Sziasztok,
na, előkerültem én is. Az utóbbi hetekben 3 fordulós nyaraláson voltunk, amióta hazajöttünk meg hol vendégek, hol Balcsi egy napra, hol mi mentünk rokonhoz, barátnőmhöz (mindkét helyen persze baba is volt), tehát volt program bőven.
Először Mohácsra mentünk anyukámhoz. A hétvége leteltével Zsolti jött vissza Pestre, dolgoznia kellett, mi Balázzsal ott maradtunk. Már régóta terveztem, hogy egyszer lennt maradok anyunál egy hetet, ha épp otthon van (Németben dolgozik, 4 hetet van kinnt majd 2 hetet itthon). Végre tudtam talizni olyan barátnőimmel, akikkel máskor a rövid hétvége alatt nem. Egyik barátnőmnek van egy 1 éves fia, oda többször is mentünk. Jól elvoltak a fiúk egymással, pl pancsoltak is egyik délután.
Majd Zsolti jött értünk és indultunk egy hétfői napon Tapolcára hármasban. Zsolti innentől volt 2 hét szabin. Úgy terveztük, hogy Balcsi és kirándulás lesz a program. Hát sajna az idő nem volt velünk, pont arra a hétre elment a kánikula, de azért 2 délutánt a parton töltöttünk, 2 napon pedig kirándultunk (Badacsony, Szigliget). A 4. napon amikor másodjára voltunk a parton, Balázs délután lázasan ébredt. Tiszta kóma volt. Nagy nehezen szopizott és kicsit magához tért, majd megkapta a délutáni gyümijét, amit rá fél órára kihányt. Pont előtte öltöztem át, hogy indulunk haza a szállásra, hát szépen néztem ki
)) Balázs ezután már sokkal jobb passzban volt, de meleg volt még. Este kapott egy kúpot alvás előtt. Éjjel amikor csak felszisszent is egy kicsit, már mentünk is itatni, de amúgy teljes kóma volt, aludt is egyhuzamban reggel 3/4 7-ig. Na akkor tűzforró volt, annyira megijedtem. A hőmérős cumival próbáltam megmérni a lázát, mert a digitális bejelentette, hogy lemerült az elem, hurrá. A cumis hőmérőt meg úgy kell tartani a szájában,mert amúgy kiköpi,ill kitolja a szájából még álmában is, ezért nem tudtam pl este megmérni neki miután elaludt. De reggel, amikor már ott volt az ölemben és szopi után újra bekómált, mert elnyomta a láz, akkor sikerült megmérni, és 39,4-t mutatott. Nem tudom, hogy ez tényleg igaz volt e, mindenesetre tényleg tűzforró volt. Amikor felébredt kapott megint egy kúpot és irány a tapolcai gyerekrendelő. Ott digitálissal mérte a doki a hőjét, 38,4. Írt fel még kúpot, antibiotikumot szerencsére nem. Nurofent mondta még hogy vegyünk és most az a lényeg, hogy levigyük a lázát. Édes pici bogaram most volt először lázas, úgy sajnáltam szegényt. A dokinál amikor a doki meghallgatta a tüdejét, akkor gondolom hideg volt Balázsnak annak a lehallgatónak a vége és akkor óriási sírásba kezdett, hát könnybe lábadt a szemem. Ezután úgy döntöttünk, hogy csomagolunk és megyünk is haza, nem volt értelme így ott maradni, ez péntek reggel volt, eredeti felállás szerint szombat este mentünk volna haza. Pénteken még kómás volt azért, de hál istennek már délutánra teljesen lement a láza, a kedve és az étvágya viszont csak 2 nap múlva jött vissza.
Utána hétfőn pedig 1 hétre mentünk Debrecenbe, Zsolti szüleihez. Az a hét is nagyon-nagyon jó volt. Voltunk állatkertben, Balázs pancsolt az udvarban a kis medencében. Amikor csak tudtunk kinnt voltunk az udvarban. Van egy kutyájuk, na azért Balázs teljesen odavan (meg amúgy a kutyákért), meg hintázott. Ott volt a 2 éves unokatestvére is (Zsolti bátyjáék még itt voltak Pesten a kisebbik 2 hónapossal). Tomi az unokatestvér most kapott szülinapjára egy aksis kismotort, pedállal kell nyomni a gázt, meg gombok által zenél és szirénázik. Na Balázsnak jobban bejött mint Tominak. Balázs pont elérte a pedált és sokszor persze segítséggel nyomta, de volt amikor ő maga nyomta a pedált és egy -egy pillanatra el is engedtem Balázst és olyankor egyedül "száguldozott". Na ekkor már az örömtől lábadt könnybe a szemem. És úúúúúúúúúúúúúúgy élvezte. Ilyenkor teljesen megfeledkezett arról, hogy esetleg éhes vagy álmos.
Tehát zajlik az élet nálunk. Balázs egyébként már bármibe megkapaszkodva feláll, így mindig résen kell lennem, hogy épp hol van. Most már pl ha WC-re megyek, viszem magammal és leültetem a WC ajtó közelébe, hogy abban a 2 percben is szem előtt legyen. Vagy van, hogy ilyenkor beteszem az ágyába, de csak néz nagy szemekkel, hogy ezt miért csinálom.
Ja és Balázs tud már furulyázni
)))) Na jó, csak belefújni a furulyába
))), ha odatesszük a szájához, megfogja, bekapja a végét és nagyokat fúj. Az elején persze ilyenkor rágni kezdte, de megmutattuk, hogy mit kell csinálni és kb 1 napra rá már fújt bele. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan tanulnak. Barátnőm fia pl így már 1 évesen a tortáján maga fújta el a gyertyát
)))
Balázs is tapsol már, pápázni akkor ha a tükörbe mutatom neki, akkor visszainteget, de ha tényleg valakinek kell pápázni, pedig akkor is mutatom neki, de akkor még nem csinálja, mintha gondolkozna, hogy most mit is kell csinálni. Puszit úgy ad, hogy közben tátva van a szája, annnnnnnnnnnnnyira édes.
Fogunk még mindig csak kettő. A nyáladzás is érdekes, hol annyira nyáladzik, hogy az előke amit ilyenkor elé kötök csurom víz, máskor meg egyáltalán nem nyáladzik.
Az utóbbi 4 éjjelen (tegnap már hál isten nem) meg teljesen zizi lett. Hétfő és kedd este egyedül töltöttük az estét is kettesben Balázzsal, mert Zsolti egyik este squasholni volt, kedden meg kiment a Loki meccsre. Akkor nem is volt semmi gond éjjel, kedden egy mukk nélkül átaludta az éjszakát, még cumit sem kellett visszatenni neki. Na akkor már tudtam, hogy ezután jön a feketeleves. Bár csak így lenne 5-söm a lottón. Fél 9-kor általában már aludt és minden nap szinte pontban 10-kor nagy felsírás, mire beért Zsolti a szobába már állt a kiságy szélén Balázs. Sikerült mindig megnyugtatnia Zsoltinak, és vissza is aludt Balázs, de sajnos csak max 5 percre és akkor kezdődött előlről minden. Mind addig míg én át nem vettem és az elveimmel ellentétben kivettem az ágyból és magamon altattam el. Ezután viszont egy hangja nem volt reggelig. Ezt csinálta 4 éjjelen keresztűl. Anyahiánya lehetett?!?!?!?! Mert ugye akkor amikor én voltam vele este is, nem volt semmi baj, a többi napon pedig Zsolti játszott vele, amikor hazajött a munkából, én addig mosogattam-pakoltam. Az esti fürdetésnél csatlakoztam, de ott is csak asszisztáltam, akkor mentem amikor a törülköző kellett már. Majd utána persze én vettem át a szopira és tettem be aludni az ágyba. Na tegnap este csináltam egy próbát, hogy este is főként én voltam vele, a fürdetésnél most párom volt az "asszisztens" és képzeljétek nem volt egy felsírás sem éjjel
. Csak lefekvésnél állt fel az ágyban, de szerencsére 10 percre rá megunta az állást, majd leült és vízszintbe helyezte magát és aludt reggel 6-ig. Pedig úgy szereti az apját, sikongat örömében amikor hazaér a munkából és már teper is hozzá. Zsolti pedig kitünő apuka!!!!!!! Nem értem
Na jó hosszúra sikeredtem
, és elnézést, hogy most nem reagáltam senkire, de bepótlom.
Megyek visszaolvasok, a napokban sikerült 1x-2x olvasgatni a fórumot, de nem jutottam oda, hogy írjak is
Meg majd jövök képekkel is, csak le kell őket kicsinyítenem.
További szép napot Mindenkinek!!