Sziasztok!
Nyaralni voltunk, szuper volt, 4*-os szálloda
, persze nem mi fizettük, hanem a nagyszülők, mert velük voltunk.
Majd mindjárt teszek fel képeket.
Ovi-bölcsi forradalom
Azért csak óvatosan, kedvesen, szívélyesen. Nehogy a gyereken csapódjon le...
Nálunk gyümölcsöt viszünk, amikor mi vagyunk a sorosak, úgy egy évben 3-4-szer. És havi 500 Ft csoportpénzt adunk be, ebből veszik a kicsit jobb minőségű wcpapírt, zsepit, nedves popsitörlőt, folyékonyszappant, szalvétát, ragasztót, színespapírt, kisollót, gyurmát, kutyafülét. Reggelire kapnak teát/tejet/kakaót, napközben, ebédhez, asszem uzsihoz is csak vizet. Ez szerintem így teljesen oké. Mondjuk jobban örülnék a bubimentes ásványvíznek, a szülők is vinnék szívesen, de csapvizet kapnak. Mindegy, ezen már nem múlik, errefelé (Óbuda) azért az se olyan rossz.
Bolero?!?!?! Brrrrrrrrrrr...
Kukis dolgok
Nekünk azt javasolták (és bevált), hogy minden este óvatosan mozgassuk meg (hogy szokja, hogy minden este mosni kell), de erőltetni nem szabad. Sebinek 1,5 éves koráig totál le volt tapadva, azóta folyamatosan és apránként válik fel magától. MInden este pucoljuk tisztavízzel, és sosem volt vele gond (fertőzés vagy gyulladás).
Ha nagynéha bepirosodott, akkor A-vitaminos olajjal kenegettem pár napig, és rendbe is jött.
Most 4,5 éves, és az egyik oldalon még mindig van egy pici letapadás. De ahogy elnézem, 1-2 hónap alatt ez is megoldódik.
Dorottya
De jó! Várjuk a híreket!!!
Cumisüveg
CSilla napközben már mindeféléből jól és ügyesen iszik (szívószálas kulacs, avent itató, pohár), de a reggeli és esti tejci az szertartás és cumisüveg. Már ki is van repedve, jó tempóban dől belőle a tej, de juszt se veszek újat, menjen csak tönkre, legalább lesz oka, hogy miért nincs többet cumisüveg. (Sebi 3,5 éves koráig cumisüvegezett, már ovis volt, amikor elvettem tőle...
)
Nehéz elvenni, mert a gyerek inkább nem iszik, de másból inni, azt nem, de még egy gyerek se halt önszántából szomjan, pár nap sztrájk után tuti elkezd inni vmi másból.
Az már egy másik történet, hogy CSillának mindennap más heppje van, hogy éppen miből és mit iszik szívesen, csak győzzem kitalálni?!
Titti
És ha nem az ágyában kapná a tejcit? És ha raknál rá fület (az mindkét gyerekemnek nagyon tetszett)?
Csilla kint a nappaliban kapja meg a tejcit, aztán integetünk mindenkinek, hogy jóéjt, és megy az ágyába (ő már nem rácsosban alszik), igaz ő világ életében egyedül aludt el.
Sebi (akit világ életében altatni kellett és sokáig csak cumisüvegen volt hajlandó elaludni) is a nappaliban kapta már ennyi idősen a tápit, aztán bementünk a szobájába, odabújtam mellé (ő sem rácsosban aludt már), és mikor elaludt, kijöttem. Ez néha 1/2 - 3/4 óra volt...
Napsi gyönyörű a képen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!