Sziasztok!!!
Húúú, olyan aranyosak vagytok, hogy így dícsértek!
De be kell vallanom, hogy nagyon próbáltam odafigyelni a súlyra. Néha-néha volt bűnözés, de én sajnos nagyon nagy súllyal indultam a pocaklakóval a pajzsmirigyem miatt.
Szóval 103 kg-nál az ember nem engedheti meg. Hiába mondogatták, hogy de most lehet, meg 2 helyett eszel. Nem, én ezek ellen hevesen tiltakoztam. Így is örülök, hogy a pajzsmirigy műtét óta amire 120 kg-val mentem be, sikerült leadni azt a 17 kg-t, mielőtt jött a picúr.
Így nem elég a pöttöm miatti nehézség, nekem alapban a saját súlyomat is kell cipelnem.
És eddig könnyen ment, de mostmár.... néha vicces.
De nem panaszkodom, kemény csaj vagyok!
anikko
Mi nemrég voltunk, talán 2 hete a szülőszoba látogatáson.
Tehát amit hallottam, láttam:
A szülőszoba a D épület 3. emeletén van. A Rippl Rónai oldalon, de a Dózs györgy úti bejáratnál is be lehet menni. (a kórház kb mint egy labirintus, eltévedni nem túl nehéz) Egy ajtót keressetek a lift mellett, amin nincs kilincs. Csak egy számkombinátos cella van az ajtó mellett, meg egy csengő!
Csak úgy tudsz bemenni, ha csengetsz, de vigyázz, mert Te kint nem hallod, hogy bent szól a csengő!!!!! Ne nyomkodd, csak egyszer, jönni fognak! Ezt azért mondom, mert amikor voltunk akkor mi nyomkodtuk, és ránk szóltak. (mivel semmit nem hallasz, persze, hogy nyokodod
) A másik, hogy amikor mész szülni, nem kell a betegfelvételen bejelentkezni, egyenesen a szülőszobára mész.
Csak popsitörlőt, és pelenkát kell vinni, ruhát nem, mert ők adnak. Már az elején legyen nálatok mert a szülés után a Te általad hozott pelust adják rá. Ha véletlen nincs, 1-2 db-ot adnak, de nincs rá keret, ezt nagyon kihangsúlyozták!
2 vajúdó és 6 szülőszoba van, 1-1 ággyal külön szobaként működnek, ebből 4 fotocellás (ami olyan űrhajós küllemű) ajtóval nyílik, és szülőszékké átalakítható szülőágyak vannak. Vajúdni lehet a kinti televízióval ellátott, otthonosan berendezett helyiségben, ami tényleg teljesen korrekt, mi azt hittük a fáradt apukák váróhelye.
Vagy a vajúdóban, ahol kád, matrac, gumilabda, és kötél is van. A szülőszobákon nincs ablak, légkondi van, ami nekem személy szerint annyira nem tetszett, hogy a friss levegőt nem lehet beengedni, de ennek lehet higiéniai okai vannak. Beöntés, borotválás nem kötelező. Szülés után 2 órát, császármetszés után az állapottól függően maradsz a szülőszobán a picúrral. A császármetszést is nézheti az apuka, akkor is bent lehet!!! A vajúdás során ehetsz-ihatsz! Csak vigyetek magatokkal. Fájdalomcsillapításnál csak "félig" csillapítanak, hogy még érezd a tolófájásokat. Persze csak ha kéred. Anesztes adja be.
Hirtelen ennyi jut most eszembe. Ha van még kérdésed, írj!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wertzuz 2009.09.02 19:45-kor.