Matrac: a kokuszrol nincs velemenyem, nem is lattam itt (nem is mentem utana), en vettem egy kozepkategorias ikeas matracot, amikor a kisagyat es egyeb dolgokat is megvettunk. Fogalmam sem volt, hogy nezni kell-e rajta valamit, vegulis bejott. A lepedo ala szoktam rakni egy viztaszito lepedot (nem gumi es nem is csorgos muanyag), igy akkor sincs baj, ha esetleg baleset van. Eddig max kiporszivoztam rutinbol agynemuhuzaskor, mas feladatom meg nem volt vele.
Babakelengye: a babakocsin kivul hala Istennek nagy dologgal nem szivtunk, aprosagok maradtak meg, mint peldaul pumpas orrszivo, ami szerintem semmire sem jo, jo sok vattakorong, amivel egy korhazat el lehetne latni, de en alig hasznaltam, rengeteg melltartobetet (tej hianyaban nem volt ra szukseg) es sok-sok szules utani alkarnyi nagysagu betet (nem vereztem tul erosen). Illetve az infacol es gripe water, merthogy szerencsere hasfajas sem volt, a picivel se legyen, mert ongyi leszek. Amit szivesen lecserelnek, az a hinta: fisher price elektromos hintank van, tok jo lenne, csak eppen max 8-9 kg-ig hasznalhato es csak magatehetetlen fekvo babahoz jo. Kristof jo harom honapos koraig felelt meg mindket megkotesnek, akkor hazamentunk egy honapra, mire visszajottunk a hinta mar hasznalhatatlan volt. Ha ujra vehetnek, akkor Adamo hintat vennek, mert az meg az o sulyat is elbirna, nagyobb gyereknek is jo, picinek is. Kristof meg igenyelne a hintazast, de a sulya miatt mar nincs miben hintaztatnom.
De most mar hallgatom Feritol, hogy "Minek meg egy hinta, amikor itt van a masik.", ettol fuggetlenul, ha jovo tavasszal hazamegyunk megveszem az adamo hintat.
Etetoszeket en a hozzataplalas megkezdese utan vettem, eleinte a hodozoban etettem. Fisher Price-t vettunk, a fo szempont ennel is a suly volt, ugyanis megdobbenve tapasztaltam, hogy a legtobb etetoszeket 13-15 kg-ig ajanljak.
Ez huszonvalamennyiig van, jo strapabiro, konnyen tisztithato, szep is, dontheto is, draga is volt, ugyhogy jo sokaig hasznalni fogjuk, az tuti.
Viszont epp most akarok otthon venni etetoszeket anyosekhoz es anyaekhoz (majd visszuk egyik helyrol a masikra) es en is a Nori altal emlitett olcso ikeasat neztem ki. Sok forumon olvastam, hogy az ar ellenere a funkciojat tokeletesen ellatja es erdemes venni.
Pattanas: en borzasztoan festek, erre keszuljetek fel a talalkozo elott. Rettenet pattanasos lett az arcom, ami ugy kell elkepzelni, hogy nem az egesz van tele, hanem szakaszonkent, foltokban csunya. Es fajdalmas, piros izek. Hiaba kezelem, mosogatom, tisztitom, semmi sem segit. Csak a fejemen es a nyakamon van. Kristoffal csak a mellkasomon es a hatamon volt. Azon gondolkodom, hogy ott elmult-e idovel, vagy csak azert nem emlekszem, hogy volt-e a vegen, mert mar hozzaszoktam.
En meg lusta diszno vagyok. Megcsinalom amit kell, takaritottam, suvickoltam a konyhat, a furdoszobat, hogy ne koszosan hagyjuk itt, sutottem Ferinek muffint, kitakaritottam a hutoket. Viszont harom napja szemezek az epilatorral, a labszarammal es a szemoldokomet is ki kellene szedni, a kormomet is rendbe kellene hozni, de szerintem meg ma is elmarad. Majd holnap. Nah jah, csak eppen holnap nagybevasarlunk az utra, fozni is akarok, Feri is itthon lesz estig, megint nem lesz hozza kedvem/idom, vasarnap varhatoan egesz nap mosas lesz, hogy hetfore minden megszaradjon, hetfon meg pakolas, amitol mar most rettegek. Szoval az sem kizart, hogy az en szorom meg Budapestet is meglatja, bar akkor mar egne a pofam.