Új privát üzeneted érkezett!

Susy - kérdeztetd az éjszakát, az elmúlt két éjjel csak 3-szor kelt :) De reggel már 6-kor ébreszti a pocija, nagyon hasmenése van a foga miatt :( Mintha látnám bal oldalon a rágó fogát az íny alatt, de nem vagyok benne biztos. Viszont az tuti, hogy nagyon fel van duzzadva, de csak bal oldalon.

dytke
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy eltűntem!
Viszont lenne hozzátok egy fontos kérdésem.

Terhességre utaló jeleim vannak de nem lehetnék az mert vigyázunk tudom hogy így is lehet de még ebben a hónapban meg volt. Állandó hányinger, hányás, 2 napja egy falatot nem tudok enni mert összeszorul a torkom, szédülök és állandóan álmos vagyok.

Ez lehet valamiféle kimerültség? Barnuskám nagyon rossz alvó lett, éjjel 3x-4x is kel. Nem bírom kipihenni magam de hiába vagyok álmos fáradt alig tudok elaludni. Borzasztóan fáj a gyomrom a derekam.
Egész nap rosszul vagyok, kedvtelen, türelmetlen...

Várom véleményetek! Neten rákerestem és elég érdekes dolgok jöttek ki...

Kép
dius87
 
 


Sziasztok!

Susy - Igen, bár még nincsenek konkrét tervek, csak annyi, hogy a hétvégén a nagyszüleimmel kedjük az ünneplést.

Dytke - Igen, volt kb 3 hét, amíg egyedül aludt el, ezt láttad annak idején a tornán is. Aztán elkezdtek jönni a fogai és lőttek az alvásnak. Onnantól ölben ringatva énekelve aludt el. De én már ennek is nagyon örültem, mert legalább nem kellett vele sétálgatni meg rázni a popóját. Most, ha nagyon hulla akkor kiságy, ha kevésbé, akkor mellébújok és eltakarom az érdekes dolgokat, amik negy hagynák aludni. :D
Hűűű, milyen ügyes Ambi! És ez a farkasétvágy!!!! Gratula!!!! :lol:
Szegénykém hogy félhetett, mikor nem talált sehol. De biztos gyorsan kiheveri. Meg néha kell ilyen is nem?

Képzeljétek a héten intenzíven úsztunk/úszunk minden nap, mert úszótábor van. Szabi rengetegett fejődött. Már együtt merülünk és imádja, hogy lát a víz alatt. Miután feljövünk mindig tökre nevet és megölel. Teszek fel videót, bár a nevetés nem annyira látszik.

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-merul-gyerek-UvqhKVMDP89FEjg8

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 

 
 

Sziasztok!

Segítsetek légyszi, jó dokit keresek (nem nekem) az ÁEK-ban, eddig az olvasottak alapján Dr. Gulyás István volt nagyon szimpi. Tud róla valaki pár infót írni? Milyen, hol rendel, árak stb.???

Köszi előre is!!!!!! (jöhet priviben is)

És jéééééé, szia Bettyna és Veronika :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szia Ildi! :)

Doki ügyben nem tudok segíteni, mert az én dokim nem odavalósi, csak le tud vezetni ott szülést ha kell...

Viszont a Dr Gulyás Istvánnál voltam első alkalommal, ő állapította meg a terhességem, de annyira negatív élmény volt, hogy második alkalom nem lett... Persze ízlések és pofonok, én anno azért néztem ki őt, mert állítólag szakmailag nagyon jó és sebész is egyben, ami külön előny... de én szociálisan is érzékeny vagyok, nekem kell, hogy kedves legyen a doki :)

Persze lehet, hogy csak rossz napja volt :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


dius! a kimerültség is okozhat ilyen tüneteket! Többen a HOVA-t szedik erre. Gyógynövényes. nem okoz gondot, rászokást.

mtunde
 
 


Helló Ildi!!!!! Én sem ismerem Gulyás dokit, csak a sajátomat.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Betty - kár, hogy nem szemből van a videó, de nagyon jó. Ambi is azóta nem tudott egyedülelaludni, ahogy elkezdtek jönni a fogai. Előtte a járókában is simán elaludt egyedül, vagy ha láttam, hogy álmos, akkor letettem a kiságyba, és ott. Ezek a fránya fogak.

Liliommanó - örülök, hogy találkoztunk, ne haragudj, hogy nem nagyon tudtunk beszélgtni, de Ambinak folyton mennie kellett, aztán meg enni akart. Meg a többiekkel megbeszéltük, hogy nem veszítjük el nagyon egymást, mert együtt megyünk haza, és nem feltétlenül a végén, hanem ha valamelyik gyerek már nagyon nem bírja. Nem is maradtunk a legvégéig. Szerintem nem volt jó. Ambi élvezte a nyüzsgést, a sok gyereket, de inkább lett volna bábszínház, meg mese, mint néptánc és hastánc. De mindegy. Ambi amúgy a néptáncot is nagyon élvezte, végig táncolt éa végén meg magától tapsolt :)
Alexander nagyon helyes nagyfiú!

dytke
 
 


Hát Susy, én sajna hízni bármitől tudok, de most vigyázok nagyon.
A "lehányt kilókból" egy visszajött és mostanában jobb a gyomrom is.

Dius, üdv, ez simán lehet baba, de kimerültség is. EGy tesztet megérne a dolog. De mindenképpen vigyázz magatokra és próbálj meg valahogy kikapcsolódni, pihenni egy kicsit.

Dytke, helyen lesz az étvágy is én úgy látom, azért javulgat a dolog.
Nálunk is dédi, a kötés és horgolás felelős
:wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi - annyira változó Ambrus étvágya. Van, hogy eszik, van hogy nem. Arra tudok gondolni, hogy most hogy elindult, több energiára van szüksége, ezért éhesebb. De szerintem a foga is közrejátszik, mert szerintem nem véletlen, hogy egyszerre "állt helyre" az evés és alvás, mert 4. napja 3-szor kelünk, a 3. fél 6-kor általában, és utána nem sokkal fel is kel. 4-5 órákat aszunk egyben, ez nagy eredmény :)
Örülök, hogy jobb a gyomrod, drukkolok, hogy mihamarabb elhagyjon rókakoma :)

dytke
 
 


Bettyna,
Nagyon ügyes Szabi, hogy ennyi mindent tud már! Büszke lehetsz rá! :D

Edina,
Tényleg nagyon jó lett a bokád, gyönyörű a tetkó! :D

Dytke,
Dávid dettó alvás terén. A nappali altatásokkal nagyon sokat szenvedünk: jó esetben 10-15 perc ringatás elég, de ez újabban 20-25 percre nőtt ez és utána 30 percet alszik és sírva kel, mert nem elég neki, akkor cici, visszaringatás, de szinte soha nem alszik vissza! Cicin soha nem alszik el, próbáltam többször, leülni nem lehet ringatáskor, mert ordít egyből, pedig van egy nagyon kényelmes hintaszékem, abban nem engedi az altatást. Próbáltam a melléfekszem témát is, csak ordít, mint akit bántanak. Ha csak beteszem a kiságyba, akkor felpattan, hülyéskedik, abból soha nincs alvás. Most pl. 45 percig tologattam a babakocsit, de már ott sem alszik el, aztán feljöttünk és 15 perc ringatás után elaludt. Nagyon-nagyon fárasztó ez az altatás! :(
Nagyon ügyes Ambi! A járás, a dumálás megy az evés! Gondolom, most nagy a boldogság nálad! :D meg is érdemled, annyira türelmes vagy vele! Nagyon tetszett a nem-nem mutogatósdi! Jót derültem rajta :D ))

Veronika,
éjszakák visszaáltak?

Kép
ugabesz
 
 


Rólunk:
Dávid már lépeget egyedül! El vagyunk képedve, direkt nem vezetjük, mert még csak 9.5 hónapos, nem kellene járnia, persze ő egész nap sétál körbe körbe a bútorok mentén, az étkezőasztal körül, stb. Két bútor között pedig 1-2 lépést már egyedül is tud tenni! :D
2 fogunk van! :D A gyümölcs nemevésről írtam 2 hete, aztán kijött a második foga és evett 1-2 napig gyümit újra. Azóta alig eszik valamit, már a főzelés sem fogy igazán. Szerintem újabb fog a ludas, mert a szája szélei be vannak repedezve, nyála folyik és a szája alatt ki is csípte....meglátjuk. Szerencsére az éjszakákat még nem borította, de nem merem elszólni magam, csak halkan jegyzem meg.

Voltunk esküvőn, Dávid nagyon csini volt, teszek fel néhány képet :) Kép Esküvőn
Kép Joghurtevés [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1251541597.9758.jpg[/img] Tökfőzelékesen

Kép
ugabesz
 
 


Nem...
12 helyett csak 9 órát alszik, és többször felébred közben. Ráadásul sokkal hamarabb is alszik el, mint régen, így aztán reggel 10 helyett 5-kor kel :( Én viszont éjjel 12-2-nél hamarabb nem tudok egyszerűen elaludni, úgyhogy változatlan a 3-5 óra alvás, az is megszakításokkal...

Nem tudom mit csinálhatnék, hogy én is el tudjak aludni legalább 10-kor, akkor semmi gond nem lenne... Dehát én mindig is ilyen esti típus voltam, este 9-kor vagyok a toppon :) Reggel meg legalább 10ig aludnék... Nem tudom hogy tudnám magam "átprogramozni"...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Nagyon csini Dávid az esküvőn! :) Még kis nyakkendője is van, állati :lol:

Egyedül eszi a joghurtot?

Nálunk még mindig nincs egyetlen fog se :)


A járkáláshoz meg nagy gratula! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kutyát-cicát már simogathat Pálmi, ugye?
Ma odajött egy cica, de nem mertem Pálmit odaengedni, mert bennem volt, hogy terhesen veszélyes volt cicával érintkezni.

De aztán gondolkodtam, hogy mostmár azt hiszem lehetne, ugye?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Vera - sajnálom, hogy nem jól alszotok. Ha te éjszakai bagoly vagy, nem tudom hogyan tudnál elaludni korábban. Relaxáció esetleg? Vagy próbáltad már?
Szerintem simán simogathat állatokat, csak utána figyelj, hogy ne vegye a szájába a kezét, mielőtt megtörölnéd. Cicával kismamaként azért kell vigyázni, mert évente egyszer a székletében méreganyag ürül (nem tudom jól emlékszem-e, hogy ez a toxoplazmosis, vagy más), ami akár vetélést is okozhat. Akinek macskája van, terhesen nem tanácsos az almot ürítenie, illetve a macskát simogatnia. Pálmi is inkább a cica fejét simogassa. Ambi is simogatott már napos csibét, kakast, cicát, kutyát. Nagyon élvezte :)

Gabesz - Dávid zabálnivalóan aranyos!!!! Gratula a fogakhoz és a járáshoz.
Nekem annyiban "szerencsém" van, hogy Ambi cicin alszik el, így nemk ell ringatnom, ha nehezebben is alszik el, akkor is ülök a kényelmes fotelban, néha én is elszenderedek, vagy relaxálok.
Tényleg kiegyensúlyozottabb vagyok most. Bár elég nyűgi napunk volt ma, de azért elvoltunk. Voltunk ma mi is esküvőn, Ambinak nagyont tetszett az orgona, táncolt :) És maga a templom is lenyűgözte.
Néha attól merülök ki, hogy türelmes maradjak akkor is, ha hisztizik. Mert Ambit nem lehet "vasszigorral" nevelni. Ha erélyesebben rászólok, attól csak szítom a dühét. Mindig kell két nagy levegőt vennem, és szépen, higgadtan elmagyaráznom neki, hogy mit miért nem szabad, stb. Ez elég sok energiámat elveszi, mert én is lobbanékony vagyok, de igyekszem :) De tényleg nem panaszkodom, mert most nagyon jó napjaink vannak. Nem eszik minden evésnél, ma is csak uzsit volt hajlandó, de azt kérte, és egyedül akart enni. Nem vágyom arra, hogy sokat egyen, elég néhány falat, csak egyen :) Én is madáradagokat ettem egészen a terhességemig :)

dytke
 
 


Dytke,
persze, szerintem se lehet még ilyen korban szigorúskodni, nem fogja igazán érteni, csak mérges lesz, hogy akkor most mi van?!

Olyan morbid gondolataim támadtak a kevés kajálással kapcsolatban, hogy egyébként túlélés szempontjából nagyon hasznos az a tulajdonság, hogy kevés élelmen is elél! :lol: Ha nem is neki magának, de esetleg a leszármazottai ha kerülnek olyan helyzetbe, hogy kevés az élelem (pl. háború), jobban bírják majd, mint a többi ember :)

Na akkor legközelebb cica-simogatást csapunk, kíváncsi leszek, hogy fog neki tetszeni! :)

A templom tényleg jó lehetett, egy egészen különleges hangulatot áraszt, nem a megszokott látvány. Édi lehetett, hogy tetszett neki az orgona :)

Ma reggel átpasszoltam Pálmit apának és végre aludtam 8 órát... mint utóbb kiderült apa nem nagyon izgatta magát mikor reggel 7-kor otthagytam vele Pálmit, aludt tovább :? :shock: Pálmi egy ideig állítólag elégedetlenkedett, majd nekiállt játszani :) Rájött, hogy apa most nem fog foglalkozni vele, de végülis ott volt vele, tehát nem volt egyedül, így aztán jobb híján elfoglalta magát :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Dávid végtelenül édes! Nagyon helyes kissrác!

Veronika, hasonló cipőben járunk, én sem tudok éjfél-egy előtt elaludni. Róza egyelőre tartja a kialakított napirendet és tíz körül alszik, és jó esetben kilencig elvan egy szopival. Nem tudom, baj-e a gyerekeknek, ha későn fekszenek. Sokszor hallottam, hogy igen, meg hogy az éjfél előtti alvás jobb minőségű, de indoklást sehol sem olvastam. Én is tartok tőle picit, hogy esetleg nem olyan hasznos neki ez az alvásritmus, de a családunk életébe így helyezkedett bele. Szóval úgy halkan azt mondanám, próbáld visszaállítani a régi lefekvési rendet, azzal nyersz egy kis időt a magad számára. Amúgy meg, jó esetben tényleg csak átmeneti a változás, még ha most már tart is egy ideje. És az apának átpasszolás remek ötlet, főleg így, hogy párod lazán kezelte, és Pálmi is tudott alkalmazkodni a helyzethez.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra,
igen, én is hallottam ilyet, hogy éjfél előtt jobb az alvás, de szerintem ez csak mende-monda.

Viszont az lehet a hátulütője, ha a gyerkőc is hozzászokik a kései ritmushoz, hogy majd rossz lesz neki kelni mikor oviba-suliba korán kell menni :roll:

A tíztől kilenciggel egy keléssel én is kiegyeznék :lol: Amúgy én is próbálgatom, hogy elhúzzam a lefektetést - más meg órákat tölt azzal, hogy elaltassa a babáját :lol: - tegnap 21:30-ig sikerült, és így 6:30-kor kelt :? De már ez is valami :D

Apának leginkább csak vasárnap tudom így odaadni, hogy kialhassam magam, mert a többi nap dolgozik... ha végképp nagyon keveset alszom, akkor még hétköznap 8-9-ig, de 9-kor dolgozni kezd, úgyhogy az a max., 8 előtt meg ő is szeretne még aludni... valójában 9-ig szeretne aludni :lol: úgyhogy még így is felébresztem szegényt :oops: :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Dius,
jobban vagy?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


vera - érdekes gondolatmenet a kevés evéssel kapcsolatban. akkor én sem leszek veszélyben éhínség idején :):)

Én magamról tudom, hogy az éjfél előtti alvás sokkal pihentettőbb (legalábbis nekem, de nekem amúgyis ilyen a ritmusom)

Szalamandra - én is kiegyeznék egy keléssel, bár most is csak 4-szer keltünk, tegnap 5-ször, de még ez sem vészes a korábbiakhoz képest :)

Minden csoda három napig tart, Ambi két napja nem eszik. Vagyis úgy kell két kanállal belekönyörögni, és a borsószemek száma is csökkent a növekedés helyett, viszont mást nem kér délben, bármit adok ledobja, csak a borsó jó. :)

Gabesz- helyre állt a reggeli szopi?

dytke
 
 


Sziasztok!

Dytke, ha te is levegőn élsz, akkor érthető, hogy Ambi sem eszik. :) És borsó nálunk is király. Paradicsom leves, vagy borsóleves. Ezt a kettőt ismerik. :)

Lányok, a tehogyanon nyitottunk fórumot is. Ha esetleg vannak téma-ötleteitek, stb. szóljatok, vagy akár indíthattok is magatok. :)

Dávid nagyon "csinos". :)

mtunde
 
 


Tünde - igen, a védőnő is azt mondta, hogy ne várjak sokat Ambitól, de azért a semminél többet kéne egyen :) De ma ügyes volt. Délután nem ültette az etetőszékbe, hanem játék közben adtam neki körtefalatot. Először a kezébe, de utána én tettem a szájába, hogy ne kenje össze a fél lakást. Ez nagy szó, mert a homeobogyókon kívül eddig semmit nem hagytt a szájába tenni. Így evett körtét, szőlőt és őszibarackot is. A megszokotthoz képest sokat :) Lehet így kéne etetnem, de "elvem" volt, hogy enni az asztalnál eszünk. De ha így eszik nincs mit tennem.
Mikor Ambi evett főzeléket (pár napig) akkor ő is csak paradicsomosat evett, de múlt héten többször bepróbáltam atöltött paprikát, de nem kellett. Se husi, se krumpli, csak borsó :)

dytke
 
 


Asszem félreérthető voltam, igaz, hogy csak egyszer van szopi éjjel, de ébredés sajna többször - hogy hányszor, az viszont nagyon változó. Mostanában többször előfordult, hogy csak hatkor kelt (tízkor alszik el), akkor szoptattam, most viszont a visszaalvással van gond. De nem panaszkodom, ennél már lényegesen rosszabb is volt (amikor óránként-félóránként-negyedóránként kelt... brrrr).

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susy,
merre vagy?

Dytke,
Pálmi eszik ugyan az etetőszékben is - a főétkezéseket, de úgy is, hogy játszik és a falatkákat a szájába adom - pl. két kajálás közt egy kis gyümi.
Szerintem ha így sikerül etetni, én is adnám úgy a helyedben!

Szalamandra,
Na az szupi ha van olyan, hogy 22-6-ig :)
Nekem is most jobb volt, sikerült 21:45-ig fent tartani és 8:25-kor kelt! Éjjel 2 kelés volt, 2-kor és 5-kor.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika
Itt vagyok, ragyogok!

Kicsit sok lett a dolgom, tegnap elkezdtük kipakolni a konyhát, mert már holnap jön a kőműves. Innentől kezdve kb. 3 hét mire lesz konyhám. Nagyon szép lesz, majd hozok róla képet.

Kristóf kicsit meg van fázva, kap homeopátiás dolgokat, remélem nem lesz komolyabb.

Lányok mostanában Kristóf nagyon rossz evő lett. Képes még elszaladni is, ha etetni akarom. viszont rengeteg gyümölcsöt eszik, és agyon híg a széklete, ez ettől lehet?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok,

Mostanában Zsófi is keveset eszik normális kajákból. Napközben eszik, de ebédnél is keveset, meg vacsoránál is. Engem különösebben nem izgat, éhen halni nem fog :)
Vendég
 


susy, az jó, ha eszik gyümölcsöt, hogy a kai ettől híg-e, azt nem tudom. Asszem én rákérdeznék dokinál vagy védőnőnél, ha sok napig így van.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Lilla is keveset eszik, de szerintem ettől a melegtől van... mondjuk nekem mostanában kedvem sincs főzni, úgyhogy igen gyengén teljesítő páros vagyunk Lilluval :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Veronika,
Sajánlom az éjszakáitokat, remélhetőleg visszaáll a régi rend. Ha még nincs fogatok, akkor tuti ez lehet a ludas...Én korán fekvő voltam, aztán férjemhez igazodtam, de most Dávidhoz igyekszem igazodni. Néhány hónap nemalvás után simán le tudtam volna feküdni akár este 6-kor is :D
Dávid nem eszik még semmit egyedül, néha akarja a kanalazást, de én is fogom vele. Amikor megunja a kaját, akkor szétkeni az egészet a fején :D
Sajnos én a férjemnek nem tudom átadni reggelenként Dávidot, ő éjszakánként ugyanis tanul, így akkor kel, amikor akar!

Dávid 3 hét után evett ma reggel gyümölcsöt!!! :D egy kis banánt sikerült reggelizni! Úgy örülök. Ő sem eszik hetek óta, de tényleg nem kell aggódni, éhen nem fog halni. Lemértem, ezzek ellenére múlt héten 110g-ot hízott! :shock: :D :D

Képzeljétek, Dávid 2 hete leharapta az egyik polcot és ömlött a szájából a vér, mert felszakadt az inyje felül. Szépen gyógyulgatott, aztán néhány napja azt látom, hogy nyílik a heg és fehérlik mögötte a foga (felső egyes), csak sajnos nem alul, hanem szemből. Voltam vele a gyerekorvosnál, ő tanácstalan volt, elküldött a sebészetre, ott kiröhögtek, aztán felhívtam a fogorvosunkat, azt mondta, az ott fog kijönni a felső foga, de majd helyrerázódik...hát kiváncsian várom.

Reggeli szopik vegyesek, 3-4 napig jól alakult minden, de tegnap reggel megint sírás volt, igaz tényleg kevés volt a ciciben. Este vacsira iszok is egy Karamalzot, ez újra segít a tejtermelésnek, csak sajna a pocakomnak is :? Panndi, Neked volt ekkora hasad a 30. héten :D :D

Kép
ugabesz
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert Szabi vasárnapra betaknyosodott, hétfőn egész nap lázas volt, tegnap nyűgös, mára talán rendben leszünk.

Ő ma 11 hónapos én meg 30 éves. Milyen öregek vagyunk!

Dytke - Anyukám szinte ugyanígy járt az öcsémmel. Ő csak úgy volt hejelndó enni, hogy közben körbe-körbe ment a motorral az asztal körül. Amikor jött a sorompó (a kezünk ugye), akkor megállt, gyorsan be egy falat és már tepert is tovább. :lol:

Gabesz - Nagyon cuki Dávid!!!! Polcba harapás- jajj!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettyna

Akkor mindkettőtöket Isten éltessen nagyon sokáig! Erőben, egészségben, boldogságban!

Kristóf is meg van fázva, este nagyon nehezen aludt el, szívni kell az orrát folyton, de láz szerencsére nincs. Szabinak jobbulást.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!
Régen nem voltam, nyaraltunk egy fincsit a bátyám kis családjánál Szárszón. Ott van az én drága unokaöcsim, és a még drágább uncsihugim, aki 4 hónapos és gyakorolhattam rajta egy kicsit.
Én előbb mentem le, addig a párom kifestette a gyerekszobát. Gyönyörű lett. Teljesen rábíztam a színt is, mivel nem egyeztek a kívánalmaink. :)
Én szép semleges (homok, dió) színt szerettem volna, Ő meg ragaszkodott a kékhez. Ráhagytam. És gyönyörű szép kéket választott. :) Tudtam, hogy azt fog. De a fehér bútorokkal nagyon szép lett. Már szinte minden megvan a pici érkezéséhez. Már csak be kell rendezkedni. Igaz a szőnyeg, meg a függöny hiányzik a kis szobájából, meg még kapunk dolgokat. De már jöhet. :D
Én egyre nehezebben bírom. Hatalmas vagyok, pedig alig híztam, össz-vissz 5 kg-nál tartok. De már nagyon kicsi a hely kettőnknek. :wink: Pedig a kiírás szerint még egy hónap hátra van. Hogy fogom kibírni azt???? :roll:


Más

Olvasgattam a hordozók körüli kérdéseket. Van egy oldal, amit szoktam látogatni, ott találtam egy programot. Feldobom ide nektek a linket, hátha érdekel valamelyikőtöket!

http://www.grilla.hu/hirek/a-babahordozas-vilaghete.html

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Hát, az én Rózám is beteg lett, tegnap este belázasodott, éjjel nagyon rosszul aludt, most viszont alszik két és fél órája.
Minden kis betegnek jobbulást!

ugabesz, fura amit leírsz, nem tudom mennyire lehet elöl, de Róza felső foga is nagyon elöl (és nem lent) jött ki, de teljesen rendes.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susy,
na majd várjuk a képet az új konyháról! :)
Szerintem lehet a híg széklet a gyümölcsöktől, de azért kérdezz rá.


Panndi,
azt bírom benned, hogy mindenhez olyan lazán, optimistán állsz :)

Beneildi,
és csodababa hogy van? :)

Ugabesz,
gratula a gyümievéshez! :) Kaja nélkül 110g-t hízni nagyon király :lol:
Jaj szegény Dávid azzal a csúnya ínyfelszakadással :( Drukkolok, hogy jól jöjjön ki a fog!

Bettyna,
boldog szülinapot!!! A 30 egy nagy fordulópont, legalábbis nekem az volt :)
Szabinak meg boldog 11 hónapot!

Wertzuz,
igen a vége a legnehezebb, én az utolsó 2 hétben már alig bírtam magammal... sehogy se volt jó... Kitartás!!!
Az 5 kg hízás szuper! Akkor még kevesebb leszel szülés után, mint terhesség előtt :) Nálam is így volt, 57 kg voltam terhesség előtt, 61 voltam mikor Pálmi született és utána 53-ra mentem le a szülés és az utána lévő 1 hét alatt...

Szalamandra,
jobbulást a kis betegnek!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika!
Jól vagyunk, remélem Ő is odabent. :wink: holnap megyek afp-re, hétfőn meg dokihoz, remélem ott is minden ezt igazolja majd :lol:

Hú 5 kg hízással a végén én is kiegyeznék, nekem már így is sok van, nem szeretnék sok pluszt gyűjteni :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Veronika, Susy - köszönjük szépen mindeketten. most még nem érzek semmi különöset, csak mérhetetlen nagy boldogságot - az előbb jött a futár 30 szál vörös rózsával! :D
Kristófnak jobbulást!!!! Szabi már teljesen jól van, csak szörcsög kicsit, de azt nem lehet kiszívni.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettyna
Gondolom apa volt a feladó! :lol:
Szép ajándék, kibírtad pityergés nélkül, én tuti nem bírnám, bár a házassági évforduló nekünk is rózsás meglepi volt. :)

Én 11 kilót híztam Kristóffal, abból 4 kiló volt ő. Most mindenképp 10 alatt akarok maradni, mert gurulni fogok. :oops: :oops: :oops:

Wertzuz
Hát nagyon nehéz ilyenkor már, de kibírod! :)
én irigyellek. :lol:

Kép
Kép
susytunder
 
 


wertzuz, 5 kiló hízás tényleg kevés. Elhiszem, hogy nehéz így a vége felé, pihenj minél többet, gondolom amúgy sem esik túl jól a tevékenykedés, és ha Gergely Roland megszületik, hálásan fogsz visszagondolni a pihenéssel töltött időre :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


30 szál rózsa, tök jó :)

5 kg hízás, ügyes vagy :)

Én Zsófival 9-et, Fruzsival 10,5-et híztam, és mindkétszer az imduló súlyom alá fogytam vissza :) Bár most két napja pilóta kekszet eszem...
Vendég
 


Köszönöm mindenkinek a véleményeket. Első sorban arra lettem volna kíváncsi, hogy általában pozitívak-e a tapasztalataitok. Megnyugtatott, hogy így van.
Közben néhány konkrét dolog eszembe jutott:

becsengo!
Írtad a szoptatás kapcsán a csukrosvizes üveget. Sajnos nem értettem, hogy ez mit jelent. Milyen kísértés? Az mire kellhet?

Arra is kíváncsi lennék, hogy amikor megyek szűlni, akkor a cuccaimmal együtt vigyek a babának pelust, vagy majd apuka hozza a baba cuccaival, vagy kell-e egyáltalán?

Illetve úgy néz ki, hogy 4-én kell mennem, mert megindítja a dokim a szülést, mivel már pár napja anyukának kellene lennem.
Szülőszoba látogatáson nem voltam, viszont néha be kellett mennem sos vér-vizelet vizsgálat miatt ami a 3. emeleten volt. Mondta a doki, hogy szülni ne oda menjek. De nem néztük meg, hogy hová kell menni. Ebben kérnék még segítséget.


Előre is köszönöm!
anikko
 
 


Cukros vizet adnak cumisüvegben, hogy amíg nincs tejcsid is tudjon inni valamit a baba.

Sokan úgy gondolják, hogy nem szabad odaadni a babának, mert akkor nem fog szopizni.
Én nem így gondolom, szerintem kell az a folyadék neki, és ráadásul nekünk a vérvételnél se volt baj így Pálmival, mivel ivott folyadékot, könnyen tudtak tőle venni, míg a szobatársaim babáitól nem, vissza is hozták őket, hogy szoptassák meg, mert nem lehet tőlük vért venni... ha tudsz szoptatni akkor remek, de ha nem, akkor szerintem azért kell innia valamit...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Régóta nem voltam, de nem mertem jönni, mert féltem, hogy kikotyogom az én kis titkomat. De ma már doki bácsim is megerősítette, hogy ott lakik a tesó. Nagyon boldogok vagyunk és nagyon várjuk a második babát.

Itt minden baba nagyon szép.

Adél jól van. Kis csibész lett, de édes csibész. Bútorok mellett ügyesen lépeget, ő eszik is és alszik is rendesen.

Bettyna! Boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Jkriszta! Én vagyok az áprilisi kismama, ezt már akkor tudtam, mikor a múltkor írtad, hogy van januári, februári, márciusi kismama.

Susy! Te leszel a következő!! Tutira érzem!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabiiiiiiiiiiiiii :)

GRATULÁLOK :lol:
Vendég
 


Gabi - ez nagyszerű!!!!! gratulálok és a legjobbakat nektek!!!!!!!!! kezdek irigykedni, és egyre lelkesebb lenni, hogy én is kismami legyek, pedig néha úgy érzem nem fogom bírni kettővel :oops: Én tervezek az augusztusi kismami lenni :)

Betty - Isten éltessen benneteket!!! Kedves apától a rózsa. Elmlontam én is apának, hátha jövőre én is kapok :) Ő nem egy romantikus alkat, de imádom :):)

Kis betegeknek jobbulást!!!!

Anikko - a szülőszoba a Rippl Rónai utca felőli épületben van a 3. emeleten. Ha lifttel mész, ott szállsz ki a liftből. Ha a Podmaniczky felől mész, ott is lifttel fel az emeletre, a liftből kiszállva balra, ott "nekimész" egy folyosónak, azon jobbra, a végén balra, és ott is vagy. Remélem érthető :) Pelust adnak (egy éve adtak), de ha nálad van a baba úgy tutom jobban örülnek, ha viszel neki.

wertzuz - én 17 kg-t híztam Ambival, abból ő 2430 g volt. De most csak 2-3 kg-val vagyok több, mint amikor terhes lettem. Nekem olyan kis hasam volt, hogy a 9. hónapban a gyógyszertárban azt hitték hogy még hónapjaim vannak hátra :):) És nekem szerencsére nem volt kényelmetlen, a meleget is jól bírom. Kitartás neked!!!!

Ambi megint nem eszik, csak kekszet, meg száraz kenyeret. Kivette magának :) Ma azt kérte ebére és uzsira is. 10-órai egy szem szőlő, uzsi a kenyéren kívül egy ici-pici kocka barack.
2 hónap alatt 100 g-ot hízott. A többit gondolom lemozogta :), merthogy szopizni szopizik. De nagyon hiányzik neki a délutáni. sírva visz a szobájába a fotelhez, ahol szopizni szoktunk. úgy sajnálom szegényt, pedig már 2 hete nem szopizunk uzsi után. Talán 10 éves korára elválasztom :):)

dytke
 
 


Sziasztok!!!

Húúú, olyan aranyosak vagytok, hogy így dícsértek! :oops:
De be kell vallanom, hogy nagyon próbáltam odafigyelni a súlyra. Néha-néha volt bűnözés, de én sajnos nagyon nagy súllyal indultam a pocaklakóval a pajzsmirigyem miatt.
Szóval 103 kg-nál az ember nem engedheti meg. Hiába mondogatták, hogy de most lehet, meg 2 helyett eszel. Nem, én ezek ellen hevesen tiltakoztam. Így is örülök, hogy a pajzsmirigy műtét óta amire 120 kg-val mentem be, sikerült leadni azt a 17 kg-t, mielőtt jött a picúr.
Így nem elég a pöttöm miatti nehézség, nekem alapban a saját súlyomat is kell cipelnem. :shock: És eddig könnyen ment, de mostmár.... néha vicces. :D De nem panaszkodom, kemény csaj vagyok! :lol: :lol: :lol:


anikko
Mi nemrég voltunk, talán 2 hete a szülőszoba látogatáson.
Tehát amit hallottam, láttam:
A szülőszoba a D épület 3. emeletén van. A Rippl Rónai oldalon, de a Dózs györgy úti bejáratnál is be lehet menni. (a kórház kb mint egy labirintus, eltévedni nem túl nehéz) Egy ajtót keressetek a lift mellett, amin nincs kilincs. Csak egy számkombinátos cella van az ajtó mellett, meg egy csengő!
Csak úgy tudsz bemenni, ha csengetsz, de vigyázz, mert Te kint nem hallod, hogy bent szól a csengő!!!!! Ne nyomkodd, csak egyszer, jönni fognak! Ezt azért mondom, mert amikor voltunk akkor mi nyomkodtuk, és ránk szóltak. (mivel semmit nem hallasz, persze, hogy nyokodod :wink: ) A másik, hogy amikor mész szülni, nem kell a betegfelvételen bejelentkezni, egyenesen a szülőszobára mész.
Csak popsitörlőt, és pelenkát kell vinni, ruhát nem, mert ők adnak. Már az elején legyen nálatok mert a szülés után a Te általad hozott pelust adják rá. Ha véletlen nincs, 1-2 db-ot adnak, de nincs rá keret, ezt nagyon kihangsúlyozták!
2 vajúdó és 6 szülőszoba van, 1-1 ággyal külön szobaként működnek, ebből 4 fotocellás (ami olyan űrhajós küllemű) ajtóval nyílik, és szülőszékké átalakítható szülőágyak vannak. Vajúdni lehet a kinti televízióval ellátott, otthonosan berendezett helyiségben, ami tényleg teljesen korrekt, mi azt hittük a fáradt apukák váróhelye. :) Vagy a vajúdóban, ahol kád, matrac, gumilabda, és kötél is van. A szülőszobákon nincs ablak, légkondi van, ami nekem személy szerint annyira nem tetszett, hogy a friss levegőt nem lehet beengedni, de ennek lehet higiéniai okai vannak. Beöntés, borotválás nem kötelező. Szülés után 2 órát, császármetszés után az állapottól függően maradsz a szülőszobán a picúrral. A császármetszést is nézheti az apuka, akkor is bent lehet!!! A vajúdás során ehetsz-ihatsz! Csak vigyetek magatokkal. Fájdalomcsillapításnál csak "félig" csillapítanak, hogy még érezd a tolófájásokat. Persze csak ha kéred. Anesztes adja be.
Hirtelen ennyi jut most eszembe. Ha van még kérdésed, írj!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wertzuz 2009.09.02 19:45-kor.

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Sziasztok!

Gabi, micsoda hír!!! :D NAGYON GRATULÁLOK!!! :D :D Probléma mentes babavárást kívánok!!!!!! :D
Adél nagyon ügyes! :D

Ugabesz, nagyon édes Dávid!!! :D Sajnálom a polcharapást. :( Remélem már jól van!

Wertzuz, az az öt kiló szinte semmi. Én 20 kilót híztam, ebből 3kg volt Levi. 53 voltam mikor terhes lettem, 73-mal mentem szülni. Majd az első hat hét alatt visszafogytam 53-ra. Most jelenleg 50kg vagyok. Sajnos. :cry:

Bettina, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D Szabinak pedig BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!!! :D

Kisbetegeknek jobbulást kívánok!!!

Anikko, Én is adtam Levinek egy kis cukros vizet, nem sokat. Szerencsére szopizott mellette rendesen. Semmi baj nem volt belőle. Szerintem pelust ráér vinni párod is majd. Mikor a nővérek pelusozzák ahoz nekik nem kell adni pelust. Én nem sokszor pelusoztam át Levit még a kórházban.

Rólunk: Elköltözünk vidékre szüleimhez. Ma eldőlt. Illetve nem közvetelen oda csak más házba. Remélem értitek mit akartam ebből kihozni. :oops: :wink: Szóval valószínű már egy héten belül, ahogy apának sikerül elintéznie hogy valaki elvigye a cuccainkat. Nem véglegesen maradunk eddig úgy néz ki. Párom közben majd jön ode ahol most vagyunk és csinálgatja. Ha pedig kész akkor vissza jövünk.
És anyukámmal beszéltem és mesélte, hogy el kell altatni a kutyámat. Nagyon vakarózott és kiharapott magából egy tenyérnyi darabot. Nagyon megváltozott a viselkedése és félnek tőle mert igen nagy kutya (kaukázusi), hogy megharapja őket. Valószínű már pénteken. :cry: :cry: :cry:

Na jó sok lettem. :oops:

anitapo20
 
 


wertzuz - köszi a linket, pont a héten találtam meg én is, és tervezek is menni. Valaki esetleg megy/jön még?

dytke
 
 


Anita - én nem vagyok 50 kg sem :oops: 45-el lettem terhes.

dytke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?