Új privát üzeneted érkezett!

Elan!
Még azt akartam írni,hogy édes a túrórudisod! :lol:

Bibarkám!
Jó lett a séród?
Vendég

És a képek!

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

FOLY.KÖV.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Witch!

Jók a képek! Van ám hurka arzenál. ;) Hány kiló Jamina? ;)
A bilizős kép nagyon tuti! :)

Benszi!

Olyan szépek ezek a gyerkőcök! Nagyon jó színük van! :)
A kedvencem amelyiken kézen fogva sétálnak, és az alvós! :)

Kép
nika28

Nika, hát, nálunk is már nyolcadik napja tart a takony, és nem látom, hogy jobb lenne :((( Úúúúúúúúúúúúgy szeretném már a porszívót kiköltöztetni a gyerekszobából :(

Nyunyikám, kislányotok lesz?! Iriiiigy vagyok :) Hogy van a nagyfiad?

Witch, nagyon helyes a lánykád :D Milyen ügyesen ül a bilin! Na ez nálunk ki lenne zárva, lemászna Gabi tutira állandóan :)

Benszi, sajnos nincs pihi, ma reggel észrevettem, hogy az egyik őrlő is ki van fehéredve rendesen. Megy a hiszti ezerrel, apróságokon úgy felhúzza magát, hogy az nem igaz. Persze most éjjel is megint ébred. A kölkeid gyönyörűek, Dorkán is látszik hogy megéri a pénzét, de Balu... kis focihuligán :D
Gabinak és Balunak egyforma szandijuk van! Salus, ugye? 20-ast vettünk, de csak mostanában kezdtem ráadni, hogy beteg, eddig mezitláb nyomta a játszón... Kicsit aggódtam, hogy utálni fogja, de szerencsére nincs vele baja. A falon az a festmény kit ábrázol?

Kép
elan

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!

Nálam semmi előrehaladás, ma a dokinéni még azt a kis "alakulást" is letagadta, amit tegnapelőtt mondott.
A méhszáj nem nyílt, nem érett azóta.... :(
Kezdek türelmetlen lenni... :(

Kép
bikmakk

Benszi!

Édesek a manók :) Hatalmasak már...

Nika!

9750g-ot mértek másfél hete...

Elan!

Jobbulást nektek

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Szép napot kismamák:) Anyukák:)

Benszike nagyon szépek a törpik:)

Elan drága a kisfiad nagyon szép:) Ugy néz ki jaja ,hogy lány:) de még nem 100%:)

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Na már megint jól lemaradtam! :wink: Na de most litániát fogok írni, ha valaki kimaradt, ezer bocs. :wink:

Vuki, Én is megkérdeztem nálunk anno a koponya és hasi ultrahangot a dokitól, meg a védőnőtől. Azt mondták, hogy ez nem kötelező, csak akkor küldenek, ha valami indokolja. Nem tartozik a kötelező vizsgálatok közé (legalábbis nálunk).
Mi mondjuk ettől függetlenül magán úton voltunk, engem megnyugtatott. :wink:
A rotát mi nem adattuk be, az én védőnőm azt mondta, hogy teljesen felesleges, nagyrészt pénzlehúzás, mivel nem véd minden faja ellen.
Nagyon édes Anna! Kép alapján olyan nagy babának tűnik! :wink:

Bikmakk. Üdv itt! Örülök, hogy jönnek az új mamik. Csak nem???
Mi ugyanígy gondolkodtunk mint ti, az első napokat szerettük volna négyesben tölteni. Hétfőn jöttünk haza, aztán szombat-vasárnapra jött anyu, majd utána megint a hétvégén, és ez így volt egy darabig. Nekem pont elég volt ez így. :wink: Szép a pocid!

Nika, Nem semmi, hogy Ati már így áll. :wink: Aranyos a kis komponista! :D

Erika, Nekünk nincs még bilink, és nem is tervezem még. Szerintem még korai, nem érettek rá. Én a jövő nyárra fogok venni, akkor megpróbáljuk hátha sikerül is a nyár alatt bilire szoktatni őket. :wink:

Kriszta, Fogmosás ügyben annyi változás van, hogy most egy picit lefogom, és megmosom neki, ha akarja ha nem. :oops: Persze ez max. fél perc, mert nem akarom túlzottan erőltetni, nehogy később emiatt ne akarja.
Nagyon cuki a videón! És nagyon ügyi a felállással! :wink:

Agnese, Szuperek a balatoni képek! Milo annyira helyes! És persze a kisebbik is! :wink:

Nyunyi, El sem hiszem! :D Hogy én mennyit gondoltam rád! Hű de jó, hogy jöttél! :D Nagyon örülök nektek :!: :!: :!: Mesélj kicsit magadról!

Elan, Mi ezt a fogkrémet használjuk már a kezdetektől fogva, Zsanim mégsem rajong érte. :oops: Annál inkább Blanka. Ha bejön utánam a fürdőbe, mindig nyújtja a kezét és mutogat a fogkeféjére, hogy adjam oda. Van amikor még sír is érte! :shock:

Gomba, Hihetetlen milyen nagyfiú már Benedek is! :D

Vicuska, Nagyon szépek vagytok! Csak úgy sugárzol! :D

Süni, Na végre egy közös kép! Tuti jó! :D
Szerintem a körmök miatt ne aggódj! A cigi miatt sem, ha nem bent cigizik, nem lesz semmi baj.

Gabi, Találtunk szállást, Lellére megyünk! Amikor mi is voltunk lent a múltkor, hasonló nyűglődés volt a kocsiban. Szerintem az a ritkább, ha egy gyerek a több órás utat csendben tölti. Egy kis kajával le tudjuk őket foglalni egy ideig, meg valamennyit aludni is szoktak, de a többi sajna nálunk sem egyszerű. :oops:
Szuperek a képek! Hogy mennyi mindent mond Boti! :shock: Tátva a szám, de komolyan! :oops:

Szandra, A ti képeitek is nagyon jók! Szép kislány Mietta! :D

Fiona, Hatalmas gratula a fogyáshoz! Az arcod is sokkal vékonyabb lett! Ügyi vagy a festéssel!

Witch, Csak ámulok és bámulok, hogy Jamina milyen ügyesen bilizik! :shock: Nem semmi 7 hónaposan! Milyen husi baba, azok a hurhák! :lol: :lol: :lol: Örülök, hogy a cicus jobban van!

Swanny, Neked is üdv itt! Szép szülést kívánok! :D

Estike, Én emlékszem még rád régről! Gratula Péterhez! A zárót kell csak eljuttatni nekik!

Benszi, Jaj de cukik a gyerköcök, olyan nagyok már! A kézenfogós kép nagyon tetszik! :wink: Mikor kezdték? Az enyémeknek még eszében sincs egymás kezét fogni, sőt inkább fellökik a másikat! :lol:

Mi is megyünk holnap a Balatonra, 5 napra. Mondjuk pont rosszabb idő lesz a hétvégén, de max. elmegyünk fürdőbe vagy kirándulni. Remélem azért jó lesz. Visszük anyumat is, így talán lesz egy kis pihi is. :wink:
És a nagy újság, kedd óta van fülbevalójuk a csajoknak! :D :D :D
(Anyós persze hozta a formáját, és tegnap kirántotta Blanka füléből az egyiket. Persze tudom, hogy nem direkt, de egyszerűen annyira béna, hogy szavakat nem találok rá. Nem csak ebben! :oops:
Gondolhatjátok, hogy ordított, szépen vérzett is! Meg amikor tettem vissza neki, na még én is sírtam!)

Teszek én is egy pár képet, tegnap készültek, voltunk a dédinél vendégségben:

Kép egész nap ezt az elemlámpát szorongatta :D Kép ott a cica :D Kép kicsit már fáradtan :wink: Kép apára egy vigyor :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok:)

2008.08.17-én megszületett Kerényi Mór László 5400 g-mal, 52 cm-rel, reggel 6.42-kor.
Hálás vagyok a sorsnak, hogy a dokim visszaért és a szülésznőmnek, hogy olyan csodálatos élményben volt részem, ami szerintem kevés embernek adatik meg:)

Nem írok sokat, mert rohanok, viszont teszek fel két képet:)
Puszi nektek és vigyázzatok magatokra, ha lesz egy kis időm, jelentkezem:)

Kép Egyperces Mór Kép egyhetesen
Puszi Nektek,
swanny

Swanny!

Gratulálok! :)
Nagyon szép baba Mór! Jó egészséget, sok boldogságot, és rengeteg tejcit kívánok! :)

Kép
nika28

Swanny!

Most kacsoltam......nem semmi súly!! :shock:

Witch!

Hűűűha! Mi még csak a 9-et pengetjük, pedig eszik, mint a zabagép.
A tesóm ilyen.....annyit eszik, mégis olyan, mint a nádszál. :)

Rebe!

Csoda szépek a csajok, egyszerűen nem tudok betelni Velük!! :)

Juci!

Nagyon jók a képek! Látszik, hogy élvezték a csajok! :)

Kép
nika28

Swany!

Gratulálunk neked, gyönyörű a kicsi fiad, álom szép, milyen kis hajas baba. Örülök, hogy a szülés csodálatos élmény volt számodra. :)
Sok egészséget és boldogságot nektek :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Rebe!

Édesek a lányok, a fülike meg majd meggyógyul. Nekünk szerencsénk volt, a kórházban megcsinálták...

Nika!

Jamina nem is eszik már sokat, valamelyik nap pl evett 6:20kor aztán meg fél 1kor... Pedig kínáltam, de nem kellett, egyébként 4x eszik egy nap... átlagban

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Swanny
Gratulálok!Jó egészséget,boldogságot és rengeteg tejcit kívánok!Nagyon helyes kispasi :D

Benszi
Hihetetlen,hogy milyen nagyot nőttek megint a gyerkőcök!Hosszabb időre még nem tudom mikor megyünk,tudod jóból is megárt a sok :wink: Szeptemberben lesz a minitali nálatok?Mikor?

Kriszta
Gratula a felláláshoz,úgy elcsodálkoztam rajta hiszen nem rég szzületett Uche!Te se pihenhetsz már sokáig :D Viszont elindulnak lefele a plussz kilók :lol: Ez a hajszerkezet mindíg megmosolyogtat :D

Rebe
Tünemények a csajok!Remélem lesz időtök a vizet is élvezni!Boti azóta is fejleszti a szókincsét.Mindent ismétel utánunk,most már jól meg kell gondolnunk mit mondunk elötte.A legaranyosabb most az irgum-birgum,és tegnap este lefekvésnél mondtam neki,hogy szeretlek és mondta utánam,hogy tetetlek.Annyira édes volt.

Witch
Nekem a miniszékes kép tetszik a legjobban :D

Elan
Sajnálom,hogy ilyen lassan gyógyul Gabi :( Hihetetlen hová fér ennyi váladék.Nyaraló a párom nevelőpapájáé,de elég retro.Nincs vele foglalkozva mióta kertesházban laknak.Ja és eladó ha valakit érdekelne!

Bikmakk
Megint eltüntél :D csak nem besegített a hidegfront :D

Nika
Távirányító nálunk is menő!csak vigyázzatok rá,mert nekünk egy már bánja :?

Bibar
Mi annak a tejnek a neve amit Olinak adtál régebben?Boti most a délutáni lefekvésnél is kéri a tápit és meg nem igazán szeretném tömni azzal.Gondoltom kipróbálnék valami mást.Valakinak valami ötlet?
gabicsibe

Swanny!

Gratulálok, sok boldogságot!!!
Nagyon édes Mór! Tényleg 5400 g-mal született?! Majd ha lesz egy csepp időd, szívesen elolvasnám a szüléstöridet!

Kép
Kép
vuki124

Swanny!

Gratulálunk!

jucicuki

Sziasztok,

elnézést, elgépbeltem :) 3400 g-mal született. Teljesen gagyi vagyok. :))))) Ekkora babát én még nem is láttam:)

Képzeljétek, leírtam az egész szülésélményemet, erre kidobott a társalgó és elveszett az egész. :twisted: Most pedig időből van a legkevesebb... No mindegy.

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat,, nagyon édesek vagytok. Amint lesz kis időm jelentkezgetem, bár még most szokjuk az itthon létet.

Puszi nektek és vigyázzatok magatokra.
s.
swanny

Sziasztok,

Swanny, gratulálok Mórhoz, csodaszép kisfiú! Én sejtettem, hogy elírás, az 5 kilós babák azért nagyobbak :D

Rebe, szegény Blanka :( Az nagyon fájhatott... Jó pihit a Balatonon, majd gyere a képekkel és a beszámolóval :) A csajszik nagyon édesek, és mennyire nagyok, hihetetlen!

Gabicsibe, hehe, Gabi még nem reklamált, hogy kérné a tápot délután, megvannak az előnyei, hogy még nem tud ennyi szót :D Nem semmi a srácod, cserfes kisfiú. Egy ismerősömnek másfél éves a fia és csak most kezdett el szavakat utánuk mondani. Irtó cuki :) Én is nagyon várom már!

Jucicuki, megnéztem a fotókat! Nem gondoltam volna hogy ilyen kicsiknek is érdekes lehet a Vasúttörténeti park, ez nagyon jó hír nekünk ;) Kipróbálták a kisvonatot?

Gabi szerencsére kereken 10 nap alatt kikecmergett az orrfolyásból, nagyon örülök neki! Jövő héten megyünk bárányhimlő-oltásra... ja és már nézegetem az induló őszi zenebölcsis foglalkozásokat, alig várom, hogy mehessünk :) Én is hoztam két képet...

Kép Kép

Kép
elan

Sziasztok!

Nagyon édesek a képek!

Mi még mindig egyben, úgy tűnik, itt már csak a rábeszélés segít...
Holnap reggel befektetnek (akkor leszek 10 napos túlhordásban), és megindítják.
A megindítás azt fogja jelenteni, hogy szájon át kell prosztaglandint bevennem, ami vagy elég hamar beindítja a fájásokat+a tágulást, vagy egyáltalán nem. Ha nem, akkor 4 óránként ismételhető. és ez így mehet akár napokig.... De nagyon reménykedünk benne, hogy be fog indulni tőle még holnap.... Méhtevékenység végülis van, már napok óta, amikor megyek CTG-re, 10-13 perces fájásokat mutat, amiből én nem nagyon érzek semmit, de azért mégis bíztató.... Csak hát tágulni is kéne.

Mindenesetre a mai volt az utolsó napom itthon baba nélkül, mert a kórházból már csak vele jövök haza...

Majd jelentkezem!

Kép
bikmakk

Swanny
GRATULA :lol: :lol: :lol: nagyon édes a bébi :wink: csodálkoztam a súlyán,bár apukám ennyivel született annó,és most 60 kilós magas ember :wink: :wink:

Elan
nagyon helyes Gabi!örülök hogy jól vagytok,én is várom már a zenebölcsit :wink:

Bikmakk
nem semmi hogy ragaszkodik hozzád a manód :shock: remélem sikerül az inditás elsőre,olyan izgi,nemsokára már tényleg a karodban foghatod :wink: :wink:

Gabi
a nevére nem emlékszem de babatej és a dm-ben vettem,aztán meg a milupa junior tejitalt adtam és néha még most is adom neki,az is nagyon jó!én is azért adtam hogy ne növeljem tovább a táppal :wink:

Benszikém
remélem már jól vagytok :oops: nagyon szuperek a képek,gyönyörűek mint mindig :lol:

Rebe
édesek a csajok :lol:

és pár kép rólunk is,el ne felejtsetek minket és az elveszett Falatkát :lol: Kép

Kép

Kép

Kép

bibar

Swanny!

Gondoltam, hogy elírás lehet. :) Egy kis gombóc lenne akkora súllyal és ilyen hosszal :D

Várom a szüléstöridet. :)

Elan!

Örülök, hogy kilábaltatok a náthából! :)
Annyira édes pofija van Gabinak! :)

Bikmakk!

Remélem, hogy beindul a szülés és hamarosan otthon leszel a Babácskáddal! :)

Bibar!

Olivér kész férfi! Nagyon helyes fiú! :)
Falatka meg egyszerűen tüneményes! Nagyon szép a fizurája! Kis szöszi. :)

Kép
nika28

Sziasztok!

Egy elveszett bárányka jelentkezik. :wink:
Néha bele-beleolvastam a fórumba, köszönöm annak, aki hiányolt, és még inkább köszönöm a szülinapi köszöntéseket, nagyon megleptetek vele. :D

Kicsit el vagyok havazódva, de igyekszem utolérni magam. Amint sikerül a blogomat naprakészre vágni, jövök ide is, mert látom azért zajlanak az események. :)

Most csak 3 gyors reagálást engedjetek meg, később írok mindenkinek.

Witch, Benszi, Rebe, Elan, Bibar
,
csudaszépek a gyerkőcök. :) Rohan az idő, nem? Hisz még csak tegnap születtek...

Nyunyika,
úúúúúgy örülök neked!!!! Sokszor voltál eszemben, és olyan jó, hogy ilyen szuper hírrel tértél vissza! Gratulálok!!!

Swanny,
csodálatos a kisfiad, szívből gratulálok!

Nálunk amúgy minden rendben, 1 hónapig a nagymamáknál voltunk vidéken, szeptember végén pedig 1 hétre Ausztriába megyünk "nyaralni". Aztán jön lassan a november, a bölcsi, és a meló................ :?

Puszi mindenkinek, hamarosan jelentkezem!

Mamm

Kép

Kép
mamm

Bikmakk
Akkor kitartás és szorítunk!!!vasárnapra markáns hidegfrontot jósolnak hátha megindul akkor magától.

Bibar
Köszi én is ezt a juniort néztem és ha ajánlod is akkor kipróbálom hátha.édesek a gyerkőcök!!Lukinak mondd meg írhatna magukról egy pár sort!

Elan
Örülök,hogy túl vagytok a náthán!Jó nagyot nőtt Gabi!helyes kis pasi :D traktoros könyvről mesélnél valamit?Nálunk most ez a menő.

Mamm
Jó hogy jelentkeztél!!legközelebb kérünk képeket is a gyönyörűségről!!nem ér dugdosni!!!

Lányok!
Lassan itt a rossz idő és mivel Boti elég beteges volt a télen szeretném valamivel felturbózni az immunrendszerét.Ti mit adtok a gyerkőcöknek?
gabicsibe

Sziasztok,

Bikkmakk, hát jelentkezz is, mert nagyon várjuk :) Lehetőleg képekkel együtt! Szorítok!

Bibar, csudásak a gyerekek :) Oli olyan férfias! Kire hasonlít? Mi volt a menü?

Mamm, olvasom a blogodat rendszeresen! Hova mentek Ausztrián belül? Lehet, hogy jövőre mi is oda mennénk...

Gabicsibe, a traktoros könyvön kicsit el kellett gondolkodnom, aztán rájöttem, mire gondolsz :D A címe: Állatok a tanyán - Első képes szótáram. Itt a link:
http://bookline.hu/product/home!execute ... m&id=76879

Gabi az állatok miatt szereti, mindre rábök, és akkor meg kell mondani, hogyan csinál az állat. Profi módon mekegek, bégetek, ugatok és bőgök, mint a tehén, de anyósom szerint a legtutibban a kotkodácsolást utánzom :D De szerintem Botinak is tetszene, mert MINDEN oldalon van legalább egy traktor.

Vitaminra nincs ötletem, én eddig nem adtam semmit. Sokan a Cebiont ajánlják. Hétfőn megyünk a dokinkhoz bárányhimlő oltásra, majd megkérdem tőle...

Kép
elan

Tyű, Gabicsibe, nézd mit találtam Neked!

http://bookline.hu/product/home!execute ... 2100250870

Ez talán még jobban is tetszene Botinak...
elan

Elan, engem is meglepett, hogy ennyire élvezték a csajok, az összes mozdonyba ODA BELE kellett menni és mindent meg kellett fogdosni/szerelni.
Igen, ültünk a kerti vasúton, Dorka nagyon élvezte, Lili kicsit meg volt szeppenve.

jucicuki

Kép

Sziasztok!
Aki emlékszik még rám egy kép a kisfiamról (ha sikerül), aki éppen ma 7 hónapos!
Nagyon imádjuk őt, jó baba, kis izgő-mozgó, 7 kg körül van, még szopizik, de már eszik püréket is.

Nagyon szépek a babák!!

Kép
baby.81

Elan
Köszi :D megnézem majd közelebbről is!Nekem már szerencsére nagyrészt kérdezgetnem kell :lol: bár van még mit utánozni :?
Én is jókat hallottam a Cebionról,azért én is konzultálok a dokinénivel.Úgy is lassan menni kell a 15 hós oltásra.

Baby
Jó nagy baba már Bendegúz is!Gyere sűrűbben és mesélj magatokról!

Bikmakk
Szépen félre néztem :oops: :oops: lehet,hogy már túl is vagy rajta?Szorítok!!!
gabicsibe

Sziasztok!
Olvasgatok ám néha, de az írás már mindig lemarad. :(
Köszi a rotás és UH-os válaszokat, meg a dícséreteket!
Próbálom egy kicsit behozni a lemaradásomat, előre is bocs, ha kihagyok valakit:

Fiona!
Gratulálok a házfelújításhoz és az életmódváltáshoz! Kemény csajszi vagy, apa rátok se fog ismerni, ha hazajön! :)
Hogy van Bencus? Túl vagytok az oltáson?

Bibar!
Édes a jegyespár, mint mindig! Túl vagytok a szigetelésen?

Süni!
Nagyon csinik vagytok! A cigi nekem is a halálom, sajnos az utcán se lehet úgy végigmenni, hogy ne füstöljön minden második ember. Nekem apukám erős dohányos, gyerekkoromban még a lakásban is bagózott, mára már "csak" a kertben meg az utcán teszi. Elég nehezen tudok rászólni, hogy menjen odébb, ha gyerekek vannak a közelében, néha elfelejtkezik róla. Párom hamarabb ugrik.
Off: Nikecellel szigeteltetek? Mi is felújítás előtt állunk, sok helyen olvasom, hogy nem eléggé páraáteresztő, befülled tőle a ház. Inkább a kőzetgyapotot ajánlják, de hát az dupla ár!!! Nektek mik a tapasztalataitok?

Vszandra!
Szupi lehetett Lellén, bennem nosztalgiát ébreszt, gyerekkoromban majdnem minden évben ott nyaraltunk. Mietta gyönyörű!

Witch!
Hogy vagytok? Cica meggyógyult? Jamina nagyon édes! Nem semmi, hogy már bilizik!
Írtad a medencetágulatot. Kellett valamit csinálni vele? Védőnőm szerint általában ilyet találnak az UH-n, de maguktól kinövik, nincs teendő.

Gabi!
Boti nagyon vagány, főleg a napszemcsis képen!

Elan!
Örülök, hogy túl vagytok a betegségen, de nem lehet könnyű ez a fogzásos időszak! Gabi nagyon helyes pasi!
Érdekes, hogy a császár miatt korábban azt mondta a dokid, hogy várjatok még a tesóval. Bár máshol 2 év ajánlott várakozást olvastam, de nekem már a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, hogy ha "megnyugodtak a kedélyek", pár hónap múlva akár hajrá tesóprojekt! :oops:

Swanny!
Gondoltam, hogy elírás, kisgömböc lenne ilyen súllyal és hosszal. :wink: Anna 2 hósan volt 5390g és 58 cm.

Bikmak!
Remélem, már Danit dédelgeted!

Nyunyi!
Én csak kb. 1 éve olvasgatom ezt a fórumot, így nem emlékezhetek Rád. Mégis szívből gratulálok a hugihoz! Szép babavárást!
(És kívánom, hogy sokan kövessük példádat!)

Baby!
Nagyon komoly srác lett Bendegúz!

Rebe!
Szépek a lányok! Puszi Blanka fülére, gondolom, azóta már elfelejtette a kis balesetet. Mi is gondolkozunk a fülbevalón, de félek, hogy még belekapna Anna (vagy én, amilyen béna tudok néha lenni). Védőnő szerint túl pici a cimpája (mint az anyjának), úgyhogy várjunk 5-6 hós koráig.

Juci!
Jók a vonatos képek, nagyon csinik a lányok! Alig várom, hogy mi is mehessünk ilyen helyekre. Bár akkor meg lehet, hogy ezt a nyugisabb korszakot fogom visszasírni, amilyen örökmozgó a csajszim. :)

Benszi!
Nem győzöm csodálni az ikreket. :) Milyen nagyok már!

Rólunk:
Végül voltunk koponyaUH-on. Gyerekdoki adott beutalot a Bethesdába, mert Anna szemén "lemenő Nap" effektust észlelt. Túl nagyra nyitja a pilláit, felül sokszor kilátszik a szeme fehérje is. Nem is gondoltam, hogy ez baj lehet. UH-s doki szerint ez jelezhet bajt is (pl. túl nagy koponyaűri nyomás), de szerencsére nem talált semmit. Így, hogy volt indok, ingyenes volt a vizsgálat és soron kívül megcsinálták. Ha sima szűrés, akkor fizetős és 2 hónapot kell várni. Hasi- és csípőUH-t is megcsinálta volna, ha van beutalónk, de így nem csinált, pedig kivizettem volna...
Anna tényleg jó nagy, a 3 hós kontrollon 6150 g és 61 cm volt. Azóta nem tudom, mennyi, mert visszavittük a mérleget!!! Befejeztük a szopiméricskélést, csak az idegesség volt vele. Nagyjából beállt, hogy mennyi tápit kap, de úgyis minden nap más, van, mikor otthagyja a felét, máskor meg extra adagot kell neki csinálni.
Hozzátápiról tudom, hogy volt már néhány hsz pár hónapja. Lassan én is foglalkozom a gondolattal, de védőnő szerint várjak 5 hónapos korig. Kár, hogy addigra pont ősz lesz. Anyám már 2 és fél hós korában nyaggatott azzal, hogy adjak Annának bioparadicsomot a kertből, de én nem mertem. Kiskönyvben főtt parit csak 12, nyerset csak 24 hós kortól írják! Ő meg ilyenkor besértődik ("jól van, akkor hallgass a védőnőre! cigánygyerekeknek a füstölt húst is odaadják!"), úgyhogy inkább nem is konzultálok vele etetési kérdésekről.
Egyébként változatlanul nyugis baba, éjszakát végigalussza, nappal is általában jókedvű. Bár mostanában néha előfordul, hogy a délutáni alváskor felébred, és keservesen sírni kezd. Nehéz rájönni, ilyenkor mi a baja (hasfájás, front, éhség, unalom?). Tegnap egy kis szopi után remekül visszaaludt. A fürdetés és a hasrafektetés vált még ki hisztit nála. Remélem, nem lesz víziszonyos! Lekopogom: tegnap és tegnapelőtt nem nyafizott fürdés közben. Hasonfekvésből is próbálom trenírozni, de a kis buta nem akar rájönni, hogy a kezével kellene támaszkodnia, így hamar elfárad.

Na, eldugulok, sok voltam hirtelen. :wink:

Kép
Kép
vuki124

Szép napot kismamik anyicik :)

Mamm :)

Drága vagy köszi:) Már nagyokat mocorog vagy rug a kiscsillagom:) már este apa is érezte a mocorgását :D :D :D :D

Vuki drága:)

Köszönöm a gartulációt

:D :D :D Drága vagy:)

Szeptember 23 án megyek uhra és csinálnak videjót a babymről :lol: :D :P Már ugy várom:)

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Vuki:)

Most nézem milyen csöpp a babád:) Gratula :) :D :D :D

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Nyunyi!
Köszi! Nem is olyan csöpp :)
De jó, hogy már ilyen hamar érzitek a mocorgást!!!

Kép
Kép
vuki124

Köszönjük a dicséreteket Falatka nevében is :lol:

Vuki
igen már befejeztük a szigetelést,én nem halottam ilyen befülledésről :oops: örülök hogy minden oké volt az uh-án,bosszantó hogy nem tudtátok egyben elintézni a hasit is :oops: jófej az anyukád,birom az ilyen dumát,hogy bezzeg én már mikor adtam ezt meg azt...én megvártam a dolgokkal ahogy a könyvben van és nem bántam meg,na jó egy picit elöbb adtam ezt vagy azt,de tényleg csak minimális időkülömbséggel.

Elan
barack volt a menü :lol: megoszlik a vélemény a kire hasonlit kérdésben,van aki szerint tiszta apja,de tény hogy a szeme,szája orra az enyém,a nagy kerek feje meg az apai nagypapáé :lol: :lol:

bocsi csak itt üvölt mellettem,mennem kell,UTÁLOOOOM A HISZTI KORSZAKOT,akaratos kis majom :twisted: :twisted: :twisted:

bibar

Sziasztok!
Swanny, gratulálok a nagyfiúhoz!!

Bikmakk, mi a helyzet veletek? Szerintem már babázol :wink:

Egytől egyig szuper minden kép.

Baby, milyen pasis Bendegúz :D 7 kg? Zéti is már 6 kg fölött van, pedig van köztük pár hónap különbség. Azért gondolom, ha elkezd mászni, nem gyarapodik ilyen sebességgel a súlya.

Kedden voltunk csípőszűrésen. Minden tökéletes, és nem is sírt csak picit nyöszörgött. Büszke voltam Rá. Következő kedden pedig a 2 hós oltások következnek. Na, szerintem azt már nem ússzuk meg sírás nélkül.

Vuki, nálunk ablak cserék is voltak. Még nem tapasztaltunk ilyen befülledést. Mindenesetre gyakran kell szellőztetni. Sokmindent hall az ember. Van aki pl. belülről szigeteli a falakat. Nekünk eddig ez bevált. Következő projekt jövőre a konyha felújítása lesz. Jó lenne már azon is túl lenni!

Íme két friss kép.

Kata, Zéti imádja a járókát. Jókat játszik benne és sokszor el is alszik játék közben :D

Kép

Kép

KépKép
süni76

Süni!!! Dejóóóóóóóóóóóóóóóó :D Már gondoltam, hogy rákérdezek a héten, de nem akartalak zavarni.. Nagyon örülök, mutattam ám apának is, ő is itt vigyorog. :D

Szépek a gyerkőcök csajok, én csak zugolvasok mostanság. :oops: Tudom, fene a pofám. :evil:

Bibar, Lőrinc is hisztizik, nagyon sokat, sokszor már én is vele hisztizek. :cry: Apa meg a haját fonja. :lol: Na nem tudom, hogy épp milyen szeparációs korszak ez nálunk, de állandóan megy valamiért a műsor. Meg ennyit még újszülötten se volt kézbe, mint mostanság és rajtam kívül általában senki sem jó. Frankón a fotelban alszunk, Lőrinc meg a hasamon, talán pár napja tudom betenni a kiságyba, mióta nincs az a nagy hőség, de ma pl. a hasamon elaludt hajnalban, és aztán, mikor visszatettem a kiságyba, felült, úgyhogy ma negyed hatkor kelt a család. :shock: Így állandó kialvatlansággal küszködök.

Benszi, nagyon irigykedek a kettespáros miatt, persze az elején nem irigykedtem ám.. :lol: De csudaklasszak a törpemotorosok. :D

Juci, a Crayolát merre vetted? Én neten rendeltem marokkrétát, de még nem próbáltuk. Ha találkoztok még a Szilvivel és a fiúkkal, üdvözöljük őket, együtt feküdtünk a terhespatológián. :lol:

Elan, örülök, hogy jobban van Gabi! Nagyon édes, szép arcú fiúcska. :D Kérdezted a játszót, járunk játszóra minden délelőtt 1-2 órát vagyunk lent, de itt nem annyira befogadóak az anyukák, mint nálatok, én pl. alig várom, hogy haza érjünk. :evil: :cry:

Rebe, a fogmosás nálunk a Te ihletésedre a pelenkázón zajlik fürdetés után. :lol: Úgyhogy kösziiii :D

Gabi! Mi most ezt a sorozatot vettük majdnem 8 db könyvecske van benne: http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... astDays=20

Witch, hű apám bátor vagy, hogy ilyeneket eszik a lányod. Meg a súlyotok se semmi, Lőrinc még csak most érte el ezt a súlyt kb. :D

Eldugultam. :D
torolve_20130114141731

Jó reggelt Csajszik!!

Jajj de szép a babád Sünike :D :D :D

Legyen mindenkinek nagyon szép a napja:) Én ma rohangálok,mennem kell dokihoz:) Egész napos progim van,mert el kell mennem belgyógyászatra,meg fogászatra, :? Sok kedvem nincs hozzá inkább aludnék :lol: :lol: :lol:

Legyen szép a napotok drágaságok:) Sok sok puszikám nektek meg a kincseknek:) :) :) :)

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Süni!
Nagyon édes Zéti, milyen nagy baba!!! És milyen ügyesen támaszkodik!

Bibar, Kata!
Kitartást a hisztihez, nem lehet könnyű! Remélem, hamar kinövik!

Kép
Kép
vuki124

Sziasztok!

Süni, csodaszép Zéti!

Bibar, nálunk is van hiszti :roll:

Vikkata, http://www.liliputjatek.hu/, jelentkezz be a szülinapi klubba és akkor előtte három héttel 15% kedvezményt kapsz egy rendelésedre.

Judit

jucicuki

Mamm!

De jó, hogy jelentkeztél!!!!! :)
Tehetnél képet Zsófiról! Ne tessék dugdosni előlünk. :D

Baby!

Szép nagy fiú Bendegúz!

Süni!

Nagyon édes Zéti! :)

Kép
nika28

Gabicsibe!

Köszi a dícséretet, imádja azt a széket. Még azért felügyelet nélkül nem hagyom benne... Vannak a gyerekeknek készült aloeverás termékek. Ezekben nem gondolkodtál?

Elan!

Gábor még mindig csudi szép. Jamina is beteg "volt", kedden orvost kellett hívni, de már szépen javulgat. Már csak be van rekedve...

Bibar!

Édesek a picik együtt, szép pár :lol:

Mamm!

Örülök hogy jelentkeztél, gyere többet, és képeket is kérünk :)

Baby!

Végre jelentkeztél, édes a pici fiad :)

Vuki!

Köszönöm kérdésed, cica még él, nem tudom mi lesz, megint vannak gondok. A medence tágulatot kinövi, csak még kontrollra kell vinnem.
Nekünk koponya és hasi-ra is írt a dokinéni beutalót, mindkettő ingyenes volt a Bethesdában... Oda megyünk kontrollra is

Süni!

Zéti édes nagyon :)

Vikkata!

Ez nem bátorság, a dokinénivel egyeztetve eszik ennyi mindent. Mindig egy picivel kell kezdeni, és ha nincs gond, mehet. Az esetek 99%-ban bébi ételt kap, csak néha kóstizik mást. Amúgy a súly sem sok, mert van olyan hosszú hogy ez nem gond. 72-74 cm-er közé mérték augusztus elején, most megint nyúlt... A barátnőm egy éves lányával egy magas, annak ellenére hogy az én picikém egy hónappal korábban jött. Behozta a lemaradást. Amúgy meg régen szerinted min nőttek fel a gyerekek? Főleg akinek nem volt teje, az nem igazán tudott mit adni a gyereknek, mint azokat amiket most tiltanak. Persze ennek ellenére nem adok neki pl. tejet... Kap már tápit is mert végre az sem jön ki belőle... :) Amúgy meg egészséges és kiegyensúlyozott gyerek...

Rólunk:
Kibújt a harmadik fogunk is., ellenben még kb. 9 jön egyszerre... De az én kincsem egy hős :) Sajnos pont akkor jönnek ezek a fogacskák amikor beteg... Kicsi lányom továbbra is élvezi a bilizést. Még a hasmenést is (a betegség elején volt) jelezte, és nem engedte be a pelusba... Hatalmasat nőtt.

Kira! Bessy! Vicuska! lányok! Hol vagytok?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch!

Igazad van, tényleg azt adták anno amiket most tiltanak. Viszont nem véletlenül tiltják, hisz ha jól körülnézel rengeteg az ételallergiás, főleg abból a korosztályból.

Kép
nika28

Mamm,Vuki
Örülök,hogy jelentkeztetek végre!Viszont hiányolom a képeket :D

Süni
MIlyen ügyes már Zéti,látom ő is rohjamosan fog fejlődni!Ki volt ilyen szöszke?

Kata
Irgum-birgum (kisfiam szavajárása szerint :D ) a zugolvasásért!!Timy ez rád is vonatkozik!!! :D
Tessék néha írni is és képet rakni!!!Sose bánd,hogy nem fogadnak be az ottani anyukák!!Akkor olyan is az a társaság!!Itt is van olyan aki csak a játszón köszön múszájból,azon kívül inkább elfordítja a fejét.A hozzá szólásaitól egy-egy témánál pedig égnek áll a hajam is.Örülök,hogy nem kell vele beszélgetnem.

Nyunyika
te kis álomszuszék :lol: aludjál csak,mert egy pár hónap és nem fogsz :wink:

Nika
Hát igen pl.nekem a tejallergiám.Így Boti minél később fog kapni hátha megtudom nála előzni.

Witch
Hová nyújtod ezt a csajszit :lol: apuka hány centi magas?

Lányok ti hogyan kezelitek a hisztiket?Nálunk már mindenaposak és elég durvák.bevallom már a vizet is kipróbáltam,de nem használ.
gabicsibe

Nika!

Értem én miért tiltják, de semmi olyat nem kap a csaj ami gondot okozna... Az hogy megkóstolt ezt azt, nem okoz gondot. Az allergizáló ételekre meg kifejezetten odafigyelek (nekem is van ezer féle allergiám, szerencsére nem ételre). Nekem csak az esett rosszul ahogy Vikkata írta, mintha nem törődnék a gyerekemmel. Pedig azt teszem, mindent egyeztetek a dokinénivel. Ő mondta, hogy ezek mehetnek, de csak kósti szinten. Az én kincsem a legfontosabb számomra, nem véletlen vállaltam egyedül is. Az étrendje tápi-ból, tejpépből, sok sok gyümiből és főziből áll. 2-3 hetente egy egy újdonság kostizásával. Ami két három falat kajcsit jelent...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Gabi!

Nem nyújtom én. Igazából apukám 192 cm, én 173, a donor 176, de a Svéd barátaink szerint a Dánok magasak nagyon, a donor pedig dán :lol: A mi családunk apai ágon elég magas, én is nagyobb lettem volna, ha nem kezdek el dohányozni 15 évesen :oops: , de ez már a múlté, volt egy ilyen korszakom is régen. Azok az unokanővéreim akik nem dohányoztak soha mind 180-190 cmesek...
Boti valószínűleg azért hisztizik mert fel akarja hívni valamire a figyelmed. Ha olyankor hisztizik amikor te nem vele foglalkozol, akkor sztem azt is megpróbálhatod, hogy ilyenkor mindent félre teszel lehetőség szerint, és megpróbálod kideríteni miért hisztizik. Bár én még itt nem tartok, de ez is egy lehetőség...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Wich! Nahát azért én semmi ilyet nem írtam. :shock: :oops: Egyetlen mondatot írtam neked és a végén :D szerepelt.. Elnézést, hogy megszólítottalak.

Nika, de különben szerintem teljesen igazad van. Nálunk "harcolni kellett" a védőnénivel :D , hogy az első kanalas gyümit oda lehessen adni 5 hónaposan. Anyukám meg lisztlevest kapott tehéntejjel higítva anno, hogy ne haljanak éhen. De ez is más világ és az is az volt.

Gabi, mivel mostanában nem vagyok a toppon, így nem nagyon írtam. A hisztit nem tudom kezelni én sem. Én néha sírni szoktam. :lol: De nem segít. :lol: Lőrinc nagyon anyás kisfiú, éppen emiatt kicsit el is kényeztetem. :oops: De imádom. :D Lőrinc mostanában sikítozósba nyomja, ha nem a kezemben van. Úgyhogy sokat van kézben, mivel Viktort se zavarja ez a szimbiózisunk, így összenőttünk. :lol: Lejárnék a játszóra többet is, de az ottani társaságtól a hideg kiráz. Majd lehet, hogy változik ez, de most így érzem. Nehezen alakítok ki baráti kapcsolatokat, mivel lényegében elég erős az önérzetem és szeretem az egyenes beszédet és a gyerekemért képes vagyok bárminemű házimunkát és minden mást is mellőzni. Nekem nem fér bele a játszón ráüvöltök a gyerekre és a rácsapdosok a kezére, itt mifelénk ez divat. :evil: Biztos elrontom Lőrincet, de ha az ölemben akar üldögélni, akkor képes vagyok a játszó közepén felvenni és akár így cipelni, amíg meg nem unja. Ezért kb. mindenki ufóként néz rám. Heti egyszer mostanában Nikáékkal találkozunk, és kb. egész héten ezt várom.

...
Kb. most különben megint úgy felhúztam magam, hogy már megint egy f.sz vagyok, hogy... az a véleményem, hogy megtartom magamnak ezután. :evil: Pedig mostmár azért tudnék mit hozzáfűzni.
torolve_20130114141731

Sziasztok,

Baby, milyen nagy fiad van!!! És csuda helyes! Miért nem jössz gyakrabban és írsz róla többet? Lécciii ;)

Vuki, hát, amikor megvolt a műtét, kategórikusan azt hallottam mindenkitől, hogy 2 évig ne is álmodjak teherbeeséstől, mert hegszétvállás meg ilyenek. Aztán hallkan elhangzott olyan is (nővérektől, védőnőtől, stb), hogy jó lesz az 1 évnek is. Most meg azt mondta a dokim, hogy hát igazából így 5-6 hónapig nem tanácsos teherbeesni, utána már kicsi a veszély. Mindegy, nem érdekel különösebben, eddig úgysem volt sok kedvem megint terhesnek lenni. Most kezd megjönni ;) Szerintem jól teszed, ha 5 hós korig nem adsz mást, csak anyatejet és tápszert. Addig van jó dolgod, nem kell főzőcskézni, stb. Majd eljön mindennek az ideje, nem késtel le semmiről. Próbáltatok más fürdetési pozíciót? Hátha csak nem szereti azt, ahogy most fürdik? Csak 1 ötlet volt...

Nyunyi, majd mesélj, mi volt UH-n. Fiacskád és a párod mit szólnak az új jövevényhez? Tényleg, mekkora is most a kisfiad?

Bibar, Gabicsibe és Vikkata! Sajnálom a hisztit, én sem bírom :( Annyira nem, hogy ilyenkor egyszerűen nem veszek tudomást róla, elkezdek mást csinálni, rá sem nézek, és így általában gyorsan abbahagyja... nem biztos, hogy ez jó módszer, de egyszerűen ösztönből mindig így reagálom le. Lehet, hogy inkább meg kellene vele beszélnem, hogy okosodjon a kis lüke, de képtelen vagyok vele szóba állni ilyenkor :) Ja, meg van, amikor annyira kell nevetnem, mert így biggyed a szája, és visít, mint a malac, de persze nem sírás, csak műbánat. Annyira mókás ilyenkor, kis pukkancs :D

Süni, nagyon szép Zéti, és nagyon szépen tartja a fejét!

Vikkata, én nem éreztem bántónak, amit írtál. Nyugi! A játszótér nagy, ahova jártok? A miénk (Vérhalom tér) jókora. Talán ezért van az, hogy nagyon könnyen találtam olyan anyukákat és apukákat, akivel jól kijövünk, tudjuk egymás nevét, mobilszámát, egymásra csörgünk, ha valaki sokáig elmarad. Ősztöl meg megyünk többekkel együtt zenebölcsizni. Persze ide is járnak olyanok, akik ha jönnek be az egyik kapun, legszívesebben fordulnék ki a másikon, de igazából akkora a tér, hogy nem is feltétlen találkozunk össze :) Igazad van, hogy nem stresszelsz azon, hogy Lőrinc anyás, úgyis olyan rövid ideig lógnak az emberen. Kettőt nézünk, és már ciki lesz nekik, ha hozzáérünk, jaj, nagyon félek ettől...

Witch, Kata nem akart megbántani! Csak arról lehet szó, hogy annak idején ő talán nem olvasta az előzményeket, hogy Jamina mennyire rosszul volt a tápszertől. Ha ezek hiányában olvassa az ember, hogy miket adsz Jaminának, tényleg megdöbben, hiszen ma más időket élünk, mint régen. De hát a Ti esetetek egészen más! Peace :)

Gabicsibe, ennyire csibész most Boti? :( Próbálgatja a határokat, hát most ez megy nálunk is, de talán nem ennyire durván... Nálunk most akkor van balhé, ha a macska nincs tekintettel arra, hogy Gabi meg akarja fogni, és elszalad. Vagy ha haza kell jönni a játszótérről. Vagy ha terítem le a pelenkázóalátétet, és raknám rá :D Különben nyugi van. Voltatok már MMR oltáson? Nem lett beteg tőle Boti?

Most nem is írok semmit, mert a válaszokban már nagyjából vázoltam a mi helyzetünket is :) Azért dobok 2 képet, most ezek a kedvenceim. És legalább telik az oldal ;)

Kép Kép

Kép
elan

Witch!

Biztos vagyok benne, hogy Kata nem sértő szándékkal írt Neked!

Ati is 75 centi, és 9200 gr. Pont ma mértem. :)
Én ugyan kicsi vagyok, de a fiúk égimeszelők mindkét oldalról. :)

Kata!

Köszi!
:oops: Én is várom a talikat. :)

Elan!

Annyira édes pofija van Gabinak! Annyira bírom, hogy ilyen kis vigyori! Mondjuk Atinak is mindig fülig ér a szája. :D

Én is teszek pár képet. Már a járókában is fel tud állni a fiatal úr.
Idáig nehézkes volt, mivel annak nem stabil a kapaszkodója.
Anyuéknál utazó ágy van beállítva, abban meg páros lábbal ugrál, mert tetszik, Neki, hogy rugózik az alja. :D Nagyokat kurjant hozzá. :)

Kép Kép Kép

Kép
nika28

Juci,
Nagyon boldog második szülinapot kívánok a csajoknak!

Kép

Holnap jövök hosszabban is (illetve ma)! :lol: Legalábbis igyekszem! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?