Új privát üzeneted érkezett!

:lol: :lol: :lol: :lol: Tök jó buli!!! :) Élvezte Leon? Boldog szülinapot neki, Isten éltesse! :)

Nem szeretem, hogy folyton köhögni kell...

Anita, örülök, hogy minden rendben ment, majd akkor olvassuk, mi volt! :wink:

Szofi, köszi, igyekszem! És nekem is nagyon tetszenek az írásaid. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok :)

Na újra itthon :)

Hétvégén esküvőre megyünk, tegnap megvettem Zsófi ruháját, itthon felpróbált, és sírt, mikor le kellett venni :) Már csak azt nem tudom, én mit veszek fel :roll:

Na most már tényleg igyekszem felvenni a fonalat, picit visszaolvasgattam, de én még ott tartok, hogy nem tudom ki, túró rudit adott a babájának :shock: Jól le vagyok maradva, mi? :lol:

Most várom, hogy Fruzsi felébredjen, még másfél óra, eszik, aztán irány a posta a lányokkal :)
Vendég
 


Panndi!
Ha csak ott jársz akor van még bőven mit visszaolvasni!!!

Barbi!
Huu,nem semmi lehetett a buli!Én most h unoka öcsim szülinapja volt,már le is játszottam magamban Iza első szülinapját áprilisban...És mive nővéremnek illetve 2 sógoromnak + Miki nagymamájának is áprilisban vana szülinapja...valószínű közös szülinap lesz szokás szerint,csak Iza is csatlakozik az ünnepeltekhez :wink:

Szofi!
Oké,akkor nem viszem a vázat!Ezért kérdeztem,nekem ugye szét lehet szedni,szóval nem kell a hordozóhoz!A múzest meg úgy se vinném.

Na Iza nem kelt éjjel enni...én meg nem fejtem most le a másik cicit...majd meglátjuk mi lesz így :wink:

Anita!

Várom a képeket és a beszámolót!!!

annus11
 
 

 
 

Ááá, nem fogok tudni mindent visszaolvasni.

Viszont most már itthon vagyunk, Esztó, Böbi, és a többiek: már lehet jönni hozzánk valamikor ;) Én még picit beteg vagyok, de talán a jövőhéten? :)
Vendég
 


gyors vagyok...pár kérdéssel:

annus, jól emlékszem hogy Izus volt megfázva, mit kell csinálni? asszem rárgasztottam Lilkóra...köhög, tüsszög, folyik a nózi, de vigyorog meg minden csak közben röfög... :cry: nem kell abbahagynom a szopit ugye?

netti: nekem is meg tudnád adni a fa tornáztatós csaj elérhetőségét...eldöntöttem nekünk is kell egyen-játék! ezt kérjük a keresztelőre valakitől...és személyesen el tudnák hozni...köszönöm előre i!

:arrow: kölök

jajj még egy...valaki már kérdezte de hogy a fenébe kell a fikuszt kiszedni a csőből?? áztattam , mostam cincáltam, belefújtam, de még mindig ott figyel! :roll: :?: :!:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Sziasztok!

Elnézést, valahogy nem volt hangulatom írogatni, pedig nagyon jó hétvége volt. Legalábbis a vasárnap, szombaton L dolgozott, ugye.

Jesszusom, ez a babavédő, nagyon kemény. Az ember azt hinné, ezen a téren már nem lehet "piaci rést" találni, de hát a találékonyság... :) Mindazonáltal nem hiszem, hogy erre feltétlenül szükség volna, hogy finom legyek ;).

Ja, és ha bárki azon aggódna, hogy rossz anya, akkor csak tegye nyugodtan. Emitt ez a link, ebből kiderül, hogy ha nem megyünk el erre a "konferenciára" (???), akkor biztos, hogy nem tettünk meg mindent a gyerekünkért... :)
[url]http://www.eletrevalogyerek.hu
/konferencia2?partner=kismamablog[/url]

Reny,
Rendben, hogy mi nők szeretünk vásárolni, de ilyen korán kell kezdeni?
- ez nagyon nagy volt :D.

Anita, örülök, hogy jól sikerült a keresztelő, majd mesélj el mindent :)!

Ildi, hol tartasz hordozó-ügyben?

Tényleg, Panndi, Te még MT-ozol?

Szkitty, még évekkel ezelőtt mondtad, hogy esetleg el tudtok vinni minket. Hát először is irtó aranyos vagy :)! De még kétesélyes a dolog, lehet, hogy holnap intézem az egyik bizniszemet, akkor sajnos ugrik a találkozó. Írok privit mindenesetre :).

Találkozó: le is vagyok maradva, akkor most mikor lesz, délelőtt?

Nálunk semmi nagy hír, J megtanulta a "dede" szót, szóval már nem csak ellenkezni (fejrázás), hanem beleegyezni is tud dolgokba. Ha akar :). S meg egyre jobban tartja a fejét hason, van eredménye a nyüstölésnek :).

Apropó, Kutyafüle, szoktad hasra rakni Rikit? Mert S se bírta, fél perc után nyögött, de napról-napra jobb a helyzet, tegnap örömmel nézelődött, életében először.

És mély részvétem minden apátlannak, múlt héten L hat napig nem is látta S-t ébren, mert reggel 6 és este fél 9 között nem volt itthon. Ma se jobb még, de talán szeptembertől enyhül a munkatempó.
kalloni
 
 


Niki, erős vízsugár, vagy rázogatás vízzel.És abba ne hagyd a szoptatást, az a legjobb gyógyszer!
kalloni
 
 


Niki!
Én szoptattam!Nekem ugye arcüreg gyulladásom volt,nagyon nehezen gyógyultam meg,irtózatosan fájt!!!Ráment a fogamra,de nem szedtem antibiotikumot és így lehetett szoptatni.Egyél sok c vitamint!!Az átmegy a gyerkőcbe is.És sűrűn szívd az orrát.Én sóoldatot használtam és utána szívtam,de használ nasivin babyt is h ki is dugítsa neki!!!Iza nem köhögött,arra nem tom mit lehet!Nézd h nem e lázas arra akkor kúp.Ennyi!

Kalloni!
Jaj bizti rossz lehet apa nélkül...de legalább minden este hazajön....nem úgy nálunk.....na de muszáj,ez van :roll:

Tali:holnap,azaz kedden,már délelött lehet menni,Anikó szerint már 9től,de gondolom senki nem fog hajnalban érkezni :wink: Szerintem olyan 10-11 től,és gondolom nem maradunk este 8ig se!Szóval aki közben odaér az odaér!Remélem beenged mindenkit Anikó :lol: :lol:

annus11
 
 


Niki,kuldom a pűűűt :wink:

Netti
Kép
maumau
 
 


nem mennek at a pu-im :cry:

Email cím: minizsu@gmail.com

Netti
Kép
maumau
 
 


Ja meg akartam mondani h Anikó is a Viola utcában lakik,mint mi!Szóval aki járt már nálam,legalább eszébe jut könnyeben! :wink:

annus11
 
 


köszi netti, már írtam is...

felhivtam a dokit...calcimuscot kell adnom nyünyünek...meg nekem Cvitamint, meg nasivin baby-t...minden szopp előtt...figyelnem kell a lázát is...

és bakker június óta nem kaptam Tgyást! f*sz kivan...bocs :oops:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki!
Az még belefér!!!Szerintem!Főleg h nyár van...sokan szabin voltak,szerintem hamarosan megkapod te is!

Na Iza ma már 2szer evett,és mindkétszer 1 ciciből!!!!Pár napja még 2 cici és pótlás is kellett mellé! :shock: 8) Na úgy látoma leszarom tabletta tök jó tejszaporító! :wink:
Ajánlom mindenkinek!
Kép

annus11
 
 


Szofi! Nem megy át a privi :(
Hátha Neked visszafelé sikerül... :)
Egyszer, nagyon régen, ajánlottál egy fodrászt. Meg tudnád adni az elérhetőségét? Itt a környéken egy normális sincsen! Legalábbis olyan, aki a göndör/hullámos hajjal is tudna v.mit kezdeni...és nemcsak 1cm-esre levágni... Köszi! :)

Kép
szkitty
 
 


en is sooldatot hasznaltam es szivtam neki! egyebkent mi amugyis szivjuk ket harom naponta, foleg amiota lever par uvoltest a foga miatt.. utana szipog.. azt mondta ket doki is h normalis es ne aggodjak :roll: amugy meg olyan mint az apja, ha hirtelen feny eri hapcizik 1et :lol:

Sztetek beadathatok mas dokival oltast Boronak? a mienk olyan undok.. multkor is beszelni akartam vele az oltasokrol, erre kozli h majd o tudja mikor mit akar beadni a gyereknek :shock: ez tenyleg igy mukodik?!!!!!!!!! meg h a meningot o majd kesobb akarja.. (en nem akarok sokkal kesobb.. aztan h a rotat felejtsem el :shock: oek h sokan nem adatjak be,de ha en szeretnem akkor mi az h felejtsem el?! :shock: meg h o tudja majd mit mikor akar neki adni.......... amugy igyis szinte az en regi dokimhoz visszuk... de ket helyre fizetunk kb.. mert a sajat dokija csak milupat hajlando felirni, de Boro attol sugarba hanyt akarhanyszor probaltuk.. :evil: es ot az nem erdekli....... gondolkodtam a doki valtason,de ugye ez lenne a masodik! az elsot csak azert csereltuk le,mert nem akart kijonni a gyrekhez mikor hazahoztuk. ket het konyorges utan se :shock:

Netti
Kép
maumau
 
 


Niki! Szerintem nézz utána! Postán kapod? Anno az előző gyereknél az enyémet pl. nem hozta ki a"helyettesítő postás", mert nem volt kedve felmászni a hegyre. :evil:
A leveleket most is több hetes késésekkel kaptuk meg.
Banki utalásnál meg volt, hogy kiderült, az éppen helyettesítő maca elírt/ /kihagyott/ elfelejtett/stb.. v.mit...

Kép
szkitty
 
 


Halihó!

Annus, köszi, h informálsz helyettem! :lol: Pontos címet megjegyzésként odaírtam a térképhez.
Az van, h kitaláltam, h a hús árába szálljatok csak be, a többit állom- elvégre vendéget látok vagy mi. Meg hoztok üdcsit és sütit (nyami :lol: ). Szal a husi 4000 Ft volt, ez/x= 300 körül.
Igyexem előkészíteni a főzéshez mindent, ahogy sikerül. (Juj, a száraz idő miatt az idei hagymáktól könnytől tocsog a konyha. :shock: )

Blanki szopisztrájkol? :?: Esti fürcsi után nem tudom megszoptatni, sír. Le kell raknom, picit alszik, aztán jöhet a szopi. De tegnap du alig evett, szinte csak ivott. Kelt is 3-kor. :( Próbáltuk mérni este- anya mérlegre, aztán Blankival mérlegre, kb. 5,1 kg. Remélem, csak a sok tele pelus miatt ilyen kevés. Többnek kéne lennie. Szerdán kiderül mindenesetre. Viszont mostmár én is kíváncsi lennék, mennyit szopik egyszerre. Nincs vkinek felesleges mérlege kölcsibe? :?:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Netti! Oltás: a kötelezőket elvileg nem módosíthatod -bár ez is dokifüggő, meg anyuka-doki közötti megbeszélés alapja (pl.: Bogyó több mint 3 hónaposan kapta meg a 2.hónapos kötelező oltását... ) Bogyó bőre nagyon csúnya volt, ekzemas, a fejbőrén is. Szerintem sem szabad egy amúgy is érzékeny babát még jobban terhelni...-meg ugye vannak olyan szülők, akik úgy gondolják, hogy nem adatják be ilyen-olyan megfontolásból (lsd. az általan nemrég belinkelt cikk)

Ajánlott: ehhez viszont tényleg meg kell beszélni a dokival. Ha nem szimpatikus, és nem bízol benne, hagyd ott a fenébe! Szerencsére, van másik orvos is a világon.. Mikor elköltöztünk, én is lecsekkoltam a krnyék dokijait, és csak ezután döntöttem. Ha egész picit is elbizonytalanodnék, hogy megbízom-e benne, bizti keresnék másikat. Végülis a gyermekem életérl an szó!!!
Visszakanyarodva az oltásokra: mikor most kiderült, hogy "csak" a kötelezőt adta be, végigbeszéltük a dolgokat, én rákérdeztem konkrétan a z oltásokra, és max. a Prevenar-t ajánlotta, de ezt sem most, hanem sokkal később -akkor csak egy oltás kell. (Az az oltóag. egy másik formája.) Szerinte nem szabad egy ilyen pici szervezetet ennyi oltással leterhelni. Mivel hasonlóan vélekedünk mi is,nálunk ez műxik, azonos hullámhosszon vagyunk :)

Kép
szkitty
 
 


Hu, ez egy kicsit zagyva lett.. Bocsi... Írás közben a fiaim "szórakoztattak"...

Kép
szkitty
 
 


Annus, Anikó, mehetünk végül is korábban is... Többiek mikor jönnek?Csak akkor úgy kell időzíteni, hogy f11-re kiérjünk, mert Csanci éhes lesz, és akkor ott meg tudom majd szoptatni. Mondjuk Annus, lenne kedvetek fél 10 körülre átjönni? Vagy inkább később? Anikó?

Kitty, mindjárt megpróbálok privizni...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


bas***a MEG A K*VA P*CSÁVBA...jujujujjj nehari

a könyvelőnk le se adta a tgyás igénylést, én meg várom...bakker mi lenne ha csak ebből élnénk...hú de kivagyok

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki, jofej a konyvelo :evil:

Aniko, en tudok adni kolcson egy merleget,de csak egy hetre ha nem gond! csak ugy nez ki mi nemtudunk menni holnap,majd este dol el igazabol.. de eddig ugy all a dolog :? apatok merre dolgozik?

Netti
Kép
maumau
 
 


UV szuros szunyoghalo babakocsira (arnyekolo is) 1600ft-ert jo?

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti, én már a múltkor is mondtam: mindenképpen keresnék másik orvost!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Rengeteget termeltetek, 3 oldalt olvastam vissza.
Netti!!Miért nem váltasz dokit???Szabad orvosválasztás van, én sem a körzetihez járok, és mivel nem hívom ki,így is ingyen van.Csak alapból kerül az ember a körzetihez, de szabadon átmehetsz ahhoz,akihez akarsz. Csak keresd fel előtte a választottat és beszéld meg vele.Ha minden ok, akkor egyszerűen ne menj többet a régihez!A új majd átkéri a kártyát. Ez nem így működik, hogy ő majd tudja.Persze tudja,tehet is javaslatot, de nem ő dönt ebben. :evil: :evil:
Ildi! Edua nagyon ügyi, Lara pedig gyönyörű.Büszke lehetsz a lányaidra,és magadra is a fejés miatt. A támogatás igénylést meg miért nem adtad be újra,mikor Lara megszületett??Akkortól nagyobb összeget kaptatok volna legalább a hátralévő pár hónapra. Én bizony beadtam, ha fél évig is de kapjam,amíg van.
Panndi! Zsófi nagyon drága volt a temetésen!!De klassz, hogy ilyen nagydumás és édes!!!! És jó, hogy már túl vagytok rajta azért.:(
Niki, nagyon cukik a babók!!!Ekkora szemeket!! :shock:
Annus, nagyon ügyi vagy a tejjel!!!De jó, hogy visszajött.Nálam cak javult picit a helyzet, de nem állt vissza az eddigi állapot. :cry: Hatalmas munkát végeztetek!!!Nagyon látványos az eredmény!!A kedves mamának egyetlen szava sem lehet!!! Ja és nagyon szépek vagytok a képeken!
Szofi, ha még nem tetted fel a blogba, elküldenéd a fogyit nekem is??
Trixi, nagyon szépek a gyerkőcök, jók a képek!!!
Anita, örülök, hogy túl vagytok a keresztelőn!!Remélem nem volt túl durva!
Kalloni, nem teszem már hasra Rikit. Ugye forog már oda-vissza ő is. Igaz a kezét nem tudja még hason mindig kihúzni maga alól.De ha kihúzza,akkor meg nem tud visszafordulni,és hason ragad.Egy idő után elkezd reklamálni, hogy tessék visszafordítani, de addig is legalább elvan hason pár percet.
Nekem konkrétan nagyon tetszik ez a bevásárlókocsi betét. Én dettó úgy működök, mint Netti.Viszem én is mindenhová a fertőtlenítőfolyadékot, és mielőtt Rikihaz nyúlok,vagy visszateszem a kocsit stb akkor mosom is vele a kezem. Engem főleg az zavar, hogy a kocsikat a csövik is fogdossák.És náluk abszolúte nincs higiénia. Szóval,ha ilyet nem lehet kapni majd esetleg,akkor is teszek majd oda valamit. :evil:
Amúgy elvan Cicó.Szépen elaludt egy kis nyafi uán tegnap 8 körül.Reggel 7-kor szopi,mint mindig.Utána picit szundizott,míg én tornáztam,aztán most játszik a kezével. Amúgy a szemfog helye környékén nagyon fehér az ínye lent. És állandóan ott dörzsöli. Holnap megkérdem dokinénit hogy ez akkor a fogacska nyomulása már.
Bocs, hogy sok voltam,csak akartam reagálni minenre. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kitty, az tok jo ha hasonloan velekedtek!! sztem az lenne a fontos h nalunk is igy legyen, vagy ha nem is hasonloan,de legalabb fogadja el h en milyen ajanlottak akarok a gyereknek, a kotelezokon persze modositani nem akartam! csaj az ajanlottat kertem.. de h szte felesleges! :shock: oke oke.. szte! ez is egy velemeny tudom, de ha en szeretnem akkor nem ertem miert szol bele.. :? ha meg beadatom masik dokival akkor ahoz mit szolna?

Netti
Kép
maumau
 
 


Szofi, gyertek hamarabb! Nehogy má' itt üljek 11-ig "ünneplőben a kezemen, a locsolókat várva"! :lol:

Netti, az király lenne! Csak nem t'om, hogy kerül ide. :lol: Uram munkahelye a XI. kerületben van, viszont szaladgál mindig a városban tárgyalásokra. Majd gondolkodom. Te Boró-Apud hol dolgozik? Azért drukkolok, h tudjatok jönni! (És nem a mérleg miatt.)

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Hat lanyok, tudom h dokit kene valtani, csak kiscit szarul erzem magam amiatt h ez lenne mar a masodik valtas, pedig erzem h bekovetkezik lassan.. :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Szofi! Köszi! :)

Kép
szkitty
 
 


Apa is eleg mozgekony a varosban! :lol: 2keruletben dolgozik amugy,de reggel keresztul megy a felen, mammut kornyeke vagy vhol arrafele barmikor oda tudja adni akkor a ferjednek, abban az esetben is ha mi nem mennenk holnap :D de mindenkepp irok 18korul h h alakuult a dolog!! na megyek mert kostolgatas lesz epp :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti! Járd körül a dolgot! Ne "csak úgy" válts! Kérdezz meg anyukákat, min.5-6-ot. Gyűjtsd az infókat! Kérdezz sokat! Csak így tudod meg a részleteket. Én pl.: tudtam,hogy olyan dokit keresek, aki "nem nyomja a gyerekbe a legkisebb náthánál már az antibiotikumokat". + Homeopatiat is alkalmaz, de nem megszállott. Tehát: ha 1 hét után is még "hót beteg" a gyerek,és nem reagál a homeopátiás szerekre, akkor továbblépünk. (Tapasztalatból tudom, hogy többféle gyerek van.) Szóval tud mérlegelni, és nem utolsósorban a gyereket nem tartja kísérleti nyúlnak... Én legalábbis így csináltam :)

Kép
szkitty
 
 


Netti! ..közben olvastam, amit írtál... Ha megbízom a dokiban -ami szerintem az alap -, és Ő azt mondja: "nem ajánlom" -akkor azt nem is kérjük. :)
Tehát: Hiába csűrjük-csavarjuk a dolgot, az első: KERESS EGY OLYAN DOKIT, AKIBEN MEGBÍZOL!

Kép
szkitty
 
 


Sziasztok!

Niki!

Én sem kaptam június óta TGYÁS-t! :evil: Mindjárt fel is hívom a volt munkahelyem!

Hanna szombaton már 6340 gramm volt! :) A kis husigombóc. :lol:

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Sziasztok,

hát én nem tudtam visszaolvasni :)
pörgünk a kerten és a házon, apa ma itthon van.

azért igyexem.

Szóval, amiért jövök.
Tali: Böbi nem tud feljönni a netre, de sms-eztem vele, és mi mennék holnap akkor.

Anikó,
mit vigyünk? süti, innivaló, bárakármi?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Niki! TGYÁS: Ha jól tudom, visszamenőleg is lehet igényelni. Viszont azt nem, hogy mennyi időre?.. De ha jól emlékszem, van köztünk 1-2 profi, majd megírják Neked ... :)
Szerintem add be rögtön a GYED-et is. Nekem azt mondta a könyvelő, hogy Pest megyében min. 4 hét az átfutási idő. Gondolom, Nálatok sem 2 nap...

Kép
szkitty
 
 


Esztó, ja ja, innivaló, a sütire meg nem mondunk nemet, ugye? :wink:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Úgy tudom, két hónapot lehet visszamenőleg igényelni!!! A családi pótléknál tuti ennyit, ezért feltételezem, hogy a TGYÁS-nál,,és a GYED-nél is ez van!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


a 6 hónapra lehet visszamenőleg...nemkicsit ordítottam a könyvelővel...hú kicsit szégyenlem magam...mondtam neki hogy délután átcaplathat a 4 havi Tgyással (240 000 ft) mert miatta nem tudok pelenkát meg gyógyszert venni a beteg gyereknek...kicsit durvavoltam, de hát nagyon kivoltam... :oops: :roll:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Jó reggelt!

Huhh, de lemaradtam a hétvégén... Majd próbálok visszaolvasni, de most csak gyorsban:
Anikó,
a címed fenn van a blogon valahol? Úgy emlékszem, azt írtad... Remélem megtalálom! 10-11 körül lehet érkezni? (persze forgalom függő) És végülis miben maradtatok: bevásárolunk, főzünk, pénzen osztozkodunk? Ücsi, nasi jöhet?

Szofi,
megyünk a szerdai csoportba, holnap beugrunk beiratkozni. Azt mondta a csaj, h vigyünk a gyerekorvostól igazolást, h egészséges a gyerek... :shock: :shock: :shock: Nem tom, hogy két nap alatt tudok-e ilyet keríteni?

:?: :roll:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Barbi: hát gondolom, végig a budai oldalon mennék az ótóval, úgyhogy hiába gondolkodom, még mindig az a legeccerűbb, ha a Móriczra kimegyünk. A kék metró ugyanis seholse áll meg, ahol fel tudnátok venni. (Legalábbis ahogy végigzongoráztam a fejembe.) Ja, bár a piros metró is jó nekünk. ANnak van olyan állomása? Talán a Moszkva? A hánykor az mindegy, mondd meg te! :wink: A telszámom fenn van a blogon asszem, de ha nincs, átdobom priviben. A tied is fenn van? (Majd megnézem.)

Reni: hát több varia is eszembe jutott Aminához. Az egyik, hogy előtt megbeszélni vele, hogy nincs hiszti, ha van, akkor azonnal hazamegyünk. És így tenni, ha hisztizni kezd. A másik, hogy nem viszed magaddal Aminát vásárolni. A harmadik, hogy esetleg figyelemelterelés (segítsen neked valamiben, adj neki feladatot - én azt csináltam a Deichmanban pont, hogy Tücit megkértem, keressen nekem lapos sarkú cipőt :P , mert amúgy fel-le rohangászott a boltban). A negyedik meg, amit Szofi is írt, hogy totál ignorálod, úgy csinálsz, mintha nem ott se lenne. Persze lényeges, hogy végül ne kapja meg a hiszti miatt a játékot. És a legesleglényegesebb, hogy valahogy beszéld meg magaddal, hogy TÉNYLEG ne érdekeljen, ha hisztizik, és az se, hogy mások mit szólnak hozzá. Amíg Amina érzi, hogy síkideg leszel, ha rázendít, addig csinálni fogja. Ha látja, hogy téged meg se rezzent, és nem is lesz az, amit ő akar, akkor előbb-utóbb csak abbahagyja. Amúgy meg mindenki bekaphatja, akinek nem tetszik a hisztizős gyerek látványa. Egyáltalán nem ciki dolog az ilyesmi. Az sokkal cikibb, mikor az idegbeteg felmenő ráver a gyerekre, hogy hagyja már abba a hisztit. Szerintem. Annál már sokkal jobb, mikor nyugodtan tovasétál és nem akarja feltétlen elcsendesíteni a kölyköt.

Oltás: jaj, nehogy már bevegyétek ezt a 15 hós oltás-autizmus összefüggést! :twisted: Én nem vagyok autizmusszakértő, de annyit tudok a legfrissebb kutatásokból a területen, hogy ez egy nagy valószínűséggel genetikus betegség és semmi köze nincs az oltásokhoz! Ha meg soktényezős, akkor is leginkább intrauterin fertőzésekhez szokták még kötni.

Én is szeretem a dokinkat, és tényleg fontos a legalább hasonló beállítódás. A mi gyerekdokink hagyományosan orvosol (no homeo, amiben én személy szerint nem hiszek, és biztos idegesítene, ha az orvos meg azokat ajánlgatná), de még sose írt fel antibigyót Tücinek egyetlen alkalommal sem, pedig jártunk hozzá sűrűn a télen. Ha úgy gondolta, hogy esetleg fülgyuszi-gyanús, tovább küldött a szakorvoshoz. Szerintem ez tök korrekt. Én nem kérdeztem meg arról, melyik oltást adassam be. Eldöntöttem és aztán mondtam neki, ő meg eldöntötte, vagyis együtt, hogy akkor mikor adjuk be őket.

Netti: ha ilyen arrogáns orvosom lenne, mint amit írtál, én is váltanék...

Niki: vidd el a dokihoz a manót, hallgassa meg a tüdejét, ha köhög. Tüci kb. 4hósan volt először beteg, és akkor kapott hörgőtágítót is a köhécselésre. De ezt gondolom, csak akkor kap, ha kell és azt meg a doki hallja. Akkor még nem tudtam rendesen orrot szívni szerintem, azért ment lejjebb is a cucc. Szívjad az orrát jó sűrűn, ez a legfontosabb!

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsüci: a gyerekdoki gondolom, mindennap rendel, nem? :wink: Csak le kell vinni hozzá. Persze direkt jó a betegek közé... :roll: Nálatok nincs egészséges rendelése (vagy tanácsadás)?

Kép
Kép
tinu
 
 


Netti, és kire váltanál?

Mi ma megjártuk galog a kb 15 percre lévő postát, beugrottunk a boltba is útközben, szedtünk diót, faleveleket, röpke 1 és 3/4 óra alatt végeztünk is :lol:

Azt mondta egy néni, hogy milyen szép két fiam van :shock:
Mindkét lány teljesen rózsaszínben volt, Zsófin hajcsat is volt!
Vendég
 


lilinek új kedvence van, hangosan röhög ha éneklem neki...olyan édes...főleg az egypt's kingnél röhög, talán régész lesz :D
http://www.youtube.com/watch?v=V5BxymuiAxQ

Kép
Kép
mniki84
 
 


Tinu, azért jó, h mindig helyrepofozol a parákkal kapcsolatban: 15 hós-autizmus. :lol: A kórházban mondta az egyik szobatársam, akinek gyerekorvos a mamája, ezért vettem fontolóra. Kizárni most se zárom. Lelkemet meg lehet, h megnyugtatom majd homeóval. Ha eszembe lesz, persze. :lol:

Amit akartam még: van járóka, kiságy, utazóágy, két babakocsi. És Blanki csak egy helyen lesz egyszerre...

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Sziasztok!

Mostanában nem tudtam olvasni az irományokat, de a blogba azért bekukksiztam időnként.

Szofi, jókat írsz, van érzéked hozzá, némelyik különösen tetszik. Gratula!
Ranschburg féle könyvet említesz, véletlenül nem a Szülők könyvét? Már egy ideje szemezgetek vele, de még nem jutottam el a könyvesboltig :roll:
Több művét olvastam már, nagyon tisztelem és kedvelem, de ez spec. még egyelőre kimaradt.

Niki, mi már csődbe mentünk volna, ha ennyi ideig nem kaptam volna tgyást. Nagyon ,,kedves" a könyvelőtök, nem csoda, hogy kiakadtál.

Az orrszívó tisztítási tecnikája engem is nagyon érdekel, mert már mindent bevetettem, de nem sikerült makulátlan eredményt produkálni.

Én is kérdeztem a dokkert a választható oltásokról, ajánlást kértem, de felsorolást, ismertetést kaptam. Szóval magam vettem kézbe az ügyet. Átgondolva, utánaolvasva és kérdezve, mi is kihagyjuk a rotát, de a meningococcus ellenit beadatjuk. Ja, a prevenar első részét meg 2 hósan már kaptuk. Ahhoz a doki is ragaszkodott, meg persze én is.

Mi hál' Istennek jól vagyunk, Ákoska szépen fejlődik, le sem merem írni, hogy már mekkora. :lol:
3 hét múlva lesz a keresztelő, lassan neki kell látnom a szervezésnek, bár egyelőre még azt sem tudom hányan leszünk :roll:
A Drágám rucija már megvan de, hogy én mit fogok felvenni a habtestemre még fogalmam sincs. A szülés előtti cuccokból még nem sok jön rám, költeni meg nem nagyon akarok arra a remélhetőleg kis időre, amíg lefogyok.

KépKép
novygirl
 
 


Oltások!
MMR-autizmus=hülyeség :evil:

Rotát nem, Prevenart igen, Meningot nem, Varicella ellenit igen

Annus!
Hozzátápi: ha elválasztani akarod, akkor szopi előtt adagold a gyümit/főzit, ha sokáig akarsz szoptatni, akkor csak kóstoltasd, szopi után. 1-2 kanál az elején, aztán majd látod, hogy tetszik a babának. 1 héten 1 étkezést lehet teljesen kiváltani 1 félével. Délelőtt, délben célszerű adni először, hogy lásd, van-e vmi hatása a gyerekre: hasmenés, pöttyök. Elvileg 1 héten 1 fajta ételt javasolt bevezetni, igy ha 6 hónaposan kezded, 9 hónaposan el lehet választani a gyerkőcöt.

Zombi vagyok!
Éjféltől óránként keltek, én kb. nem is aludtam.... ettek-orditottak felváltva/szinkronban... volt, hogy elaludtam vmelyik ordito mellett..... :evil:
Most Luca alvássztrájkol, Bence alszik... Lucát cincálom már 2 órája.. ágy-váll-nagyágy-pihiszék... de leginkább sehogysem jó neki :(

na megyek is

Babaszafariba akarok menni, kéne egy egyes babakocsi, úgy talán jobban tudnék közlekedni, másikat meg kenguruban/meitaiban vinném :roll:
Vendég
 


ANikó: mindjárt elkezdem csinálni a meggyes sütit. Az viszek holnap, oksi? Azt meg nem teljesen értem, miért is akarod saját kedélyedet borzolgatni a méregetéssel??? Jó lesz az neked? :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Petrus: sorstárs! :? :P Nagyjából én se igen aludtam. Csongi ezek szerint kitesz egy ikerpárt ébredésben. :lol: A tieid tulképp miért ébrednek? Csongit pukik járják. Elfelejtettem az Infacolt megint adni este. Nem mintha akkor kitűnően aludnánk, de talán hajszállal mégis kevesebbet kel. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Petrus, igaz Annusnak írtad a hozzátáplálás dolgot, de szerintem mind köszönjük!!!!! :lol:
Na nyugis a délelőtt most, manó elaludt.De hisztizett egy órát.Csak akkor volt ok a dolog, ha felvettem,vagy legalábbis szórakoztattam.Könnyű volt így takarítani. :?
Most várom anyut ebédre. Tegnap olyannyira felhagytam az önsajnálattal, hogy ezúttal káposztafőzeléket csináltam.Még életemben nem ettem,és Dani sem.Mamám sosem csinált, az ő családja se.Azt se tudjuk ilyennek kellene e lennie. Majd anya ma megmondja,mert ő a közkonyhán evett már. Jó kis család,mi??? :lol: A lényeg,ízlett nekünk, bár Daninak kellett hozzá husi is,anélkül ha a lelkem tettem volna elé főzelék formájában,akkor se ette volna meg. :lol: Husit meg küldött faterom.Meg egy csomó barackot.Szerintem ha a héten még küld,akkor teszek el megint manócinak,mert nagyon finom,és ez is bio.Meg hoztunk szedret.Abból meg csinálok gyümölcs tortát valamelyik nap.Dani megöl. :cry: 8) Az a kedvence,nem fog tudni ellenállni neki,pedig fogyózni akar. Háááát, így jár most. :lol:
Mindenki nagyon csöndes,megyek pakolászgatok még,amíg nem jön anyu.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Tinu, azért szeretném mérni, mert sztem nem hízik eleget. Múltkor sem volt meg a minimális hízás, mondjuk doki meg védőnő nem szóltak. És most sem úgy tűnik, h eleget szedett volna fel. Nagyon úgy néz ki, h mi vagyunk a legkönnyebbek a topikban. :? Így kíváncsi lettem, h mennyit eszik.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: