Sziasztok!
Olvasgatok ám néha, de az írás már mindig lemarad.
Köszi a rotás és UH-os válaszokat, meg a dícséreteket!
Próbálom egy kicsit behozni a lemaradásomat, előre is bocs, ha kihagyok valakit:
Fiona!
Gratulálok a házfelújításhoz és az életmódváltáshoz! Kemény csajszi vagy, apa rátok se fog ismerni, ha hazajön!
Hogy van Bencus? Túl vagytok az oltáson?
Bibar!
Édes a jegyespár, mint mindig! Túl vagytok a szigetelésen?
Süni!
Nagyon csinik vagytok! A cigi nekem is a halálom, sajnos az utcán se lehet úgy végigmenni, hogy ne füstöljön minden második ember. Nekem apukám erős dohányos, gyerekkoromban még a lakásban is bagózott, mára már "csak" a kertben meg az utcán teszi. Elég nehezen tudok rászólni, hogy menjen odébb, ha gyerekek vannak a közelében, néha elfelejtkezik róla. Párom hamarabb ugrik.
Off: Nikecellel szigeteltetek? Mi is felújítás előtt állunk, sok helyen olvasom, hogy nem eléggé páraáteresztő, befülled tőle a ház. Inkább a kőzetgyapotot ajánlják, de hát az dupla ár!!! Nektek mik a tapasztalataitok?
Vszandra!
Szupi lehetett Lellén, bennem nosztalgiát ébreszt, gyerekkoromban majdnem minden évben ott nyaraltunk. Mietta gyönyörű!
Witch!
Hogy vagytok? Cica meggyógyult? Jamina nagyon édes! Nem semmi, hogy már bilizik!
Írtad a medencetágulatot. Kellett valamit csinálni vele? Védőnőm szerint általában ilyet találnak az UH-n, de maguktól kinövik, nincs teendő.
Gabi!
Boti nagyon vagány, főleg a napszemcsis képen!
Elan!
Örülök, hogy túl vagytok a betegségen, de nem lehet könnyű ez a fogzásos időszak! Gabi nagyon helyes pasi!
Érdekes, hogy a császár miatt korábban azt mondta a dokid, hogy várjatok még a tesóval. Bár máshol 2 év ajánlott várakozást olvastam, de nekem már a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, hogy ha "megnyugodtak a kedélyek", pár hónap múlva akár hajrá tesóprojekt!
Swanny!
Gondoltam, hogy elírás, kisgömböc lenne ilyen súllyal és hosszal.
Anna 2 hósan volt 5390g és 58 cm.
Bikmak!
Remélem, már Danit dédelgeted!
Nyunyi!
Én csak kb. 1 éve olvasgatom ezt a fórumot, így nem emlékezhetek Rád. Mégis szívből gratulálok a hugihoz! Szép babavárást!
(És kívánom, hogy sokan kövessük példádat!)
Baby!
Nagyon komoly srác lett Bendegúz!
Rebe!
Szépek a lányok! Puszi Blanka fülére, gondolom, azóta már elfelejtette a kis balesetet. Mi is gondolkozunk a fülbevalón, de félek, hogy még belekapna Anna (vagy én, amilyen béna tudok néha lenni). Védőnő szerint túl pici a cimpája (mint az anyjának), úgyhogy várjunk 5-6 hós koráig.
Juci!
Jók a vonatos képek, nagyon csinik a lányok! Alig várom, hogy mi is mehessünk ilyen helyekre. Bár akkor meg lehet, hogy ezt a nyugisabb korszakot fogom visszasírni, amilyen örökmozgó a csajszim.
Benszi!
Nem győzöm csodálni az ikreket.
Milyen nagyok már!
Rólunk:
Végül voltunk koponyaUH-on. Gyerekdoki adott beutalot a Bethesdába, mert Anna szemén "lemenő Nap" effektust észlelt. Túl nagyra nyitja a pilláit, felül sokszor kilátszik a szeme fehérje is. Nem is gondoltam, hogy ez baj lehet. UH-s doki szerint ez jelezhet bajt is (pl. túl nagy koponyaűri nyomás), de szerencsére nem talált semmit. Így, hogy volt indok, ingyenes volt a vizsgálat és soron kívül megcsinálták. Ha sima szűrés, akkor fizetős és 2 hónapot kell várni. Hasi- és csípőUH-t is megcsinálta volna, ha van beutalónk, de így nem csinált, pedig kivizettem volna...
Anna tényleg jó nagy, a 3 hós kontrollon 6150 g és 61 cm volt. Azóta nem tudom, mennyi, mert visszavittük a mérleget!!! Befejeztük a szopiméricskélést, csak az idegesség volt vele. Nagyjából beállt, hogy mennyi tápit kap, de úgyis minden nap más, van, mikor otthagyja a felét, máskor meg extra adagot kell neki csinálni.
Hozzátápiról tudom, hogy volt már néhány hsz pár hónapja. Lassan én is foglalkozom a gondolattal, de védőnő szerint várjak 5 hónapos korig. Kár, hogy addigra pont ősz lesz. Anyám már 2 és fél hós korában nyaggatott azzal, hogy adjak Annának bioparadicsomot a kertből, de én nem mertem. Kiskönyvben főtt parit csak 12, nyerset csak 24 hós kortól írják! Ő meg ilyenkor besértődik ("jól van, akkor hallgass a védőnőre! cigánygyerekeknek a füstölt húst is odaadják!"), úgyhogy inkább nem is konzultálok vele etetési kérdésekről.
Egyébként változatlanul nyugis baba, éjszakát végigalussza, nappal is általában jókedvű. Bár mostanában néha előfordul, hogy a délutáni alváskor felébred, és keservesen sírni kezd. Nehéz rájönni, ilyenkor mi a baja (hasfájás, front, éhség, unalom?). Tegnap egy kis szopi után remekül visszaaludt. A fürdetés és a hasrafektetés vált még ki hisztit nála. Remélem, nem lesz víziszonyos! Lekopogom: tegnap és tegnapelőtt nem nyafizott fürdés közben. Hasonfekvésből is próbálom trenírozni, de a kis buta nem akar rájönni, hogy a kezével kellene támaszkodnia, így hamar elfárad.
Na, eldugulok, sok voltam hirtelen.