecsapja, mint a jobbat. A gyerekorvos, védőnő sem vette észre, hiába mondtam, így elvittem megmutatni, nálunk 3 utcányira van a Mónika, és ő megvizsgálta, és valóban le volt tapadva a bal oldalán az izomzat, mert nagy baba volt, és nem volt helye mozogni a méhemben.
Pár kezelés, és simán rendbejött.
Ha látnátok milyen beteg babókat hordanak oda.. .nem ilyen fürge kis manócskákat, mint itt a topicbabák!

Szóval nyugi, és próbáljátok a mászást "erőltetni" a skacoknál, amennyire csak lehet. Igazából ezért írtam le az egészet, nem azért, hogy bárkit is megíjesszek vele!

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Verus: ááááááá, durva sztorik, én sem térek magamhoz.
Helga: szép az új vonalzód, sajnálom a csikót, meg a rossz éjszakákat. Nagynon ügyi Barbi, grat a felálláshoz! Boldog hófordulót holnapra és boldog házassági évfordulót nektek! Érezzétek jól magatokat!
Zümis: csodálom a lelki erődet! Jobbulást gyorsan nektek! Apával legalább rendeződtek a dolgok? Igenis gyere panaszkodni, attól legalább kicsit megkönnyebbülsz!
Lili és Marci nagyon édesek!
Andabella: jobbulást Mesinek!
kreiszi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:08-kor.
ricsibaba
 
 


Sziasztok!

Bebe 3/4 6kor kelt! :? 7-kor sikerült visszabírkóznom egy kis alvásra, bezzeg én már nem feküdhettem vissza, mert hozzák a kaját! :? Most megint rendeltünk, hogy többet tudjak pihenni! Bár tegnap anyukám főzött egy csomó krumplistésztát! :)

Andabella, Mesinek jobbulást, és Neked is!

Helga, jó hogy írtál! :)
Nagyon ügyes Barbi, hogy már felállt! :D Olyan rosszak az éjszakák? :?
Sajnálom a kiscsikót! :cry: :cry: :cry:
Nagyon Boldog Házassági Évfordulót kívánok Nektek!

Verus, nagyon szomorú híreket hoztál! :cry: :cry: :cry:

Zümis, jó hogy legalább Apával sikerült tisztázni a nézeteltéréseket!

Na már hallom ébredezik! Jó sokat aludt! :?
zsu83
 
 


millye: reggel 5.30-kor kukkorékolt, pár perc után visszaaludt, de kb.negyedóra múlva újra, akkor kapott cumit, de 6.30-kor állva várt a kiságyban és dumált

zsufi
:nagyon jók a képek! a közeli képek,ahogy a napsütés tükröződik..tuti

zümis:jobbulást, jobb napokat nektek!!!!Cseppet sem vagy önző!!!!! Van hogy én is váromhogy este legyen végre, pedig nekem csak egy gyerkőc és még többnyire felnőtt társaság,segítségem is van.

zsu:gondolom panelban latkok? már csak azért is jó lenne Érd ott talán tudnátok olyasmit venni mint ahol Stellyék laknak, a zöld is jó lenne Bebének, meghát anyud közelsége - tapasztalat -megfizethetetlen - bár néha átok -. Boldog hófordulót

andabella:szegény Mesi. Jobbulást nektek is!!!!!!!

helga:
szegény paci, elhiszem hogy Bernit megviseli. Gratula Barbi állásához! Érezzétek jól magatokat!

ikverus:durva hírek! Szegény családok.

andus:én örülök hogy írtad. Idáig is mászott Füge szabályosan, de most Adri apu mintájára kergetőzünk a lakásban.

Kép
budabo
 
 


Na tegnap beszéltem Tomival, felidéztük, amiket a védőnő mondott, aludtam egyet az egészre, és a tegnapi pánikom némileg átalakult:
Nem fogom felhívni a Dévény alapítványt. Adri tökéletesen rendben fejlődik. Lehet, hogy kicsit gyorsabban az átlagnál, de attól még normálisan. Másfél hónapja kezdett el mászni, előtte rövid ideig kúszott is, sőt ha a körbe-körbe forgás is kúszásnak számít, akkor azt is csinálta vagy három hétig. Valójában ha közlekedni kell, mászik. Ha valamit magától csinál, nem fogom megakadályozni, és ahogy eddig sem, továbbra sem fogok semmit erőltetni, amit magától ne csinálna. Azt írjátok, egy hónap mászás kell, nekünk ez már megvan, de ahogy elnézem, még jó sokáig ez lesz a közlekedés valódi módja, mert a tipegés a lábacskákon a szekrény mellett csak szórakoztatja, de ha valahova el akar jutni, akkor mászik. Nincs semmiféle probléma az egyensúlyával, ülésből az első két nap kivételével soha nem borult fel, állásból szintén két napig tartott, azóta popsira huppan, azt is egyre ügyesebben.
A védőnő rendben találta, az ortopéd orvos rendben találta, jövő héten megyünk a gyerekorvoshoz, ha ő is rendben találja, nem fogom magam ezen idegesíteni. Legfeljebb kicsit többet macifogócskázom, meg labdázom vele, ilyeneket egyébként is szoktunk csinálni.
Majd olvasok is, csak hirtelen le kellett írjam, mert tegnap óta ezen rágódom.

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Verus: Rettenetes dolog ami történt! Évekkel ezelőtt történt hasonló eset Debrecenbe is. Vigyázni kell az ilyen löszfalakkal, mert nagyon könnyen beomlanak. Remélem a te fiad, meg lányod nem játszott ott soha! Viszont ügyesen nyilatkoztál, egyszer engem is meginterjúvoltak, na hebegtem-habogtam össze-vissza!

Gerendai Zsu: Sajnálom szegény Lénácskát! De inkább most derüljön ki, sem mint később! Én is jól megijedtem, mert Attila combocskáján sem egyformák a redők. Persze a mi csipőszűrésünk is negatív. És forogni csak egy irányba szeret, bár a másik oldalra is tud. Kúszik, igaz inkább hátrafelé halad, vagy körbe, és még csak keveset. De babaúszni is járunk, az szerintem sokat segít a fejlődésben. Kérdezz rá légyszi a legközelebbi dévényes foglalkozáson, hogy mi a véleményük a babaúszásról! Amúgy aki nálunk tartja az tart gyógyúszást is. Mondjuk azt nem tudom, hogy milyen korosztálytól lehet arra menni .

Mostanában Attilám is rosszabbul alszik. Éjszaka felébred, de ugyanakkor este már nyolckor nagyon álmos. Lehet ez az álmosság összefüggésben azzal, hogy korábban sötétedik? tapasztalt hasonlókat más is?

Crocus
Kép

Kép
crocus
 
 


na, sziasztok.
Első nap, hogy apa vitte isibe a nagyokat, én meg végre ithon vincivel..de még ebéd után menni kell értük.
Áginak nagyon jól indult, tetszik neki az első osztály....tanítónéni olyan, akitől én falra mászok, tipikus nagyon tankérem néni. iszonyat lassú, rettentően ragaszkodik a mindenki totál egyforma felszereléssel dologhoz, vagyis bármi, amit eddig megvettem kuka....na meg ami Andrisról maradt se lenne jó, de az lesz. A lányom nem hülye, megoldja avval a feladatokat am van neki.
Na meg bekötöttem a könyveket, de perzse nem jó. Mert nehéz mondani a gyereknek, hogy a matek könyvet vegye elő...nem, a nyuszisat! Hát persze hogy nem találja szegény....szóval kész ovi. Tavaly Andriséknál az volt a baj, hogy miért csak fóliamatrica van a könyvön, olyan mintha be se lenne kötve.....ááááááááááá. évkezdés. Lesz ez még jobb.

Vinci szuperul, élvezi a sulis sétákat :) Viszont elkezdett nem enni....nem értem mi van vele. kijött a 2 foga, és most meg nem akar tápszert enni de egyáltalán, kűzdünk...már a kanalas hamik se igen kellenek....lehet jön a többi foga? Ági akkor sztrájkolt kajaügyben, mikor nagyon beindult a fogzás. nem tom. Azért elfogyni nem fog. És nagyon jó kedve van, és alszik is néha :)

Bocsi a tegnapi nagyon letaglózó hírekért, én igen kikészültem... ma már jobb.

olvasgattam futtában...volt valami ceruzás ügylet :lol: hát nekem marad az egyiknél, másiknál gurul :) szerintem ez elég gáz :):)

mászós táma: én picifiam, aki most ment 2.ba folyékonyan olvas, már esténként regényt magának, tavaly már ősszel ő olvasott fel az osztályban, sose tévesztett, nem szaggatott, összeolvasta már a betűket első osztályba kerülés előtt, és megértette mit olvasott....matekból vág az agya, és nem mászot!!!!!!!!!!!!Legalábbis nema normális kivitelben, hanem csak féltérden ugribugrizott, mert előbb állt, és talpon akart haladni, csakhát az nehéz, ha a kezek is a földön vannak, így egy térdét letette....mindenki ilyesztegetett, hogy gáz lesz vele suliban, majd nem tud olvasni, vagy számolni rendesen.....és vigyem el mindenféle fejlesztőkbe...hát én nem vittem sehová, 10 hósan már magától futott kétlábon, és egy évesen totálisan érthetően beszélt, ragozott, és rövid mondatokat mondott.....azóta is okos, értelmes, és semmi baj az agyfejlődésével....lehet ő egy nagy kivétel, de én úgy gondolom, hogy minden baba tudja, hogyan kell nei fejlődni, mi hogy és miért van, lehet magyarázni pszichológusoknak mindent, lehet van is benne összefüggés, én ebben nem hiszek! Lányom mászott, egy évesen kezdett magától sétálni...ő is ugyanolyan okos, bár még nem tom hogy fog olvasni...egyenlőre már ír, és a betűket ő is összeolvassa, bár nem oylan profin, mint Andris annakyidején, de ő végül is még csak 6 éves, Andris már 6,5 volt, mikor isit kezdett. Szóval akinek máshogy csinálja a folyamatokat a gyerek, nem hiszem, hogy baj lenne belőle később...van aki mindent könyv szerint csinál, mégis logópédiára jár, mert nem tudja a r betűt kimondani, meg gyakorolni kell vele folyton az olvasást, mert nem tudja a betűket összeolvasni gyorsan.....szerintem nem a mászástól vagy nem-mászástól függ ez. saját példám alapján. Vinci meg nem csinál semmit az ülésen kívül....majd...ráér....elvileg ülnie nem kéne.....
na azért ne vegyetek komolyan..... ez csak egy ellenpélda a pszichológusok véleményére, meg a sok sok nagyon okos kutatás eredményére a fejlődésről. :) És csak hogy megnyugtassak pár szülőt, hogy ha most nem mászik a gyerkőc, lehet fog később...és attól még lehet szuperügyes, okos majd később a suliban!

lovacskát nagyon sajnálom :( Vincivel minden nap kisétálunk ide a hotelhoz pacikat nézni...imádja őket! simiztük is őket, Vinci majd elszáll a boldogságtól, hogy hozzáérhet. tegnap a paci még puszit is adott a lábikójára :)
na, meg homokoztunk is tegnap először :) nagy újdonság nagyon tetszett, simizte a homokot, tetszett neki, hogy szórtam a lábára, és jó koszosak lettünk :):)

nah, megyek, kéne még ebédet kerálni Vinnyónak...én egy hete nem eszek ebédet, meg vacsit...rá is kéne állni a mérlegre...hátha...
De nem si vagyok éhes...lehet a meleg..meg nincs időm se rá :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


crocus: én is hebegtem, habogtam...sőt, mondtam, nem akrok nyilatkozni, de aszonták, csak kérdeznek, aztán suytiba odakerült a kamere :( Gyerekeim soha, de soha nem játszottak ott!!!!! Amúgy a háttérben a mi házunk látható, és a földszintes kertes rész a sarkon a miekn :) Hintaállvány kilátszik :)

Sajna még mindig nagyon szarul a kislány, éjjel életmentő műtétet is végezetek rajta :( Drukkolun! Miért nem szólt a két másik gyerek!!!! Bassszus, csak kiabáltak volna!!!!!! nah, kár is gondolni rá.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Jó reggelt!

Stelly: örülök, hogy lenyugodtál egy kicsit, én is azt hiszem, hogy mindenki beparázott tegnap, de egy kis odafigyeléssel azt hiszem a szülő úgyis észreveszi, ha valami gond van. Adrika tényleg a kora előtt van, de ha már 1,5 hónapja mászik, akkor tuti semmi gond nincs vele!!! És nem kell rögtön a Dévényesekhez rohanni, gondoljatok arra, hogy ha az egészséges babókat mindenki odavinné, akkor nem jutna idejük meg kapacitásuk azokkal foglalkozni, akinek tényleg szüksége van rá!!

Amy: mai éjszaka jobban telt??

Crocus: nálunk Marci már este 7-kor is hulladék fáradt, így 8-kor ő már mindig alszik, ez azóta van így nálunk, mióta elkezdett kúszni, és annyit mozog. Szerintem egyszerűen lefárasztja magát már este 7-re :lol: :lol: Mondjuk én már attól elfáradok, ha nézem, hogy mit csinál :lol:

Zümis: +++++++++++++++++++ remélem a mai napotok már jobb lesz!!

Andabella: +++++++++++++ Mesinek is, hogy minél előbb meggyógyuljon.

Helga: jó, hogy jöttél, remélem nálatok is rendeződnek a napok végre. Boldog házassági évfordulót nektek, nekünk is most lesz vasárnap :wink:

Zsu: Bebének próbáltál már pépet adni vacsira? Lehet, hogy az a baj, hogy megéhezik, és azért kel fel.

Kreiszi: na akkor főzelékre fel!!! Alex még kel éjszaka? Nagyon tuti a hintája, nem semmi ajándék!!

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


Ja, és a legfontosabb:

Boldog féléves évfordulót Andus Zétijének, és sok-sok puszi a 7 hónapos Esztikének és Bebének!!

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


[quote] írta:s nem kell rögtön a Dévényesekhez rohanni, gondoljatok arra, hogy ha az egészséges babókat mindenki odavinné, akkor nem jutna idejük meg kapacitásuk azokkal foglalkozni, akinek tényleg szüksége van rá!!


Végre végre, pont ezt akartam szépen megfogalmazni, csak az elmúlt napon nem sikerült...
Köszönjük!!

Marcid imádnivalóan édescuki a képeken! :)

ladmon
 
 


Uff tényleg!
Mi köszönjük, csók a többieknek, és Helga Barbinak is!

Amúgy Helga ennyire nem javultak az éjszakák? Szörnyen hangzik! A kajával haladtok?

Julcsi: hazajöttetek? Akkor fekvőgipsz? De lapitopi sincs, hogy helyzetjelents? Remélem jól vagytok!

ladmon
 
 


julcsi! gipszben vagy????? Te jó ég! mi történt? Igen lemaradtam!

Zsufi! valahogy én is így akartam megfogalmazni, csak nem tudtam hogyan is! de a lényeg ez lenne! Nem kell egyből sok pénzér fejlesztőkbe futkosni!!!!! Ha gond lenne, a védőnéni, vagy doki úgyis mondja!!!! És higgyétek el, a mi babáinknak semmi, de semmi fejlődésbeni baja nincs!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Sziasztok
Zsufi, köszi szépen! Kicsifiam ma betöltötte a 6 hónapot :D

Lányok, én már komolyan bánom, hogy bármit is írtam erről a dévényes dologról, hogy így beparáztatok néhányan. Mint éjjel írtam, nem ez volt a célom, hanem inkább csak egy kis segítség, hogy jobban figyeljünk oda a mászásra.
Eszter, te meg annyira magadra vetted, soha egy szóval nem mondta senki, hogy baj lenne Adri mozgásfejlődésével.
Írtam is, hogy nem az egészséges babákat kell dévényeshez vinni, mi sem megyünk, csak jobban odafigyelek, hogy Zéti többet másszon, ennyi.

Senkit nem akartam megíjeszteni.

Azt hiszem most egy kicsit elvonulok, mert valahogy... áááááá..inkább nem folytatom

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


[quote]A írta: Dévenyes módszer tulajdonképpen azért van, hogy a beteg, sérült babákat kezelje, illetve a különböző mozgásfejlődési zavarokat orvosolja. A jól mozgó, egészséges babókkal nem kell rohanni dévényeshez, nem azért vannak.


amit én írtam erről, az nem tünt fel senkinek ? :(

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Andus: először is nem elvonulni, hanem hipihipphurrázni, hogy van egy 6 hós Zétid (akit ugyebár nem ismernénk fel az utcán... khmm.... khmm... tudom, tudom sok a dolog...) :D

A probléma azzal volt, hogy szinte egyszerre jött a te irományod, meg Zsuzsi sztorija. Így fokozódó Dévény hangulat lett úrrá a csapaton.
De Eszter ésszel élt és visszavonult, hiszen tünemény Adri ügyesen fejlődik és pont. Szerintem mára csillapodás lesz!

Vajon a kakas combját lehet sütni? Most már ne sikítsatok, hogy nem, mert éppen sütöm... :lol:

ladmon
 
 


Andus: szerintem nagyon jó, hogy leírtad, máshol is hangsúlyozzák, hogy a mászásnak fontos szerepe van a fejlődésben. Szerintem mindenkinek le kell vonni a következtetést, hogy erre érdemes figyelni, és ennyi!!

Nehogy már emiatt lelépj, úgy örültem, hogy végre újra jelentkeztél, és hallottunk rólatok!! Ráadásul még egy Zétiképpel is lógsz ám nekünk!!!! :lol:

Ja, és bocsi, hogy Helga Barbiját kifelejtettem, sok-sok puszi neki is!!!!!!!!!!!!!!

Verus: Julcsi sajna eltörte a bokáját a nyaralásuk utolsó napján, meg is kellett műteni, és valszeg ma engedik ki a kórházból! :cry:

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


Köszönjük szépen a hófordulós köszöntéseket! :lol:

Mi is nagyon Boldog Hófordulót kívánunk Esztikének, Barbinak, Zétinek, és az Anyukájuknak! :lol:

Bogi, köszi!
Igen, olyasmit szeretnénk mint Eszteréknek van, egy kis kert, hogy Bebének legyen elegendő mozgástere! Anyummal is szokott néha összetűzés lenni Bebével kapcsolatba, vannak dolgok, amikbe nem értünk egyet, de alapvetően nagyon jól kijövök vele, és sokat számítana, ha a közelünkbe lakna! :roll:

Eszter, mi is átbeszéltük Apával este a dolgot, megmutattam Andus hsz-ét is neki! Arra jutottunk, hogy mi se visszük el sehova, nálunk is egészségesnek találta mindenki, doktornő a héten látta, megdícsérte, hogy milyen szépen mászik, hogy szinkronba van a akeze és a lába, és így tökéletesen fejlődik mindkét agyfélteke! Arra meg hogy Bebe már ül, azt mondta, hogy minden babának megvan a maga fejlődési üteme, ki előbb, ki utóbb de mindent megtanul! És a legfontosabb, hogy nem erőltetünk neki semmit, ha ő egyszer magától csinálja, mi abba nem gátoljuk meg, mert szerintem hosszútávon pont abból lehetnek később problémák! :roll:
Szóval no para! :)

Crocus, Bebe is nagyon elfárad este 8-ra, nálunk akkor van fürdés, és kaja után sokszor beájul, persze tegnap nem, mert az ülést kellett gyakorolni alvás helyett is! :?

Verus, Bebe étvágya se az igazi, nálunk is a fogzás lehet a ludas, mert a kanalat rágja! :shock: Na jó, a gyümik továbbra is csúsznak le rendesen! :)
Annyira sajnálom a kislányt, bízzunk benne hogy felépül! :roll:

Zsufi, tegnap kimaradt a pép, lehet hogy az volt a baj! :? Mondjuk nem sokkal kelt előbb, fél7-7 kor általába kelni szokott! :roll:

Andus, nehogy elvonulj! :? Én örülök, hogy leírtad nekünk, amit a gyógytornász mondott! :) És valószínűleg tényleg azért tört ki sokunkon a pánik, mert ehhez hozzájött Zsuzsi és Léna sztorija!
zsu83
 
 


Zsufi74 nagyon helyesek lettek a képek a fiadról! Azok a barna szemek :shock: :D

Zümis nagyon sajnálom a rossz éjszakát és a még rosszabb nappalt... nem lehet könnyű... :roll: remélem mihamarabb lesz bogyó a patikátokban... tudom, hogy nem vagyunk közel, de a mi patikánkban általában megtalálható az összes általános bogyó... :roll:

Zsu83 boldog 7 hónapost Bencusnak :D :D :D remélem jól aludt Bencus! :D Nálunk ma les krumplis tészta... mindjárt kész is van

Andabella jobbulást nektek! :roll:

Kreiszi akkor egy hiper szuper játszósarka lesz a fiadnak odakint! :D

Hel29 Barbi nagyon ügyi! A lovacskát sajnálom! A kiruccanáskor érezzétek jól magatokat!

Lkverus na ez nem semmi :shock: szortítok a kislánynak :( ++++++++++

Andus70 ne vedd a szívedre a dolgot hisz te csak jót akartál!!!! :roll:

Ricsibaba a bogyó csak akkor hatásos ha ugyanazokat a tüneteket produkálja mint Zéti! Az egyik A Silicea 9CH napi 2x5 bogyó a másik a Bryonia Alba 5CH napi1-2x5 bogyó. Kemény széklet nehéz kiüríteni, sovány, gyenge fázékony gyermek vallamint a második szernél nagy darabos, kemény, száraz széklet kiürítése fájdalmas... :wink:

Budabo na nálunk sem különb a helyzet... félháromkor felkelt... adtam neki cicit és betojt... ilyen picikora óta nem volt... tisztába tettem ettől felélénkült elkezdett énekelni meg dumálni.... aztán megint betojt megint tisztába tettem :shock: és 4 órakor lekaratéztam :D fél tízkor kelt fel...

Crocus nálunk nincs ilyen, hogy hamarabb álmos lenne... :? fél tízig kukorékol általában... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Sziasztok!

Helga: nagyon sajnálom a kiscsikót:(

Vera: nagyon durva, ami Gödön történt, annyi ilyen rosszat hallani és a másik, hogy 12 éves kislány már akkora, hogy a szülő nem tud mindig a sarkában lenni...:(

Mesi éjszakája nyugodtabb volt, de elég sokat szörcsögött, viszont már csak hőemelkedése volt:)

Most megint alszik, sokszor visszaalszik, de legalább pihen. Piros pöttyök jelentek meg az arcán...vajon a betegségtől?

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?