Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A képek még mindig a laptopon vannak, ma du. megyünk a barinőm barátjának a koncertjére azaz az egyik együttesére amiben gitározik (Zséda),aztán tüzijáték aztán anyósnál alszunk kertesen mert reggel indulunk a Balcsira, csak egy napra , anyóssal egy ismeröséhez, aki a 2.5 éves unokájával van lent.

Tegnap ebédbefizettünk az oviban, amig apa befizetett addig mi megkukkoltuk a csoportszobát, nagyon klassz, minden vadi új benne, találkoztunk a dajkával is, Piroska néni,nagyon aranyos volt, söt, a szomszéd csoport dajkája is nagyon kedves volt, igy Fanni aki amúgy most először látta ezt az ovit, meg is szerette , mert ráadásképpen mi van a bejárati ajtóra festve ? VONAT ! :D

Jövőhéten még itthon van apa, varrom , festem, hegesztem az ovis jelet a cuccokra plussz Fannizunk, ezt a most szombati vasúttörténeti parkozással kezdjük , aztán jövőhét szombaton pedig pár utcára tőlünk lesz Alma koncert :)

Remélem mindenki jól van !

Egy mobilos, mai kép az Ovis Csajról :

Kép
Vendég
 


Fildi:reméljük tetszeni fog neki az ovi. Nagyon aranyos a képen

Mi lett a többiekkel? Teljesen eltűnt mindenki?

Mi nagyn jól vagyunk, tegnap betöltöttük a 20. hetet. Hihetetlen, hogy már a felénél tartunk! Pedig még olyan, mintha múlthéten csináltam volna tesztet. Pedig a januárban szülünk fórumon már mindenki a babakelengyét válogatja.
Én még nem vettem semmit, sőt még nézelődni sem voltunk :oops:

Kinek hogy telt a hosszúhétvége? Mi véiglátogattuk a rokonságot. Aztán tegnap próbáltam behozni a lemaradásomat a házimunkában, úgyhogy vasaltam szinte egész nap, de annyit , hogy a vasalótól vízhólyagos lett a kezem. És még sajnos nem végeztem :(

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Először is, Ildi SOK BOLDOGSÁGOT!!!
kééééééépet kééééééérünk :)

Twist,
gratula a kislányhoz :)

Mérnökasszony,
nálatok még nem derült ki?

Többiek?

Mi is megvagyunk, csak keresztelő volt, aztán meg nyaraltunk :) haza se akartam jönni, jó hely ez a Balcsi :)
na pár kép :
Keresztelő:
Kép

apa fél feje lemaradt :)
Kép

keresztelő után Álmos annyira kidőlt, hogy fürdésnél is aludt :)
Kép

nyaralás:
Kép Kép Kép

szép napot

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 

 
 

Esztó: végre valaki életjelet ad! :) Nagyon jók a képek, Álmosbaba nagyon aranyos és tündérszép. De a fürdetős-alvós kép nagyon durva :) Biztosan kimerítő lehetett nekia a keresztelés!
Végig jó időtök volt a BAlcsinál?

Nálunk még sajnos nem derült ki a neme, azt mondta a doki, h a 24. héten ha megyek terheléses vércukorra majd beküld UHra is mert ugye úgyis ott kell várnom 2 órát a 2. vérvételre

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony
 
 
 
 
 




Ez még jól jöhet bárkinek:

http://www.ovisjel.hu/



Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk megen :)
Esztó: Tündériek a képek,nagyon komoly a bealvós kép :)
Én is teszek egy esküvőset,majd többet is késöbb csak nagy a rohangálás,stb az ovi miatt meg stb :)

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Hát mi is hazaértünk még a múlthéten, egyből 2 napig a kertet takaríthattuk, egy csomó minden kiszáradt... :? :( . Pedig Fényszarunk párszor esett, ítt úgy látszik nem nagyon. Na mindegy, amit lehetett mentettük.
Levi is teljesen meg volt húzatva pár napig itthon, gondolom bezavart nála ez a majdnem 3 hét csatangolás. Aludni még mindig nagyon nyugtalanul alszik, de csak elmúlik már lassan, bár most meg mintha jönnének a hátsó rágók, de nem bírom megnézni, nem engedi. A tünetekből gondolom.

Egyébként minden rendben velünk, Levikém szépül, okosodik! 8) :D Fotózás eléggé kiment a fejünkből, azért ha kicsinyítettem rakok pár képet majd.

Kivel mi újság?

Ildi hatalmas gratula a jó esküvő/lagzihoz! :D Gyönyörű menyasszony voltál!!!!!!!!!!! Hogy telnek a Fannizós napok? Az ovival akkor végül szerencsétek volt ha tetszik mindenkinek, főleg Fanninak!

Mérnökasszony szerintem nem vagy lemaradva semmivel, mi is a végefelé kezdtünk el vásárolni, sokan meg babonából már csak akkor ha megszületett a csemete. Persze ha olyan helyen jár az ember akkor nehéz megállni. Örülök, hogy jól vagy.

Twist édes kis cipőcskét vettél a kiscsajnak! Nekem nem volt ilyen 4d képem, úgy alakult, hogy lecsúsztam róla az egyik helyen ahol kedvezményes lett volna, annyira meg nem ragaszkodtam hozzá, hogy máshová menjek. Mostmár bevallom kicsit sajnálom! Te jól vagy?

Eszti tényleg egyre szebb ez az Álmos bébi. A nevére úgy látszik roppantul igyekszik rászolgálni! :lol: Azért nem semmi! Levi akkor sem dől ki fürdésnél ha egész nap nem alszik. Akkor csak 8 előtt ájul be szigorúan vacsi és fürcsi után. :roll: :wink:

Szilvi mentek márciustól oviba? Vagy még nem lehet tudni?

Gabi hogy haladsz az alkotással? Andor bébi is csodás, de hát tudod te is hogy teccik! :D Csavarogtok még ide-oda?

Prüntyi?

Na megyek, mert még levelet is kell írnom addig amíg alszik a gazfickó és hát ő nem kényeztet a sok alvással...

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Jönnénk barátkozni Hozzátok!
Három hónapja költöztünk Újpestről Veresre, és nem igazán találjuk fel magunkat az új környezetben. Emma lányom 20 hónapos múlt, imádja a társaságot, és kicsit hiányzik a megszokott társaság és a jól bevált napi rutin! :)

Van még hely a csapatban?

Üdv, Anna
annaemma
 
 


Szép jó napot Leánykák! :)

Prószálok előkerülni, de nem egyszerű mostanság :D
Minden okés velünk, csak Andorom -annak ellénére,hogy továbbra is jó és szófogadó - kezd életveszéjes lenni. :) rendesen a nyomában kell lennem. Mindenhol feláll és mindent akar és láthatóan egyre okosabb és nagyon sokat megért már. Most a favorit a minden alá bebújás. :D Tegnap a kiságya lá bújt be,ami max 20cm-es hely lehet. Ott talált valami érdekeset, de amint megtalálta fel is akart volna olni,hogy jobban megnézze :D És ez már nem tetszett neki,hogy nem megy. De végül a segítségemmel szépen kikúszott. És még sorolhatnám hova mászi,min bújik be, de talán ez volt most a legalacsonyabb :D

Fildi,
Gratula az esküvőhöz, lagzihoz. Nagyon gyönyörűséges voltál!!! :)
Gondolom,hogy el vagytok most Fannival így az ovi előtt. Tök,jó,hogy vonatos az ajtó :D:D:D

Mérnökasszony,Twist,
Örülök,hogy minden okés veletek is. Jó volt Twist a megérzésed, hogy kislány lesz. Akkor nagy az öröm, igaz? :)
Mérnökasszony, Ti még nem tudjátok akkor ugye?

Esztó,
Csúcsszuper Álmos! :) Már nagyon szeretném őt is látni (meg persze Téged is :D )
Nem akarsz jönni szeptembertől Ringató foglalkozásra? Én szertnék menni.

Kora, Ti voltatok ilyen Ringatón( valahogy rémlik ilyesmi) És Ti nem akartok jönni? Úgy olvastam ovis korig ajánlják :)
Örülök,hogy jól telt a nyaralás.
Az alkotás?A fogas kész, szerintem az előző oldalon van- vagy arra gondolsz,hogy a magasságnérő kész van-e hozzá? Igen ma fejeztem be: Nagyobb és kisebb gyufaszálakból csináltam rá egy létrár,aminek a fokai 1 cmre vannak és tizesével ráfestettem a számokat. Most akarom a cucc hátára rácsavarozni a kampókat, mert ma már fel szeretném fúrni végre a falra :)
Szerintem egész jó lett,attól eltekintve,hogy a létrát lehet akár sínnek is nézni :? :lol: Sebaj :)

Anno kérdezted, honnan tudták a csajok a szülinapomat: iwiw. Szívesen bejelölnélek - már akartam is - de nem talállak. Nem tudom milyen vezetéknévvel keresselek ;) (ha titkos,akkor Te is bejelölhetsz ám ;) :D )
Mi egyéb történt velünk?....csjúúú, nem is tudom. Balcsiztunk, amit Andor nagyon élvezett. NAgyszülők sokat vigyáztak rá, este többször ők fektették, mert mi "elkószáltunk". Nem volt gond vele.

Kicsit szenvedett a fogától, úgy látom a felső szemfogai jönnek tök egyszerre, de még nem jöttek ki.

Sajna mostanság nem nagyon csinált Szabolcsom képeket, viszont táncolós videókat szertném összevágni és feltölteni, mert nagyon édes :)
Jah, és "tud" Andor furulyázni is ! :D:D Anyum hozott egyet nekem (volt nekem régen, csak húgom elvitte,mert kell neki az oviba) és mutattam Andornak,hogy kell fújni és szépen kéte ő is és fújja :D Egyelőre még elég EGYhangú a dallam, de édes azért :)

Szilvi,Prüntyi? Jól vagytok?

Megyek, megpróbálom befejezni a fogast :)

Pusszantás!

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Üdv. Anna a csapatban! nah, jóóó, szorítunk még egy kis helyet ;) :D
Meséj magatokról. Merre laktok pontosan?Milyen leényzó Emma? Szép neve van!
jah és itt belépő is van ám: kép a kisleánykádtól :lol:

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Szia Gabolino!
Csonkáson lakunk, a Tárogató utcában.
Emma egy tündér virág. Egy örökmozgó, minden lében (nyolc) kanál. :)

Kép
annaemma
 
 


Sajnos most mennem kell, felébredt a Kisasszony...
Este bekukkantok! :wink:
annaemma
 
 


Nah végre, feléledtünk :)

Ildi,
gyönyörűséges voltál, voltatok !!! mééééééég képeket :)

Kora,
örülök, hogy jól vagytok. Azért rakj képeket Leviről :) azért szokott aludni nap közben? :)
hát igen, Álmos hű a nevéhez. roppant mód örülök, hogy az én alvókámat örökölte :)

Gabi,
múlkor voltunk Ringatón, és természetesen elmaradt :) lecsobogtunk az esőben feleslegesen :) pedig nem volt kiírva hogy elmarad és a portán se tudtak róla.
De persze még bepróbálkozunk, majd egyeztessünk hogy mikor :)
rendeltem borostyán láncot. Nektek bejött?
mikor tetted fel Andorra?
nem semmi hova bekúszik :) ház kereső projekt hogy áll?

Anna,
üdv :) mesélj. és igen, kérünk képeket :)

na én most nagy projektben vagyok :) nemsokára 6 évesek leszünk és szeretném meglepni Zolit. (tavaly Párizsba vittem, meglepi út, azt se tudta hova megyünk, csak bepakoltattam vele mindent 3 napra :), bekötött szemmel vittem ki a reptérre, amire persze rájött hogy odamegyünk mert ő csukott szemmel is tudja az útvonalat :evil: , végül a reptéren derült ki hova megyünk, amikor beállítottam a Párizsi checking-re :) nagyon örült :) ) nah, szóval idén ilyen nem lesz, nem szakadt rám az OTP :) viszont vászonképet szeretnék csináltatni. a terv már megvan, ilyesmi lenne:
Kép

remélem sikerül összehozni és titokban tartani :)

és egy kép rólunk, Álmos, as usual alszik :) (a pózomat ne nézzétek, azt hittem Zoli csak a fejünket fotozza)
Kép


a héten rájöttem arra, hogy ha a délutáni kaja után nem engedem elaludni, hanem folyamatosan csinálunk valamit, akkor estére jól elfárad és reggel nem fél 5kor kel, hanem fél7-7 körül. ez az egyik nap sikerült is, kvázi rekordot döntöttünk hogy 3 és fél órán keresztül ébren volt, majd reggelig aludt. másnap gondoltam megprobálom ugyanezt. egy ideig ment, aztán betettem a járokába, egy percre, amíg ittam, mire visszaértem, ez várt : :)
Kép

az én kicsi fiam bealudt a csörgővel való játék közben :) még arra is lusta volt hogy elengedje :)

na megyek. bocs ha sok voltam :)

ííííííírjatoook :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Nagyon szééép Emma :)


Csajok,
ha nagyjából kész az udvar, Nálunk lehetne egy kis összeröffenés valamikor. na, mit szóltok?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


ismét itt :)
Felcsavaroztam az akasztókat a fogasra, mehet a fúrás ha Andormo felébredt (vagy lehet majd csak ha hazahoztuk Apáját, mert ma nekünk kell menni érte)

Anna,
Naaagyon szép Emmácskátok van!!! :)

Esztó,
szupik a képek - mint mindig.
nagyon jó ötlet ez a kép évfordulóra :) Tetszik.
A 3.5 órás ébrenléttel azért vigyázz sztem, mert szerintem neki ez még nagyon kimerítő ;) Lásd az uccsó képedet :D:D Szerencséd,hogy tovább aludt akko, mert tudod, tudnak a dolgog a visszájukra is fordulni. Hogy annyira fáradt, hogy nem tud elaludni, nyűgösebb stb. De ez csak az én véleményem.
Borostyánlánc: én 4 hónpos korában vettem és tettem rá. Mivel Andor is olyan jó alvókával rendelkezik, mint Álmost így nem láttam különbséget. 5 hósan jött ki neki az első 2 foga és nem volt vele különösebb gond. 6 foga van most kint + jön most 2, de éjjel még sosem ébredt foga miatt (lekopogom. Olyan volt 1-2x, mikor már nagyon az íny áttörésnél tartottunk ,hogy olyan 11-12 előtt éjjel felsírt, de akkor még mi sem aludtunk. :)
Hogy a lánctól van-e. Nemtom. Nem veszem le,hogy kipróbáljam arról van-e. Higyjünk benne,hogy használ ;)
Mindenesetre jópár láncosat ismerek,akiknél nincs e miatt kelés és tudod példákat akiknek nincs láncuk és a fogzástól többször kel a baba. De mondom, ezt nem tudom biztosra állítani. szerintem ártani nem árt. :)

Összeröff: tudod,hogy én benne vagyok!!! :) :) :)

Le fogom szerintem hamarosan cserélni a vonalzómat, mert már egy jó ideje bekrepárt a babafalva úgy látom :S Úgyis Andor mindjárt szülinapos :) Lesz új vonalzója :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


jah, esztó, még annyi, hogy szeptember 15től kezdődik a ringató. Ma írtam a csajszinak megérdeklődni,hogy is megy ez és írta. Mi sztem megyünk. Andor nagy zenebolond amúgy is. Remélem ott is az lesz :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Üdv Anna, tényleg édes Emma, kópénak néz ki! :) Azért annyival jobb helyzetben vagy, mint mi, hogy Csonkáson nagyon sok gyerek van, biztos van a környéketeken is. Itt az üdülőkörzetben a mi utcánkban elég kevesen laknak állandóan, egy szomszédunk van, de az meg jobb jobb lenne ha nem is lenne, ahogy lenni szokott. Mesélhetnél még magatokról. Mi mindent csinál a nagylány, miket szeret, rólatok.

Álmosról ismét szuper képek születtek! Klassz lesz az ajándékkép is!

Levi napi 1x alszik, de ha elmegyünk valahova sokszor nem alszik vagy csak szó szerint 10 percet. Most amikor 1 napig lázas volt valamiért akkor sem aludt. :?

Gabi igazából újabb projectre gondoltam, mert sejtettem, hogy eléggé finisben vagy a fogassal....
Andor akkor nagyon belejött a nagy felfedezésekbe! :lol:

Mi úgy voltunk 1x ringatón, hogy tudjátok mi a védőnős foglalkozásra járunk (nyáron nincs) és ott volt az egyik alkalommal. A csajszi aki tartja egy időben amúgy is járt oda a lányával, de már annyi helyen tart ringatót, hogy nincs ideje jönni. Jó fej csaj és nagyon lelkes. A védőnőset Manó klubbnak hívják és ott csak előadást tart valaki (mindig más) utánna azt csinálnak a gyerekek amit akarnak ami Levinek ismerkedés szempontjából jó volt így is állandóan szégyenlősködik. A ringató egyébként nekem tetszett, Levi nagyon el volt ámulva, ha még párra eljártunk volna akkor biztos jobban tetszett volna neki, mert itthon szereti a zenét, ha énekelünk és ő is szokott meg táncolni is persze.
Na ezt jól elhadartam, de remélem érthető volt.


Fotót még mondig nem kicsinyítettem, de majd igyekszem!

KépKép
kora
 
 


Ja! Taliban én is benne vagyok!

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a bókokat! :oops: No meg a szíves látást! :)

Esztó! Írtó édes a fiad! És klassz a kép amit csináltatsz!

Kora! Mennyi idős a fiad? Emma is egyszer alszik, épp az utóbbi egy hétben romlott el a napirendünk. Eddig ebéd után rögtön, vagy max egykor elaludt, most van hogy 3-ig, fél 4-ig sztrájkol... :roll:
Lehet van errefelé sok gyerekes, de eddig nem sikerült összeismerkedni senkivel... Szemben velünk van egy kisfiú, de még csak egy éves lesz, Emmának nem társaság egyenlőre.
Hol van az üdülőövezet ahol laktok?

A ringató engem is érdekelne, hol és mikor tartják?
Kinéztem amúgy egy festős maszatolós foglalkozást is, szerintem tetszene Emmának a disznolkodás. Azt a Ramazuriban tartják.

A borostyánláncról: nekünk azthiszem nem igazán működött, de lehet nem vártuk meg a hatást, ugyanis a kiscsajom elég nehezen viselte a macerát.

Meséljek Emmáról? Hű, rengeteg mindent írhatnék, mégsem tudom hol kezdjem. Imád kint lenni, pancsolni, futkosni és motorozni. Szereti a zenét, táncol. Egyre ügyesebben lépcsőzik, de még csak egy lábbal szokott.
Hosszú percekig szinte semmi nem köti le, folyamatos törődést igényel, nem egy magában szöszmötölős típus, bár újabban építőkockázik, de csak ha ott ülök vele. Babázni szeret, utánoz, főz, fürdet, etet. Újabban rengeteget dumál, szinte mindent ismétel amit hall. (a maga módján persze) Szeret csavarogni, mindenkivel kedves és nagyon jó a humora. AZ étvágya jó, az alvása nem igazán.
Na, de befejezem az ömlengést... Kérdezzetek inkább, mire vagytok kíváncsiak.

Szoktatok esetleg együtt sétálni, játszóterezni, vagy ilyesmi? Szívesen csatlakoznánk.

Na, megyek, mert még szalad a lakás...
annaemma
 
 


Sziasztok,

hú tök jól feléledt a fórum!
Anna üdv köztünk, nagyon édes a kislányod. Örülünk, ha bővül a csapat. Az ismerkedés: hát az nekünk is nehezen megy. Mi a férjemmel kb 3 éve lakunk Veresen, most lesz két éve, hogy saját házban. Szomszédaink eddig nem voltak, csak szemben egy srác, de ő rengeteget utazik, ritkán van otthon. A hátsó telken egy nyugdíjas pár, na ők nem a mi korosztályunk. Most végre az egyik szomszéd telken építettek egy ikerházat, az egyikbe egy fiatal pár költözött, velük legalább jól kijövünk, és néha-néha csinálunk közös programot. De sajnos mi is keveset vagyunk itthon, hétköznap meló után, hétvégente meg sokszor megyünk szülőkhöz. (vagyis nemsokára nagyszülőkhöz :) )
Eszter: egy taliban én is benne lennék, ha mehetnek még csak majdnem anyukák is és vlmikor meló után vagy hétvégén lenne. Azt hiszem láttalak valamikor, kint a teraszotokon, már ha egyáltalán az a Ti házatok. :) Kertesen szoktam leszállni a vonatról, és ahogy a Csibaj utcán sétálok fel, jobbra az első keresztutcában az első ház teraszán volt kint valaki szőke hajjal. Mintha valmi olyasmit írtál volna, h arrafelé laktok, de persze nem emlékszem pontosan és visszakereseni lusta vagyok :)
Ildi: gyönyörű menyasszony voltál és mégegyszer gratulálok!
Gabolino: a kész műről is rakj fel fotót!

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mérnökasszony! Teljesen megértelek, nekünk is zömmel idős szomszédaink vannak, meg van két közvetlen szomszéd ami csak nyaraló, de ki sem jár oda senki. Szemben velünk van egy kisfiú, de késői gyerek(a 3. a családban), és kissebb mint Emma, még csak egy éves lesz, nem tudnak játszani... Volna egy két éves fiúcska is, de ők hiába laknak itt, sosincsenek itthon. Ennyi.
Bízom benne hogy azért majd kialakul ez szépen. Alig várom hogy kész legyen a Gombai cukinál épülő játszó, ott biztosan kialakul majd egy állandó csapat. Jó lenne.

Amúgy lakik mifelénk közületek Valaki?

Kép
Kép
annaemma
 
 


Szia Anna!

Mi újpesten lakunk, anyós Erdőkertesen és mi is ott szeretnénk majd, ha megveszi valaki végre a kertesi házat :)
Újpesten merre laktatok?
Mi Izzó ltp.
Nagyon édes csaj Emma!
Eszter: A tali szól tisztelebeli kertesieknek is ? :D

Itt épp vihar készülődik de már déltől remélem nem lesz.

Zoli dolgozik, az hagyján de este 11-től lesz igazán nagy meló (MTV átállás még mindiiig,és mióta nem játszák a kedvenc és egyetlen kedvenc sorozatunkat már oan morcos vagyok rájuk) :D
Vendég
 


Sziasztok! :)

Most csak gyorsban pár képet jöttem feltölteni, ha nem bánjátok és majd holnap írok, okés :)

Szóval ilyen lett a fogas - felfúrt állapota. Már lógnak is rajta Andor cuccok:
Kép Kép Kép

Ezek pedig legfrisseb, tegnapi Andor fotók :)
Kép Kép Kép sze-sze maci Kép a híradó bűvöletében Kép huncut Kép dógzik

"kicsit folyik az orra szegénykémnek a foga miatt, de ne higyjétek,hogy nem törölgetem. :D Se perc és újra így néz ki a kölök.

Pusszantás!

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Csajok,
most csak gyorsan, holnap bővebben :)

a tali MINDENKINEK szóóól :) kismamáknak és tiszteletbeli kertesieknek is :D

ja, és Mérnökasszony: igen, én voltam az a szőke a teraszon :)
máskor ugorj be hmmmmmmm? :)

Gabi,
nagyon jót barkácsoltál, áááámulok!!!
és Andor egyszerűen gyönyörű és édes :) asszem az lcd-t nekünk is fel kell majd rakni a falra :)

foly köv holnap :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok!

Fildi! Laktunk régen a Tungsram utcában is, Apósék laknak ott, de ide Káposztásmegyerről költöztünk.

Gabolino! Nagyon tetszik a fogas amit csináltál. Én egy régi tükörkeretet újítok most fel Emmának, majd ha egyszercsak készen lesz, megmutizom. :) Nagyon cuki Andorod.:) A maciszeretgetős kép tündéri!

Esztó! Nem akartam így ismertlenül jelentkezni, de ha Mindenkinek szól a tali, akkor mi is szívesen mennénk majd.

Jó éjt!

Kép
Kép
annaemma
 
 


Sziasztok!

Anna: Akkor majdnem szomszédok lettünk volna :) Remélem leszünk, én már költöznék ma is kertesre ha lehetne.

Gab: Nagyon klassz a fogas!!!!Ügyes vagy nagyon! Andor meg szupercuki :)
Nem is tudom kire hasonlit jobban, mert Ti is hasonlitotok egymásra egy kicsit, nem?
Igy párodat csak kép alapján találgatva.

Fanni elöbbi megmozdulása:

Ülök a gép elött , nézem,nincs net,mondom is, na, nincs net.
Gyerek idelép, megszólal: Van net,villog a router.

..

Apa nesokára hazaér..Tegnap déli egytől mostanáig MTV átállás...
ááááááááááááááá.

*
Vendég
 


UI: Vagy Veresre is (költözés).
Vendég
 


Sziasztok,

hú, úgy bepörögtem ma, hogy csak na :) takarítás, mosás, főzés, de most 5 percre leülök, mert leszakad a derekam. sztem megint kicsúszott a sérvem :?

Anna,
persze, hogy gyertek Ti is :)

Apa kint csinálja a kertet, olyan széép lesz egyszer ha kész lesz :)


Ildi,
a férjed mit dolgozik?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Halihó Lányok! :)

Megy valaki ma sétálni, játszózni? Ha igen, merre? Szívesen csatlakoznánk :)
Hm,hm? Csajok?

Majd még jövök, csak mennem kell teregetni míg Andor szundizik.

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Gabi,
én nem, mert menni is alig birok :) pedig jó lenne :)
hintáznék Álmos helyett :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó,
Mi van a lábaddal? Vagy miért nem bírsz menni? Lemaradtam valamiről? :shock: :? :oops:

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Gabi,
a sérvem csúszott ki, és kihat a lábamra, meg rohadtul fáj a derekam. emiatt volt a császár.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok!

Esztó! Jobbulást Neked!

Gabi, mi ma sajna nem tudunk menni, mert bejöttünk nagymamázni pestre... De sokszor vagyunk otthon, majd összebeszélhetnénk valamikor. :wink: Ti merre szoktatok menni?

Fildi! Reméljük hamar sikerül kiköltöznötök! :wink: Most áruljátok Ízzón a lakásotokat, ugye? Van komoly érdeklődő?

Na, megyek, mert lassan ébredni fog a lánykám.

Kép
Kép
annaemma
 
 


Sziasztok!

Csak pár kép erejéig, mert csuda türelmetlen, este vagy holnap megpróbálok írni is.

Szóval apa + Koni punkot csinált a fiamból! (A kertet nem nézni, még mindig nincs füvesítve. :( )
Kép Kép

Állatkertben ismerkedés a kecskével.
Kép
Autóban minidig nagyon gyorsan elalszik.
Kép
Ez a kiscsaj mindig ölelgette meg puszilgatta volna amit ő nagyon zokon vett. 8)
Kép
A nagyinál kukorivaevés. (Bocs a kép elég vacak csak nekem akkor is teccik :wink: )
Kép

Megyek, mert nem marad nyugton, majd jövök még (próbálok).

KépKép
kora
 
 


Kora:Nagyon édes Levi,szerintem a kukoricás kép is nagyon jó!

Anna: Nem, az újpesti lakás az anyósé,és az erdökertesi 115m"-es kétszintest áruljuk,az a páromé és a hugáé, annak az árát felezik el és abból megyünk majd kis kertesbe,anyós meg jön ide újpestre.

Fanni kapott egy édes vonatos gabeliz lámpát ,annál mesélek este neki,imádja,nem is engedi leoltani ,ugy kell beosonni késöbb :)

Holnap ovi! Nagyon kiváncsi vagyok,azt sem tudom,hogy lesz, mennyien maradnak bent meddig a gyerekekkel,mikor ehetnek/esznek ,alszanak ott,stb.

Gab: Mi mennénk a játszóra de ahhoz messze lakunk :)

Holnap szeptember, 3 hónap és karácsony :)
Vendég
 


Na most sikerült ideérni, de az időre való tekintettel ne haragudjatok, de rövid leszek.

Twist hogy eltűnt...

Esztó javulást. Nem akarod vagy nem lehet megműteni a sérvedet?

Húú Gabi végül voltatok sétálni? Merre?
Andor csodás (mit csinál a grimaszolós képen? Tol vmit? ééédes!) és a fogas is nagyon szupi lett!!!!! Ügyes csajszi vagy!
Andorral egyébként kell menni még gyógytornászhoz?

Milyen az a gabeliz lámpa? :oops: :oops: :oops:
Majd mesélj az első napról hogy tetszett Fanninak!

Anna nincs sok a gyerkőceink között (nincs 2 hónap).
Az üdülő övezet itt van a tavaknál (azt tudod hol van?). Annyiból jó, hogy nincs olyan messze semmi sem. Igazából bírjuk ezt a csendes környéket. Erre is sok gyerek van, de csak akkor találkoztam velük amikor jártunk a klubba. A ringató azt hiszem ugyanott van csak az első emeleten (Innocációs központ) de ezt Gabiék szerintem pontosabban tudják.

Mérnökasszony mikor lesz legközelebb vizsgálatod? Nem mostanában írtad?

Na megjött a melóból az emberem is úgyhogy lépek!

Nyugodt éjszakát!!! :)

KépKép
kora
 
 


Kora: Ilyen a lámpa: Kép

Ovi: Én részemröl kezdek izgulni, mert mindamellett,hogy mindenki előre irigyelt és gratulált,h Fanni milyen vagány, biztos imádni fogja az ovit és eddig Ö is várta, most este lefekvésénél közölte,h egyrészt nem alszik ott,másrészt én is maradjak vele ,harmadrészt nem szereti az ovit...

Szerintem ezt igy közölhette volna elöbb is,nemár ovi elötti este lefekvésnél :D

Szóval kiváncsi vagyok :)

Nem,nem ez a megfelelő szó erre.
Be vagyok #va !!!

:shock: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Régesrégen 2006-tól 1,5 évig én is nagyon aktív babanetes topiklakó voltam :)

Nagyon hamar elröppent az idő, kislányom már 3 lesz lassan...

Újszülött-Baba-mama-pocakfotózással foglalkozom, ha szeretnétek egyedi stílusú képet pocakotokról/babáitokról, keressetek bátran.
Házhoz is megyek. No vaku! Szigorúan csak természetes fénnyel. :)

Ha kérdésetek van ribizlifoto@gmail.com
illetve képeim http://www.ribizlifoto.blogspot.com

Szép napokat!
Kata (Fótról :) )
Kép
Kép
Kép
Kép
lmkata
 
 


Sziasztok!

Kora! De jó, most már látom a vonalzódat is. Jó hogy egyidősek a gyerekek. :) Leventéd cuki a képeken. :D
Nem egészen tudom hol vannak a tavak... :oops: :lol: Egy tó van a medvefarm felé amit tudok, és ha jól tudom van a CBA center mögött is Szada felé. Ti melyiknél laktok? Vagy vannak tavak máshol is???? :?: Bocs, de még nemigen van helyismeretem...

Fildi! Mostmár értem akkor ezt a ház kérdést. Drukkolok az eladáshoz és a jó vételhez is! :wink:
Ja, és nagyon tetszik a vonatos kislámpa!
Az ovi kérdéshez meg: cseppet sem irigyellek, hogy őszinte legyek. Én rettentően ragaszkodós vagyok, és egyenlőre el sem tudom képzelni hogy nem leszünk együtt a kiscsajommal... :shock: :oops: (még az Apjára is félve bízom rá... :twisted: )
Az oviban van beszoktatás? Vagy ott rögtön mélyvízbe dobják a kicsiket? És hová megy oviba Fanni? Újpestre? És mi lesz ha elköltöztök? Izgulok értetek!!!!!!

Na, megyek, mert reggel belehalok a felkelésbe...
Jó éjt!

Kép
Kép
annaemma
 
 


Szép jó reggelt Leánykák! :)

Kora,
Íííííírtó édes,szép Lvei a képeken! MIlyen szép szöszi haja van! :) NAgggyon jó a kukoricás kép, de a sérója is. :D
Grimaszolós kép: jah, el is felejtettem megmagyarázni. Szóval, nem véletlenül lett csukott szemmel fotózva, hanem ő csinált így. EGy barátnőmtől kaptunk egy oroszlános,zenélő orrú baba taxit - amire rendesen rá is lehet ülni, mint a kis lábbal hajtós járgányokra. Nah, ezt nemrég felfedezte és előszeretettel tologatja, ülközik,hanyarodik, nyorsul és tottyan vele :D Nagyon cuki. Majd megpróbálom levideózni.
Ezen a képen még azt hiszem az első próbálkozások jelei vannak, amikor ahogy hirtelen megindul a járgánnyal, kicsit gondolom be is tojik és és hunyorog+becsukja a szemét (ami nem a legjobb ha haladni is akar előre :D ) Ez a story. :)

Fildi,
Naagyon megértem az aggodalmadat, de ne félj, minden rendben lesz. Te is tudod,hogy ha sírni is fog,az "csak" Neked szól,hogy elmész (persze elég már ez is) de utána 10 perc és már játszik is. Legalábbis szerintem ez így van. (dolgoztam oviban és ott volt ilyen jelenség nem egyszer ;) )

Esztó,
Gyors regenerálódást! :( Szegény Te. Szabolcsomnak volt gerincsérv műtétje :? és még maradt 2 sérve, szóval neki is nagyon vigyázni kell. ÉS hát erős férfi létére nem egyszerű megállnia,hogy márpedig "ne emelj" nehezet. Nem lehet egyszerű.

Anna,
Mi a Szada felé levő CBA közelében lakunk. Mégközelebb az ottani mostmár Sparhoz (eddig Plus). De és szívesen elsétálok Andorral felétek is ;)

El kéne mennem ma Andorral tanácsadásra. :? Csak úúútálom azt a tömeget,meg futószalagot,ami ott van, főleg,hogy pont 1 hét múlva kell mennünk 1 éves kontrollra. Csak eléggé kiütötte vmi a lábait. Olyan ekcémás száraz foltok. Eddig is volt,de enyhébb és kenegettem, nem akartam rá valami dúrva kencét. És nem észlelem amúgy,hogy viszketne neki,nem kaparássza.
Most már adok neki tejtermékeket (tejet még nem) és szereti is őket - okés,hogy ebből sem eszik rendes adagot, de ezen már nem is akadok ki :D - és lehet,hogy ez ütötte ki jobban?....
Szerintetek?
Lehet próbálok időpontot kérni a tanácsadás végére.

Jah, Kora, kérdezted a gyógytornát: most nem kell mennünk, majd még 1x egy kontrollra, ha már elindul maga. Akkor meg szeretné nézni a nőci, hogy hogyan teszia kis lábait. Igazából tök örülök,hogy így alakult, mert nagyon kedves nő, jó szakember sztem, és megnyugtató,hogy így odafigyel rá,hogy minden rendben legyen. Persze miért ne lenne, de akkor is :)
Sztem talán legkésőbb szeptember végére elindul (de nem akarok találgatni, csak a mozdulataiból gondolván) Meg hallotttam ilyat is,hogy a baba afelállástól számítva 4 hónapra rá indul el maga (kb) Hát Andor valahol 8-9 hóanp között kezdett el a kádban ácsorogni (hülyén írtam fel utólag a kis füzetembe,ahol ilyeneket vezetek :oops: pont ezt!!! :oops: )

Megyek most, majd benézek.

u.i: ismeritek a Guitar Hero nevű PS vagy PC játékot? :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Jó reggelt,

Levi is gyönyörű, király sérója van :)

Kora,
elküldtek már azonnali műtétre, de annak se látták értelmét, mondván hogy mivel csigolyacsúszásaim vannak, ha összefoltozzák azt a részt, akkor felette jön ki...

Gabi,
majd írj mi volt a tanácsadáson.

képzeljétek vettünk medencét, Zoli felállította tegnap hogy megnézze nem lyukas e. erre jövök le reggel és az a rohadék róka tönkrevágta. medence elhalálozva, víz kifolyt....

tegnap be kellett hoznom a teraszról Álmost, mert közelített a róka...

Álmos nagyon jó fej volt. tegnap 20:15kor már aludt és ma 8:20kor kelt :) nagyon jól kialudtam magam :)

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Halihó!

Hát, meggyöttünk....

Ahogy gondoltam, nem komoly, az ekcéma enyhe tünete, mivel nagyon kis fehér bőrű a csöppöm, meg érzékeny és ezek "csak" száraz foltok, amiket szerencsére nem vakar, nem viszketnek.

VISZONT, meg vagyok most lőve, mert azt mondta a dokinő,hogy még ne adjak neki semmi bolti tejterméket, csak hipoallergén cuccokat, meg felírta a gyógyszertári fürdetőt (mert mostanság már babafürdetőt használtunk). Végre eszegetett szépen belőle és most akkor ne adjak neki????? :? :? :? Ti mit csinálnátok?
Lehet az egész leginkább a fürdetőtől van. Hisz akkor, fürcsi után látszik neki jobban.... Nemtom.....

Megyek most mert hiányol...

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


MÁrmint a túróból, joghurtból,tojásból eszegetett szépen, nem a fürdetőből :D:D:D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket! :wink: Pedig ezek a fotók tényleg nem olyan jók, de nem nagyon fotóztunk mostanság.

Az a lámpa tényleg nagyon tuti, tetszetős!!
Szegény Fanninak elment a bátorsága... szerintem kicsit ismerkedik ott, elkezd játszani és nem lesz gond! Majd írj mi volt!

A medvefarm felé igazából 3 tó van és mi az Öreg tóhoz (a strandos) lakunk a legközelebb, de amire te gondolsz az az ivacsi tó az is egy köpésre van, egybe is folyik (ill. van ilyen átfolyás mind a 3 tó között, szal ha úgy nézzük egyben vannak.). Van a CBA mögött is tó??? Nem is tudtam.

Esztó van felétek róka????? Bejár az udvarra? Sajnálom a hátad, azért jól bírod!

Gabi Levinek a sajt kivételével én minden tejterméket későn adtam. A szülinapján kapott először túrót is, tejet meg olyan 14hós környékén tejbegríz formájában. Sima tejet inni meg most nyár közepén kapott először. Olyan 10 hós kora körül vmilyen tejterméket (nem is emlékszem mi volt az :oops: ) adtam neki, de hasmenése volt tőle. Szóval én tényleg nagyon későn vezettem be.
Amikor mi áttértünk a babtusra a felírt fürdető helyett (én a fürdetőt nagyon szerettem, szép volt tőle a bőre, de 1 éves kora után már nem volt képem feliratni) Gabival keztünk és nagyon kiszáradt tőle a bőre hiába kentem gabi krémmel. Áttértünk a Níveára és annak a testápolójára az helyrerázta. A krémet azóta nem is használjuk csak a fürdetőjét. Te mit kezdtél el használni nála?
Kajaügyben azért amíg nem múlik el a szárazság én hallgatnék a dokira a biztonság kedvéért (bár nem vagyok meggyőződve hogy attól van, én is ekcémás vagyok, de kajától soha nem jött még ki). Aztán ha elmúlt megpróbálnám 1x, várnék 2 napot és ha semmi akkor adnám tovább. Persze gondolom mindenki máshogy csinálná.

Megyek lassan altatok.

KépKép
kora
 
 


Kora,
Köszi szépen a tanácsot. Igazából átgondoltam én is, meg meg is győztél. Ha nem lenne ilyen nehézkes az evés,akkor én sem gondolkoztam volna el a gycsöppet sem, csak mivel a túrós gyümölcsöt (1-2 hete adtam először, meg tegnap pont), gyümis,natúr joghit (aktívia) elég szépen ette, ötültem,hogy ez jó tízóraihoz vagy uzsihoz.De most akkor hanyagolom tényleg.
Gabi használunk most mi is. Kiváltottam a fürdetőt, meg 3ra kész a kence,amit reggel+este kell majd használni....meglátjuk. A kence múltkor is pikk pakk helyre hozta.
Érdekes és szerencse,hogy csak a lábán vannak ilyen foltok és máshol nem.

Tejet én sem adtam még neki + nem is akartam. Kis sajtot eszegetett, ezt a túros cuccot, meg jah kefíres kiflát. Belemártogattam,hogy ne legyen olyan száraz és kis sonkával paradicsommal adogattam neki.

Tejbegrízt adhatok neki esetleg tápival? Mondjuk így nem váltom ki a tápit,hisz azzal készülne,de nekem azt kéne elérnem,hogy gyorsabban egyen, és így nagyobb adagot fogadjon be. Igen lassúcska a kisfiúcska. De csak kaja terén :D:D:D
Nah, ezt kiveséztem,bocsesz :)

Fildi,
Mesélj majd mi volt első nap. Gondolok Rátok! :)
Jah és szupi az a kislámpa! :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Csak gyorsban, mert elaludt végre-valahára és főznöm kell.

Gabi fogalmam sincs, én soha nem csináltam tápival semmit. Az üveges babakajákat sem eszi? Nálunk anno az bejött + amíg nem volt olyan nagy a választék kaja téren sinlac-ot kevertem a gyümölcsbe és az úgy ízlett neki és laktatónak is tűnt.

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Gabi! Jaj, tudom hogy hol laktok akkor!!!! :D Néha megyünk is oda a játszóra!
Emmám is ilyen kiszáradós ekcémás, bár nekünk nemigen használ semmit sem a krém, sem a fürdető... Amúgy Emmának is leginkább a lábszárán vannak foltok, de előfordul a törzsén is időnként. Mi is Gabi tusfürdőt használunk, de most ki fogom próbálni a Níveát, hátha nekünk is használ.
Melyik doktornőhöz jártok?
Tejet Emma sem iszik, bár már egyszer elkezdtük adni neki pár hete, de beteg lett, és mivel először a tejre gyanakodtam (hasmenése volt), felfüggesztettem, és azóta sem kezdtem újra. Mi a milupa tejitalt isszuk, de amúgy eszünk minden tejeset.
Rizstejet próbáltatok már? Azzal pl. csinálhatsz tejbegrízt. Tudom hogy drága, de lehet csinálni házilag is.
Meg vannak gabonapépek, amiket adhatsz önmagában is meg gyümölccsel keverve is, azok laktatóak.
Amúgy sokáig Emma csak az üveges babakajákat ette meg, még gyümölcsből is... :roll: Szerencsére ez ma már nem így van, de még előfordul hogy azokat eszi, de már sokszor eszik a hazaiból is.

Esztó! Meg kell mondjam irigyellek a kisfiad alvókája miatt. Emma már nagy cula, de még sosem aludt végig egy teljes éjszakát. :shock: Sajnálom a medencéteket... És dühítő milyen szemtelen rókátok van. Én tuti kitalálnék valamit hogy elűzzem. Csúzlitok van???

Kora! Ti egész közel vagytok hozzánk. :) Jártok sétálni, vagy motorotni? Felétek van jó játszótér?

Fildi! Gondolok Rátok, remélem jól sikerült az első nap Fanninak!

Na, már egy regényt írtam... eldugulok... :lol:
Jó éjt!

Kép
Kép
annaemma
 
 


Sziasztok!

Köszönjük az aggódást, igazán értem kellett nem Fanniért, mint kiderült,mivel tegnap az első napon 9-kor odaszólt a terem másik végéből,h mehetek haza...
Ebédre mentem érte, minden oké volt, ma megint 9-kor elküldött, megint ebédre megyek érte, aludni nem akar ott ,meg tegnap tiszta zizi volt du,dolgozza felfelé a sok ingert biztos :)

Új az egész csoport viszont ,ezen belül vegyes de teljesne új, de helyen gyerekek, nem sirt csak egy kisfiú eddig,na majd ottalvásnál leszek kiváncsi,Fanni azt nem akarta eddig.

Gab: Szerintem csak a fürdetöt cseréld le, nálunk ugyan ez volt, lecseréltem a Johnson fürdetőt Gabi Szappanmentesre és semmi baja (a gyógyszertári fürdető kenőcs egy rémálom,örültem,mikor abbahagytam, de ha a Gabi nem vált volna be akkor persze az lenne).

Ha ekkor sem javul akkor kell a kaját, szerintem nem lesz baj.


Anna: Van beszoktatás ami abban nyilvánul meg,h mindneki ugy csinálja ahogy jónak látja, tegnap 20-an ültünk szülők a kisszékeken, ma már csak 5,tegnap elmentek délelött többen is pár órára haza, még 5-en bent maradtak végig,ma nem tudom mert eljöttem, de majd megkérdem.

Az ÁMK-ba jár,eddig nagyon sinpi remélem az is marad :)

Ha költözünk akkor majd meglátjuk,mert az apja úgyis a szomszéd kerületben melózik,igy akár maradhat is,ha szereti akor meg pláne.

Jahh és most lett netünk tegnap egész nap nem volt...

Nagyon köszönjük mégegyszer a kedves érdeklődés mindnekinek!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Szia Fildi!

Jaj, de örülök, hogy jól alaklul az ovikezdés! Remélhetőleg mire ottalvásra kerül a sor azzal sem lesz gondja Fannidnak!
És Te hogy vagy? Nehéz neked otthagyni a lánykád?

Kép
Kép
annaemma
 
 


Sziasztok!

Anna: Igazából szerintem még nem esett le nekünk,hogy ez nem 1-2 napos buli,hanem tartós dolog (az ovi) igy még lelkesen jövök haza meg megyek érte, újdonság varázsa,stb, de ma pl épp az a kislány akivel együtt jártunk haza mert közel lakik (oké,ovi után nagyon fáradtak a gyerekek,Fanni is nyiszmeg-nyüszmög,stb) olyan kis agressziven játszott volna,Fanni meg mivel 2* akkora fel sem veszi, de én a helyében (és erre is próbálom tanitani) már régen vissza hadonásztam volna.

Az anyja is rászólt,aztán a kocsi elé is majdnem kirohant akkor helyrerakta az anyuja, de tényleg nagyon készen vannak hazafelé a gyerekek,nagyon kifáradnak.

Fanni egyáltalán nem agressziv, ami egyrészt azért van mert mindig rá volt szólva,hogy nem szabad ,és ezért igazából sosem viselkedett úgy, másrészt vissza,tehát jogosan igenis vissza kell adni a dolgokat szerintem de ezt nem tudtam neki megtaninati meg nem is olyan tipus.

Ovónéni szerint minden oké volt, párszor rá kellett szólni, de ilyen add vissza a teherautót meg sorból ne lépj ki meg ne engedd el a kezem dolgokat kb.tehát amit majd ott tanul meg.

Ami még vicces,hogy olyan hihetetlenül kifáradnak ebéd utánra,h Ö az aki jobban járna sokkal,ha ott aludna, mert igy mire hazaérünk már nagyon k.o.

Én majd alvás után megyek érte igy effektíve nem lesz késöbb sem ott sokkal többet,azaz ugye fél 1-1 -től alszanak másfél órát,én 3-ra ott vagyok majd érte.

És ott nem zörög a prszichopata felső szomszéd,mint itthon pl.most is.

Tehát mindent összevetve nem nézném egy live kamerán mi megy ott, vannak meccsek amiket le kell játszaniuk.

Bizonyos szinten egyet értek azzal a tipusú véleménnyel is,hogy az oviban mindent tanulnak csak szocializálódni nem ,hiszen azt csak szocializált közösségben lehet és 20 fő 3-4 éves kisgyerek az nem az, arra viszont mindenképpen jó,hogy megtanuljon közösségben mozogni,bizonyos szabályokat, amik majd az iskolában nem jönnek rosszul, illetve az immunrendszerük is valamelyest erősödik, mert én pl. aki nem voltam bölcsis és ovis is csak azt a kötelező évet azaz inkább félévet mert állandóan beteg voltam én nekem a suli első pár éve ment arra ami egy ovisnak már megvolt az oviban.

Pontosan olyan ez, minthogy egy bölcsis jobban birja a strapát az oviban mert elötte bölcsis volt.

Azt hiszem sokat irtam :)
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?