Új privát üzeneted érkezett!

Kandi, nagyon édes Belián baba!!!
Vendég

Lina,ilyen éjszakákat én is szeretnék :) Mi 2x kelünk,de Luca is kel általában :( De most éjjel legalább már nem sírt,hanem visszafeküdt.
Aztán apa hajnalban elment horgászni,nemsokra rá ébredt Zsombi,természetesen Luca is..na akkor már nem akart visszafeküdni,mert én sem feküdtem,hanem ugye etettem,de legalább csendben volt.És amikor lefeküdtem odabújt hozzám és el is aludtunk :)

Zsizsa,nagyon szép kiscsajszi Ági :) Bátor vagy,hogy bemerted vállalni,jó volt olvasni!!Hogy bírod 4 kicsivel?Én néha azt hiszem,hogy 2vel sem fogok boldogulni.

angelita,nekünk csütörtökön esett le a köldökcsonkunk,de még váladékozik,ugyanugy kell kezelgetni azt mondta a védőnő.Mostmár én is merem csinálni,hogy leesett,eddig apa csinálta.
Szájpenésszel még nem volt dolgom(szerencsére),így abban nem tudok segíteni.Az meg hogy Emma kevesebbet eszik,és sűrűbben nem biztos,hogy baj.
Popsijára még esetleg próbáld ki a sudocrémet.

Anna,örülök,hogy ez a szülés kárpótol az előzményekért,jó ezt olvasni!!És írigykedem a csecsemősök miatt,nálunk sajnos nem sok segítőkész van :? Nem is tudom,hogy miért mennek ilyen pályára azok,akik csak piszkálják az újdonsült anyukákat.Szülés után amugy is van minden baja az embernek,nemmég ha rá is tesznek egy lapáttal..na nem puffogok,örülök,hogy neked pozitív élményed van velük kapcsolatban! :)
Mi még nem voltunk babakocsizni,tegnap voltunk először levegőn itt az udvaron,meg már ma is voltunk kint,de lehet,hogy hamarosan elmegyünk babakocsival is,legalább a mamáig,az nincs messze :wink:

Kandi,Belcsi sem kicsi babóca :) Nagyon férfias :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Nst. ma is oké, kicsi lányom nagyon lapít . Hajnalba fájásokra keltem ami reggel 8.-ig kitartott de nem volt rendszeres, meg valami fehér nyálka is kijött néha néha. Elmondtam dokimnak, megvizsgált de helyzet változatlan bő 1 ujjnyi. Hát nem volt kellemes a vizsgálat mit mondjak. Azt mondta ha visszajönnek a fájások akár rendszeres akár nem menjünk. Fájás nuku de a derekam majd leszakad. Meg a melleim fájnak eléggé.
Remélem pár nap és énis dajkálhatom kicsi lányt.
nikó

[quote="cscsi"]M írta:cscsiimi, nekem van hordozókendőm, egyszer sem használtam :) Elboltoljuk?

Milyen hordozó kendő??Mármint márkára milyen?
Attól félek,ha nem szerettél bele annak megvan az oka.

mimi12

Sziasztok Lányok!

Ádibaba: Szívből gratulálok Réka babához, gyors felgyógyulást és sok tejcsit.

Hát mi igazán hasfájósok lettünk sajna de van egy jó kis szirup amit kipróbáltunk és jónak tűnik. kop-kop. amióta adom neki nem annyira nyüglődik.

Tejcsim az sajnos megint kevesebb van . De Marcusomnak elég még az a szerencse most megint fejek ezerrel és aggódom, hogy mi lesz ha megnő az étvágya elég sokszor bőgök de szerintem a hormonjaim játszanak velem.

nikó: kitartás drukkolok, hogy hamarosan meglegyen a te kisbébid is.

A mi köldökcsonkunk már hét elején leesett és hála istennek nem váladékozik. Azt mondta a doki nem semmi milyen hamar begyógyult. :lol:

Nagyon szépek a babák!!!!!!

Mindenkinek szép napot.
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Olyan izgalmas, lehet, hogy még ma eléri a 4 kilót Betti!!! :lol: (3000 gramm volt születésekor, 2790-cel hoztuk haza.) Délelőtt volt 3950gramm... Főleg azért örülök, mert amíg mellgyulladásom volt, kevesebb is volt a tejem, de úgy látszik, hosszú távon ez nem okozott szerencsére problémát!

Angelita, nálunk volt/van szájpenész. Sajnos a szájpadlásán elég hátul van, ezért a hülye dokinő nem látta, és azt mondta, nincs szájpenésze, így nem írt fel oldatot. (Két hete egy helyettese nagy nehezen észrevette, de őt is noszogatni kellett, hogy nézze már meg jobban...) De mostanra elfogyott a szer, így nem tudom kezelgetni! :( Remélem, ez nem fog nagy problémát okozni és magától is elmúlik előbb-utóbb!
Szerencsére a popsijával nincs gond, bár arra is írt fel a helyettes speckó krémet.

Ma kimentünk a szélviharba sétálni, nagyon élvezte Betti! :lol: Napok óta nem voltunk kint, ezért muszáj voltunk elindulni, és pont mikor hazaértünk, akkor kezdődött el egy felhőszakadás, így nagy szerencsénk volt! Azóta is alszik a drágám, úgyhogy ezt a sétát minden nap véghez kell vinnünk!

Olyan rossz, hogy amióta már nem babavárók, hanem babázók vagyunk, kicsit ellaposodott a topic... :( Persze ez természetes, de akkor is!

A napokra van egy olyan tervem, hogy végignézem a Bettiről eddig készült többszáz képet, kiválogatok egy best of-ot, és beadom előhívásra. Természetesen több példányban, hogy legyen a nagyszülőknek is és a dédszülőknek is. Hogy ne legyen áttekinthetetlen mennyiség, ezt minden hónapban meg fogom csinálni! :)

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
szerintem mindenki hozzászokik az új helyzethez, kialakulnak a napok, aztán újra pörögni fog a topic. Megint lesz mit megbeszélni, hogy hogy fejlődnek a babák, ki mit eszik, hogyan készíti a babakaját...,
Aztán ha már kicsit nagyobbak lesznek a törpicsekek, igazán összehozhatnánk egy babatalit is valahol. Mondjuk tavasszal.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, igen, még mindenki szoktatáson van. :)
A babatali jó ötlet, már én is gondoltam rá! Ha már sima topictali nem volt, ezt mindenképp meg kell majd tartani!

Kép

Kép
hmbori

Na, utolértelek titeket olvasásban végre.
A hét baromi car volt rámnézve. Keddre tejlázam lett, kihevertem valahogy, épp fél nap két gyerekkel már néha halucináltam, komolyan.
Aztán csütörtökre jött egy két napos kegyetlen gyomorfájás, a rendszeres evés következménye.
Épp kihevertem, mire tegnap estétől úgy fáj a gátam, hogy már éjszaka sem tudtam aludni, ma kórház, begyulladt, hihetetlen fájdalom, mint szülés után és akkor most estére még párosult egy jó adag fejfájással, ezekkel üldögélek itt most is.
:(
Milyen fájdalomcsillapítót lehet szerintetek szedni? Rubophen van itthon, az paracetamol tartalmú. Panadolt pedig ugye ők is ehetnek, ha lázuk van, az is paracetamolos, jól logikázok, hogy akkor lehet Rubophent, vagy nem? Bár mire megírjátok, lehet én már egy újabb problémával drukkolok elő.... :cry:

Köszi a válaszokat, azért látom, hogy másoknál is nehéz a kétgyerekesedés. Bár van akinél meg jól megy minden...Apa holnap megy a dm-be cseresznyepárnáért, köszi az ötletért, hátha jó lesz nekünk is.

Olyan jók a szüléstörténetek, mind a kettőt megkönnyeztem ma is. Köszönöm !

Németország - a telekkel kapcsolatban most nagy dilemmánk van, hogy megvegyük-e? :roll: Németországba október vége felé megyünk, még semmi konkrét nincs (albi, munka), de férjem már felmondott és tuti, hogy megyünk és hát majd lesz valami. Igazából itthon is segítettek anyagilag a család, ha kimegyünk sem lesz másképp csak lesz eredménye is, mert ott tanulunk németül meg talán sikerül a férjemnek azt a szakmát kitanulni, amit szeretne: gyógynövény.

Irdab - igen, elege lett a köszférától...ezek a megvonások, stb. Hiába sok szabadideje volt, ha a fizuja meg nemhogy nőne, hanem csökken. Igaz, hogy jól elvoltunk így eddig, de nem támaszkodhatunk mindig a szülőkre, már mi is szülők vagyunk. Na, de Mo-on most jó nagy kaki van....és ki tudja meddig. Na, meg még most kell lépni, amíg a gyerekek nem járnak suliba, mert akkor már nehezebb őket ráncigálni.

Kovisziszka - te írtad, hogy Hollandia? hogy-hogy? az elég nehéz egy nyelv,nem? Vagy nagy a zöldrajongás? :) :roll: 8) :D
anettoo

Sziasztok lányok!

Az éjszakánk elég vacak volt, nagyon keveset aludtunk baba és én is, szegénykém leginkább csak nyűglődött az ágyában, én meg félálomban voltam végig.

Bori, én is ki fogom hívni a doktornőt, hogy nézze meg a szájacskáját, mert én nem tudom megállapítani, hogy szájpenész-e. Mindenesetre addig ecsetelem szorgalmasan (mindketten nagyon utáljuk ezt a procedúrát) és a cumiját minden etetés után kifőzzük.

Anett, jobbulást Neked!!!

Én is remélem, hogy hamarosan jönnek a többiek is -Piroska, Orsi, Margit már nagyon-nagyon régen volt és Bikmakkról sincsenek híreink :(.

Kép
angelita

Nálunk most nyerte vissza baba a születéskori súlyát, 3600 grammot mértünk tegnap, 2 hetes korában. Ez szerdához képest plusz 90 gramm, így kezdek kicsit optimista lenni.

Kép
angelita

Jó reggelt!

Ildi, igen ez lehet, ahogy Te is írtad, h rohadt fáradt vagyok.
Igazából babám tök jókat alszik éjjelente van h 6 órát is egyben lehúz, de én mindig figyelek hogy bukik e vissza. És napközben is ez van ha mellé fekszem.
Szóval nem nagyon tudok aludni. De mától megpróbálok belazulni :lol:

Éjjel akkora makkák voltak, hogy volt h arra keltem h ratatta, aztán tisztába is tettem, mert fúlra tele volt a pelus. És ha már egy csep makka van a pelusba lányom álmában morog, és dünnyög, szóval alszik ő, de nem tetszését kifejezi.

Beus milyen szirupot próbáltál ki kicsi fiadnál?

Anettoo: nem csodálom h elege lett :twisted:
Már mikor én eljöttem 7 éve a közférából akkor eléggé idegtépő volt, h újabb leépítések lesznek, lesz kajajegy vagy nem (pedig az kötelező), stb. És merre mentek? Kinéztetek valami konkrét helyet?

Baccus, jól megszenveded ezeket a heteket. Van valaki aki segítsen (szülők? vagy apa otthon van már?).
Én Algopirint vettem be amikor nagyon fájt a sebem, a kórházba azt mondták azt vehetek be 2db/nap.
És mitől gyulladtbe a sebed?

Bori de jó, h Betti így növöget. Taliba én is benne vagyok. Már úgy várom h emberek közé mehessek. Engem az sem zavar ha Bp, legfeljebb majd Annával együtt megyünk innen. :wink: :lol:

Jövő héten megyek csípő, meg hasi uh a babával. Gondoltam ha melómban senki nem beteg bemegyek vele. Vagy szerintetek még túl korai?

Angelita még popsira azon kívül amit Tündi írt jó a neogranormon is.

Nikó nagyon szorítok neked h mostmár megszülj. :wink:

Bikmakkal vajon mi lehet?????

Ma megyünk a szüleimmhez, ebédre ma van a 35 házassági évforduljuk.
Na megyek nyüglődik a csajom....

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Olvasni is nehezen tudok jönni, kicsit szétvagyok esve, nagyon carul összejön minden!

anettoo: Belgium, vagy Hollandia a cél nálunk, egymás mellett van mind a két hely, majd még eldöntjük melyik! Van kit ismerős ismerőse, és a fiúk kimennek egy hétre levajazni, szállást, melót mindent, hogy a készre menjünk ki! Vállalkozni akarnak a pasik, itthon ilyenre már nem adnák a fejüket! Itthon minden kaki! Én is szeretnék majd még tanulni, de itthon nem fog összejönni és később majd még ha nem is teljes állásba, mert 3 gyerköcnek kell anya, de valamit dolgozni!
Látom ismerőseimet, akik a lakáshitellel most nagyot szívtak, én nem is merek sajátban gondolkozni, de az albérletből elegem van!
Szóval én menekülök, hogy jobb legyen! Tudom ott sincs kolbászból a kerítés, de azért lényegesen jobban élnek, és van idő apucinak a családra! Itt általában az anya is visszakényszerül dolgozni, a család meg háttérbe szorul! Segítségünk itthon senki nincs, tehát ennél csak jobb lehet!
Több lehetőségünk is van, de jól utána akarunk járni a dolgoknak, és ezt már itthonról is elkezdtük!

Pocakosoknak kitartás!!!!!!!!!!!!! A babásoknak sok örömöt a babához! Igyekszem reagálni majd, de nagyon nem vagyok toppon, örülök, ha néha olvasni tudlak benneteket!

kovisziszka

Ádibaba
Gratulálok Réka babához !!!!

Zsizsa
Nem semmi a szüléstörténeted, én nem mertem volna otthon bevállalni, le a kalappal előtted ! :lol:

Bikmakk ???

Anyukák :!:
Honnan lehet tudni, hogy a baba jól lakott-e, illetve, hogy mikor mennyit kellene ennie ? Van erre valami szabály ??

Kép
Kép
rilla_

Nikó,drukkolok,hogy minél előbb babázhass :)

Bori,de jó,hogy nálatok Betti jól türte a vihart.Nálunk Zsombi sajnos nem.Este 8-10ig semmit nem aludt,csak nyűglődött :( Pedig ilyen eddig nem volt.
Sztem is ha mindenkinek beáll egy rendszer akkor többet fognak/fogunk írni :)

Lina,jó ötlet a tali! :)

Anetto,hu...jól összeszedtél mindent :? Nekem a gyógytárban algopirynt adtak..de azt mondták sokat ne vegyek be...eddig nem is vettem be egyet sem,mert vettem homes bogyót.Ma meg jön a doki néni és megmutatom neki a sebem,hátha tud rá adni vmi jó kencét.De ugye neked a gátseb az más.
Remélem jó lesz a cseresznyemagos párna!

A kis homeos könyvben ezt találtam: Staphysagria 30CH: a gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását javítja,fájdalomcsillapító hatású.

Én nem ezt szedem,de ez is biztosan jó.

Angelita, a születési súlyúkat 2hét alatt kell visszaszedni,úgyhogy ne aggódj,rendben lesz ott minden.

Adri,ha nem betegek a melóhelyen sztem bemehettek,hisz amugy is jártok levegőre,gondolom látogatók is voltak már,nem hiszem,hogy gond lenne belőlle,de ugye te érzed,hogy be mered-e vinni :wink:
Anyukádéknak nagyon bolodg házassági évfordulót! :)

Sziszka,azért ahogy tudsz gyere!Remélem semmi komoly gond nincs!

Rilla,én úgy gondolom akkor lakott jól a baba,hogyha evés után nem sírdogál,nem cammogtatja az öklét..hogy mennyit kellene enniük ennyi idősen azt nem tudom :shock: de ma du jön a doki néni és megkérdezem tőle és megírom.....

Ma nekem is vannak kétségeim a szopival kapcsolatban,mert nem tudom,hogy hasikája fáj-e neki vagy csak kevesebbet evett(evés után csendben van,kicsit később kezd el nyöszörögni).a cicijeim nem olyan kemények...nem tudom,hogyha nem olyan kemény akkor nincs benne elég tejcsi,vagy már beállt a kereslet-kínálat és azért nem olyan-e...huha remélem értitek mit akarok írni.
Lucával nem volt gondunk a szopival,most sem szeretném ha bármi lenne.

Rakok képeket :)
Kép Kép Kép

Kép
Kép
tundi24

Csoda történt: megebédeltem :lol: És Levi nem ébredt fel, pedig 11:30 óta alszik, és 10-kor evett utoljára.

Rilla,
nekem könnyű dolgom van, mert szopik Levi, azt tudom, hogy általában kevés. Azért mérem le minden szopi után, hogy tudjam, mennyi az annyi, és mennyit kell pótolni. Ha 100 felett evett, vagy akörül, akkor csak 70 tápit csinálok, és eszik, amennyit akar. Van, hogy elfogy, van, hogy 30-at eszik, de ő abbahagyja, ha jóllakott. Ha csak 80-at evett, akkor megcsinálom a 100 tápit, max. kiöntjük.

Én most a fürdéssel vagyok gondban, vagyis a mikorral. Eddig este 9-fél 10 körül volt, de akkor mindig kelteni kellett Levit, mert 7-8 között valamikor bealszik. Gondoltam előre kellene 7-re hozni, és akkor ha 8-kor bealszik, az már lehet az esti alvás. Végül is egy gyerek este 8-tól reggel 8-ig akár aludhat is, nem? Mert így van, hogy fél 10-ig is alszik, és így esély nem lesz később sem Lilit nekünk oviba vinni. Szegény mehet korán az apjával.

Na felkelt Levi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Lányok!

Végre behozták a netet! Remélem így többet tudok jönni.

irdab: a neve a szuszpenziónak sab simplex a neve és nagyon sokat használt nekünk azéjszakáink elég jók az eddigiekhez képest.

Nálunk Marcus nem olyan nagy evő egyszerre nem eszik sokat most 70-és 90 között eszik. de azt két óránként szóval nem csodálkozom, hogy ennyit hízik. tegnap este mértem éhesen volt 3420g

Hát nem könnyű két gyerekkel tény és való. Nekem annyiból szerencsém van, hogy Mimi bölcsis de most épp beteg folyik az orra és köhög. Aggódtam is, hogy nehogy elkapja Marcuskám mert még olyan kicsi még.

Tündi édesek a gyerekek. Nekem sem kemények a cickóim de azt mondta a védőnéni, hogy egy idő után már nem lesz kemény. Hát én hiszek neki igaz nekem nincs rengeteg tejcsim, Marcus kiszívja üresre pont elég neki amennyi van.

Rilla nálunk igény szopi van amikor látom, hogy tátizik akkor adok neki enni, Marcus bealvós de ha nem elég neki akkor pár perc és felkel és folytatja tovább amíg jól nem lakik.

A taliban mi is benne vagyunk.

Mindenkinek szép estét
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok,
olvasgatok én is, de annyira fáj még a mellem (most már igazából a mellbimbóm) hogy csillagokat látok... holnap megyek megint vissza a kórházba, nagyon remélem hogy meg tudják mondani mitől van.
Zsizsa, nagyon gyorsan megérkezett Ági, és nagyon bátor vagy, hogy otthon szültél:). A többi gyerkőc is otthon született?
Linácska, mi a fürdést egyelőre ahhoz igazítjuk, mikor kel a picur, majd ha már kialakul valami ritmusa, akkor lesz fix fürdési időpont. De szerintem az este 7 nem korai egy pici babának:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Olvasok én is, de az íráshoz nem mindig jutok :oops:

Bikmakkról nincs hír????

Nikó
Drukkolunk nektek! :wink:

Olyan jó nézni a képeket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó azért, hogy a topikban eddig egy-két kisebb-nagyobb gondot leszámítva, szép és egészséges gyerekek születtek :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nem tudtam jönni egy pár napig amikor tudtam volna akkor meg nem akkartam..ellégé rossz paszban vagyok :oops:

Pénteken voltam dokinál,sajna a mütét elkerülhetetlen :oops: de szerencsére a plsztikát a tb fizeti.
Azt beszéltük meg,hogy max 1 éven belül mindenképpen kell mi a januárt céloztuk meg mert akkor nincs meleg meg akkor még nem tud járni Csillus meg lehet,ogy apáéknak akkor kevesebb lesz a melójuk de ha rosszabb lesz akkor egyből be kell mennem.A felépülés 1 hét kórház és 4-5 nap itthon szigorú fekvés..6 hét no sex... :oops: szóval majd ki bujok az örömtől... :twisted:

Bikkmakról hirek?

Tündi aranyosak nagyon :P

Nagyon magam alatt vagyok egy kicsit..nézzézek el ,nem hiszem el ,hogy nekem mindig szülés után van valami...áááá :evil:

Szopival is azt se tudom mi lesz...ááá gondolom januártól marad neki a tápi mert annyit úgy se tudok elspájzolni...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam,
hát ezek tényleg nem jó hírek, de legalább anyagilag nem megterhelő.

Csajok,
én nem vagyok egy érzelgős típus, tényleg, de ma kettesben voltunk itthon Levivel, apa meg Lili szülinapoztak az unokatesóknál. És séta után kajcsiztunk, utána Levi még ébren volt, és csak fogtam a kezemben, szeretgettem, és potyogtak a könnyeim attól, hogy ő van nekem...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Tegnap esküvön vltunk és csak ma njöttünk hza.
Azt nem lehet mondani,hogy én sokat buliztam,de azért jó volt.Gyerekek is jól viselték.
Ati már 3880 gr. nagyon szépen kerekedik ma letettem a hasára és kb 1 pecig tartotta a buksiját!!! :D :D

Nálunk 7 kor van a fürdés,de már előtt elkezd sirdolgálni és a kajáig nem hagyja abba.pénteken az elveimnek ellentmondva amig csinálom a vizet odaadtam neki a cumit.Érdekes,hogy csak akkor kell neki egyébként egész nap nagyon nyugis baba. Már többet van fenn és nézelődik.

Bim-bam:sajnálom,hogy mégis kell a műtét :(

Lina:taliban én is benne vagyok.

Anett: hát nem irigyellek az egélsz heti gondok miatt.remélem már minden rendben.

Niko:remélem hamarosan Grétit a kezedben tarthatod.
Drukkolok nekekd.

Ezek szerint senki nem tud semmit Bikkmakkról.
Vendég

Grrrrrrrrrrrrrr - elszállt, amit írtam. Olyan mérges vagyok magamra ilyenkor. SZegény embert még az ág is nyúzzzza :twisted:
anettoo

Na, akkor újra:
Angelita – a szájpenész állítólag zöld színű, ha fehér akkor az csak kajalepedék, de akinek van az biztos jobban meg tudja mondani, mert én még nem láttam ilyet.
Ha már visszanyerte a születési súlyát, akkor minden ok, mostmár szépen fog fejlődni.

Adri – én most ahogy adtam az espumisan cseppet még rosszabb volt, mert nem csak a pukikkal szenvedtünk, hanem ez a cucc felfelé is nyomja neki a büfiket, és mindezt álmában szenvedi szegény, tök félelmetes, néha mintha fuldokolna, én abba is hagyom ezt a cseppet adni. A cserkópárnát nem sikerült még a férjemnek megvenni, pedig tuti jó lenne, mert éjszaka is csak úgy tudott aludni a kicsi, hogy ha simiztem a hasát, egyébként szenvedett.
Még nem néztünk ki semmi helyet Németo-ban, mert van egy pasi, aki kint lehet tud segíteni, szerdán beszélünk vele, hogy mit intézett, ha semmit, akkor a cél Berlin. Állítólag nyitott város, hihetetlen mód fejlődik, stb.
Kérdezted, hogy van-e segítség? Épp ezért is vagyok bátor nekivágni a nagyvilágnak, mert itthon sincs senki aki segítsen. Mátéra sem vigyázott senki egy napig sem. Egyedül anyukám, de ő messze lakik, nagy ritkán, ha van szabija, akkor jön és itt van, de most is csak szept. 6-tól tud elszabadulni pár napra és utána már csak jövőre….Ha pedig anyósék jönnek az meg csak plusz munka, mert ők csak látogatóba jönnek, szeretem tökéletes rendben várni őket, pedig itt laknak…szeretem őket, de tény, hogy nem segítenek, csak anyagilag.
Férjem kb. 3 napot dolgozik hetente, és eljátszik Mátéval, de ha itthon van, akkor meg őt is ki kell szolgálni, főzni, stb., szóval ugyanott vagyok.

Jó bulizást mára !

Kovisziszka – látom, ugyanúgy gondolkodunk. Az, hogy a biztosra mentek is…megértem….mi megyünk anélkül is, de azért ez csak bátorság, nem hülyeség, mert nálunk Tomi német állampolgár is és ha nincs semmi, akkor elmegy munkanélküli segélyért, kapjuk a német családi támogatásokat és német nyelvtanfolyamra fog járni, felsőfok a cél, azzal könnyebben találunk munkát.
Én pedig mindenkinek azt ajánlom, hogy ha car a munkahelye a férjének vagy nincs, akkor cuccoljatok, még most. Mi haza akarunk majd jönni, csak szerencsét próbálunk.

Rilla – azt hogy honnan lehet tudni, hgy jóllakott-e? Tényleg nincs rá válasz. Még ha méred sem mindig ugyanannyi az adagja. Mi is mindig más mennyiséget bírunk-akarunk megenni. Sokszor azt gondolom, úgy néz ki, mintha jóllakott volna, sokáig eszik, nyugodtan elalszik, erre ahogy indulnék kifelé máris sír, hogy ő éhes….ahogy telik az idő majd már nem alszanak be, nem darabolják szét így a kajálási idejüket, akkor már nem lesz ilyen gond ezzel. Tündi viszont jót írt. Ha nem nyöszörög evés után vagy nem mutatja jelét, hogy még enne, akkor nem éhes.

Tündi – köszi a homeós ötletet. Holnap délután kipróbálom, a fájdalomcsillapítót a fejemre vettem be tegnap, mert egyszerűen nem bírtam.
Nekem is sokszor az a gondom, hogy nem tudom, hogy nincs tejcsi a cicimbe, adjam-e a másikat, vagy a hasa miatt szenved.
Nagyon-nagyon édesek a képeken. Luca nagyon örül, hogy az ölébe lehet az öcsikéje. Zsombi meg már épp menekülőben van, úgy látom.

Gátam nem tudom, hogy mitől gyulladhatott be, a doki azt mondta, hogy nem vészes gyulladás, de nekem borzasztóan fáj, nem is adott semmit, csak neomagnolos fertőtlenítést kell csinálni.
Linácska – szerintem a 7-kori fürdés szinte tökéletes időpont.

Beusmimi – sab simplex-nem is hallottam még, és ezt ki ajánlotta? Ez is olyan mint a többi, hogy a bubikat felnagyítja egy nagyra, hogy azok kijöjjenek? Drága? Gyógyszer vagy ez is gyógynövényes? Az tök jó, hogy ti megtaláltátok a gyógyírt.

Linácska – olyan szépen leírtad ezt, nekem már ettől is potyognak a könnyeim.
anettoo

Bim-bam - nagyon sajnálom ezt a műtétet, de fogd fel úgy, hogy egészséges a pici babád és te is, ez nem olyan műtét.
Nehéz lesz biztos majd januárban, elmenni annyi időre, de a tejről annyit, hogy legtöbb babának féléves korában már amúgy is tápszerre van szüksége, úgyhogy ha addig szoptatsz és csak akkor kell majd tápi, akkor még a legszerencsésebbek közé fogsz tartozni, majd meglátod, úgyhogy ezen ne is aggódj !!! Sőt, addigra már hozzátápik is lesznek, banán, alma, stb., úgyhogy lehet, hogy elég lesz az az anyatej amit el tudsz rakni a hűtőbe.

Sissi - nagyon erős akkor már Ati. Gratula ! Lassan ti már a három hónapos oltásra mentek. Hihetetlen, hogy hogy szalad az idő.
Néha én is bevetem a játszócumit, de nemigen kell neki, meg nem is tudja a szájába tartani, úgyhogy szinte felesleges, mert épp azért raknám be neki, hogy ne sírjon amíg sürgős dolgom van.
anettoo

Na kész, háromnegyed órája írok, erre elszállt az egész, baromi pipa vagyok. :evil: Így jár az, aki nem a wordbe ír (mint ahogy általában szoktam). Egyszerűen nincsen energiám újra írni.

Azért pár sor:

Köszi a dicséreteket. :) Nem vagyok bátor, csak kórházfóbiás (legalábbis ami a szülést illeti). A terhesség alatt nekem is mindenféle megfordult a fejemben az otthonszüléssel kapcsolatban, a legrosszabb végű forgatókönyvek is, annak ellenére, hogy egy már született otthon. De aztán arra gondoltam, hogy a kórház az alternatíva, és elborzadtam. Végül megint elolvastam az Ina-May könyvet, és minden a helyére került. Miért is történne bármi rossz? Hiszen nem véletlen, hogy fennmaradt az emberiség ennyi időn keresztül. :) Meg a statisztikák sem hazudnak (a kockázatmentes várandósok körében nincsen eltérés a tervezetten, bábával otthonszülők és a kórházban szülők között a halálozást tekintve, csak éppen a kórházi szüléseknél lényegesen több a beavatkozás). És mivel én rendben voltam lelkileg, a szülés is rendben ment. :) (Erre mondják GÁ-ék, hogy mindenki ott tud a legjobban szülni, ahol biztonságban érzi magát. Ez nekem az elsőnél a Schöpf-Mérei, a másodiknál az István kórház volt, a harmadiknál anyu pesti lakása, amihez öt percre volt kórház, most meg itthon. :) )

Szájpenész: fehér, és onnan lehet megkülönböztetni a tejcsimaradéktól, hogy nehéz letörölni. A gyógyszertárban vény nélkül lehet kapni rá glicerines bóraxot (recepttel biztosan olcsóbb). Ja, és a cicit is muszáj kezelni!

Sissi
Ati szépen gyarapszik! :)

Linácska,
én ugyanígy voltam ma Ágival, pityeregtem egy sort, hogy milyen jó is nekem. :)
Szerintem jó ötlet korábban fürdetni.

Bim-bam
sajnálom a műtétet. :( Esetleg nem lehet majd felvetetni Csillust is az osztályra magaddal, megmondván, hogy csak szopik? Érdemes utánaérdeklődni, hátha. Ha meg nem, akkor is be lehet vinni napi többször is szopizni (már ha van, aki tud ebben segíteni).

Oui,
melyik kórházba mész vissza a melleddel? Én holnap kérek majd időpontot az Istvánba a szopis ambulanciára, nekünk is vannak gondjaink ugyanis (vicces így a negyedik gyerekkel...).

Beus,
az én Gabim pont azért fog csak októbertől ovizni, mert féltem a kicsit a durva ovis vírusoktól. Tavaly kezdte az ovit, és egész évben szinte folyamatosan beteg volt az egész család, nem hiányzik (az ovi sem, bevallom).

Tündi,
édesek a gyerekek! Az én cicijeim is puhák lettek, de mivel Ági szépen fejlődik, nem aggódom. :)
Négy kicsivel nem nehéz, kettővel jóval nehezebb volt. Oké, most még van segítségem is, úgy döntöttem, hogy ennyi gyereknél elfogadom. A második 9 napos volt, amikor a kettővel egyedül maradtam nappalra, a harmadiknál 12 napos korában voltam először egyedül a hárommal, és három mosást csináltam, és sütit is sütöttem aznap. :) Most három és fél hetes lesz Ági, amikor először egyedül leszek. Már most is bírnám szerintem, de minek, ha tud jönni anyu, és segít. :) És az a jó, hogy hárman olyan jól elvannak, nekem szinte semmi dolgom, csak szétszedni őket, amikor vitatkoznak és üvöltöznek egymással (sajna tőlem tanulták).

Staphysagria tényleg nagyon jó vágott sebre, ha nincsen, akkor a Arnica montana is jó.

Nikó,
hajrá! :)

Kandi,
Belcsi cuki! :)

Angelita,
ha még nedvedzik a köldökcsonk, akkor kezeld továbbra is!
A fenekét meg mepróbálhatod törlőkendő helyett olajos vattával tisztítani, utána kend be a boraxos krémmel, az is segít.

Na, csak írtam valamennyit, nem bírtam annyiban hagyni, de most már muszáj mennem, mert irtó fáradt leszek holnap. Meg fel kell ébresztenem Ágit, szétreped a jobb cicim, azt hiszem, véletlenül kétszer tettem a balra...

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Mi még mindig 2 in 1-ben, már nagyon kimerítő ez a várakozás. Kicsi lányom tegnap hajnal óta rengeteget csuklik. Remélem nem baj, de ma megkérdezem doktor bácsit. Hiába a 2 magzatvíz vizsgálat semmi nem indítja be a szülést. Tegnap lépcsőztem egyet meg sétáltam is apával de semmi.

Ígérem ha meglesz picurka és itthon leszünk nem csak magamról írok de most semmi türelmem semmihez. Mindjárt indulok dokihoz.

Bimbam:

Sajnálom a műtétet!

Bikmak??????????????????????????????????????????
nikó

Nikó - írjál magadról, sokmindent még úgysem tudsz a miénkhez hozzászólni, na de már nemsokára....
Zsizsa - én nem tudom, hogy a védőnőm miért mondta, hogy zöld színű a szájpenész....bár nem egy nagy tapasztalt.
anettoo

na, próbálok én is visszakapcsolódni, de amit tegnap írtam nektek, nincs fenn :shock: :shock: elszállt :?: vagy béna voltam és nem nyomtam elküld-öt

Nikó :lol: Kitartást, már nem sokára Te is babázni fogsz!!! Ha ilyen előjelek vannak!! Drukkok mennek, minél előbb kibújjon most már a bébi!!!
tényleg, ki van még 2in1???

Bimbam :? :? Műtét... nagyon sajnálom... Fáj is? Mit mondtak, mitől van?

Linácska :lol: hát, az érzelgősség engem is kerülget, de egyelőre olyan fura érzés, még asszem mindig nem fogtam fel. Kicsit lassú a felfogásom. Mi még mindig csak ismerkedünk, de ezt is imádom.

Anettoo :lol: Hát, nem semmi, amin keresztül mentél az utóbbi napokban :shock: :shock: Úristen! 10 embernek is sokkk lenne!!!
Németo: Szerintem igazatok van, menni kell, ha van lehetőség, amíg fiatalok vagytok. Egyébként meg Németo. nem a világ vége. Majdhogynem hamarabb hazaérni, mint országon belül eljutni valahová!! Bátraké a szerencse!! :wink: :wink:

Mi jól vagyunk. Bár asszem a szélviharba nem kellett volna kimennünk... Kicsit bacikásak lettünk. :cry:
Egyébként jó kedélyű kissrá,majd teszek friss képeket, ha nem únjátok még..
Súlyunk már múlt csütörtökön a hazahozottnál 200 g-nál több volt, 3 óránként eszünk, úgyhoogy nem aggódom a tejci mennyiségén..
majd jövök, pusza a.
:wink: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Zsizsa ,az Istvánban szültem, oda megyek vissza a cicimmel. Kedd 12-re kaptam időpontot. Az újszülött ambulanciára megyek a főorvosnőhöz... Azt mondják ő jó. Nektek mi a gond a szopival?
(Nekem van tej bőven, csak baromira fáj a szoptatás.) Azt mondták most, hogy lehet hogy túl feszesek Mira izmai, nézessem meg gyógytornásszal. Úgy emlékszem, a kórházban is mondták már hogy Mira végtagjai túl feszesek, lehet hogy tényleg ez lesz a gond, hogy rágörcsöl a cicimre a szája... pedig annyira igyekszem, hogy nagyra nyissa, meg próbálom a pozíciókat is váltogatni, de sikítófrász kerülget, mikor beleszív. szerdára kikönyörögtem egy időpontot egy dévényes vizsgálatra. Egyébként október közepére lett volna csak hely...

Bimbam, az azért tényleg jó, hogy a tb fizeti a műtétet. De a szoptatásról nem biztos hogy le kell mondanod, addig sok tejet le is tudsz fagyasztani, és ha nem vagy nagyon rosszul, és be tudja vinni valaki a babát, tudsz "élőben" is adni neki.

Anetto, hát így tényleg érthető ha megpróbáljátok a külföldet... Néha a férjem is pedzegeti, hogy hosszabb időre kimenni, mondtam neki hogy most aztán kipróbálhatnánk, mert van 3 évem amíg vissza kell menni dolgozni... Ő meg imád utazni, Zorával is rengeteg helyen voltunk külföldön a munkájából kifolyólag.

Anyukák, akinek van nagyobb gyereke - a 3 és fél éves lányom napi 9-10 órát alszik összesen. (már egy éve kb...) Nektek van ilyen rossz alvó gyereketek? Olyan nehéz így, nekem is kb ennyi az alvásigényem:).

Kép
Kép
Kép
oui

Tündi :lol: :lol: :lol: képek!! :lol: :lol: :lol:

Rilla, Tündi :lol: :lol: azért nekem is hasonló dilemmáim vannak a szopizással kapcsolatban. De úgy döntöttem, nem aggódom. Ha alszik 3-éjjel 5 órát is egyhuzamba, akkor csak nem lehet gond? Egyébként azt olvastam, ha néha kevesebbet eszik, az is normális. Ugyanúgy van, mint mi: néha bezabál, máskor csak keveset szopik... :wink:

nekünk tegnap estefelé leesett a köldökcsonk!! hurrá!

:?: Fürdetés: mi minden este fürdetünk, 8-10 között, ahogy kijön a szopizás, de tök száraz Zsigi bőre --pedig gyógyszertári kulimászt teszünk a vízbe. Persze, lehet, hogy nem is attól hámlik itt-ott, hanem még a magzati cucc. Kérdésem, hogy Ti fürdetitek-e minden nap? Ha száraz a bőrcije mivel kenitek??? Olaj, krém, semmi?

madaran

néhány kép a félig kihalt topicba...

megismerkedtünk Kajla kutyával..
8)

Kép

ágyikóban, békésen... :D :D

Kép

Szép napot mindenkinek!

Ja, ma megkaptuk a Taj számot telefonon, hogy tudjuk ügyintézni, de a kártyát csak majd vmikor kiküldik... Nektek mennyit kellett várni?

madaran

Sziasztok

Végre van egy kis időm h jelenkezzek
Vissza olvasni nincs időm de majd megprobálom potolni
Mi jól vagyunk a sebem mostmár nem genyezik kezd szépen gyogyulni, de még mindig nem az igazi nem tudok még rendesen mozogni.
Boti nappalnagyon jo baba csak éjszaka rosszalkodik pl: az éjszaka fél 2-kor felébredt kajcsizott és utána nem volt hajlandó aludni csak nevetgélt és ha lekapcsoltam a kislámpát akor sirt vissza kapcsoltam nevetett aztán én elaludtam apa 4 orakor kapcsolta le a lámpát :wink: ( amugy apa külön szobába költözött :oops: ) igy a fiam velem alszik.
A köldök csonk még nem esett le pedig annyira várom, ja és hasfájosak vagyunk a doki szerint a tápszertől, tejem nincs ugyhogy csak tápit kap és teát.
Minden kinek nagyon jo babázást a pocisoknak meg kitartás

Margit
Vendég

Sziasztok!

Most értem haza, rendben volt minden. Holnap megint magzatvíz vizsgálat , meg nst. Csütörtökön vagy pénteken felmondjuk Gréti albérletét. :) Bár nem rajongok az indított szülésért de jövő péntekig nem szeretnék várni. De lehet nem is vár addig mert folyamatosan fáj a derekam és nyálka db-ok is jönnek belőlem. Bocsi, hogy így leírtam. Szóval eszek vasalok este séta és lehet Gréti magától kibújik.
nikó

Csajok - én totál lecsúsztam a csípőszűrésről, ahova menni akartam meg is szűnt (Flór Ferenc Kórház), az Őrsön november 24-ére van a legkorábbi időpont. (ja, akkormár itthon sem leszünk, meg amúgyis, négy hónapos lenne) Van valahol ahol van korábbi időpont szerintetek? Rémlik, hogy van olyan kórház, ahol fizetni kell, de lehet menni szinte azonnal, de hol?
anettoo

Oui
Nekem Lili 3 év 8 hónapos, ő úgy alszik, hogy délután 2-2,5 órát az oviban, és este pedig olyan 21:30-7:00-ig. Ha itthon van, akkor képes délutánonként 4 órát is aludni.

Madaran,
elvileg még hámlik a bőrük, majd elmúlik. Nekünk van egy Nivea fürdetőnk, ami 85%-ban olaj tartalmú, ezt használjuk, ilyet javasolt a száraz bőrre a gyerekorvos.

Angelita,
megkérdeznéd a férjedet, hogy mi van akkor, ha még 3 hét után is a branül helye felett kb. 10 cm-re van egy csomó, fáj, és most néztem, hogy már tiszta piros is? Hova megy ilyennel az ember. Remélem hülyeség, de azon parázok, nehogy valami vérrög legyen benne.

Niko,
de jó, akkor a héten már te is babázol :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lassan visszatérek én is rendesen... :wink:

Fürdetés
Nálunk olyan fix ideje van... 7-8 között. Bár, nálunk a tápszerezés miatt kiszámíthatóbb a nap.

Margit
Milyen tápszert kaptok?
Villő Mildibé Pre-t kap.

Gyerekek gyönyörűek :lol: :lol: :lol:

Mérés: Villő 3970g... és megkapta az első védőoltásokat :wink:
Vendég

Száraz, hámló bőrre
Sima napraforgó olaj, vagy ami egyszerűbb... a fürdetőkenőcsöt nem a vízbe kell tenni, hanem a gyerekre kenni mielőtt a vízbe rakod... :wink:
Vendég

Linácska
Branül helye... vizesruha, Venorutonnal kenegetni... :wink:
Vendég

Ágota,
igen, neked akartam írni, csak elírtam :oops: Phenilbutazon-om van itthon, az is jó??

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Nagyon rossz éjszakánk volt és ma is szinte egész nap nyűgösködött Emmám, így elég mosott sz@r állapotban vagyok. Bízom benne, hogy ez az éjszakánk jobb lesz!

Ma volt kint nálunk a doktornéni és szerencsére amit mi szájpenésznek hittünk, az nem az.

Ágota, Te tudsz szoptatni is, csak kiegészítés a tápszer vagy nálatok is csak tápszer van? Mi egyébként Bebe Start Aktív tápit kaptunk.

Margit, sorstársak vagyunk, nálunk is tea és tápszer baba eledele. Gondolom, Te sem repesel az örömtől, hát engem is megvisel ez a helyzet, de nincs mit tenni, a lényeg, hogy a babák szépen nőjjenek.

Anna, szerintem ne a fürdetővízbe tedd a kenőcsöt, hanem vízbe merítés előtt kend be vele a baba bőrét. Én így csinálom, a kezemen eloszlatom a krémet és átmasszírozom vele a kis testét.

Linácska, szerintem Ágotának szántad a kérdést, az én férjem nem orvos.

Kép
angelita

Nikó, csütörtökig még magától is megindulhat a szülés, ne izgulj! Nekem csütörtökön indult meg a nyákdugó és szombaton megszületett babóca :). Drukkolok, hogy minden rendben menjen! Addig is aludj, amennyit csak tudsz!! :)

Kép
angelita

Linácska
Jó az is :wink:

Angelita
Csak tápszert kap Villő. Én már nem problémázom ezen... inkább nézem a jó oldalát :wink:
Vendég

Sziasztok!

Gratula az új bébikhez :)

Anna,
jó, hogy újra tudsz jönni :) Mi nem fürdetünk minden nap, de így is hámlik egy nagyon picit. Amikor hazahoztuk a kórházból, akkor eléggé csúnya volt. Itthon mi elkezdtük a Weleda cuccokat használni, és azóta jobb a helyzet. Amúgy kenegetni a Calendula olaj is tök jó, és nem allergizál, persze csak akkor, ha nincsen benne ásványi olaj, hanem csak természetes olaj.

Lina,
az infúzió helye nekem is szörnyen fáj, de ezt senki nem akarja elhinni. Furcsának tartják, hogy egy császár után az infúzió helyére panaszkodom leginkább. Én próbáltam a vizes borogatást, meg a fekete nadálytő krémet, de bevallom, hogy gyógyszertári medicinát nem raktam rá. Mondjuk már annyira elegem van belőle, hogy szerintem én is kipróbálom az Ágota által javasolt tippet.

Tündi,
cukik a kölkök :) Én ugyan nem vagyok egy szoptatási mindentudó, de nekem mindenki azt mondta, hogy normális, ha egy idő után nem feszül annyira az embernek a melle. A homeós bogyót te milyen adagban eszed?

Zsizsa,
tetszett nagyon a szüléstörténet, örülök, hogy leírtad. Én sokat gondolkodtam az otthonszülésen, és végül az bátortalanított el, hogy mivel nincsen magyar TB-m, így attól tartottam, ha mégis kórházra kerülne a sor, akkor mi van, ha valahol nem fogadnak majd. Tudom, hogy elvileg nem lehet elutasítani senkit sem, különösen nem szülő nőket, de ismerek valakit, aki az enyémhez hasonló helyzetben majdnem babástól együtt ráment a szülésre, mert egy idióta kórházban nem látták el, mert nem volt nála bankkártya. A sors iróniája, hogy császár lett Ábel. Mondjuk a doki nénim szerint ettől még a második lehet normál szülés, szóval azért reménykedem :)

Anettoo, Szilvi,
Bátrak vagytok a külfölddel, csajok! Megmondom őszintén, hogy én eleget laktam ahhoz más országban, hogy túl sok illúzióm nem maradt azzal kapcsolatban, hogy hol, mennyire lehet jól élni. Hollandiában én láttam az ezredfordulón "miniválságot", amikor a blue chip piac bedőlt, és hirtelen megugrott a munkanélküliség. Mondjuk a mostani válság is üt rendesen szerintem, de persze bátraké a szerencse. Azt mondjuk teljesen megértem, ha valaki a közszférából menekül, én is átestem már ezen :)

Margit,
Nekünk nagyon kitartó volt a köldökcsonk, aztán nagyon hirtelen esett le, de bőven kitartott Ábel 3 hetes koráig.

Nikó,
kitartás a végére!!!

Na megyek, mielőtt még velem lesz tele az oldal! Bikmakk, jelentkezz, szétizguljuk magunkat.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Fogalmam sincs hogy ki hogy áll most, de aki azóta világrahozta csemetéjét mióta nem léptem be azoknak nagyon sok örömet és egészséget kívánok a babácskájához na meg sok tejcsit aki meg még 2in1 annak kitartást eljön a ti időtök is!

Röviden rólunk: szem kötöhártya gyulladása van Hajnusnak, kamillateával kell tisztitanunk és szemcseppeznünk kell, állítólag bakteriális fertőzés okozza, ma már annyira durva volt hogy össze is ragadt a szeme. Este mentünk dokihoz azt mondta hogy 2-3 nap és elmúlik, csak tiszta durva hogy a védőnő meg nem vette észre és azt mondta hogy csak kamillateázzuk. Na holnap vagy holnapután úgyis jön majd jól megmondom neki.
Egyébként szépen gyarapszik a súja már 4650gramm (3800g-al jöttünk haza a kórházból).

Majd megpróbálok jelentkezni de nem nagyon megy :cry:
Vendég

Piroska,
sajnálom a kötőhártyagyuszit, jobbulást Hajnusnak! A szemészek, akiknél mi eddig jártunk, kivétel nélkül sikítófrászt kaptak a kamillateának már csak az említésétől is. Ők a sima felforralt és lehűtött vizet, vagy a gyenge szemvidítófűteát javasolták a szem letörléséhez.

Flake,
ó, nem csak a tb nélküliek járnak rosszul, ha otthonszülésből kórházba kell menniük, sajnos itt annyira elutasítják a dokik az otthonszülést, hogy mindenkivel kekeckednek (tisztelet a kivételnek). Császár utáni normál szüléshez kell keresni egy megfelelő dokit, itt Mo-n ugyanis nem sokan vállalják be sajna (a te dokid akkor ilyen, gondolom).

Infúzió helyével nekem is voltak problémáim, egy nagy vöröslilás pukli maradt utána, égett, és a legapróbb érintésre fájt. Úgy emlékszem, én is Phenilbutazont használtam rá (gyógyszertáras néni adta). Ezek szerint ez nem is ritka ez a baj...

Angelita,
éljen a nem szájpenész! :)

Anettoo,
csípőszűrés alatt az uh-t érted? Mi koponya-has-csípő uh-ra megyünk egyszerre Vecsére, és hamarra volt időpont. Amikor Pesten laktunk, a Heim Pálba mentünk, de nem tudom, ott mostanában mennyit kell várni.

Nikó,
drukkolok, hogy Gréti magától akarjon kibújni!

Anna,
én olajjal szoktam áttörölgetni a száraz részeket, de pl. a kezén semmivel, mert azt a szájába veszi, és érdekes módon az tűnt el a leghamarabb.

Oui,
mi is holnap megyünk Sarlai dokinőhöz, csak mi 1-re. :) Több ismerősöm is van, akik voltak nála, és szerintük jó (csak sajátos a stílusa). Nálunk az a gond, hogy Ági nem fordítja ki az alsó ajkát, és folyamatosan cuppog a cicin, ami csúszik ki a szájából, így fáj, ráadásul rengetek levegőt is nyel emiatt. És sehogyan sem tudom rávenni, hogy kifelé fordítsa az ajkát, így inkább segítséget kérek.
Az én gyerekeim kicsit többet alszanak (10-11 órát egy nap), de azt mind éjjel, délután ők sem alszanak semmit kb. két éves koruktól. Fárasztó tényleg, nincs az embernek egy szusszanásnyi ideje, hogy kipihenje magát napközben, és reggel is kelni kell.

Mindjárt lefordulok a székről az álmosságtól, Ági újabban nem alszik valami jól éjszaka.

Jó éjt!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Flake,
nekem nem konkrétan a szúrás helye gáz, hanem felette olyan 6-8 centire van a pukli.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni,mert vendégeink voltak.Ma már apa elkezdte a melót,egyedül vagyunk,de a gyerkők még alszanak.Majd mama jön át később.
Tegnap volt a doki néni is...minden t rendben talált 4410g a nagyfiú :) Azt mondta így nem a szopival lehet gond.Azt hiszem,hogy a hasikája lesz a gond,evés után nagyon nehezen alszik vissza,és ez éjjel elég fárasztó :( Úgy gondoltam a cseresznyemagos párna mellé beszerzek vmi szert is,hátha neki segíteni,nem úgy,mint Lucának anno.A párnát is használjuk,mert megnyugtatja,de a puki,kaksi nem jön :?
Doki néni nekem is adott a sebemre még homoes bogyót+aloeverás spray-t.Remélem hamar helyrejön.

Flake,az urticat 2*5,a staphysagria-t 3*5,az arnica montana-t pedig 2*5 szedem.

Angelita,ne legyél elkeseredve a tápi miatt!!Vannak neki előnyei is :) Úgyhogy fel a fejjel! :) És jó,hogy nem szájpenészetek van! :)

Ágota,az jó ha szépen visszakapcsolódsz te is! :)

Piroska,jobbulást Hajnusnak!!Gyere azért sűrűbben! :wink:

Margit,jó,hogy jelentkezel!Sajnálom,hogy nehezen megy a felépülés!Ha gondolod próbáld ki ezeket a homeós bogyókat amiket én is szedek.Meg az aloe veras spry-t is,igaz annak elég horror ára van,5000ft felett,de nagyon sokmindne másra is jó!!És elég nagy kiszerelés!

Anna,nagyon édes Zsigi baba :) Kutyuska úgy látom szorgalmasan őrzi :) Szép a kertetek!!!
Én is örülnék az éjszakai 5 óra alvásnak :) De ma pl óramű pontosággal 3 óránként kelt,ami nem is lenne gond,ha evés után visszaaludna és nem nyűglődne.

Zsizsa,de jó,hogy nálatok ilyen jól elvannak a gyerekek..

Felébredtek a gyerkők,később jövök :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi, nálunk is így telik az éjszaka :( Ha megtornáztatom, néha jön egy hatalmas puki, és ha szerencsém van, nincs is benne több. Ilyenkor megkönnyebbülten visszaalszik. De ma éppen 2,5 órát volt fent :((((((
Nem tudom mitől lehet ez, mert rendesen megbüfiztetem kaja után! Napközben nem fordul ilyen elő, szopi után szépen bealszik :shock:

Oui, Milu is 10 -12 órát alszik egy nap (a délutáni szunyát is beleértve), pedig annyit mozog egész nap, hogy azt gondolnám ájultan alszik reggelig.

Anett, szűréseket csinálnak magánban is. 6-8Ft, hamar van időpont, és nem kell a váróban ülni órákat. Talán keress rá a neten merre van a közeletekben ilyen.

Bikmakk tuti babázik már! Vagy elment a netük... :)
Vendég

Öt nap után végre kijött a kaki. Ehhez meg kellett itatnom Levivel egyben fél deci kamillateát cukrozva. A védőnő tanácsolta, hogy most már akkor tegyek bele cukrot is, ha anélkül nem hat. Így hatott 10 percen belül szerencsére.

Képzeljétek, a fiam teljesen odavan a kiságyáért. Ha a járókába teszem ide a nappaliba, akkor nyűglődik, ha beviszem a hálóba a kiságyába, akkor szépen elnézelődik, persze kizárólag hason, és nézegeti a barikat a fejvédőn. Én meg netezek, és tízóraizok :lol:

Kaptam nagyon jó tejserkentő teát, Ausztriában lehet kapni, csak most itthon voltak a barátaink, így Levi ma még csak hajnalban evett tápit, amúgy szopizott. 100 fölött tud enni símán, és ha abbahagyja, még marad is a 2. ciciben.

ÉÉÉÉS!!!
Most hívott az anyakönyvvezető, hogy hívták a minisztériumból, hogy megszületett-e a kisfiú, és anyakönyvezték-e..., hogy hogy fogalmazzák meg a határozatot a névhasználatról, mert engedélyezték, csak le kell írni. Azt hiszem meglesz a jövő heti programunk, mire az összes papírját kicseréltetjük, és mindenhova lejelentjük a névváltozást. Ja, és kiderült, hogy lehetett volna, hogy addig nem anyakönyvezik, amíg nincs meg az engedély, hanem csak most, és akkor már a rendes nevét kaphatta volna (ingyen!). Na ezt sem mondták a kecskeméti anyakönyvvezetők. Jó, ok, akkor nem tudtam volna mostanáig TGYÁS-t, meg a többit intézni, de lehet, hogy megspóroltam volna egy csomó macerát.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?