Új privát üzeneted érkezett!

Andus70 ezt a sütőtökös dolgot nekem is ki kéne próbálnom.... :roll: de leeht nálunk is csak pacsmagolás lesz belőle :roll:

Stelly na ha Adri elindul akkor neked végképp nem lesz megállásod :shock: :D

Zetibebi na én a rendrakással sehogy sem állok... úgyhogy marad holnapra... pedig hogy utálok szombaton nagytakarítani :shock: :roll: és neked sikerült végre kitakarítani? :D

Nilabali köszi! :D a hozzátáplálós képet apa szerette volna hogy tegyem fel hátha megfagy a vér az ereitekben de látom edzettek vagytok :lol:

Pandusika köszi :D ne izgul szerintem mindegyikünk így van ezzel a hozzátáplálás témával.. :roll:

Zsu83 na véééééégre... már nagyon aggódtam... örülök, hogy túl vagy rajta! :roll: és szorítok neked! :roll: nagyon vigyázz magadra!!! :roll:

Hugic ősszel kell visszamennem szűrésre... abba maradtunk, hogy októberben.... a vakcinán gondolkodtam és meg is beszéltük, hogy beadatom... már beszéltem a doktornővel is. :roll:

Zümis köszi :D nagyon ügyi Muki hogy már mászik. Nem lehet semmi a sogornőd hogy olvasgatja a leveleidet.

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Nila!Nekem is tetszene ha nem markolná meg olyan erősen ...
A kakaós csigáról nem tud a lányom (nagy)lekattanni heti 2*süti :

Lányok én nosztalgiáztam most 1 kicsit....ééés megnéztem az első 5 oldalt...csak ámulok ,hogy milyen sokan elhagytak minket :cry: :cry: :

Kép
zümis
 
 


Zsu: remélem rendbe hozza az inj. a lábad és nem kell műtét! Kezet foghatunk, nekem is megjött reggel, nyilván ezért is voltam türelmetlen az én zsiványkámmal az elmúlt napokban. (Kellett nekem írni tegnap előtt, h még nincs miku, erre tessék.) Ma meg olyan vagyok, mint egy birka, (mármint olyan türelmes) pedig hajnal 4-kor keltünk és csak du. 4-kor aludt el rendesen, cicin bealudt 10 percekre. Közben meg tök vidám, jókedvű volt, nem értem, h csinálja.
Millye: nagyon szép lett a függöny! Hozzátápis kép nagyon jó :lol: !
Zvera: a fiúk szépek, mint mindig. Babakocsiban felállás, huh…
Gratula a fogacskákhoz Olinak és Vincinek (rem. nem hagytam ki senkit :oops: )!
Ja, kertes ház is csak akkor jó, ha egy lakatlan szigeten áll, ott tuti nincs szomszéd
Elif: megérkeztetek?
Amy: örülök, h Vend jobban van!
Zümis: Muki nyomja is össze a „zacskót”?
Andabella: boldog hófordulót! Alexnek 12 napos korában vágták fel a nyelvét, ezért tudott feleselni az atyával a keresztelőn.
Hozzátápi: kb. 1 hete, h minden nap megeszik min. 60-80ml gyümit, így most tervezem, h elkezdem a főzeléket. Viszont eddig úgy adtam a gyümit, h előtte fél órával szopizik, gondolom, ez nem baj, mert gyümivel nem váltunk ki kaját, vagy igen? Kissé bizonytalan vagyok én is :? .
Tegnap csirkepöri tésztával és uborkasalátával, ma pizzát sütöttem.
kreiszi
 
 

 
 

Kreiszi!
Muki is cicizik gyümi előtt (180ml eszik kb)és utána is cici van...jóóó nem azonnal ...kb fél óra múlva ...

Tegnap vettem orange tököt (mert még az igazi sütő tök nincs)és készítettem belőle kajcit...almásat,krumplisat,barackosat,és simán is tettem be a fagyasztóba ...hááát Mukinak ha engedtem volna akkor 2 pohárkával is benyalt volna...ma meg már vagy 4*kaksizott tőle :shock: .

Kép
zümis
 
 


zümis:amíg pocakos voltam hetente többször sütöttem én is,mióta megvan a rosszcsontmanó azóta még nem.....viszont hétvégén megcsinálnám a kenyérlángost amit írtál,fen van a közösben a recept?

kreiszi:nem aludta akkor kockára a fejét a kicsi Alex ma!nekem mennem kell Bzsit felkelteni,mert nem lesz ebből este alvás....

millye:holnap én is takarítok,sorstársak vagyunk!

Kép
nilabali
 
 


Kreiszi köszi :D nem semmi Alex... hogy tud ilyen sokat fent lenni? és te hogy bírod a kevés alvást? a mensit sajnálom... :roll:

Nilabali ááááááá én már előre utálom a holnapi napot... azért rossz mert egyszerre próbálok főzni takarítani és babázni :shock: :D és te még sütni s akarsz....

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


nilababa: szerintem keverhetsz bele gyümit.Mi kezdünk átállni a simatápszerre, dokinővel megbeszélve, most napi egy simát kap és kétszer HA-t és nem lesz semmi gond akkor átállok a napi két simára. - dokinő mondta hogy adjam neki kétszer a
simát és egyszer HA-t de ennyire nem bátorkodom még - lehet hogy Bazsinak is megpróbálhatod.Ja mi is azért kezdtük a rendes tápot, mert mondtam dokinőnek hogy nem mindig akarja elfogadni, és akkor beszéltük meg hogy próbáljunk átállni.

zümis: gratula nektek is a foghoz.

millye: tök jól néznek ki. Ténleg ti vagytok az ezermester család. Nem semmi kép!!!! Kitartás holnapra, én ma több részletben de mindent megcsináltam,csillogvillog a tetőtér,mostam,most vasalni fogok. Főzés nincs :oops: Hétvégén buli van.

andus: de jó hogy hízott Zéti.

stelly: húúúúúú, akkor nektek ténleg kell vmi járássegítő izébizé

ikverus: gratula második foghoz

panna: nálunk idáig nem volt gond. A brokkolit pl. úgy vezettem be, hogy főztem krumpli-cukkini főzit és egy kis rózsát belefőztem. Szóval a kérdésre válaszolva igen mindig vmi megszokotthoz adom hozzá. A almapépet is először fél adaggal adtam neki, és másnap már a rendes adagot. Az üvegesekkel az a gond,hogy két napig lehet nyitva tartani és ha pár kanalakkal adsz akkor dobhatod ki. Szerintem ha új dolgot adsz és ízlik neki 20-30 ml-t simán adhaszt. Nálunk is van hogy nem ízlik neki nagyon
az én főzim, az üvegesnek más íze van, hiába ugyanaz van benne.Azt is csinálhatodhogy főzöl te vmit és üvegest keversz hozzá.Remélem érthető voltam.Ja én a saját főzibe rakok főzésnél babérlevelet, attól azért jobb íze van.

zsu:fel a fejjel!!! lábadnak jobbulást.

Kép
budabo
 
 


bogi:hozzánk jön a gyerekdoki szerdán,majd akkor megdumálom vele a tápszer váltást!kevertema tejpépbe gyümit és meg is evett sokat!jó bulizást!

millye:lehet,hogy anyósom süti meg a lángost,mert most kérdezte,hogy mit süssön holnap :lol: aztán lehet,hogy én csak kis takarítást végzek,mert inkább elmegyünk anyóshoz,ott jól ellesz a Bazsi kint a kertben!

Kép
nilabali
 
 


Nila: azért nem semmi, ahogy Bazsi eszik... :shock: de szerintem jól van ez így, mert így legalább természetes formában viszi be a vitaminokat, nem tápszerrel... :roll:

Köszi lányok a tippeket! Most este kapott alma-banánt (1/3 üveggel), megkóstoltattam vele a Sinlacot, aztán gondoltam, hogy még játszunk 7, fél 8-ig és aztán kap tápit és alvás.... De láttam, hogy nagyon nyűgös szegényke, fáradt, ezért negyed 7-kor megetettem és 10 perc múlva már el is aludt. Hanna korán fekszik és általában csak 4-szer eszik egy nap... így a mai uzsonnának tervezett etetésből is vacsora lett. De egyszerűen nem tudom máshogy csinálni, mert nem éhezik meg előbb.

Egyébként kóstoltátok már ezt a Sinlacot? Nagyon édes... persze hogy ízlett neki, csak úgy tátogott, hogy még-még... de egyelőre nem akarom rászoktatni, mert akkor soha nem fogja megenni a főzelékeket...
Crocus: Te nem félsz, hogy túl édes a Sinlac és ezért nehezebben fog mást elfogadni???

Bogi: köszi! A babérlevél jó ötlet! :)

Panna
pandusika
 
 


azt nevezik szeparációs akárminek,amikor a gyerek bőg,ha kimegyek a szobából????????????? :roll:

Kép
nilabali
 
 


Zümis: Mukinak is gratula a fogacskához!
kreiszi
 
 


Kép vízszintben (ritka tünemény ez a látvány...)
Kép függőlegesen

Millye, takarítás holnap, de ma legalább a ruhák a szekrénybe kerültek. Nagyon tetszik a függönyöd!

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Kreiszi!
köszike...

Nila pár oldalal előrébb van a recept..bocsi a közösbe nem raktam fel..

Mi elkezdtük a jó éjt pépet....kíváncsi leszek :shock:

Kép
zümis
 
 


zümis:ok,megtalálom!

zetibebi:imádnivaló Oli!!!!!!!!!

Kép
nilabali
 
 


Kemencés lángos receptje: 1 kg liszt, 1 db főtt burgonya, 5 dkg élesztő, 1 db kockacukor, 4 dkg só és annyi langyos tej, amennyivel kenyér-keménységű kelt tésztát gyúrunk. Kelés után nagy tepsibe tesszük egészben. Tetejére szeletelt vöröshagyma, szalonnakocka, préselt fokhagymával esetleg borssal kevert tejföl kerül, és készre sütjük mint a kelt tésztákat szokás.

Kép
zümis
 
 


Közösbe is felküldtem... :wink:

Kép
zümis
 
 


zümis:egy tündér vagy!sok sikert a jóéjt péphez!

Kép
nilabali
 
 


Zümis, medence, irigy-irigy! :oops: :D :wink:

Nilabali, sajnálom, hogy nyügi volt Bazsi! Nem aludt délután? :roll:

Millye, nagyon aranyos vagy, hogy így aggódtál értem! A nehezén már remélem túl vagyok! :roll:

Kreiszi, nem semmi, 4 óta hogy bírod!? :shock: Csodálkozom Alexen is hogy ilyen jól bírja alvás nélkül! :shock: Írtam neked pü-t! :)

Bogi, köszi! :wink:

Zétivera, nagyon helyes Oli a képeken, és milyen ügyesen áll már ő is! :D
zsu83
 
 


Zsu: válaszoltam! Ja, amúgy jól bírom.
Zvera: milyen ügyesen áll Oli.
kreiszi
 
 


Andus: milyen ügyesen hízik Zéti, ahhoz képest, h milyen keveset eszik. Jó minősége van a tejcidnek
kreiszi
 
 


Budabo köszi :D na igen ezermester család :lol: holnap? Jaj nem várom... :roll: de hamar összetakarítunk a lányommal ha a fiam is úgy akarja :D

Nilabali na így nem éééééér... se takarítás se sütés. :?: hát hol van az nálad, hogy szolidaritásból takarítasz velem :lol: Bizony bizony ezt nevezik szeparációs akárminek csak nem Bazsi már csinálja? :roll:

Zetibebi köszi :D jaj de édesen aszik Oli! :D ne is tudom mi lehet a gond a fiaddal amikor egy tündér :D a második kép meg fantasztikus! Mi még nem állunk :shock: :D

Zümis várom a beszámolót hogy hogy vált be a jó éjt izébizé :D

Zsu83 szuri előtt nem akartalak megijeszteni mert hallottam róla, hogy nem egy kellemes érzés... de már csak az lenne a lényeg, hogy használjon... homeóst már nem szeded?

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


...na én meg jól rászabadítottalak titeket szegény decemberiekre :?
a baj csak az volt, hogy azért mentem, hogy kifigyeljem, milyen a hangulat a szepa szorongás miatt...na kaptam aztán a hangulatból!

Zvera, köszönöm a véleményed, és is pont így gondolom, hogy ösztönösen fogjuk jól csinálni, csak nem is értem, miért, de mindenhez olyan tudományosan állok hozzá, hogy képes vagyok napokon keresztül kiművelni magam a rendelkezésre álló mindenféle szakirodalomból. És így volt ez most ezzel a szeparációs szorongással is! Annyit mindenesetre okultam a dologból, hogy akkortájt, mikor a gyereknek kezd leesni, hogy anya és ő különálló személy (kb 8. hónap), és megjelenik az otthagyástól való félelem, nagyon nagyon sok kukucs játékot kell játszani, meg elbújós-visszajövőset, meg játékot letakarni-vissza, hogy elég tapasztalatot szerezhessen arról, hogy amit nem lát, az nem szűnik meg létezni, és előbb utóbb előkerül, és hogy átélhesse sokszor és így megszokhassa azt a fokozott izgalmat, ami a dolog megkerüléséig tart. És hogy ahogy te is írod, nem szabad félélemben hagyni, hogy anya nincs többé, és soha nem jön vissza, hanem ha összenőve igényli, akkor összenőve.Ha nehéz, hát nehéz! Csak így lehet megtartani a bizalmát, nem úgy, ha tréning céljából direkt nem megyünk érte, ha hiányol! És szerintem nehéz vonatkozása a dolognak még az, hogy ilyenkor Apa, akivel eddig tökjól elvolt, egyáltalán nem kell, és nehéz lehet akkor az apáknak megküzdeni ezzel a hirtelen jött totális elutasítással, és fölöslegesség érzéssel.
Jójó, tudom, hogy nem szabad a nehézségekre gondolni a bevonzás miatt, én is így gondolom, köszi, sokat segítettél! :D :D :D :D Oli nekem bármilyen helyzetben tetszik, de gondolom, te a vízszintesnek jobban örülsz

Zsu, na te szegény(--meg Kreiszi is), már csak ez hiányzott! De remélem, holnap már sokkal jobban leszel!

Sütőtöktől Lénának is ment kicsit a pocó :shock:

Gratula a fogincákhoz. Nekünk még nincs, de tegnap óta olyan erősen harap az ínyével, hogy kimondottan fájt az ujjam tőle. Meg nagyon nyálzik, de szerencsére nem nyugtalan(koppkoppkopp), pedig már vagy 2 hete nincs rajta bori nyaklánc.

Millye, nagyon kis csinos lett a függöny, ügyes vagy! Ajjjj, de szép sonka, pont marha éhes voltam, mikor megnéztem a fotót, és sajnos Andrást csak másodiknak néztem meg rajta :oops:

Ladmon, baracktenger drága papesztól? :D :D ...akkor van mit feldolgoznod! közben Eszter mit csinál?

Na ma ebben a dög melegben az 1 órási busszal indultunk a piacra, meg elhozni egyéb rendelt cuccot, a hátizsákom volt 12 kiló, elől meg a kis 6 kilósom, jöhetett volna akármilyen szél, meg sem mozdított volna :lol: :shock: :shock:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Ladmon, ha járássegítőnek hívják az olyan játékot, aminek van kereke, meg fogantyúja, és fel tud állni mögé, és tudja tologatni, akkor de igen, épp azt tervezünk, csak nem tudtam, hogy hívják 8) a szárító nagyon félek, hogy ráborul, ezért azt nem engedem neki (ha én vagyok a gyorsabb......)

Nila, üdv a fúrósszomszédosok klubjában :roll: meg a szobából kimenő anyára bőgő gyerekesek klubjában :lol:

Báááár képzeljétek, ma nagy dolog történt: itt volt haverom, aki a fotókat csinálta (majd ha megkapom őket, teszek fel persze), pár méterre ült tőlem, és Adri az ölemből odamászott hozzá, felmászott az ölébe, meg kapaszkodott a lábába :shock: mondtam neki, hogy jól becsülje meg magát, mert ilyet még senkivel nem csinált a gyerek :D tök büszke voltam Adrira, hogy ilyen kis bátor volt, és többször is megismételte. Jó, mondjuk benne lehetett a pakliban a fényképezőgép vonzereje is, ami ugye vagy ötször akkora volt, mint az enyém, ráadásul nyakbaakasztó is lógott róla, ami roppant érdekes dolog 8) de akkor is, odament tök egyedül, és hosszasan elácsorgott a lábába kapaszkodva :D kis büszkeségem :)

Szeparációs szorongáshoz még: na ez az, hogy én is úgy gondolom, hogy ha az kell a gyereknek, hogy összenőjünk, akkor legyen, én hülyeségnek tartom úgy "tréningezni", hogy csakazértis odaadom bárkinek, meg elmenekülök, meg "kiszököm" a lakásból, meg ilyenek. Csak ugye kedves rokonok nem így gondolkodnak, és szedik ki a kezemből a gyereket, ha bőg, ha nem. ("Jajj nem lesz semmi baja, ha sír egy kicsit, de hadd ölelgessem meg" :shock:). Na meg ugye anyu, akinek szóvátettem a dolgot (mert kislányom, nekem nyugodtan mondjad, ha valamit másképp csináljunk, én megértem, ő a te gyereked), és jól megsértődött rajta :roll: nálunk Tomi szerencsére általában jó neki, csak ha idegen helyen vagyunk, akkor volt olyan, hogy még nála is sírt. Na persze ez még csak a kezdet...
Ja, még valami (Tomi meccset néz, van időm hosszasan elmélkedni :lol:) - mikor öcsém kicsi volt, anyu sokszor úgy szökött ki a lakásból, hogy ne vegye észre, és én vigyáztam rá. Így neki persze könnyű volt, mert nem kellett egy bőgő gyereket lefejtenie magáról. És ha szerencsénk volt, olyan jól eljátszott velem, hogy mire keresni kezdte anyut, már haza is ért. DE volt jópár olyan eset, hogy kereste, és akkor vette észre, hogy nincs otthon. Na azt a kétségbeesett, szívszaggató sírást senkinek nem kívánom hallani. És mikor anyu hazajött, gyakorlatilag egész napra ráragadt utána, egy centire a sarkában volt állandóan. Ezért mi már most azt csináljuk, hogy amikor valamelyikünk elmegy otthonról, akkor a másik kikíséri Adrival az ajtóba, és pápázunk. Lehet, hogy egy idő után így sírás lesz búcsúzkodáskor, de legalább lesz egy "jel", amikor tudja, mi történik, és ez szerintem biztonságot ad neki, hogy anya nem lép le csak úgy.
Na most visszaolvasva vacak érzésem van, hogy két dologban is negatív példaként hozom fel anyut. Ő nagyon jó anya, és rengeteg dologban meg nagyon jó, hogy tanulhatok tőle, de mégis ő az egyetlen példa, ahonnan tudok meríteni, így a negatívok is onnan jönnek sajna. Szóval sok-sok jó dolgot is tőle veszek, ne vegyétek úgy, hogy szidom, mert nem akarom.

Zümis, sajnos nálunk az ölben etetésből még nagyobb küzdelem lett, úgyhogy maradtunk az etetőszéknél...

Zsu, remélem, holnapra jobb lesz a lábad, és búcsút mondhatsz a visszér-problémának!

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Hazaértünk. stop. Hulla fáradt vagyok. stop. Efe mindkét repülőn irdatlan hisztit csapott. stop. Holnap jelentkezem. :)

Kép
Kép
elif
 
 


Juhhhhhhhhéééééééé Elif a fedélzeten :D irány az ágy, aztán holnap várunk hosszú mesélős és fényképes beszámolóval!!!!!

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Sziasztok!

Millye: állati szép lett a függöny:)

Zvera: édesen alszik a csemetéd))

Elif: üdv itthon:) Nem semmi, Efe már repülőzött:)))

Stelly: ari lehetett Adri, ahogy odament a fotóshoz:)

G.Zsuzsi: milyen szakirodalmaid vannak? nekem nemigen vannak ilyen könyveim, így köszi a tippeket:)

Mostanában Mesi nem akar aludni délutánonként...órákon keresztül dörzsöli a szemét, de semmiféle praktikával nem tudom elaltatni, ami eddig bevált. Sétálni délután pedig 6 körül szoktunk menni, délelőtt meg max. 11-ig. Sokszor már annyira lefáradok, hogy majd elalszom. Aztán este 8 körül elalszik és hajnali 3/4 2-3 körül kel, iszonyú éhes olyankor...majd visszaalszik kb. 7-8 óráig. Nem bánnám, ha már elhagyná a hajnali keléseket, de így is szerencsésnek érzem magam, hogy azóta hogy hazahoztuk,nem kellett éjjel járkálni vele, hanem aludt azért 6 órákat egyhuzamban...bár én már fél éve nem aludtam egybefüggően 8 órát, de megéri ez a fáradtság:)

Jó éjt, Andi

Kép
Kép
andabella
 
 


nilababa: oksa, de lehet 1 éves korig nyugodtan kaphatja a HA-t, én is filoztam hogy hogy legyen.

panna: :wink:

zetibebi: tök jó képek! Az alvós is szuper, de az állós még jobb.

kreiszi:mára remélem jobb a fejed,pocid,közérzeted.

zsu: :wink:

millye: amikor én igy eltervezem hogy majd mennyi mindent csinálok,akkor Füge keresztül húzza, neked NE így legyen.

elif:üdv újra itthon! ha pihentél sok képet és beszámolót

stelly: ne legyen rossz érzésed, anyáink mások voltak, az én anyukém még szerintem jóval idősebb is a tiednél,tehát még egy dózis. Férjemmel több gond lesz szerintem..Tegnap úgy gondolta hogy este kell a gyereket ismét a járóka szoktatni, és persze Füge estére hulla fáradt,kis játékot ölelgetést,kedvességet akar, nem a hálós járókát. Apa szerint elkényeztetem, szerintem meg nem. Adri pedig ténleg ügyes hogy nem ijedt meg és bátran odament egy "idegenhez"

Kép
budabo
 
 


Kreiszi: köszönjük a kép hozzászólást!!! :lol: Olyan jól esik kora reggel ilyen kedves üzenetet olvasni! :lol:

Panna
pandusika
 
 


stelly:érdekes ez a sírós dolog,kb.3napja vettem észre,hogy ezt csinálja,vagyis inkább tegnap esett le,mert azt hittem fáradt és álmos azért sír,de miután felébredt jókedvűen,akkor is elsírta magát,ha nem látott....és mostanában van hogy elbőgi magát,ha jön valaki,pedig egyik haverunkat szereti és 3napot nem jött és amikor kézbe vette ordított,egyik nagypapitól is sírógörcsöt kapott-nem az én apumtól-őt sem látta pár napja!én is utánaolvastam a dolgonak és ez már eljöhet 6hónapos kor körül-remélem csak rosszabb napjai voltak-és pont úgy gondolom,mint ti,sosem csinálnám agyerekkel,hogy otthagyom ordítva,csakhogy szokja, kis lelkének kell tudja,hogy én mindig ott vagyok,ha kellek.úgyis én töltöm vele a legtöbb időt,csak túléljük majd az anyás korszakot is,hiszen ezért vagyok vele itthon,hogy megkapja amire szüksége van és boldogan meg is adom neki!

elif:pihizzél és várjuk a beszámolót és a képeket nagyon!

zsuzsi:te aztán jó erőben lehetsz!és még meleg is,csoda,hogy túléltétek az utat!

millye:azért fogok takarítani,de nem nagytakarítást,és azóta már változott a program,mert apa csak délelőtt dolgozik,ezért csinálunk valamit együtt délután.....szóval veled vagyok!!!!!!

zsu:nem aludt délután Bazsi,mert fúrtak a szomszédban!lábad hogy van ma?

bogi:szerintem egy ekkora babát nem lehet elkényeztetni,teljesen normális dolog,hogy te ismered őt és tudod,hogy mikor mire van szüksége és azt adod neki!

mindjárt rakok képet a rosszcsontmanómról!csak lemerült az elem a gépben,kicsit töltöm,addig elháítom a bűzkatasztrófát!:lol:

Kép
nilabali
 
 


áááááá....

na ennyi a véleményem....

Viszont tegnap sikerült néznem 35 kerek perc xaktákat.
Nos Hugic: Muldert visszahozták az UFÓ-k, és semmi baja nincs (huhh, micsoda mázli!! :lol: )
És Scullynak Ufógyereke lesz!
Hát egy kicsit elfajult ez a sorozat.... :D

ladmon
 
 


Sziasztok,

na ma reggeli takarítás is megvolt, basszus minden nap takarítok, Marcika délre mégis úgy néz ki, mintha a sárban fetrengett volna :) :) Mi is haladunk a mászás irányába, már többször kifigyeltem, ahogy négykézláb egymás elé pakolgatja a lábait, csak még arra nem jött rá, hogy a kezeivel is ezt kellene csinálni, és akkor haladna, orrabucskázás helyett :D :D

Tegnap meg olyan édes volt, megtanult sziszegni, és olyan roppant önelégült fejjel sziszegett egész este, olyan jókat vidultunk rajta :D :D

Panna: Sinlacot mi is adunk, de mi csak este fürdés előtt, azóta Marcika átalussza az éjszakát, előtte meg egyre gyakrabban kelt, amíg csak cicit kapott.

Egyébként ne érezd magad bénának. Szerintem is olyan gáz, hogy nincs egy egységes irányelv a hozzátáplálással kapcsolatban, amit a doki elmondana. Én is sokszor olyan bizonytalan vagyok, hogy mi legyen a következő lépés, és nincs kitől megkérdezni, ezért is jó, hogy itt legalább meg tudjuk beszélni a dolgot. Védőnő is mindenre azt mondja, hogy akkor adjam neki, amikor gondolom. Na köszi ...

Én meg még mindig a szopival szenvedek. Marcikának egyre inkább nem kell a cici, este már szinte soha nem hajlandó szopizni, így fejek, mert a melleim meg állandóan a gyulladás határán vannak. Mit lehet ilyenkor csinálni?? Lehet, hogy a szopi nálunk hamarosan le fog zárulni, most már csak 2-szer szopizunk, de nem tudom, hogy hogy lehetne normálisan elválasztani, úgy hogy a cicik ne gyulladjanak be tőle. Többgyerekesek, ti hogy voltatok ezzel anno?????

ZVera: nem semmi Oli, ahogy álldogál!!!!!!!!!!!!

Stelly: Adri meg újra és újra megdöbbent, hogy hol tart már a mozgásfejlődésben. Volt neki mászós korszaka is, vagy azt átugrotta?

Éljenek a kibújt és kibújófélben lévő fogacskák!!

Elif: üdv újra itthon, várjuk a beszámolót, meg a képeket!!!

Na, megyek vasalni, mert már nagyon nagy a kupac!!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


és a képek:

Kép vigyormaci..csupa nyál és játszik vele Kép kicsit közelebbről,nem tudom,hogy honnan szedi ezt a rengeteg nyálat Kép csatlakozott a melltartókajáló Olihoz! Kép rosszcsontmanó a konyhában Kép saját maga választotta alvási póz,szerintetek kényelmes?

Kép
nilabali
 
 


Elif: éljenéljen újra itthon!! :D

Andabella: nem akarlak elkeseríteni, de ez életkori sajátosság... Engem is a védőnőm dobott fel a hasonló híreivel... Egyre ügyesebb, egyre többet gyakorol, sokszor alvás helyett is... Azért hajrááááá!! :)

Zsuzsi: nem is mondok semmit... :D mondjuk egy jó kis piacos cuccért megérte a fáradtságot! Lett végül csajos huzogatós szatyrod?

Zsu: A lábadra mi az ígéret? Meddig tart a szuri hatása?

Panna: Elfelejtettem írni, hogy mi is Sinlacozunk. Este egy fél adag. De én nem aggódom az édes íze miatt, mert mindig egyszer kapja, ugyanakkor, a többi alkalommal meg kóstolgatja a többi kaját (ami nem mindig édes). Amúgy is jobban vonzódnak a babák az édes ízhez, de enni fog rendesen, ne aggódj!

Kreiszi: atyagatya, Alex jól nyomja.... Valószínű, hogy ő klasszul kipiheni magát 10 perc alatt is (anyapihi meg le van ejtve....)

Bogi:
bizony-bizony, te vagy az anyja, természetes, hogy jobban babusgatod, mint ő...

Enyimé meg...
Tegnap este 9-kor lefeküdt, 1/2 10-kor már fel is kelt. És nem aludt vissza 11-ig... És képes volt 1/2 8-ig aludni, így most gigamegaszenvedés van, mert fáradt... De persze nem alszik... Minek azt!!
Szóval most mennem is kell (mert szobából kiszökni azért van energiája.... :) )

ladmon
 
 


Áááá, Bazsi haláli! :D
Hogyne lenne kényelmes... Hát kapaszkodik is! :lol:

ladmon
 
 


Adrinak is van új "tudománya"... nagyon vicces, én sünfejnek hívom: összeráncolja az orrocskáját, és nagyon hangosan meg gyorsan szuszog az orrán át :lol: állati mókás :D
Még korábban kérdezte Julcsi, hogy utánozza-e a gyerek a nyelvöltögetést - no azt még mindig nem, de ha ezt a sünfejet csináljuk neki Tomival, ezt utánozza, meg ha berregünk, azt is.

Zsufi, mászik Adri még most is rengeteget, csak ha eljut egy olyan helyre, ahol fel tud kapaszkodni, azonnal ácsorog. De ha siet, akkor négykézláb nyomul - és néha komolyan igyekeznem kell, hoyg utolérjem :lol:

Bazsi alvópóza :lol:

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Kép Répakirálylány

Kép Na csá, én léptem....

Kép De ugye nem baj?

ladmon
 
 


Esztike répavigyora :lol:

na kedvet kaptam én is képeket válogatni :D mindjárt.......

KépKép

KépKép
stelly
 
 


nilababa: majd meglátjuk..Mennyi nyál! huncut pofa

ladmon: x akták....én a lost-ot sem tudom követni. Esztered is huncutkodik, répa fej :D

Kép
budabo
 
 


Bálint a barátom:
Kép
DjAdri már érzi az ütemet:
Kép
Reggelente így vár (figyelni a szomorú, anyaszív-olvasztó szemecskéket):
Kép
Nullafogas mosoly:
Kép
Gyomlál:
Kép
és egy pluszkép - ilyen volt nemrég a paradicsomom (csak két tő), van már rajta piruló, még drukkolok, hogy néhány beérjen...
Kép

KépKép

KépKép
stelly
 
 


ladmon.Esztike répavigyora nagyon ott van!az utolsón meg úgy néz,hogy gondolom felkaptad és halálra puszilgattad!

stelly:Adri nagyon tud nézni....sokféleképp!kár,hogy őt nem tudtam megszeretgetni múltkor!milyen izgalmas dolog is egy fűszál....hihetetlen mennyire ügyes lányod!puszikáld meg a nevemben is!és ahogy hozzábújt Bálinthoz..kész vagyok tőle!

zsufi:az én kupacom is nagyonnagy már.......de én majd este vasalok!
tegnap este néztem Bazsi body-ját,már a második volt rajta és el voltam hűlve,hogy mennyi kosz volt rajta,összeszedte amíg elkúszott a konyháig....tehát hajrá takarítás-vagy inkább hagyjuk a gyerekre?!

apa elment elintézni a dolgát és volt olyan drága,hogy vásárlást is magára vállalta-nála ez nagy szó,mert utálja-érdemes volt tegnap este "kedvesnek"lenni hozzá!

kisfiamnak ízlik a szőlő,lehéjaztam és kimagoztam egy nagy fürtöt és összeturmixoltam,ő pedig csak tátogott és nyelte....kezdek optimista lenni etetés ügyben!

bogi:milyen buli lesz ma?

Kép
nilabali
 
 


Gerendai Zsuzsi köszi! :D ááá szóval a sonka jobban tetszett? :lol: amilyen picike vagy csodálkozom, hogy ekkora málhát elbírsz :D

Elif jaj de jó hogy hazajöttetek! :D várom a képeket és a beszámolót! :D

Andabella köszi :D az alvás gondra meg nem lenne az a megoldás, hogy hamarabb viszed sétálni hátha elalszik a babakocsiban? :roll:

Budabo akkor nem kell mondanom, hogy még csak a szőnyegeket vittem ki ugye? Szóval a takarítás.... lassan lesz kész főleg ha még leültem ide a gép elé is... :D lesz ma buli nálatok? :D Milyen jó arra kellni, hogy a fiam énekel az ágyban :shock: :D

Nilabali akkor jó ... legalább szolidaritásból takarítasz velem... :D a lányomnak már volt ma egy olyan ötlete, hogy fogadjunk takarítóbrigádot és mi csak sziesztázzunk.... :lol: na persze... csak legyen aki megfizeti őket... :roll: Fantasztikusak Bazsiról a képek! :D A fiam is mindig elcsórja a melltartómat... tettem is fel képet még annó amikor kisebb volt... :D Én azt hittem, hogy BAzsinak kék szeme van :shock: :D

Zsufi74 h a apasztani akarod a tejedet akkor Urticat vagy Ricinust 15CH vagy 30CH-t kell szedned és akkor elapad... de én annak idején úgy apasztottam el hogy már csak este cicizett a lányom és egyre kevesebb lett és ennyi.. de utána még hónapokig pangott benne egy picike tej... de már nem gyulladt be... :roll:

Ladmon nagyon aranyos répakrémes Eszter :D na és a szökés.... először nem tudtam minek fényképezted le az üres szobát :lol:

Stelly nagyon helyes Adri! és ez a paradicsomfarm.... ügyi vagy! :D Gondolom teljesen bioparadicsom :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


nilababa,millye: már megint hülyén írtam :oops: holnap lesz, családi ebéd - keresztlányom 14, másik névnap és még az enyémet utólag - több mint huszan leszünk, jönnek az uncsik is.
Írtam hogy tegnap voltunk babázni megint? Volt Hannus - egy hónappal fiatalabb - és három kiscsaj 14 hóna és egy kisfiú 14 hónap. Fügét beraktam a házigazda hintájába, tök tetszett neki. Egyik kislány azzal szórakozott hogy megpuszilta Fügét és hangosan kacagott, a házigazda kislány azon kacagott hogy hozzám vágta Hanna csörgőjét. :lol: Jó volt. Ja és jó messze volt - a szembe szomszédnál :D
nilababa,panna: mai főzi Fügének: alma,krumpli,brokkoli és csirkehusi. Kíváncsi leszek.

Kép
budabo
 
 


Stelly: nálunk ezt csinálja füge, én meg szuszifejnek hívom.
Kép
Ja és Fügénél a legujabb hogy morog,szája csukva, néz rád és morog és ha nevetsz vagy válaszolsz neki egyre hangosabban és tovább csinálja. :shock:

Kép
budabo
 
 


Hát ha a bio azt jelenti, hogy vízen és napfényen kívül mást nem kap, akkor igen, az :D

és videók
Adri berregést utánoz (Tomi kedvenc videója, egyik este vagy tízszer megnézte egymás után :lol:):
http://www.youtube.com/watch?v=JMifoCX35V4
Adri jön-megy, feláll:
http://www.youtube.com/watch?v=Uq6Fv1J-RQc

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Budabo :oops: :oops: :oops: mikor volt a névnapod? Mert akkor utólag is Boldog névnapot! NA akkor nagy buli lesz :shock: :D anyukád főz? :D De szuper, hogy egy kicsit babáztatok! :D irigy vagyok, hogy neked van a közelben babázási lehetőséged... pl. a szomszédba..... :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Bogi, na ez az, nálunk ez a sünifej :lol:

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Budabo ez nagyon jóóóóóóó :D :D :D

Stelly nagyon édes a berregős Adri :lol:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


stelly: halálik a videók, apa is ideszaladt hogy ki berreg!

millye: nyugi aug.1-én votl, akkor fel lettem itten ám köszöntve. Csak eltoltuk. A főzés: levest igen, aztán rendelünk husi tálakat, mert egyszerűbb és árban szerintem nem jön ki drágábban, torta lesz,sütik :oops: Csak legyen jó idő, hogy a kertben tudjanak a csajok játszani.

Kép
budabo
 
 


millye: mi már egy éve szinte mindig rendelünk, mert átlagban 20-an vagyunk és ennyire emberre rántott husit,sajtot..stb csinálni macera. Anyum azért csinál gombás szeletet is. Kb. 2-3 havonta van vagy nálunk vagy keresztanyuméknál a buli és akkor tartunk összevonva meg mindent ami az aktuális időszakban volt.

Kép
budabo
 
 


Stelly: még jó, hogy Adri is ilyen rém hasznos dolgokat sajátít el... :wink:
A berregése annyira cuki, főleg, ahogyan dölöngél hozzá.... Ja, meg a gyomlálós is szenzációs!

Füge is édes! :D

ladmon
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?