Sziasztok csajok!
Belluska!
Ezért kerestelek du-án, hogy szóljak, beadtam a cd-ket Krisztáék üzletébe, végül 159 db kép lett. Névre szólóan megírtam mindenkinek, aki ott volt a találkozón, remélem tetszeni fog nektek!
Kata!
A doki azt mondta, hogy ha lehet ne szedjek gyógyszert, így most 3 féle homeopátiás golyócskát szedek, meg mellette orrsprayt, szemcseppet, és inhalációs aerosolt, ez utóbbiakban van hatóanyag, de az aerosolon kívül egyik sem hat, ezt meg csak akkor használom, ha már kezdek befulladni, de ne akarom túlzásba vinni az adagját.
Gabó!
Jól mondta Kata, a profiterol képviselőfánk tésztába töltött csokis vagy vaníliás krém leöntve vanília vagy csoki öntettel, egyébként ez egy olasz édesség és isteni finom!!!
Profiterol receptje:
Tészta:
10 dkg liszt, 10 dkg zsíradék (bármilyen: zsír, margarin, vaj), 1 dl víz, 4 db egész tojás
A zsírt a vízzel fel kell forralni, majd belekeverni a lisztet, ebből lesz a panád, amikor ez félig kihűlt egyesével a 4 db egész tojást kell bele keverni, mindegyiket külön-külön jól elkeverni.
A masszából habzsák segítségével sütőpapírra vagy szilikon lapra kb. dió nagyságú halmokat nyomni, majd előmelegített 200 fokos sütőbe betenni, a sütő aljába egy tepsibe vizet kell tenni, hogy pára legyen a sütőbe, kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütni. (Ezt párom szokta elkészíteni a munkahelyén az ottani desszertekhez, én még nem próbálkoztam meg vele, otthonra van egy sokkal egyszerűbb megoldásom, az Intersparban, de korábban a Sparban is lehetett kapni kész képviselőfánk tésztát, 15-16 db van benne és kb. 550 Ft-ba kerül. Szerintem sokkal egyszerűbb és gyorsabb ez a megoldás. A nálunk lévő Sparban már megszűnt, de az Europarkban lévő Intersparban biztos van, mert múlt kedden vettem párat.)
Töltelék:
1 db Dr Oetker vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 3-4 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál vaj
A pudingport ízlés szerint a szokásos módon elkészítjük, a végén még melegen belekeverünk, kb. 2-3 evőkanál vajat, majd a még forró krémet a képviselőfánk tésztába töltjük, én egy habzsák segítségével szoktam, előtte kis lyukakat fúrok a tésztákba. Majd az egészet egy nagy üvegtálba teszem.
Öntet:
2 db Dr Oetker csokis pudingpor, 1,15 l tej, 6-8 evőkanál cukor, 1 tejszínízű habpor, 2 evőkanál kakaópor, 3-4 evőkanál vaj
A pudingporokat ízlés szerint a szokásos módon elkészítjük, még melegen belekeverjük a kakaóport (ezt lehet az elején is a cukor + pudingpor és tej kikeverésekor beletenni és akkor később nem lesz csomós) és a vajat. A habport a 1,5 dl tejjel felverjük. A pudingot félig kihűtjük, majd a felvert habport óvatosan belekeverjük. Ezt a szószt a tálban lévő töltött tésztácskákra öntjük, ha kihűlt egy pár órára érdemes hűtőszekrénybe tenni, hogy a tészta megpuhuljon és már fogyasztható is!!!
A töltelék és az öntet pudingja fel is cserélhető és akkor csokis lesz a belseje (persze akkor ebbe nem kell annyi kakaópor tenni) és vaníliással lesz leöntve.
Persze ez nem az eredeti profiterol recept, hanem egy "hamis", de remélem így is ízleni fog nektek, nálunk hamar elfogy...
Ladiva!
Nagyon Boldog Névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Babásoknak pocaksimi ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szép estét mindenkinek!