Új privát üzeneted érkezett!

rana: nem jóslatnak mondanám, hanem inkább olyan statisztika félének, hogy hát így lehet kb. Reális számításnak... vagy ilyesmi... a jóslatok messze állnak tőlem :wink:

Kata
labkat
 
 


[quote="_manó"]t írta:_manó-pk!
Véletlenül nem vagy fenn az ikreseken tkata néven?

Tündi


De igen.

És itt is vagyok egy másik forumban: 2009 szeptemberi babák

Neki fogok majd üzeni, hogy mi lesz, volt holnap...

t-pk
 
 


T-pk!
Akkor majd azt a fórumot is figyelem. :P

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 

 
 

Andi: hatalmas gratula a babákhoz! Jó egészséget és sok boldogságot, tejecskét kívánok!

Andi Anyuka: Köszönjük a hírt!

Labkat: kétpetéjűek a lányok.

T-pk: holnapra drukk hegyek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


timi: olvastam, hogy ha azonos a neme a babáknak, előfordulhat hogy egypetéjűek mégis! Nem vagyok szaki a témában, úh nem tudom hogy ez hogy lehet...

t-pk: HOLNAP ÜGYES LEGYÉL! Egyébként császárral veszik ki a babákat most vagy kapsz oxitocin infúziót meg ilyne szülésindítókat???

Kata
labkat
 
 


Elvileg sima burokrepesztéssel indul, ha megindulnak a fájások, akkor ok, ha nem akkor infúzió.

Elbúcsúzom pár napra, mindenki vigyázzon magára!

t-pk
 
 


Labkat: egypetéjüek 1 db megtermékenyített petesejtből alakulhatnak ki, egy méhlepényük van és mindíg azonos neműek, kétpetéjűek pedig két petesejtből lesznek, ha mindkettő megtapad, külön méhlepényük van és külön burokban vannak, külön-külön olyanok, mint az egyes babák. És csak annyira hasonlítanak, mint két testvér. Ők lehetnek különneműek, de egyneműek is, nem függnek egymástól. Az én babáim kétpetéjűek.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


timi: utána jártam már ennek, úh amit leírtál, már tudom, de idézem is amire én gondoltam:

"Kétpetéjű ikrek akkor fejlődnek, ha egyszerre két petesejt szabadul ki az érett tüszőkből, és mindkettő megtermékenyül. A kétpetéjű ikrek csak annyira hasonlítanak, mint két testvér. Minden esetben külön magzatburokban fejlődnek, és külön méhlepény látja el őket. Előfordulhat, hogy a két lepény olyan közel helyezkedik el egymáshoz, hogy összetapadnak. Ilyenkor csak értő szakember tudja eldönteni, hogy egy vagy két lepényről van szó. "

Szóval neked tuti, hogy két lepény van, és jól látták, ha ilyen nagyon tuti, hogy kétpetéjűek. No mert az egypetéjű ikreknek egy a lepényük! Nekem az ikrek között van elválasztó hártya, tehát mintha külön burokban lennének, de mégis egyben vannak!

Kata
labkat
 
 


t-pk: nagyon kíváncsi vagyok, hogy beindul e a szülés burokrepesztésre. Nekem Johival burokrepesztés előtt alig voltak fájásaim, és két ujjnyira voltam nyitva. De aztán jól beindultak a folyamatok!

Kata
labkat
 
 


Lányok, ez az egypetéjű-kétpetéjű dolog nem ilyen egyszerű. Majd mindjárt megkeresem az idevágó szöveget! :wink:

T-pk neked nagy drukk holnapra!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Az egypetéjű ikrek az ikrek kisebb hányadát, körülbelül 25-30%-át teszik ki.
Hogyan is keletkeznek?
Egyetlen petesejtet egyetlen hímivarsejt termékenyít meg. A megtermékenyített petesejt később kettéosztódik és két embrió fejlődése kezdődik meg. Az osztódás az első két héten belül történik meg. A kettéhasadás időpontja fontos a következők miatt:

1. Ha a kettéválás a megtermékenyülést követően 2-3 napon belül történik meg, akkor a zigóták teljesen külön ágyazódnak be. Mindkét embriónak saját külső (chorionburok) és belső (amnionburok) burka, valamint saját méhlepénye (placenta) lesz. Tehát ebből a szempontból olyanok mint a kétpetéjű ikrek. Az egypetéjű ikrek 35%-ában tapasztalható ez.
2. Ha a kettéosztódás a fogamzást követő 4.-8. napon következik be vagyis a megtermékenyült petesejt beágyazódását követően, akkor közös külső burkuk és méhlepényük lesz. Az embrióknak azonban saját belső burkuk alakul ki. Az egypetéjűekre ez a legjellemzőbb, 60%-os gyakorisággal.
3. Ha a 9. nap után hasad ketté a megtermékenyített petesejt, akkor a belső burok is közös lesz. Ez igen ritka (5%)
4. A 12.-13. napon bekövetkezett elválás esetén nemcsak a külső, belső burok és méhlepény lesz közös, hanem a köldökzsinór is. Így egy elágazódó köldökzsinóron kell osztozkodniuk az embrióknak.
5. A 14.-16. napon történő osztódás már csak részleges, ekkor jönnek létre a sziámi ikrek.

http://ikertestverek.blog.hu/tags/egypet%C3%A9j%C5%B1

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Labkat: nekem lombik-babáim vannak, már 5 hetesen egyértelmű volt, hogy ketten vannak, mert a 3 beültetett embrióból kettő tapadt meg, egymástól jó messzire, mert sosem lehetett őket 1 uh-képre behozni.

Rana: ez nem bonyolultabb annál, amit Labkat leírt, csak a méhlepény lehet trükkös. Kétpetéjűeknél összenőhet annyira, hogy úgy néz ki, mintha egy lenne.

Na, én most elköszönök pár napra!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana: na, az első variációra nem emlékszem (pedig valamikor tanultam), talán azért mert az ritkán fordul elő. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Igen, viszont ha azonos neműek a babák de külön burokban és külön lepényen vannak, attól még lehetnek egypetéjűek is! :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


T-pk,gyors,könnyű szülést kívánok :D jujj,ma már te is babázol :D
Vendég
 


Andi és Andi Anyukája!
Hatalmas gratula a kiscsaládnak, nagyon ügyesek voltak!!!

T-pk!
Szorítunk nektek!

Csajok!
Akik a 28. héten túl vannak, azoknak para letiltva. Nekem legalábbis mindig azt mondta a doktor bácsim, hogy a 28. hetet töltsük be, utána nagy baj nem lesz.

Egypetéjű-kétpetéjű: egy esetben tuti, hogy kétpetéjűek: ha nem azonos neműek. Minden egyéb esetben egy "potom" 85.000 Ft-os genetikai vizsgálat mondja meg a tutit.

Pusszancs, jövök, ha tudok, de ördögfiókáim rágerjedtek a számítógépre!
vovanda
 
 


rana: köszi az érdekes infót az egypetéjű ikrekről. No én is ilyesmiket olvasgattam, vagy hallottam ismeretterjesztő filmekből. De akkor mi a leggyakoribb 60%-ba tartozunk, mert egy a méhlepény, egy a külső burok, külön köldökzsinór van, és külön belső burok - vagy legalábbis van köztük egy hártya!

vovanda: de jó hogy ezt írod, már akkor csak 8 hetet kell kibírni, és aztán megnyugodhatok :)

Kata
labkat
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép


Lucas&Sophia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Andi: nagyon édik a Babók!!!!

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Andi: nagyon helyesek a babák! Mindjárt elbőgöm magamat :)

Kata
labkat
 
 


Jujjjjjj,nagyon kis cucik :D :D :D Gratulálok mégegyszer :D

T-pk is talán már babázik :D
Vendég
 


Andi, gratulálok ehhez a két gyönyörű babához!!!!
Nem semmi, hogy ilyen szép súlyuk van a 33. héten! Pedig nem vagy épp vastagnak mondható :)
T-pk, szorítok Neked is, bár szerintem Te már most javában babázol. Remélem mindketten hamarosan újra körmölitek az élményeiteket nekünk!!!!

Zsófikukac, nagyon ügyesek vagytok, várlak Téged is vissza közénk!

Nyulasz, eleinte én is meg tudtam oldani, hogy külön szoptassam őket, de aztán egy idő után elkezdtek nekem egyszerre kelni, és onnantól nem volt választásom. Aztán most már egyre többet vannak ébren. Sőt, konkrétan napközben alig alszanak, és állandó szórakoztatást igényelnek. Bár a délelőttök viszonylag nyugisak, mert nagyon sokáig alszunk mind a hárman a nagyágyban (akár 10-11-ig is), aztán meg még nem fáradtak, teli a pocijuk, jókedvűek. A délutánok azonban már kicsit jobban lefárasztanak, mert ilyen dög melegben még csak ki sem szeretem vinni őket, hogy a kocsiban szundizzanak egyet. Így marad az állandó szolgálat, amit 15-30 perces alvásokkal szakítanak meg. Persze nem egyszerre, hanem felváltva :?
Tejcim még van, bár délutánonként már egyre kevesebb, ki kell egészítenem tápszerrel. Most kaptam egy újabb tejserkentő tea tippet, kipróbálom, hátha segít. Lusta vagyok, ez a tápszerezés nekem macerás.
A melleim már nem fájnak, sőt, kezdenek kissé érzéketlenné válni. De megnyugtattak nagy gyerekes anyukák, lesz ez még újra érzékeny :oops:
Az éjszakák miatt azonban le a kalappal a lányaim előtt; most már több alkalommal is átaludták, az elmúlt két napban 7,8 órakor keltek. (este 9-kor dőlnek ki fürcsi és kaja után). De aztán ha egyszer felkelnek olyan 4 körül, az sem zavar, legalább egy kicsit többet esznek. Napközben úgysem tudnak ettől az ütődött melegtől.
A hasonfekvéses pozíció meg csak maradjon meg a gyerkőceid jó szokásának. Eleinte nekem is úgy voltak, aztán annyit nyüglődtek úgy, hogy megforgattam őket. Ha én tudtam volna, hogy ez később azzal jár, hogy nem forognak, kúsznak könnyen... :shock: Sebaj, kicsit lassabban fogják ezt megtanulni :? De a duma, az megy folyamatosan. Tiszta anyjuk :roll: :shock: :D
El is dugulok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Nem tudok aludni, kidobott a pisilhetnék az ágyból. Ráadásul a picurkák odabent baromira aktívak. Tegnap egész nap nyugi volt, most éjjel meg beindultak ezerrel. Bár még nem annyira nagyon erőteljesek a mocorgások, hogy emiatt ne tudnék aludni, csak mostanság 4 körül kelek általában, aztán vissza alszok kicsikét!

Andi babái tényleg szép súllyal születtek. Egy ismerősöm írta, hogy neki a sógornője a 38. hét után szülte meg a babákat kb ennyivel.

vanda: neked mennyivel születtek a babók???

törpilla: nekem is érzékeny lett megint a cicim, pedig legutóbb 20 hónapig csüngött rajta kicsi Hanna :D Tejserkentőnek a kismamalevesnek nevezett köménymagos tojás leves is nagyon hatékony! Egyébként honnan tudod hogy nem elég a tej? Olyan érdekes ez nekem, mert más is - aki mellé táplál - mondta ezt nekem. Én sose mértem a lányokat, hogy mennyit szopiztak. Szépen figyelgettem őket, és megtanultam, hogy mikor éhesek. Akkor adtam nekik tejcit. Nem tudom mennyiket szopiztak, de Verus olyan kövér volt, hogy nagyon :D Na és rengeteget ittam. Ilyenkor nyáron még többet.

Kata
labkat
 
 


Törpi!
Erőltesd a hasalást, amíg nem nyűglődnek nagyon. A forgás nem érdekes, viszont az izomfejlődés szempontjából fontos. Enyémek is utálták, pedig nekünk fejlődésneurológián pont ez volt az egyik "házi feladat".

Kata!
Dani 2300, Réka 2000 gramm volt.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Andi! Gratulálok, nagyon szép nagy babák. Én is ilyen "nagyokat" szeretnék.

T-pk! Drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Én is most kezdtem el parázni a császártól/szüléstől. Van esetleg valakinek tapasztalata a János kórházból? Altatás vagy érzéstelenítés? Milyenek a szobák? Hol vannak a babák? Stb...

Köszi

Kép
tigriske1978
 
 


[quote="vicger"] írta:vicgerT-pk babái, Flóra és Jázmin megszülettek tegnap délután 14.18kor és 14.22-kor Flóra 2800 grammal, Jázmin pedig 2490grammal, mindhárman jól vannak!!!!


a 2009. szeptemberiektől :)

Kép
v.andi
 
 


V.andi: köszönjük az információt t-pk-ról!!!!

T-pk: nagyon-nagyon sok boldogságot, egészséget és még több tejcsit kívánok Nektek!!!!

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


T-pk, Nagyon sok boldogságot és sok tejecskét kívánok!!!! Ha tudsz, gyere a születéstörténettel mihamarabb!!!!!

Nyulasz, a te történetedről lemaradtam.... Vagy nem is írtad még meg??? :roll: :roll: :roll:

Vanda, háton alvásnál viszont kisebb a bölcsőhalál esélye, nem??? Vagy rosszul tudom??

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


T-pk: nagyon nagyon ügyes voltál! Szépek a babák súlyai, és ahogy olvasom akkor úgy tűnik természetes úton születtek meg :) Nagyon várom a bővebb beszámolót a szülésről! Sok boldogságot kívánok a kicsikhez!

vovanda: akkor aránylag a ti babáitok is jó súllyal születtek meg ikrekhez képest. Mondd, hogy csináltad???

Kata
labkat
 
 


T-pk,tiszta szívből gratulálok!!!Sok-sok tejcsit! :D :D :D

V.Andi,köszi híreket!

Rana,nem írtam...
...így van,azért részesítik előnyben a hátonalvást...de van légzésfigyelőnk...

Törpi,én útálom a szopipárnát,és a gyerekek is olyan bénán fekszenek rajta,meg félek,hogy a melleim agyonjomják őket...cicijeim még rettenetesen fájnak,szerintem rrosszul veszik be a cicit,azért...jó nagyra nyitják a szájukat,de aztánahogy betolnám a cicit,még csak a bimbó van benn,és már rá is fognak...onnantól képtelenség kivenni,legalábbis nagyon fájdalas...
Te milyen pózban szopiztatod őket?Mert jobb lenne együtt,mert ha egyik cicin,a másik meg a szobában sírni kezd,mint most is,akkor csak ideges leszek,és várom,hogy a szopi abbamaradjon,és így mindkettő miatt lelkiismeretfurdalásom van,hogy az egyiket nem tudom felvenni,megnyugtatni vagy megetetni,a másiknak meg legszívesebben kivenném a cicit a szájából :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


nyulasz: egy tipp, a cici elvételre, hogy ha nem jól kapják be, akkor kisujjadat bedugod a szájukba a cici mellett, így megszűnik a vákum, és kiveheted, vagy beljebb helyezheted.
binyeknek van egy szoptatós képe, ahol hónalj alá csapja a babákat, és azok úgy szopiznak. Az nem jó?
Egyébként itt van pár póz, amit kipróbálhatsz:

http://www.lll.hu/node/15

Meg kell találni a megfelelő pózt és aztán biztos tudsz majd együtt szoptatni!

Kata
labkat
 
 


Kata,köszi,így szoktam elvenni én is,ha nagyon muszály,de vákum ide vagy oda,mire húznám ki,már szívják vissza.Amit binyek betett képet,én is úgy szoktam,de útálatosan tud állni a párna,sehogy se jó... :evil: néztem már ezeket a pózokat ...azt nem tudom,hogy hogyan lehetne a helyes zopótechnikára,vagy cicibevételre megtanítani őket,mert a könnyem is kifolyik,annyira fájnak már...de nagyon szeretnék szoptatni,csak ne lenne egy rémálom.
Vendég
 


nyulasz: tény, hogy nem pihenhet annyit a cicid, mint egyes babák esetében, gondolom ezért is fáj jobban! Hát nem tudok mást mondani, csak hogy tartsál ki, meg fog edződni a cicid. Ha tán ez vígasztal, az én cicimre egy fibróma nőtt, és úgy szoptattam egy évet. Nagyon fájt ahogy húzódott a vákumnál. Aztán a dokim mondta, hogy simán elköthetem steril damillal vagy cérnával, és pár napon belül leszárad. Úgy is lett.
Krémeket amúgy használsz? Én Bephanten popsikrémet használtam, még a kórházban ajánlották azt. Sőt, ha otthon vagy, ajánlják, hogy nyugodtan hagyd rajta a cicin a tejet, és járj fedetlen keblekkel, hogy gyorsabban szellőzzön!
Amúgy meg örülj annak, hogy nem gyullad be a melled, mert gyulladt mellből szoptatni, hát az sem semmi.
Szóval gondolj arra, hogy van akinek még fájdalmasabb, talán ez segít!
Jó lenne ha nem adnád fel, bár tudom, hogy nagyon fájhat...

Kata
labkat
 
 


Kata,köszi...nem adom fel :wink: bepantent használom most ráeddig a garmastant használtam,meglátom melyik jobb.Igen,szerencsére gyulladás nincs...de hogy még ennél fájdalmasabb legyen,konkrétan olyan érzés,mintha késsel szeletelnék a bimbómat :shock:
Vendég
 


T-pk, gratulálok a lányokhoz! A nevük csodaszép, és már alig várom, hogy a kis arcocskájukban is gyönyörködhessünk!

Nyulasz, tudom, rémálom, én még a múlt hónapban is azt mondtam, hogy hiába mondják, milyen szép dolog a szoptatás, nekem ez egy akkora tortúra... mindegy, kell és kész. Nem akarod kipróbálni bimbóvédővel? Az én lányaimnak is olyan csöpp volt a szája, hogy nem tudtak jól cicire cuppanni, így a legnagyobb R-mad-es gyógyszertári bimbóvédőt vettem nekik. Arra ha rácuppantak, nem tudták könnyen elengedni a nagysága miatt, és így nem a bimbó végét rágták. A póz pedig az Hostile és Binyek által mutatott. Nekem is bénán feküdtek rajta, csúszott le a lábuk, szerencsétlenkedtünk, ahogy az kellett, aztán úgy oldottam meg, hogy a hátam mögött lévő összekötős rész irányába, a lábuknál lévő rész alá egy egy párnát teszek. Ezáltal nem akarnak lecsúszni. Nekünk így megy. Remélem érthető voltam :? Ha kipróbálod, szólj, milyen sikerrel, mert annál stresszelőbb tényleg nincsen, mint amikor az egyiket eteted, a másik meg már ordít. Engem is a kényszer vitt rá a tandemre.

Kata, én sajnos mérem őket, kissé függő vagyok. Pedig a mérleg fenn a lányokkal én meg lenn. Gondolhatod, hogy érzik magukat a térdeim a lépcsőzésben. A derekamról nem is beszélve. Aztán ha keveset ettek és nem kérik a tápi kiegészítést, tiszta para vagyok. És hiába a napi összt nézem, az is kevésnek tűnik nekem. 2 hónapja többet ettek :shock:

Vanda, erőltetem, különösen jól megy már Emmának, mióta itt volt egy babamasszőr. Míra sajnos ordított a hasfájástól, vele nem sikerült sokmindent kezdeni akkor. De talán majd legközelebb, és akkor már ő is tovább tűri a hasalást, mint 1 perc.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata!
Semmi extrát nem csináltam, az Elevitet nyomtam végig.

Rana!
Bölcsőhalál: csak a sógorom egyik szomorúan végződött esetét tudom elmondani. Tavasszal, fényes nappal, jó körülmények között élő, nem dohányzó család háton altatott babája halt meg. A sógorom már nem tudta újraéleszteni. Semmi veszélyeztető körülmény nem volt. És mégis. Szóval ha nagyon tutira akarsz menni: légzésfigyelő. Meg tanfolyam, hogy ha jelez, mit kell tenni. Nekem Baluval nem volt légzésfigyu, ikrekhez még a sógorom is azt mondta, vegyek. Most szedtük ki alóluk, szerelik. És az összes gyerekem hason alszik. Imádják. A hasfájós időket másképp túl sem éltük volna.

Törpi!
Kitartás, alakulni fog!

T-pk!
Hatalmas gratula, ügyesek voltatok, szép nagyok a babák! :D
vovanda
 
 


Egyébként jó, hogy leírjátok a tapasztalataitokat, mert legalább előre tanulok én is! Nem tudom még milyen egy koraszülöttet táplálni. Johanna a szülőágyon már úgy rácuppant a cicire, hogy alig bírtuk leszedni :D
Amúgy amikor Johi már egy éve szopizott, nekem teher volt, bár így is kihúztuk a 20. hónapig. Rossz, hogy még mindig figyelni kell arra, hogy mit eszel, nem tornázhatsz stb... de a gyereknek jót tesz. Mindig úgy voltam vele, hogy neki ez jobb, mint bármelyik gyógyszer, ha esegleg meg is betegedett, abban bíztam, hogy az én immunom segítségével könnyebben leküzdi ő is a betegséget!
Örülnék, ha legalább egy évig tudnám szoptatni majd az ikreket is, de az se gond, ha csak a 6. hónapig.
Mérlegen pedig én is gondolkoztam, hogy kérek kölcsön, de inkább nem, mert azzal tényleg csak stresszeli magát az ember! Biztos én is fel le rohangálnék a helyedben törpilla. Add el azt a fránya mérleget :D

Kata
labkat
 
 


vanda: épp erre gondoltam, már hogy szedted végig a terhességi vitamint! Én mostanság kissé ritkábban szoktam bevenni, de majd a harmadik trimeszterben megint rendszeresen akarom szedni. Most úgyis olyan sok dolgot kell szednem: magnézium - bár most rátértem a Béresre, és az csak napi két tabletta (250ml/tabletta) na és ritkán kalcium pezsgőtabletta. Te ilyet szedtél?

Nekünk Johi a nagy hasonalvó. Amúgy szerintem is jobb, úgy nekik a hasfájós időszakban, és ha kókuszmatrac van alattuk, semmi baj nem lehet. Én háton sose altattam a lányokat. Verát is mindig oldalra fektettem, hogy ha esetleg jön egy kis büfi, akkor ne vissza menjen, hanem kijöjjön a szájukból. Tehetsz a háta mögé esetleg valami támaszt, hogy úgy maradjon. Egyedül babakocsiban aludtak háton, bár eleinte, míg nagyon picik voltak, ott is a hátuk mögött kitámasztottam őket, és úgy aludtak.

Kata
labkat
 
 


Andinak :P gratulálok! Gyönyörű babák!

T-pk :P
Gratulálok! Szép súlyok!

Sok-sok tejcsit, egészséget az újszülötteknek és a Mamiknak!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Kata!
Úgy látom, masszívan tartja magát ez a zöldség, hogy szopi alatt nem lehet tornázni. Nem kell túlzásba esni és semmi gáz vele (Balu 10 hónapig nyomta az anyatejet, kéthetes volt, amikor tornázni kezdtem mellette).
A terhesvitamint meg pont most ne ritkítsd, durván le fog menni a vérképed. Az enyém vas+Elevit mellett is iszonyat gáz volt.
vovanda
 
 


Törpi,értem amit mondasz,de nem csak hátrafelé csúsznak le,vagyis nem csúsznak le,csak úgy lógnak,hanem befelé is becsúsznak a mellem alá...szerintem béna a párna :x
Vendég
 


T-pk! Szép súlyok! Gratulálok!

Kép
tigriske1978
 
 


vovanda: oxa, akkor szedem rendszeresen. Csak néha kimaradt a sok Magnézium miatt, de most hogy már abból is csak kettő kell, biztos könnyebben eszembe jut :)
Egyébként nekem szoptatás alatt elkezdett csökkenni a tej mennyisége, ahogy tornázni kezdtem. Mindemellett én eleinte nem is nagyon bírtam fizikálisan sem a mozgást.
Ami mondjuk tetszik, az a Cindy Crawford féle terhesség utáni torna. Ő 6 hetesen kezdte el ici-pici mozgással (kb 10perc) ezt lehet hogy én is betartom, mert azért egy ugrálós akármicsoda bizonyára nem használ.
Bár a fene se tudja hogy lesz időm 4 gyerek mellett. mindenesetre annak örülök, hogy most nem hízok túl agresszíven. :) Kíváncsi vagyok mennyi lesz a vége!

Kata
labkat
 
 


Kata!
Indíthatsz Rubint Réka pocakos tornájával is, az sem durva, 3*20 perc, szét tudod osztani, csak abban értelemszerűen nincs hasizom. A baba-mama tornája kemény, az csak később.
vovanda
 
 


vovanda: no most olvastam a következőket, amire te céloztál:

"2010-től pedig az adótábla 5 millió forintig 17%-os adókulccsal fog működni. Ebből viszont az következik, hogy a családi pótlékban részesülők jelentős része nem fog adót fizetni a családi pótlék után. Ugyanis az évi 5 millió forintba többnyire belefér a havi jövedelem és a családi pótlék összege is."

Szóval akkor tényleg él egy ilyen tervezet, bár nem tudom, hogy erről törvényt alkottak e már. Én tényleg tőled hallottam erről először. Úgy tudom, hogy minden évben döntenek az adókról, de nem két év adójáról, de ki tudja, hogy most pontosan hogy volt. Nem figyelem azért annyira a híreket!

Kata
labkat
 
 


Kata!
Alapból évente átnézik, csak nem mondják meg ilyen hamar, hogy mik a jövendő tervek. Most kicsit előbb szóltak. :D Remélem, át is megy.
vovanda
 
 


Vanda, és te végeztél újraélesztés-tanfolyamot?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
Engem megtanított a sógorom. :oops: Meg nem is az élesztés a lényeg. Hanem a többi. Hogy ha jelez a légzésfigyu, általában az is elég, ha kiveszed és kicsit megrázod. Meg ablaknyitás, friss levegő. Meg amit utólag tanultam (köszi, Szandra) baba arcába fújni jó erősen. Ha éleszteni kell, az már brutálgáz.
vovanda
 
 


vanda: én is ezt csináltam. Volt hogy bejelzett a lányoknál 1x a légzésfigyelő. Máig se tudom, hogy pontosan ők nem vettek levegőt, vagy a légzésfigyelő jelzett hamisan, de Verát egyszer úgy kaptam ki, ráztam, is, és szegény tök kómásan ébredt fel. Én meg nagyon felzaklatódtam! Aztán Johinál nem is hogy bejelzett a légzésfigyelő, hanem én vettem észre, hogy valami furi, és még a légzésfigyelő se kapcsolt - mert gyors voltam. Vissza bukott vagy mi a fene, és rögtön kikaptam, ráztam, és szívtuk ki az orrát, mert a légutak megtisztítása is fontos ilyenkor!
Jó mert a férjem olyan nyugis tud lenni ilyen helyzetekben, én meg hajlamos vagyok bepánikolni.
Amúgy tv-ben láttam, hogy élesztenek újra egy kisbabát! De remélem erre nem lesz tényleg szükség. Szerintem is jobbára azért jó a légzésfigyelőm, mert nem a szívleállással szokott baj lenni, hanem a félre nyeléssel, vissza bukással, és ilyenekkel. Jobbára a fulladás veszélye áll fent.
Bár én annyira éber alvó vagyok, hogy a gyerekek szinte minden szusszanatát hallom. Az első hónapokban alig aludtam mélyeket, csak néhány pillanatra! Gondolom ez most is így lesz. Még jobban fogom figyelgetni az aprókat, hogy ketten lesznek!

Ma vittem Verust oviba, és mindenki mosolyogva nézegette a pocimat. mire közöltem, hogy ikrek, mindenkinek meghökkenés ült ki az arcára! És megkaptam a jól bele húztatok, meg jó nagy család lesztek jelzőket :D :D :D

Kata
labkat
 
 


Akartam már kérdezni. Az ikerknél az az apgar érték nem szokott rosszabb lenni?
Mi a lányoknak is csak 9-es minősítést kaptunk! Bár tudom, hogy az jó!

Kata
labkat
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?