Na kész, háromnegyed órája írok, erre elszállt az egész, baromi pipa vagyok.
Így jár az, aki nem a wordbe ír (mint ahogy általában szoktam). Egyszerűen nincsen energiám újra írni.
Azért pár sor:
Köszi a dicséreteket.
Nem vagyok bátor, csak kórházfóbiás (legalábbis ami a szülést illeti). A terhesség alatt nekem is mindenféle megfordult a fejemben az otthonszüléssel kapcsolatban, a legrosszabb végű forgatókönyvek is, annak ellenére, hogy egy már született otthon. De aztán arra gondoltam, hogy a kórház az alternatíva, és elborzadtam. Végül megint elolvastam az Ina-May könyvet, és minden a helyére került. Miért is történne bármi rossz? Hiszen nem véletlen, hogy fennmaradt az emberiség ennyi időn keresztül.
Meg a statisztikák sem hazudnak
(a kockázatmentes várandósok körében nincsen eltérés a tervezetten, bábával otthonszülők és a kórházban szülők között a halálozást tekintve, csak éppen a kórházi szüléseknél lényegesen több a beavatkozás). És mivel én rendben voltam lelkileg, a szülés is rendben ment.
(Erre mondják GÁ-ék, hogy mindenki ott tud a legjobban szülni, ahol biztonságban érzi magát. Ez nekem az elsőnél a Schöpf-Mérei, a másodiknál az István kórház volt, a harmadiknál anyu pesti lakása, amihez öt percre volt kórház, most meg itthon.
)
Szájpenész: fehér, és onnan lehet megkülönböztetni a tejcsimaradéktól, hogy nehéz letörölni. A gyógyszertárban vény nélkül lehet kapni rá glicerines bóraxot (recepttel biztosan olcsóbb). Ja, és a cicit is muszáj kezelni!
Sissi
Ati szépen gyarapszik!
Linácska,
én ugyanígy voltam ma Ágival, pityeregtem egy sort, hogy milyen jó is nekem.
Szerintem jó ötlet korábban fürdetni.
Bim-bam
sajnálom a műtétet.
Esetleg nem lehet majd felvetetni Csillust is az osztályra magaddal, megmondván, hogy csak szopik? Érdemes utánaérdeklődni, hátha. Ha meg nem, akkor is be lehet vinni napi többször is szopizni (már ha van, aki tud ebben segíteni).
Oui,
melyik kórházba mész vissza a melleddel? Én holnap kérek majd időpontot az Istvánba a szopis ambulanciára, nekünk is vannak gondjaink ugyanis (vicces így a negyedik gyerekkel...).
Beus,
az én Gabim pont azért fog csak októbertől ovizni, mert féltem a kicsit a durva ovis vírusoktól. Tavaly kezdte az ovit, és egész évben szinte folyamatosan beteg volt az egész család, nem hiányzik (az ovi sem, bevallom).
Tündi,
édesek a gyerekek! Az én cicijeim is puhák lettek, de mivel Ági szépen fejlődik, nem aggódom.
Négy kicsivel nem nehéz, kettővel jóval nehezebb volt. Oké, most még van segítségem is, úgy döntöttem, hogy ennyi gyereknél elfogadom. A második 9 napos volt, amikor a kettővel egyedül maradtam nappalra, a harmadiknál 12 napos korában voltam először egyedül a hárommal, és három mosást csináltam, és sütit is sütöttem aznap.
Most három és fél hetes lesz Ági, amikor először egyedül leszek. Már most is bírnám szerintem, de minek, ha tud jönni anyu, és segít.
És az a jó, hogy hárman olyan jól elvannak, nekem szinte semmi dolgom, csak szétszedni őket, amikor vitatkoznak és üvöltöznek egymással (sajna tőlem tanulták).
Staphysagria tényleg nagyon jó vágott sebre, ha nincsen, akkor a Arnica montana is jó.
Nikó,
hajrá!
Kandi,
Belcsi cuki!
Angelita,
ha még nedvedzik a köldökcsonk, akkor kezeld továbbra is!
A fenekét meg mepróbálhatod törlőkendő helyett olajos vattával tisztítani, utána kend be a boraxos krémmel, az is segít.
Na, csak írtam valamennyit, nem bírtam annyiban hagyni, de most már muszáj mennem, mert irtó fáradt leszek holnap. Meg fel kell ébresztenem Ágit, szétreped a jobb cicim, azt hiszem, véletlenül kétszer tettem a balra...