Új privát üzeneted érkezett!

Millye: azt nem mondhatom, hogy egyáltalán nem aludt, mindenesetre mérsékelten adta elő az alvás dolgot... :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


Amy, köszönjük! :D
Nagyon rendes férjed van, hogy Vendivel is foglalkozott, és még reggelit is kaptál! :D

Köszönjük a köszöntéseket :D , de csak holnap lesz, csak a buta vonalzóm már 7 hónapost ír, pedig csak holnap lesz 3-a! :?

Millye, nagyon jó alvókája van Andrisnak! :D
zsu83
 
 


Hugic, szerintem tatárbifsztek simán :) jobb már a fejed? Segített a második kávé?

Zümis, nekem is a cataflam a tuti megoldás, de azt mióta terhes lettem, nem mertem még, szerencsére megoldotta ez a másik bogyó is.
Jaj szegényem, egyszerre betegedtetek le Mukival? :cry: remélem, ma már jobban vagytok mindketten! Gyógyuljatok meg hamar! ++++++++++++++++

Remélem, Julcsit tényleg kiengedik ma!

Millye, elvileg a munkáltatótól kapsz egy papírt (nyilatkozat a nem adózó jövedelmekről vagy valami ilyesmi a neve), amit ki kell tölteni, meg aláírni.
(Hugic, amúgy pénzügy én is, ugyan nem könyvelőként, hanem kontrollerként dolgoztam, szóval tény, hogy a TB-s, adós kérdésekről általában lövésem sincs 8))

Mindenkinek köszönöm a fotódicséreteket, nagyon aranyosak vagytok :)

De cukor, ahogy hintázik Alex :D jól látom, ez egy egész mászóka? wow!

Zsuzsi, na látom, csak megoldódott nagyjából a videónézési galibád :D Flóra igen, az a baba, aki eleinte nem igazán akart cicizni, de már szerencsére nagyon ügyes, és egy hónap alatt 600 grammot hízott, szóval van is mit ennie :D
Fotók: a vonalzóm alatti linkre ha kattintasz, ott vannak.
Mert ha folyton égben van a lába háton fekve, az gáz? :shock: Adrinak is mindig úgy van, sose fekszik teljes hosszban... na mondjuk szinte sose fekszik, az is igaz. De szerintem Adri nem hipoton :lol: :lol: :lol: asszem :lol:
Édi céklaLéna :D

Nila, Tomi egyik kollégája épp ezt mesélte, hogy az ő gyereke nem ette meg sokáig az otthon főzött kaját, csak az üvegeset, állítólag azért, mert az üvegesnek kicsit semlegesebb íze van, a saját készítésűnek meg nagyon karakteres. Lehet, hogy Bazsi is ilyen típusú :) majd kinövi :)

Ladmon, kaki megvolt reggel - hú banyek :roll: ügyes Esztike, innen hamar meglesz a stabilitás, aztán ripsz-ropsz fel is ül :D
én meg már előkészítettem a mai Frutapurát, reméljük, megmaradt a lendület :D

KépKép

KépKép
stelly
 
 

 
 

hihetetlen.... 10 perce aludt el Vend, 10 perc múlva indulni kell....
Áááááááááá most megszívom....

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


Amy81 a kocsiban nem tud aludni? Vagy gond ha felkelted mert akkor nem alszik vissza? :roll:

Zsu83 bakker... most nézem a naptárat, hogy nem 3.-a van... :oops: akkor majd holnap újra köszöntök :D Az biztos, hogy aludni azt tud a fiam :D

Stelly köszi! akkor felhívom a könyvelőt mert még nem szólt... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-maszas

Nem pont ez a cikk volt, de nem találom a másikat. Viszont a lényeg benne van a kúszásról, amit mondtam.

ladmon
 
 



ladmon:mi amikor megszületett Bazsi már akkor megállapodtunk,hogy havonta jön a dokibácsi és megnézi a gyerkőcöt és ellát tápireceptekkel meg egyebekkel és itthon adja az oltásokat is,nálunk nincs egészséges rendelés,ezért jobb,hogy nem kell betegek közé vinni a babát.mindig megbeszéljük a következő alkalmat és 1000ft-ot adok neki.

stelly:biztosan ma is fog kajolni Adri rendesen!ja,nekünk is mondták már többen,hogy van ilyen,hogy csak a bébiétel,de én már annak is örülök,hogy eszik rendesen!

amy:sajnálom a car éjszakát!remélem napközben majd alukál és te is tudsz pihizni!a férjed pedig igazán tündér volt!

zsu:lábad?ma már egyedül vagy?

zümis:hogy vagy ma,és Muki?

nem tudom kinek a receptje a sokat emlegetett tejszínes csirke v. pulyka mell,de kisegítene vele?nekem annyira hús ehetnékem van,de kedvem nincs sok a konyhában állni!

ebéd után megyünk babakaja beszerzőkörútra,mert Bazsi belejött a kajolásba és már simán lemegy neki egy üveg kaja ebédre...

Kép
nilabali
 
 


Nilabali az Kreiszi receptje :D már kétszer csináltam én is :D kell hozzá csirke vagy pulykamell sajt meg tejszín. Én előtte be szoktam pácolni (lehet kapni hozzá pácot) a csirke v. pulykamellet és csak utána teszem bele a jénaiba aztán leöntöm tejszínnel és reszelek rá sajtot be a sütőbe és kész :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Julcsi, már nagyon várunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Millye, azért köszi! :D :wink:

Nilabali, képzeld, már nem érzem annyira nehéznek a lábamat, a feszülés is minimális, tök jó! :lol: Na csak el ne kiabáljam! :roll:
Csak este megy haza anyum!
zsu83
 
 


millye:köszi a receptet,hülye kérdés lehet,de előtte meg kell sütni a husit vagy nyersen megy a tálba?

gyermekem még mindig alszik....nekem kell felébresztenem,hogy ebédeljen...

kérdem a dokitól,hogy nem gáz,hogy ennyit alszik Bazsi?mondja,hogy még jó,hogy nem hallotta ezt a kérdést másik anyuka,mert biztosan megvert volna.....

Kép
nilabali
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy tetszik a tetkó! :D
Az elején fájt, mikor elkezdte. Le is vert a víz, azt hittem ájulás lesz, de megszoktam és nem volt vészes! Most viszket nagyon, mert gyógyul.

Ladmon! Olyna jó, hogy linkeltél! Köszi! Megnyugodtam megint!
A gyógytornász szerint ügyes Csenge. Azt csinálja vele, hogy átmasszírozza (ezt ne mis tudnám ugye itthon-már megéri vinnem) utána meg a lábait hason aláhúzza. Először ő hintáztatta Csengőt, de tegnap mikor alátettem a lábait Csenge már magától hintázott négykézláb. Nem is tudtam, hogy szabad a lábakat nekem alája tolni... :shock:
SOkat kell hasra tenni és forgatgatni ide-oda. Meg hintáztatni. Mondjuk azt nagyon szeret! :D

Látom sokan nem alszanak jól éjjel. Csenge se. Elromlott! :cry: Most éjjel is szerintem óránként volt fent.
A nagyok oviban. Zsó ma már ott is alszik. Hiába, no! Ennyit jelent, ha ott a nővérke! Eszter büszkén mesélte tegnap, hogy megvétték (ő és a barátnői a csoportból) Zsót az udvaron egy fiútól, aki bele akart csípni Zsóba. Én olyan büszke voltam! :lol:

Amúgy meg furcsa, hogy "csak" egy gyerekem van! :D Olyan "bagatel" az egész így eggyel. :D

A játszó az Ikeában mennyire tiszta az ebédlős játszó? Pár kismamival (sokan egy gyerekesek és aggódók) mennénk és a tisztaság miatt aggódnak.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Zsu83 örülök, hogy lábad kezd jobb lenni! Legalább nem lesz gond ha nem lesz anyukád holnaptól :roll:

Nilabali előző oldalon írtam már, hogy akkor elég ha 1x adod neki a bogyókat. :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Nilabali nyersen! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Ikea nem tiszta, sőt....

Mi, akik mind egy gyermekesek voltunk, a koszos , mások által cipővel áttrappolt szőnyegen nyaraltattuk a kölyköket... Lehet eltanulni! :D

A kajázó melletti "játszós" részen 112 vad, őrültködő 6 éves, akik mellé lehetetlenek tűnt babával telepedni. Mi utólag az étkező részben ültünk, de ott már csak kézben lehettek a csemeték.

De Zsuzsi felvetette a múltkor, hogy jó időben az Ikea előtti park tökéletes megoldás lenne, ott úgyis sokan üldögélnek a fűben.

Nila: nem kell megsütni előtte. Nyersen husi be, (én nem is pácoltam) lelocsol tejszínnel, rá a sajt, aztán sütő.

ladmon
 
 


myllie:köszi a gyors válaszodat4tegnap este le is felejtettem a bogyeszokat mert vendégek voltak :oops: de nem volt gond éjszka így sem...

edina:tisztaság a kérdé?egy asztalnál ültünk és letöröltük a gyerekek előtt...hát nem tudom,hogy igazából mire számítanak az anyukák4játszó rész igazából nincs,a csajok egy szobába telepedtek le és ott a földön voltak a gyerekek,mi akkor még nem voltunk ott,de nem lett semmi baja a babóknak....

Kép
nilabali
 
 


Én már bepaníroztam a nyami cukkinit. Esztiét sem égettem oda (tegnap még ezt is eljátszottam ugyanis...), és most várom a sütéssel az ébredését...
Estefele meg újabb babát látogatunk. 1,5 hóval idősebb Eszteremnél, ő is igazi aktív kúszó-mászó-felálló gyerkőc... És asszem több, mint 9 kiló! Alig várom, hogy megemelhessem! :)

Erről jut eszembe! Zsancy drága! Mit csinálsz mostanában? Remélem, nem a házimunka miatt hanyagolsz minket....

ladmon
 
 


ladmon:te sokkal jobban fogalmazol,mint én...és tökre igazad van!egészséges mennyiségű kosz még kell is,meg Marcibogyesz nyál is,nemde? :wink:

Kép
nilabali
 
 


Ja, de Marcibogyesz nyál is csak úgy volt az igazi, hogy ő már Adriét nyalta le, aki viszont még az originál Eszternyálat.... :lol:
(Mondjuk ez így leírva tényleg vadul hangzik... :D)

ladmon
 
 


Köszönjük a 7 hós köszöntéseket! :lol: Adok a nevetekben is neki egy nagy cuppanós puszit! :)

Ladmon: köszi a cikket! Ezek szerint akkor Hanna már kúszik, mert azt elfelejtettem írni, hogy szegénykém hátrafele halad. :D Persze ennek nyavalygás a vége, mert hiába akarja elérni az előtte lévő dolgot, ha végül mégiscsak hátrább csúszik. És egyértelműen a tengelye körül forog körbe-körbe. Azt már nagyon profin csinálja. :D De azért jó lenne, ha már tudna előre is haladni, mert így folyamatosan azért nyafog, mert nem éri el az előtte lévő dolgokat.. és egész nap ezt hallgatni... :roll:

Na mennem kell, mert megint mamázik... :)

Ja igen, Crocus kérdezte a videot, majd megpróbálom valahogy felvenni és feltölteni, mert tényleg nagyon aranyos....

Panna
pandusika
 
 


panna:én meg szégyenlem magam,de mi is puszit küldünk a 7hós Hannának!addig örülj még nem indul neki a lányzó,mert azátn nem lesz megállás....

ladmon:hát igen,elég vadul hangzik...de így van!Bazsi játékán mi is hazahoztuk az összes gyerkőc nyálát....emlékbe!

tegnap a védőnő adott nekünk HIPP-es krafiolos bébiétel,hogy a máltaiak hozták,azt hittem nem kell majd Bazsinak,mert a brokkolit csak úgy köpködte rám...de megette!aztán rájött,hogy milyen jó kiberregni a nyállal felhigított kaját,mert anya vicces képek vág....ezt idáig még nem csinálta!

na,összevakarom magunkat és elmegyünk elemózsiát vásárolni!

Kép
nilabali
 
 


Mi történik azzal, aki nem alszik rendesen délelőtt? Nyűgösködik és nyafog egész a következő alvásig :roll: de mikor megpróbáltam visszaringatni, ezt hiába magyaráztam neki... most megint eldőlt, kíváncsi vagyok, ez meddig tart... király lesz, ha fél négy előtt ébred (ami elég valószínű így egytől), mert akkor nem bírja ki a fürdetésig, hanem kell még egyet altatni, amikor viszont max húsz percet szabad hagyni, és még akkor is elképzelhető, hogy palotaforradalom lesz, ha le akarom fektetni, mert este lett :roll: jajdeszépek az ilyen napok :lol:

Natessék jól megkaptuk :lol: sebaj, mi egy-gyerekes létünkre is leraktuk a naponta vagy ezer pár koszos cipővel taposott szőnyegre a manókat, és kutyabajuk :D

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Éljen az ülés, Bencust úgy kellett lebírkózni az alváshoz! :?

Eszter, na akkor Te is szoktál sakkozni az altatásokkal mint én! :?
zsu83
 
 


Nilabali lehet, hogy nálunk a hozzátáplálást ilyen extrém kajákkal kéne kezdeni hátha az jobban ízlene a fiamnak... mondjuk tegnap evett 3 azaz három sárgarépakarikát :D na akkor mi lesz a mai menü? tejszínes akármi? Mert az nagyon fini egyszerű és gyors köszi Kreiszi

Ladmon na erről a nyál dologról én lemaradtam... de nagyjából értem... a lényeg, hogy gyermekeitek intenzív nyálcserét végeztek :lol:

Pandusika még visszasírod a mászás nélküli életet mert ha Hanna elkezd mászni akkor nem lesz megállás :lol:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Zsu83 tegnap még örültél, hogy Bencus ül :lol: akkor most üljön vagy se? :lol:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Millye, na ez jó kérdés! :lol:
Nagyon örülök hogy ül :D , csak ne altatásnál jöjjön rá az ülhetnék! :roll:
zsu83
 
 


gerendai zsu: mi éjjel hál isten alszunk, illetve felsirdogál álmában, de van hogy nem is kell semmit csinálni, vagy a cumival tutira visszaalszik, csak ugye a cumit nem akarnám annyira erőltetni. Darazsaktól én félek, most nyáron volt hogy csuktam be az ablakot és rászállt a vállamra de ezt csak akkor vettem észre amikor lefeküdtem és megcsípett. Utána meg nem mert aludni
mert mi van allergiás vagyok rá és megfulladok. Mi volt Dévényissel?
simán oda találtál?

hugic: rég láttam rólatok képet, nagyon csinos vagy!!!!!!!!!

nilababa:helyes lehetett a pockos lánnyal Bazsa. Füge 6-7 között, de végülis szavam sem lehet mert van hogy este már 20.30-kor alszik. Csak hát megszoktam egy darabig hogy 7.30 körül keltünk, és ugye a jót könnyen megszokja az ember.
tápszer:nekem pont a dokim "erőltette" hogy ne HA-t és amikor csak tovább zaklattam akkor mondta hogy kevrjem, de igen szigoruan egy márka legyen, ha így is döntesz. A HA-s keserű és volt hogy nem igen akarta Füge inni, de most megint issza.
Füge imádja a brokkolit :wink: is..többek között.

amy:de tündér apa!!

zsu: jó állom, nekem rémálmom volt, kergettek egész éjjel a margitszigeten, mert elkötöttünk egy bicajt. Füge 6-7 között, de közelebb a 7-hez.ülés-alvás, Füge este álmában felállt a kiságyban

millye: nekem így is jó, hogy este korán fekszünk és reggel korán kelünk,úgyis fog ez változni. Szegénykém most elég zaklatott volt, mert délelött csaviztunk, turi nézőben voltunk Pesten és összevissza alukált.

Hanna boldog hófordulót! Bencének majd holnap, mert akkor lesz

Kép
budabo
 
 


Zsu, igen, sakkozok velük én is :D és éppen nyifog is, úgyhogy most vakarhatom a fejem, hogy mi lesz így délután :roll:

Millye, háááát a nyálcserével úgy volt, hogy letettük a manócskákat, és közéjük az összes játékot. Ők meg mind végigrágcsálták az összeset, közben jól lenyalogatva egymás nyálát 8)

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Zsu83 :lol: :lol: :lol: végülis az a lényeg, hogy le tudtad karatézni és most alszik :wink:

Budabo darázscsípés után vegyél be kalciumot és akkor nem lesz gond! :wink: és vetettek valamit a turiban? Végül is Fügének jó alvókája van :D A fiam olyan mint én... szeret sokáig aludni.... és olyan jó mert becsempészem az ágyba és alszunk együtt :D

Stelly így már értem a nyálcserét! Most még mosolygunk rajta aztán ha nálatok lányos anyukáknál jön egy gazfickó aki megcsókolja akkor aztán irgum-burgum ... anyukák mint egy anyatigris védik a gyereküket az apukák meg... húúúú főleg a lányos apukák 8) majd lesz benne részed... :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


na talán sikerült visszaaltatni... a délelőtti negyven perces alvás után nem lenne hülyeség, ha legalább délután aludna egy rendeset... bár nemsokára meg jön anyu, ő meg azt fogja sajnálni, ha nincs ébren...

Millye, ne is mondd, Tomi már most töltögeti a csúzlit, meg élezi a késeket az udvarlók ostromára :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stelly 2009.09.02 13:25-kor.

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Zsufi: Kérdezted a fogakat. Nekünk a két alsó egyes (középen a metsző) fogak jöttek ki egymás után, most meg a jobb felső kettes (a szélső metsző) jön, majd utána szerintem a mellette lévő egyes (jobb felső középső). Tehát ő sem a nagykönyv szerint növeszti a fogait :wink:

Gerendai Zsu: Na, mi történt a Dévényesnél? Ti még nem próbálkoztok a kúszással? A Ladmon által küldött linkek nagyon jók. Mi csak hátrafelé, meg már volt olyan, hogy körbe-körbe kúsztunk :wink: Amúgy kár hogy nem tudtad a video hangját is hallani. A palackos fájlban olyan megfontoltan, átéléssel mondogatja Attila, hogy ba-ba-ba. :)

Crocus
Kép

Kép
crocus
 
 


Stelly :lol: :lol: :lol: na nekem is lenne mit mesélnem.... :lol: egy majdnem 17 éves kamasz mellett

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Adóterhet nem viselő járandóság
A családok támogatásáról szóló törvényben meghatározott családi pótlék adómentessége megszűnik 2009. szeptember 1-jétől, annak egyéb jövedelemként meghatározott része adóterhet nem viselő járandóságnak számít. A családi pótlék összege az ilyen ellátásra jogosult magánszemélynél, illetve a vele közös háztartásban élő élettársánál 50-50 százalékban adóterhet nem viselő járandóságnak (egyben egyéb jövedelemnek minősül). Családi pótlékra a gyermeket saját háztartásukban nevelő szülők (szülővel együtt élő házastárs is) mindketten jogosultak, ugyanakkor csak egyikük számára folyósítják ténylegesen a családi pótlékot, az csak egy jogosultat illet meg. Adóterhet nem viselő járandóságként a családi pótlék felét a ténylegesen családi pótlékban részesülő szülőnél, házastársnál (annál, akinek ténylegesen folyósítják), illetve másik felét a családi pótlékban ténylegesen nem részesülő

ugyanakkor egyébként családi pótlékra jogosult szülőnél, házastársnál is figyelembe kell venni. A családi pótlék összegének felét szintén be kell számítani az adóalapba adóterhet nem viselő járandóságként a családi pótlékban ténylegesen részesülő magánszemély élettársánál. Egyedülálló szülőnél (jogosultnál) értelemszerűen csak a családi pótlék felét kell az adóalapba beszámítani.

Továbbra is adómentes egyes, meghatározott jogosultsági jogcímeken kapott családi pótlék, így a következők: a saját jogon jogosultként kapott; a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után kapott magasabb összegű családi pótlék; a különböző állami intézményekben nevelt gyermekekre tekintettel; a gyámként; illetve a nevelőszülőként kapott családi pótlék.

Adóterhet nem viselő járandóság adóelőlege
A munkáltatóra vonatkozó adóelőleg-megállapítási szabályok a családi pótlék összevont adóalapba történő beszámításának módosításával összefüggésben változnak. A magánszemély munkavállalónak 2009. szeptember 1-jétől nyilatkoznia kell arról, ha bármely, nem a munkáltatójától származó adóterhet nem viselő járandóságot (így például családi pótlékot, oktatási támogatást, nyugdíjat stb.) szerzett, és választása szerint nyilatkozhat ennek összegéről is. A munkáltatónak a tőle származó adóterhet nem viselő járandóságok mellett mindaddig figyelembe kell vennie a nyilatkozat szerinti összegeket is a számfejtésnél, amíg a munkavállaló a nyilatkozatát nem módosítja, vagy nem vonja vissza. Amennyiben a munkavállaló adóterhet nem viselő járandóság szerzéséről nyilatkozott, ugyanakkor annak összegéről nem, akkor a munkáltató a kifizetéseiből egységesen 36 százalék adóelőleget köteles levonni.

Adóbevallás, munkáltatói adómegállapítás
Változás 2009. szeptember 1-jétől. A családi pótlék 50-50 százalékos kapcsolatban a magánszemélyeknek a 2009. évi adóbevallásukban fel kell tüntetniük a jogosult házastárs, illetve a másik szülő, az élettárs adatait, valamint a magánszemélynek erről adatot kell szolgáltatnia a munkáltatói adómegállapítás során is.

Anyasági támogatás
Az anyasági támogatás 2009. szeptember 1-jétől adóterhet nem viselő járandósággá alakul át, de azt a vonatkozó AB határozat követelményének megfelelően 300 napos felkészülési idővel kell alkalmazni. A 2010. április 1-jét megelőzően született gyermek(ek)re tekintettel folyósított anyasági támogatás változatlanul adómentes.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


sziasztok
bocsi,az előbb se szó, se beszéd csak bemásoltam a családi pótlékról a tudnivalókat.
jövök majd és írok, csak zéti a kezemben vergődik, így nem tudok..
dévényessel én is beszéltem tegnap és lenne róla hosszó mondókám, de csak ha érdekel titeket és nem veszitek annak, hogy megint osztom az észt :lol:

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Andus, mondsza, engem érdekel! :)

ja és persze csak hittem, hogy visszaaltattam, Adri is már itt nyifog a kezemben. Anyu is befutott.

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Andus70 köszi köszi köszi!!! Így már teljesen világos! :D Engem érdekel a hosszú mondókád! Idevele! :D 8) azaz írd meg :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk.

Vélemény: Van egy teljesen normálisan fejlődő, egészséges babám, aki teljesen levette a tornásnénit a lábáról. Odáig volt, hogy milyen értelmes, okos és nyugodt baba, főleg, amikor mondtam neki, hogy 15 percet aludt....
Szóval szerinte minden rendben Venddel, azt mondta, hogy ha 3-4 hét múlva nem kezd el haladni a kúszással, akkor szóljak, és megmutatta milyen gyakorlattal tudom segíteni egy kicsit. Szerinte Vend egy szemlélődő alkat, nem siet sehova, de teljesen rendben fejlődik... Jó volt ezt hallani....

Hugic: tudsz írni valami jó kis útleírást, hogy ne kavarjunk el holnap reggel???? :)

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


Na tessék...
Szóval járathatjuk a szánkat itt Amynek... :D

ladmon
 
 


Igen, igen Andus!
Halljuk, halljuk!

ladmon
 
 


megjöttünk,két órás volt az út...dög meleg van és gyermek állandón ki kar mászni a kocsiból,két percenkét megállás hanyatt fordítás simi és indulunk,két perc múlva újra,mert a a gyermek feje kint lóg kukucskálon,átfordítom hasra és felém rakom a fejét akkor pedig pelenkázótatyóból kell kiszedni,minden boltban kézben mert rámol amit elér,és mindenki elolvadva tőle,mert küldi a vigyorokat és sikongat....de ültetni még nem lehet,mert nem ül stabilan,így meg látni szeretne és ezért meg is tesz mindent...eléggé elfáradtam,és rámfé egy zuhany!most húzok etetni,azt jövök!

Kép
nilabali
 
 


Sziasztok! Na időközben elhalálozott a számítógépünk, de most van másik.
Szóval: a nyaralás jó volt, igaz elég öregesen nyomtuk. Volt egy nagy fűzfa a játszótéren, az alatt heverésztünk gyakorlatilag egész nap. Menni nem nagyon mentünk sehova, mert iszonyat meleg volt. Majd teszek képeket.
Rólunk: Lili már mászik (követ mindenhova a lakásban) és támaszkodva ül. A legújabb mániája, hogy belénk kapaszkodva feláll. Szívem szerint akadályoznám benne, de ha lefekszem mellé, rögtön rohan hozzám kapaszkodni. Fogacska nincsen, de van, hogy egyik pillanatról a másikra elkezd fájdalmasan sírni, úgyhogy szerintem már fájhat neki időnként.
Közben megszületett augusztus 27-én az unokatestvérem babája és kiderült, hogy az egyik barátnőm is pocakos lett, 2010 februári baba lesz. :)
Nahát egyenlőre ennyi, majd írok még, de legalább 50 oldal visszaolvasni valóm van.

Kép
cserkészkolbász
 
 


na,gyermek megtömve és remélhetőleg alfában :lol:

bogi:Bazsi minden este fél9-kor már alszik és reggel fél8-kor ébred,nagyon ritka,ha hamarabb ébred!

zsu:így van ez a babákkal,annyira örülnek az új tudománynak,hogy csak azt akarják gyakorolni,pár nap és minden visszaáll a normális kerékvágásba...vagy nem! :lol:

millye:tejszínes csirkemell lesz,de csak vacsira,mert ugye apa csak akkor jön haza!3sárgaarépakarika az 3 karika,Andrisnak ez is haladás!én most bevásároltam Bazsinak mindenféle üveges kaját és vettem a zöldségesnél sok-sok gyümit,jó lenne,ha megenné az általam mixelt gyümiket legalább,nem csak a barackot!

stelly:remélem Adri azért fog alukálni estig,elég rossz a nap egy nyüszi gyerekkel!

amy:na,remélem megnyugodtál,hogy Venddel minden ok!

ladmon:Esztike hogyan viselkedik ma?

andus:kösz az infót!mi van veletek?

azt hiszem most olvasok kicsit,amíg fiam alszik..nekiálltam egy szupi afrikai útleírásnak!

Kép
nilabali
 
 


Látod Amy, mondtam én neked, szuper!!


Na, megpróbálom összefoglalni, a mi példánkkal...
Tegnap beszéltem a Dévényes néninkkel, Mónival, mert megbeszéltük, hogy mikor Zétike 6 hónapos lesz, akkor helyzetjelentek.
Zéti ott tart jelenleg, hogy már rég túl van a négykézlábhintázáson, mászik, ha akar és van valami érdekes, macizik , ami azt jelenti, hogy tenyér-talp támaszban van, mint egy hidacska álldigál és ezt azzal fokozza, hogy felveszi a pisilőkutya pózt, egyik lábát a levegőbe emeli, sőt még rugdos is felfelé vele a levegőbe. Kiül oldalra egy kézzel támaszkodva, és amikor kapaszkodót talál, vagy az ölünkben van, akkor húzza fel magát állásba.
Mindezek közben hatalmasakat borul, koppan a feje itt-ott.... :(

Móni rosszul volt ettől a tempótól, mert Zéti csak úgy egy hónap alatt végigrohant ezeken a mozgásfejlődési szakaszokon, amit nem szabadna. Persze, nem tudod megtiltani neki....
Ami nagyon nagyon fontos lenne, az a négykézláb mászás. Mindenképpen ezt kellene erőltetnünk. Azt mondta, hogy kb egy hónapig mászniuk kellene a babáknak, abban az igazi csattogós mászásban, hogy alig tudjuk utolérni. Így fejlődik ki az egyensúlyuk, meg az az agyi motoros izéke, ami nagyon fontos későbbiekben pl. az olvasáshoz.
Mivel Zéti mindennel kevés időt töltött, és lépett tovább, így azért borul gyakran, mert nem gyakorolta be, nem tanulta meg az egyensúlyozást, hogy stabil legyen.
Olyan érdekes, hogy Száva is pontosan így volt, rohamléptekkel haladt, és nagyon kevesett mászott ő is. Nem gondoltam volna, hogy ennek ekkora a jelentősége, de mostmár tényleg elhiszem, mert nagyon szenvedünk az olvasással. Szerencsére nem diszlexiás, de nagyon nehezen olvas és keveri a betűket, igaz azt már egyre ritkábban. Az oviban mindig az volt, hogy milyen okos gyerek, mindig ő tanulta meg elsőnek a verseket, énekeket, ünnepségeken szerepelt... Eszünkbe nem jutott, hogy gond lehet az olvasással. Olyan fura, hogy tök jó a memóriája, vág az esze, és olvasáskor meg makog... Szóval tuti ettől van, már biztos vagyok benne.
Szóval.. bocsi, hogy csapongok, de olyan nehéz ezeket megfogalmazni....
A mászást úgy lehetne erőltetni, hogy labdázunk vele, gurítjuk, ösztökéljük, hogy menjen utána, megfogja. Ha leül közben, vissza kell fordítani négykézlábra, hogy menjen tovább... eg mindenféle érdekes tárgyakat kell éetenni messzebbre, hogy odamenjen, fogócskázni vele, hogy előtte mászunk, leülünk messzebb, hívjuk.. Szóval a lényeg, hogy minél többet másszon négykézláb, és rájöjjön az ízére.
Itt a gyerekek legtöbbje rohan előre ezekkel a dolgokkal. Móni szerint 6 hónaposan még feküdniük kellene, pörögni, esetleg kúszni kezdeni. 7-8 hónap körül négykézlábazni, aztán 9 körül mászni, a macizás, amit Zéti állandóan csinál, csak 10 hónaposan kellene jöjjön.
Szóval minden szakasszal pár hetet kellene tölteniük a fókáinknak.
Szóval Amy, Panna a ti csemetéitek pont időben vannak ezekkel a dolgokkal, mi megy agyalhatunk, hogy próbáljuk lassítani őket.
Mi most próbálunk nagyon ráfeküdni a mászásra, hogy az egyensúlyszerve minél erősebben kifejlődjön.
Móni azt mondta, hogy ha 8-9 hósan is sokat borul, akkor lehet ezt fejleszteni, de most még nem ajánlja, mert az mégjobban meggyorsítaná a mozgásfejlődést.

Most úgy nagyjából ennyi jutott eszembe.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Nila, köszi kérdésedet, jól vagyunk.Fentebb leírta, hogy Zéti mozgásban hol tart. Van két édibédi fogacskája, a kajával még mindig hadilábon áll, meg az alvással is.
Tegnap és ma a répapüré (Hipp-es) az ízlett neki, csak úgy nyelte kb 10 kiskanálig, aztán ennyi. A pépekből is csak 40-50 csúszik le neki, a gyümi meg egyáltalán nem kell neki, de semmilyen.
A cicinek meg úgy örül, hogy sikongat, amikor látja, hogy gombolom le a melltartómat :lol:
Ráfeküdtem a tejcsi témára, jó lenne, ha addig kitartana a szoptatás, amíg végre rájön a kajálás ízére. Bezzeg a rántotthúst szedte volna ki a kezünkből :lol:
Száváért totálisan odavan, teliszájjal, hangosan nevet neki, meg rikkantgat. Édesek :D

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Pár képet teszek akkor...

Kép

Kép

Kép Kisvasúton

Kép Barátnőt is szerzett

Kép
cserkészkolbász
 
 


cserkészkolbász:utólag isten éltessen és jók a képek!

andus: azért haladás hogy vmit már tudsz Zétibe erőltetni. A tejhez meg ++++++++++++++++

amy: most már megnyugodhaszt!!

gerendai zsu?

millye: jót aludt most délután, örülök mert ránk fért. Keresztlányoknak találtam topokat, most mást nem. Debrecenben voltam először - mert eddig nem nagyon jött be a dolog és tök jó cuccokat találtam, ja meg most hogy bálnaméret az egyik ismerős hozott felsőket,szoknyát és legallább ezekben kinézek vhogy. Pénzileg meg baromira nem mindegy, meg a legfőbb szempont hogy tetszenek.

nilababa: miért nem próbálod meg 45 fokban dönteni a kocsit és akkor kilát. Én is szenvedtem már a fekvéssel és pont a szigeten Julcsinál és Millyénél láttam hogy meg van már döntve a támla és mondták, hogy így már lehet. Azóta már teljesen ülünk, mert már azt is megunta. Esetleg azt már megpróbálhatod Bazsának szerintem.

julcsi: megjötték? hogy vagy????

Kép
budabo
 
 


Bogi, Füge álmába felállt!? :shock:
Mi is 6-7 között kelünk, ritka a fél8-as kelés már sajnos! Ma 7kor keltünk!

Eszter, ma Bencus se aludta a szokásos 2*2 órát, csak 2*1-et sikerült! Nem tudom mi lesz estig! :? Most levitte anyum sétálni! :)

Millye, csak ne minden altatásnál legyen szükség karatéra! :roll:

Crocus, Bebének is pont így jönnek a fogai! :)

Amy, na látod, mi megmondtuk, hogy Venddel minden ok! :D

Erika, örülök, hogy jól telt a nyaralás! :D Gratulálok a mászáshoz :D , na akkor már neked sincs nyugtod egy pillanatra se!
Gratulálok az unokatesódnak a babához! Kisfiú, kislány? :)
Nagyon jók a képek! :D

Nilabali, reménykedek hogy visszaáll a rend! :roll:

Andus, na nekem pont ezt mondta a doktornénink tegnap, mint tegnap neked a gyógytornász, hogy fontos az úgynevezett csattogós mászás, mert úgy fejlődik a jobb és bal agyfélteke rendesen! Bencust látta mászni, és nagyon örült hogy így megy neki! Mondtam, hogy ő már ül is, de azt mondta, hogy a lényeg, hogy a kezét és a lábát egyszerre használja mászásnál, és fontos az egyensúlyozás kialakulása!
Na persze azt megjegyezte, hogy Bebe nagyon előre van a mozgásba!
zsu83
 
 


Andus, na csak jó, hogy leírtad... :)
Bár ez a fejlődésben visszafogás kérdés érdekes... Mindegy, szerencsére ezen még nem kell gondolkodnom... :)

Bogi: jaja, pont ezt akartam írni Nilának. És én is pont Julcsiékkal való találka után mertem először alkalmazni (előtte én sem mertem).

Stelly:
mi tegnap játszottuk azt, amit ma ti... Ma meg alszik ha kell, ha nem... Értsétek: délelőtt 2 óra, ami ritka, és most is alszik már egy órája, pedig a napi két nagyalvás meg extraritka - és persze indulnánk el....
Nem baj, hadd aludjon (bezzeg, amikor én is aludnék... :twisted: )

Erika: hoppáhoppá, az elveszett bárányka! :) Lili nagyon édes ezzel a szájtartással...

ladmon
 
 


Köszi, Andus, de jó, hogy ezt leírtad, valami ilyesmit tudtam meg én is. Akkor hajrá laszti hajszolás, és csak komótosan azokkal a tudományokkal Zéti! :lol: :lol: :lol:

Amy, szuper, hogy minden rendben! Mostmár nyugodj meg, és légy büszke Vendre.

Nila, Bazsa, a kis sármőr, élvezetessé tette a bevásárlást? De édes lehetett( :roll: szegény te :roll: )

Szóval akkor Dévény-helyzetjelentek: ( Marietta, úgy érzem, olvasni fog, ezért írom itt is, hogy köszönöm a korrekt, részletes, emberi tájékoztatást, nagyon sokat segített, remélem, nem nagyon bénán adom vissza az elhangzottakat)
Léna két oldala nem egyforma hosszú, a jobb oldalán végig sokkal kötöttebbek az izmok, sok a letapadás, ezért a gerince és az egész teste ferde, a jobb lába 1 cm-rel így rövidebb(persze nem rövidebb, csak a jobb oldalon hamarabb ér véget a gyerek). Eltérő combredők elöl és hátul, a jobb medencelapát magasabban van. És mivel ez ilyen, nyilván nemjól terhelődik mozgáskor. Későn jöttünk (kicsit), mert már forog.Az oka valószínűleg az elhúzódó kitolási szak, amikor is a közben kialakult magzati stressz miatt az idegrendszer vészhelyzetben a mozgató központtal valamit csinál, ennek a következménye lesz ez. És ha ez így maradna, az idegrendszer eltérő stimulációja, és a nem megfelelő idegpályák kiépülése miatt mindenképpen tanulási zavarok, részképességek zavarai jelennének meg. A későbbi tartéshibából eredő fájdalmakról már ne is beszéljünk. ez történik a túl gyorsan érkező babákkal is, csak pont a fordítottja .És amelyik idejekorán feláll, annak valószínűleg túl merevek az ízületei, ez gond lehet finommozgásoknál (pl. eséskor a tompításnál, vagy később írástanuláskor). Az iskolában ülő problémás gyerekek szinte mindegyikénél vissza lehet vezetni a szülés körüli sérülés miatti tartáshibákból és mozgásbeli eltérésekből adódó idegrendszeri problémát. Viszont mindez jól korrigálható, sokkal hatékonyabb, mint a gyógytorna. Viszont fáj. Nagyon fáj!
Nekünk heti 1x kell menni, és tudom, hogy simán rendbejön!
Szóval lányok, mindegy, hogy hogy mozgásfejlődik a nagykönyv szerint, én azt mondom, mindenképpen érdemes elmenni és megnézetni. Abból baj nem lehet.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


bogi:próbáltam a megdöntést,de úgy is kepeszt kifelé...a kis gerincét meg nem akarom terhelni!így legalább egy kaland az út...csak ne lenne ilyen fárasztó!most sok helyen voltunk,postán,bankban,rossman,DM,húsbolt,zöldséges...ha rövidebb időre megyünk,vagy,ha apa velünk van akkor jobb a helyzet!

egyébként,megvolt a fiam délutáni alvása,sikerült fél órát lehúzni.....felébredt amíg lezuhanyoztam..olvasás tehát kilőve!most én is sakkozhatok az alvással,mert így estére totál dilis lesz....

cserkészkolbász:de édes fürdőbugyija van a lányodnak!

andus:remélem a tejcid kitart addig amíg Zéti ráérez a kajálásra!

megyek birkózok egyet a fiammal,ha már ébren van...ne menjen veszendőbe az idő!

Kép
nilabali
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?